| 4/9/2021 09:05 |
שכנה |
 | | מחבר: | שכנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2021 | | שעה: | 09:05:22 |
| | איך ניתן לטפל בשכנה אגרנית? היא שמה אוסף של חפצים ישנים מחוץ לדלת ביתה, והישטלתה גם על חדר שעוני המים והפכה אותו למחסן פרטי, כך שלא ניתן לגשת לשעוני המים. וכל זה בטענה כי היא אוגרת למטרות צדקה וגם אם זה נכון מידי פעם באים לקחת ממנה חפצים אבל מטבע הדברים יש יותר חפצים שמגיעים אליה ונצברים גם בשטחים ציבוריים. | |
|
|
|
| 4/9/2021 09:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2021 | | שעה: | 09:41:25 |
| אם דיבורים לא עוזרים, ועד הבית צריך לפנות למפקח על רישום מקרקעין עם בקשה לצו עשה שיורה לה לפנות את החפצים. נסו שוב לדבר איתה ולהסביר שאם היא לא תפנה, תיפנו לבית המשפט וזה יעלה לה. אין לי קשר למועצה.
https://www.gov.il/he/service/condominiums-supervisor-claims | |
|
|
|
| 1/9/2021 18:15 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 18:15:53 |
| | היי פניתי לשירות לקוחות של ביטוח רכב לקבל אישור שמחכה לו כבר מעל שבועיים ומטורטרת. חייגתי לנציגה לבקשת האישור (נציגה 10 שדיברתי איתה במהלך השבועיים). כאשר אמרה שלא ניתן כרגע ביקשתי מנהל ואמרה לי אי אפשר אני מנתקת לך וניתקה את השיחה. חייגתי שוב ונציגה אחרת גם ניתקה לי את השיחה לאחר שביקשתי מנהל. האם מותר לעשות דבר כזה??? | |
|
|
|
| 2/9/2021 10:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 10:58:58 |
| א. עדיף לעשות דברים גם בכתב ובמייל כי אז הכל מתועד.
ב. מי שלא נותן לך שירות, את יכולה לזרוק לכל הרוחות. שולחים ביטול עסקה במייל.
ג. תבדקי אם לך אין אחריות לנושא ובאמת אי אפשר לקבל כרגע את האישור. לכן הניתוקים.
ד. לתלונות אפשר לפנות לפניות הציבור של החברה (זה המנהל שלהם) ואם לא עוזר, למפקח על הביטוח במשרד האוצר.
ה. לנתק שיחה עם מישהו שלא מבין שאי אפשר לקבל כרגע אישור אפשר (ואני לא אומר שזה המקרה), כי הוא מבזבז זמן של העובדים ומטרטר אותם.
ו. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/9/2021 17:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 17:15:39 |
| שלום רב אפרת,
באפשרותך לפנות אל הנהלת החברה בכתב לאחריו וככל שתתקלי בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority/govil-landing-page | |
|
|
|
| 1/9/2021 17:16 |
ציפי |
 | | מחבר: | ציפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 17:16:25 |
| קניתי כירה חשמלית בחנות א.ל.מ ורק לאחר שחיברתי לחשמל כדי להבין את הוראות ההפעלה מחוברת ההוראות, ראיתי שהיא לא מתאימה לי. חזרתי לחנות להחזיר ומנהל החנות לא רוצה לבטל את העסקה לא עברו 14 ימים, בטענה שנעשה בו שימוש.
ללא חיבור לחשמל אי אפשר לדעת שהמוצר לא מתאים.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 2/9/2021 11:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 11:11:56 |
| | לא הרבה מכיוון שהפעלת את המכשיר. אפשר לקבל מושג על המכשיר מהנתונים הטכניים שלו ללא הפעלתו (נתון ה-W מראה את עוצמת החום). אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/9/2021 17:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 17:09:09 |
| שלום רב ציפי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, מיום קבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(המהווה שימוש במוצר).
היות שנעשה שימוש במוצר, הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 1/9/2021 22:06 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 22:06:34 |
| רכשתי דרך אתר האינטרנט של הרשת גולף אנד קו מוצר במחיר מסויים, העסקה בוצעה והתקבל מייל שאישר את קבלתה. מס' ימים לאחר מכן התקבל מייל מהרשת שהודיע על ביטול העסקה עקב זיהוי שהפריט שנרכש באתר אינו קיים עוד במלאי. עוד באותו יום חיפשתי פריט דומה שיענה לצרכיי, ותוך כדי החיפוש, ראיתי שהמוצר עדיין מופיע באתר, אך במחיר גבוה יותר. ביצעתי את העסקה בשנית, היא אושרה ויום למחרת כבר התקבלה הודעה שהמוצר "בדרך אלי", לאחר שהזמנתי "נארזה והועברה לחברת השליחויות". אשמח לדעת מה זכויותי במצב כזה.
| |
|
|
|
| 2/9/2021 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 17:05:30 |
| שלום רב לינוי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בפנייתך את מציינת כי:
"...מס' ימים לאחר מכן התקבל מייל מהרשת שהודיע על ביטול העסקה עקב זיהוי שהפריט שנרכש באתר אינו קיים עוד במלאי...ראיתי שהמוצר עדיין מופיע באתר, אך במחיר גבוה יותר. ביצעתי את העסקה בשנית, היא אושרה..."- בהנחה שהמוצר סופק לך, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו וככל תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/9/2021 17:33 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 17:33:45 |
| שלום רב,
בעקבות התקנות הלפני אחרונות, ארקיע הוסיפה טיסות לקראקוב כי חזרה מפולין לא הצריכה בידוד. ביצענו הזמנה, קיבלנו כרטיסים והמשכנו להזמנת רכב ולינה. עכשיו כשתקנות החיסון שהשלישי נכנסו, 11 יום לפני הטיסה קיבלנו מארקיע הודעה במייל ובסמס שגם טיסה הלוך וגם טיסת חזור מבוטלות. 24 שעות ניסינו להשיג את נציגי ארקיע. כסוף סוף השגנו, הובטח לנו החזר של הסכום ששולם עבור הטיסות. האם יש מקום גם לפיצוי כספי? מארקיע נמסר כי אין אפשרות לפיצוי. כל הטיסות לקראקוב מבוטלות, לכן אין פה עניין של טיסה חלופית.
תודה! | |
|
|
|
| 2/9/2021 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 16:59:20 |
| שלום רב אנה,
עקרונית, סעיף 1 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן:"חוק שירותי תעופה) קובע כי:
""הוראת השעה" – (פקעה);"
בנוסף, סעיף 1 בחוק שירותי תעופה מגדיר מהי "טיסה שבוטלה" כדלקמן:
""טיסה שבוטלה" – כל אחת מאלה, ואולם לא יראו שינוי במספר הטיסה כשלעצמו כטיסה שבוטלה:
(1) טיסה שלא התקיימה;
(2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או באיחור שנקבע לפי סעיף 6(ח);"
יצוין כי סעיף 6 בחוק שירותי תעופה קובע כי :
" 6. (א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
(1) שירותי סיוע;
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;
(3) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה.
..."
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך היה ותתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/8/2021 20:14 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2021 | | שעה: | 20:14:27 |
| שלום לכולם
לפני שלושה חודשים הזמנתי חופשה במלון בצפון הארץ. ההזמנה בוצעה באתר המלון באנגלית (פשוט כך יצא בחיפוש והמשכתי איתו באנגלית כי לא הפריע לי)
באישור ההזמנה אין שום ציון לגבי תוספת מע״מ שאמורה להתווסף.
היום התקשרו להגיד לי שלמעשה המחיר שלי הוא ללא מע״מ ושלחו חד צדדית הזמנה בתוספת המע״מ.
(שלחתי להם הודעה עם צילום ההזמנה המקורית וטרם קיבלתי תשובה)
במקביל - אנחנו יוצאים לחופשה עם עוד משפחה שהזמינה באותו התאריך איתנו (מספרים הזמנות
עוקבים) וההזמנה שלהם בעברית נראית זהה לשלנו. אין שום ציון מע״מ והסכומים מאוד קרובים (4912 למול 5035) עם תוספת המע״מ עכשיו יוצא שעל הזמנה זהה אני משלמת 700₪ יותר.
אשמח להמלצה כיצד להתקדם.
תודה | |
|
|
|
| 26/8/2021 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2021 | | שעה: | 09:57:13 |
| שלום רב שרון,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מה היתה תגובת בית העסק? האם המחיר הוצג בטבע ישראלי?
בפנייתך את מציינת כי: "...ההזמנה בוצעה באתר המלון באנגלית (פשוט כך יצא בחיפוש והמשכתי איתו באנגלית כי לא הפריע לי)...אנחנו יוצאים לחופשה עם עוד משפחה שהזמינה באותו התאריך איתנו (מספרים הזמנות עוקבים) וההזמנה שלהם בעברית נראית זהה לשלנו. אין שום ציון מע״מ..."- האם ידוע לך מול מי המשפחה האחרת ביצעה את העסקה-האם ישירות מול בית המלון כפי שעשיתם או דרך סוכנות נסיעות?
עקרונית, סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל של העסקה, כדלקמן: "17ב. (א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל."
סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו "מחיר כולל" כדלקמן: "17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שיר | |
|
|
|
| 2/9/2021 16:31 |
ליאור |
 | |
|
| 1/9/2021 13:10 |
קים |
 | | מחבר: | קים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 13:10:45 |
| נרשמתי לקורס אונליין חודש לפני מועד ההתחלה ושילמתי 2000 שח מקדמה. לא קיבלתי קבלה על התשלום למרות שביקשתי כמה פעמים ונעניתי שמטפלים בזה. לא הגיע חוזה התקשרות משום סוג שהוא וגם לא מייל או הודעת sms עם פרטי העסקה ומועדי השיעורים.
ביקשתי לבטל את העסקה ונאמר לי לא ניתן לבטל קורס ולקבל החזר כספי. האם זה נכון?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 2/9/2021 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 15:55:27 |
| שלום רב קים,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות חרטה(סעיף 14ג(ג) בחוק הגנת הצרכן), בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם כדלקמן:
בעסקה מתמשכת- קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו.
בעסקה שאינה מתמשכת- על הצרכן לבטל את העסקה שני ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
מכאן, וככל שטרם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/9/2021 12:59 |
צבי |
 | | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 12:59:15 |
| אם בחוזה התקשרות עם רמי לוי סוכם על מחיר 14.9 לשנתיים ולאחר מכן המחיר הוא 89 ש"ח האם החברה צריכה להודיע בכתב על סיום ההטבה?
החברה לא שלחה הודעה בכתב, וטוענת כי המחיר בחוזה הוא 89 ש"ח ועד עכשיו זה היה "הטבה" ולכן לא צריך להודיע, מלבד לזה הם טוענים כי שלחו לי הודעה קולית (מה שכמובן לא נכון, יכול להיות שנשלח אבל לא עניתי לכזו הודעה).
שאלתי היא:
1. האם הם צודקים בטענה שזו רק הטבה לשנתיים ולא המחיר אף שכל הצרכנים מקבלים הטבה זו.
2. האם מספיקה הודעה קולית ומה הדין במקרה שהצרכן לא שמע הודעה כזו האם עליהם לשלוח שוב הודעה כזו.
תודה | |
|
|
|
| 2/9/2021 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 15:47:41 |
| שלום רב צבי,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1)בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי כדלקמן:
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;...".
עם זאת, איסור חידוש אוטומטי לא יחול על :
"שירותי טלפון בסיסיים הניתנים על ידי מי שקיבל רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד, לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982." ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות, כמפורט בתוספת השלישית כמפורט בסעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן.
במידה שבית העסק לא שלח הודעה מוקדמת כמתחייב בחוק, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/9/2021 08:47 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 08:47:11 |
| לפני כמעט שנה הלכתי למעצבת שמלות ותיאמנו שתעצב לי שמלה ב500 שקל ואני מביאה לה את הבדים לאירוע שהיה אמור להתקיים בחודש מרץ 2021.
בגלל הקורונה החתונה נדחתה וברוך ה' יש תאריך חדש לחודש דצמבר 2021.
אני חייבת לציין שעוד לפני מרץ השמלה לא הייתה מוכנה אחרי שעידנתי אותה שזה נדחה (היה לה אויר לנשימה) הייתי אצלה ב2 מדידות אחרי הדחיה, ובואו נגיד ככה מרחה אותי כל החודשים האלה ושמלה באותה מצב - לא מוכנה !
שבוע שעבר ביקשתי מימנה אם תוכל לשנות את הסגנון של השמלה כי עבר מלא זמן היא אמרה שתבדוק ותעדכן, עבר שבוע לא דיברה איתי.
שלחתי לה אתמול הודעה 'מה ניסגר' השיבה לי שזה בעייתי כי השמלה כמעט מוכנה ואם אני רוצה שמלה אחרת זה תוספת תשלום ועל מה שעבדה עליו אני יצטרך לשלם בנוסף.
אז ביקשתי לבטל, ושאלתי כמה תיקח על הביטול.
השיבה '350' .
לא הגיוני שעל ביטול שמלה לוקחים יותר מחצי מהסכום, השמלה לא מוכנה נשארה באותו מצב יותר מחצי שנה וגם המריחת זמן, לא נשמע לי הגיוני.
ברצוני לדעת כמה אני אמורה לשלם לה על דמי ביטול?
אני רוצה לציין שאת הבדים אני הבאתי לה, אני תמיד רדפתי אחריה כדי לקבוע מדידות , והשמלה באותה מצב כבר חצי שנה, והאירוע זה ב23.12.
תודה לעונים. | |
|
|
|
| 2/9/2021 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 15:36:21 |
| שלום רב יעל,
בפנייתך את מציינת כי:
" ...הייתי אצלה ב2 מדידות אחרי הדחיה, ובואו נגיד ככה מרחה אותי כל החודשים האלה ושמלה באותה מצב - לא מוכנה !...כי השמלה כמעט מוכנה ואם אני רוצה שמלה אחרת זה תוספת תשלום ועל מה שעבדה עליו אני יצטרך לשלם בנוסף..."-
האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, מה מופיע בו?
| |
|
|
|
| 1/9/2021 08:43 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 08:43:19 |
| היי
רכשתי תכשיט, ההתחייבות של בית העסק היא ל14 ימי עסקים,
הם לא עמדו ב14 ימי עסקים, ואמרו לי שהתכשיט יגיע בתחילת שבוע הבא (במקום יום חמישי שהוא היום ה14)
התכשיט עדיין לא הגיע אליי (היום יום רביעי)
מה הזכויות שלי?
מה עליי לעשות?
תודה
ליאת | |
|
|
|
| 2/9/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 15:23:23 |
| שלום רב ליאת,
מהי דרישתך?
ככל שטרם בוצעה פניה בכתב, עליך לשלוח הודעה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/9/2021 00:52 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2021 | | שעה: | 00:52:34 |
| פניתי לחברה שעוסקת ביעוץ משכנתאות, ביקשתי מהם להשיג עבורי אישור עקרוני עבורי בלבד. הם מצידם הפיקו לי אישורים למיחזור משכנתא לאמא שלי, שהיא כבר מבוגרת, ולא רוצה למשכן את הדירה.
בתחילת ההליך, לא דובר על מישכון הדירה של אמא, ובטח לא מיחזור המשכנתא שלה אלא קבלת אישור עקרוני עבורי בלבד כשהיא רק ערב משלם.
החברה מסרבת להפסיק את השרות למרות בקשותיי הנשנות בכתב, ואף גבתה ממני 3,000 שח ללא הסכמתי וללא קבלת השרות/מוצר שסוכם.
מה עושים?? | |
|
|
|
| 2/9/2021 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 15:18:17 |
| שלום רב בלה,
בפנייתך את מציינת כי:
"... ביקשתי מהם להשיג עבורי אישור עקרוני עבורי בלבד..." בעבור מה אישור עקרוני, האם את מעוניינת לרכוש דירה?
| |
|
|
|
| 31/8/2021 13:37 |
ריטה |
 | | מחבר: | ריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 13:37:56 |
| שלום,
רכשתי לפני כמה חודשים מחשב לפטופ HP. בקושי השתמשתי בו, כי כמעט ולא יצאתי מהבית בגלל הקורונה. בבית אני משתמשת במחשב נייח. הדלקתי אותו לפני יומיים והמסך חשוך ובמרכזו הופיעה כתובית שיש להכניס סיסמא. לא הכנסתי שום סיסמא ואני לא מבינה מה העניין ולמה המחשב מושבת. צלצלתי למעבדה שכן המחשב במסגרת האחריות. נאמר לי שהתקלה הזו היא "נזק לקוח" וזה לא באחריות ואני צריכה להגיע למעבדה לראשל"צ לקבל הצעת מחיר. לא הסבירו לי מהו נזק לקוח ומה עשיתי. המחשב הסברתי, לא נפל, ולא טבע במים, ולא נשרף. כלום. כל הזמן במשך כמעט כל החודשים הוא מונח על השולחן. הרי הם יכולים להכריז על נזק לקוח ביחס לכל תקלה. מה עושים ? תודה רבה | |
|
|
|
| 31/8/2021 14:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 14:33:04 |
| כתבת שבקושי השתמשת במחשב. יכול להיות שבשימוש הקל הגדרת סיסמה והיום את לא זוכרת אותה? סיסמה היא מעשה אדם ולא נזק פיזי.
אופציה אחרת היא לגלוש לפורום מחשבים ולהיעזר בגולשים (שלחי להם תמונה של המסך) או לקרוא בגוגל על אפשרות תיקון הנושא.
אפשרות קלושה אחרת שעולה לי לראש היא שהאקר נעל לך את המחשב בשימוש הקל שהיה לך.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 31/8/2021 17:32 |
ריטה |
 | | מחבר: | ריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 17:32:25 |
| דיברתי עם התמיכה של hp והסברתי שלא הכנסתי שום סיסמה אחרת הייתי רושמת אותה ושומרת. הם ניסו לעזור לי טלפונית ולבסוף הודו שישנה תקלה במחשב ושאביא אותו למעבדה, אבל זה יעלה לי כסף כי זה "נזק לקוח" וזה לא באחריות. אגב, גם ניסיתי לשאול אצל מהנדס מחשבים שאמר לי שהוא לא נתקל בדבר הזה והוא לא יודע מה זה.
לא יכול להיות שהם יחליטו שזה נזק לקוח, לאחר שהודו שישנה תקלה במחשב.
כל תקלה הם יכולים ליחס לנזק לקוח, איך אפשר להוכיח את זה. | |
|
|
|
| 2/9/2021 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 15:06:37 |
| שלום רב ריטה,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
על מנת לברר בעניין אנא פני אל היבואן/יצרן כמופיע בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 31/8/2021 16:54 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 16:54:45 |
| שלום,
קנינו זוג מזרנים בחנות ותיקה אצלנו בשכונה, ואמרו לנו שזה "דוקטור קומפורט", וקיבלנו את המזרונים עטופים בניילון מאוד מלוכלך, ללא שום סמל או סממן של החברה, וגם על המזרון עצמו אין שום סמל של "דוקטור קומפורט". נכנסתי לאתר של "דוקטור קומפורט", וראיתי שם מזרון בדיוק כמו שלנו, אבל זוגי במקום יחיד, ועליו כן תפור סמל של החברה, והעלות שלו היא כ 3,000 ש"ח, בעוד שאנחנו שילמנו כ 1,400 ש"ח. פניתי בהתכתבות וואטסאפ ל"דוקטור קומפורט", והם אמרו שם לא קניתי אצלם, אז זה לא "דוקטור קומפורט", כיוון שרק הם מוכרים את המזרונים שלהם.
(אציין שבתמימות, מתוך איזשהו אמון מסוים בחנות שכונתית ותיקה, פתחנו את הניילון וישנו על המזרונים כ 2-3 שבועות) -
מה אפשר לעשות ? יש דבר כזה מזרונים מזוייפים ? אפשר לתבוע את החנות על גניבת דעת ?
| |
|
|
|
| 2/9/2021 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 14:52:25 |
| שלום רב יוסי,
האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך? אם כן, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 31/8/2021 12:10 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 12:10:03 |
| שלום רב, נסעתי עם משפחתי לבית מלון לחופשה. סגרתי עסקה מבעוד מועד והגענו למלון.
עשיתי צ׳ק אין אמרו את הסכום ושילמתי על שני החדרים סכום של כ10,100₪ לערך.
נגמרה החופשה ובדרך חזרה הביתה נכנסתי לאפליקציה של הכרטיס אשראי שלי לעניין אחר ואז
ראיתי כי הכרטיס חוייב באותו היום בבוקר (שילמתי ביום ראשון והחיוב הנוסף נעשה ביום חמישי בבוקר)
בסכום של כ700 שח. מופתעת צלצלתי למלון ושם נאמר לי כי הפקיד שעשה לי את הצ׳ק אין טעה בחיוב
שעשה ביום הראשון ולכן חייב את ההפרש באותו היום. מיותר לציין כי כעסתי נורא ובקשתי לבטל את החיוב לאלתר. כל מנהלי המלון פנו אליי והסבירו על הטעות שנעשתה על ידי הפקיד ובמידה ולא אשלם הפקיד יצטרך לשלם ממשכורתו. המלון הפנה אותי לראות כי בהזמנת החדרים שנעשתה חודש וחצי קודם לכן אכן רשום סכום של 10,800₪ ולא 10,100₪ כפי שנעשה. ולכן עליי לשלם את היתרה.
אשמח שתאירו את עיניי בנוגע לחובתי בעניין. אני חושבת שהמקרה הוא לא פחות מגניבה! השתמשו בו ללא רשות וללא ידיעה לפני או אחרי. כמובן שאם היו פונים אליי בעוד אני בבית המלון ומסבירים על הטעות אני מאמינה שהייתי משלמת. אך המעשה כפי שנעשה בעיניי לא מוסרי ואסור.
האם אני חייבת לשלם? תודה רבה:) | |
|
|
|
| 2/9/2021 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 13:12:12 |
| שלום רב קרן,
בפנייתך את מציינת כי:
"... סגרתי עסקה מבעוד מועד והגענו למלון.
עשיתי צ׳ק אין אמרו את הסכום ושילמתי על שני החדרים סכום של כ10,100₪ לערך..."- כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או בעסקה פרונטלית? מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מה מחיר העסקה?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/9/2021 14:02 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 14:02:15 |
| | את יכולה להתקשר לחברת האשראי ולומר להם על עסקת 10100 ש"ח. עד כמה שזכור לי, הם מחויבים להחזיר לך 700 ש"ח בתוך 10 ימי עסקים, והנושא ימשיך להתברר בחודשים הקרובים. | |
|
|
|
| 31/8/2021 15:29 |
Roe |
 | | מחבר: | Roe (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 15:29:05 |
| ?What sort of consumer protections exist for this scenario
A credit card was ordered
Zig-Zag courier service attempted to deliver to the wrong
city
For 8 days I'm stuck in the house waiting for them to deliver
Every day they tell me tomorrow
They finally attempt to deliver once more, to the wrong city
Again they tell me tomorrow
An attempt to cancel the credit card was made, but the customer service seems heavily biased against this, asking for last 6 digits of a card not in my possession, no options for foreign language etc | |
|
|
|
| 2/9/2021 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 13:45:03 |
| שלום רב Roe,
עקרונית, סעיף 18א(ג), המכונה "חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק באיחור מעל שעתיים מהשעה שתואמה, למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
עם זאת, סעיף 39 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"
39. הוראות חוק זה לא יחולו על שירות הניתן בידי אחד מאלה:
(1) תאגיד בנקאי כמשמעותו בחוק הבנקאות (שירות ללקוח), תשמ"א-1981;
(2) מבטח או סוכן ביטוח כמשמעותם בחוק הפיקוח על עסקי ביטוח, תשמ"א-1981;
(תיקון מס' 48) תשע"ו-2016
(3) נותן שירותים פיננסיים כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), התשע"ו-2016;
(תיקון מס' 48) תשע"ו-2016
(4) נותן שירותי תשלום כהגדרתו בחוק שירותי תשלום, התשע"ט-2019."
לפיכך והיות שחוק הגנת הצרכן לא חל על חברות האשראי הרי שלא ניתן לדרוש פיצויים מכח "חוק הטכנאים", יחד עם זאת, באפשרותך לשקול פניה בכתב אל הנהלת פניות הציבור של חברת האשראי תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 31/8/2021 15:06 |
יעקב ישראל |
 | | מחבר: | יעקב ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 15:06:12 |
| | האם חנות מזרנים חייבת להציג מחיר על כל מזרן שקיים בתצוגה ? | |
|
|
|
| 2/9/2021 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 13:38:13 |
| שלום רב יעקב,
האם תוכל לפרט את שאלתך?
עקרונית, סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתם.
| |
|
|
|
| 31/8/2021 14:01 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 14:01:09 |
| שלום .
נרשמתי לקורס הייטק במכללה פרטית , ההרשמה בוצע כשבוע לפני פתיחת הקורס , יום לאחר הפתיחה אחרי השיעור הראשון הודעתי על ביטול מסיבות אישיות.
עלות נקורס 18500 שח . נאמר לי שלא ניתן לבטל ושהסכום ישאר לזכותי כזיכוי ללימודים בעתיד .
לאחר בירור נוסף באו לגמישות ורוצים לחייב אותי ב4000 שקלים קנס לפי סעיף כל שהוא בחוזה.
לא נראה לי הגיוני ששבוע מאז העיסקה וההרשמה רוצים לקבל ממני מתנה סכום כזה מנופח .
האם זה קביל?
| |
|
|
|
| 2/9/2021 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 13:34:43 |
| שלום רב בני,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...נרשמתי לקורס הייטק במכללה פרטית...יום לאחר הפתיחה אחרי השיעור הראשון הודעתי על ביטול מסיבות אישיות..."-מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מה סוכם בחוזה במקרה של ביטול עסקה לאחר תחילת קבלת השירות?
| |
|
|
|
| 31/8/2021 12:46 |
סיוון |
 | | מחבר: | סיוון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 12:46:00 |
| רכשתי מוצרים בשקם אלקטריק אחרי ששבועיים רודפת אחריהם שיתאמו לי הובלות, הם תיאמו איתי ליום חמישי בשבוע שעבר ועד היום לא קיבלתי את אחד המוצרים. פספסתי עבודה כי חיכיתי שיגיע המוצר, לא הודיעו לי שלא יגיע.
מיום ראשון אני בשיחות איתם שיביאו לי את המוצר או שיבטלו והם גוררים אותי ולא נותנים לי מענה.
האם מגיע לי פיצוי ? אם כן מה הפיצוי שמגיע לי? | |
|
|
|
| 2/9/2021 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 13:27:13 |
| שלום רב סיוון,
בפנייתך את מציינת כי:
"...פספסתי עבודה כי חיכיתי שיגיע המוצר..."- האם בית העסק קבע עמך מועד ושעה להגעת המוצר? אם כן, מתי?
| |
|
|
|
| 31/8/2021 09:48 |
אלמוני |
 | | מחבר: | אלמוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2021 | | שעה: | 09:48:31 |
| לפני מספר שבועות הזמנתי מספר עבודות מנגריה.
חלק מהסחורה סופקה (עם פגמים) וחלק טרם סופק.
רוב הסכום שולם בעסקת אשראי בתשלומים, לפני מספר שבועות.
מזה מספר שבועות שאני מנסה לקבוע עם בעל העסק על מנת שיבואו לספק את יתר הסחורה ויתקנו/יחליפו את הסחורה שסופקה פגומה - אך הם מתחמקים בכל פעם עם תירוצים אחרים. כבר מספר פעמים הם טענו שיגיעו ופשוט לא הופיעו, וגם לא יצרו קשר.
מחברת האשראי נמסר שאיני יכול לערער על העסקה אם אין ברשותי קבלה המפרטת את המוצרים שסופקו או היו אמורים להיות מסופקים - אבל בעל העסק לא מוכן לשתף פעולה, ולא הוציא קבלה לאחר שמסרתי את פרטי האשראי שלי (החיוב בוצע בעסקה טלפונית).
כיצד אני יכול להתנהל במצב שכזה? | |
|
|
|
| 2/9/2021 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2021 | | שעה: | 13:06:04 |
| שלום רב אדון,
על מנת לברר את פנייתך אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו וככל שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 25/8/2021 19:23 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2021 | | שעה: | 19:23:18 |
| שלום רב,
לפני כשבוע וחצי רכשתי באתר של רשת חשמל (עם תפוצת סניפים ארצית) מקרן קול.
כיומיים לאחר קבלת המוצר כשרציתי להתקינו הבחנתי שיש על האריזה הסגורה (והיא עדיין סגורה כיום) שתי מדבקות מחיר ועל שתיהן מצוין מחיר הנמוך ב-400 ש"ח ממה ששילמתי. כמו כן, על מדבקת מחיר מופיע גם מק"ט המוצר והוא תואם את המק"ט שמופיע ע"ג החשבונית.
פניתי לשירות הלקוחות של החברה ונעניתי שהנושא נמצא בבדיקה.
מאז עברו יומיים ולא התקבלה עדיין תשובה.
אשמח לדעת:
1) האם אני זכאי לזיכוי בגובה ההפרש בין מה ששילמתי בפועל לבין מה שמופיע ע"ג מדבקת המחיר שעל המוצר (400 ש"ח)
2) היה ואבחר, אני יכול לבצע ביטול עסקה רק עד יום שישי הקרוב (27.8), בתום 14 ימים ממועד הרכישה, עם זאת אני עדיין ממתין לתשובת הרשת שכאמור מתעכבת בינתיים - האם אוכל לדרוש/לבצע ביטול עסקה היה ותשובתם הסופית תתקבל אחרי ה-27.8?
3) במקרה של ביטול עסקה (בנסיבות של מחיר לא תואם), האם עדיין אדרש לשלם 100 ש"ח או 5% (הנמוך מבניהם)?
תודה מראש!
גיא | |
|
|
|
| 29/8/2021 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 15:55:06 |
| שלום רב גיא,
מה המחיר שהוצג באתר?
מה המחיר שהוצג בחנות?
האם ייתכן כי המחיר שהוצג על גבי המוצר הינו מחיר לרוכשים בחנות?
לשאלתך בדבר:"...2) היה ואבחר, אני יכול לבצע ביטול עסקה רק עד יום שישי הקרוב (27.8), בתום 14 ימים ממועד הרכישה, עם זאת אני עדיין ממתין לתשובת הרשת שכאמור מתעכבת בינתיים - האם אוכל לדרוש/לבצע ביטול עסקה היה ותשובתם הסופית תתקבל אחרי ה-27.8?..."- האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
האם שלחת הודעת ביטול לחברה? אם כן, מתי(תאריך)?
| |
|
|
|
| 29/8/2021 21:31 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2021 | | שעה: | 21:31:58 |
| שוב שלום ותודה על העזרה!
לשאלתכם:
1) המחיר שהוצג באתר ובו נרכש המוצר הינו 1699 ש"ח, איני יודע מה המחיר בחנויות שלהם, אבל כאמור, המוצר הגיע עם מדבקת מחיר של 1299 ש"ח.
2) איני יודע אם קיבלתי טופס גילוי נאות. אני מניח שבמהלך הרכישה אישרתי את תקנון החברה (מדובר ב-א.ל.מ.)
3) שלחתי הודעת ביטול ביום שישי האחרון (כי עד אז לא חזרו אלי עם תשובה סופית לפנייתי) - וזה היה היום האחרון לספירת 14 ימים מיום הרכישה.
אעדכן שהיום (יום ראשון) חזרה אלי הנציגה של א.ל.מ., טענה שחשבה שכבר החזירה לי תשובה אבל הבינה שלא בגלל מייל הביטול ששלחתי.
היא טענה שהתווית מחיר על המוצר שונה ואינה שלהם (טענה שאולי היא של היבואן) והמחיר מבחינתם נשאר כפי שהוצג באתר (1699 ש"ח ולא 1299 ש"ח כפי שמופיע על התווית)
לשאלתי אם אני יכול לבטל עיסקה, נאמר לי שכן ושזה בתשלום של דמי ביטול - לא נאמר לי כמה, אבל אני מניח שמדובר ב-100 ש"ח או 5% (הזול מבינהם) והיא עידכנה שגם אם אוותר על שליח (בתשלום) שיאסוף את המוצר חזרה מביתי ואבחר להחזיר את המוצר לחנות בעצמי, הם עדיין יחייבו אותי על דמי המשלוח של שליחת המוצר אלי בשעתו (למרות שהיו בחינם בעת ביצוע הרכישה).
האם הם יכולים להתנער ככה מתוית של מחיר שמודבקת על המוצר שלהם ולטעון שאינה שלהם? האם אין עילה לתביעה?
ובמידה ואבטל את העסקה, האם אני מחויב בדמי ביטול עיסקה למרות שהיא נובעת מאי הסכמה על המחיר? האם אני עוד אמור לשלם בנוסף את דמי המשלוח של המוצר, למרות שבעת הרכישה הופיע שדמי המשלוח הינם ללא עלות?
תודה רבה מראש!
| |
|
|
|
| 30/8/2021 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 13:32:49 |
| שלום רב גיא,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק(אינטרנט/טלפון) או בעסקה הנעשית בחנות), מכאן שלכאורה אין הפרה על הדין.
בפנייתך אתה מציין כי:
"...והיא עידכנה שגם אם אוותר על שליח (בתשלום) שיאסוף את המוצר חזרה מביתי ואבחר להחזיר את המוצר לחנות בעצמי, הם עדיין יחייבו אותי על דמי המשלוח של שליחת המוצר אלי בשעתו (למרות שהיו בחינם בעת ביצוע הרכישה)..."- עקרונית, סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל של העסקה, כדלקמן:
"17ב. (א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל."
סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו "מחיר כולל" כדלקמן:
"17א. בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך היה ותתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/8/2021 17:31 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2021 | | שעה: | 17:31:01 |
| תודה על התשובה המקיפה ועל העזרה בסוגיה!
שתהיה שנה טובה!!!! | |
|
|
|
| 2/9/2021 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
|