| 13/7/2021 16:22 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 16:22:49 |
| שלום. מצאתי הטבה במקס- כרטיסיה 10 הניסות לבריכה ב69₪ בסופש.
התברר שמחיר ההטבה היה טעות, אל אני רכשתי כבר 4 כרטיסיות.
אחרי הסיונות שלי לשוחח עם מנהלי ההטבות קיבלתי סמס -
הי מעיין, רכשת הטבה לקאנטרי 360, ברצוננו לעדכנך כי שיתוף הפעולה עם בית העסק הסתיים ולכן לא ניתן לממש את ההטבה, הזמנתך בוטלה וכרטיס האשראי ממנו בוצעה הרכישה יזוכה במלואו עד 48 שעות,max.
לאחר הסבר למנהלת בשרות שאין דבר כזה לקחת מוצר מבנאדם לאחר שהוא רכש אותו, ובמידה והם הפסיקו את שיתוף הפעולה זה אמור לחול אך ורק מעכשיו והלאה לגבי לקוחות חדשים שמעוניינים לרכוש.
היא טוענת שבשירות שהיא נותנת, בשונה מסופר או כל חנות אחרת, לה מותר לבטל לי את ההטבה למרות שרכשתי אותה.
האם היא צודקת אי לא? מה אפשר לעשות?? | |
|
|
|
| 15/7/2021 16:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 16:52:01 |
| שלום רב מעיין,
באפשרותך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו יש לפנות אל הנהלת החברה באם תתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל. | |
|
|
|
| 13/7/2021 14:20 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 14:20:00 |
| שלום רב,
לאחרונה החלטתי להשתמש בשירות ההמוצע ע"י אתר: "https://www.ushops.co.il/".לפני שליחת החבילה למחסנים של החברה השתמשתי במחשבון מחיר המשלוח המוצע באתר זה.המחשבון מחייב הזנת שני פרמטרים: מחיר ומשקל החבילה, אבל לא מחייב להזין את הערכים של גודל החבילה.כאשר החבילה הגיעה למחסנים קיבלתי דרישת תשלום, אשר יקרה יותר ב-33$ מהמחיר שקיבלתי באמצעות המחשבון שבאתר.לאחר בדיקה נוספת התברר, שבמחשבון קיימת אפשרות להזין את גודל החבילה וכאשר מזינים את הערכים המחיר באמת גדל.
הטענה שלי מתבססת על כך, שהשדות להזנת גודל החבילה הן מוסתרות ולא בולטות והן גם לא שדות חובה כמו שדה של מחיר ומשקל החבילה וזה נותן הרגשה שהמידע הזה לא מהווה ערך משמעותי.
פניתי לשירות של האתר, פירטתי את הסוגיה והסברתי שאני מוכן לשלם בעבור המשלום את הסכום שקיבלתי במחשבון של האתר לפני ששמתי לב לקיום האפשרות להזין את גודל החבילה.
קיבלתי תשובה שקיים הסבר ולפיו המחיר הסופי נקבע לאחר הגעת החבילה למחסן, אבל לא קיבלתי שום התייחסות לכך למה שדות גודל החבילה הם לא חובה, למרות שהערכים האלה יכולים לייקר את המשלוח משמעותית כמו במקרה שלי.
אשמח להבין למי אני יכול וצריך לפנות במקרה שלי, מכיון שלא מצאתי באתר נושא מתאים.
בברכה,פבל | |
|
|
|
| 13/7/2021 15:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 15:03:06 |
| 1. נושא המידות מופיע במחשבון.
2. החברה המאוגדת תחת חוקי מדינת דלאוור, ארה"ב.
3. ראה https://www.ushops.co.il/terms.php סעיף 21.6. | |
|
|
|
| 15/7/2021 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 16:14:16 |
| שלום רב פבל,
האם השירות נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
| |
|
|
|
| 13/7/2021 14:38 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 14:38:50 |
| שלום ,
תואם לי משלוח מהסופר בין השעות 15 עד 19
המשלוח הגיע בשעה 19:50.
האם המקרה חל תחת חוק הטכנאים ומפצה אותי ב300 שח | |
|
|
|
| 15/7/2021 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 16:09:42 |
| שלום רב רועי,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע ב"חוק הטכנאים", למידע רחב בעניין "חוק הטכנאים" תוכל לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
(מצורף בו תבנית מכתבים מוכנה שבאפשרותך לשקול אם להיעזר במכתב או לאו). | |
|
|
|
| 13/7/2021 14:23 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 14:23:28 |
| לפני כחודשיים נרכשה מערכת ריהוט גן בעסקה מרחוק, טרם האספקה שלחתי תמונה לספק עם המוצר אותו ביקשתי להזמין והוא אישר. במועד האספקה התברר כי הריפוד אינו בצבע תואם לתמונה. בחשבונית מופיע רק צבע האלומיניום ולא צבע הריפוד.
עוד באותו היום פניתי לספק בטענה כי הריפוד אינו תואם את ההזמנה והספק הבטיח להחליף בשבוע הקרוב. מאז מדי שבוע דוחה את ההחלפה, מנתק שיחות ומתחמק מאיתנו. מאידך על מנת לבצע החלפה עלי לשמור על הכיסויים עם הניילון ובפועל כבר חודש ימים אין לי פינת ישיבה. ביקשתי לבטל עסקה כעבור חודש מאחר ומבינה שאין באמת כוונה להחליף, הספק סרב בטענה כי אין לי הוכחה לצבע ריפוד שביקשתי, בנוסף אמר לי שאם רוצה לבטל שאביא את הציוד אליו ולאחר מכן אמר "תשבי ותמתיני עד שאחליט להגיע להחליף לך צבע את תחכי בסבלנות".
מאז לא עונה לשיחות ואני תקועה עם ריהוט לא תואם ועסקה בתשלומים.
האם ניתן לעצור התשלומים? האם יכולה לתבוע? | |
|
|
|
| 15/7/2021 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 15:14:00 |
| שלום רב אריאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...טרם האספקה שלחתי תמונה לספק עם המוצר אותו ביקשתי להזמין והוא אישר..."- האם המוצר שנבחר הוא מתוך הקטלוג של החברה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 13/7/2021 14:05 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 14:05:06 |
| | קניתי משקפיים באופטיקה מפורסמת. בגלל רגישות בעור שמו לי שרוול פלסטיק על הזרועות של המשקפיים. לאחר שנה באתי להחליף את השרוול, החליפו לי אבל במהלך ההחלפה הרסו לי עדשה אחת. בחנות כתוב שאין אחריות על הרס/שבר ומוכנים להחליף עדשות רק תמורת תשלום מלא כ600 שח. | |
|
|
|
| 15/7/2021 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 14:35:38 |
| שלום רב דוד,
מה שאלתך?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בחנות כתוב שאין אחריות על הרס/שבר..."- היכן מידע זה מופיע? | |
|
|
|
| 13/7/2021 13:23 |
איש אחד |
 | | מחבר: | איש אחד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 13:23:41 |
| שלום,
קניתי דרך האינטרנט שואב אבק לפני כ- 2.5 חודשים.
השואב מפסיק (מהפעם הראשונה שהשתמשתי בו) לפעול אחרי מספר דקות ואז צריך לחכות 10-15 דקות על מנת ש"יסכים" לפעול שוב וכך הלאה.
אני דרשתי להחליף המןצר אך הספק שולח אותי לנותן השירות ע"פ האחדיות אך מבחינתי המוצר הוא פגום מלכתחילה.
האם אני יכול לבטל התשלום בחברת האשראי ושהוא "ירדוף" אחרי?
תודה. | |
|
|
|
| 13/7/2021 13:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 13:45:38 |
| היו לך שבועיים מקבלת המכשיר כדי לבטל את העסקה. עכשיו הסיפור הוא אחר.
תבדוק שהחוטים בתקע מהודקים. ניסית להפעיל אותו משקע אחר?
לתקינות אחראי היבואן ולא הספק כפי שנאמר לך ולא נראה שניתן כרגע לבטל את העסקה. נקודת השירות לא יכולה להיות יותר מ-15 ק"מ מביתך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 15/7/2021 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 14:33:08 |
| שלום רב אדון,
מה עלות המוצר?
האם יש ברשותך תעודת אחריות על המוצר?
עקרונית, במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן כל קלקול שנוצר במוצר בתקופת שנת האחריות הראשונה, בחינם, היה והתיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 13/7/2021 10:35 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 10:35:42 |
| שלום,
רכשתי 3 בגדי ים באתר אינטרנטי (שווי העסקה 263 שח) וכשהגיע המשלוח הכל היה קטן מאוד באופן שלא תאם את טבלת המידות באתר, לכן בקשתי להחזיר את ההזמנה על חשבוני (כי החזרה פיזית היא רק בחנות בתא ואני מבאר שבע). ההחזרה הגיעה אליהם וברצוני לקבל החזר כספי על ההזמנה שהחזרתי, והנציגה אומרת שאם אבקש החזר כספי אז עליי לשלם 49 שח דמי ביטול בנוסף לתשלום ההחזרה שעשיתי.
זה הסעיף שהם רושמו במדיניות החלפות\זיכויים שלהם באתר:
"ההחזרה תתבצע בדואר רשום או בהגעה לחנות המפעל בלבד.
ביטול עסקה תחויב בדמי טיפול, שירות ומשלוח בשווי של 5% מערך ההזמנה או 49₪ – הגבוה מביניהם."
האם בית עסק יכול לעקוף את החוק של דמי ביטול עסקה 5% או 100 שח- הנמוך מביניהם?
אם מחשבים 5 אחוז מערך העיסקה פלוס חיוב משלוח לנקודת חלוקה שהיה חינם זה יוצא 13.15 + 20 = 33.15 שח, אז למה מחייבים אותי ביותר מיזה?
בנוסף אציין כי באתר רשום בגדול כי משלוחים והחזרות חינם ברכישה מעל 249 שח אז למה חייבו אותי להחזיר להם סדואר רשום על חשבוני?
תודה
| |
|
|
|
| 15/7/2021 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 13:40:07 |
| שלום רב רותם,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, על הצרכן לשאת בהוצאות הכרוכות בהחזרת המוצר לבית העסק ועל בית העסק להחזיר לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
בפנייתך את מציינת כי:
"...זה הסעיף שהם רושמו במדיניות החלפות\זיכויים שלהם באתר:
"ההחזרה תתבצע בדואר רשום או בהגעה לחנות המפעל בלבד..." אם כך, היכן מופיע האמור בפנייתך לפיו:
"...בנוסף אציין כי באתר רשום בגדול כי משלוחים והחזרות חינם ברכישה מעל 249 שח אז למה חייבו אותי להחזיר להם סדואר רשום על חשבוני?..."? | |
|
|
|
| 13/7/2021 10:19 |
גל בן יוסף |
 | | מחבר: | גל בן יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 10:19:16 |
| שלום, לפני כחודשיים התנתקנו משירות הוט (טריפל) בהודעת הניתוק אמרו לנו שנציג מטעמם ייצור איתנו קשר לתיאום מועד לאיסוף הציוד. מאז עברו חודשיים והציוד עדיין אצלנו. בשבוע האחרון ביצעתי מספר רב של ניסיונות התקשרות למרכז שירות בשיחות טלפוניות וגם בווטסאפ לעדכן שטרם הגיעו לאסוף את הציוד, בכל פעם מעבירים אותי מנציג לנציג או נותנים לי מספרי טלפונים להתקשרות שאחד אינו פעיל או טלפון לחברת איסוף שאינה נותנת שירותים למקום בו אני נמצאת. בפעם האחרונה אמרה לי הנציגה שאם זה לא עובד שאחזיר בעצמי לאחד ממרכזי השירות אחרת אחויב עבור הציוד. הם הבטיחו איסוף של הציוד האם ניתן לחייב אותי עבור הציוד אם לא אחזיר עצמאית? האם הם חייבים לאסוף את הציוד בעצמם ואם כן מה אני יכולה לעשות אם הם לא עושים כך?
תודה | |
|
|
|
| 13/7/2021 10:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 10:32:10 |
| | עד כמה שידוע לי, הם מחויבים לאסוף. פרטים מדויקים צריכים להיות באתר שלהם בהסכם ההתקשרות. משרד התקשורת מפקח עליהם ואת יכולה לפתוח פניה באתר המשרד. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 15/7/2021 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 10:38:02 |
| שלום רב גל,
במידה שמדובר בשירותי שידורי כבלים ולויין ראה מידע באתר משרד התקשורת, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/customer_advices
באפשרותך לעיין גם במידע הקיים באתר משרד התקשורת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/rfp/12082019_2/he/Return%20of%20Edge%20Equipment%20-%20Hearing%20-%20Unified%20General%20License%20-%2012.8.19.pdf
(ראה החל מסעיף 9) | |
|
|
|
| 7/7/2021 21:28 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2021 | | שעה: | 21:28:49 |
| שלום רב, קניתי מילון בשווי 70 ש"ח באחת מרשתות הספרים המוכרות ובעת הקנייה נאמר לי שאין החזרת מוצרים על מילונים, מן הסתם לא קראתי את כל המילון בחנות, אך כשהגעתי הביתה ראיתי שחצי מהאות ב' לא מופיעה (עמודים ריקים).
רציתי לשאול מה ניתן לעשות בנידון, והאם אני זכאי לדרוש החזר כספי ולא החלפת מוצר (שאר המילונים היו כיס, שכבר יש לי).
עדיין לא פניתי עליהם כי אני לא בטוח שאני זכאי להחזר כספי. | |
|
|
|
| 8/7/2021 12:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2021 | | שעה: | 12:18:24 |
| הם לא סתם אמרו "אין החזרות" כי נראה שידעו על הבעיה. המדפיס פישל בעבודתו ובחנות רוצים להפיל את זה עליך. טענתם לא חוקית. מחוק המכר:
11.
המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(2)
נכס שונה או נכס מסוג או תיאור שונה מן המוסכם;
(3)
נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
(4)
נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;
(5)
נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.
14. (א)
על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
15.
לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה;
16.
היתה אי-ההתאמה נובעת מעובדות שהמוכר ידע או היה עליו לדעת עליהן בעת גמירת החוזה ולא גילה אותן לקונה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה.
17. (א)
קונה המודיע על אי-התאמה יפרט אותה פירוט סביר ויתן למוכר הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר.
נראה שכל המילונים בחנות כך ולכן רק החזר התשלום יפתור את הבעיה. אין לי קשר למועצה והם יאמרו כנראה את אותו הדבר. | |
|
|
|
| 11/7/2021 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2021 | | שעה: | 12:58:53 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת הערך.
באפשרותך לצלם את העמודים החסרים ולאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/7/2021 16:12 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 16:12:30 |
| | אני יכול אבל לדרוש החזר כספי, ולא מוצר חלופי, אם אין מילון אחר בחנות (שהוא לא כיס)? | |
|
|
|
| 15/7/2021 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 10:09:53 |
| שלום רב אדון,
באפשרותך לפעול בהתאם למוצע לך במענה לעיל.
| |
|
|
|
| 13/7/2021 02:04 |
אננה |
 | | מחבר: | אננה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 02:04:05 |
| שלום, אשמח להתייעצות בנושא הגנת הצרכן,
רכשתי שירות של יועץ מס (שרשום חברה בע"מ), כעסקת ליד - בית העסק יצר איתי קשר לאחר השארת ליד באתר החברה, תשלום מול בית העסק בוצעה מרחוק טלפונית על ידי מסירת פרטי אשראי.
עסקה בוצעה בסוף ינואר 2020 באמצעות כרטיס אשראי (הוראת קבע 12 תשלומים) על סה"כ 1389.96 (תשלום ראשון ירד בפברואר 2020) - מסמך היחידי שקיבלתי על כך זה "הזמנה" הכוללת פירוט שירות, מחיר ליח' - 99 ש"ח , כמות - 12 וסהכ - 1389.96.
בהערות ההזמנה נרשם ש: "הערות חבילת העסקים כוללת : 1. "פרטי שירות הנרכש מהיועץ", 2. המחיר מתייחס לחודש , לתקופה של 12 חודשים, 3. בתשלום חודשי קבוע בכרטיס אשראי בחתימה על הזמנה זו את / ה מאשר את השירותים הנ"ל לתקופה של 12 חודשים."
חודש לפני תשלום ה"אחרון" (סוף ינואר 2021) ביצעתי התקשרות מול בית העסק ומסרתי שאני לא בטוחה אם אני רוצה להמשיך לשנה הבאה (יש שיחה מוקלטת).
ובנתיים לאחר תום תקופת ההסכם (כבר כ- 6 חודשים) בית העסק ממשיך לחייב אותי, כמו כן גם לא התקבלו בפניי קבלות/חשבוניות והסכם ביטול עסקה עבור העסקאות שירדו בתקופה זו (עד היום) אלה רק מסמך אחד "הזמנה" על סה"כ 12 תשלומים 1389.96 ש"ח.
החודש במקרה נגמר לי התוקף בכרטיס ובית העסק יצר איתי קשר לצורך חידוש פרטי כרטיס, נמסר לבית העסק שלאחר שעשיתי בדיקה בכרטיס אשראי שמתי לב שחייבו אותי 5 תשלומים יותר ממה שנרשם והוסכם (החודש היה אמור להיות תשלום 6 אם הכרטיס היה בתוקף),
מבית העסק נמסר שזו עסקה מתמשכת ושאני קיבלתי שירות בתקופה זו ושאם אני רוצה לבטל אני פשוט צריכה להודיע וזה יבוטל מיידי, אך בית העסק לא ממליץ מכיוון שכבר שילמתי חצי מהסכום).
*לא ביקשתי שירות נוסף רק זה שעדיין לא סופק בפועל שהיה כלול בפרטי העסקה.
אשמח לדעת כמה דברים בנושא:
האם העסקאות שבוצעו על ידי בית העסק לאחר סיום תקופת התשלומים (12) שהיה מוסכם ב"הזמנה" היה חוקי?
האם העסקה שבוצעה מול בית העסק היא חוקית (עסקה ראשונית של רכישת השירות, שלא נמסר בפני הסכם ביטול עסקה וחשבונית)?
האם ההזמנה שהוציא בית העסק תקפה כחשבונית לצורכי מס?
האם ניתן לבקש החזר של התשלומים שירדו מעבר לסכום שהוסכם?
במידה ואני כן זכאית על פי חוק לקבלת החזר תשלומים ובית העסק לא יסכים לתת החזר האם ניתן לבקש החזר ישירות מול חברת אשראי?
במידה והחוק לצידי האם ניתן לבקש פיצוי מבית העסק ? אם כן, כמה ? | |
|
|
|
| 15/7/2021 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 10:02:21 |
| שלום רב אננה,
האם השירות נרכש בעבור בית עסק?
| |
|
|
|
| 12/7/2021 15:45 |
דיאגו |
 | | מחבר: | דיאגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 15:45:28 |
| שלום רב,
חברת כל בו גז התחברה למתחם המגורים שלי לאחר שחיברתי אליהם מעל 120 דירות. הובטח לי כי כל עוד אנחנו מחוברים לא אשלם גז.
לפתע ללא התראה מוקדמת החליטו שאני חייב לשלם ובנוסף הוסיפו חוב של כ 5000 ש"ח. מבחינתי זה לא שינוי מהותי בעיסקה זה כל העסקה. האם מותר להם לעשות כך?
| |
|
|
|
| 15/7/2021 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 09:57:17 |
| שלום רב דיאגו,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חברת... התחברה למתחם המגורים שלי לאחר שחיברתי אליהם מעל 120 דירות. הובטח לי כי כל עוד אנחנו מחוברים לא אשלם גז..."- האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, פנה אליהם בכתב לבירור העניין ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 12/7/2021 11:15 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 11:15:21 |
| הי
מה לעשות עם זיכוי שדהה בארנק?
החוק לא אמור להתייחס לזה?
זה בסדר לתת זיכוי שאחרי כמה חודשים דוהה בארנק? | |
|
|
|
| 15/7/2021 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 09:46:09 |
| שלום רב ענת,
מתי נמסר לך שובר הזיכוי(תאריך)? | |
|
|
|
| 9/7/2021 12:47 |
שרון טל |
 | | מחבר: | שרון טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2021 | | שעה: | 12:47:27 |
| שלום
עשינו מנוי לחברת מרלמ בשנת 2013 בשנת 2015 שוחחתי טלפונית עם אחת הנציגות שלהם ( אין לי הקלטה של השיחה ) וטענתי שאני רוצה לבטל את העסקה מכיוון שעברנו דירה. ולאחר השיחה ביטלתי את הוראת הקבע שלהם אצלנו בבנק.
היום קיבלתי SMS מעורך דין שלהם שאני חייבת להם 3500 שקל בגין המנוי.
כשטענתי שביטלתי את המנוי ושזה שיטת מצליח של החברה להוציא מלקוחות עבר כספים טען שיש חוק מיוחד לנותני שירותים רפואיים .
מה שלא ידע שמדבר עם משהי שחיה במערכת הבריאות 41 שנה ויודעת שאין דבר כזה. אלא שאני בתור לקוחה יכולה לבחור מי ייתן לי את השירות ומתי .
יש לי אפילו זכות לבחור את קופת החולים / בית החולים שיטפל בי . ואיני מחויבת בשום חוק לשום גורם רפואי.
טענתי בפניו שמה שאמר אינו נכון .
ושאין לי שום רצון לשלם את החוב כי הוא לא חוקי בעליל.
מצ"ב התכתבות של עורך הדין
אני שב ומזכיר, ביטול עסקה במנוי רפואי צריך להיות דו צדדי. כלומר את צריכה לקבל אסמכתה מהחברה שהם קיבלו את בקשתך לביטול המנוי מאחר ומעורב פה נושא של כיסוי רפואי. באם היה חוב, גם לא היה ניתן לבטל המנוי.
תגובתי לעניין :
אין דבר כזה. מה זה אנחנו מחוייבים בשירות ?
עברנו דירה יצאנו מהעיר .
כאשר שלחתי מכתב לביטול עסקה וביטלתי את התשלום של הוראת הקבע בבנק עם העתק למרלמ.
אני ימציא את המכתב.
מחר בבנק אין להם שום זכות להמשיך
ולחייב.
זה שהם עשו זאת זה כבר לא תקין.
עורך הדין :
מנוי רפואי הוא מנוי מתחדש אוטומטי. ביטול מנוי רק בנקודת יציאה מוסכמת מראש. לאחר ביטול מנוי יש לקבל ממרלם אסמכתא רשמית לאישור הביטול. תמציאי לי בבקשה את המכתב לביטול העסקה שלטענתך נשלח למרלם ונתקדם משם.
בברכה,
משרד עו"ד הירשברג-סקופ
התגובה שלי :
כמו כן לאחר הביטול קיימתי מספר שיחות עם מרלמ עצמה.
בין אם יזומות על ידי ובין שהם התקשרו ואמרתי להם הכול פעם שביטלנו את המנוי עקב מעבר עיר .
זה שהם החליטו להתעלם מהעניין ולהמשיך ולנסות לחייב . זה שלהם .
עורך הדין :
טל בוקר טוב,
90% מהחייבים עושים את אותה פעולה שהוכחת לי כאן שנעשתה. ביטלת הוראת קבע בניגוד להסכם. ניתן לבטל הו"ק רק בנקודת יציאה מוסכמת על 2 הצדדים ולא באופן חד צדדי. אמנם עשית כן אבל המנוי לא בוטל ולכן המשיך לצבור חוב.
התגובה שלי :
תגיד/י הודעתי להם על מעבר עיר , שוחחתי איתם טלפונית גם כשהם התקשרו וגם כשעברנו .
אין לי מה לעשות במנוי שאני גרה בעיר אחרת. חוץ מזה בהסכם שירות זכותי ללכת .
סיום התכתבות.
אין בכוונתי לשלם להם שקל אחד. מעבר למה שכבר שילמתי.
זאת חוצפה ושיטת מצליח. אין דבר כזה מנוי רפואי ללא הגבלת זמן .
יש דבר כזה מנוי רפואי שכול שנה צריך לחדש באישור המנוי ובכתב.
פה זה לא המקרה. פה הם מצאו שיטה ומחייבים לקוחות ללא שום בעיה מבחינתם.
איני רוצה שזה יגיע לפשרה אלא שזה יהיה תקדים מהסיבה הפשוטה שיש המון אנשים שפשוט אין להם את הכוח והרצון להילחם .
אז שלפחות יוכלו להציג את התקדים ולחסוך את המלחמה בבית המשפט.
אשמח לעזרתכם לפני שאפנה לבית המשפט לבד.
תודה
שרון
| |
|
|
|
| 12/7/2021 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 14:05:42 |
| שלום רב שרון,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עשינו מנוי לחברת מרלמ בשנת 2013 ..."- מה תקופת המנוי?
האם בחלוף שנה מביצוע העסקה, נשלח אליך הודעה בדבר חידוש המנוי?
עקרונית, סעיף 13ה(ה) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ה) בעסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה שהיא עסקה לתקופה קצובה, לא יתקשר עוסק עם צרכן, לתקופה העולה על שנה."
סעיף 13ה(ו)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"... רשאי עוסק להאריך את תוקפה של עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה שהיא עסקה לתקופה קצובה, לאחר מועד סיומה, לתקופה שלא תעלה על חצי שנה בכל פעם, אף אם לא קיבל את הסכמת הצרכן לכך במהלך תקופת ההודעה כהגדרתה בסעיף 13א(א), ובלבד שמתקיימים כל אלה:
(1) בתקופת ההארכה לא ישונו תנאי העסקה, לרבות מחירה;
(2) העוסק הודיע לצרכן, בכתב, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה, פירט בהודעה את תנאי העסקה וציין במפורש כי ההתקשרות תימשך לאחר מועד סיום העסקה, אלא אם כן הצרכן יודיע שברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת."
לפיכך, וככל שלא נשלח אליך הודעה מוקדמת בדבר חידוש המנוי באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך.
בנוסף, אני, מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בתחום הוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 15/7/2021 09:02 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 09:02:26 |
| אני לא שייך למועצה.
יכול להיות שהם שלחו חשבוניות לדירה הישנה, ולא קיבלתם אותן? | |
|
|
|
| 7/7/2021 10:01 |
אדוארד ברודסקי |
 | | מחבר: | אדוארד ברודסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2021 | | שעה: | 10:01:28 |
| | שלום, בתחילת 2020 רכשו הוריי חבילת שיט וטיסות מחברת תלמה נסיעות. הוריי אזרחים ותיקים. בחודש מאי הודיעו לחברה על ביטול העיסקה במסגרת החוק להגנת הצרכן והיכולת לבטל עיסקה טלפונית בתוך 4 חודשים. החברה, תלמה נסיעות התעלמה מהמייל שנשלח אליה אבל הוריי גם הודיעו במייל לסוכן שמכר להם את החבילה והיה איש הקשר שלהם. בינתיים שלחנו להם דואר רשום בבקשה להשבת הכסף והם כלל לא טרחו לאסוף דואר רשום. בינתיים בתחילת 2021 הבעלים של החברה הקים חברה נוספת שבה החברה הקודמת היא בעלת מנויות. הסוכן שמכר את החבילה והיה בקשר עם ההורים שלי אמר שכדאי לתבוע את החברה החדשה . האם זה הליך נכון? לתבוע את שתי החברות משום שהבעלים הוא משותף וחברה אחת היא בעלת מנויות בחברה האחרת? אנחנו מנסחים מכתב התרעה לפני פניה לבית משפט ומתלבטים למי לשלוח אותו. | |
|
|
|
| 8/7/2021 11:58 |
אדוארד ברודסקי |
 | |
|
| 11/7/2021 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2021 | | שעה: | 09:16:49 |
| שלום רב אדוארד,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בינתיים שלחנו להם דואר רשום בבקשה להשבת הכסף והם כלל לא טרחו לאסוף דואר רשום..."- מה רשום על גבי המכתב שחזר, ככל שהמכתב חזר?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...בינתיים בתחילת 2021 הבעלים של החברה הקים חברה נוספת שבה החברה הקודמת היא בעלת מנויות..."- מה כוונתך? האם בדקת לפי מספר ח.פ או ע.מ. מה מצבה של החברה שעמה בוצעה העסקה?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה אל עו"ד פרטי על מנת שיעיין במסמכים שברשותך בטרם תבצע פעולה.
| |
|
|
|
| 15/7/2021 08:34 |
אדוארד ברודסקי |
 | | מחבר: | אדוארד ברודסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 08:34:58 |
| תודה על המענה.
בעל המניות העיקרי הוא גם הבעלים של החברה הקורמת.
השאלה היא מה אחריות חברה חדשה שהוקמה, לחובות בעלי המניות, שלכאורה אינם קשורים לחברה החדשה?
מה הוהוראה המחייבת את החברת החדשה, כלומר באיזו עילה ניתן לפנות לחברה החדשה במצב זה?
תודה. | |
|
|
|
| 11/7/2021 15:22 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2021 | | שעה: | 15:22:31 |
| בינואר 2020 יצרתי קשר עם חברה מוכרת שעוזרת בהוצאת דרכון פורטוגלי.
חתמתי על חוזה בו אני משלם בשלוש פעימות בהתאם לשלבים של הוצאת הדרכון, כאשר בפעימה השלישית הם מגישים את המסמכים שלי לממשלת פורטוגל וכאן פחות או יותר נגמר החלק שלהם.
בדף ההסברים שמצורף לחוזה ההתקשרות עליו חתמתי מצוין כי תהליך זה (עד מועד ההגשה) לוקח 3-4 חודשים. אני עכשיו יותר משנה וחצי לאחר מכאן ורק לאחר חודשים ארוכים שאני רודף אחריהם הם סוף סוף הגישו את הבקשה (לטענתם, טרם קיבלתי אישור רשמי על כך).
אציין שאת כל התשלומים העברתי באותו יום שקיבלתי הודעה לתשלום, וכל המסמכים הועברו בזמן, כך שהעיכוב לא נגרם על ידי.
לא הייתי יודע שימשכו אותי לאורך כל כך הרבה זמן לא הייתי חותם שם. ביקשתי מהם פיצוי כיוון שהם גרמו לתהליך ארוך להיות ארוך במיוחד ללא הצדקה. כלומר גם אכן הגישו סוף סוף את הבקשה שלי, זה לקח הרבה הרבה יותר זמן ממה שזה היה אמור לקחת, ולמרות שאין פה גרימה של נזק כספי אני עדיין חש מופסד.
האם ניתן לעשות משהו בנושא?
תודה,
מיכאל | |
|
|
|
| 12/7/2021 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 16:24:44 |
| שלום רב מיכאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בדף ההסברים שמצורף לחוזה ההתקשרות עליו חתמתי מצוין כי תהליך זה (עד מועד ההגשה) לוקח 3-4 חודשים.אני עכשיו יותר משנה וחצי..."-האם בהסכם ההתקשרות בניכם יש סעיף של פיצויים מוסכמים במקרה שאחד הצדדים מפר את ההסכם?
בכל מקרה וככל שאכן מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם את מועד סיום התהליך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, היה ותתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/7/2021 15:23 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 15:23:02 |
| תודה על המענה.
לצערי לא רשום מה הפיצויים במידת והם מתעכבים. רשום רק מה קורה במידה ואני לא מעביר להם תשלומים בזמן (כאמור, העברתי עוד באותם ימים בהם התבקשתי להעביר הכספים).
אנסה ליצור איתם קשר בכתב ובמידה ולא אזכה למענה מספק אפתח תלונה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/7/2021 15:27 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 15:27:25 |
| הרחבה קטנה על הפיצוי המוסכם החד צדדי- רשום כי במידה ואני מתעכב בהעברת התשלומים, יראה הדבר כהפסקת ההתקשרות והפרה יסודית של החוזה, וכל דמי הטיפול ששילמתי עד לאותו רגע ולא פחות מ 40% מדמי הטיפול הכוללים, יתקבלו כדמי ביטול.
כאמור במידה והן לא עומדים בחוזה לא מצוין דבר. | |
|
|
|
| 12/7/2021 12:42 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 12:42:26 |
| | אם חברה לא ניתקה אותי משרות האינטרנט, והמשיכה לגבות כסף כשלוש שנים לאחר שעברתי דירה. האם אפשר לחייב אותם להחזיר לי את הכסף.אני עדייו מחובר לאותה חברה. ששאלתי אם הם לא רואים שאני משלם פעמים הם תענו שזה על מספר ת'ז של אשתי וכיום על הת'ז שלי. | |
|
|
|
| 13/7/2021 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 15:18:40 |
| שלום רב חיים,
בפנייתך אתה מציין כי:
"אם חברה לא ניתקה אותי משרות האינטרנט..."- האם פנית אל החברה בכתב בבקשה לנתק אותך מהשירות?
במידה שיש ברשותך ראיה המעידה על בקשת לבטל את העסקה, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר.
אולם, במידה שאין ראיה המעידה על בקשתך לביטול העסקה, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם.
| |
|
|
|
| 12/7/2021 11:20 |
רביד |
 | | מחבר: | רביד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 11:20:54 |
| | שלום. נקבע לי ביקור טכנאי בזק לבדוק תשתית אינטרנט שלא היתה תקינה. הטכנאי לא הגיע בכלל בין השעות שנקבעו (12:00 - 14:00). בערב אני התקשרתי לברר ורק אז נאמר לי שהטכנאי היה עמוס ולא יכל להגיע. האם חוק הטכנאים חל על מקרה כזה והאם מגיע פיצוי? תודה. | |
|
|
|
| 13/7/2021 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 15:11:04 |
| שלום רב רביד,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל החברה, בכתב בהתאם לקבוע "בחוק הטכנאים", למידע רחב בעניין תוכל למצוא באתרנו באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
(בקישור שלעיל, ניתן למצוא נוסח מכתבים שבאפשרותך לשקול אם להיעזר בו). | |
|
|
|
| 12/7/2021 12:47 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 12:47:04 |
| שלום,
הבחנתי כי סופרגז מחייבים אותי בתעריף שערורייתי 51 שח למ"ק.
ניסיתי ליצור קשר מספר פעמים במשך יותר משבועיים,ונאמר לי שהמחלקה הפיננסית עמוסה ויחזרו אלי מתישהו.
מה אוכל לעשות על מנת לשפר את התעריף? האם הם לא מחויבים לתת לי מענה? | |
|
|
|
| 12/7/2021 13:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 13:34:39 |
| | בד"כ מחלקת שירות לקוחות מטפלת מיידית בנושאים כאלו בשיחת טלפון או מכסימום באותו היום. אם הם קוראים לזה מחלקה פיננסית שיהיה. אם את לא מקבלת שירות נאות (וכך זה נראה), את יכולה לקבל שירות מחברה אחרת. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 12/7/2021 16:17 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 16:17:45 |
| | הבעיה שאני מחוברת למרכזיה של הבניין ולא ניתן להתייחס פרטית. | |
|
|
|
| 13/7/2021 08:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 08:51:59 |
| | אז נראה שוועד הבית צריך להתמקח מולם בשם הדיירים ולא את. את מצידך יכולה ללחוץ על הוועד לפעול בנושא. | |
|
|
|
| 13/7/2021 10:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 10:03:50 |
| | או שאת או דייר אחר יכולים לבקש הצעה מחברה אחרת מכיוון שיתכן שוועד הבית לא מייצג אתכם כראוי. | |
|
|
|
| 13/7/2021 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 15:06:24 |
| שלום רב אורית,
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתר משרד האנרגיה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/gas_regulation_info | |
|
|
|
| 12/7/2021 11:15 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 11:15:12 |
| הי
מה לעשות עם זיכוי שדהה בארנק?
החוק לא אמור להתייחס לזה?
זה בסדר לתת זיכוי שאחרי כמה חודשים דוהה בארנק? | |
|
|
|
| 13/7/2021 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 14:12:04 |
| שלום רב ענת,
מתי נמסר לך שובר הזיכוי(תאריך)? | |
|
|
|
| 12/7/2021 15:04 |
אסף אבוטבול |
 | | מחבר: | אסף אבוטבול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 15:04:37 |
| שלום רב ביום שישי האחרון רכשתי תוכניות ייעוץ שמסיבות אישיות לא יכול/רוצה להמשיך
לאחר שרמתי שאני מעוניין לבטל נאצר לי ע״י הבעלים שלא ניתן לבטל
רציתי לדעת
מה אפשר לעשות בנושא
תודה יום מצויין | |
|
|
|
| 13/7/2021 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 13:19:44 |
| שלום רב אסף,
האם יצרו בעבורך תפריט? | |
|
|
|
|