| 9/8/2021 11:14 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 11:14:19 |
| | האם החוק חל גם על מענה במוקד שירות של שירותי בריאות כללית? | |
|
|
|
| 12/8/2021 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 10:24:14 |
| שלום רב חן,
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתרנו בעניין סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 6 דקות", כדלקמן:
https://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
| 9/8/2021 10:46 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 10:46:29 |
| שלום רב אשמח לעזרתכם.
אם הזמנתי טיסה ב 4/8 למונטנגרו על ידי ישראייר.
ובגלל ההגבלות החדשות לא נוכל לטוס.
האם אוכל לבטל את הטיסה לפי הוראות ביטול עסקה תוך 14 יום ?
או האם יש אופציה אחרת
תודה רבה | |
|
|
|
| 12/8/2021 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 10:17:43 |
| שלום רב ניר,
מתי מועד הטיסה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית? | |
|
|
|
| 8/8/2021 15:58 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 15:58:59 |
| שילמתי מראש על מנוי שנתי בחדר כושר. נשארו עוד 4 חודשים עד סוף המנוי.
החל מהיום, התו הירוק בתוקף ואני לא מחוסנת עדיין.
ביקשתי להקפיא את המנוי עד קבלת התו הירוק שלי / שינוי ההנחיות, אבל בעל המכון הודיע שבניגוד לפעמים הקודמות, הפעם הוא לא מוכן להקפיא מנויים ללקוחות ללא תו ירוק.
הוא גם לא מוכן לבטל מנוי ולהחזיר כסף עבור מי ששילם מראש, אלא רק לעצור את החיובים למי שעדיין משלם.
מדובר בסכום של 2000 ש"ח. האם יש משהו שאני יכולה לעשות..? | |
|
|
|
| 10/8/2021 00:11 |
נוי |
 | |
|
| 10/8/2021 00:11 |
נוי |
 | |
|
| 12/8/2021 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 10:15:23 |
| שלום רב נוי,
האם במהלך השנה המנוי שלך הוקפא?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/8/2021 21:04 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 21:04:16 |
| שלום רב,
בשבוע שעבר הייתי עם בני בפגישת היכרות עבור שיעורי נגינה יחידניים. החלטנו שננסה, ושריינתי שני מועדים - השבוע ובשבוע הבא. נתתי את פרטי האשראי לשריון מקום והמזכירה אמרה שאין חשש היא תחייב רק אחרי השיעורים.
ביקשתי לבטל את השיעורים (בהתראה של 4 ימים לפני השיעור הראשון), ונאמר לי שזה לא ניתן לביטול כי המקום כבר שוריין.
האם זה תקין?
תודה
איה | |
|
|
|
| 9/8/2021 14:46 |
ביטול שיעור - תוספת מידע |
 | | מחבר: | ביטול שיעור - תוספת מידע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 14:46:35 |
| | חשוב לציין, שאין שום מסמך שנחתם בינינו, כל מה שיש להם זה את פרטי האשראי שלי שנלקחו לבטחון. | |
|
|
|
| 9/8/2021 14:47 |
 | | מחבר: | ביטול שיעור - תוספת מידע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 14:47:00 |
| | חשוב לציין, שאין שום מסמך שנחתם בינינו, כל מה שיש להם זה את פרטי האשראי שלי שנלקחו לבטחון. | |
|
|
|
| 9/8/2021 14:47 |
 | | מחבר: | ביטול שיעור - תוספת מידע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 14:47:40 |
| | חשוב לי לציין שלא נחתם בינינו שום מסמך. הדבר היחיד שיש להם זה התכתבות שקבענו את שני השיעורים + את פרטי האשראי שלי. | |
|
|
|
| 12/8/2021 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 10:03:23 |
| שלום רב איה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...נתתי את פרטי האשראי לשריון מקום והמזכירה אמרה שאין חשש היא תחייב רק אחרי השיעורים..."- ככל שאין הסכם התקשרות בניכם או תקנון החברה, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
יש לציין כי במקרה של מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 9/8/2021 08:22 |
נטליה מ |
 | | מחבר: | נטליה מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 08:22:51 |
| שלום רב,
אם אני רוצה לתבוע בית עסק ולאחר ששולחת להם מכתב ראשון (לפי מה שהבנתי כשמגישים תביעה בבית משפט, קדם פונים לבית העסק עם מכתב רשמי), הם יוצרים אתי קשר ורוצים ״לתקן״ את הטעות ומחזירים לי את ההפרש, האם עדיין אוכל להמשיך בהגשת התביעה? האם לאחר שהעסק ״מתקן״ את הטעות קיימת עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 12/8/2021 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 09:29:41 |
| שלום רב נטליה,
בפנייתך אתה מציינת כי:
"...הם יוצרים אתי קשר ורוצים ״לתקן״ את הטעות ומחזירים לי את ההפרש, ..."- אם כך, מה תהיה העילה שבגינה תרצי לתבוע? | |
|
|
|
| 8/8/2021 11:17 |
יוסף יעקב |
 | | מחבר: | יוסף יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 11:17:49 |
| שלום רב,
סופק לביתי מדיח כלים וצריך להתקינו.
קבעו לזמן המתנה של מתקין של 10:00 - 14:00.
האם חלון ההמתנה הזה חוקי ומותר לחברה לקבוע אותו?
בברכה,
יוסף | |
|
|
|
| 8/8/2021 12:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 12:54:42 |
| | לא. זה צריך להיות שעתיים. תתקשר אליהם ותתאם. | |
|
|
|
| 8/8/2021 14:17 |
יוסף יעקב |
 | | מחבר: | יוסף יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 14:17:57 |
| נניח ולא ידעתי על קיום "חוק הטכנאים" וכן הסכמתי לחלון זמן: 10:00 - 14:00, האם במקרה זה קיימת הפרת חוק מצד נותן השירות? מאיזו שעה במקרה של חלון זמן: 10:00 -14:00 מתחילה ספירת ההמתנה?
בברכה,
יוסף | |
|
|
|
| 8/8/2021 14:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 14:46:21 |
| | לדעתי, ישנה הפרה של החוק. יתכן שלדעת המועצה אין הפרה מכיוון שהסכמת לחלון הזמנים. זמן ההמתנה מתחיל מהשעה 10:00. פיצוי על פי החוק מגיע לך על הגעה אחרי 14:00. | |
|
|
|
| 8/8/2021 16:48 |
יוסף יעקב |
 | |
|
| 12/8/2021 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 09:22:35 |
| שלום רב יוסף,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק באיחור מעל שעתיים מהשעה שתואמה, למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
(לנוחיותך, בקישור שלעיל, קיימת תבנית מכתבים שתוכל לשקול אם להיעזר בה בעת פנייתך לבית העסק).
לפיכך, וככל שהטכנאי לא הגיע באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לקבלת פיצויים ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 8/8/2021 22:50 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 22:50:11 |
| אשמח להדרכה מבלי ליפול לפח. כשפניתי למוכר שאלתי אם מוכן לפצות או תביעה. אמר שמעדיף תביעה.
כעת הבן רוצה לפצות אותי. אשמח להנחיה. | |
|
|
|
| 12/8/2021 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 09:05:57 |
| שלום רב אורי,
היות שהעניין תלוי ועומד בפני בית המשפט אנו מנועים מלסייע.
באפשרותך לעיין במידע הקיים באתר רשות השופטת בעניין תביעות קטנות בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/small_claims_courts_guide | |
|
|
|
| 8/8/2021 14:25 |
אילונה |
 | | מחבר: | אילונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 14:25:14 |
| שלום רב,
בדצמבר האחרון חגגנו לבת שלי בת מצווה במועדון וסגרנו דרך הבעלים חבילה שכללה צלם,די גיי,שתייה,ארוחה..
לאחר כחודש וחצי הוא יצר איתנו קשר ואמר שניתן להגיע לאסוף את התמונות ואז בדיוק נכנסנו לסגר ולאחר מכן הגבלות...מאז אנחנו לא יכולים לקבל את התמונות מהאירוע.
שוחחנו גם עם הבעלים של המקום וגם ישירות עם הצלם שכל פעם מבטיח לשלוח וכל שיחה זה נדחה בעוד שבוע..שבועיים.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 12/8/2021 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 09:00:24 |
| שלום רב אילונה,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין. | |
|
|
|
| 11/8/2021 12:04 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 12:04:16 |
| שלום,
אני מנסה להבין איפה ואם נופל המקרה הבא תחת אלד החוקים אשר צריכים להגן עלינו הצרכנים.
כלקוחה של תאגיד בנק אני נתקלת בחוסר מתן מענה וטיפול בבקשה של למעלה מחודשיים.
יש פה ניצול של הלקוחות וניסיון״להרוויח״זמן כדי לטפל בפחות לקוחות עם בקשות דומות.
האם זה נופל תחת אחד החןקיםז? האם יש חוק שמגן על הצרכנים לקבל שירות ומענה תחת זמן מסויים.
הטיפול בבקשה והמענה אליה מתבצעים בטלפון בלבד.
תודה
הדר | |
|
|
|
| 12/8/2021 07:54 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 07:54:17 |
| אני רוצה להוסיף כאן על אף שהבנתי שהמועצה אינה מטפלת בבנקים. לכתוב את הסיפור שלי שאנשים יהיו מודעים אני בטוחה שזה קורה לאנשים נוספים
בשנת 2015 מכרתי בית וכספי המכירה הגיעו בתשלומים כך שבתזרים מזומנים נוצרו תקופות עם פחות כסף ותקופות עם מאה אלף שקלים בחשבון עובר ושב. לקחתי הלוואת גישור אותה החזרתי. אולם אחרי סילוקה המשיכו חיובים חודשיים. כאשר שמתי לב לזה ולצקים שאינני מזהה ומשיכות כפולות של משיכת אשראי מכספומט פניתי אל מורשה החתימה הוא הפנה אותי אל מנהלת החשבונות בסניף והיא אמרה לי שהיא לא יכולה לעזור ואם אני רוצה ללכת למשטרה להגיש תלונה על גניבה אמירה לא הוגנת כי אז גם יחקרו אותי שעות כי המשטרה חוקרת לא מנהלת חשבונות. באותה תקופה חששתי שהמשטרה יפעלו חשד ראשון נגד בעלי לשעבר מה שעלול לפגוע בעבודתו, לא הוא גנב מחשבוני. אלא חברת ישראכרט.
סגרתי את כל כרטיסי האשראי במרץ 2016 כשאני מסלקת את כל החובות משאירה הסדר החזר לבנק על הלוואה שחברים ביקשו והמשיכו להפקיד את הכסף חודש בחודשו. להפתעתי במאי יוני ירדו כרטיסי אשראי וכאן כבר היה ברור כי מתבצעת גניבה מחשבוני. ביקשתי החזרים וחליתי מאוד באותו חורף כך שלא יכולתי להגיע לבנק. הבנק מצידם שמחו למשוך זמן.
הסניף נסגר ב 2017 הועברתי חד צדדית לסניף אחר שכלל לא רציתי להיות בו בעיר אחרת ומאז אין מי שמטפל בי, כי על סמך דרישת תשלום שגויה שלא הסכמתי לשלם עד שאפגוש בנקאי הם שלחו לי הוצאה לפועל וטויפול משפטי לפיכך החשבון בטיפול משפטי ואין לי אפילו אמצעי קבלת מידע בחשבון. כבר 4 שנים אני מנסה להסדיר מול משרד עורכי דין רשף ומשרד עורכי דין ישראכרט בכפר סבא מהם היו משיכות כספים לא מוצדקות שיצרו יתרת חוב. הם מצידם לא מוכנים לכל הסדר בלי שאחתום להם על הסכמה למהות החוב. זאת לא אעשה כי נגנבו לי מהחשבון עשרות אלפי שקלים.
וכך הכל מוקפא. אין לי איך להתמודד איתם כי מערכת תשלומי הוצאה לפועל אוטומטית לתשלום הסברתי להם כל זה אמרו תתחילי לשלם בינתיים להיות במעמד של משלם חייב. זאת עשיתי. פניתי לעשרות עורכי דין שיחות מוקלטות אף אחד לא רוצה לריב עם בנק הפועלים. אמרו לי 40 אלף הוצאה לפועל זה סכום קטן תשלומי להם וזהו. לא שווה ללכת למשפט על כך. אבל המעילה בחשבון היא בסכומים יותר גבוהים. העניין הוא שכל תלונה שלי מצריכה ממני להוכיח את הסתירות ולא כפי שהיה ראוי להיות שהבנק יוכיח על מה הוא גובה כסף
הדברים ברורים אצלי. יש שורות מסודרות של הנהלת חשבון. נגנב לי כסף. אבל אין מי שיעזור. פניתי לפני שבוע למפקח על הבנקים כשיש לי סופסוף אסמכתאות לדבריי אחרי שסיכמתי את כל הורדות האשראי לפי דפי החשבון החודשיים וסיכמתי את כל הורדות הצ'קים ומזומן לפי רכישות על פני שלוש שנים להוכיח כי אין התאמה בין ההכנסות וההוצאות מחשבון זה כאשר נגבו לרעתי אלפי שקלים. הפואנטה היא שישרכארט מבית בנק הפועלים. הלכתי להתלונן בבנק שחברת האשראי שלהם סילקה ממני כספים. מצחיק מאוד. אבל עצוב. כי אני כבר 5 שנים ללא כרטיסי אשראי עם הוצאות לפועל וכנגזרת לכך לא יכולה לשכור בית או לעבוד הם יעקלו כל שקל שארויח.מילא מה אני הפסדתי. מה הפסידה המדינה כי חמש שנים במקום להרויח 350 אלף שנתי כסוכנת נדלן או מורת דרך אינני עובדת. | |
|
|
|
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 07:54:30 |
| אני רוצה להוסיף כאן על אף שהבנתי שהמועצה אינה מטפלת בבנקים. לכתוב את הסיפור שלי שאנשים יהיו מודעים אני בטוחה שזה קורה לאנשים נוספים
בשנת 2015 מכרתי בית וכספי המכירה הגיעו בתשלומים כך שבתזרים מזומנים נוצרו תקופות עם פחות כסף ותקופות עם מאה אלף שקלים בחשבון עובר ושב. לקחתי הלוואת גישור אותה החזרתי. אולם אחרי סילוקה המשיכו חיובים חודשיים. כאשר שמתי לב לזה ולצקים שאינני מזהה ומשיכות כפולות של משיכת אשראי מכספומט פניתי אל מורשה החתימה הוא הפנה אותי אל מנהלת החשבונות בסניף והיא אמרה לי שהיא לא יכולה לעזור ואם אני רוצה ללכת למשטרה להגיש תלונה על גניבה אמירה לא הוגנת כי אז גם יחקרו אותי שעות כי המשטרה חוקרת לא מנהלת חשבונות. באותה תקופה חששתי שהמשטרה יפעלו חשד ראשון נגד בעלי לשעבר מה שעלול לפגוע בעבודתו, לא הוא גנב מחשבוני. אלא חברת ישראכרט.
סגרתי את כל כרטיסי האשראי במרץ 2016 כשאני מסלקת את כל החובות משאירה הסדר החזר לבנק על הלוואה שחברים ביקשו והמשיכו להפקיד את הכסף חודש בחודשו. להפתעתי במאי יוני ירדו כרטיסי אשראי וכאן כבר היה ברור כי מתבצעת גניבה מחשבוני. ביקשתי החזרים וחליתי מאוד באותו חורף כך שלא יכולתי להגיע לבנק. הבנק מצידם שמחו למשוך זמן.
הסניף נסגר ב 2017 הועברתי חד צדדית לסניף אחר שכלל לא רציתי להיות בו בעיר אחרת ומאז אין מי שמטפל בי, כי על סמך דרישת תשלום שגויה שלא הסכמתי לשלם עד שאפגוש בנקאי הם שלחו לי הוצאה לפועל וטויפול משפטי לפיכך החשבון בטיפול משפטי ואין לי אפילו אמצעי קבלת מידע בחשבון. כבר 4 שנים אני מנסה להסדיר מול משרד עורכי דין רשף ומשרד עורכי דין ישראכרט בכפר סבא מהם היו משיכות כספים לא מוצדקות שיצרו יתרת חוב. הם מצידם לא מוכנים לכל הסדר בלי שאחתום להם על הסכמה למהות החוב. זאת לא אעשה כי נגנבו לי מהחשבון עשרות אלפי שקלים.
וכך הכל מוקפא. אין לי איך להתמודד איתם כי מערכת תשלומי הוצאה לפועל אוטומטית לתשלום הסברתי להם כל זה אמרו תתחילי לשלם בינתיים להיות במעמד של משלם חייב. זאת עשיתי. פניתי לעשרות עורכי דין שיחות מוקלטות אף אחד לא רוצה לריב עם בנק הפועלים. אמרו לי 40 אלף הוצאה לפועל זה סכום קטן תשלומי להם וזהו. לא שווה ללכת למשפט על כך. אבל המעילה בחשבון היא בסכומים יותר גבוהים. העניין הוא שכל תלונה שלי מצריכה ממני להוכיח את הסתירות ולא כפי שהיה ראוי להיות שהבנק יוכיח על מה הוא גובה כסף
הדברים ברורים אצלי. יש שורות מסודרות של הנהלת חשבון. נגנב לי כסף. אבל אין מי שיעזור. פניתי לפני שבוע למפקח על הבנקים כשיש לי סופסוף אסמכתאות לדבריי אחרי שסיכמתי את כל הורדות האשראי לפי דפי החשבון החודשיים וסיכמתי את כל הורדות הצ'קים ומזומן לפי רכישות על פני שלוש שנים להוכיח כי אין התאמה בין ההכנסות וההוצאות מחשבון זה כאשר נגבו לרעתי אלפי שקלים. הפואנטה היא שישרכארט מבית בנק הפועלים. הלכתי להתלונן בבנק שחברת האשראי שלהם סילקה ממני כספים. מצחיק מאוד. אבל עצוב. כי אני כבר 5 שנים ללא כרטיסי אשראי עם הוצאות לפועל וכנגזרת לכך לא יכולה לשכור בית או לעבוד הם יעקלו כל שקל שארויח.מילא מה אני הפסדתי. מה הפסידה המדינה כי חמש שנים במקום להרויח 350 אלף שנתי כסוכנת נדלן או מורת דרך אינני עובדת. | |
|
|
|
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 07:54:46 |
|
|
|
| 11/8/2021 12:07 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 12:07:18 |
| רציתי בבקשה לבדוק איך ניתן להעלות על סדר היום את העוולות שקבלנים מרשים לעצמם לעשות לאזרחים תמימים שהשקיעו ממיטב כספם.
נכון להיום קבלנים מרשים לעצמם להתעלל בדיירים שהם הלקוחות שלהם שהשקיעו מיליוני שקלים בדירות שהם רכשו. איך ייתכן שחוזי המכר שנחתמים הם חוזים חד כיווניים בלבד? מדוע קבלן יכול להרשות לעצמו לא לקיים ולהיצמד לחוזה מכר ולנו הדיירים זאת אפילו לא אופציה? איחור של יום אחד בקבלת התשלום מלווה מיידית בתשלום של ריבית.
אני ועוד 37 דיירים רכשנו דירה מקבלן ״שכטר נדלן בע״מ״ לפני למעלה מ-3 שנים, לחלקנו יש חוזים עם אכלוס שהיה אמור להיות במרץ 2020.
מאז ועד עכשיו אנחנו במסיכת התעללות מצד הקבלן שלא משלם לאף אחד שכירות בגין איחור במסירה כפי שכתוב בחוזה.
הגדיל לעשות ולהשתמש בתירוץ הקורונה ובכח עליון מה שאף בית משפט בישראל לא קבע. מאז אנחנו נודדים משכירות לשכירות, משלמים משכנתאות, שכירויות, אחסנה על ציוד שרכשנו והרשימה עוד ארוכה.
איך ייתכן הדבר????
איפה פה החוק?
מדוע מאפשרים לקבלנים כאלה להתנהג כמו עבריינים ברשות החוק? | |
|
|
|
| 11/8/2021 12:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 12:48:50 |
| | לפעמים אנשים חושבים שהחוק לצידם ולכן הם לא ממהרים לשלם. אפשר לשקול לקיחת הלוואה ובהמשך לתבוע את כל העלויות באמצעות עו"ד. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/8/2021 16:42 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 16:42:50 |
| | כבר תבענו אותו אבל עצם זה שאנחנו צריכים לשלם עוד כספים לעורכי דין ובתי משפט ממש מקומם, מה גם שתביעות כאלה יכולות לקחת שנים. גם ככה אנחנו משלמים גם משכנתא וגם שכירות. | |
|
|
|
| 8/8/2021 16:47 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 16:47:46 |
| שלום רב,
אומנם קצת באיחור, אך היות ואין הסכמה בין הנהלת הגן להורים..
אשמח לדעת האם יש עדכון לגבי התנהלות הגנים הפרטיים שהיו סגורים במהלך המלחמה כלפי ההורים
אשר שילמו כרגיל וילדהם נותרו בבית.
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 11/8/2021 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 10:19:33 |
| שלום רב הדס,
האם יש ברשותך את הנחיות פיקוד העורף אשר הגביל את פתיחת הגנים במקום מגוריך, אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך, ובמידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/8/2021 14:23 |
אילונה |
 | | מחבר: | אילונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 14:23:51 |
| שלום רב,
בדצמבר האחרון חגגנו לבת שלי בת מצווה במועדון וסגרנו דרך הבעלים חבילה שכללה צלם,די גיי,שתייה,ארוחה..
לאחר כחודש וחצי הוא יצר איתנו קשר ואמר שניתן להגיע לאסוף את התמונות ואז בדיוק נכנסנו לסגר ולאחר מכן הגבלות...מאז אנחנו לא יכולים לקבל את התמונות מהאירוע.
שוחחנו גם עם הבעלים של המקום וגם ישירות עם הצלם שכל פעם מבטיח לשלוח וכל שיחה זה נדחה בעוד שבוע..שבועיים.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 11/8/2021 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 10:11:55 |
| שלום רב אילונה,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין.
| |
|
|
|
| 2/8/2021 19:09 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2021 | | שעה: | 19:09:01 |
| | ביקשתי מחברה ששולחת לכל לקוחותיה חשבוניות בדואר אלקטרוני שאני מעוניין לקבל חשבוניות בדאר רגיל (עבור עסקה מתמשכת בתשלום קבוע) האם דרישת החברה לתשלום עמלה עבור השירות שביקשתי הינה חוקית? | |
|
|
|
| 4/8/2021 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2021 | | שעה: | 13:46:19 |
| שלום רב ארז,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...שאני מעוניין לקבל חשבוניות בדאר רגיל...האם דרישת החברה לתשלום עמלה עבור השירות שביקשתי הינה חוקית?"- האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, מה מופיע בו?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 5/8/2021 20:52 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2021 | | שעה: | 20:52:23 |
| | פניתי לבית העסק בטלפון. גם ההתקשרות בינינו הייתה טלפונית ואין אף מסמך \ הסכם התקשרות | |
|
|
|
| 11/8/2021 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 10:07:25 |
| שלום רב ארז,
ככל שאין ברשותך פרטי התקשרות מול החברה, באפשרותך לפנות אל חברת האשראי על מנת לקבל את פרטי התקשרות מול החברה, לאחריו פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/8/2021 13:39 |
לולה |
 | | מחבר: | לולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 13:39:36 |
| רוצה לדעת, אם אני יכולה להגיש תלונה לאתר הכרויות שבסוג של תחכום גבו ממני כסף שלא ידעתי.
ממינוי של יומיים, בסך: 9 ש"ח, הגעתי לתשלום של כ 100 ש"ח, שלא רציתי בכלל..היו ריבועים קטנטנים על " ווי" לעשות המשך למנוי אוטומטי..לא שמתי לב לזאת. שביקשתי זיכוי לא היו נעימים והחליטו לתת לי שליש של 30 ש"ח בלבד.
האם אני יכולה להתלונן עליהם\ לתבוע??
תודה רבה! | |
|
|
|
| 11/8/2021 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 09:52:06 |
| שלום רב גברת,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 8/8/2021 12:22 |
אמי |
 | | מחבר: | אמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 12:22:33 |
| | שלום, רכשנו 5 כרטיסים(1 מהם אזרח ותיק) לגאורגיה באותה העת הייתה מדינה ירוקה פניתי לחברת תעופה שיתנו פתרון מאחר והיציאה לגאורגיה אסורה לישראלים ללא אישור מועדת חריגים(אין אישור) וביקשנו החזר כספי אך נעננו שלא ניתן לקבל החזר כספי על כרטיסים אלו רק מיסים ולא הציעו תאריכים עתידיים וגם לא שובר. השאלה מה ניתן לעשות במקרה שלנו כי מבחינת חברת תעופה יש טיסות לפי הלו"ז. האם לבצע ביטול טיסה עכשיו או לחכות עד אחרי תאריך טיסה? לאן לפנות ומה ניתן לעשות?תןדה מראש. | |
|
|
|
| 11/8/2021 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 09:46:59 |
| שלום רב אמי,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
אם העסקה בוצעה מול חברת ישראלית או מול חברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
בפנייתך את מציינת כי:
"...מאחר והיציאה לגאורגיה אסורה לישראלים ללא אישור מועדת חריגים(אין אישור) ..."-האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובתו?
| |
|
|
|
| 5/8/2021 18:50 |
אן |
 | | מחבר: | אן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2021 | | שעה: | 18:50:19 |
| שלום!
לאחרונה רכשתי מיטה
כשהמוביל הביא את המיטה הוא קרע רצועה שמעלה את ארגז המצעים .המוביל אמר שיביא ידית להחלפה
רציתי להרים את הארגז אחרי שהלך. לא הצלחתי להוריד בחזרה את הארגז שנשאר תקוע למעלה למרות מאמצים להוריד
בשירות לקוחות אמרו לא לפחד ולהפעיל כוח .לא הסכמתי פחדתי לשבור אז לא ישנו במיטה ..
באו למחרת "לתקן" ושמו ידית ברזל החליפו בוחנות ...
ואז שוב רציתי להרים את הארגז אבל הידית עמוק בתוך המיטה ניסיתי להגיע לידית היד שלי נתקעה !כמובן שהצלחתי להוציא את היד אבל כאב לי
ולא הצלחתי להרים את הארגז מרוב שהיה כבד לא אני ולא עוד 2 גברים שהיו בבית
היום שוב היה אמור להיות מוביל ש"מתקן" פעם שניה
המוביל לא בא
בשירות לקוחות לפני שהמוביל הבריז לי הסבירו לי שביטול עסקה כולל דמי השתתפות וגם מחיר שלם של הובלה חזרה שוב במזומן !
לא קיבלו שיש בעיה עם המיטה ...
מה עלי לעשות ?
אתמול בשירות לקוחות אמרה שאני צריכה לתת להם אפשרות למצוא פתרונות ...וכשאמרתי שלא תקין ששוב אני צריכה לשלם על הובלה 500 שח אם אני מחזירה את המיטה אז היא שאלה אם נראה לי תקין שהם ישלמו !ושקיבלתי שירות מהיר ומתחשב
סך הכל חוויה מאוד לא טובה
רציתי לדעת אם יש מה לעשות חוץ משלם להם כפי שדורשים על החזרת המיטה ...
תודה | |
|
|
|
| 10/8/2021 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 09:12:49 |
| שלום רב אן,
על מנת לענות לשאלתך אבקש לשאול מספר שאלות :
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך?
בפנייתך את מציינת כי:
"...כשהמוביל הביא את המיטה הוא קרע רצועה שמעלה את ארגז המצעים ..."-האם התשלום בעבור ההובלה שולם ישירות למוביל או שהעסקה של רכישת המוצר כללה שירות הובלה?
האם בעת קרות המקרה פנית אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך? | |
|
|
|
| 10/8/2021 11:50 |
אן |
 | | מחבר: | אן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 11:50:18 |
| שלום
העסקה בוצעה בטלפון
התשלום של המיטה עבר דרך החנות
התשלום של ההובלה ישירות למובילים במזומן 500 שח על מזרון ומיטה
באותו יום שנקרע הבד פניתי לחברה בטלפון וגם פניתי דרך מסנג'ר
אם אני רוצה ביטול עסקה מבקשים ממני לשלם 150 שח
העניין הוא שמבקשים ממני עוד 500 שח עבור המובילים בטענה שלא עליהם לשלם
לא חוזרים אלי כבר יומיים ולא מצליחה לתפוס אותם ...
תודה רבה על המענה ועל השאלות
| |
|
|
|
| 10/8/2021 11:50 |
אן |
 | | מחבר: | אן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 11:50:47 |
| שלום
העסקה בוצעה בטלפון
התשלום של המיטה עבר דרך החנות
התשלום של ההובלה ישירות למובילים במזומן 500 שח על מזרון ומיטה
באותו יום שנקרע הבד פניתי לחברה בטלפון וגם פניתי דרך מסנג'ר
אם אני רוצה ביטול עסקה מבקשים ממני לשלם 150 שח
העניין הוא שמבקשים ממני עוד 500 שח עבור המובילים בטענה שלא עליהם לשלם
לא חוזרים אלי כבר יומיים ולא מצליחה לתפוס אותם ...
תודה רבה על המענה ועל השאלות
| |
|
|
|
| 10/8/2021 12:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 12:45:02 |
| א. נכון, לא היה צריך לפחד להפעיל כוח בנושא.
ב. החליפו בוכנות כי כנראה הן קשות מדי. אבל צריך לזכור שהן גם צריכות להחזיק את המיטה באוויר מבלי ליפול עליך.
ג. הנושא באמת צריך להיות פשוט לאישה כך שהאשמה לא בך והחוק לטובתך.
ד. נראה שבאמת אפשר לתת להם את האפשרות לסדר עבורך את הנושא אבל התקנת ידית נוחה זה עבודה לנגר ולא למוביל. חבל שזה לא נעשה בפעם השנייה. אולי בגלל שראו שאת הולכת לכיוון ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 11/8/2021 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 09:23:19 |
| שלום רב אן,
באפשרותך לפעול בהתאם ליעוץ המשפטי שניתן לך טלפונית.
| |
|
|
|
| 8/8/2021 10:35 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 10:35:04 |
| שלום רב,
הלכתי לקנות מיטה בחנות ואמרתי למוכר מה גודל המיטה שאני צריכה.
המיטה שקיבלתי גדולה ב-30 ס"מ מהמיטה שביקשתי ולטענת המוכר "כשקונים מיטה מדברים לפי גודל מזרון ולכן המיטה גדולה יותר"
האם נכון הדבר? | |
|
|
|
| 11/8/2021 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 09:19:37 |
| שלום רב מיטל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...המיטה שקיבלתי גדולה ב-30 ס"מ מהמיטה שביקשתי..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה?
עקרונית, במקרה של אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שחוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן על ירידת ערך המוצר.
לעניין הטענה לפיה:
"... "כשקונים מיטה מדברים לפי גודל מזרון ולכן המיטה גדולה יותר"..."- האם מידע זה הובא לידיעתך?
יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/8/2021 10:12 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 10:12:58 |
| שלום רב, בחודש ינואר 2020 שילמתי מקדמה עבור שיט שהזמנתי דרך חברת "אקו טיולי שטח". השיט אמרו היה לצאת ב05.08.2021. עקב משבר הקורונה, החברה הודיעה בחודש ינואר 2021 כי השיט בוטל. שאלתי את נציגי החברה מתי אקבל את החזר דמי המקדמה אך ללא תשובה. יום לפני התאריך המקורי של השיט (04.08.21) קיבלתי מייל מהחברה שלפיו הם מוכנים לדחות את תאריך השיט בשנה. עניתי שאינני מעוניינת בטיול בתאריך אחר וכי אני מעוניינת בהחזר דמי המקדמה. החברה ענתה כי עליהם לברר זאת מול החברה שמהם הם רכשו את השיט. עדין לא ברור לי מתי והאם בכלל אקבל את דמי המקדמה ששלמתי.
אשמח לדעת האם החברה מחויבת להחזיר דמי מקדמה, תוך כמה זמן ומאיזה תאריך.
אשמח לדעת מה הן הזכויות שלי בנושא.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 11/8/2021 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 08:58:28 |
| שלום רב נטליה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...השיט אמרו היה לצאת ב05.08.2021. עקב משבר הקורונה, החברה הודיעה בחודש ינואר 2021 כי השיט בוטל..."- האם יש ברשותך את ההודעה בדבר ביטול השירות מטעם החברה? אם כן, וככל שמדובר בעסקה שבוצעה מול חברה ישראלית או חברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, פני אליה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/8/2021 18:16 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2021 | | שעה: | 18:16:11 |
| שלום
האם אני מחוייבת להחזיר ראוטר רק דרך שליח או הדואר? נמסר לי מהחברה שהם לא יקבלו ראוטרים מלקוחות.אין קבלת קהל בגלל מצב הקורונה.מה ההבדל ביני לבין שליח שמביא את הראוטר והולך לדרכו?למה אני חייבת לשלם כסף אם אני יכולה להגיע לשם בכוחות עצמי? | |
|
|
|
| 8/8/2021 14:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 14:03:47 |
| | לא ידוע לי על איסור קבלת קהל, ולדעתי, הם מחויבים לקבל אותו. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/8/2021 08:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 08:07:44 |
| שלום רב מור,
האם יש ברשותך העתק מהסכם ההתקשרות בניכם? אם כן, האם מופיע בו הסבר לאופן השבת המוצר לבית העסק?
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל החברה בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/8/2021 10:02 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2021 | | שעה: | 10:02:05 |
| | שלום רב, חברת החשמל גובה תשלום על קריאת מונה כשמגיע קורא מונים אל הבית. בתקופה האחרונה (קורונה) בחרתי לשלוח את נתוני המונה דרך לינק שחברת החשמל סיפקה לי ולהפתעתי נגבו דמי קריאת מונה. לשאלתי מדוע - נאמר לי - כמו שמגיע קורא מונים אלייך, כך הוא גם צריך לקרוא את קריאת המונה ששלחת. השאלה היא האם הגעה של מונה פיזית שוות ערך (כספי) לקריאת מונה בדרך האינטרנט שבה רק צריך לפתוח לינק? תודה | |
|
|
|
| 10/8/2021 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 16:08:56 |
| שלום רב מור,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- רשות החשמל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority/govil-landing-page | |
|
|
|
|