| 28/6/2021 11:35 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 11:35:43 |
| היי,
לפני כשנה רכשנו מחנות מוכרת שולחן לפינת אוכל, ההזמנה נעשתה בתחילת יוני ומהשלוח הגיע לסוף יולי.
בזמן האחרון שמנו לב למעין אבקה מוזרה על הריצפה מתחת לשולחן, ולאחר שבעלי הסתכל ראה שיש מלא עובש אבקתי כזה בחלק הפנימי של השולחן, ובמסילות של ההרחבה של השולחן.
לאחר שיחות עם כמה אנשים שמבינים בנושא, ובעל מקצוע שעובד עם עץ - אכן התוודנו לגלות כי מסתבר שהעץ לא עבר חיטוי כמו שצריך לפני שנותר\הגיע אלינו וכי יש לנו שם תולעים ולכן העובש הזה. אחרי שיחה קצרה עם החנות נראה שניסו להתחמק ולהגיד שעברה שנה ואין אחריות. אמנם אמורים שוב ליצור איתי קשר כי אמרתי שלא עברה עוד שנה וגם אם כן, עם כל הכבוד - השולחן הגיע פגום מההתחלה, והתולעים שם לא בגללנו ולא בגלל התנאים בבית. זה לא שזה נהרס עם הזמן אלא תמיד היה פגום פשוט לא היתה דרך לדעת לפני..
כמובן שהושלחן כנראה כבר זמן רב במצב הזה ועובש לא התחיל לפני שבוע - אבל זה לא שהתכופפנו ובדקנו מה קורה מתחת לשולחןץ
אשמח לקבל עזרה ולהבין האם יש פה עילה לתביעה. כי לי לא נשמע הגיוני שלא אקבל פיצוי הולם על הדבר הזה כגון שולחן חדש במינימום! גם אם האחריות עברה (והיא לא, אך הם ינסו בוודאות להתחמק) השולחן לא נפגם עם הזמן!! הוא תמיד היה פגום
בתודה רבה מראש,
עדי | |
|
|
|
| 29/6/2021 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 13:01:12 |
| שלום רב עדי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...אחרי שיחה קצרה עם החנות נראה שניסו להתחמק ולהגיד שעברה שנה ואין אחריות..."- האם נמסר לך תעודת אחריות על המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן על ירידת ערך המוצר.
לפיכך ועל מנת לברר את פנייתך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/6/2021 09:37 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 09:37:55 |
| רכשנו מיטה בחנות 'רהיטי קיבוץ השלושה' סניף באר שבע ב28.8.18. במיטה התגלתה תקלה, היא מאד חורקת מאד חזק כאשר זזים במיטה (עד רמה שהרעש מעיר אותנו) ולאחרונה הופיע בה גם שקע. פנינו לחנות לגבי החריקות בתקופת האחריות. נשלחו אלינו טכנאים 7 פעמים בתקופה זו, ובכל פעם לא הצליחו לתקן (מעל שנתיים). פנינו לחנות בבקשה להחליף את המוצר הפגום, וקיבלנו הסבר שהחנות לא עובדת יותר עם ספק זה, לכן המוצר לא קיים יותר במלאי.
הוצע לנו לקחת מיטה חדשה מהמלאי הקיים בחנות, אך היות והמיטות החדשות יקרות יותר, התבקשנו להוסיף אלפי שקלים למחיר שכבר שילמנו. הוצע לנו לקבל זיכוי לחנות, אך אין לנו כל צורך ברהיטים. כמו כן נאמר על ידי בעל החנות שלא ניתן לקבל החזר כספי כי עבר זמן רב להקנייה, כאשר בפועל הזמן הרב שחלף הוא בגלל אי יכולתם לתקן את המיטה ולספק לנו מיטה תקינה.
אנחנו מעוניינים בהחזר כספי, היות והמוצר שרכשנו התברר כפגום.
ברשותי קבלה על קנייה, הקלטות שיחה והתכתבויות וואטסאפ בנושא עם בעל החנות.
אשמח לדעת מה אומר החוק במקרה הזה, וכיצד ניתן לקבל את כספי חזרה (איני מעוניינת בזיכוי לחנות) | |
|
|
|
| 29/6/2021 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 12:49:18 |
| שלום רב אולגה,
האם יש לך תעודת אחריות על המוצר? אם כן, מה תקופת האחריות?
בפנייתך את מציינת כי:
"...נשלחו אלינו טכנאים 7 פעמים בתקופה זו, ובכל פעם לא הצליחו לתקן (מעל שנתיים)..."- האם התיקונים נעשו במסגרת תעודת אחריות? | |
|
|
|
| 20/6/2021 07:08 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2021 | | שעה: | 07:08:00 |
| היי,
רכשתי נעליים דרך האינטרנט בתשלום בביט (דרך מקום מסודר עם אתר והכל)
נאמר שהנעליים יגיעו עד 19 ימים אך עבר מעל חודש ואין תשובה מצד האתר.
מה ניתן לעשות? האם זה חוקי?
מדובר בנעליים יקרות | |
|
|
|
| 21/6/2021 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2021 | | שעה: | 15:30:34 |
| שלום רב בר,
מהי דרישתך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהודעת הביטול נעשית עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 22/6/2021 11:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2021 | | שעה: | 11:25:03 |
| | מי שלא מספק מוצר ולא עונה, גם לא יבטל עסקה. זו המציאות. | |
|
|
|
| 28/6/2021 03:32 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 03:32:49 |
| הם לא עונים.
זה אתר ישראלי שעברו כמעט חודשיים מאז ההזמנה. האם ניתן להגיש תלונה? הבטיחו שאם לא יגיע עד תאריך מסויים יזכו באופן מלא.
התאריך הגיע והם לא עונים | |
|
|
|
| 29/6/2021 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 12:44:08 |
| שלום רב בר,
ככל שמדובר בעסקת מכר מרחוק והמוצר טרם סופק לך במועד שסוכם בניכם, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולציין את הדין במקרה של עסקת מכר מרחוק, כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 27/6/2021 22:09 |
ליחן |
 | | מחבר: | ליחן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 22:09:08 |
| בעקבות דלקת אוזניים אצל הכלבה, קבענו תור והגענו לבדיקת וטרינר לקבלת טיפול.
במרפאה הכלבה לא הביעה התנגדות לבדיקה ולמרות זאת הוטרינר החליט שיש לתת טשטוש (פעולה מסוכנת בפני עצמה) ורק אז לבדוק את הכלבה. כל התהליך נמשך דקות ספורות ונשלחנו לקבלת הצעת מחיר עבור טשטוש, בדיקה וניקוי אוזניים (אף אחד מהנ"ל לא התקיים).
הוחלט שלא לקיים זאת אצל אותו וטרינר בעקבות עלות מופקעת ובכל זאת חוייבנו בתשלום של 240 ש"ח עבור בדיקת הוטרינר.
1. במועד זימון התור לא נאמר לנו על דרישת התשלום עבור בדיקת וטרינר ולא עבור התור עצמו.
2. במרפאה אין שום רישום על מחירון, או על דרישת התשלום לתור.
3. הוטרינר לא בדק את הכלבה כלל, לא שקל אותה ולא לקח פרטים.
למרות שהשירותים הוטרינריים אינם מוסדרים, התנהלות המרפאה כבית עסק נותן שירות אינה תקינה (סעיפים 1 + 2).
כיצד עלינו להתנהל בדרישת זיכוי? | |
|
|
|
| 29/6/2021 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 12:30:37 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כל התהליך נמשך דקות ספורות ונשלחנו לקבלת הצעת מחיר עבור טשטוש, בדיקה וניקוי אוזניים (אף אחד מהנ"ל לא התקיים).הוחלט שלא לקיים זאת אצל אותו וטרינר בעקבות עלות מופקעת ובכל זאת חוייבנו בתשלום של 240 ש"ח עבור בדיקת הוטרינר..."- היכן הופיע מידע בדבר עלות השירות? | |
|
|
|
| 27/6/2021 21:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 21:25:14 |
| במהלך רכישת מוצר באינטרנט היה checkbox שבסימון שלו אני מאשר קבלת פרסומות. כאשר ה-checkbox לא מסומן לא ניתן להמשיך בתהליך הרכישה. מצד אחד המוכר כביכול סיפק הזדמנות לסרב לקבלת פרסומות, ומצד שני המוכר לא מאפשר למי שלא בוחר לקבל פרסומות לרכוש את המוצר.
האם המוכר נוהג כחוק? האם יש עילה לתביעה? אני רוכש את המוצר פעמים רבות ובכל פעם נדרש לבטל את ההסכמה שלא נעשתה מבחירתי המלאה מיד לאחר הקניה, תהליך מתסכל ומיותר. | |
|
|
|
| 29/6/2021 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 10:30:04 |
| שלום רב משה,
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? אם כן, מהי תגובת החברה?
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען.
יחד עם זאת, חוק הספאם מאפשר לכל מי שהסכים תחילה לקבל דברי פרסומת(במסגרת חברות מועדון לדוגמא) אם באופן מפורש, ואם בעת רכישת מוצר או שירות - לשלוח הודעת סירוב בכל עת.
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הספאם באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
לעניין תיקון 63 לסעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על משלוח פרסומת מסחרית בעניין תעמולה ובקשת תרומה.
| |
|
|
|
| 27/6/2021 21:02 |
גד ליבוביץ' |
 | | מחבר: | גד ליבוביץ' (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 21:02:44 |
| הזמנתי מוצר באתר yevuan.co.il וביצעו לי ביטול להזמנה עקב חוסר במלאי, קיבלתי החזר מלא על ההזמנה
רציתי לדעת אם אני יכול לקבל גם פיצוי | |
|
|
|
| 29/6/2021 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 10:24:25 |
| שלום רב גד,
האם נגרם לך נזק מוכח?
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בכמות הטובין שבמלאי, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 27/6/2021 16:07 |
Ori |
 | | מחבר: | Ori (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 16:07:21 |
| רכשתי תנור לפני כשנה ו 3 חודשים. האחריות נגמרה לפני שלושה חודשים.
תוך כדי שימוש בתנור הזכוכית הפנימית התנפצה, לדעתי מהחום.
בפניה לנותן השירות נמסר שהזכוכית בכל מקרה לא באחריות ודברים כאלו קורים בדכ כתוצאה משימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים והציעו לי לרכוש זכוכית חדשה.
האם היצרן מחויב לתקן את המוצר על חשבונו? יש פה אירוע בטיחותי ובנוסף, מטרת המוצר היא לעבוד בחום והמוצר לא שימש את המטרה.
תודה. | |
|
|
|
| 29/6/2021 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 09:29:33 |
| שלום רב אורי,
עקרונית, על פי החוק ניתן אחריות על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח שנת אחריות אחת, בחינם הניתן על ידי היבואן/יצרן, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
בנוסף, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה במוצר המדובר היבואן/יצרן מחויב לספק חלקי חילוף במשך 7 שנים(כולל שנת אחריות אחת).
לפיכך והיות שהמוצר לא נמצא באתריות, באפשרותך אולי לפנות אל איש מקצוע על מנת שייתן את דעתו בעניין טענתך:"...תוך כדי שימוש בתנור הזכוכית הפנימית התנפצה, לדעתי מהחום..." ולאחריו תוכלי לפנות אל היבואן/יצרן לבירור העניין.
במידה שאת מעוניינת שנברר בעניין אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 29/6/2021 10:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 10:17:29 |
| | כפי שכתבה נציגת המועצה יש צורך באיש מקצוע לצורך חוות דעת וזה נראה מישהו כמו מהנדס חומרים או מכון לבדיקת חומרים שיבחן את הזכוכית. אתה יכול לברר את הנושא ולקבל המלצה על מישהו ממכון התקנים, למשל. עד אז כנראה שתצטרך לתקן את התנור על חשבונך. | |
|
|
|
| 27/6/2021 19:33 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 19:33:47 |
| שלום, אני מעוניין בביטול רישום לקייטנה. עברו 14 ימים מאז ההזמנה אבל יש עוד כחודש ימים עד תחילת הקייטנה.
רציתי לדעת מה החוק אומר בנושא.
הםא יש מגבלות.
הקייטנה רוצה לגבות ממני 500 שח דמי ביטול.
תודה | |
|
|
|
| 29/6/2021 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 10:15:02 |
| שלום רב עופר,
לעמדת המחלקה המשפטית של המועצה לצרכנות, קייטנה עונה על הגדרת חוג בכל הנוגע לביטול על פי תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה). לאמור: פרק הזמן לביטול הוא בתוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם, ובלבד שהביטול ייעשה לפחות 14 ימים, שאינם ימי מנוחה, לפחות, קודם למועד תחילת השירות. לפיכך ולאור האמור בפנייתך המועד לביטול העסקה(14 ימים) חלף, לכן עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 27/6/2021 16:35 |
דין |
 | | מחבר: | דין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 16:35:45 |
| שלום רב,
הנני סטודנט באחת מהאוניברסיטאות בארץ. בחודש האחרון (ובכל סוף סמסטר) האוניברסיטה מציפה את המייל עם בקשה למלא סקר כלשהו ובתמורה מציעים להיכנס להגרלה על פרסים.
בפרק זמן של חודש נשלחים בערך כ 10 מיילים עם אותו התוכן ואותה הבקשה וזאת כדי לעודד את הסטודנטים לענות על הסקר.
במייל את שום לינק ל"הסרה מרשימת תפוצה".
דבר זה מאוד מטריד ומציף לי את המייל בזבל.
האם הנ"ל עונה על ההגדרה לחוק הספאם?
תודה | |
|
|
|
| 29/6/2021 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 10:06:39 |
| שלום רב דין,
בעניין זה יש לפנות אל המועצה להשכלה גבוהה לבירור בעניין.
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען.
יחד עם זאת, חוק הספאם מאפשר לכל מי שהסכים תחילה לקבל דברי פרסומת(במסגרת חברות מועדון לדוגמא) אם באופן מפורש, ואם בעת רכישת מוצר או שירות - לשלוח הודעת סירוב בכל עת.
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הספאם באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
תיקון 63 לסעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על משלוח פרסומת מסחרית בעניין תעמולה ובקשת תרומה
| |
|
|
|
| 27/6/2021 16:21 |
אנת כהן |
 | | מחבר: | אנת כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 16:21:28 |
| שלום. הזמנתי מכונת כביסה מהחנות עוצמה.הם הביאו לי מכונת כביסה אטומה עם התקע בתוך המים.מאחור מוכתם החלק המתכתי של המכוניה שאי אפשר למחוק אותו. סביר להניח שמדובר בקורוזיה קלה של המתכת. כששלחתי את התמונות למנהל החנות, הוא התקשר בחזרה ואמר שזה בסדר. הוא גם אמר שהוא התקשר ליבואן, והם אמרו לו שהטיפות במכונה זה טוב. אך אלה לא רק הטיפות, זה חוט חשמלי שהיה שנסגר לזמן בלתי מוגבל, בתוך המים בתא פינופלסט. הייתי צריכה להתקשר 4 פעמים גם לחנות וגם ליבואן, וכולם שיקרו לי שזה היה נורמלי כשהתקע במים. ואז יעצו לי ליפנות שוב לחנות. בחנות המנהל אמר לי שכבר פתחת את מכונה, בעצת היבואן, הם שולכו בווידיאו.את פתחת את המכונה, תתקשר ל-יבואן. זה כבר לא התפקיד שלנו. ביבואן אומרים שזו אשמת החנות שקיבלת מכונה כזו, וכדאי לפנות לשם. בינתיים מכונת הכביסה עומדת באותו מקום, איש לא פתח אותה ולא הזיז אותה מכיוון שראה כל כך הרבה מים. וכתמים. אני מתקשרת לחנות ואני דורש מהם לפתור את הבעיה, וכל נאציג אומר משהו שונה מהשני. הנציגים מנסים לרמות שהתקנת המכונה לא עולה את הכסף, כשקניתי אותה הם אמרו שהיא בחינם. אני אומר למנהל שרכשתי מכונה מסוג א,ומכונה עם הכתמים זה מי םוג ב. הו אומר שהוא מבין אותי, ולא עושה כלום.כיצד לפתור נכון את הבעיה ולקבל את כסף בחזרה? האם צריך לתבוע את החנות? הם אפילא לא הציאו להחליף את המכונה.
| |
|
|
|
| 29/6/2021 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 09:56:37 |
| שלום רב אנת,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בפנייתך את מציינת כי:
"...כששלחתי את התמונות למנהל החנות, הוא התקשר בחזרה ואמר שזה בסדר. הוא גם אמר שהוא התקשר ליבואן, והם אמרו לו שהטיפות במכונה זה טוב. .."- מתי גילית את הפגמים במוצר(תאריך)? האם יש לך העתק מהודעתך לבית העסק ממנו נרכש המוצר?
בעניין טענתך לפיה:
"... ואז יעצו לי ליפנות שוב לחנות. בחנות המנהל אמר לי שכבר פתחת את מכונה, בעצת היבואן..."- אני, מציעה כי תפני הן לבית העסק ממנו נרכש המוצר והן ליבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/6/2021 16:02 |
anati3010@walla.com |
 | | מחבר: | anati3010@walla.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 16:02:07 |
| | האם זכותי לבטל עיסקה ולקבל החזר עקב אי הספקת הרהיט בזמן הנקבע בהסכם? | |
|
|
|
| 29/6/2021 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 08:52:57 |
| שלום רב גברת,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
מתי נקבע מועד אספקת המוצר(תאריך)? | |
|
|
|
| 27/6/2021 15:27 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 15:27:41 |
| רכשתי לפני 12-13 ימים מוצר ב250+. בית העסק שפועל במתכונת מוזרה אינטרנטית כתב לי בווטסאפ ב21 לחודש שאני אקבל את המשלוח בקרוב כי הוא יצא אליי. חייבת לציין שמעבר לשירות בווטסאפ לא כתוב באתר שלהם שעות פעילות או דבר כזה. שלחתי שוב לאחר כמה ימים לדעת מה עם החבילה- שלחתי בחמישי בבוקר ולא ענו לי. בראשון שלחתי שוב הודעה וכבר עבר זמן- והפעם כתבתי שאשמח לדעת מה קורה ואם לא אני מבטלת מול לאומי קארד ואף התקשרתי לחברת האשראי לבטל.
הם כתבו לי הודעה שאני ביצעתי עבירות ואני אשלם על זה- בתגובה שכתבתי שאני אקח עורך דין
העברות לטענתם
1. זה שהם ענו לי שהחבילה נשלחה ב21- זו הודעה מבחינתם- ואני לא בסדר כי אני לא מחכה ולא עונדת בזמני האתר( אין זמנים- לא כתוב שעות פעילות) וגם זה שביצעתי לבטל עסקה זה נוגד את המדיניות והם יקחו לי יותר כסף .
2. אני ביצעתי לטענתם הונאת אשראי כי העזתי לבטל חבילה והם איימו עלי והציבו אולטימטום לבטח את זה מול חברת האשראי מהר - כי אחרת יפעלו נגדי
3) הם כתבו שאני מכחישת עסקה- ושאני עוד אשמע עליהם כי אסור לעשות את מה שעשיתי
בפועל רציתי לדעת בבקשה אם אני יוצאת לא בסדר שכתבתי להם שאקח עורך דין? האם אני זו שלא בסדר שכתבתי להם כמה וכמה פעמים וגם כתבתי שהם לא בסדר ואני מאוכזבת מהשירות ואף התקשרתי ללאומי קארד לבטל מוצר שלא הגיע ? ( גם חשתי מאוימת כי הבית עסק נראה מפוקפק)
האם זה נכון לתבוע אותי על הונאת אשראי והכחשת עסקה?
מי צודק במקרה הזה?
באתר שלהם
כתוב שמשלוחים זה תוך 30 ימים וגם מע שמבטל משלוח שנשלח יחויב ביותר
כסף- אבל אני רוצה לדעת אם יש להם רשות עכשיו להשתמש באשראי שלי כמה זמן שהם צריכים ומתי שצריכים ולהגיד שזה ״ ההוצאות״
לאומי קארד לאחר שהתקשרתי שוב מעט מפחדת , וביטלתי את העסקה כפי שהם אמרו שאעשה - אמרו שלא יוכלו לעזור לי לפתוח שוב פנייה מולם.
אפשר עזרה? למי פונים?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 29/6/2021 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2021 | | שעה: | 08:35:13 |
| שלום רב אור,
מה המוצר שנרכש?
מה תאריך הרכישה?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
בפנייתך את מציינת כי:
"...בית העסק שפועל במתכונת מוזרה אינטרנטית כתב לי בווטסאפ ב21 לחודש שאני אקבל את המשלוח בקרוב כי הוא יצא אליי..."- האם נקבע מועד לאספקת המוצר? אם כן, היכן זה הופיע?
| |
|
|
|
| 27/6/2021 16:01 |
anati3010@walla.com |
 | | מחבר: | anati3010@walla.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 16:01:30 |
| | האם זכותי לבטל עיסקה ולקבל החזר עקב אי הספקת הרהיט בזמן הנקבע בהסכם? | |
|
|
|
| 28/6/2021 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:57:27 |
| שלום רב גברת,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה המועד שנקבע לאספקת המוצר? | |
|
|
|
| 27/6/2021 13:49 |
ענבר |
 | | מחבר: | ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 13:49:18 |
| הבן שלי ושלושה חברים טסו לחול ביום שישי 25.6 עם חברת ישראייר,
טיסת נחזור אמורה להיות ב2.7 בצהריים.
היום 27.6 בהיותם בחול קיבלו מייל שבו הקדימו את הטיסה ליום חמישי 1.7 בשעה 19:00
רציתי לדעת בבקשה האם זה תקין.
הם לא יכולים לבטל את הלילה הנוסף במלון וכמובן מפסידים עוד זמם כי בשעה 16 כבר צריכים להיות בשדה.
| |
|
|
|
| 28/6/2021 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:53:11 |
| שלום רב ענבר,
מה השעה המקורית לטיסה חזרה?
| |
|
|
|
| 27/6/2021 13:31 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 13:31:45 |
| האם אני זכאית לזיכוי/ביטול עסקה שכבר שולמה, בגלל אי אספקה-כשל תמורה, למרות
ששליח יצר איתי קשר בטווח 15 ימי עסקים -אך לא קיבלתי את המשלוח.
שליח דואר מדלת לדלת.
האם אפשר לבוא בטענות לחנות אינטרנט על אי אספקה, למרות שידוע שמסרה חבילה לדואר משלוח.
האם שליחים מדלת ל דלת-חייבים לתאם זמן מסירה מראש?
בדואר רשום שחבילה נמסרה למרות שלא קיבלתי. | |
|
|
|
| 28/6/2021 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:48:55 |
| שלום רב ויקי,
היכן המוצר כרגע?
מהי דרישתך?
האם פנית אל החברה שעמה בוצעה העסקה על מנת שהיא תוכל לברר מה עלה בגורל המשלוח?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהודעת הביטול נעשית עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 27/6/2021 12:40 |
אייל סלומון |
 | | מחבר: | אייל סלומון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 12:40:21 |
| היי, עשיתי הזמנה מאתר ידוע של איפור לקראת אירוע שהיה לי. לפני ההזמנה בדקתי במיוחד את זמן ההספקה כדי לדעת אם זה רלוונטי. באתר היה כתוב שזמן ההספקה הוא 3 ימי עסקים. כך כאשר הזמנתי ידעתי שיש לי מספר ימים ספייר.
יומיים לפני האירוע המשלוח עדיין לא הגיע, יצרתי קשר עם החברה והם אמרו שידברו עם חברת המשלוח שתזדרז. באותו יום של האירוע לא היה שום סימן שהשליח אמור להגיע יצרתי איתם שוב קשר שאלו מה השעה הכי מאוחרת שאוכל לקבל את המשלוח כך שיעדכנו את השליח שיהיה הראשונה בסבב, והסברתי להם כמה המשלןח חשוב וזה הוזמן במיוחד להערב ובלי זה אני תקועה בלי כלום והם כבר מאחרים בזמן שהתחייבו עליו.
התכתבתי איתם ואמרו שאני צודקת ובאמת רשום שלושה ימים אבל זה בעצם חמישה ימים והם ישנו את זה באתר.
כמובן המשלוח לא הגיע ביום האירוע, זה היה יום העסקים השישי. ורק בצהריים קיבלתי הודעה שההזמנה שלי התקבלה ומטופלת.
עבר הסופש והיום קיבלתי הודעה שההזמנה שלי טופלה ורק עכשיו מחכים שחברת השליחויות תאסוף את ההזמנה.
כל זה שהם בכלל אמרו שאני אקבל את המשלוח בזמן לאירוע, שאין להם מה לעשות ורק לדבר עם חברת המשלוח שיקדמו את זה לאקספרס. ובכלל עכשיו מסתבר שהם לא טיפלו עד עכשיו בהזמנה שלי. והחברות משלוחים אפילו לא אספה את המשלוח.
אני אציין שהיום זה יום העסקים השביעי, חברת השליחויות עדיין לא אספה. הייתה התחייבות לשלושה ימים. | |
|
|
|
| 28/6/2021 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:44:38 |
| שלום רב אייל,
מהי דרישתך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהודעת הביטול נעשית עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 27/6/2021 12:12 |
מיכל דבס |
 | | מחבר: | מיכל דבס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 12:12:14 |
| | שלום רב,ברצוני לברר מה קורה עם קבוצות כדורגל שבהם בוטלו האימונים גם בגלל משבר הקורונה וגם בגלל המלחמה. אם לא מגיע לנו החזר עבור החודשים בהם לא קיבלנו תמורה עבור מה ששילמנו? | |
|
|
|
| 28/6/2021 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:37:35 |
| שלום רב מיכל,
יש לברר מול מי בוצעה העסקה- במידה שהעסקה בוצעה מול עמותה עליך לפנות אל רשם העמותות בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/topics/associations_and_companies_for_the_benefit_of_the_public
במידה שמדובר בעסקה מול בית העסק וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/6/2021 11:47 |
גקי |
 | | מחבר: | גקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 11:47:16 |
| הי.
בוצעה הזמנה לאריחים לפני יותר מחודש. שולמה מקדמה. החנות הזמינה את המוצר מהספק שלה והגיעו לחנות. האריחים טרם סופקו ללקוח. כעת, לא מעונייניים באריחים מטעמי סגנון. מה האפשרויות לביטול עסקה שהאריחים טרם סופקו.
הספק מבקש 100% תשלום. ללא אפשרות ביטול כי עברו 14 יום ממועד ההזמנה. | |
|
|
|
| 27/6/2021 12:06 |
משה |
 | |
|
| 28/6/2021 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:34:37 |
| שלום רב גקי,
האם פנייתך נעשית בעבור בית העסק או שהעסקה בוצעה על ידך לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
האם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות?
| |
|
|
|
| 24/6/2021 11:24 |
אבי וייס |
 | | מחבר: | אבי וייס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2021 | | שעה: | 11:24:05 |
| רכשתי לפני חצי שנה בעיסקת אינטרנט - קורס תיכנות fullstack
מחברת RealTime Collage
סכום העיסקה היה המקורי היה 18 אלף שח,
ברצוני לבטל את הקורס מכיון שבזמן הרישום לא היתה לי עבודה,
וכעת יש לי עבודה ואין לי זמן לבצע את הקורס.
סכום הביטול שהם מבקשים - הוא יותר גבוה מסכום העיסקה המקורית,
הקןרס התחיל ב 2 ליוני.
האם הם יכולים לדרוש סכום ביטול שיותר גבוה מהעיסקה המקורית?
בברכה,
אבי. | |
|
|
|
| 28/6/2021 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:06:03 |
| שלום רב אבי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי לפני חצי שנה בעיסקת אינטרנט ..."- אם כך, מדוע אתה פונה אלינו רק עכשיו? האם בוצעה פניה בכתב לבית העסק? אם כן, מתי? | |
|
|
|
| 27/6/2021 09:20 |
פנינית |
 | | מחבר: | פנינית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 09:20:40 |
| אני רוצה לדעת כיצד נספרים 14 יום ממועד ביצוע העסקה. הזמנתי חבילת נופש ב 13.7 וקיבלתי עליה אישור ב 13.7 ב 23:00 עד מתי אני יכולה לבטל אותה על פי החוק? האם אוכל עדיין לבטל ביום ראשון 27.7?
תודה
| |
|
|
|
| 27/6/2021 10:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2021 | | שעה: | 10:31:35 |
| היום זה היום ה-14 ואת יכולה לבטל עד חצות אבל ביטול עסקת נופש לא חייב להיות רק 14 ימים ממועד העסקה. ראי כאן: https://www.consumers.org.il/category/group-3
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/6/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2021 | | שעה: | 16:04:23 |
| שלום רב גברת,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)? | |
|
|
|
|