| 5/8/2021 17:49 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2021 | | שעה: | 17:49:02 |
| אנחנו גרים ברחובות ויש לנו ילד בגיל שנתיים שנמצא במעון המוכר ומפוקח על ידי האגף למעונות יום של משרד העבודה,בחודש מאי בזמן מבצע שומר חומות המעון גבו מאיתנו תשלום מלא למרות שחצי מהחודש המעון היה סגור על פי ההנחיות.
האם אנחנו זכאים להחזר על חצי החודש?
(פניתי לאגף מעונות יום והשיבו לי - שהאגף למעונות יום ומשפחתונים אינו עוסק בסוגיות של כספים ושעלי לפנות למעון או למועצה הישראלית לצרכנות) | |
|
|
|
| 6/8/2021 16:03 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2021 | | שעה: | 16:03:26 |
| גם לנו יש מקרה דומה -
בתנו נמצאת במעון מפוקח של 'נעמת', המעון היה סגור במשך כל ימי המבצע - ולא קיבלנו כל החזר על הימים האלו. | |
|
|
|
| 10/8/2021 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 09:21:36 |
| שלום רב יאיר,
האם יש ברשותך את ההנחיות של פיקוד העורף המתייחסת לתקופה הזו?
האם פנית אל בית העסק בכתב? אם כן, מה היתה תגובתו?
בכל מקרה וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 12/8/2021 02:06 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 02:06:49 |
| | כן, יש ברשותנו את הנחיות פיקוד העורף מתקופת המבצע, במסגרתן בין 11.5 ל-21.5 לא התקיימה פעילות חינוכית בגוש דן - עשרה ימים. | |
|
|
|
| 15/8/2021 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 12:54:18 |
| שלום רב ,
אם כך, פנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובצירוף ההנחיות לאחריו וככל שתתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/8/2021 16:25 |
מינה |
 | | מחבר: | מינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 16:25:05 |
| | מתקין מכונת כביסה איחר ביממה ללא הודעה מוקדמת. טוענת החברה, ששלחה את המתקין, שהפיצוי כבר ניתן כיוון שהמתקין היה צריך לשחרר מהתקנתה ולהוציא מהמקום מכונת כביסה קיימת לפני התקנת החדשה. האומנם ? בהערכה רבה על תגובה. | |
|
|
|
| 15/8/2021 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 12:49:54 |
| שלום רב מינה,
בפנייתך את מציינת כי:
"... שהפיצוי כבר ניתן כיוון שהמתקין היה צריך לשחרר מהתקנתה ולהוציא מהמקום מכונת כביסה..."- מה כוונתך?
עקרונית, סעיף 30(א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך, למידע רחב בעניין ראי בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/environmental_care_issue
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/8/2021 16:23 |
דקלה |
 | | מחבר: | דקלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 16:23:51 |
| | רשמתי את שני ילדיי לקייטנה מה- 25.7- 12.8. לקבוצות נפרדות. השבוע, ביום שני 9.8 קיבלנו הודעה בקבוצה של בני כי יש ילד שנמצא חולה מאומת ולכן עלינו להיכנס לבידוד עד יום חמישי ולבצע שתי בדיקות קורונה. במידה ויש אח נוסף בקייטנה כמו במצב שלי ושל עוד הורים רבים מהקייטנה, גם עליו נאסר לחזור לקייטנה עד הצגת 2 בדיקות שליליות על אף היות הקבוצות נפרדות לגמרי. בפניה למנהל הקייטנה לקבלת החזר כספי עבור ימי ההיעדרות, נענתי כי עפ"י תקנון הקייטנה רק היעדרות של 5 ימים עקב מחלה מזכה בהחזר כספי. היינו, אנו לא זכאים לכלום. האם בצדק אני דורשת החזר עבור אי השתתפות ילדיי ? | |
|
|
|
| 15/8/2021 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 12:36:59 |
| שלום רב דקלה,
האם עיינת בתקנון החברה? אם כן, מה מופיע בו?
| |
|
|
|
| 9/8/2021 08:23 |
נטליה מ |
 | | מחבר: | נטליה מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 08:23:25 |
| שלום רב,
אם אני רוצה לתבוע בית עסק ולאחר ששולחת להם מכתב ראשון (לפי מה שהבנתי כשמגישים תביעה בבית משפט, קדם פונים לבית העסק עם מכתב רשמי), הם יוצרים אתי קשר ורוצים ״לתקן״ את הטעות ומחזירים לי את ההפרש, האם עדיין אוכל להמשיך בהגשת התביעה? האם לאחר שהעסק ״מתקן״ את הטעות קיימת עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:46:32 |
| שלום רב נטליה,
בפנייתך אתה מציינת כי:
"...הם יוצרים אתי קשר ורוצים ״לתקן״ את הטעות ומחזירים לי את ההפרש, ..."- אם כך, מה תהיה העילה שבגינה תרצי לתבוע? | |
|
|
|
| 15/8/2021 11:59 |
נטליה מ |
 | | מחבר: | נטליה מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 11:59:24 |
| אני מבינה את ההגיון שכנראה אצטרך לבטל הכל... למה אבל אני מדברת אתם על כך שיש טעות כבר כמה פעמים, הם מתעלמים ממני. בעצם, הם מתעלמים עד שלא רואים שיש תביעה? זאת אומרת, כשיראו שהגשתי תביעה יתחילו לפעול ולצור אתי קשר וכו וכו. והזמן שלי שהקדשתי לניסוח המכתב, להגשת תביעה בבית המשפט, תשלום אגרה וכד׳ זה לא שווה כלום?
אני רק רוצה. להבין את ההגיון. בית העסק מתעלם ולא מזיז לו עד שאין תביעה? והאם אני יכולה לא להתפשר ולהמשיך הלאה? | |
|
|
|
| 11/8/2021 10:21 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 10:21:12 |
| שלום
אני סטודנט באוניברסיטה הפתוחה . עם תחילת לימודיי ועד לפני מספר חודשים נדרשתי להשלים 108 נקודות זכות לתואר . זמן הלימוד כפי שנאמר ונכתב אינו מוגבל בזמן.
לפני מספר חודשים האופ שינתה את הדרישה והגבילה את משך הלימוד ל 5 שנים ואם לא אני אדרש ל 120 נקודות זכות.
מדובר בהפרה של חוזה הלימודים כאשר מדובר החוזה אחיד.
האם המועצה לצרכנות יכולה לסייע לעשרות אלפי סטודנטים לקבל את זכויותיהם לפי חוק החוזים
תודות
בינימין | |
|
|
|
| 11/8/2021 16:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 16:19:26 |
| לא תוכל לסיים את התואר עד סמסטר ג2026? נראה שהדבר נעשה בהתאם להנחיית המועצה להשכלה גבוהה. להתנגד לנושא אומר, לדעתי, ללכת מול המועצה להשכלה גבוהה. אין לי קשר למועצה.
https://academic.openu.ac.il/degrees/Pages/NewStructure.aspx | |
|
|
|
| 15/8/2021 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 10:31:25 |
| שלום ר בנימין,
בעניין זה עליך לברר מול המועצה להשכלה גבוהה. | |
|
|
|
| 11/8/2021 16:18 |
ליאור נסימי |
 | | מחבר: | ליאור נסימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 16:18:42 |
| | יש לי מנוי בחדר כושר "מטי מועדוני כושר" שלמתי על מנוי באשראי וכבר נגמרו התשלומים זאת אומרת שכל הכסף כבר ירד מהחשבון שלי והועבר לרשת הנל. נשאר לי למנוי מספטמבר עד מאי דהיינו 9 חודשים. ברצוני לבטל את המנוי ולקבל את הכסף חזרה,שבקשתי את הכסף מהמכון כושר הם טענו שכבר שלמתי את הכסף והם לא חייבים להחזיר לי. האם הם חייבים להחזיר לי את הכסף? | |
|
|
|
| 15/8/2021 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 10:23:59 |
| שלום רב ליאור,
מתי נרכש המנוי(תאריך)?
מהי התקופה של המנוי?
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר, כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש, להלן הקישור לאתרנו בו תוכל לקבל מידע רחב בעניין :
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו ככל שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/8/2021 15:10 |
חופית |
 | | מחבר: | חופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 15:10:39 |
| | נאמר לי כי טכנאי חיצוני יגיע אליי היום עד השעה 12:30 ואפילו נשלחה הודעה sms. ולא הגיע בשעה שנקבעה התקשרתי לחברה והם אמרו שהם מתנצלים והוא יגיע ב14:30 וגם אז לא הגיע ואז אמרו שיגיע עד השעה חמש האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 15/8/2021 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 10:15:32 |
| שלום רב חופית,
לשם מה הטכנאי מגיע?
| |
|
|
|
| 11/8/2021 13:31 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 13:31:44 |
| רכשתי משקפי מולטיפוקל באחת מהרשתות המוכרות ב 7/5. קיבלתי אותם לאחר 3 שבועות. במהלך הזמן הזה הרגשתי שהראייה לא מספיק חדה, אך מכיוון שנאמר לי שעלי להתרגל אליהם חשבתי שזו הסיבה. לאחר שבועיים חזרתי לסניף והסברתי שיש בעיה בכיוון העדשות. כלומר אם אני מרימה אותן ממש טיפה אני רואה חד יותר. האופטיקאית עשתה כיוון במכשיו בסניף. הבעיה לא נפתרה וחזרתי שנית לסניף. התבקשתי להשאיר את המשקפיים בסניף והובטח לי שהם ישלחו לבדיקה. לאחר 3 שבועות המשקפיים חזרו. לקחתי אותם, אך שוב ראיתי שהבעיה לא נפתרה. חזרתי לסניף ושוב התבקשתי להשאיר את המשקפיים שישלחו שוב לבדיקה. הסברתי שבמידה והפעם הבעיה לא תיפתר, אני מבקשת לבטל את העסקה ולקבל את כספי חזרה. העובדת אמרה לי שלא ניתן לקבל החזר כספי, אלא רק לעשות במקום שני זוגות משקפיים. אחד למרחק ואחד לקרוב. אמרתי לה שפתרון זה לא מקובל עלי, אבל אחכה שהמשקפיים יחזרו מהבדיקה. לאחר עוד 3 שבועות חזרו המשקפיים כשנאמר לי שהוחלפו העדשות וכוונו מחדש.
הבעיה הפעם נפתרה חלקית. בעבודה על המחשב אני רואה מעט מטושטש וכשאני מרימה טיפה את המשקפיים אני רואה טוב יותר. כלומר שוב בעיה בכיוון.
פניתי לשירות הלקוחות שאמרו שהם לא יכולים לעזור ועלי לפתור את הבעיה רק מול הסניף ממנו רכשתי. אמרו לי הפעם להגיע שוב לסניף שיכוונו את המשקפיים במקום, אך האופטיקאית בחופש ועלי לחכות שתחזור מחופשה.
כאן פקעה סבלנותי ואמרתי לסניף שאני לא מחכה והם עברו את הגבול עם ההתנהלות שלהם. הפתרון שהוצע לי זה שהם יפנו אותי לבודק חיצוני.
אני לא מעוניינת לא בבודק חיצוני, לא בכיוון נוסף ובטח לא בשתי זוגות משקפיים. אני מעוניינת לבטל את העסקה.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 15/8/2021 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 10:11:09 |
| שלום רב סיגל,
על מנת לברר בעניין אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו ככל שנתקלת בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/8/2021 12:04 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 12:04:44 |
| שלום,
אני מנסה להבין איפה ואם נופל המקרה הבא תחת אלד החוקים אשר צריכים להגן עלינו הצרכנים.
כלקוחה של תאגיד בנק אני נתקלת בחוסר מתן מענה וטיפול בבקשה של למעלה מחודשיים.
יש פה ניצול של הלקוחות וניסיון״להרוויח״זמן כדי לטפל בפחות לקוחות עם בקשות דומות.
האם זה נופל תחת אחד החןקיםז? האם יש חוק שמגן על הצרכנים לקבל שירות ומענה תחת זמן מסויים.
הטיפול בבקשה והמענה אליה מתבצעים בטלפון בלבד.
תודה
הדר | |
|
|
|
| 15/8/2021 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 09:55:18 |
| שלום רב הדר,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 11/8/2021 10:15 |
HAGIT |
 | | מחבר: | HAGIT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 10:15:49 |
| | רכשתי מחברה מסויימת ביגוד באתר בזמן הקורונה כשכל החנויות היו סגורות , כשנפתחו החנויות ניגשתי להחליף את הבגדים וקיבלתי פתק אחד עם זיכוי במשך הזמן ניגשתי לחנות ולא מצאתי מה לקחת שאלתי את מנהלת החנותמה לעשות מכוון שהפתק מתחיל להימחק אז היא הציעה לצלם , השבוע חזרתי לנסות לחפש בכל זאת משהו לקחת בזיכוי ומצאתי הגעתי לקופה והיא אמרה לי שחסר לי פתק נוסף אך המוכרת כשזיכתה אותי מסרה לי אחד שעד היום הוא נמצא אצלי כמעט מחוק ,ניסיתי לפנות לחברה על מנת שיאשרו לי לקבל את הזיכוי שמגיע לי שלא מימשתי אך הם לא עונים בטלפונים , ולא חוזרים בווטס רק כותבים שנציג יחזור ואף אחד לא חוזר הזיכוי לא על סכום קטן ואני לא רוצה להפסיד את הכסף שבשבילו אני ועבדת כלכך קשה , איך אתם יכולים לעזור לי או מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 15/8/2021 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 09:12:23 |
| שלום רב חגית,
על מנת לברר בעניין אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/8/2021 16:58 |
צהלה |
 | | מחבר: | צהלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 16:58:27 |
| | בתי רכשה חולצה לפני יומיים והגיעה היום לחנות ולמרות שדרשנו לקבל החזר המוכרת סירבה בטענה שכתוב ואכן כך כתוב, על הקבלה במפורש שאין החזר ושזה במבצע, אגב המבצע לא נגמר וביקשנו לקבל את הכסף לפי מה ששילמנו =84 שח דהיינו המחיר לאחר ההנחה. האם ניתן לקבל החזר במקרה זה (הבנתי מהחוק שבניכוי 5%)? | |
|
|
|
| 15/8/2021 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 09:09:52 |
| שלום רב צהלה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה, ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהודעת הביטול נעשתה בתוך המועד הקבוע בדין, וכי לא מדובר ביצור מיוחד הרי שסירוב בית העסק עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"
(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
על כן, וככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/8/2021 15:59 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2021 | | שעה: | 15:59:43 |
| שלום,
הזמנתי בחודש יוני דרך אתר ישראלי כרטיסי טיסה לגיאורגיה בספטמבר (חברת תעופה גיאורגית).
לצערנו המדינה נכנסה לאחרונה לרשימת המדינות בסיכון מרבי, ונכון לעכשיו אסור לטוס אליה.
כאשר הסתכלתי באתר נתב"ג, הטיסה 'הלוך' שהזמנתי לא קיימת, עם זאת אני רואה באותו יום טיסה אחרת שיוצאת כ-6 וחצי שעות מוקדם יותר (אני תוהה האם מדובר בניסיון 'איחוד טיסות' מטעם חברת התעופה, ייתכן לאור ביטולים?). הטיסה 'חזור' עדיין מופיעה.
יצוין כי באתר הישראלי שבו הזמנתי, כאשר אני נכנסת לניהול ההזמנה, עדיין מופיעה הטיסה המקורית, ולא קיבלתי שום עדכון על שינוי או ביטול הטיסה.
בתנאי ההזמנה מצוין כי הכרטיסים הם ללא החזר כספי ולא ניתנים לשינוי (ולצערי אפילו כדי לפנות לשירות לקוחות של האתר עליי לשלם עשרות דולרים).
אשמח לדעת האם לפי חוק שירותי תעופה אנו זכאים להחזר כספי ו/או לפיצוי (מחברת התעופה הזרה? מהאתר הישראלי?) במידה והטיסה אכן הוקדמה (כאמור לא הודיעו לנו על כך) או תבוטל לגמרי (האם הם יכולים 'להתחמק' מפיצוי בגלל שהביטול נעשה 'בלית ברירה' בגלל איסור המדינה לטוס?).
האם האתר יכול לטעון שבגלל שהכרטיסים שהוזמנו הם 'ללא החזר כספי' אז לא יינתן החזר או פיצוי גם אם הטיסה שונתה או בוטלה?
תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 10/8/2021 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 09:39:51 |
| שלום רב מור,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הזמנתי בחודש יוני דרך אתר ישראלי כרטיסי טיסה לגיאורגיה בספטמבר...כאשר הסתכלתי באתר נתב"ג, הטיסה 'הלוך' שהזמנתי לא קיימת..."- אם כך, פני אל בית העסק עמו בוצעה העסקה בכתב לבירור העניין.
בכל מקרה, לנוחיותך ראי הנחיות לצרכנים לצורך הגשת תביעה נגד חברות תעופה שביטלו טיסה בעקבות משבר הקורונה ולא החזירו לצרכנים את כספם בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_flight_tviaa
בנוסף, באפשרותך לעיין באתר רשות התעופה האזרחית בפרטי הנציג של חברת התעופה לקבלת כתבי בית דין, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_flight_tviaa
במידה שהודעת ביטול הטיסה תעשה על ידי סוכנות הנסיעות בישראל, באפשרותך לפנות אליה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 13/8/2021 00:46 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2021 | | שעה: | 00:46:21 |
| שלום ותודה על המענה.
כפי שציינתי בפנייה הראשונה, כדי לקבל שירות לקוחות מהאתר הישראלי אני נדרשת לשלם סכום של 100 דולרים, לכן לא פניתי לאתר.
עם זאת, מבירור של חבר מול חברת התעופה, אכן נראה כי הטיסה הוקדמה ב-6 וחצי שעות. כאמור, עד כה לא קיבלתי שום עדכון בנושא מהאתר הישראלי!
להבנתי, עפ"י סעיף 8 בחוק שירותי תעופה - "נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל על כך הודעה פחות מ-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב, יהיה זכאי להשבת תמורהאו לכרטיס טיסה חלופי".
לעיל כתוב מה קורה במידה והחברה פונה עד 14 ימים ממועד הטיסה, אבל מה קורה אם החברה לא מודיעה בכלל על השינוי? | |
|
|
|
| 15/8/2021 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2021 | | שעה: | 08:37:24 |
| שלום רב מור,
כפי שציינתי לעיל, פני אל בית העסק עמו בוצעה העסקה על מנת לברר בעניין, לאחריו וככל שתתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/8/2021 08:24 |
נטליה מ |
 | | מחבר: | נטליה מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 08:24:03 |
| שלום רב,
אם אני רוצה לתבוע בית עסק ולאחר ששולחת להם מכתב ראשון (לפי מה שהבנתי כשמגישים תביעה בבית משפט, קדם פונים לבית העסק עם מכתב רשמי), הם יוצרים אתי קשר ורוצים ״לתקן״ את הטעות ומחזירים לי את ההפרש, האם עדיין אוכל להמשיך בהגשת התביעה? האם לאחר שהעסק ״מתקן״ את הטעות קיימת עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 12/8/2021 18:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 18:03:47 |
| שלום רב נטליה,
בפנייתך אתה מציינת כי:
"...הם יוצרים אתי קשר ורוצים ״לתקן״ את הטעות ומחזירים לי את ההפרש, ..."- אם כך, מה תהיה העילה שבגינה תרצי לתבוע? | |
|
|
|
| 11/8/2021 12:04 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 12:04:01 |
| שלום,
אני מנסה להבין איפה ואם נופל המקרה הבא תחת אלד החוקים אשר צריכים להגן עלינו הצרכנים.
כלקוחה של תאגיד בנק אני נתקלת בחוסר מתן מענה וטיפול בבקשה של למעלה מחודשיים.
יש פה ניצול של הלקוחות וניסיון״להרוויח״זמן כדי לטפל בפחות לקוחות עם בקשות דומות.
האם זה נופל תחת אחד החןקיםז? האם יש חוק שמגן על הצרכנים לקבל שירות ומענה תחת זמן מסויים.
הטיפול בבקשה והמענה אליה מתבצעים בטלפון בלבד.
תודה
הדר | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:55:02 |
| שלום רב הדר,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור-בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 10/8/2021 16:57 |
צהלה |
 | | מחבר: | צהלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 16:57:41 |
| | בתי רכשה חולצה לפני יומיים והגיעה היום לחנות ולמרות שדרשנו לקבל החזר המוכרת סירבה בטענה שכתוב ואכן כך כתוב, על הקבלה במפורש שאין החזר ושזה במבצע, אגב המבצע לא נגמר וביקשנו לקבל את הכסף לפי מה ששילמנו =84 שח דהיינו המחיר לאחר ההנחה. האם ניתן לקבל החזר במקרה זה (הבנתי מהחוק שבניכוי 5%)? | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:48:58 |
| שלום רב צהלה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה, ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהודעת הביטול נעשתה בתוך המועד הקבוע בדין, וכי לא מדובר ביצור מיוחד הרי שסירוב בית העסק עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"
(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
על כן, וככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/8/2021 16:20 |
ahikam |
 | | מחבר: | ahikam (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2021 | | שעה: | 16:20:16 |
| סוגיה מקצועית לגבי מנוי בחדר כושר:
במהלך חודש נובמבר 2019 שוחחתי עם נציגת השירות לגבי ביטול/ הקפאת מנוי לחדר כושר ובמהלך השיחה ביקשה הנציגה שאשלח פנייה במייל.השיחה מתועדת במרכזיית החברה.
מייד לאחר השיחה, שלחתי מייל שבו ביקשתי לבטל את המנוי.
לצערי, ביצעתי אתחול לתיבת הדואר האלקטרוני שלי וכל המיילים מלפני חודש דצמבר 2020 נמחקו לי מהמחשב.
במהלך החודש האחרון, שמתי לב שהחברה עדיין מורידה לי את סכום המנוי למרות שמזה כמעט שנתיים לא פקדתי את המכון כלל.
ביכולת החברה לבדוק במערכות המידע ששילמתי לאורך התקופה על שירות שלא קיבלתי כלל.לצערי,
העובדות משקפות באופן מוחלט בשיחה הטלפונית את רצוני להקפיא או לבטל את המנוי, אך נציג השירות ציין שלא מגיע לי החזר על הביטול בגלל שאיני מוצא את המייל.
האם ניתן לעשות משהו בנושא?
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 12/8/2021 17:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:47:41 |
| שלום רב ahikam,
באפשרותך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים (אם אתה זוכר את מועד לשליחת הדוא"ל רצוי שתציין), לאחריו תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
אולם במידה שתהיה מחלוקת עובדתית(שכל צד טוען אחרת) רק בית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 11/8/2021 11:39 |
דב |
 | | מחבר: | דב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 11:39:17 |
| שלום רב,
לפני כחודשיים, רכשתי 6 כרטיסי טיסה לטורקיה. לאחר איסור טיסה למדינה זו לפני כשבועיים, אין אנו יכולים לטוס. פניתי לאתר ממנו רכשתי את הכרטיסים, והם דורשים דמי ביטול של 270$ לכל כרטיס, כאשר כל כרטיס עלה כ-310$ .
או דמי שינוי של 150$ לכל כרטיס .
מה ניתן לעשות ? הרי חל איסור טיסה ליעד זה , וזה לא באשמתנו !! | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:44:53 |
| שלום רב דב,
היות שמכח חוק הגנת הצרכן אין זכות לבטל את העסקה(המועד לביטול העסקה חלף) הרי שבאפשרותכם לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לברר מה סוכם בניכם, ככל שהתנאים לא מופיעים בהסכם ההתקשרות באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור מכח מה הדרישה? | |
|
|
|
| 11/8/2021 10:15 |
H |
 | | מחבר: | H (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 10:15:26 |
| | רכשתי מחברה מסויימת ביגוד באתר בזמן הקורונה כשכל החנויות היו סגורות , כשנפתחו החנויות ניגשתי להחליף את הבגדים וקיבלתי פתק אחד עם זיכוי במשך הזמן ניגשתי לחנות ולא מצאתי מה לקחת שאלתי את מנהלת החנותמה לעשות מכוון שהפתק מתחיל להימחק אז היא הציעה לצלם , השבוע חזרתי לנסות לחפש בכל זאת משהו לקחת בזיכוי ומצאתי הגעתי לקופה והיא אמרה לי שחסר לי פתק נוסף אך המוכרת כשזיכתה אותי מסרה לי אחד שעד היום הוא נמצא אצלי כמעט מחוק ,ניסיתי לפנות לחברה על מנת שיאשרו לי לקבל את הזיכוי שמגיע לי שלא מימשתי אך הם לא עונים בטלפונים , ולא חוזרים בווטס רק כותבים שנציג יחזור ואף אחד לא חוזר הזיכוי לא על סכום קטן ואני לא רוצה להפסיד את הכסף שבשבילו אני ועבדת כלכך קשה , איך אתם יכולים לעזור לי או מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:40:39 |
| שלום רב גברת,
על מנת לברר בעניין אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/8/2021 09:08 |
ORNA |
 | | מחבר: | ORNA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2021 | | שעה: | 09:08:54 |
| שלום.
כמה זמן אמורה חנות לשמור מוצרים שנקנו ושולמו, והושארו "לכמה דקות" אך לא חוזרים לקחת אותם, ואין פרטים מזהים של הלקוח? | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:32:17 |
| שלום רב ORNA,
האם את בעלת עסק?
| |
|
|
|
| 10/8/2021 21:56 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2021 | | שעה: | 21:56:12 |
| שלום,
האם יש יתרון בהשתייכות של משפחה כולה לקופת חולים אחת?
תודה | |
|
|
|
| 12/8/2021 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2021 | | שעה: | 17:30:55 |
| שלום רב שלמה,
עליכם לברר מול הקופה עצמה אם יש יתרון כלשהוא.
במידה שאתם עוברים מקופה אחת לקופה אחרת, עליכם לברר אם חלה תקופת המתנה. | |
|
|
|
|