| 17/9/2021 10:36 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2021 | | שעה: | 10:36:51 |
| קניתי מקרר לפני שנתיים וארבעה חודשים והלך המנוע
האם יש אפשרות לתבוע אותם ?????
כיון שזה לא הגיוני שהמנוע הולך אחרי שנתיים בלבד
| |
|
|
|
| 17/9/2021 12:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2021 | | שעה: | 12:52:28 |
| | אין אחריות? יכול להיות שטכנאי אחר ימצא שזה לא המנוע? כדי לתבוע אתה צריך חוות דעת מקצועית כלומר לפתוח כנראה את המנוע ולכתוב, למשל, שזה לא מנוע מקורי אלא משופץ. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:39:03 |
| שלום רב יעקב,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק אשר מכר לך את המוצר וכן אל היבואן/יצרן המוצר?
אם כן, מהי תגובתם?
| |
|
|
|
| 14/9/2021 12:29 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 12:29:10 |
| אני גר ברחוב שבו כמעט כל הבתים מקבלים גז מצובר מרכזי. השכונה נבנתה לפני כ-25 שנה. לאחרונה גילו שהקו המרכזי שמביא את הגז לכל הבתים פגום.
הקו הפגום קבור באדמה ועובר בשטחים ציבוריים (מדרכה וכו') עם חיבור לכל בית צרכן.
חברת הגז טוענת שהקו רכוש משותף של כל הצרכנים שמחוברים אליו. הם מפנים לחוק הזה:
"59ה. (א) מיתקנים או צנרת של מערכת גז מרכזית בבית משותף שנועדו לשמש דירה מסוימת בלבד, יהוו חלק מאותה דירה, בין אם הם נמצאים בתוך הדירה ובין אם הם נמצאים מחוץ לדירה.
(ב) מיתקנים או צנרת של מערכת גז מרכזית שנועדו לשמש את כל בעלי הדירות או חלקם, למעט מכל מיטלטל או נייח, מונה או וסת, יהוו חלק מהרכוש המשותף."
אבל כאן מדובר בהרבה בתים פרטיים - לא "בית משותף" אחד.
אז מי באמת צריך לשאת בהוצאות התיקון של הקו המרכזי? הצרכנים או חברת הגז?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 18/9/2021 21:26 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2021 | | שעה: | 21:26:31 |
| | החוק כנראה קובע שצנרת בתוך בניין אחד משותף היא חלק של הרכוש המשותף. אבל מה החוק לגבי הצנרת שמובילה מהמיכל המרכזי עד לבניין? ואם אותו צינור מספק גז למספר בניינים - של מי הוא? מי אחראי לתיקונו? דיירי כל הבניינים? או חברת הגז? | |
|
|
|
| 29/9/2021 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 10:40:28 |
| שלום רב יהושוע,
ככל שבוצעה פניה בכתב אל ספק הגז, באפשרותך לפנות אל הרגולטור בתחום- משרד האנרגיה, לבירור בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/gas_regulation_info?chapterIndex=7
| |
|
|
|
| 29/9/2021 11:09 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:09:54 |
| תודה על התשובה. קראתי את האתר לעומק ולרוחב ולא מצאתי תשובה לשאלה שלי. האם אתם יודעים של מי הצינור המרכזי שמביא את הגז מצובר מרכזי למספר בניינים? או למי לפנות במשרד האנרגיה כדי להביר את הנושא?
תודה. | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:20:20 |
| שלום רב יהושע,
תנסה לברר באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/guides/gas_regulation_info?chapterIndex=8 | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:35:37 |
| שלום רב יהושע,
בנוסף וככל שבוצעה פניה בכתב אל ספק הגז, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים . | |
|
|
|
| 17/9/2021 12:00 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2021 | | שעה: | 12:00:05 |
| ההני קניתי לצורך שרת משחק שאני מנהל, קניתי קבצי תכנות לשרת. המתכנת הבטיח לתת אספקה תוח יומיים, ואני העברתי ח45% מהסכום שעמדו על 50$ (כ-160 ש"ח). לאחר מספר ימים שבהם המוכר (המתכנת) תירץ את אי הבאת הקבצים, החלטתי שאני מעוניין לבטל את העסקה מול המוכר, ולרכוש קבצים אחרים. פניתי אל המוכר, אשר סירב בכל תוקף להחזיר את התשלום, את התשלום ביצאתי דרך אפליקצית ביט. ואנני מצליח לקבל את התשלום. האם תוכלו לעור לי?
יש לציין המוכר לא רשום כ"עוסק" ועובד בצורה "פירטית" ללא קבלות. | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:31:22 |
| שלום רב אדון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסקים.
לפיכך, ככל שלא מדובר במוצר שנרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 19/9/2021 11:20 |
אליה |
 | | מחבר: | אליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 11:20:58 |
| | שלום, אם ביצעתי רכישה של מוצר מדף דרך אתר אינטרנט, ואני מעוניין להחזיר את המוצר עקב אי התאמה לצרכיי, אך אין לי את האריזה המקורית של המוצר, האם עדיין אוכל להחזירו לפי החוק במסגרת ה14 יום? | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:16:47 |
| שלום רב אליה,
מהו המוצר שנרכש?
היכן האריזה?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 18/9/2021 17:51 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2021 | | שעה: | 17:51:30 |
| המטפלת קנתה כרטיס דרך סוכנות לטוזפקיסטאן לספטמבר דנה שעברה וביטלה בגלל הקורונה. הכרטיס נידחה לספטמבר השנה נעשו כל הסידורים אבל כשהיגיעה למשרד הפנים נאמר לה שכרטיס העליה למטוס לא הגיע והמסמך שהראתה להם שהיא קיבלה אשור שהיה עד 9/22
לא המתקבל. חברת הנסיעות דורשת דמי ביטול מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:01:06 |
| שלום רב שרה,
בפנייתך את מציינת כי:
"המטפלת קנתה כרטיס דרך סוכנות... הכרטיס נידחה לספטמבר השנה נעשו כל הסידורים אבל כשהיגיעה למשרד הפנים נאמר לה שכרטיס העליה למטוס לא הגיע והמסמך שהראתה להם שהיא קיבלה אשור שהיה עד 9/22
לא המתקבל..."- האם היא פנתה אל הסוכנות שדרכה ביצעה את העסקה, על מנת לברר מדוע המסמכים לא הועברו למשרד הפנים?
| |
|
|
|
| 17/9/2021 05:11 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2021 | | שעה: | 05:11:54 |
| הי,
רכשתי מסוכנות נסיעות כרטיס לאפריל 2020 אשר התבטל ע"י חברת התעופה בעקבות הקורונה.
במאי 2020 הסכמתי לקבל שובר במקום זיכוי כספי עם תוספת שווי זעירה של 3%.
מאוחר יותר התחרטתי וניסיתי לדרוש זיכוי כספי במקום השובר שקיבלתי ונאמר לי שיהיה אפשרי לקבל הזיכוי רק לאחר שיפוג תוקף השובר.
האם זה חוקי?
האם יש לי אפשרות להתחרט על הסכמת קבלת השובר במקום זיכוי כספי?
תודה | |
|
|
|
| 29/9/2021 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 10:54:15 |
| שלום רב אריאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...במאי 2020 הסכמתי לקבל שובר במקום זיכוי כספי עם תוספת שווי זעירה של 3%..."- מה מקנה לך השובר?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...מאוחר יותר התחרטתי וניסיתי לדרוש זיכוי כספי במקום השובר שקיבלתי ונאמר לי שיהיה אפשרי לקבל הזיכוי רק לאחר שיפוג תוקף השובר...." - למי פנית אל חברת התעופה אשר לטענתך ביטלה את הטיסה או סוכנות הנסיעות?
| |
|
|
|
| 16/9/2021 22:53 |
הילה כהן |
 | | מחבר: | הילה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2021 | | שעה: | 22:53:39 |
| שלום רב ,
רכשתי דרך עמית חבר (איני עמיתה בחבר ) שובר זוגי לספא של מלון דן ירושלים (מלון קורנה) השובר היה בתוקף עד סוף שנת 2020 אך המלון לא היה פעיל , כשאר המלון לזר לפעילות רציתי לנצל את השובר אך נמסר לי שלא ניתן ויש לפנות לחבר , פניתי לחבר והם מסרבים להעריך תוקף לטענתם שלחו הודעות לעמיתים (מזכירה איני עמיתה רכשתי ממישהו) מה עלי לעשות במקרה כזה מדובר במוצר שנרכוש ב - 500 ש״ח (נרכש טרום קורנה) המלון עצמו לא היה פעיל כל שנת 2020 . | |
|
|
|
| 29/9/2021 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 10:13:00 |
| שלום רב הילה,
בפנייתך את מציינת כי:
"..., פניתי לחבר והם מסרבים להעריך תוקף לטענתם שלחו הודעות לעמיתים (מזכירה איני עמיתה רכשתי ממישהו)..."- האם פנית אל עמית חבר שדרכו בוצעה הרכישה לברר בעניין? אם כן, מהי תגובתו? | |
|
|
|
| 15/9/2021 15:25 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2021 | | שעה: | 15:25:21 |
| שלום
נרשמתי לאתר govo.co.il תוך הבטחה ל40 ימי נסיון חינם.
כעת, לקראת תום ימי הניסיון אני מנסה לבטל ואיש לא עונה לי. השארתי הודעות דרך האתר וניסיתי בטלפון.
האם אני מחוייבת לשלם להם??
מדובר ב 249 ש"ח - מעמ לחודש עבור דבר שאני לחלוטין לא צריכה.
האם אין בכך פרסום מטעה?
להלן לשון ההודעה
"Govo - מאגר מכרזים הגדול בארץ - קבלו גישה חינם ל-40 ימים
Ad·
https://www.govo.co.il/
קבלו גישה לאלפי מכרזים ממשלתיים וציבוריים במגוון תחומים ואזורים. הצטרפו עכשיו וקבלו גישה לכל המכרזים ל-40 ימים חינם וללא התחייבות! מאגר המכרזים הגדול בישראל. 40 ימי ניסיון חינם."
אשמח לתשובה
תודה ושנה טובה | |
|
|
|
| 29/9/2021 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 09:55:04 |
| שלום רב שלומית,
האם שלחת הודעה בכתב (דוא"ל או בפקס) בו את מבקשת לבטל את העסקה?
האם החברה שלחה הודעה בדבר חידוש המנוי?
| |
|
|
|
| 15/9/2021 10:26 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2021 | | שעה: | 10:26:27 |
| היי
רציתי לדעת על פי הנושא הנל אם ניתן לבטל עיסקה
רכשתי מזרן לפני ראש השנה מחנות בקשתי מזרן במידה של 2*2 ולא נאמר במהלך ההזנה שזו מידה מיוחדת. יומיים לאחר הרכישה יצרתי קשר עם החנות לבדוק על החלפה מכיוון שהמזרן היה קשה מיידי עבורנו. המוכר אמר שיבדוק את הנושא לאחר החג ושנמשיך לשכב עליו מכיוון שיש זמן הסתגלות למזרן.
יצרנו קשר שוב אחרי החג עם החנות ונאמר לנו שלא ניתן להחליף את המזרן מכיוון שזו מידה מיוחדת והוא יבדוק מה ניתן לעשות מול היצרן.
בקשתי לבדוק את הנושא איתו שוב על החלפה אבל הוא טען שלא ניתן וינסה לבדוק על הוספה\שדרוג של המזרון הנוכחי.
בעל העסק טען שיש בתקנון של החנות באתר את כל הדגשים על החלפה וזו האחריות שלי לבדוק את הנושא לפני. לציין שבמהלך הרכישה לא דובר על בעיה של החלפה או מידה מיוחדת של המזרון.
באתר החברה מצויין שלא יהיה ניתן להחליף מזרן בגודל שהוא לא סטנדרטי 1.40*1.90
אשמח לתשובה אם יש למישהו בנושא אם ניתן לבטל את ההזמנה. | |
|
|
|
| 19/9/2021 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 16:39:48 |
| שלום רב רז,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם בחוזה ההתקשרות בניכם לא צוין כי מדובר בהזמנה מיוחדת?
האם המוצר קיים בקטלוג של בית העסק?
ככל שהמוצר נרכש פרונטלית האם בית העסק הציג שילוט מדיניות החזרת טובין?
| |
|
|
|
| 20/9/2021 08:47 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/09/2021 | | שעה: | 08:47:46 |
| המוצר נרכש בחנות בצורה פרונטלית, ובקבלת המזרן לא מצויין כל נושא החזרה\החלפה.
במהלך הרכישה לא ניתן לא דגש על מידות מיוחדות וגם לא נמצא בקטלוג של החנות.
בחנות עצמה אין כל שילוט של תנאי החזרה\ביטול שמצויינים שם, כמו כן בפניה הראשונה שלנו לחנות (יומיים לאחר הרכישה) ציינו שהמזרון לא לטעמנו ואנו מעוניינים להחליפו. ציינו בפני המוכר שמדובר במזרן גדול והמוכר הבין זאת ואמר שיהיה יותר פנוי אחרי החג (ראש השנה). בפניה השניה לחנות (לאחר החג) נאמר כבר שלא ניתן להחליפו מכיוון שזו מידה מיוחדת.
חייב לציין שאין בקטלוג של החנות או בתצוגה גודל כזה וגם אין על שולחן המוכר או על הקיר את חוק ביטול\החלפה המוצר.
המוכר ובעל החנות הפנו אותנו לתקנון של האתר שצויין שזו מידה מיוחדת
| |
|
|
|
| 20/9/2021 08:48 |
רז |
 | | מחבר: | רז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/09/2021 | | שעה: | 08:48:02 |
| המוצר נרכש בחנות בצורה פרונטלית, ובקבלת המזרן לא מצויין כל נושא החזרה\החלפה.
במהלך הרכישה לא ניתן לא דגש על מידות מיוחדות וגם לא נמצא בקטלוג של החנות.
בחנות עצמה אין כל שילוט של תנאי החזרה\ביטול שמצויינים שם, כמו כן בפניה הראשונה שלנו לחנות (יומיים לאחר הרכישה) ציינו שהמזרון לא לטעמנו ואנו מעוניינים להחליפו. ציינו בפני המוכר שמדובר במזרן גדול והמוכר הבין זאת ואמר שיהיה יותר פנוי אחרי החג (ראש השנה). בפניה השניה לחנות (לאחר החג) נאמר כבר שלא ניתן להחליפו מכיוון שזו מידה מיוחדת.
חייב לציין שאין בקטלוג של החנות או בתצוגה גודל כזה וגם אין על שולחן המוכר או על הקיר את חוק ביטול\החלפה המוצר.
המוכר ובעל החנות הפנו אותנו לתקנון של האתר שצויין שזו מידה מיוחדת
| |
|
|
|
| 29/9/2021 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 09:39:47 |
| שלום רב רז,
אם כך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 13/9/2021 15:09 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2021 | | שעה: | 15:09:48 |
| שלום רציתי לברר האם יש חוק כלשהו שמנהל שאמור לחזור אליי למעלה מחודש לא חוזר אליי ובחברה לא מוכנים לתת לי לדבר איתו. הבעיה שלנו לא נפתרת ומורחים אותנו כבר זמן רב.
או לצורך העניין האם ניתן לתבוע אותם על כך. | |
|
|
|
| 13/9/2021 15:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2021 | | שעה: | 15:31:02 |
| | מה יש לישראלים ממנהלים? יש לך מקרה מול החברה ולא מול מנהל. אם תפרטי, ינסו במועצה לסייע לך. | |
|
|
|
| 29/9/2021 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 09:10:35 |
| שלום רב נוי,
אין התייחסות בדין לשאלתך זו, עם זאת, אשמח אם תפרטי את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/9/2021 22:39 |
אסנת שבתאי |
 | | מחבר: | אסנת שבתאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 22:39:07 |
| שלום
רכשתי מחשב גיימינג חדש+ שדרוגים של חלקים בו , לבני ב14.7
ב15.8 התקלקל ונדם.
פניתי לחברה מילאתי טופס פניה עם פירוט התקלה. ואכן שלחו שליח לאסוף אותו
כ10 ימים חיכינו לתשובה מה קרה בכל זאת מחשב חדש ומשודרג!
מסתבר שצריך להחליף חלק מאד חשוב שלא אמור להתקלקל במחשב חדש -ספק כוח.
לבסוף לאחר כ10 ימים הגיע המחשב אבל פגום! מייד צילמתי ושלחתי בווצאפ לשירות הלקוחות(ככה הם מתנהלים) הדופן סדוקה.הפנל למטה מעוקם וגם בצדדים.בתיקון שלהם פגעו במחשב.
קבלתי תשובה שאקבל מחשב חדש.בווצאפ.
שלחתי להם את החשבונית שיראו בדיוק מה המחשב וחלקיו שרכשתי.
שלחו לאחר מספר ימים מחשב שלא נראה בכלל כמו המחשב שרכשתי.ישן יותר.
וכל החלקים הפנימיים ישנים ולא משודרגים.
ועוד רשום על הקופסה "פנל קדמי פגום"
מייד צילמתי שוב ושלחתי לשירות הלקוחות.
הם חזרו אלי וטוענים שזה המחשב על אף שהוכחתי להם בהסתמך על החשבונית ועל החלקים הלא תואמים שלא כך הדבר.
ועדיין הם מתעקשים שהכל תקין על אף שאין התאמה בין מה שקניתי למה שנשלח.!
לא החזרתי עדיין את המחשב החדש הפגום.
והם דורשים את המחשב החילופי בחזרה כעת.
אני ביקשתי מחשב חדש בדיוק כמו החשבונית.
כרגע הם מתעלמים מבקשתי ודורשים את החילופי.
ואם לא אחזיר אותו הם יחייבו אותי עבורו גם ללא אישורי.עם הבטחה רופפת שאקבל מחשב לפי החשבונית.
אין לי אמונה בהם יותר. הם הוליכו אותי שולל כמעט חודש.השירות גרוע ששילמתי ככ הרבה כסף והתמורה לא תואמת.
שלחתי להם ווצאפ מסכם כל ההתנהלות
תוך דרישה לבטל את העסקה
וישקחו בחזרה את 2 המחשבים.
האם אפשר להתלונן?איפה?
האם החוק לצידי? אני בטוחה שכן, אפשר לקבל קישור או לכתוב לי מה החוק אומר?
וזה מלבד עוגמת הנפש התסכול והזמן שבוזבז בניסיון סהכ לקבל תמורה למה ששילמתי.
תודה על תשובתכם.
| |
|
|
|
| 19/9/2021 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 16:09:23 |
| שלום רב אסנת,
האם יש ברשותך תעודת אחריות? אם כן, האם פנית אל היבואן/יצרן כמופיע בתעודת האחריות?
בפנייתך את מציינת כי:
"...הם חזרו אלי וטוענים שזה המחשב על אף שהוכחתי להם בהסתמך על החשבונית ועל החלקים הלא תואמים שלא כך הדבר..."- במקרה זה הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע.
ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 20/9/2021 09:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/09/2021 | | שעה: | 09:24:43 |
| 1. אין לך מה לעשות עם המחשב החלופי. הייתי מחזיר אותו.
2. מכיוון שטיפול המועצה ייקח זמן, הייתי מבטל בכתב את העסקה (לא מבקש) עם ציון פרטי העסקה והמחשבים שהתקבלו, ושולח להם את הטקסט הבא מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;
אם זה יגיע לבית המשפט לתביעות קטנות, את יכולה לתבוע בנוסף לעלות המחשב גם פיצוי לדוגמה של עד 10000 ש"ח בשל אי תיקון המחשב בזמן הנקוב בחוק (גם אם הם יבטלו את העסקה). | |
|
|
|
| 15/9/2021 13:22 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2021 | | שעה: | 13:22:42 |
| שלום
רכשתי נעליים באתר אינטרנט. בדף של המוצר היה רשום שאין החלפות וביטולים. האם זה חוקי?
תודה
| |
|
|
|
| 19/9/2021 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 16:50:02 |
| שלום רב נעמה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 15/9/2021 10:10 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2021 | | שעה: | 10:10:55 |
| שלום רב, אשמח לתשובתכם בבקשה בדבר זכאותינו לפיצוי בגין ביטול טיסה:
הוזמנה על ידנו טיסה עם חברת אל על (ישירות דרך האתר, לא סוכן) למיאמי על מנת לבקר קרובת משפחה לתאריכים 16.08-24.08.
ביום 12.08 אנו מתבשרים באמצעות מייל כי הטיסה חזור ממיאמי לתל אביב שהייתה אמורה לצאת ב-24.08 בעצם נדחית ל-25.08 ללא ציון סיבה ספציפית לדחיית הטיסה.
חשוב לציין כי המלון הוזמן עד ליום 24.08 והדבר גרר הוצאות לינה ושהייה נוספות עד ליום 25.08.
לאחר קריאת חוק שירותי התעופה גילינו כי טיסה אשר נדחית מעבר ל-8 שעות ממועד יציאתה המקורי מזכה אותנו בפיצוי, מה גם שטיסה שנדחית באופן זה דינה כדין טיסה שבוטלה. חשוב לציין כי לא הייתה לנו אפשרות לחזור ממיאמי עם טיסה אחרת ולכן הטיסה שהוצאה לנו מראש אושרה על ידנו.
בפנייתנו לאל על לקבלת הפיצוי נמסר לנו כי מכיוון שהטיסה החלופית שהוצעה לנו (שלא הייתה לנו ברירה אלא לקבלה מראש) מונעת מאיתנו קבלת פיצוי, דבר הסותר את האמור בחוק שירותי התעופה (הרי לא הייתה דרך אחרת לחזור מארה"ב אלאמלא אישור הטיסה הזו). מבדיקה שלנו גובה הפיצוי המשוערך הינו 3,000 ש"ח לכל אדם. בתחילה אל על מסרה כי תשקול להחזיר לנו את הוצאות השהייה הנוספות ולאחר פנייה נוספת שלנו ואף התעקשות לקבלת הסיבה המדוייקת לשינוי בטיסה היא נאותה לבצע החזר זה ולהציע אף פיצוי ע"ס 150$ שיכול לשמש אותנו לטיסות הבאות, אך אין כל התייחסות לפיצוי שמגיע לנו. ההחזר עדיין לא בוצע מכיוון שעדיין לא אישרנו אותו.
אל על מתעקשת כי השינוי הטיסה בוצע עקב נסיבות הקורונה, דבר תמוה ביותר ואף לא נכון מכיוון שהטיסות של ימי שלישי למיאמי וממיאמי הן הטיסות היחידות ששונו או בוטלו על ידן. כל הטיסות האחרות שיצאו ביתר הימים לא עברו שינוי, וניתן אף לוודא מולם כי בוצעה פעולה של איחוד טיסות שלא היו מלאות. אם אכן היה מדובר בעלייה בתחלואה, קורונה וכו' הטיסות היו אמורות להתבטל לגמרי ועם קבלת לוח הטיסות ניתן לראות כי כל יתר הטיסות לניו יורק ולוס אנג'לס לא עברו כלל שינוי ויצאו בזמן (ואף חלק מהטיסות לניו יורק המשיכות למיאמי, מה שנקרא טיסה עם נחיתת ביניים). כך שנראה שהשיקול היחיד שהביא לשינוי בטיסה הינו שיקול כלכלי בלבד (איחוד טיסות).
נראה בשלב זה כי החברה מתחמקת מתשלום הפיצוי, על כן ברצוננו לדעת ולוודא מהן הזכויות שלנו במקרה של טיסה שנדחתה ויצאה בסופו של דבר 24 שעות לאחר מועד יציאתה המקורית. האם אנו זכאים להחזר הוצאות בלבד למרות שהטיסה החלופית אושרה על ידנו או להחזר הוצאות לרבות קבלת פיצוי כאמור לעיל?
תודה וחתימה טובה | |
|
|
|
| 19/9/2021 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 16:29:43 |
| שלום רב ליאור,
האם המועד המדובר היה בחודש אוגוסט 2021?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כי השינוי הטיסה בוצע עקב נסיבות הקורונה, דבר תמוה ביותר ואף לא נכון מכיוון שהטיסות של ימי שלישי למיאמי וממיאמי הן הטיסות היחידות ששונו או בוטלו על ידן..."- האם תגובת החברה לפיה השינוי בוצע עקב סיבות הקורונה נעשתה בכתב? והאם העלית על הכתב את טענתך בדבר התגובה?
עקרונית, סעיף 1 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 מגדיר מהי "טיסה שבוטלה" כדלקמן:
""טיסה שבוטלה" – כל אחת מאלה, ואולם לא יראו שינוי במספר הטיסה כשלעצמו כטיסה שבוטלה:
(1) טיסה שלא התקיימה;
(2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה ..."
סעיף 6 בחוק שירותי תעופה נקבע כי:
"(א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
(1) שירותי סיוע;
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;
(3) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה.
(ב) מפעיל טיסה או מארגן שהציע לנוסע כרטיס טיסה חלופי כאמור בסעיף קטן (א)(2), והנוסע קיבל הצעה זו, רשאי להפחית במחצית את סכום הפיצוי הכספי שהנוסע זכאי לו לפי הוראות סעיף קטן (א)(3), ובלבד שהאיחור במועד הנחיתה ביעד הסופי של הנוסע לעומת המועד המקורי לנחיתה באותו יעד הוא כמפורט להלן:
(1) עד שעתיים – אם הטיסה היא במרחק שאינו עולה על 2,000 ק"מ;
(2) עד שלוש שעות – אם הטיסה היא במרחק שאינו עולה על 4,500 ק"מ;
(3) עד ארבע שעות – אם הטיסה היא במרחק העולה על 4,500 ק"מ.
"
על מנת לברר בעניין וככל שלא בוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/9/2021 18:46 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2021 | | שעה: | 18:46:58 |
| שלום רב,
קניתי מכשיר חשמלי והוא תקול. פניתי לחברה בבקשה להחליף את המוצר בתוך השבועיים הראשונים של הרכישה. החברה אמרה לי כי עליי לשלוח את המכשיר לבדיקה אצל היבואן ורק לאחר הבדיקה אם יתברר כי המכשיר באמת תקול הם יחליפו לי אותו.
האם עליי לפעול כך ?
או שמא החוק אומר אחרת?
אם קניתי מוצר תקול אין זה באחריות החברה להחליף לי אותו בו במקום? ולא לתזז אותי למעבדה? רכשתי את המכשיר בשביל להתשמש בו מיידית ולא לחכות לבדיקות וכו.
תודה. | |
|
|
|
| 12/9/2021 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2021 | | שעה: | 14:49:45 |
| שלום רב תומר,
מהו המוצר שנרכש?
מה עלותו?
| |
|
|
|
| 12/9/2021 17:50 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2021 | | שעה: | 17:50:18 |
| שם המוצר הוא : מקרן קול וסאב וופר אלחוטי
מחירו: 1500 | |
|
|
|
| 14/9/2021 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 13:52:17 |
| שלום רב תומר,
בהנחה שנמסר לך תעודת אחריות על המוצר, יהיה עליך לפנות אל היבואן/יצרן מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), בכדי שיהיה ניתן לבדוק את המוצר ואם יש צורך לתקנו לאפשר ליבואן/יצרן לתקנו.
| |
|
|
|
| 14/9/2021 17:59 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 17:59:04 |
| תודה על המענה,
האם זה הגיוני וחוקי שימכרו לי מוצר תקול ויקחו לי עליו מחיר מלא של מוצר חדש וימכרו לי אותו כחדש , ולאחר שיתברר כי הוא תקול יגזלו מזמני בהבאת המכשיר לתיקון ואז אקבל מוצר מתוקן למרות ששילמתי על מכשיר חדש?
לא מגיע לי להחליף את המוצר התקול? פניתי אליהם בזמן של השבועיים לאחר הרכישה.
הם טוענים כי יתקנו לי אותו אני לא רוצה מכשיר מתוקן גם הערך שלו ירד וגם הוא מועד לתקלות נוספות.
תודה. | |
|
|
|
| 14/9/2021 14:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 14:03:16 |
| | לתזז אותך הם יכולים עד 15 ק"מ מביתך. אחרת הם מחייבים לאסוף את המכשיר מביתך. בהמשך תוכל לדרוש/לתבוע אותם על רשלנות בבדיקת המכשיר לפני מסירתו. | |
|
|
|
| 19/9/2021 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:56:49 |
| שלום רב תומר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...האם זה הגיוני וחוקי שימכרו לי מוצר תקול ויקחו לי עליו מחיר מלא של מוצר חדש וימכרו לי אותו כחדש ..."- האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך זו?
| |
|
|
|
| 12/9/2021 22:34 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2021 | | שעה: | 22:34:22 |
| שלום וברכה
רכשתי 2 שמלות לילדות במחיר 224 שקלים לכל אחת.
לאחר כביסה אחת ב30 מעלות השמלות נהרסו לגמרי. כל הקישוט התפורר בתוך מכונת הכביסה (נזק לא קטן לכשעצמו).
אציין כי לא היתה תוית להוראות כביסה על השמלה.
פניתי לחנות . הם כלל לא רצו לשמוע רק אמרו תבואי אחרי החג.
השמלות נקנו עבור החג. כרגע נשארתי ללא פיצוי וללא שמלות.
כששאלתי אם אחרי החג יטפלו בזה או שיגידו לי עבר זמן וכו' הם התחמקו ולא רצו לענות.
ממה שהבנתי אני לא היחידה שהתלוננה על כך.
מה החוק אומר? מותר לו להשהות את התלונה?
האם אני זכאית להחזר כספי במיידי או מה עלי לעשות?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 14/9/2021 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 16:33:43 |
| שלום רב שרה,
מתי נרכשו המוצרים?
עקרונית, בסעיף 6 בצו הגנת הצרכן(סימון טובין),התשמ"ג-1983 קובע כי:
"6. על הטובין המפורטים בתוספת הראשונה יחולו גם הוראות הסימון המיוחדות המופיעות לגביהן בתוספת השניה; היתה הוראה שבתוספת השניה נוגדת או עומדת בסתירה להוראת סימון כללית, עדיפה ההוראה שבתוספת."
מעיון בתוספת השנייה מופיע:
"10. (א) בסעיף זה –
"מוצרי הלבשה" – מוצר המיועד או העשוי לשמש לבוש לגברים, נשים או ילדים, המורכב ביסודו מסיבי טקסטיל או מעור, בין אם יש בו חלקים או אבזרים שאינם עשויים סיבי טקסטיל או עור מעובד ובין אם אין בו חלקים כאמור;
...
(ג) (1) הסימון יהיה ברור ובר קיימא וייעשה על מוצר ההלבשה גופו, או על גבי תווית עשויה מבד התפורה היטב או המחוברת דרך קבע באופן אחר למוצר ההלבשה, ובלבד שתווית או סימון המצויים על גבי מוצר ההלבשה גופו יהיו עמידים בכביסה;"
לפיכך וככל שלא מופיע על המוצר סימון הוראות שימוש באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/9/2021 02:56 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2021 | | שעה: | 02:56:24 |
| השמלות נרכשו ב2.8.21
השאלה שלי היתה, האם מותר לו לדחות אותי לאחרי החג?
למה שלא יטפל בזה מיידי?
הלכתי לחנות שוב. אחרי שהתעקשתי להשאיר את השמלות לבדיקה. הוא לקח אותן ואמר שהטיפול בהן יהיה רק אחרי החג. כלומר ב29.8.
אתקן שכבסתי ב0 מעלות ללא סחיטה.
אמרתי לו שאין הוראות כביסה.
הוא אמר שהיום אין כבר חובת סימון תויות בבגדים.
האם מותר לו להשהות את הטיפול בתלונה?
| |
|
|
|
| 19/9/2021 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:51:47 |
| שלום רב שרה,
פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 14/9/2021 10:50 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 10:50:45 |
| | קניתי ארנק לאישתי בחנות תיקים בחיפה ולמחרת חזרתי להחזירו כי אישתי כבר קנתה… ביקשתי החזר כספי ובחנות אמרו שלא ניתן להחזיר. רק להחליף. שחוק החזרת מוצרים לא תקף על ארנקים. המוכר הפנה אותי לשלט מדיניות החזרת מוצרים שאומר שאפשר להחליף ולקבל זיכוי לחנות. האם זה נכון .. .אין החזר על ארנק ? הם טענו שבגלל שזה מוצג ולא בתוך אריזה סגור אז אין אין החזר. לא הבנתי. האם יש צדק בדברי המוכר ? יש לציין שהגעתי יום אחריי פחות מ 24 שעות. | |
|
|
|
| 19/9/2021 08:05 |
רועי |
 | |
|
| 19/9/2021 08:05 |
רועי |
 | |
|
| 19/9/2021 15:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:46:35 |
| שלום רב רועי,
ככל שהעסקה בוצעה פרונטלית(בחנות), הרי שמתיאור בפנייתך לא תקום לך הזכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 13/9/2021 12:03 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2021 | | שעה: | 12:03:16 |
| שלום,
אני שילמתי על כביסה וניקוי של בד כיסוי לסוכה למכבסה מסויימת, ככל הנראה הם איבדו את זה או שהביאו למישהו אחר, כמה חודשים טובים אומרים שהם מחפשים את זה ולבסוף הגעתי לבעל הבית שאומר לי שהוא יפצה אותי,
רציתי לדעת מה הזכויות שלי בנושא? האם לא אמורים לתת לי את ערכו המלא של הפריט? אין להם ביטוחים שהם מפעילים? | |
|
|
|
| 14/9/2021 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 16:58:06 |
| שלום רב אבי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אני שילמתי על כביסה וניקוי של בד כיסוי לסוכה למכבסה מסויימת... ולבסוף הגעתי לבעל הבית שאומר לי שהוא יפצה אותי..."- מה גובה הפיצוי?
האם יש לך קבלה המעידה על עלות המוצר - בד הכיסוי? אם כן, מתי נרכש(תאריך)? | |
|
|
|
| 14/9/2021 22:17 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 22:17:21 |
| שלום, הוא אמר תבוא ונסתדר רציתי לדעת מה הכיוון של להסתדר בענין זה? האם הוא לא מחוייב לי לסכום מלא?
עלות המוצר הוא בסביבות 400 שח
אין לי קבלה של זה
ושילמתי למכבסה 120 שח על ניקוי | |
|
|
|
| 14/9/2021 22:18 |
אבי |
 | |
|
| 14/9/2021 22:18 |
אבי |
 | |
|
| 14/9/2021 22:19 |
אבי |
 | |
|
| 19/9/2021 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:45:14 |
| שלום רב אבי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עלות המוצר הוא בסביבות 400 שח
אין לי קבלה של זה..."- אם כך, יהיה קושי להוכיח את טענתך בדבר עלות המוצר וככל שלא תגיעו להסכמה הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 18/8/2021 16:33 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2021 | | שעה: | 16:33:08 |
| | שלום רכשתי שעון שבת במקס סטוק, כדי להתקין אותו הייתי צריך חשמלאי. על הקופסה כתוב שיש אחריות לשנה והוא לא תקין. כדי להביא אותו אל החנות אני צריך חשמלאי שיפרק את המכשיר. השאלה מי צריך לשלם את עבודת החשמלאי? | |
|
|
|
| 25/8/2021 20:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2021 | | שעה: | 20:05:36 |
| שלום רב אדון,
מה עלות המוצר?
ככל שעלות המוצר עולה על 150 ש"ח האם קיבלת תעודת אחריות? אם כן, מה מופיע בו לעניין ההתקנה- האם היבואן/יצרן מחייב שההתקנה תעשה על ידו? | |
|
|
|
| 17/9/2021 10:50 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2021 | | שעה: | 10:50:36 |
| שלום, למרות שעבר זמן רב מקווה לקבל תשובה. המחיר פחות מ 100 שח. לא הייתה שום תעודת אחריות. זה ארוז באריזת פלסטיק שקופה עם קרטון שכתוב עליו אחריות לשנה.
מכיוון שהחוק אומר שכל דבר חשמלי כזה, שמתעסק ממש בחיבור לקיר וחוטי חשמל צריך לעשות חשמלאי. מי יישא בעלות של זה, כי בדר"כ הם מחליפים בקופה, אבל צריך לפרק את זה מהקיר קודם כל ואחר כך לחבר את החדש, על ידי חשמלאי.
שאלה שנייה, יש 14 יום להחזיר מוצר לא בשימוש אם מתחרטים מכל סיבה, למעט מוצרים מסוימים כמו בגדים. אך האם מוצר שהוא לא תקין, ואין עליו אחריות אבל לא עבר עליו בלאי סביר, חלה חובה של המוכר להחליף אותו (למשל סכו"ם, או מדף - סתם דוגמאות - שהתעקמו לאחר חצי שנה מבלי שיעבור זמן סביר לבלאי ולא משימוש לא נכון)
תודה | |
|
|
|
| 17/9/2021 22:13 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2021 | | שעה: | 22:13:48 |
| קניתי אור סגול שקוטל יתושים, כך כתוב על האריזה. בפועל המשכתי להעקץ על ידי יתושים. מבירור באינטרנט ראיתי שהאורות האלה לא יעילים נגד יתושים (יותר כמו ברחשים).
אני רוצה להחזיר כי זה לא מספק את מה שזה אמור לעשות. אני לא חושב שזה קשור לשבועיים (ומאז שקניתי עברו כבר חודשיים אבל לא היה לי זמן להתעסק בזה). האם אני צודק שאני יכול להחזיר?
תודה | |
|
|
|
| 19/9/2021 14:31 |
פספתם אותי |
 | | מחבר: | פספתם אותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 14:31:34 |
| | שעון שבת לדוד שמש מחייב חשמלאי, האם החנות צריכה לשלם את תשלום ההתקנות ולא רק החלפת המכשיר? | |
|
|
|
| 19/9/2021 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:32:36 |
| שלום רב אדון,
מתי נרכש המוצר ומתי גילית שהמוצר פגום?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) חל על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, שבמסגרתו יימסר לצרכן תעודת אחריות למשך שנה אחת, וכי היבואן/יצרן של המוצר יעניק לצרכן שירות בחינם במשך שנת האחריות .
היות שמתיאור בפנייתך מדובר במוצר שעלותו אינה עולה על 150 ש"ח, כמתחייב בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הרי שלא ניתן לפנות אל היבואן/יצרן בתקופת שנת האחריות הראשונה.
עם זאת, היות שאתה טוען שצוין על המוצר שיש לו אחריות, באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר, בכתב לבירור העניין, לאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/9/2021 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:34:42 |
| שלום רב אדון,
לעניין שאלתך השנייה- ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/9/2021 15:44 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 15:44:44 |
| שלום,
אשמח להתייעצות איך עליי לפעול בנושא הבא:
תיאמו איתי הובלת מקרר חדש לביתי ב14.9 (היום) בין השעות 10.00 ל14.00. לא הגיעו בזמן ורק ב15.00 התקשרו להודיע שיגיעו בין 16.00 - 17.00.
לא ניתן היה ליצור קשר עם שירות ההובלות במספר שבו תואם איתי.
האם מקובל לתאם טווח שעות של 4 שעות?
חיכיתי בבית במהלך יום עבודה, הבוס שלי לא אהב את זה אבל הסברתי שאין לי ברירה. ו'נשרף' כל היום ואני תלוי במקרר כדי לפנות את הישן ולעשות קניות חדשות.
מה עליי לדרוש במקרה כזה וממי?
תודה מראש
ושנה טובה
אוֹרי | |
|
|
|
| 19/9/2021 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 15:13:23 |
| שלום רב אורי,
האם המוביל הגיע? ואם כן, מהי שעת הגעתו ?
עקרונית, סעיף 18א(ג), המכונה "חוק הטכנאים" קובע פיצויים ללא הוכחת נזק באיחור מעל שעתיים מהשעה שתואמה, למידע רחב בעניין ראה באתרנו בקישור שלהלן: https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו ככל שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/9/2021 10:10 |
איש |
 | | מחבר: | איש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2021 | | שעה: | 10:10:59 |
| רכשתי מקרר לפני שנתיים ושלשה חדשים
הלך לו הכרטיס האלקטרוני
והחברה לא מוצאת את הכרטיס במחסנים [היא טוענת שזה בגלל שדגם המקרר חדש]
מה עושים? | |
|
|
|
| 14/9/2021 15:37 |
איש |
 | |
|
| 19/9/2021 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2021 | | שעה: | 14:43:42 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, במוצר המתואר תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף במשך 7 שנים(כולל שנת אחריות הראשונה) כקבוע בתקנה 3(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). לפיכך, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין. | |
|
|
|
|