| 31/8/2021 07:58 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 07:58:38 |
| שלום,
התעניינתי בשולחן עבודה באתר האינטרנט של הום סנטר במחיר 499.90ש"ח.
כאשר ניגשתי לסניף מודיעין, נאמר לי שהמחיר בחנות הוא 670 ש"ח ושהמחיר שראיתי באתר הוא רק ברכישה באתר.
לא רשום בשום מקום ובשום תקנון שהמחירים באתר הם בלעדיים באתר ושונים מהחנות.
אציין כי מדובר בהמון מוצרים של הום סנטר שמופיעים כך.
האם תהליך מכירה זה חוקי? האם ניתן לדרוש את מחירי האתר? | |
|
|
|
| 2/9/2021 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 12:58:31 |
| שלום רב רמי,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק(אינטרנט/טלפון) או בעסקה הנעשית בחנות, לפיכך ובטרם ביצוע העסקה מומלץ לבצע השוואת מחירים. | |
|
|
|
| 30/8/2021 17:30 |
ארז.פ |
 | | מחבר: | ארז.פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 17:30:14 |
| טסתי לארה"ב בטיסת עבודה. טיסת החזור הייתה אמורה לנחות חניית ביניים בניו יורק למשך 6 שעות ומשם להמריא לישראל.במהלך חניית הביניים קיבלנו הודעה על עיכובים. תחילה שעה ושעתיים. לאחר מכן הודיעו לנו שהטיסה נדחתה למחרת ב 10:00.במהלך הלילה קיבלנו עדכון אלקטרוני שהטיסה בוטלה ושובצנו לטיסה אחרת ב- 15:30 (למחרת).סה"כ שהות בשדה של כ 23 שעות במקום 6 מתוכננות.
חברת התעופה לא דאגה ללינה או למזון, למרות בקשות. המליצו לנו להזמין לבד מקום במלון שנמצא בשדה, על חשבוננו. קיבלנו רק שמיכות וכריות לישון על הרצפה. הסיבה שניתנה לעיכובים ע"י הנציגים בשדה היא מזג אוויר, אך זו היתה אמירה לא נכונה. טיסות אחרות המריאו ונחתו בשדה באותו זמן, כולל טיסת אלעל שהמריאה מאותה יעד אל אותו יעד באותו זמן. בהתכתבות שהייתה לי אח"כ עם החברה הנימוק שנתנו לעיכובים הוא technical problems ולא מזג אוויר.
להבנתי החוק שאליו אני צריך להתייחס הוא ביטול טיסה לפי חוק שירותי תעופה, בהנחה שאני בוחר לקבל פיצוי לפי החוק הישראלי.
השאלות שלי הן:
א. באתר המועצה לצרכנות מצויין כי עקב קורונה חל תיקון לחוק שירותי תעופה, ואיני זכאי לפיצוי על פי מרחק. התוקף הכי מעודכן שראיתי לתיקון הוא 6.7.2021. הטיסה תוכננה ל 17.7.2021 ובוצעה ב 18.7.
האם ניתן לקבל פיצוי על פי מרחק על הטיסה שלי?https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
ב. מהו הסעד שניתן לתבוע על כך שבניגוד לחוק (כולל התיקון למיטב הבנתי), לא דאג מפעיל הטיסה ללינה?
ג. האם אובדן יום עבודה או פיצוי על עוגמת נפש (אשתי נשארה לבד עם שני תינוקות יום נוסף לא מתוכנן, ללא בייביסיטר) הם ברי פיצוי בתביעה נגד החברה, אם אבחר לתבוע אותם?
תודה מראש,ארז | |
|
|
|
| 31/8/2021 11:04 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 11:04:22 |
| אני לא שייך למועצה.
הם היו חייבים לדאוג לבית מלון ואוכל, בלי קשר לסיבת העיכוב / הביטול, ואפשר לתבוע על זה פיצוי (עוגמת נפש / כסף שהוצאת מכיסך לאוכל או בית מלון) וגם פיצוי לדוגמה.
לגבי הפיצוי לפי המרחק, הם לא חייבים לשלם רק אם היו נסיבות מיוחדות שגרמו לביטול. בעיות טכניות בד"כ לא נחשבות לנסיבות מיוחדות, אבל יכול להיות שבבית משפט הם יוכיחו שזה היה משהו חריג ביותר.
התיקון שנוגע לקורונה לא רלוונטי למקרה שלך, אלא לביטולים של טיסות בתקופה של קורונה. | |
|
|
|
| 31/8/2021 11:04 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 11:04:33 |
| אני לא שייך למועצה.
הם היו חייבים לדאוג לבית מלון ואוכל, בלי קשר לסיבת העיכוב / הביטול, ואפשר לתבוע על זה פיצוי (עוגמת נפש / כסף שהוצאת מכיסך לאוכל או בית מלון) וגם פיצוי לדוגמה.
לגבי הפיצוי לפי המרחק, הם לא חייבים לשלם רק אם היו נסיבות מיוחדות שגרמו לביטול. בעיות טכניות בד"כ לא נחשבות לנסיבות מיוחדות, אבל יכול להיות שבבית משפט הם יוכיחו שזה היה משהו חריג ביותר.
התיקון שנוגע לקורונה לא רלוונטי למקרה שלך, אלא לביטולים של טיסות בתקופה של קורונה. | |
|
|
|
| 2/9/2021 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 12:48:56 |
| שלום רב ארז,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...טסתי לארה"ב בטיסת עבודה..."- מול מי בוצעה העסקה- האם מדובר בחברת תעופה ישראלית או כזו שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בנוסף, אתה טוען כי:
"...במהלך חניית הביניים קיבלנו הודעה על עיכובים. תחילה שעה ושעתיים. לאחר מכן הודיעו לנו שהטיסה נדחתה למחרת ב 10:00.במהלך הלילה קיבלנו עדכון אלקטרוני שהטיסה בוטלה...בהתכתבות שהייתה לי אח"כ עם החברה הנימוק שנתנו לעיכובים הוא technical problems ולא מזג אוויר..."- לעניין זה ראה את האמור בסעיף 6(ה)בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),
תשע"ב-2012 :
" (ה) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;"
בכל מקרה ועל מנת לברר את פנייתך אנא פנה אל החברה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/9/2021 12:09 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 12:09:04 |
| שלום רב,
הגשתי אתמול(31.08.2021) תלונה באתר "המועצה לצרכנות", אבל בסיום לא קיבלתי אישור כלשהו לא באתר ולא לכתובת המייל שלי.
ברצוני לבדוק איך אפשר לוודא שהתלונה אכן נפתחה?
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:21:12 |
| שלום רב,
אם לא קיבלת מספר תלונה בתום המילוי ו/או מייל אוטומטי מאיתנו – לצערינו הפניה לא נקלטה.
ראשית, את הטופס התלונה שבאתר המועצה יש למלא באמצעות מחשב בלבד ולא טלפון או טאבלט (מומלץ להשתמש בדפדפן כרום). במידה וניסית ממחשב ומדפדפן כרום – כנראה שהיתה תקלה ריגעית. ניתן לנסות למלא את הטופס במועד מאוחר יותר, או ממחשב אחר.
במידה ועדיין נתקלת בקשיים במילוי טופס התלונה באתר, את התלונה והמסמכים הנילווים ניתן גם לשלוח לכתובת המייל doc@consumers.org.il
יש לצרף לתלונה את המסמך הנילווה שבקישור זה
https://www.consumers.org.il/files/tofes_tluna.docx
פניה ללא המסמך הנילווה לא תיקלט במערכת
| |
|
|
|
| 2/9/2021 11:33 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 11:33:36 |
| שלום רב,
מצאתי את הגורם לבעיה.
תודה רבה!
בברכה,
פבל פבלנקו | |
|
|
|
| 31/8/2021 07:49 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 07:49:14 |
| שלום, לפני 10 ימים שילמתי לדיאטנית שפגשתי בפייסבוק עבור חודש לנסות תהליך של ליווי דרך הזום, ושליחת יומן אכילה יומי וקבלת תגובה עליו, התהליך אינו מספק מה שציפיתי, ואני מאוכזבת ורוצה לבטלו.
ביקשתי מהדיאטנית הבוקר בהודעה לסיים את התהליך ולקבל החזר באופן יחסי.
*לא בוצע בינינו חוזה כלשהו פרט להסכמה בשיחה טלפונית ופגישה בזום.
האם בקשתי לגיטימית ותואמת את החוק, והאם הדיאטנית מחוייבת לקבל את בקשתי? | |
|
|
|
| 2/9/2021 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 10:24:25 |
| שלום רב רונית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...שילמתי לדיאטנית שפגשתי בפייסבוק עבור חודש לנסות תהליך של ליווי דרך הזום, ושליחת יומן אכילה יומי וקבלת תגובה עליו, התהליך אינו מספק מה שציפיתי, ואני מאוכזבת ורוצה לבטלו...לא בוצע בינינו חוזה כלשהו פרט להסכמה בשיחה טלפונית ופגישה בזום..."- מתי בוצעה העסקה(תאריך)? האם הוכן לך תפריט במיוחד בעבורך?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מה היתה תגובתו? | |
|
|
|
| 31/8/2021 03:44 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 03:44:19 |
| | שלום, ביצעתי רכישה השבוע במכולת קרל ברג בחולון וכשהגעתי לקופה חייבו אותי לרכוש מוצרים נוספים ולהגיע לסך של מינימום 30 שח בחנות בכדי שאוכל לשלם בכרטיס אשראי. האם מותר להם לעשות זאת? מה ניתן לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 2/9/2021 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 10:10:27 |
| שלום רב נטע,
האם המידע לפיה:"... חייבו אותי לרכוש מוצרים נוספים ולהגיע לסך של מינימום 30 שח בחנות בכדי שאוכל לשלם בכרטיס אשראי..."- מופיע בשילוט בחנות?
האם העסקה בוצעה?
| |
|
|
|
| 30/8/2021 23:30 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 23:30:58 |
| שלום,
הגן שבו נמצא בני הינו לגילאי 0-3,קרי אינו גן עירייה. בחוזה שהפיצו הם כתבו שאם הגן ייסגר בגלל בידוד או הוראות ממשלה, ההורים יחוייבו בחמישים אחוז מהתשלום שהיה צריך לשלם בגין התקופה בה הגן לא פעל.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 1/9/2021 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 17:13:25 |
| שלום רב אודי,
מתי חתמתם על החוזה?
| |
|
|
|
| 30/8/2021 16:14 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 16:14:31 |
| שלום רב,
אני ניסיתי לקנות מוצר באתר 'נופשונית', היתה להם תקלה והתשלום לא התבצע.
לא היה חיוב, אבל נתפסה לי מסגרת אשראי על סכום הקניה.
אני פונה אליהם והם טוענים שרק חברת האשראי שלי רשאית לשחרר את המסגרת.
חברת האשראי שלי (ישראכרט) טוענים בתוקף שאין להם אפשרות כזאת ובית העסק הוא זה שתופס לי את מסגרת האשראי והוא צריך לשלוח בקשה לחברת הסליקה שלו בשביל לשחרר את אישור העסקה.
בישראכרט גם אמרו לי שאם לא מתבצע חיוב, אז תוך 14 ימי עסקים המסגרת משתחררת.
עברו 15 ימי עסקים והמסגרת עדיין תפוסה, פניתי אליהם והם טענו שהם טעו בנוגע ל-14 הימים והם לא יכולים לשחרר את המסגרת, שרק בית העסק יכול.
מי מהם צודק ? מה עלי לעשות ? | |
|
|
|
| 1/9/2021 17:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 17:06:34 |
| שלום רב אלכס,
פנה בכתב לכל הגורמים ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו כנגד בית העסק שעמו ניסית לקנות מוצר. | |
|
|
|
| 30/8/2021 14:25 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 14:25:53 |
| ראיתי מודעה שקפצה לי בפלאפון על קורס אנגלית.
השארתי פרטים וחזר אליי לאחר זמן קצר אדם. הוא הסביר לי על הקורס ובסיום השיחה החלטתי להירשם לקורס. שילמתי לו עבור הקורס 4000 שח. חצי באשראי וחצי בהעברה בנקאית.
הקורס אמור להתחיל ב12.9.21 ונרשמתי אליו אתמול (29.8.21)
אני רוצה לבטל אותו לאור שלדעתי מדובר בסכום יקר.
האם אני זכאי להחזר כספי?
אם כן למה אחוז מהסכום?
תודה רבה ויום נעים! | |
|
|
|
| 1/9/2021 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 17:02:09 |
| שלום רב בן,
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
האם שלחת הודעת ביטול עסקה לחברה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות חרטה(סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן), בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו.
בעסקה שאינה מתמשכת- על הצרכן לבטל את העסקה שני ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, במידה שנשלחה הודעת ביטול לחברה בכתב באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/8/2021 09:46 |
קלייר |
 | | מחבר: | קלייר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 09:46:14 |
| שלום
ישנם חדרי בריחה ש8 או 24 שעות לפני תאריך הביקור יגבו תשלום מלא על ביטול. רציתי לברר האם זה חוקי שחדר בריחה לוקח תשלום מלא במקרה והאדם לא הגיע כתוצאה מבידוד או תוצאה חיובית לקורונה?
כי למעשה אין לנו ברירה, חוק המדינה מחייב אותנו להפר את החוזה עם חדר הבריחה ולא להגיע... | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:49:21 |
| שלום רב קלייר,
לעניין שאלתך בדבר:
"...רציתי לברר האם זה חוקי שחדר בריחה לוקח תשלום מלא במקרה והאדם לא הגיע כתוצאה מבידוד או תוצאה חיובית לקורונה?..."- מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם יש התייחסות בחוזה במקרה של בידוד?
| |
|
|
|
| 30/8/2021 00:06 |
ארז ישראלי |
 | | מחבר: | ארז ישראלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 00:06:27 |
| קניתי פלאפון חדש לא עשיתי סקר שוק לפני נכנסתי לחנות וקניתי פלאפון ב1000 לפי בעל החנות מה שאמר שילמתי. אחרי זה התברר לי שבמקום הכי יקר בארץ הוא עולה 800 ואין חנות שמוכרת יותר יקר מ800 לאחר הרבה בירורים בחניות. עקץ אותי ב200. יש מקומות מכורים אותו ב600.מה הדין על זה? זה בעיה שלי שלא בדקתי לפני? הוא שיש למוכר אחריות על אמינות?
בנוסף הנוכל לא הוציא לי חשבונית (הרצחת וגם ירשת?) ממש ככה לתחושתי..
מה עושים בנדון?
עניין של 200-400 ש"ח לא הרבה יותר פגע בכובדי ובכבוד האדם. | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:41:19 |
| שלום רב ארז,
מומלץ לבצע סקר שוק בטרם ביצוע העסקה.
| |
|
|
|
| 29/8/2021 16:25 |
רואי |
 | | מחבר: | רואי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 16:25:38 |
| שלום רב,
הזמנתי שובר לאטרקציה מסוימת ממועדון חבר.
ההזמנה הייתה ל4 אנשים ונשלחה בצורת שובר ברקוד שאיגד בתוכו את ארבעת הכרטיסים.
מסיבות מסוימות רק אדם אחד הלך בפועל ולכן ישנם 3 כרטיסים שלא מומשו, ורק בדיעבד התברר לי עניין איגוד הכרטיסים בשובר אחד.
לאחר שיחה עם שירות הלקוחות של מועדון "חבר" נאמר לי שמבחינתם השובר מומש ואין מה לעשות בעניין.
האם יש דרך שבה אוכל לקבל זיכוי על 3 הכרטיסים שלא נוצלו ?
תודה מראש.
| |
|
|
|
| 1/9/2021 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:38:43 |
| שלום רב רואי,
האם עיינת בתקנון החברה? אם כן, מה מופיע בו?
אם טרם עיינת בו מומלץ לעיין בו.
היה ותתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 29/8/2021 13:35 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 13:35:09 |
| שלום רב,
בסוף חודש יוני הזמנתי מספר שוברים בעלות מוזלת לימית 2000, בכוונה לממש אותם עם הילדים במהלך חודש אוגוסט, כאשר אין מסגרות עבורם. אך בתחילת החודש הוחל תו ירוק בעקבות הנחיות חדשות ממשרד הבריאות ואין באפשרותי לממש את השוברים בעקבות זאת. פניתי לבית עסק בבקשה לבטל את העסקה, בעקבות החלת הנחיות הללו, וסורבתי בנימוק, כי העסקה ניתנת לביטול תוך 14 יום בלבד. אמנם תוקף השוברים הינו עד 31/12/21, ואם בעוד חודש הגבלות התו הירוק יוסרו, זה לא יהיה רלוונטי יותר.
ברור לי, כי עפ"י החוק היבש, אינני זכאית לביטול עסקה, אבל החוק לא לוקח בחשבון את המגבלות התו ירוק החדשות.
האם יש איזושהי תקנה חדשה שלאור המצב יכולה לחייב את בית העסק לבטל את העסקה? אם כן, אשמח לקבל הפניה לתקנה הרלוונטית.
אם לא, מה ניתן לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:33:20 |
| שלום רב אורית,
באפשרותך לשקול את הצעת בית העסק ואם אינך מסכימה להצעתו רק בית המשפט מוסמך להכריע.
| |
|
|
|
| 29/8/2021 12:10 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 12:10:38 |
| שלום רב,
אבקש לדעת באופן כללי מה אומר החוק בנוגע לזמן תיקון עגלת תינוק שאאפילו עדיין במסגרת אחריות כלומר לא עברה שנה. | |
|
|
|
| 29/8/2021 13:04 |
משה |
 | |
|
| 1/9/2021 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:30:58 |
| שלום רב שני,
מה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם, במקרה של פגם במוצר?
האם ניתנה לך תעודת אחריות בעבור המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את המוצר ואם התיקון לא צלח, באפשרות הצרכן לדרוש החלפה או ביטול עסקה או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
| |
|
|
|
| 29/8/2021 12:42 |
אנסטסיה |
 | | מחבר: | אנסטסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 12:42:16 |
| שלום, רכשתי מזנון. הוא הגיע ורק אחרי שבוע היה לי זמן להרכיב אותו, כאשר רציתי להרכיב אותו גיליתי שחסר ברגים והוראות הרכבה. חשוב לציין ששילמתי על משלוח של המזנון. יצרתי קשר עם בית העסק אמרו שאקבל את הברגים והוראות הרכבה תוך 7 ימי עסקים בדואר ישראל (לא מבינה למה לא מוציאים לי שליח הרי אני שילמתי על משלוח ולא קיבלתי אותו בשלמותו ( אבל בסדר. עברו כבר 13 ימים ולא קיבלתי את כלום. המוצר שוכב לי בסלון כמו קרשים .. אין לי מה לעשות איתו. האם אני יכולה לבטל עסקה או לדרוש מהם פיצויי במצב כזה?
הם מאשימים את דואר ישראל בעיכוב אבל מה אני קשורה לזה אני שילמתי על משלוח שלא הגיע בשלמותו. | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:23:29 |
| שלום רב אנסטסיה,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי סופק המוצר(תאריך)?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, וככל שאת נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 29/8/2021 11:34 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 11:34:29 |
|
29/8/21
בחוק הספאם ישנה החרגה שמתייחסת לחלוקת פליירים בתיבות דואר וכן לפרסום שמוגדר כפרסום בשיטת הטלמרקטינג, מה בדיוק הכוונה שיטת הטלמרקטינג? שליחת אימיילים ברשת זה טלמרקטינג? שליחת קישורים לאתרים שונים זה טלמרקטינג? מישהו יכול בבקשה לדייק לי מה מותר ומה אסור במדויק?
אודה על התייחסותכם והסבר חד ובלתי ניתן לדו משמעותיות.
תודה אריה | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:14:03 |
| שלום רב אריה,
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטית, ללא אישור של הנמען.
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
בנוסף, תיקון 63 לסעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על משלוח פרסומת מסחרית בעניין תעמולה ובקשת תרומה. | |
|
|
|
| 29/8/2021 07:47 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 07:47:04 |
| שלום רב,
הזמנתי ארון אמבטיה שראיתי בתצוגה(לא לפי מידות לא סטנדרטיות).
במעמד הקניה וגם באתר החנות רשום, שזמני אספקה עד 21 ימי עסקים.
דיברתי עם החנות מספר פעמים וביום העסקים ה-24 הארון עדיין לא סופק, לכן שלחתי בקשה לביטול העסקה.
בתגובה החנות רשמה שאין אפשרות לבטל את ההזמנה, מכיון שבסגרתה היה צורך לייצר ארון אמבטיה.
האם אני עדיין יכול לבטל את ההזמנה בעקבות עיכוב באספקה, למרות שהיה צורך בלייצר את הארון?
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 1/9/2021 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:05:58 |
| שלום רב פבל,
ראה את המענה מטה. | |
|
|
|
| 28/8/2021 06:31 |
ארז.פ |
 | | מחבר: | ארז.פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2021 | | שעה: | 06:31:16 |
| טסתי לארה"ב בטיסת עבודה. טיסת החזור הייתה אמורה לנחות חניית ביניים בניו יורק למשך 6 שעות ומשם להמריא לישראל.במהלך חניית הביניים קיבלנו הודעה על עיכובים. תחילה שעה ושעתיים. לאחר מכן הודיעו לנו שהטיסה נדחתה למחרת ב 10:00.במהלך הלילה קיבלנו עדכון אלקטרוני שהטיסה בוטלה ושובצנו לטיסה אחרת ב- 15:30 (למחרת).סה"כ שהות בשדה של כ 23 שעות במקום 6 מתוכננות.
חברת התעופה לא דאגה ללינה או למזון, למרות בקשות. המליצו לנו להזמין לבד מקום במלון שנמצא בשדה, על חשבוננו. קיבלנו רק שמיכות וכריות לישון על הרצפה, ועגלה עם בקבוקי מים קטנים.הסיבה שניתנה לעיכובים ע"י הנציגים בשדה היא מזג אוויר, אך זו היתה אמירה לא נכונה. טיסות אחרות המריאו ונחתו בשדה באותו זמן, כולל טיסת אלעל שהמריאה מאותה יעד אל אותו יעד באותו זמן.בהתכתבות שהייתה לי אח"כ עם החברה הנימוק שנתנו לעיכובים הוא technical problems ולא מזג אוויר.
להבנתי החוק שאליו אני צריך להתייחס הוא ביטול טיסה לפי חוק שירותי תעופה, בהנחה שאני בוחר לקבל פיצוי לפי החוק הישראלי.
השאלות שלי הן:
א. באתר המועצה לצרכנות מצויין כי עקב קורונה חל תיקון לחוק שירותי תעופה, ואיני זכאי לפיצוי על פי מרחק. התוקף הכי מעודכן שראיתי לתיקון הוא 6.7.2021. הטיסה תוכננה ל 17.7.2021 ובוצעה ב 18.7.
האם ניתן לקבל פיצוי על פי מרחק על הטיסה שלי?https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
ב. מהו הסעד שניתן לתבוע על כך שבניגוד לחוק (כולל התיקון למיטב הבנתי), לא דאג מפעיל הטיסה ללינה?
ג. האם אובדן יום עבודה או פיצוי על עוגמת נפש (אשתי נשארה לבד עם שני תינוקות יום נוסף לא מתוכנן, ללא בייביסיטר) הם ברי פיצוי בתביעה נגד החברה, אם אבחר לתבוע אותם?
תודה מראש,ארז
| |
|
|
|
| 1/9/2021 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 16:02:36 |
| שלום רב ארז,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...טסתי לארה"ב בטיסת עבודה..."- מול מי בוצעה העסקה- האם מדובר בחברת תעופה ישראלית או כזו שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בנוסף, אתה טוען כי:
"...במהלך חניית הביניים קיבלנו הודעה על עיכובים. תחילה שעה ושעתיים. לאחר מכן הודיעו לנו שהטיסה נדחתה למחרת ב 10:00.במהלך הלילה קיבלנו עדכון אלקטרוני שהטיסה בוטלה...בהתכתבות שהייתה לי אח"כ עם החברה הנימוק שנתנו לעיכובים הוא technical problems ולא מזג אוויר..."- לעניין זה ראה את האמור בסעיף " 6(ה)בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),
תשע"ב-2012 :
" (ה) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;"
בכל מקרה ועל מנת לברר את פנייתך אנא פנה אל החברה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/8/2021 12:11 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2021 | | שעה: | 12:11:31 |
| סיימנו התקשרות עם ספק אינטרנט.
ברשותנו נתב שעלינו להחזיר.
ספק התקשורת מאפשר להחזיר את הנתב באחת משתי דרכים:
דואר רשום
שליח מטעמו בעלות 69 ש"ח
הוא אינו מאפשר להגיע למרכז שירות / משרדי החברה באופן עצמאי.
האם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 27/8/2021 12:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2021 | | שעה: | 12:40:56 |
| | לא נראה חוקי. תעריף הזוי. בד"כ גובים עד 30 ש"ח. עד לתשובת המועצה קרא על הנושא ברישיון שניתן לחברה באתר משרד התקשורת (אולי הוא מופיע גם באתר החברה) ואת ההסכם שהיה אמור להישלח אליך. | |
|
|
|
| 1/9/2021 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 15:41:29 |
| שלום רב רוני,
האם עיינת ברישיון של בית העסק? אם כן, מה מופיע בו?
באפשרותך לפנות אל חברת התקשורת על מנת לברר אם התקבלה החלטה בעניין.
| |
|
|
|
| 27/8/2021 08:37 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2021 | | שעה: | 08:37:47 |
| | שלום רב, אתמול קניתי לבנותי שתי בובות מחנות רשת ידועה לצעצועים, במקרה הבוקר בדקתי באתר החברה את שמות הבובות וגיליתי כי יש הפרש בין המחירים המפורסמים באתר לבין מחירי הבובות בחנות, יצא כי שילמתי 80 שקל יותר ממה שמפורסם באתר החברה. | |
|
|
|
| 1/9/2021 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 10:11:58 |
| שלום רב הילה,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק(אינטרנט/טלפון) או בעסקה הנעשית בחנות), לפיכך ובטרם ביצוע העסקה מומלץ לבצע השוואת מחירים. | |
|
|
|
| 27/8/2021 00:25 |
עזריאל |
 | | מחבר: | עזריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2021 | | שעה: | 00:25:46 |
| | שלום האם החוק מחייב את הרשתות לתת לפחות שקיות עבות יותר בתשלום של 10 אגורות לשקית, או שהם יכולים לתת שקית פשוטה ודקה שנקרעת ברגע? | |
|
|
|
| 1/9/2021 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 09:39:55 |
| שלום רב עזריאל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק לצמצום השימוש בשקיות נשיאה חד-פעמיות, תשע"ו-2016 מגדיר מהי ""שקית נשיאה חד-פעמית", כדלקמן:
"... שקית נשיאה שעובייה הוא בין 20 ל-50 מיקרון;"
באפשרותך לעיין במידע רחב באתר המשרד להגנת הסביבה, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/extended_producer_responsibility?chapterIndex=5 | |
|
|
|
|