| 3/10/2021 21:50 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 21:50:39 |
| שלום,
. השכנה שלי מתרגלת מניקור בבית. הבעיה היא שחלק מהלקוחות מצלצלים בדלתי כל היום, בשמונה בבוקר או בשבע בערב. ביקשתי מהשכנה שלי לשים שלט המציין את כיוון הדירה שלהם מחוץ למעלית, אבל הם הניחו את השלט ליד הדלת שלהם ואף אחד לא רואה אותו אז הלקוחות שלהם ממשיכים לצלצל בדלת שלי.
שוב, ביקשתי משכני לשים את השלט מול המעליות, אך הפעם, הועד בית אינו רוצה מהסיבות הבאות
“שום דבר של פירסום לא יהיה על שום קיר או ארון.
זהו שטח של הכלל.
והם לא חייבים לשים כלל שום שלט”:
הועד בית הזכיר גם כי השכןנה שלי לא צריכה לשים שום שלט
אשמח לדעת אם היא נכונה ומהן זכויותי. עקב קורונה, אני עובדת מהבית ואיני יכולה להיות מפריע בכל פעם ששכני מקבל לקוחות.
אני מציינת שאני גרה בבניין מגורים
תודה רבה
| |
|
|
|
| 4/10/2021 10:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 10:15:05 |
| א. אם ועד הבית נגד השלט, הוא יכול לפנות לבעל הדירה שיסיר את השלט או שישנה את מיקומו.
ב. זה לא תחום ההתמחות של המועצה. את יכולה לשלוח מכתב רשום לבעל הדירה עם דרישתך לביצוע תוך X ימים והודעה שתפני להליך משפטי במידה והנושא לא יפתר. אם זה לא יעזור, תוכלי להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין בבקשה לצו עשה שיורה לבעל הדירה כרצונך. קראי קצת על הנושא.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 4/10/2021 10:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 10:43:31 |
| | בנוסף, לא רואה שום בעיה בשלט מול המעליות. מדובר בהכוונה ולא בפרסום. ואם לשכנים בקומה זה לא מפריע, אני לא מבין למה הוועד מתערב. | |
|
|
|
| 7/10/2021 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 13:22:11 |
| שלום רב מוריאל,
באפשרותך לברר אולי מול האגודה לתרבות הדיור באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.tarbut-hadiur.gov.il/ | |
|
|
|
| 10/10/2021 18:13 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 18:13:11 |
| שלום.
מישהו יכול לענות על השאלות שלי או להגיד לי למי עלי לפנות?
תודה,
מוריאל | |
|
|
|
| 11/10/2021 09:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2021 | | שעה: | 09:13:51 |
| | נכתב לך. בעלת העסק/הדירה ו/או האגודה לתרבות הדיור. אם מקובל על בעלי הדירות בקומה שלט מול המעלית, לא רואה בעיה עם זה והוועד לא צריך להתערב. | |
|
|
|
| 7/10/2021 05:40 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 05:40:04 |
| | שלום, עשיתי מנוי לקאנטרי ושילמתי ב- 13 תשלומים, לא ניצלתי בכלל את המנוי מכל מיני סיבות וביקשתי בפניה במייל לספק בקשה לביטול המנוי, וזיכוי התשלומים הנוספים (ירדו כבר 3 תשלומים עד כמה מבלי שניצלתי כמעט את הקאנטרי) מה הדין במקרה כזה ? תוך כמה זמן מיום בקשתי אמורים לטפל בפניה, ומה אחוז הזיכוי שעלי לקבל ? תודה רבה. | |
|
|
|
| 10/10/2021 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 15:41:57 |
| שלום רב איריס,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי בוצעה הודעת הביטול(תאריך)?
האם המקום עונה להגדרה של "מכון כושר"?
למידע רחב בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן, תוכל לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 6/10/2021 20:20 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 20:20:41 |
| שלום רב. קניתי ברשת מסויימת של גלידות - פרישייק על סך 30₪. לאחרונה אני משלם דרך הארנק הדיגטלי באפליקציה של הרשת (מטעינים ב100 שקל ומקבלים 116, כלומר- 16 אחוז הנחה). היה לי כסף צבור בארנק הדיגטלי של הרשת על סך 26.1. רציתי לממש את הכסף הצבור דרך האפליקציה של הרשת שרק דרכה אפשר לממש נקודות הצבורות בארנק אם מזמינים דרך האפליקציה לאיסוף עצמי. לפני שהתחלתי לקנות, איך שנכנסתי, אמרה לי המוכרת: ״אתה משלם בדרך כלל בארנק נכון?״ ״כן, נכון״ אמרתי לה. ״אז המנהל שלי אמר לי שאי אפשר להזמין דברים אחרים בשווי של המוצר שאתה רוצה לקנות, אלא אפשר לקנות דרך האפליקציה רק מוצרים המופיעים באפליקציה, וגלידה אינה מופיעה. זה שקנית עד היום דברים בשווי, זה אמר לך המוכר מעצמו והוא כבר לא עובד פה״. עניתי לה: ״אה בכל מקרה נשאר לי בארנק הדיגיטלי רק 26 ₪ ואני קונה כרגע פרישייק״ ובדקתי ואכן הפרישייק מופיע באפליקצייה. ליגיטימי מה שהיא אמרה עד כה, המנהל שלה לא מסכים וזה לא תלוי בה, וגם דברי המנהל ליגיטימיים: דברים מסויימים שהם רוצים שלא יהיה אפשר לקנות בארנק, הם לא מאפשרים באפליקציה בשביל לא להפסיד את ה16% של ההטענה על הגלידה.. עד היום מאחר ולא היה גלידה זמינה להזמנה דרך האפליקציה, המוכר הקודם אמר לי שאפשר להוסיף להזמנה פריטים בשווי הסכום של הגלידה, דבר שלטענתה התבררו כאסורים. בכל מקרה, כשבאתי לשלם באפליקציה ואמרתי לה שיש לי למימוש 26.1, המוכרת התחילה לחקור, כיצד יש לי אגורות אם כל המוצרים אצלם זה בשקלים. בהתחלה לא ידעתי מה לענות לה, אך מן ההתחלה ״צרם קצת באוזניי״ מה זה החקירות האלו, הרי כתוב לי באפליקציה שלהם (בדגש- שלהם, הם קבעו ולא אני) שיש לי גם אגורות, ומה את מתווכחת על האגורה המגיעה לי לבטל אותה? לאחר זמן עלה בראשי ועניתי לה שמי שמשלם דרך האפליקציה, המחיר המשולם הוא גם באגורות (הוזלה של כמה אחוזים מתוך הגלידות למשל שקניתי. למשל: אם הגלידה עולה 16, הרי שבאפליקציה היא תעלה משהו כמו 14.3. בין המענה שלי לשאלה שלה, היה באמצע עוד חקירה שלה: מדוע אתה משלם על פרישייק גדול 26 מתוך האפליקצייה ו4 במזומן, אם אתה יכול לשלם דרך האפליקציה על קטן ופשוט להוסיף בכסף מה שחסר, זאת במקום לממש את הכסף על חלק מההזמנה? אני מאוד מקווה שמדובר בטעות בהבנה שלה, ולא דרך לסחוט ממני את השקל ועשרה הנותרים באם אממש 25 מתוך שווי הזמנה של 25.. הסברתי לה שאני עושה זאת בשביל לא להפסיד את הכסף שנותר לי לאחר מימוש של 25, כך שאוכל לממש את כל הסכום שבארנק. זה אמנם נשמע לי לא תקין שהיא גורמת לי לאי נעימות להתוודות על שברצוני לחסוך שקל ועשר אגורות מההזמנה.. בהחלט לא נעים אבל עד כה הבלגתי. אני ניגש לתת לה את ה3.9 הנותרים שנותר לי לשלם על ההזמנה, והיא פתאום אומרת לי: ״זה קצת בעיה לשלם באגורות. תשלם בבקשה בשקלים, אנחנו לא מקבלים בדרך כלל אגורות״, כלשונה. קודם ה״בדרך כלל״ שהיא אומרת צרם לי: מה זאת אומרת בדרך כלל? מקבלים או לא? תהיי הגונה. אבל עיקר העיקרים: מה זאת אומרת לא מקבלים ומתעסקים בשקלים, הרי הסכום לתשלום שלי הוא לא 4 אלא 3.9, והבאתי לך סכום מדוייק! כמו דפוק שילמתי לה 4, וכמובן שלא קיבלתי שום 10 אגורות בחזרה… והרי לבקש ממנה 10 אגורות התברר לי שאי אפשר כי הם לא מתעסקים באגורות ו״כביכול״ אין להם אגורות (זאת מבלי לראות את האגורות שמסתתרות אולי בקופה…), זאת מלבד שאין לי כוח להתלכלך עליה על 10 אגורות.
מכל מהלך העניינים, די נראה לי שהמוכרת ניסתה לגנוב ממני ״באלגנטיות״ את ה10 אגורות, באופן שגם לא אוכל לדרוש אותם בחזרה… זאת מלבד החשד הנוסף שלי, שהנסיון לגנוב הוא לא רק על ה10 אגורות, אלא על שקל ו10 אגורות כפי שפירטתי לעיל…
אני יודע שאין תביעות בחוק על סכומים כאלו, ממש לא על 10 אגורות ו״אפילו״ לא על 1.1₪… שאלתי היא, האם יש איזשהו סעיף בחוק הנוגע לחוסר הגינות שכזה של מוכרת? האם ניתן להתלונן על כך? זה היה פשוט מאוד ניכר לי שהמוכרת מנסה למשוך ממני כספים שלא מגיעים לה, וזה ממש לא משנה שמדובר על סכומים זעומים, ״פרוטה שחוקה״.. הרי דין פרוטה כדין מאה אומרים חז״לינו, ואני אדם הישר לא רק כלפי עצמו (שאחרים לא יגנבו ממני..) אלא גם כלפי אחרים אני מקיים את הפתגם דין פרוטה כדין מאה. כשאני רואה חוסר הגינות של אדם, אני מוכן להתלונן עליו כדי ללמדו איך צריך להתנהג.
בכל מקרה, ולעניינינו, התלונה הכי פרקטית: האם זה צודק לומר שהם לא עובדים עם אגורות, ובשל כך אצטרך לשלם יותר מהסכום הנקוב כדי לעגל את הסכום? האם יש עבירה על החוק לעגל סכומים בבתי עסק כגון אלו, ש״כביכול״ (או בלי כביכול, איני יודע אם הם דוברים אמת..) לא משתמשים באגורות?
אשמח למענה. תודה רבה! מנחם. | |
|
|
|
| 10/10/2021 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 15:27:02 |
| שלום רב מנחם,
על מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 6/10/2021 13:38 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 13:38:23 |
| | הזמנתי טלפון בדואר רשום והוא נעלם בדואר, מה עליי לעשות ומה הזכויות שלי? האם חובה על המוכר להחזיר את כספי ותוך כמה זמן? איזה חוק רלוונטי לנושא? אודה לתשובות ממומחי צרכנות כי לא מצאתי מידע כלל מלבד העובדה שדברי דואר רשום מבוטחים רק בכ-500 ש"ח ומחיר הטלפון שלי הוא רב יותר מזה | |
|
|
|
| 10/10/2021 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 14:04:55 |
| שלום רב גלית,
האם פנית אל בית העסק מולו בוצעה העסקה ואשר שלח את דבר הדואר?
עקרונית, סעיף 77(א) בחוק הדואר קובע כי:
"...על אף האמור בחוק זה או בכל דין אחר, לא יהיו בעל רישיון כללי, עובדיו וכל הבאים מטעמו אחראים לנזק, גניבה או אבדן של דבר דואר פנים, כולו או חלקו, שאירעו במהלך השירותים הניתנים על ידי פקיד-דואר המועסק על ידי בעל הרישיון כאמור בתפקידו ועקב שירותים אלה, אלא אם כן נתקיימו כל אלה:
(1) דבר הדואר נתקבל למשלוח על ידי בעל הרישיון כאמור תמורת קבלה ומסירתו טעונה אישור;
(2) במקרה של נזק, אבדן חלקי או גניבה מתוך דבר הדואר – הדבר הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן;
(3) במקרה של גניבה או אבדן של דבר הדואר כולו – השולח או הנמען הביא את הדבר לידיעת פקיד דואר מיד לאחר שנודע לו;
(4) הנזק או האבדן לא נגרמו מחמת אריזה בלתי מספקת או בלתי מתאימה, או מחמת טיבו של דבר הדואר, או באשמתם של השולח או של גורמים שבידי שמים."
סעיף 80 בחוק הדואר קובע כי:
"80. השולח הוא הזכאי לתבוע פיצויים לפי סעיף 77 והוא רשאי להעביר את זכותו לאחר."
מכאן, שעליך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה(השולח),על מנת שהוא יוכל לפעול בהתאם לזכויותיו מכח חוק הדואר, כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 10/10/2021 14:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 14:36:44 |
| למה לא לבטל את העסקה?
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם; | |
|
|
|
| 6/10/2021 16:35 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 16:35:50 |
| נרשמתי לקורס לפני כחודשיים בעלות כ 20000₪
היום החלטתי שאני לא מעוניין הן מבחינה כלכלית והן מצד זה שהקורס לא מתאים לי.
שלחתי מייל למוסד שבו אני מבקש לבטל את הלימודים. (הקורס טרם החל)
אמרו לי שאני חייב לשלם 20% מהקורס על פי החוזה שחתמתי. לא אמרו לי כלום על תנאי הביטול בטלפון וזה גם לא מודגש בחוזה שחתמתי.
בחוזה כתוב שביטול חודש לפני הפתיחה קנס 10%
ולאחר מכן 20%.
אין לי אצלם שום צ׳ק רק פרטי אשראי. שילמתי מקדמה של 500₪.
האם אני צריך לשלם? | |
|
|
|
| 10/10/2021 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 14:11:30 |
| שלום רב יוסף,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מס' שאלות:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי נקבע מועד קבלת השירות(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אמרו לי שאני חייב לשלם 20% מהקורס על פי החוזה שחתמתי. לא אמרו לי כלום על תנאי הביטול בטלפון וזה גם לא מודגש בחוזה שחתמתי..."- האם ביקשת לדעת מכח מה הדרישה לשלם 20% מסכום העסקה?
| |
|
|
|
| 30/9/2021 13:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2021 | | שעה: | 13:57:46 |
| שלום פעוטה שלי הייתה במעון יום לפעוטות לתקופה של חודש וחצי.
החלטנו להעביר אותה למעון אחר. הודענו בכתב למעון על סיום ההתקשרות עימם. אציין שלא חתמנו על חוזה בשום שלב ולא קיבלנו כל מידע בין בעל פה ובין בכתב בנוגע לביטול השירות.
1. האם שירות מעון פעוטות נחשב עסקה מתמשכת?
2. האם מעון פעוטות נחשב עסקה מתמשכת בשירות רפואי? החוק מפנה לחוק הפיקוח על מעונות שבמסגרתו ניתנות סמכויות פיקוח גם על מעונות יום לפעוטות.
3. במידה ולא חתמנו על חוזה ולא ניתן לנו מידע בדבר ביטול השירות האם אני זכאי לסיום ההתקשרות וחיובים תוך 3 ימים כמו כל עסקה מתמשכת אחרת.
המעון דורש תשלום של 3000 שח לצורך ביטול עסקה.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 3/10/2021 14:54 |
משה |
 | |
|
| 5/10/2021 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 16:36:19 |
| שלום רב משה,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת בית העסק?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי הודעתם על ביטול העסקה(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"... אציין שלא חתמנו על חוזה בשום שלב ולא קיבלנו כל מידע בין בעל פה ובין בכתב בנוגע לביטול השירות..."- אם כך, מכח מה תגובת החברה לפיה:
"...
המעון דורש תשלום של 3000 שח לצורך ביטול עסקה..."?
| |
|
|
|
| 10/10/2021 10:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 10:48:30 |
| האירוע הזה הוא מלפני שנה וחצי.
התינוקת ניכנסה למעון בתאריך 3.3.20 למעון ל-3 ימי התאקלמות שבו שהתה כ-10 שעות במצטבר.
לאחר מכן הוצאנו אותה בעקבות הקורונה ובכל מקרה בתאריך 15.3.20 נסגרו כל המעונות בעקבות הסגר הראשון.
היא חזרה למעון בתאריך 10.5.20 בעקבות סיום הסגר. הודענו על ביטול העסקה בתאריך 31.5.20.
המעון טוען שזה הוראה של משרד העבודה והרווחה שחובה להודיעה חודש מראש ואם לא גובים תשלום חודש שלם. פניתי למשרד העבודה והרווחה והם כתבו לי בפירוש שאין כזה דבר ושהם לא מתעסקים במערכת היחסים בין הלקוח לבין המעון.
המעון לא עונה לי בכתב ובשיחה בטלפון הסברתי שאין כל חוזה ושלא נאמר לי מראש תנאי ביטול כלל. יתרה מכך ציינתי בפניהם שהם לא ביצעו כל השקעה ולא סירבו להכניס ילדי בגלל שאנחנו תפסנו מקום...ישנם עדיין מספר מקומות פנויים. בכל זאת הם גבי מכרטיס האשראי שלי 3000 ש"ח דמי ביטול, קרי תשלום שירות חודש מלא.
האם זוהי עסקה מתמשכת? הרי משלמים כל חודש תשלום עבור השירות.
האם זה נחשב עסקה מתמשכת בשירות רפואי? ראיתי בחוק שישנו הפניה לחוק הפיקוח על מעונות. חוק הפיקוח מעניק סמכויות פיקוח במעונות יום לפעוטות.
שלחתי להם מכתב דרישה לקבל את הכסף שלי חזרה....הם לא ענו בכתב כפי שמחוייק בחוק הגנת הצרכן. האם אפשר לתבוא פיצויי דוגמה?
תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 29/9/2021 11:02 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2021 | | שעה: | 11:02:03 |
| שלום רב
רכשתי במתנה לילד משחק מסוג GRAVITRAX בטויס אר אס ב80 ש"ח. לא הכרתי את המשחק לפני. רק לאחר פתיחת ניר הצלופן התברר כי מה שקניתי הוא ערכת הרחבה בלבד ואי אפשר לעשות שימוש בערכה ללא ערכת הבסיס ששוויה בטויס אר אס הוא 350 שח (במקומות אחרים המחיר הכי זול שראיתי הוא 280 ש"ח). ביקשתי להחזיר את המוצר אולם סורבתי, הן ע"י מנהל החנות והן ע"י שירות הלקוחות בפייסבוק.
חשוב לציין:
1. הקופסא מכילה שתי חתיכות קרטון, וכמו כן 4 שקיות של חלקים להרכבה. השקיות לא נפתחו. שום דבר באריזה לא ניזוק ולא נעשה בו שימוש וזה ברור לעין. ההבדל היחיד בין המוצר שקניתי לבין המוצר כעת הוא נייר הצלופן.
2. אמנם על האריזה מצוין בפינה באנגלית שזו ערכת הרחבה, אולם בשום מקום הדבר לא מצוין בעברית. לא על האריזה, לא בשלט באיזור האריזות הללו וגם לא ע"י המוכרנים.
3. מדגיש שוב, אין שום אפשרות לשחק במשחק שמהותו היא בנית מסלולים וגלגול כדורי מתכת בתוכם. כדורי המתכת נמצאים רק בערכת הבסיס היקרה.
אמנם מדיניות החנות אוסרת החזרת מוצרים שנפתחו, אבל בחוק הגנת הצרכן בסעיף 4ג.(2)(ב) כתוב כי "ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, *פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין*, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין." (את הכוכביות אני הוספתי כמובן)
אז אמנם החזרתי את המוצר שלא במסגרת מדיניות החזרת הטובין המפורטת בתקנון של טויס אר אס שלא מאפשרת החזרה של משחקים שנפתחו, אבל האם מותר לחנות לנקוט במדיניות החזרת מוצרים שמחמירה יותר מחוק הגנת הצרכן? הרי בסעיף זה כתוב שפתיחת האריזה לא תיחשב הרעה במצב הטובין.
האריזה היחידה שנפתחה היא, שוב, רק נייר הצלופן. שום דבר מעבר.
בנוסף בסעיף 17(ב)(2) מפורט מה צריך לפרט על גבי האריזה לרבות "דרך השימוש", ובסעיף 17(ג) כתוב כי "הסימון יהיה בעברית זולת אם נקבע אחרת".
אודה להבהרות והאם אני רשאי לקבל החזר כספי.
כמובן שפניתי לחברה במייל באותו יום שבו נרכשה המתנה אולם לאחר המתנה של יומיים ללא מענה פניתי לשירות בפייסבוק כך שפנייתי אליהם נעשתה בזמן הנקוב בחוק שעדיין לא עבר אגב. | |
|
|
|
| 3/10/2021 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 13:46:34 |
| שלום רב עדי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ביקשתי להחזיר את המוצר אולם סורבתי, הן ע"י מנהל החנות והן ע"י שירות הלקוחות בפייסבוק..."- מה הנימוק של בית העסק?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...ההבדל היחיד בין המוצר שקניתי לבין המוצר כעת הוא נייר הצלופן..."- מה כוונתך?
| |
|
|
|
| 3/10/2021 18:50 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 18:50:40 |
| לגבי השאלה הראשונה - תגובת בית העסק:
מנהל החנות אמר שאי אפשר להחזיר מוצר שנפתח ושאין ביכולתו לעשות דבר כי זאת מדיניות הרשת והפנה אותי אל שירות הלקוחות.
משירות הלקוחות בפייסבוק נמסרה התגובה הבאה (מצטט מילה במילה את כל ההודעה) - "לצערי אין אפשרות להחזיר מוצר פתוח גם אם הוא לא עבר שימוש". לא נמסר שום דבר מעבר לכך.
לגבי השאלה השניה לגבי מה כוונתי בכך שההבדל היחיד בין המוצר שקניתי לבין המוצר כעת הוא נייר הצלופן -
הכוונה היא שהמוצר נמצא בדיוק באותו מצב כמו שהיה במדף החנות למעט עטיפת הצלופן החיצונית. המשחק לא ניזוק, לא נעשה שימוש בחלקיו ולא נגרם שום נזק לשום דבר בתוך האריזה או לאריזה עצמה.
רק לאחר הסרת נייר הצלופן הובן כי מדובר באביזר משלים בלבד וכי אי אפשר לשחק במשחק. למשחק יש 4 אריזות פנימיות של חלקים בשקיות. אף שקית לא נפתחה. בנוסף יש שני משטחי קרטון ששמתחברים אחד לשני אך גם בהם לא נעשה שימוש והם לא חוברו.
| |
|
|
|
| 4/10/2021 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 16:09:43 |
| שלום רב עדי,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, בקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית.
לעניין הקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית- ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי דמי הביטול של 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
לפיכך, היה ומדובר במוצר שאריזתו נפתחה הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, עם זאת, באפשרותך לבדוק אם ישנו בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין ולפעול בהתאם.
היה ולא קיים בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 7/10/2021 19:56 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 19:56:52 |
| שאלתם - האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
אין שום שילוט. נסעתי במיוחד היום לחנות וצילמתי את קו הקופות ואין שום שלט כזה. מה שכן, מדיניות זו מופיעה בצידה האחורי של חשבונית הקניה.
כלומר רק לאחר הרכישה ניתן להחשף למדיניות החזרת המוצר.
אבל אני רוצה לחדד נקודה עקרונית - הילד בחר את המשחק בנוכחותי ולא היתה כוונה בכלל להחליף את המשחק. הבעיה היא כפי שציינתי בהודעה המקורית, שבניגוד לחוק (סעיפים 17(ב)(2) ו17(ג) שציטטתי בהודעה המקורית) - אין שום כיתוב בעברית על האריזה המקורית ולא על ניר הצלופן שעוטף אותה לגבי דרך השימוש במוצר. גם אין שילוט בעברית לגבי העובדה שזהו מוצר משלים בלבד שאי אפשר לשחק בו אלא אם קונים את ערכת הבסיס (היקרה מאוד). כך שנחשפנו לעובדה הזאת רק לאחר פתיחת נייר הצלופן והיחשפות לתוכן האריזה (ושוב, לא נעשה שום שימוש בתוכן האריזה).
| |
|
|
|
| 10/10/2021 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 10:33:34 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין שלא עקב פגם, כפי שציינת לעיל.
לפיכך, היה ובית העסק לא הציג את שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, במידה שאתה מעוניין שנברר את פנייתך מול בית העסק, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/10/2021 19:53 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/10/2021 | | שעה: | 19:53:30 |
|
שלום,
רכשתי אונליין באחד הסופרים,
הגיעו מוצרים שגויים, ואף חייבו בסכום גבוה.
הם מסרבים לאסוף (בטענה "שאין אפשרות") ודורשים ממני להחזיר לסניף (כמובן שזה מוניות על חשבוני) האם ע"פ חוק הם חייבים לאסוף ולזכות?
תודה. | |
|
|
|
| 5/10/2021 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 18:18:44 |
| שלום רב בני,
מה המוצר שנרכש?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת בית העסק?
| |
|
|
|
| 5/10/2021 22:33 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 22:33:02 |
| מוצרי מכולת/מזון פרודוקטים,
התגובה שלהם: הם מסרבים לאסוף בטענה "שאין אפשרות לבצע איסוף"(שזה שקר) ודורשים ממני להחזיר לסניף (כמובן שזה מוניות על חשבוני). | |
|
|
|
| 6/10/2021 09:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 09:15:34 |
| "ואף חייבו בסכום גבוה".
תתקשר לחברת האשראי ותודיע. הם מחויבים להחזיר לך את ההפרש והנושא ימשיך להתברר. תקרא גם את תנאי השירות באתר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/10/2021 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 10:26:20 |
| שלום רב בני,
פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו ככל שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 6/10/2021 05:31 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2021 | | שעה: | 05:31:18 |
| שלום רב,
אמא שלי רכשה משקפיים חדשות רפואיות באופטיקנה בשווי של מעל עשרת אלפים שקלים באופטיקנה קניון מלחה ירושלים המשקפיים אשר הנפיקו עבורה במיוחד בהתאמה אישית אינם מתאימות לה וגורמות לה לנזק לפי הדיאגנוזה של רופאת העיניים מרגישה כובד בעיניים וכאבי ראש שמופיעים בזמן הרכבת המשקפיים בזמן קריאה וצפייה בטלויזיה. .
יש לציין כי אמא שלי גמלאית ומתקיימת מקצבה אני רוצה לבטל את העסקה עבורה איך עושים זאת? | |
|
|
|
| 10/10/2021 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 10:24:08 |
| שלום רב עדי,
בפנייתך את מציינת כי:
"...המשקפיים אשר הנפיקו עבורה במיוחד בהתאמה אישית אינם מתאימות לה וגורמות לה לנזק..."- האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת החברה?
| |
|
|
|
| 30/9/2021 18:09 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2021 | | שעה: | 18:09:15 |
| שלום רב, לפני כחודש הבחנתי שיש לי חיוב קבוע של כ40 שקלים בכרטיס האשראי. מבירור שערכתי התברר כי מדובר במנוי של אמאזון פריים-אין לי מנוי כזה וגם לא היה לי מעולם. אני יכול לראות רק חצי שנה לאחור באופן דיגיטלי ובכל התקופה הזו חויבתי ואני מניח שגם לפני כן. פניתי אליהם והם ציינו שיזכו אולי רק על חיובים של 3 חודשים. א.איך אפשר לחייב אותם לספק לי את הפירוט ארוך הטווח לאחור? ב.האם יש לי עילה לתביעה על הזיכוי החלקי בלבד? מבחינתי מדובר בגניבה ובמקום לפצות אותי על עוגמת הנפש והחיובים המיותרים הם מגבילים כאמור את הזיכוי וגם לא חוזרים אלי לטלפון למרות שביקשתי כבר 4 פעמים.
תודה רבה לעוזרים. | |
|
|
|
| 5/10/2021 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 09:24:50 |
| שלום רב עמית,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...מבירור שערכתי התברר כי מדובר במנוי של אמאזון פריים-אין לי מנוי כזה וגם לא היה לי מעולם..."- מול מי בוצע הבירור?
כלל שמדובר בבירור שבוצע מול חברת האשראי, האם ביקשת לברר אם התבצע בירור מול בית העסק אשר חייב את חשבונך ללא ידיעתך והסכמתך?
| |
|
|
|
| 5/10/2021 17:00 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 17:00:33 |
| בדקתי באתר אמאזון, אין לי ולא היה לי מנוי כזה.
ביקשתי מישרכארד שידאגו להפסיק את החיובים ולזכות אותי בגין החיובים שנעשו והם השיבו שהם יזכו על תנאי את החשבון בטווח של 120 ימים אחורה (טעיתי כשכתבתי 3 חודשים) אבל מדובר בחיובים שנמשכים לפחות חצי שנה(הטווח בו אני יכול לראות את החיובים באתר). אין לי ספק שיזכו אותי גם לא על תנאי כי לא ביצעתי את הרכישה ואני ממתין לאישור בנושא אבל הזיכוי יהיה חלקי ועל כן אני שואל-האם אני יכול לחייב אותם לספק לי תיעוד של החיובים והאם יש עילה לתביעה בנושא באם לא יסכימו להשיב לי את הסכום המלא.
תודה, עמית
| |
|
|
|
| 10/10/2021 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 10:07:29 |
| שלום רב עמית,
באפשרותך לפנות אל הנהלת פניות הציבור של חברת האשראי ולאחריו אם תתקל בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 5/10/2021 13:07 |
גלית קלמה |
 | | מחבר: | גלית קלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 13:07:47 |
| שלום לכם,
פניתי אליכם בעבר בנוגע להחזר כספי עבור מופע של סלין דיון,שלחתי לכם את כל הטפסים הפרטים וההוכחות.
ההחזר הכספי שהם מציעים הוא בסביבות 25% פחות מערך הכרטיס.אני חושבת שיש פה גזל שצריך לתת עליו את הדעת, ולא לאפשר לבעלי הממון לעשוק את האזרח.
איך אני ועוד הרבה אנשים נקבל את כספנו בחזרה?
אשמח לייעוץ
תודה גלית | |
|
|
|
| 10/10/2021 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 09:05:41 |
| שלום רב גלית,
אנא צייני את מס' הפניה אלינו.
| |
|
|
|
| 5/10/2021 12:40 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 12:40:46 |
| שלום!
לפני קרוב לשנה קניתי מחשב נייד. כעבור כמה חודשים הפסיקו לעבוד כמה מקשים במקלדת. התקשרתי לחברה והם שלחו טכנאי שהחליף מקלדת חדשה במסגרת האחריות. כעת חצי שנה אח"כ יש שוב פעם אותה תקלה של מקשים שלא עובדים. נשאר לי עוד חודש לאחריות והם יתקנו לי את זה שוב. אבל אני חושש לאור הישנות התקלה שמדובר בפגם מובנה ביצור ושהתקלה תחזור שוב לאחר שתסתיים האחריות.
רציתי לשאול האם יש לי עילה לדרוש מהם להחליף לי למחשב מסוג אחר, או לפחות להאריך לי את תקופת האחריות לאחר שיתקנו את התקלה?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 10/10/2021 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 09:03:58 |
| שלום רב יוסף,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... כעבור כמה חודשים הפסיקו לעבוד כמה מקשים במקלדת. התקשרתי לחברה והם שלחו טכנאי שהחליף מקלדת חדשה במסגרת האחריות. כעת חצי שנה אח"כ יש שוב פעם אותה תקלה של מקשים שלא עובדים. נשאר לי עוד חודש לאחריות והם יתקנו לי את זה שוב. ..."- עקרונית, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה.
(ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה."
מכאן, שנשאלת השאלה האם קיבלת מסמך המעיד על התקלה והתיקון שבוצע? אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון דרישתך. | |
|
|
|
| 5/10/2021 07:48 |
דולב |
 | | מחבר: | דולב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 07:48:48 |
| לפני יום קניתי בגד מחברה בארץ ובבוקר לא רציתי את המוצר ושלחתי להם שאיני מעוניין ואני רוצה זיכוי.
יש לציין שהמוצר לא הגיע אליי עדיין
בתקנון של החברה שלהם רשום ״ הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות לזיכוי ו/או החלפה וזאת כל עוד ולא נעשה שימוש והמוצר ללא פגם, ולשיקול דעתה הבלעדי״
זה אומר שהם לא חייבים לתת לי החזר כספי ורק להחליף לי את המוצר אם הם רוצים? כי אני לא מעוניין בהחלפה כי הבנתי שהמוצרים שלהם מזויפים למרות שרשום מקורי
אשמח לעזרה בבקשה | |
|
|
|
| 5/10/2021 10:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 10:28:04 |
| | המונח הנכון הוא "ביטול עסקה" ואולי כדאי שתבהיר להם בכתב. הם מחויבים להחזיר לך את כספך בניכוי 5% דמי ביטול. אין לי קשר למועצה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/10/2021 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 08:55:50 |
| שלום רב דולב,
האם העסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או שמדובר בעסקה פרונטלית?
מה עלות המוצר?
| |
|
|
|
| 4/10/2021 13:19 |
אריאלה |
 | | מחבר: | אריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 13:19:14 |
| לפני רכישת המוצר ביררתי עם בית העסק לגביי מדיניות החזרות. נאמר לי שאם ארצה להחזיר את המוצר אצטרך לספוג גם את עלות המשלוח אליי, שקודם לכן הוצע בחינם, וגם את עלות המשלוח חזרה לבית העסק. האם זה סביר? תודה מראש.
| |
|
|
|
| 10/10/2021 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/10/2021 | | שעה: | 08:41:45 |
| שלום רב אריאלה,
האם העסקה בוצעה? אם כן, כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מה המוצר שנרכש? | |
|
|
|
| 5/10/2021 07:16 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 07:16:53 |
| | רכשתי מנוי בשומרי משקל לחצי שנה. כעבור חודשיים שלא הצליח רוצה לבטל תשלום. כל חודש יורד 236 שח.לא יכולה להמשיך לשלם. חודש ספגתי ושילמתי נשאר עוד 3. הם לא רוצים לתת לי להקפיא או לבטל רק הציעו שאעביר מנוי מה שלא רלוונטי. מה אני עושה? | |
|
|
|
| 7/10/2021 18:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 18:25:29 |
| שלום רב אורלי,
האם יש הסכם התקשרות בניכם? אם כן, מה מופיע בו?
האם הוכן תפריט במיוחד בעבורך?
| |
|
|
|
| 5/10/2021 00:32 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/10/2021 | | שעה: | 00:32:39 |
| | היתה לי חבילה של כ7500 דקות לחודש ברמי לוי שהיתה אמורה להגמר בעוד כשנה ופתאום קצצו ל2000 דקות | |
|
|
|
| 7/10/2021 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 18:18:57 |
| שלום רב שלום,
האם נשלחה אליך הודעה מוקדמת בעניין?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם לאו, פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין היה ותתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/10/2021 17:47 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 17:47:36 |
| שלום!
לפני קרוב לשנה קניתי מחשב נייד. כעבור כמה חודשים הפסיקו לעבוד כמה מקשים במקלדת. התקשרתי לחברה והם שלחו טכנאי שהחליף מקלדת חדשה במסגרת האחריות. כעת חצי שנה אח"כ יש שוב פעם אותה תקלה של מקשים שלא עובדים. נשאר לי עוד חודש לאחריות והם יתקנו לי את זה שוב. אבל אני חושש לאור הישנות התקלה שמדובר בפגם מובנה ביצור ושהתקלה תחזור שוב לאחר שתסתיים האחריות.
רציתי לשאול האם יש לי עילה לדרוש מהם להחליף לי למחשב מסוג אחר, או לפחות להאריך לי את תקופת האחריות לאחר שיתקנו את התקלה?
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 7/10/2021 18:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 18:14:51 |
| שלום רב יוסף,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... כעבור כמה חודשים הפסיקו לעבוד כמה מקשים במקלדת. התקשרתי לחברה והם שלחו טכנאי שהחליף מקלדת חדשה במסגרת האחריות. כעת חצי שנה אח"כ יש שוב פעם אותה תקלה של מקשים שלא עובדים. נשאר לי עוד חודש לאחריות והם יתקנו לי את זה שוב. ..."- עקרונית, תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה.
(ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה."
מכאן, שנשאלת השאלה האם קיבלת מסמך המעיד על התקלה והתיקון שבוצע? אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון דרישתך. | |
|
|
|
| 4/10/2021 16:18 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 16:18:13 |
| לאחרונה רכשתי מקרר של שארפ, הגיע אליי טכנאי לביקור והציע לי לקנות מהם מגן ברקים (יש לציין במחיר מופקע) , שרק במידה ואקנה מהם את המגן ברקים ויקרה משהו לכרטיס מחשב של המקרר אז תהיה אחריות ל3 שנים אחרת לא תהיה.
האם זה משהו תקין? | |
|
|
|
| 7/10/2021 17:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 17:55:25 |
| שלום רב נדב,
מתי נרכש המקרר?
מתי נרכש מגן ברקים(תאריך)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם הניתנת על ידי היבואן/יצרן.
תקנה 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
יש לציין כי במוצר המתואר- מקרר, תקנה 3(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף במשך 7 שנים(כולל שנת אחריות הראשונה).
| |
|
|
|
| 4/10/2021 15:33 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 15:33:09 |
| שלום
חברה טובה ביקשה ממני עזרה עם קנייה של טלווזיה, המלצתי לה לרכוש, דרך KSP. בעת ההזמנה הוספנו תשלום על הובלה, מהסוג היקר שכולל בלי מעלית כי לא היינו בטוחים שהטלווזיה תיכנס למעלית.
הטלווזיה הוזמנה לפני החגים, המשלוח התעכב והתעכב, בשירות הלקוחות שלהם אין אפשרות להתקשר רק לשלוח הודעה שאליה הם פשוט לא חוזרים, לפני מספר ימים אמרו שהם מתנצלים על העיכוב ואמרו שיתנו 50 שח הנחה, אמרנו שההנחה לא מעניינת, שיגידו מתי הטלווזיה תגיע, הם אמרו שיבדקו ולא חזרו, אתמול בפניה נוספת מצידנו הם אמרו שהם מתנצלים אבל אין להם את הטלווזיה ופשוט הציעו לבטל את העיסקה (אחרי יותר משבועיים המתנה) כמובן שלא הסכמנו, במקביל בדקנו באתר והם עדיין מוכרים את אותה טלווזיה (אפילו ניתן לאסוף אותה בסניפים מסויימים), שאמרנו את זה לנציגה בוואטסאפ היא אמרה שהיא תבדוק, ובאופן מפתיע, עדיין לא חזרה כבר כמה שעות עם תשובה רלוונטית חוץ מ "יחזרו אליכם".
בתשובות הלקוניות שלהם הם אומרים שהם רק מוכנים לתת זיכוי (כאמור, אחרי למעלה משבועיים של המתנה, יכולתי כבר לקנות את הטלווזיה במקום אחר)
וכאמור, באתר שלהם כל הזמן הזה הם עדיין מוכרים את הטלווזיה.
האם יש כאן קייס לתביעה? האם אני מוכרח לקבל זיכוי שמוצע לי? | |
|
|
|
| 7/10/2021 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 17:16:34 |
| שלום רב אייל,
מהי דרישתך?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...(כאמור, אחרי למעלה משבועיים של המתנה, יכולתי כבר לקנות את הטלווזיה במקום אחר)..."- מה הנזק שנגרם לך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך בין היתר, בעניין :
"...במקביל בדקנו באתר והם עדיין מוכרים את אותה טלווזיה (אפילו ניתן לאסוף אותה בסניפים מסויימים),...", לאחריו ככל שתתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/10/2021 13:32 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2021 | | שעה: | 13:32:49 |
| שלום התקשרתי עם חברה מסוימת בקשר להוזלת ביטוחים ב31.8
ב13.9 הגשתי בקשה לבטל את הקשר.
אחרי בדיקה קיבלתי תשובה היום ה4.10 שלא יכולים להחזיר את הכסף כי זו עסקה פיננסית
ואפשר להתחרט מקסימום עד 48 שעות.
אני פנסיונרית וחד הורית ובקושי מתפרנסת. מודה טעיתי אז מה
אי אפשר להתחרט ועוד לא עברו שבועיים. לפושע הכי גדול סולחים.
מבקשת שמישהו יתן לי עצה מה לעשות ובהקדם האפשרי וברצינות.
תודה.
| |
|
|
|
| 7/10/2021 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/10/2021 | | שעה: | 16:57:48 |
| שלום רב רחל,
האם מדובר ברכישת שירות ביטוח למוצרי חשמל?
| |
|
|
|
|