| 15/7/2021 06:59 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 06:59:53 |
| צהריים טובים..
רציתי לקנות חרמש של חברת בוש דגם Art 24 400w מחנות של Ace
המחיר בחנות של Ace בסניף סגולה פ''ת הינו 380 שקלים
והמחיר באתר של Ace הינו 323 שקלים
ששאלתי לפשר פער המחירים ענו לי בקופה הראשית
''תמיד המחירים באתר יהיו יותר זולים מהמחירים בחנות, תרצה לקנות בזול אז תזמין מהאתר''
העיניין הוא שאני רוצה לשלם בGift card את המחיר הזול, ואין אפשרות דרך האתר לשלם בGift
האם ההסבר של אותה קופאית הינו הסבר מוצדק? | |
|
|
|
| 21/7/2021 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2021 | | שעה: | 09:24:23 |
| שלום רב עידן,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה הנעשית בחנות). | |
|
|
|
| 14/7/2021 15:23 |
מאיה צרי |
 | | מחבר: | מאיה צרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 15:23:17 |
| שלום, רציתי להתייעץ איתכם ואחרי 3 וחצי שעות של המתנה למענה התייאשתי ועברתי לכאן. אני מקווה שתוכלו לתת מענה.
בינואר 2021 , רכשתי 2 טאבלטים דרך אתר האינטרנט של ksp. לפני הרכישה התכתבתי עם נציג ספציפית כדי לוודא שבדגם שבחרתי יש אפשרות לחיבור של סים (מאחר וידעתי שכבר באמצע השנה ארצה לחבר סים לטאבלטים). אחרי שקיבלתי תשובה חיובית על דגמים שתומכים רכשתי את שני מכשירים.יש תיעוד של התכתבותי עם הנציג ואין ספק בנושא ההטעיה. רכשנו קיבלנו והשתמשנו 5 חודשים. כשהגעתי לרכוש סים בשבועיים האחרונים גיליתי שהטאבלטים בעצם לא תומכים בסים בכלל זו הייתה טעות של הנציג. אחרי כמה התכתבויות עם ksp הם הסכימו שאחזיר את המכשירים ואזוכה עליהם כדי לקנות חדשים ) לטענתם אין להם שום דרך להביא לי פשוט טאבלטים משומשים אחרים שכן תומכים. המכשירים שלנו מן הסתם היו בשימוש והם כבר אינם חדשים, ממכשיר אחד הורידו את כיסוי הזכוכית לעדכן שיש שריטות והשני מראש היה סדוק במסך. בגלל שהמכשירים לא תקינים מבחינתם( למען הסר ספק הם עובדים והילדים שלי משתמשים בהם לנו זה בהחלט מספיק טוב) הם הסכימו לזכות אותי על 100 שח למכשיר למרות שעלה 500 כל אחד ובעצם מאחר והצורך שלי זה סים הם הציעו 80 שח הנחה על טאבלט חדש.
הפתרון מבחינתי אומר שאין לי ברירה אלא בשנה אחת לקנות 2 טאבלטים לכל ילד, למעלה מ1700 שח יחד על משהו שמראש ידעתי שאני צריכה ובגלל שנציג הטעה אותי אני נאלצת לקנות מחדש משהו ולהתנצל על שימוש שוטף שביצענו במכשיר ולא השארנו אותו במצב חדש. זה נראה לי לא הוגן ולא סביר ואני רוצה להתעקש איתם. אשמח לוודא איתכם לפני כן האם מבחינת החוק אני יכולה לדרוש פתרון אחר? סביר יותר עבורי? כמו החלפה של המכשיר ואז מצידי שישימו לי לי המסך שלנו מהמכשיר הישן לחדש, או משהו...? כרגע אני צריכה לשלם על נזק שעשיתי למכשירים כשמבחינתי אין לי שום בעיה להמשיך להשתמש בהם כמו שהם ואין לי בעיה לקבל מכשירים משומשים אחרים.
האם לפי החוק אין לי אלטרנטיבה נוספת על הטעיה כל כך ברורה ?
פתרון נוסף שמציעים זה לפנות למעבדות היצרן ולהחליף את המסכים ואז להחזיר להם ולקבל זיכוי. בדקתי את זה והיצרן יגבה ממני 500 שח עבור החלפת מסך שזה שווי המכשיר ולכן זה לא פתרון אלא הפסד מלא שלי....
לא הוגן.
דעתכם? | |
|
|
|
| 14/7/2021 16:04 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 16:04:19 |
| מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;
אין לי קשר למועצה ונראה שהם יענו באופן דומה. | |
|
|
|
| 14/7/2021 16:21 |
מאיה צרי |
 | | מחבר: | מאיה צרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 16:21:54 |
| תודה משה, לא בטוחה שהבנתי.
לפי החוק צריכים להחזיר לי את הכסף בגלל ההטעיה ללא קשר לרמת השימוש במכשירים? הם לא יכולים לדרוש לקבל מכשירים חדשים חזרה? | |
|
|
|
| 15/7/2021 11:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 11:28:17 |
| נכון פחות או יותר. הם יכולים לקזז מסכום הרכישה רק אם ישנה ירידת ערך משמעותית כמו, למשל, טאבלט לא עובד או שבור.
המועצה תענה קודם להודעתך האחרת ואז לזו. | |
|
|
|
| 21/7/2021 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2021 | | שעה: | 09:17:42 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
והיות שבפנייתך את מציינת כי:
"... אחרי שקיבלתי תשובה חיובית על דגמים שתומכים רכשתי את שני מכשירים.יש תיעוד של התכתבותי עם הנציג ואין ספק בנושא ההטעיה. .."- באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין. | |
|
|
|
| 5/7/2021 15:45 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2021 | | שעה: | 15:45:12 |
| צהריים טובים,
בוצעה הזמנת משלוח מרשת לייף סטייל. הרשת לא מאפשרת בחירה של יום ושעה והיום בבוקר התקבלה הודעה שהחבילה עתידה להגיע בין 9:30-11:30. בפעול לקראת 11:30 הגיעה הודעה על עיכוב עד 13:30 ולקראת השעה הזו הגיעה הודעה נוספת על עיכוב עד 15:30 ובהמשך גם אחת עד 17:30. לאורך כל השעות האילו ועל אף שמופיע בהודעה כי ייצור איתנו קשר שליח לא שוחחו איתנו כלל. אשמח לדעת האם התנהלות מעין זו היא תקינה ואם לא האם נכנסת תחת חוק הטכנאים או שלא. בכל מקרה אשמח לדעת איך ניתן להתנהל בעניין מסוג זה.
תודה! | |
|
|
|
| 6/7/2021 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2021 | | שעה: | 15:01:17 |
| שלום רב יובל,
מה המוצר שנרכש?
בכל מקרה באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין "חוק הטכנאים" כמפורט בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
בנוסף, באפשרותך לשקול אם להסתייע בתבנית המכתבים המופיע בקישור שלעיל בפנייתך אל בית העסק.
| |
|
|
|
| 6/7/2021 20:11 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2021 | | שעה: | 20:11:59 |
| מדובר בהזמנה של משלוח מהסופר פארם שהיא בפועל כמו משלוח מהסופר למעט האפשרות לבחור שעת קבלה של המשלוח. כלומר, הוזמנו בפועל יותר ממוצר אחד. זכור לי שקראתי על הזכות לקבל פיצוי על איחור במשלוח מהסופר ותהיתי אם גם באיחור של הזמנה מהסופר פארם ניתן לקבל בהתאמה פיצוי. לגבי הקישור לחוק הטכנאים, אני מכירה את החוק אך לא מבינה האם הוא מחייב גם במקרים של משלוח כמו משלוח מהסופר פארם ולא רק במקרים של טכנאי וכולי וזאת מאחר ואני לא ראיתי את העניין מופיע בחוק.
תודה! | |
|
|
|
| 7/7/2021 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2021 | | שעה: | 13:20:50 |
| שלום רב יובל,
האם תיאמו עמך שעה או קריאה טלפונית כתחליף לתיאום השעה?
אם לאו, יהיה קושי לפנות אל בית העסק מכח "חוק הטכנאים". | |
|
|
|
| 9/7/2021 20:18 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2021 | | שעה: | 20:18:40 |
| לא כל כך הבנתי את השאלה אך אנסה לפרט ככל האפשר לגבי השעות והדרך בה הועבר המידע על מנת להגיע לכדי תשובה.
תחילה קיבלנו הודעה בשעות הבוקר שהמשלוח יסופק באותו היום בין השעות 9:30-11:30, לא מדובר בתיאום שעה אלא הודעה שהגיעה מהרשת כעובדה עם אפשרות לדחייה במידת הצורך. כאשר השעה הייתה 11:28 הגיעה הודעה נוספת כי יתכן עיכוב והמשלוח יגיע בין השעות 11:30-13:30 וכי השליח ייצור קשר, דבר אשר לא קרה. בשעה 13:29 הגיעה הודעה על עיכוב נוסף במשלוח וכי הוא עתיד להגיע בין השעות 13:30-15:30 וגם פה הובטח ששליח ייצור קשר דבר אשר לא קרה גם כן. בשעה 15:21 הגיעה הודעה נוספת על עיכוב וכעת הובטח כי החבילה תסופק עד השעה 17:30 באותו היום. בשעה 16:59 נוצר קשר ראשון מצידו של השליח שסיפק את החבילה בערך באותה השעה. | |
|
|
|
| 13/7/2021 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 09:02:28 |
| שלום רב יובל,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בהתאם לקבוע ב"חוק הטכנאים" כמפורט בקישור שצוין לעיל ובאפשרותך לשקול אם להיעזר בתבנית מכתבים המופיעה בקישור שלעיל, לאחריו ככל שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 14/7/2021 00:10 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 00:10:51 |
| ראשית, תודה רבה על המענה.
אפנה אל החברה ובתקווה שלא אזדקק לשירותכם מלבד ייעוץ זה.
רק למען הסר ספק, לאור ההשתלשלות המוצגת מעלה, אני מבינה נכון שאני זכאית לפיצוי על סך 300 ש"ח?
ושאלה נוספת אם אפשר, האם לבית העסק קיימת הזכות להכתיב את אופי הפיצוי (דוגמת שוברים למוצרי הרשת) או שמחובתו לספק את הפיצוי באופי כספי? | |
|
|
|
| 21/7/2021 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2021 | | שעה: | 08:39:49 |
| שלום רב יובל,
לשאלתך, ראי סעיפים 18א(ד) וסעיף 18א(ה) בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
" (ד) הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי בלא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(תיקון מס' 55) תשע"ח-2018
(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;
(2) פעל נותן השירות בניגוד להוראות סעיף קטן (ג)(2) לעניין הקריאה הטלפונית – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים.
(תיקון מס' 24) תשס"ח-2008
(ה) נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד), פיצוי בשווה כסף, בטובין או בשירותים, ובלבד שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי המוצע והצרכן נתן את הסכמתו לכך; נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי לפי סעיף קטן זה הוא על נותן השירות." | |
|
|
|
| 13/7/2021 18:08 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 18:08:27 |
| בחודש פברואר הזמנתי ארון הזזה עם אחריות לטריקה שקטה 10 שנים. עוד בהתקנה עצמה היו בעיות עם הטריקה ועם הגלגלים. פניתי למתקין באותו רגע ואמר לי שהשעה כבר מאוחרת ושאני יפתח קריאה ויבואו תוך שבועיים לסדר.עבר קרוב לחצי שנה. מתקשרת כל יום אפילו כמה פעמים ביום וכל פעם בתירוץ אחר (פסח, סגר, רמאדן, את גרה רחוק וכו וכו...) שלחתי סרטון של הארון בווצאפ למי שקניתי ממנו את הארון. שלחתי מייל וכל מה שאפשר. טרם קיבלתי מענה.
האם אפשר לפנות למועצה לצרכנות? האם מייל ששלחתי ולא קיבלתי מענה ווצאפ ששלחתי לנותן השירות מספיק? אני פשוט מיואשת | |
|
|
|
| 21/7/2021 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2021 | | שעה: | 08:35:18 |
| שלום רב מיה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי בוצעה ההתקנה(תאריך)?
בפנייתך את מציינת כי:
"...עוד בהתקנה עצמה היו בעיות עם הטריקה ועם הגלגלים. פניתי למתקין ..."- האם התשלום להתקנה שולם בנפרד למתקין או שמה מדובר בעסקה אחת מול החברה ממנה נרכש המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, על מנת לברר מול בית העסק. | |
|
|
|
| 14/7/2021 15:20 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 15:20:37 |
| שלחתי שעון באמצעות פדני ליצרן השעון על מנת לקבל הצעת מחיר לתיקון כעבור למעלה מחודש חזרו אליי מדני עם סכום התיקון לבקשתי נשלחה אלי ההצעה של היצרן השווצרי ואז התברר שעל הצעה זו הסיפון בדני מע"ם ישראלי ושער חליפין של פרנק שווצרי של 4₪ לעומת שער יציג של 3.55₪ ל 1 פרנק שווצרי האם ניתן לבקש מע"ם ישראלי על שירות בחו"ל והאם ניתן לבקש כל שער שרוצים
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2021 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:43:24 |
| שלום רב דוד,
באפשרותך לברר בעניין מול רשות המיסים, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/israel_tax_authority | |
|
|
|
| 15/7/2021 21:39 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 21:39:11 |
| | תודה על ההפניה אבל ההפניה מאד כוללנית קשה למצוא את הידים והרגליים באתר של המכס יש לכם הפשרות למקד את ההפניה? | |
|
|
|
| 21/7/2021 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2021 | | שעה: | 08:26:47 |
| שלום רב דוד,
באפשרותך לפנות אל רשות המיסים בדרכים המוצעות בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/general/ta-contact-us | |
|
|
|
| 7/7/2021 14:31 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2021 | | שעה: | 14:31:12 |
| 1. ב8.6 רכשתי מזארה פתח תקווה בקניון הגדול זוג מכנסי גינס וחולצה בזארה ילדים .
2. על אף שמסרתי מספר טלפון נייד לא הגיעה אליי קבלה בsms כפי שבדרך כלל נשלחת אליי.ואין ברשותי קבלה ידנית ולמיטב זכרוני גם לא קיבלתי כזאת! הבקשה שלי היא להחליף מכנסיים תמורת זוג מכנסיים במידה אחת פחות ולא לקבל החזר כספי/זיכוי.
3. בפנייה לסניף בגבעתיים וגם בפתח תקווה משם התבצעה הרכישה נאמר לי שלא ניתן לאתר קבלה לפי יום הקנייה ואמצעי התשלום כפי שמקובל בחוק ונקבע על ידי המועצה לצרכנות. יש לציין שיש ברשותי את היום ואף השעה של ביצוע העסקה וכמובן את האמצעי תשלום באמצעותו שילמתי.
אודה להתייחסותכם
שני
| |
|
|
|
| 7/7/2021 15:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2021 | | שעה: | 15:16:37 |
| | עבר חודש מהרכישה ואת לא יכולה לעשות היום דבר בנושא. איפה היית עד היום? | |
|
|
|
| 7/7/2021 17:08 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2021 | | שעה: | 17:08:56 |
| א. לא עבר חודש. היום אנחנו ב7.7
חודש יעבור רק מחר
ב. אני במהלך החודש טוטרטתי בין הסניפים וקיבלתי את אותן תשובות- איך זה קשור? לפי המדיניות שלהם הם לא מוכנים להחליף גם יום למחרת בלי קבלה. | |
|
|
|
| 8/7/2021 17:32 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2021 | | שעה: | 17:32:31 |
| | נציג מטעם המועצה לצרכנות- אשמח לתגובתך!! | |
|
|
|
| 11/7/2021 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2021 | | שעה: | 13:37:48 |
| שלום רב שני,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מהי המדיניות של בית העסק קובעת לעניין החלפה?
בפנייתך את מציינת כי:
"...לפי המדיניות שלהם הם לא מוכנים להחליף גם יום למחרת בלי קבלה..."- כיצד בוצע התשלום- במזומן או בכרטיס אשראי?
במידה שהתשלום שולם באמצעות כרטיס האשראי באפשרותך להוציא דף פירוט חיוב בחברת האשראי לאחריו לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים, היה ותתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 14/7/2021 11:28 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 11:28:21 |
| בשליוט הם אכן מציינים שהחלפות יתבצעו רק באמצעות קבלה- האם אכן זה פותר אותם מהחוק שאומר שבאפשרותי להוכיח רכישה בדרכים אחרות???
שילמתי באשראי. אודה להתייחסותכם | |
|
|
|
| 14/7/2021 11:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 11:51:09 |
| עד כמה שזכור לי, ישנן עוד תלונות כאן עליהם ויתכן שיש עוד ברשת. בצעי כאן חיפוש. אם הנושא לא ייפתר בעזרת המועצה, תוכלי לתבוע את עלות המכנס בבית המשפט לתביעות קטנות ולהציג לשופט צילומי מסך מכאן ומהרשת לצורך הוכחת התנהלותם.
ועצה קטנה, על תתעסקי עם עסקים שלא נותנים לך קבלה ביד. את נותנת כך גם אפשרות לטרטר אותך עם פניות מסחריות בטלפון כולל אולי ניסיונות להטעות אותך. | |
|
|
|
| 15/7/2021 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:44:00 |
| שלום רב שני,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה,בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר, אם ישנה לא הוסרה, ושעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר פריט) ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך, וככל שפנייתך לחברה נעשתה בחלוף המועד הקבוע בדין לחרטה(כאמור, מיום הרכישה ועד תום שני ימים), הרי שלא תקום לך זכות חרטה, ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות החזרת טובין של בית העסק, כקבוע בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 20/7/2021 17:04 |
Test |
 | |
|
| 7/2/2019 11:10 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 11:10:23 |
| | רכשתי גזיבו ברשת אייס לאחר חצי שנה נשבר. נציג שלהם אמר שהם לא נותנים אחריות למוצרי גינה. האם מותר להם לא לתת אחריות על המוצר לפחות לשנה כמקובל | |
|
|
|
| 10/2/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 08:48:51 |
| אלכס שלום רב,
אחריות על פי דין מוסדרת מתוקף תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, וניתנת אך ורק למוצרי חשמל אשר עלותם גבוה מ 150 ש"ח.
אין חובת מתן אחריות למוצרים אחרים, אך אף על פי כן, חל על העוסק הוראות חוק המכר.
חוק המכר קובע כי היה ומוצר נפגם תוך זמן קצר, באופן המצביע על פגם בייצור או פגם במוצר עצמו, להבדיל מנזק חיצוני או מבלאי סביר, על בית העסק מוטלת החובה לרפא ולתקן כל פגם שכזה.
יש לנפות לבית העסק בכתב ולציין את אופי הפגם, ואת הוראות הדין כפי שפורטו מעלה. | |
|
|
|
| 17/7/2021 11:15 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2021 | | שעה: | 11:15:22 |
| אני תמיד קונה רק עם אחריות https://easygazebo.co.il/product-category/aluminum-gazebo-tent/
לא לוקח סיכונים במקרים כאלה | |
|
|
|
| 14/7/2021 21:24 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 21:24:13 |
| שלום,
עשיתי משלוח שהיה אמור להגיע אתמול בין השעות 18 ל-20, וציינתי *לא* להשאיר ליד הדלת (בגלל חום מאוד גבוה בחדר המדרגות).
כשהגעתי הביתה, לפני חלון הזמן שנקבע ההזמנה הייתה ליד הדלת במצב רע מאוד, וניכר שהייתה שם הרבה מאוד זמן (לפי האפליקציה סופקה שעתיים לפני הזמן).
התקשרתי לשירות לקוחות וסוכם שהיום ב-19.00 יגיעו לאסוף את המוצרים שהיו אמורים להיות בקירור.
התקשרו 3 שעות לפני המועד שהם אצלי בבית (הייתי בעבודה). אף אחד לא הגיע ב-19.00.
התקשרתי שוב לשירות לקוחות, ושוב, למרות שלא הגיעו, התעקשו לתאם מועד נוסף לאיסוף המוצרים.
אין לי עניין להמשיך לאחסן את המוצרים המצחינים, ובעיקר נראים לי לא סבירים משאבי הזמן שאני צריך להקצות לכך (המתנה שלישית לשווא).
האם יש איזשהו סעד בסגנון חוק הטכנאים שעומד לצידי? פיצוי קבוע שיחסוך לי המתנה נוספת? שווי המוצרים הנידונים כ-200 שח.
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2021 18:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:54:55 |
| שלום רב עידן,
על מנת שנוכל לברר בעניין מול החברה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/7/2021 15:23 |
מאיה צרי |
 | | מחבר: | מאיה צרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 15:23:35 |
| שלום, רציתי להתייעץ איתכם ואחרי 3 וחצי שעות של המתנה למענה התייאשתי ועברתי לכאן. אני מקווה שתוכלו לתת מענה.
בינואר 2021 , רכשתי 2 טאבלטים דרך אתר האינטרנט של ksp. לפני הרכישה התכתבתי עם נציג ספציפית כדי לוודא שבדגם שבחרתי יש אפשרות לחיבור של סים (מאחר וידעתי שכבר באמצע השנה ארצה לחבר סים לטאבלטים). אחרי שקיבלתי תשובה חיובית על דגמים שתומכים רכשתי את שני מכשירים.יש תיעוד של התכתבותי עם הנציג ואין ספק בנושא ההטעיה. רכשנו קיבלנו והשתמשנו 5 חודשים. כשהגעתי לרכוש סים בשבועיים האחרונים גיליתי שהטאבלטים בעצם לא תומכים בסים בכלל זו הייתה טעות של הנציג. אחרי כמה התכתבויות עם ksp הם הסכימו שאחזיר את המכשירים ואזוכה עליהם כדי לקנות חדשים ) לטענתם אין להם שום דרך להביא לי פשוט טאבלטים משומשים אחרים שכן תומכים. המכשירים שלנו מן הסתם היו בשימוש והם כבר אינם חדשים, ממכשיר אחד הורידו את כיסוי הזכוכית לעדכן שיש שריטות והשני מראש היה סדוק במסך. בגלל שהמכשירים לא תקינים מבחינתם( למען הסר ספק הם עובדים והילדים שלי משתמשים בהם לנו זה בהחלט מספיק טוב) הם הסכימו לזכות אותי על 100 שח למכשיר למרות שעלה 500 כל אחד ובעצם מאחר והצורך שלי זה סים הם הציעו 80 שח הנחה על טאבלט חדש.
הפתרון מבחינתי אומר שאין לי ברירה אלא בשנה אחת לקנות 2 טאבלטים לכל ילד, למעלה מ1700 שח יחד על משהו שמראש ידעתי שאני צריכה ובגלל שנציג הטעה אותי אני נאלצת לקנות מחדש משהו ולהתנצל על שימוש שוטף שביצענו במכשיר ולא השארנו אותו במצב חדש. זה נראה לי לא הוגן ולא סביר ואני רוצה להתעקש איתם. אשמח לוודא איתכם לפני כן האם מבחינת החוק אני יכולה לדרוש פתרון אחר? סביר יותר עבורי? כמו החלפה של המכשיר ואז מצידי שישימו לי לי המסך שלנו מהמכשיר הישן לחדש, או משהו...? כרגע אני צריכה לשלם על נזק שעשיתי למכשירים כשמבחינתי אין לי שום בעיה להמשיך להשתמש בהם כמו שהם ואין לי בעיה לקבל מכשירים משומשים אחרים.
האם לפי החוק אין לי אלטרנטיבה נוספת על הטעיה כל כך ברורה ?
פתרון נוסף שמציעים זה לפנות למעבדות היצרן ולהחליף את המסכים ואז להחזיר להם ולקבל זיכוי. בדקתי את זה והיצרן יגבה ממני 500 שח עבור החלפת מסך שזה שווי המכשיר ולכן זה לא פתרון אלא הפסד מלא שלי....
לא הוגן.
דעתכם? | |
|
|
|
| 15/7/2021 18:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:50:57 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
והיות שבפנייתך את מציינת כי:
"... אחרי שקיבלתי תשובה חיובית על דגמים שתומכים רכשתי את שני מכשירים.יש תיעוד של התכתבותי עם הנציג ואין ספק בנושא ההטעיה. .."- באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין. | |
|
|
|
| 12/7/2021 15:45 |
דיאגו |
 | | מחבר: | דיאגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2021 | | שעה: | 15:45:34 |
| שלום רב,
חברת כל בו גז התחברה למתחם המגורים שלי לאחר שחיברתי אליהם מעל 120 דירות. הובטח לי כי כל עוד אנחנו מחוברים לא אשלם גז.
לפתע ללא התראה מוקדמת החליטו שאני חייב לשלם ובנוסף הוסיפו חוב של כ 5000 ש"ח. מבחינתי זה לא שינוי מהותי בעיסקה זה כל העסקה. האם מותר להם לעשות כך?
| |
|
|
|
| 15/7/2021 18:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:44:36 |
| שלום רב דיאגו,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חברת... התחברה למתחם המגורים שלי לאחר שחיברתי אליהם מעל 120 דירות. הובטח לי כי כל עוד אנחנו מחוברים לא אשלם גז..."- האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, פנה אליהם בכתב לבירור העניין ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים. | |
|
|
|
| 14/7/2021 14:41 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 14:41:15 |
| שלום רב.
ביצענו הזמנה במקום שניתן לערוך בו אירועים לתאריך ה21/7. מול בעלת המקום לא נחתם חוזה ולא הועבר מסמך בכתב. היא דרשה 500 שקלים בהעברה בנקאית על מנת לשריין את התאריך.
בשל בלת"ם נאצלנו להזיז את תאריך האירוע. התאריכים החלופיים שבעלת המקום נתנה לנו לא התאימו ולכן ביקשנו לבטל את ההזמנה בתאריך ה13/7.
בעלת המקום מסרבת להחזיר את המקדמה וטוענת שאם ימצא מישהו שיקח את מקומנו בתאריך הזה אז תיאות להחזיר לנו את כספנו.
אשמח לשמוע האם היא אכן זכאית לסכום כסף זה.
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2021 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:23:07 |
| שלום רב הילה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...מול בעלת המקום לא נחתם חוזה ולא הועבר מסמך בכתב..."- במידה שלא קיים הסכם התקשרות בניכם בכתב, באפשרותך לפנות בכתב אל בית העסק על מנת לברר את הנימוק לסירובה להחזרת המקדמה- על סמך מה?
| |
|
|
|
| 14/7/2021 13:58 |
זמן זה המשאב הכי יקר כי הוא מתכלה |
 | | מחבר: | זמן זה המשאב הכי יקר כי הוא מתכלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 13:58:40 |
| טלפנתי בשעות הפעילות כדי לקבל ייעוץ מעו"ד.
לא השארתי טלפון שתחזרו אליי,כי זה דחוף,ואין לדעת אם באמת יחזרו ומתי.
העדפתי להמתין! עדיין על הקו.
יש איזה פרס על סבלנות של אזרח רווי עוולות צרכניות?🤨😏🤔🙄🏅🏅
לא יאומן,עכשיו השיחה התנתקה!!!!
מעל שעתיים המתנה!!!
אם זה לא בזיון מה נחשב לבזיון???
אם אין לכם כח אדם תבטלו את השירות שלא משרת.
מחכה לתגובה/התנצלות/ואו הצעת התייעלות כגון השארת טלפון להתקשרות למקרים דחופים,לרבות לאזרח וותיק.
| |
|
|
|
| 15/7/2021 18:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:17:43 |
| שלום רב אדון,
נשמח אם תציין את פנייתך כאן- בפורום.
| |
|
|
|
| 14/7/2021 13:39 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 13:39:39 |
| צהריים טובים..
רציתי לקנות חרמש של חברת בוש דגם Art 24 400w מחנות של Ace
המחיר בחנות של Ace בסניף סגולה פ''ת הינו 380 שקלים
והמחיר באתר של Ace הינו 323 שקלים
ששאלתי לפשר פער המחירים ענו לי בקופה הראשית
''תמיד המחירים באתר יהיו יותר זולים מהמחירים בחנות, תרצה לקנות בזול אז תזמין מהאתר''
העיניין הוא שאני רוצה לשלם בGift card את המחיר הזול, ואין אפשרות דרך האתר לשלם בGift
האם ההסבר של אותה קופאית הינו הסבר מוצדק? | |
|
|
|
| 15/7/2021 18:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:12:17 |
| שלום רב עידן,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה הנעשית בחנות).
| |
|
|
|
| 14/7/2021 12:26 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 12:26:12 |
| רכשתי רכב חדש מיבואן רכב רשמי.
הרכב הגיע עם 4 צמיגים זהים וצמיג רזרבי לשימוש זמני (לא ניתן להשתמש בו כצמיג קבוע).
לאחר כחודש ממועד קבלת הרכב החדש נקרע אחד הצמיגים וניסיון שלי לרכוש צמיג זהה העלה חרס. מסתבר שלא ניתן להשיג את הצמיג הנ"ל בפנצריות, יבואן הצמיגים לא מייבא את הדגם הנדרש וגם אצל יבואן הרכב מציעים לי צמיג של חברה אחרת.
כמובן שאנני מעוניין להחליף את הצמיג הקרוע בצמיג של חברה אחרת או לחילופין לשאת בעלויות של החלפת מספר צמיגים (חדשים ותקינים) בצמיגים של חברה אחרת על מנת לשמר את הדרישה הבטיחותית של רכב חדש שנוסע על צמיגים זהים.
אשמח ליעוץ האם זו אחריות של היבואן לספק לי צמיג כנדרש?
תודה, יהודה | |
|
|
|
| 14/7/2021 13:26 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 13:26:41 |
| א. תוודא שלא היה פגם בייצור הצמיג ואז יש אחריות לנושא.
ב. ההיגיון והחוק אומרים שצריכים להיות אצל היבואן מספר צמיגים זהים לשלך, ואם אין לו במלאי, הוא צריך להזמין.
ג. מכיוון שהוראות משרד התחבורה מחייבות צמיגים זהים על אותו סרן, אתה יכול לשקול רכישת שני צמיגים איכותיים ביותר שתמצא, ואז דרישה/תביעה של היבואן על עלות הצמיג השני. את הצמיג התקין בסרן אתה יכול לשמור אצלך לטובת הסרן השני, אם יהיה צורך.
אפשרות אחרת היא להזמין מהיבואן צמיג זהה (עם התקנת זוג צמיגים חלופיים איכותיים עד הגעת הצמיג לארץ על חשבונו) אבל אז נראה שתקבל מחיר הזוי על הצמיג שאתה לא צריך להסכים לו אלא לתעריף סביר. אז לצפות לנקמה ממנו בפגישה הבאה שלכם בגלל שאתה "נודניק".
או להביא את הצמיג לכאן בעצמך בשילוח מהיר, לדרוש/לתבוע את העלות ממנו ואז שוב להיות מסומן כ"נודניק".
הבאתי לך אפשרויות שונות כולל יקרות.
ד. אתה יכול להתייעץ בנושא גם ב-carsforum.co.il
ה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 15/7/2021 18:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 18:04:02 |
| שלום רב יהודה,
האם יש ברשותך תעודת אחריות? אם כן, האם יש התייחסות בתעודת האחריות לצמיגים?
האם בוצעה פניה בעניין אל משרד התחבורה? | |
|
|
|
| 14/7/2021 13:58 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 13:58:24 |
| | רכשתי כרטיס טיסה ולאחר ימים ספורים ביטלתי את העסקה, בהסכמת החברה באמצעותה נרכש הכרטיס. החברה נמנעת מלהחזיר לי את כספי. האם ניתן לחייב א חברת האשראי לבטל את החיוב שעוד לא בוצע? | |
|
|
|
| 15/7/2021 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:54:48 |
| שלום רב אופיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"רכשתי כרטיס טיסה ולאחר ימים ספורים ביטלתי את העסקה, בהסכמת החברה באמצעותה נרכש הכרטיס..."- מה כוונתך במילים "בהסכמת החברה"? | |
|
|
|
| 14/7/2021 11:52 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 11:52:37 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר מסויים שלאורך כל זמן השימוש בו היה פגום.
המוצר הגיע עם אחריות של שנה.
לאחר שמונה חודשים שאני לא מפסיק להתלונן בפניהם, הם הסכימו סוף סוף להחליף לי את המוצר.
קיבלתי מוצר חדש/מחודש אבל גם הוא פעם עבד ופעם לא.
התלוננתי בפני החברה והם משכו את הטיפול שלהם בכך שהיו מנחים אותי לבצע מספר פעולות שוב ושוב בשביל לנסות לסדר אותו. ככה במשך מספר חודשים.
לבסוף הגענו למצב שאני נמצא אחרי השנה אחריות מהרכישה הראשונית (לא מההחלפה שבוצעה אחרי 8 חודשים).
ואז החברה התנערה ממני בטענה שהמוצר כבר איננו באחריות ולא הסכימה לסדר אותו או להחליפו.
1. האם הטענה שלהם מוצדקת? (למרות שהתלוננתי על המוצר שהוחלף לפני שעברה שנה מאז הרכישה)
2. ברגע שמחליפים לי מוצר מסויים, האם יש עליו שנה אחריות מאותו הרגע או זמן אחריות מסויים?
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/7/2021 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:52:03 |
| שלום רב אנה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מה המוצר שנרכש?
| |
|
|
|
| 14/7/2021 11:22 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 11:22:58 |
| ב-21 ביולי 2021, הייתי מתוכננת לצאת לסיביר ומונגוליה עם חברת פגסוס טיולים, טיול חלופי לזה שבוטל אשתקד עקב מגבלות הקורונה. עד לאותו מועד שילמתי רק דמי הרשמה, שהועברו לטיול הנוכחי.
ב-6.6.2021, אחרי שמשרד הבריאות קבע ופרסם שרוסיה היא יעד ברמת סיכון מירבית שאזרחים כמוני נדרשים לאישור ועדת חריגים כדי לצאת אליה, קיבלתי במייל דרישה להסדרת התשלום לטיול (ששמו נארג בדרך "שמריחה משהו לא כשר").
בקשה שלי להסבר לאור מצב הקורונה והאיסורים, והדרישה החזר דמי ההרשמה, נותרו ללא מענה. ככל שהמגבלות הוחמרו, נקבעו קנסות, אנשים ללא אישור ועדת החריגים הורדו מהטיסות ישר לזרועות המשטרה, כך המשיכו להגיע המיילים עם דרישות התשלום ושלי, בתגובה, נותרו ללא מענה. אחרי דרישה נוספת ובתגובה למייל זועם שלי, הובטח לי שנציג יצור איתי קשר טלפוני בהמשך אותו יום ודבר לא קרה, למעט דרישת תשלום נוספת ב- 7.7.2021.
לפתע, ב-8.7.2021 בשעות הצהריים המאוחרות טלפן אלי נציג מפגסוס והודיע לי שהטיול בוטל לאור המצב ברוסיה. דבר ההחזר הכספי לא הוזכר. דרשתי לקבל הודעה מסודרת בכתב וכלום לא קרה עד הבוקר. קבלתי דרישת תשלום נוספת, כאילו הטיול יצא כמתוכנן ב- 21.7.2021.
אני מאוד מבקשת לדעת מה החובות של פגסוס כלפי הלקוחות במצב שכזה, ומה הן זכויותיי? התחושה שלי שדרישת התשלום שקיבלתי הבוקר במייל היא בבחינת ניסיון להוצאת דבר במרמה. האם אכן?
| |
|
|
|
| 15/7/2021 17:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:34:23 |
| שלום רב תמר,
על מנת לברר בעניין וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/7/2021 08:18 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 08:18:29 |
| בבוקר טוב, מפרסמת שוב מאחר ולא התקבל כל מענהף אודה להתייחסותכם
לפני כחודשיים נרכשה מערכת ריהוט גן בעסקה מרחוק, טרם האספקה שלחתי תמונה לספק עם המוצר אותו ביקשתי להזמין והוא אישר. במועד האספקה התברר כי הריפוד אינו בצבע תואם לתמונה. בחשבונית מופיע רק צבע האלומיניום ולא צבע הריפוד.
עוד באותו היום פניתי לספק בטענה כי הריפוד אינו תואם את ההזמנה והספק הבטיח להחליף בשבוע הקרוב. מאז מדי שבוע דוחה את ההחלפה, מנתק שיחות ומתחמק מאיתנו. מאידך על מנת לבצע החלפה עלי לשמור על הכיסויים עם הניילון ובפועל כבר חודש ימים אין לי פינת ישיבה. ביקשתי לבטל עסקה כעבור חודש מאחר ומבינה שאין באמת כוונה להחליף, הספק סרב בטענה כי אין לי הוכחה לצבע ריפוד שביקשתי, בנוסף אמר לי שאם רוצה לבטל שאביא את הציוד אליו ולאחר מכן אמר "תשבי ותמתיני עד שאחליט להגיע להחליף לך צבע את תחכי בסבלנות".
מאז לא עונה לשיחות ואני תקועה עם ריהוט לא תואם ועסקה בתשלומים.
האם ניתן לעצור התשלומים? האם יכולה לתבוע? | |
|
|
|
| 15/7/2021 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:30:04 |
| שלום רב אריאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...טרם האספקה שלחתי תמונה לספק עם המוצר אותו ביקשתי להזמין והוא אישר..."- האם המוצר שנבחר הוא מתוך הקטלוג של החברה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/7/2021 21:51 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 21:51:36 |
| שלום רב,
רכשתי נייד חדש עם אחריות יבואן. מהרגע הראשון הנייד הטעין נורא נורא לאט. מסרתי אותו מיידית למעבדה עוד לפני שהתחלתי להשתמש בו. במעבדה טענו שהמכשיר תקין אך בכל זאת עשו עדכון גירסה. הדבר שיפר במעט את המצב, אך לא מספיק.לבקשתי, נשלח שוב אל המעבדה, שם שוב נמצא תקין, עשו שוב עדכון גרסה נוסף ושוב חל שיפור קל, אך הוא מטעין נורא לאט ועדיין המעבדה מתעקשת שהמכשיר תקין.
אע"פ שבשתי בדיקות מעבדה חל שיפור בקצב ההטענה ביחס למועד פתיחתו הראשוני, המכשיר עדיין נטען נורא נורא לאט. החברה מסרבת לתת לי מכשיר חדש או להשיב לי את כספי בטענה כי המכשיר תקין ועשו מה שיכלו לשפר את קצב ההטענה, שבעיני נותר עדיין ולמרות הכל איטי נורא, לטעמם לא.
האם ומה עליי לעשות כעת? אין ברצוני להחזיק מכשיר שמטעין כ"כ לאט.ומצד שני, אני "בידיים" של היבואן ואם אשלחי אותו לתקון פרטי אאבד את האחריות של כל השנתיים שיש לי עליו אצל היבואן הרשמי
תודה | |
|
|
|
| 14/7/2021 09:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 09:05:44 |
| נראה שנמסר לך מטען "חלש" מדי שלא יצא עם הטלפון מהמפעל ואז היבואן מרוויח שוב ממכירת המטען המקורי. תבדוק אם הלוגו על המטען זהה ללוגו של היצרן. אין התאמה? נמסר לך מטען חליפי.
תנסה גם להתייעץ בנושא בפורומים טכניים ואולי לקרוא ברשת, בעיקר בחו"ל, איזה מטען נמסר עם הטלפון. אין לי קשר למועצה והם יעסקו בנושא המשפטי. | |
|
|
|
| 14/7/2021 10:49 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 10:49:34 |
| היי משה
תודה רבה על העצה - הבעיה בוודאות לא במטען (כפי שגם במעבדה ניסו לטעון והציעו לשלוח לי למטען חדש), כי ניסיתי להטעין את הנייד החדש שלי עם מטען אחר שמתאים למכשיר שלי - הטענתי עם מטען של המכשיר של אחי שהוא מטען מעולה שמטעין מהר מאוד, ועדיין הטלפון שלי נטען נורא לאט גם אחרי שני ה"תיקונים" של המעבדה עם המטען של אחי
תודה בכל מקרה! | |
|
|
|
| 14/7/2021 11:26 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2021 | | שעה: | 11:26:50 |
| אם אתה פוסל בוודאות את המטען, נראה שזה ייפתר רק בבית המשפט לתביעות קטנות שבו אתה צריך להוכיח את טענתך. אתה יכול לתבוע פיצויים לדוגמה בסכום של עד 10000 ש"ח פיצויים לדוגמה על אי תיקון המכשיר וזאת לאחר ששלחת ליבואן בקשת תיקון בכתב (מייל גם תקין).
מה שאתה יכול להציג, למשל, במשפט זה סרטונים של טלפון זהה (צלם גם את עמוד פרטי הטלפונים: דגם וכדומה באותו סרטון) שבו אתה מראה את קצב הטעינה של הטלפון הזהה (תצוגת אחוזי הטעינה) לעומת הטלפון שלך. נסה אולי בפורום טכני בנושא ליצור קשר עם בעלים של טלפון זהה, הגעה אליו לצורך צילום, ופיצוי קל על זמנו. זה ידרוש ממך כמה דקות של צילום רציף. עוד אפשרות היא לצלם קצב טעינה של טלפון שיצא לפני מספר שנים (כולל צילום שנת יציאת במכשיר לשוק) והשוואה לקצב הטעינה שלך אבל כאן הנושא קת בעייתי כי אתה משווה עגבנייה למלפפון ולא לעגבנייה אחרת. צלם כל מה שיכול לשכנע שופט שקצב הטעינה שלך לא תקין. צלם בשני הטלפונים טעינה במצב זהה כלומר מ-20% עד 30%, למשל. וזכור שליבואן יש ידע טכני רחב ולכן אתה צריך להגיע מקצוען למשפט כזה.
בדוק גם ברשת (בעיקר בחו"ל) אם יש אזכור לנושא עם הסוללה שלך. אולי בגלל הסוללה הטעינה היא אטית. שוב, תתייעץ בפורומים בארץ על הנושא הטכני ותנסה להביו מה קורה שם. | |
|
|
|
| 15/7/2021 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:28:41 |
| שלום רב טל,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אך הוא מטעין נורא לאט ועדיין המעבדה מתעקשת שהמכשיר תקין..."- לפיכך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע.
באפשרותך לפנות לקבלת חוות דעת מומחה בתחום ולאחריו לפנות אל החברה בצירוף חוו"ד, כאמור ואם זה לא יעזור, באפשרותך אולי לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 13/7/2021 18:04 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2021 | | שעה: | 18:04:14 |
| בחודש פברואר הזמנתי ארון הזזה עם אחריות לטריקה שקטה 10 שנים. עוד בהתקנה עצמה היו בעיות עם הטריקה ועם הגלגלים. פניתי למתקין באותו רגע ואמר לי שהשעה כבר מאוחרת ושאני יפתח קריאה ויבואו תוך שבועיים לסדר.עבר קרוב לחצי שנה. מתקשרת כל יום אפילו כמה פעמים ביום וכל פעם בתירוץ אחר (פסח, סגר, רמאדן, את גרה רחוק וכו וכו...) שלחתי סרטון של הארון בווצאפ למי שקניתי ממנו את הארון. שלחתי מייל וכל מה שאפשר. טרם קיבלתי מענה.
האם אפשר לפנות למועצה לצרכנות? האם מייל ששלחתי ולא קיבלתי מענה ווצאפ ששלחתי לנותן השירות מספיק? אני פשוט מיואשת | |
|
|
|
| 15/7/2021 17:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2021 | | שעה: | 17:15:48 |
| שלום רב מיה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי בוצעה ההתקנה(תאריך)?
בפנייתך את מציינת כי:
"...עוד בהתקנה עצמה היו בעיות עם הטריקה ועם הגלגלים. פניתי למתקין ..."- האם התשלום להתקנה שולם בנפרד למתקין או שמה מדובר בעסקה אחת מול החברה ממנה נרכש המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, על מנת לברר מול בית העסק.
| |
|
|
|
|