| 4/10/2021 13:18 |
אריאלה |
 | | מחבר: | אריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 13:18:43 |
| לפני רכישת המוצר ביררתי עם בית העסק לגביי מדיניות החזרות. נאמר לי שאם ארצה להחזיר את המוצר אצטרך לספוג גם את עלות המשלוח אליי, שקודם לכן הוצע בחינם, וגם את עלות המשלוח חזרה לבית העסק. האם זה סביר? תודה מראש.
| |
|
|
|
| 7/10/2021 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 16:29:16 |
| שלום רב אריאלה,
האם העסקה בוצעה? אם כן, כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש? | |
|
|
|
| 4/10/2021 13:15 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 13:15:02 |
| שלום רב,
בזמנו פירסמתי כאן שאלה וקיבלתי תשובה מאת המועצה, שעל פי הנתונים שמסרתי קיימת לי זכות מלאה לביטול ההזמנה וקבלת מלוא התמורה ששולם.
דרשתי מהחנות לבטל את העסקה, אבל החנות מסרבת.
שלחתי תלונה למועצה הישראלית לצרכנות ב-02.09.2021 ונכון לעכשיו אין עדכון לא מהחנות ולא מהמועצה.
ברצוני לדעת מה עליי לעשות כרגע? האם לפני שאגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בכל מקרה ניתן לעשות משהו ולגרום לחנות לבטל את העסקה?
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 7/10/2021 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 4/10/2021 12:44 |
אפרים NULL |
 | | מחבר: | אפרים NULL (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 12:44:16 |
| באורח מוזר חברת החשמל מטילה את כל האחריות לקבלת חשבוניות החשמל באופן גורף על הצרכן.
גם כאשר ידוע לה על איחור בקבלת החשבוניות באזור מסוים חברת החשמל מטילה קנס ומתעשרת למעשה על ידי מחדליה עצמה או חברת הדואר שהיא משתמשת בה.
התגובה המבזה של נציגי חברת החשמל נעה בין הצעה\כפיה לתשלום בהוראת קבע\קבלת חשבוניות במייל ולבין "הצעה ידידותית" להתענג על חצי שעת המתנה במוקד חברת החשמל לבירור ותשלום חשבון החשמל.
תגובה מבזה זו שוללת מהצרכן את זכותו לקבלת החשבוניות בזמן ומדרבנת את חברת החשמל להתרשל במשלוח החשבוניות בזמן.
חברת החשמל לא מתחשבת במבוגרים או מאותגרי טכנולוגיה אחרים שאין להם נגישות למייל או כאלה שמסיבות שונות לא רוצים או יכולים לשלם בהוראת קבע.
אשמח לקבל תגובות ולהיווכח עד כמה התופעה נפוצה גם אם אינכם מרגישים נפגעים ממנה | |
|
|
|
| 4/10/2021 12:46 |
אפרים NULL |
 | | מחבר: | אפרים NULL (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 12:46:52 |
| תיקון קטן:"ההצעה הידידותית" של חברת החשמל הינה לבדוק כל חודשיים במוקד חברת החשמל האם נשלח חשבון חשמל ולשלם אותו.
מיותר לציין שאף חברת סלולר\גז\טלווזיה\וכו' לא תחלום להציע הצעות מבזות ומקוממות מעין אלו לצרכן | |
|
|
|
| 7/10/2021 15:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 15:57:20 |
| שלום רב אפרים,
באפשרותך לפנות אל הרגולטור- רשות החשמל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority/govil-landing-page | |
|
|
|
| 4/10/2021 10:49 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 10:49:40 |
| הזמנתי פח מאתר FOOD APPEAL, הפח הגיע באריזה לא חדשה ולא אטומה כנראה הוחזר, בכל אופן מכסה הפח עקום כלומר יש בפגיעה אך לא בקרטון, כלומר זה לא קרה במשלוח.
אני מנסה כבר מה22/09 ליצור איתם קשר הם מאפשרים קשר רק דרך הבוט, וואטסאפ, או פייסבוק ואיןן כל מענה, פעמיים ביקשו בפייסבוק לשלוח מספר הזמנה אחרי שכתבתי תגובה אבל לא נעשה כלום בנידון, אין שום טלפון ליצירת קשר.
יש מספרי טלפון של סניפים, התקשרתי המון פעמים לטלפון של אזור ירושלים ואין מענה.
רציתי לשלוח כמו שאתם מציעים מכתב רשמי אך לא יודעת לאיזו כתובת.
הפח על אריזתו תקוע לי בבית, מפחדת להוריד למחסן שלא יפגם, 300 שח ששילמתי עם תמורה פגומה.
מה יכולה לעשות באין מענה מצד האתר ?
משיטוט בפייסבוק גילית שהמון נמצאים במצבי ללא מענה ללא קבלת המוצרים שהתשלום עליהם נגבה
מה עושים??? | |
|
|
|
| 4/10/2021 11:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 11:07:57 |
| | פרק הזמן לביטול העסקה הולך ומסתיים (14 ימים מיום קבלת המוצר). את יכולה לשלוח עוד היום הודעה בכתב (ווטסאפ/פייסבוק. לא בוט) שאת מבטלת את העסקה בשל קבלתו פגום. במקרה כזה אין דמי ביטול ואיסוף מביתך. בהמשך תוכלי גם לעבור לאפיק המשפטי. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 4/10/2021 11:31 |
מיכל |
 | |
|
| 4/10/2021 11:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 11:43:19 |
| | זה כבר סיפור אחר שיכול לקחת זמן ולהגיע לבית המשפט. נכון לעכשיו את צריכה להחליט אם את מממשת את זכות ביטול העסקה, מכיוון שלא נותר לך הרבה זמן. | |
|
|
|
| 7/10/2021 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 15:04:13 |
| שלום רב מיכל,
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה, וככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין מול בית העסק.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 14:23 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 14:23:27 |
| שלום,
רכשתי מדיח כלים, כאשר לצד מחירו היה מצוין מבצע לפיו, ברכישתו יתקבלו תווי קניה בסך 500 ש"ח לרכישה באותה רשת. עם הגעתי לקופה, טענו כי המבצע כבר לא בתוקף. אציין, כי היכן שצוין המבצע, לא צוין תוקפו. בקופה סירבו להעניק לי את תווי הקניה. האם חלה חובה להעניקם בדומה לחובה להעניק את המוצר במחיר הנקוב עליו (אף אם בקופה מחירו גבוה יותר)? | |
|
|
|
| 6/10/2021 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:25:08 |
| שלום רב אלה,
האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך?
במידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך בדבר המבצע אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/10/2021 11:40 |
אלה |
 | |
|
| 7/10/2021 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 3/10/2021 14:19 |
צבי |
 | | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 14:19:41 |
| | שלום אבקש לדעת מידע האם אפשר להגיש תביעה קטנה נגד חברת קווים שלאחר פניות מצידנו על עומס יתר בשעות מסוימות ובמענה שענו לנו כתבו שהם לא יכולים לתגבר את הקו וצריך לפנות לגורמים כגגון העירייה ומשרד התחבורה לאחר שפנינו לשתי הגורמים הנל עיריית אלעד לא ענתה גם לאחר כמעט חודשיים ממועד הפנייה אף על פי שפנינו פעמיים ומשרד התחבורה ענה לאחר חודש וחצי וגם זה לאחר פניות חוזרות ונשנות מצידנו המשרד ענה שהפנייה סגורה ולאחר פנייה חורת ענו לנו שהפנייה תועבר לגורים רלוונטיים ויכול להיות שלא תואשר עקב גורמי תקציב של החברה וכדומה הדברים שמציקים לי 1 איך יכול להיות שדוחים אותנו כל כך הרבה זמן ובינתיים בזמן הזה כל כך הרבה נוסעים צריכים לסבול מדי יום 2 חברת קווים ענו לנו שרק משרד התחבורה יכול להחליט ולתת אישור ומשרד התחבורה אומר שיעיביר לחברת קווים ותבחן על ידי הגורמים המקצועיים אשמח לתגובה מהירה תודה רבה! | |
|
|
|
| 4/10/2021 15:03 |
צבי |
 | |
|
| 7/10/2021 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 13:37:11 |
| שלום רב צבי,
באפשרותך לפנות אל נציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה לבירור בעניין, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/Pages/default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1
בפנייתך אתה מציין כי:
"... האם אפשר להגיש תביעה קטנה נגד חברת קווים שלאחר פניות מצידנו על עומס יתר בשעות מסוימות..."- באפשרותך לפעול בהתאם ליעוץ המשפטי שניתן לך טלפונית.
| |
|
|
|
| 4/10/2021 10:56 |
קטיה |
 | | מחבר: | קטיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 10:56:41 |
| | הזמנתי רהטים אך לא קיבלתי אותם ובחנות לא עונים וגם היא סגורה בשעות הפעילות. אין עם מי לדבר . מה עושים ? | |
|
|
|
| 7/10/2021 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 13:31:28 |
| שלום רב קטיה,
באפשרותך להגיש פניה בכתב אל בית העסק(בדוא"ל, פקס) ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין.
| |
|
|
|
| 4/10/2021 09:48 |
מרדכי |
 | | מחבר: | מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 09:48:32 |
| בושה שהינכם לא מגיבים לטלפון!!!!!
בעולם לא קורה דבר כזה - מחכים שעה וחצי ומעלה!!!!!!!
בישראל אין טלפון!!!!!!
זה שערוריה ממדרגה ראשונה!!!!!!!!!!!!!!
למה??????????? הפקר כזה לא רואים!!!! בושה נוראה!!!!!!!!!! | |
|
|
|
| 7/10/2021 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 13:15:26 |
| שלום רב מרדכי,
באפשרותך לנסות להתקשר שוב או להעלות את שאלתך כאן- בפורום ואנו נשמח לענות לשאלתך.
או שבאפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
או באמצעות הדוא"ל: doc@consumers.org.il
או באמצעות הפקס:03-6241035/53
| |
|
|
|
| 3/10/2021 23:24 |
יהב |
 | | מחבר: | יהב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 23:24:49 |
| שלום,
רכשנו פרקט בחנות ולאחר יומיים החלטנו לבטל את העסקה.
הפרקט לא סופק לנו.
בעל החנות מסרב להחזיר את הכסף בטענה שהוא לא יכול להחזיר את הפרקט ליבואן.
הפרקט הוא סטנדרטי ולא הזמנה מיוחדת.
האם הוא רשאי לסרב לביטול העסקה?
תודה | |
|
|
|
| 6/10/2021 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 16:06:55 |
| שלום רב יהב,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם הודעת הביטול נעשתה בכתב? אם כן, מתי(תאריך)?
| |
|
|
|
| 3/10/2021 11:26 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 11:26:04 |
| | רשת שופרסל און ליין משווקת ירקות ופירות טריים טריים ארוזים באריזות פלסטיק .תאריך האריזה מצווין בקוד. לעיתים אנו מקבלים פירות וירקות שנארזו לפני יותר משבוע ואף יותר ואיכותם בהתאם. האם יש הגבלה לגבי מוצרים כאלה שמוגדרים כטריים האוסרת שיווק מוצר כטרי ? | |
|
|
|
| 6/10/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 16:04:38 |
| שלום רב מאיר,
על מנת לברר בעניין באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/10/2021 23:07 |
נילי |
 | | מחבר: | נילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 23:07:14 |
| שלום. רכשתי מוצר בחנות ריהוט. שילמתי מחיר מלא באשראי, ברגע ההזמנה אמרתי לנציגה שאני אציין ממתי אני יכולה לקבל את המוצר.
כשפניתי לחנות לתאם הובלה למוצר הנציגה כל הזמן אמרה לי שיתאמו איתי וככזה זה נגרר שבועיים.(שההובלה היית צריכה להיות עד 7 ימי עסקים)
אחרי השבועיים שהתחמקו ממני בתיאם המוכרנית אמרה לי שהמוצר שלי בייצור ושהם התקשרו אליי לתיאם ברגע כזה יהיה מוכןץ
1. אני רכשתי מוצר ושילמתי עליו שאכן היה במלאי והחנות במקום לשמור לי מחרה את זה ללקוח אחר.
2.יצרתי איתם קשר במהלך השבועה וכל פעם נאמר לי שיהיה קו אז יתאמו איתי.
הם התקשרו הים לתאם מהיום למחר בשעות שאני לא נמצאת בבית.
לטענתה רק היום נודע לי שהשיטת ההובלה שלהם הם מהיום למחר ולא מתואם מול לקוח. בשעות שהם מציאים לי אני אהיה בעבודה, הנציגה טוענת שזה בעיה שלי וצריך לחכות עד שזה יפול על השעות שאני כן בבית כי הם לא פותחים כל יום קו.
השאלה שלי האם זה חוקי למכור מוצר שלי שרכשתי אותו ללקוח אחר בזמן שהוא שמור לי?
האם שיטת ה"בינגו" זו שיטה חוקית להתאמת הספקה לקוח ?
אני עובדת ומוסרת משמרות שבועה לפני. כשביטקשתי שהתקזזו איתי על ההבולה קיבלתי תשובה שאין לה סיבה להתקזז איתי סתם ככה.
בנוסף הנציגה דיברה בזלזול ואמרה שלא מוכנה להמשיך לנהל איתי את העיניין הזה ואם אני רוצה אני יכולה לקבל החזר. האם במצב כזה הם יכולים לגבות ממני דמי ביטול?
תודה | |
|
|
|
| 6/10/2021 16:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 16:00:35 |
| שלום רב נילי,
בפנייתך את מציינת כי: "... כשביטקשתי שהתקזזו איתי על ההבולה קיבלתי תשובה שאין לה סיבה להתקזז איתי סתם ככה...האם במצב כזה הם יכולים לגבות ממני דמי ביטול?"- מה הוצע לך? בכל מקרה , ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין. | |
|
|
|
| 3/10/2021 22:31 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 22:31:47 |
| בעלי ואני רכשנו מוצר חשמלי, לצורך כך פניתי לבית העסק טרם הרכישה ושאלתי אם ניתן להפיק את החשבונית על שם בעלי מאחר והוא עצמאי ומדובר בהוצאה מוכרת. בבית העסק אמרו שכן ובעקבות כך החלטנו לרכוש אצלם.
לאחר הרכישה הנפיקו חשבונית על שמי, פניתי שוב ובקשתי שיתקנו. נעניתי בסירוב מאחר ולדבריהם לא ניתן לתקן. אמרו שהמידע שנמסר לי לגבי הוצאת חשבונית על שם בעלי הוא מידע שגוי. בקשתי שייקחו אחריות על הטעות ויתקנו את החשבונית, סירבו שוב. אם היו אומרים מראש שלא ניתן היינו רוכשים את המוצר במקום אחר שמנפיק את החשבונית על שמו.
מה עושים במקרים כאלה? בגלל הטעות של בית העסק אנחנו סופגים אובדן של יותר מ-500 ש״ח. | |
|
|
|
| 6/10/2021 15:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:52:23 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...פניתי לבית העסק טרם הרכישה ושאלתי אם ניתן להפיק את החשבונית על שם בעלי מאחר והוא עצמאי ומדובר בהוצאה מוכרת..."- במידה שאין ראיה התומכת בטענתך הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 15:02 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 15:02:10 |
|
שלום רב,
רכשתי לפני שנתיים וחצי טלוויזיה מסוג AKAI בחנות רחוב של מוצרי החשמל. לטלויזיה שלוש שנות אחריות כפי שעולה מקבלת הרכישה. לפני חודש הפסיקה לעבוד. לדברי חברת השירות מטעם היבואן, לא ניתן לתקן אותה.
אבקש לברר את זכויותיי ביניהן:
1. על מי חלה החובה להשיב לי את כספי? אני רכשתי מהחנות (ולא מהיבואן) ואליה הועבר התשלום.
2. מה משמעות המונח " מסוג ואיכות דומים ושווה ערך" בתקנה 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006, האם אני זכאי לטלוזיה חדשה בדיוק כמו שרכשתי? אם אין במלאי ובנמצא האם אני זכאי למוצר בשווי זהה לסכום ששילמתי לפני שנתיים וחצי? כלומר – רכשתי טלוויזיית אקאי 50 אינצ ב2800 ₪ לפני שנתיים וחצי, כיום זהו מחירה של טלויזיה 70 אינצ– האם אוכל לקבלה במקום?
3. עם מי עליי לנהל את המו"מ? עם החנות או היבואן שלטענתו זיכה את החנות בסכום שרכשה ממנו את המוצר.
| |
|
|
|
| 6/10/2021 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:48:45 |
| שלום רב ליאור,
האם קיבלת תעודת אחריות מורחבת?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, ישנה אחריות של שנה אחת, בחינם, הניתנת על ידי היבואן/יצרן.
במקרה המתואר היות ששנת האחריות הראשונה חלפה, הרי שלא תקום לך הזכות מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), אלא אם כן, יש ברשותך תעודת אחריות מורחבת, שבמסגרתו תוכל לפעול בהתאם למוסכם בו. | |
|
|
|
| 29/9/2021 10:51 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 10:51:28 |
| שלום רב,
האם קיימת אפשרות לקבל עזרה מ-"המועצה הישראלית לצרכנות", אפילו בתשלום בהכנת כתב תביעה עבור בית משפט לתביעות קטנות?
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 3/10/2021 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 13:23:41 |
| שלום רב פבל,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם המוצר הורכב בביתך?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות? | |
|
|
|
| 6/10/2021 11:08 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 11:08:45 |
| שלום רב,
העסקה בוצעה פרונטלית, בחנות עצמה.
ארון אמבטיה נרכש ב-25.07.2021.
המוצר לא הורכב אצלי וגם לאחר שהתקשרו אליי וניסו לתאם את ההתקנה לא הסכמתי לקבלו. במילים אחרות המוצר נמצא בחנות.
המוצר נבחר מקטלוג המוצרים ללא התאמה אישית של המידות.
בברכה,
פבל פבלנקו | |
|
|
|
| 6/10/2021 11:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 11:49:11 |
| | למה לא הסכמת לקבל את הארון? אתה מביא סיפור חלקי שקשה להבין אותו. | |
|
|
|
| 6/10/2021 12:16 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 12:16:37 |
| שלום רב,
רכשתי ארון אמבטיה + מראה לחדר אמבטיה והובטח לי במעמד הרכישה שזמן אספקה המירבי לא יעלה על 21 ימי עסקים מה שהיה גבולי עבורי, אבל עדיין אפשרי.
ביום העסקים 21 של ההמתנה למוצרים דיברתי עם החנות ולא קיבלתי תשובה, האם המוצרים מוכנים וגם לא את תאריך ההתנקה המשוער.
ביום העסקים 23 של ההתמנה שלחתי בקשה לביטול העסקה.
ביום העסקים 24 של ההמתנה קיבלתי טלפון מהחנות וניסו לתאם את ההתנקה לשבוע הבא, מה שמחינתי לא היה אפשרי בגלל הנסיבות האישיות.
יחד עם זאת ניסיתי בכל מקרה לתת אפשרות לחנות ושאלתי למה אף אחד לא עדכן אותי שקיים עיכוב, מה שבעיניי ראוי לעשות, כאשר דברים לא נעשים כהלכה. התשובה שקיבלתי הייתה בסגנון הבא: "לפעמים הדברים מתעכבים".
לאחר התשובה הזאת הבנתי שעם חנות, שנותנת כאלה הסברים ללקוחות שלה אני לא רוצה לעשות עסקים והחלטתי לעמוד על שלי ובכל זאת לבטל את העסקה.
בברכה,
פבל פבלנקו
| |
|
|
|
| 6/10/2021 12:27 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 12:27:48 |
| שלום רב,
אף אחד מהחנות לא ניסה לעשות איתנו, אפילו שיחת הסברה וקצת להרגיע את הרוחות, בכל מקרה אני הלוקח שקיבל שירות לא הכי מושלם שיש.
מכיון שהמשך הטיפול היה צריך לכלול פירוק ארון אמבטיה הקיים בדירה והרכבת ארון אמבטיה החדש, הרגשתי כבר שאני לא יכול לסמוך על חברה עם כזה יחס ללקוחות שלהם במצבים לא שיגרתיים.
בברכה,
פבל פבל
| |
|
|
|
| 6/10/2021 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:05:44 |
| שלום רב פבל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, ככל שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות והמוצר טרם סופק לצרכן, באפשרות הצרכן לבטל את העסקה, בניכוי דמי ביטול כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 6/10/2021 14:55 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 14:55:17 |
| שלום רב,
הבהרה קטנה: כשרשמתי שניסו לתאם לשבוע הבא, כמובן התכוונתי לא באוקטובר, אלא בשבוע שלאחר אותו יום שהתקשרו אליי :-)
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 6/10/2021 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:40:42 |
| שלום רב פבל,
פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 14:27 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 14:27:34 |
| שלום רב,
בדצמבר 2019 רכשתי מנוי לחדר כושר ושילמתי מראש את דמי המנוי לשנה שלמה. בעקבות משבר הקורונה חדרי הכושר היו סגורים ולכן תוקף המנוי יפוג רק בעוד מספר חודשים (המנוי גם היה מוקפא למשך חודש). בזמן שעבר החלפתי עבודה ונולד לי ילד ולכן אני מעוניין לבטל את המנוי ולקבל חזרה את הכסף יחסי על הזמן שנשאר.
אציין שהמנוי נרכש דרך מועדון אשראי "ביחד בשבילך" של הסדתרות המורים, מרשת חדרי הכושר נמסר לי שמכיוון שהתשלום התבצע דרך אותו מועדון חברים יש לפנות אליהם בבקשה לקבל את הכסף. כמובן שמאותו מועדון חברים מפנים אותי אל שירות הלקוחות של חדר הכושר. את הפניה לביטול המנוי הגשתי כבר ביולי ובנתיים הזמן עובר...
ראשית רציתי לדעת מי אחראי על פיצוי כספי במצב כזה, מכון הכושר או מועדון הלקוחות? והאם הוא מחוייב בכלל להחזיר לי את הסכום היחסי לזמן שנשאר למנוי. אם כן האם ניתן לדרוש את הכסף החל מתאריך הבקשה לביטול הראשון בחודש יולי? ומהם דמי הביטול אם בכלל?
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/10/2021 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:36:09 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר, כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש, להלן הקישור לאתרנו בו תוכלי לקבל מידע רחב בעניין :
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
על מנת לברר בעניין אנא פנה אל בית העסק דרכו בוצעה העסקה, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 13:55 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 13:55:41 |
| שלום
אני מעוניין להגיש תביעה קטנה כנגד סוכנות תיירות שרכשתי דרכה כרטיסי טיסה שבוטלו עקב משבר הקורונה, והכסף טרם הושב (כבר מעל שנה מאז הביטול).
שלחתי כבר מכתב התראה, ואני מעוניין להשתמש בכתב התביעה שנוסח ע"י המועצה לצרכנות. בכתב התביעה נראה שהוא מכוון לחברת התעופה (ולא לחברת התיירות).
1. האם יש צורך לשנות את הניסוח (למשל - מ"חברת התעופה" ל"חברת התיירות")?
2. האם יש הבדל מעשי כלשהו בין תביעה של חברת התיירות לחברת התעופה? שכן בפועל מי שלא סיפק לי את השירות בסופו של דבר היא חברת התיירות, ואותה נראה לי נכון לתבוע.
אשמח להכוונה. תודה | |
|
|
|
| 6/10/2021 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 15:22:29 |
| שלום רב נעם,
על מנת לברר בעניין אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/10/2021 13:49 |
מינה |
 | | מחבר: | מינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 13:49:12 |
| שלום, האם נותן שירותי כביסה וגיהוץ המעלה מחירים מחוייב להודיע ללקוחותיו על העלאת מחיריו? כיצד עליו להודיע?
לטענתו, כשהבאתי את דברי הגיהוץ קיבלתי חשבונית עם המחיר החדש, בלי להעלות מודעותי לעניין העלאה. היצעתי להציג מחירון בחנות, אך לא הסכים כיוון שיש לו כמות פריטים מרובה. היצעתי 1)שיציג מחירון עם עיקר הפריטים 2)לחילופין, שיציג שלט "העלינו מחירים - שאל אותי" מה דעתכם? | |
|
|
|
| 6/10/2021 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 13:42:28 |
| שלום רב מינה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר איסור הטעיה במחיר.
לפיכך, היעדר הצגת המחיר עלול להוות הטעיה.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 13:45 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 13:45:12 |
| שלום,
ב-1 בספטמבר רכשתי מייבש כביסה, המכשיר הגיע לביתי מספר ימים לאחר מכן ואז נדרשתי לחכות לטכנאי שיגיע להתקין כמעט שלושה שבועות עד ה21 בספטמבר. מסתבר, כי המוצר הגיע פגום / הטכנאי פגע במוצר, אך עוד לפני שהמכונה הספיקה לעשות סיבוב - הייתה תקלה. נדרשתי לחכות עוד כשבוע שיגיע טכנאי לבדוק את המכונה (במקור קבענו ביום השיחה אליהם שיגיע טכנאי יום לאחר מכן, אך לאור העובדה שהטכנאי אמר שיאחר במעל שעתיים נדרשנו לבטל אותו, הוא לבסוף לא הגיע וההגעה נדחתה במספר ימים). באותו היום נאמר לי שהמכונה פגומה - ומאז אני לא מצליח לקבל תשובה מהחברה שמספקת את האחריות (זו שלא תגובתית ולא מספקת תשובות ושירות רע מאוד), וגם לא מהחנות ממנה קניתי את המוצר (הם טוענים שצריך לחכות להתייחסות מהחברה הנותנת את האחריות ושירות התיקונים). כרגע אני מעל חודש ללא מייבש, וללא תשובות. | |
|
|
|
| 6/10/2021 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 13:26:20 |
| שלום רב קובי,
על מנת לברר בעניין וככל שבוצעה פניה אל נותן השירות מטעם היבואן/יצרן, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 12:46 |
Tal |
 | | מחבר: | Tal (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 12:46:13 |
| | השתתפות בקורס מחייבת תו ירוק, חלפה התקופה בדין לביטול ההשתתפות בקורס, מה דין תלמיד שאינו מחוסן ואינו מעוניין לבצע בדיקות קורונה לצורך השתתפות בקורס, האם יש לאפשר לו לבטל את הקורס? | |
|
|
|
| 6/10/2021 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 12:56:41 |
| שלום רב טל,
בפנייתך אתה מציין כי:"...האם יש לאפשר לו לבטל את הקורס?" - האם פנייתך נעשית בעבור בית העסק?
| |
|
|
|
| 6/10/2021 13:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 13:25:44 |
| לא בטוח שאתם מחויבים לתו ירוק.
מגבלות התקהלות
מגבלות התקהלות כללית (למשל, התקהלות בבית פרטי או התקהלות עצמית בחוץ)
50 במבנה סגור
עסקים, מוסדות ואירועים שיפעלו תחת התו הירוק:
אולמות וגני אירועים או עסק אחר המתקיים בו אירוע שמחה
כנסים ותערוכות, אירועי תרבות וספורט, קולנוע, הופעות בידור, מוסיקה ומחול
מועדונים ומסיבות
מסעדות ברים בתי קפה
אטרקציות תיירות
מוזיאונים
מסגרות מגן אבות
חדרי כושר, סטודיו, קאנטרי, בריכות מקורות
בתי תפילה מעל 50 מתפללים
בתי מלון
https://www.gov.il/he/departments/news/02102021-02 | |
|
|
|
| 3/10/2021 08:57 |
א.א |
 | | מחבר: | א.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 08:57:49 |
| | לה: קניתי פאקט סיגריות בתאריך 26.9.21 והפסקתי לעשן כעבור שבוע התקשרתי לבית העסק להגיד לו שאני רוצה להחזיר את מה שנשאר בפאקט יש 10 חבילות השתמשתי רק ב3 בקשתי ממנו לעשות ביטול עסקה ולשלם רק על שלושת החבילות שהשתמשתי שילמתי באשראי אמרה שאי אפשר זה סיגריות האם הוא צודק ? | |
|
|
|
| 3/10/2021 11:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 11:33:10 |
| | הוא צודק גם מכיוון שאי אפשר לדעת אם, למשל, הזרקת חומר מסוכן לסיגריות במטרה לפגוע באנשים. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 6/10/2021 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 12:51:00 |
| שלום רב אדון,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מונות מקרים בהם יש לצרכן זכות לבטל את העסקה והמקרים בהם לא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, טובין שעל פי דין אין להחזירם; מוצרי מזון; תרופות ותוספי תזונה; טובין פסידים.
| |
|
|
|
|