| 16/11/2021 11:17 |
סבטלנה |
 | | מחבר: | סבטלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 11:17:22 |
| הזמנתי לינה במקום מסוים ביום חמישי. היה רשום שהביטול הוא שלושה ימים מראש ולא צפיתי בעיה לכן אישרתי.
ביום שישי החלטתי לבטל עקב התראות חום וביטול הטיול שלי.
המקום חייב אותי בסכום המלא בגלל התנאי של ההתראה מראש.
האם יש איזה חוק שמגן עלי במקרה הזה - שההזמנה נעשתה בתוך תקופת ההתראה מראש ולמעשה אין יכולת לבטל בזמן?
| |
|
|
|
| 18/11/2021 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 14:31:59 |
| שלום רב סבטלנה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
מהו המועד בו היית אמור לקבל את השירות(תאריך)?
| |
|
|
|
| 16/11/2021 10:24 |
בר-שם בדוי |
 | | מחבר: | בר-שם בדוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 10:24:27 |
| באתר יד 2 נתקלתי במודעת שכירות שמתארת דירת 3 חדרים
הטלפון שמקושר למודעה שייך למתווך (יש צילום מסך מאשר)
התקשרתי אליו, הוא הראה לי את הדירה (יש צילום מסך של ההתכתבות)
והציג לי אותה כדירת 3 חדרים(כפי שרשם במודעה)
קבענו לחתום על חוזה למחרת (יש צילום מסך מאשר)
ביום חתימת החוזה, טרם חתימת החוזה, ביקשתי שטר בעלות
המתווך ובעל הדירה הסיתו את תשומת לבי מהנושא
טענו שלא נהוג לבקש שטר בעלות ממשכירים ולכן הם לא באו עם זה מוכנים
סמכתי עליהם, בחוזה נרשם בבירור שמדובר בדירת 3 חדרים
חתמתי על החוזה ונתתי שיקים
המתווך(עובד דרך משרד תיווך -יש צילום מסך שמאשר את הקשר של חברת התיווך לדירה) דרש תשלום על סך 4000 במזומן(יש צילום מסך שהוא מאשר שקיבל ממני 4000) ולא נתן לי קבלה
התעקשתי על שטר הבעלות ביום שלמחרת וראיתי שרשום בו שהדירה בעלת 2.5 חדרים
הרגשתי מרומה, הצגתי את הטענה שלי בפני המתווך והוא ענה לי בצורה לא נעימה, אפילו מתגוננת ומאשימה
טען שראיתי את הדירה ואהבתי אותה אז מה זה רלוונטי עכשיו וזה נחשב שניים וחצי חדרים רק בגלל שהממ"ד נחשב לחצי חדר ושהוא לא אוהב את טון הדיבור שלי
לי לא אכפת מה הוא חושב, מבחינתי יש חוסר אמון, אם ממ"ד נחשב חצי חדר אז תשווק את הדירה כשתיים וחצי חדרים ואל תשקר, גם בעל הדירה יצא לא בסדר בנושא הזה
עצם העובדה שהם סילפו את האמת לגבי כמות החדרים מעידה כי התעסקנו עם בעל דירה ומתווך בעייתיים
אז אני ובעלי החלטנו לא להיכנס לריבים כי חששנו שבעל הדירה יחליט לממש את החוזה ויקח 3 חודשים ראשונים שכירות ואז נהיה בבעיה רצינית עד שמערכת המשפט תחליט שהצדק עמנו
ולכן, למחרת טענו בפני בעל הבית שאנחנו רוצים לבטל חוזה כי נסתבך כספית תוך כמה חודשים בטווח הארוך
בפועל הסיבה האמיתית היא כי הרגשתי מרומה מאוד שהמתווך שיווק את הדירה כדירת 3 חדרים(כתוב במודעה ביד 2 3 חדרים, המתווך הציג את הדירה כדירת 3 חדרים,כתוב בחוזה 3 חדרים, בשטר בעלות רשום בבירור 2.5 חדרים) כי אם הייתי יודעת על כמות החדרים לא הייתי חותמת
בעל הבית והמתווך הבינו בין השורות שהסיבה העיקרית היא באמת עניין כמות החדרים
כמובן, כפי שחשבנו שיקרה, הם הפכו את הקערה על פיה ואנחנו הפכנו לננזפים, מבחינתם אנחנו לא בסדר כי לא מבטלים חוזה בכלל סיבה כזאת והם דגלו בזה שזו לא יכולה להיחשב סיבה לביטול חוזה ושהסיבה לביטול היא כי לא נעמוד בהתחייבות הכספית כי אם ראינו את הדירה ואהבנו אותה אז מה זה משנה מה כמות החדרים
ובכן, ברור שזה משנה וכל בר דעת יבין זאת וברור שהם לא אמינים...אני אחליט אם משנה לי שזה 3 או 2.5 חדרים. הם לא יחליטו בשבילי שזה לא משנה ואני לא אשכור דירה ממישהו שרימה אותי מלכתחילה
הצלחתי לבטל את החוזה ולהחזיר את השיקים(בלית ברירה, שילמנו דמי הפקדה ודמי שחרור של שיקים על סך 288 שח לבעל הבית)
המתווך לא רצה להחזיר את הכסף. בהתחלה הוא לא רצה להחזיר כלום.
התעקשתי, התקשרתי למשרד תיווך שהוא עובד בו וגם התרעתי בפניו שאני אגש לרשויות במידת הצורך ואז הוא אמר שהוא יכול להחזיר לי רק חצי
כמובן שזה לא התאים לי, אני רוצה הכול, הוא שיווק דירה עם פרט שגוי
אחרי התנצחויות ממושכות והתחמקויות, קיבלתי תשובה שברגע שהדירה תושכר לשוכר אחר אקבל את העמלה שהשוכר הזה ישלם
להאמין לו שזה יקרה?
האם הזמן שאחכה הוא קריטי לתלונה שלי? האם הוא מתחמק באלגנטיות?
האם אוכל לפנות למערכת המשפט גם אחרי חודש? איך אני משיגה את הכסף בחזרה?
לא מגיע לו שקל מהכסף הזה. הוא השאיר אותי כעוסה ועצבנית וזה מרגיש שהוא מושך זמן. הוא רימה אותי ואני רוצה את כל הכסף בחזרה
| |
|
|
|
| 16/11/2021 10:32 |
בר-שם בדוי |
 | | מחבר: | בר-שם בדוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 10:32:09 |
| אציין שהמתווך לא מוזכר בשום מקום בחוזה ולא הוחתמתי על שום מסמך שמחייב אותי לשלם לו
אין שום מסמך שמתאר שקיבלתי את שירותיו,אפשר להבין את זה משיחות בוואטסאפ בסמסים
לא השכרתי את שירותי משרד התיווך.המתווך אינו מטעמי אלא מטעם בעל הדירה.
בסך הכול התעניינתי בדירה שהוצגה באתר והוא המתווך שהיה שייך למודעה
לא הבנתי בכלל למה עליי לשלם לו אם בעל הדירה הוא זה שמעוניין שהמתווך ימצא עבורו שוכר
הוא בסך הכול הציג לי את הדירה במשך חצי שעה
בכל מקרה הוא שיקר לגבי כמות החדרים ואני כבר לא מאמינה לו בכלל אז יכול להיות שהוא גם שיקר לגבי גודל הדירה במ"ר
| |
|
|
|
| 16/11/2021 10:34 |
בר -שם בדוי |
 | | מחבר: | בר -שם בדוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 10:34:30 |
| | אבל הנקודה היא שהוא שיווק בצורה מוטעית את הדירה ואני רוצה את כל הכסף בחזרה. הוא פשוט שיטה בי | |
|
|
|
| 18/11/2021 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 14:25:56 |
| שלום רב אדון,
ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא פנה אל בית העסק, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו באפשרותך לפנות אל רשם המתווכים, במשרד המשפטים באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/complaining_about_realtor_new | |
|
|
|
| 16/11/2021 10:21 |
ממתין |
 | | מחבר: | ממתין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 10:21:57 |
| שלחתי לפני כחודש "בקשה לעיון בהקלטות".
העסק התעלם ולא ענה כל תגובה.
התקשרתי היום לברר מה המצב.
בתחילה טענו שרק בצו בית משפט
לאחר מכן טענו שכלל לא קיבלו את המכתב שלי...
לאחר שהוברר שכן קיבלו את המכתב ושהחוק מחייב אם ביקשתי, גם ללא צו -
- כרגע טוענים שאני צריך להגיע לסניף להאזין שם. מדובר בכמות שיחות של שעות.
הקראתי להם את ההנחיה של הרשם - שצריך לשלוח קבצים בדוא"ל.
זה לא עוזר.
מסרבים לשלוח תשובה בכתב.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 18/11/2021 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 14:14:48 |
| שלום רב אדון,
באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 15/11/2021 13:10 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2021 | | שעה: | 13:10:55 |
| שלום,
רכשתי מוצר חשמלי לפני מספר שבועות ובשבוע שבעבר סיכמתי עם המתקין שההתקנה תבוצע היום בבוקר. נאמר לי להמתין בבית בין השעות 8 ל-10 בבוקר.
את המוצר קניתי מחברת directprice פה בארץ והם למעשה שולחים מתקינים לבצע את ההתקנות. המתקינים הם לא עובדי החברה, אלא אנשים עצמאיים.
המתקין איתו דיברתי לא הגיע בשעות שציין , השעה עכשיו 13:00 בצהרים והוא לא עונה לשיחות הטלפון שלי, לא עונה להודעות הוואטסאפ שלי למרות שאני רואה אותו מתחבר מדי פעם לשם ומסנן אותי באופן בוטה.
קראתי שחובה עליי לשלוח מכתב רשום לבית העסק לפני הגשת תלונה במועצה לצרכן. אבל מכיוון שהמתקין הינו עצמאי אני לא יודע מה עליי לעשות.
אשמח לתובנות.
תודה | |
|
|
|
| 18/11/2021 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 12:52:10 |
| שלום רב ישראל,
האם עיינת בתעודת האחריות?
אם כן, האם היבואן/יצרן דורש שהתקנת המוצר תעשה על ידי מי מטעמו?
עקרונית, סעיף 4 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"חובת התקנה
4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן."
| |
|
|
|
| 15/11/2021 17:49 |
פנינה |
 | | מחבר: | פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2021 | | שעה: | 17:49:39 |
| לאור החלטת בית המשפט
האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות,את החזרת מלוא סכום הכסף,ולא 82%מערך הכרטיס? | |
|
|
|
| 18/11/2021 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 10:32:05 |
| שלום רב פנינה,
זו צריכה להיות החלטה שלך.
| |
|
|
|
| 18/11/2021 12:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 12:32:34 |
| | ניתן אבל בתביעות ייצוגיות, בהתאם להודעה שיוציא/הוציא עו"ד, צריך להודיע לו עד תאריך מסוים שלא מעוניינים להשתתף בהסדר הפשרה בכדי לתבוע באופן פרטי. קחי בחשבון ששופט כבר שקל בתיק את טענות הצדדים ופסק את מה שפסק. | |
|
|
|
| 15/11/2021 08:12 |
ב |
 | | מחבר: | ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2021 | | שעה: | 08:12:23 |
| נרשמתי לקורס (שירות מתמשך, עסקת מכר מרחוק,) בקורס לא נלמד מה שהובטח לי שנלמד אז נכנסתי לקרוא קצת באתר וראיתי את הסימולטור לבדיקת זכאות לביטול עסקה. בעזרת הסימולטור הבנתי שלא קיבלתי 'מסמך גילוי' או שקיבלתי אבל חסרים בו תנאי ביטול עסקה ושאני זכאי לביטול העסקה.
לא הבנתי מה זה בדיוק המסמך גילוי ואיך אני אמור לקבל אותו... קיבלתי קבלה, אישור הרשמה או משהו בסגנון וכמה הודעות מבית העסק והמנהלים של הקורס שכוללים חלק מהפטרים שצריך בשביל מסמך גילוי אבל בשום מקום אין פרטים לביטול העסקה.
העסקה בוצעה לפניי 6-7 שבועות וכבר שילמתי 2 תשלומים מתוך 5.
לא הצלחתי להבין אם אני זכאי לביטול העסקה למרות שעברו יותר מ 14 ימים. | |
|
|
|
| 18/11/2021 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 10:17:45 |
| שלום רב אדון,
מעיון בפנייתך אתה מציין כי:
"... בקורס לא נלמד מה שהובטח לי שנלמד..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך זו? א כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק בית העסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי נאות, כקבוע בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן, בו יפורט פרטים הללו:
"עסקת מכר מרחוק (תיקון מס' 6) תשנ"ח-1998 חוק (מס' 7) תשנ"ח-1998
14ג. (א) בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:
(תיקון מס' 14) תשס"ד-2004
(1) השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;
(2) התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;
(3) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים;
(4) מועד ודרך הספקת הנכס או השירות;
(5) התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף;
(6) פרטים בדבר אחריות לנכס;
(תיקון מס' 47) תשע"ו-2016
(7) פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג).
(ב) בעסקת מכר מרחוק יספק העוסק לצרכן בכתב, בעברית או בשפה שבה נעשתה הפניה לשיווק, לא יאוחר ממועד הספקת הנכס או השירות, מסמך הכולל פרטים אלה:
(1) הפרטים האמורים בסעיף קטן (א)(1) ו-(2);
(2) מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום החלים על העסקה;
(תיקון מס' 47) תשע"ו-2016
(3) האופן שבו יכול הצרכן לממש את זכותו לבטל את העסקה, בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג);
(4) שם היצרן וארץ ייצור הנכס;
(5) מידע בדבר האחריות לנכס או לשירות;
(6) תנאים נוספים החלים על העסקה." | |
|
|
|
| 14/11/2021 20:15 |
איתי כ. |
 | | מחבר: | איתי כ. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 20:15:31 |
|
ביום חמישי האחרון קניתי מחברת ״סיגנט טכנולוגיות בע״מ״ אזניות בלוטוס.
הגעתי לדוכן שלהם, התלבטתי רבות ולאחר שהוסבר לי כי הן מאוד איכותיות וטובות החלטתי לקנות אותן.
בדרכי הבייתה, פתחתי את המארז, בדקתי כיצד מחברים את האזניות לפלאפון וביצעתי ניסיון השמעת שיר. לאחר מספר שניות הבנתי שהאזניות לא נוחות, המקשים לא טובים כמו שנאמר לי ואיכות הצליל לא משהו.
חיפשתי את החברה רבות באינטרנט (שאגב המידע עליהם שגוי ואין כל אזכור היכן החברה נמצאת). לאחר ששלחתי מספר מיילים התקשר אליי נציג ואמר לי שהם לא יכולים לקחת חזרה את המוצר מכיוון שפתחתי אותו והוא היה בתוך האוזן שלי. (המחיר הוא מעל 50₪).
אמרתי להם שהמוצר חדש לגמרי, לא נעשה בו שימוש כמעט כלל והוא בתוך האריזה שלו ללא כל פגע.
האם הם מחוייבים על פי חוק להחזיר לי את סכום הכסף ששילמתי ולקבל חזרה את המוצר? או לפחות להחזיר מחצית מהסכום? | |
|
|
|
| 18/11/2021 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 08:40:58 |
| שלום רב איתי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, בקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית.
לעניין הקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית- ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי דמי הביטול של 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
לפיכך, היה ומדובר במוצר שאריזתו נפתחה הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, עם זאת, באפשרותך לבדוק אם ישנו בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין ולפעול בהתאם.
היה ולא קיים בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 14/11/2021 19:38 |
מרגה |
 | | מחבר: | מרגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 19:38:06 |
| רכשתי ספה מהנ"ל, היא מתפרקת, הכריות קשות. חזרתי לחנות, נמצא שם מישהו בשם עמוס ואומר שארמני דיזיין לא קיים יותר והוא לא אחראי, אבל לקח את הכריותולא מוכן לדבר איתי. האם ידוע לכם מה מצב רשת ארמני דיזיין ח.פ. 516083177
בתודה מרגה | |
|
|
|
| 18/11/2021 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 08:31:06 |
| שלום רב מרגה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
באפשרותך לאתר את כתובת החברה לפי מספר ח.פ.(אם יש ברשותך חשבונית תענייני בה או שתפני אל חברת האשראי לבירור אמצעי התקשרות עם החברה),על מנת לפנות בכתב אל בית העסק, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/11/2021 14:43 |
גילת |
 | | מחבר: | גילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 14:43:17 |
| שלום רב,מאחר ובחנות הבגדים לא היו מכנסיים במידה שלי, בקשתי שיזמינו עבורי את המכנסיים מסניף אחר ברשת, ואף שילמתי עבור המכנסיים שהזמנתי. חלף שבוע מאז ההזמנה,המכנסיים טרם הגיעו אל החנות ממנה הזמנתי, אך נמלכתי בדעתי ובקשתי לבטל את ההזמנה. האם אני זכאית להחזר כספי על המכנסיים, שטרם הגיעו לחנות, או שאני זכאית רק לזיכוי כספי?
תודה מראש, גילת | |
|
|
|
| 14/11/2021 14:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 14:55:03 |
| | זכאית להחזר כספי בניכוי 5% דמי ביטול. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 18/11/2021 08:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/11/2021 | | שעה: | 08:20:59 |
| שלום רב גילת,
ככל שהעסקה בוצעה בחנות, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מהי המדיניות במקרה של חרטה?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם סוכם בניכם מועד אספקת המוצר? | |
|
|
|
| 10/11/2021 15:20 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2021 | | שעה: | 15:20:10 |
| שלום,
בדצמבר 2020 רכשתי טיסות מ"אל על" הלוך חזור. הטיסות בוטלו והוצעו לי טיסות במועדים מאוחרים. הטיסה חזור נדחתה ביום ונאלצתי להישאר בחו"ל יום נוסף בגלל זה. האם מגיע לי פיצוי מאל על? קראתי והבנתי שהם צריכים לתת "שירותי סיוע" שזה אומר לשלם על הלינה, האוכל והתחבורה עבור היום הזה. ואם לא מסכימים לשלם? האם אפשר לתבוע אותם?
רשום בחוק שאפשר לתבוע גם פיצוי כספי בסך 2070 ש"ח וגם "פיצויים לדוגמה" בסך של עד 10,350 ש"ח
האם אני מבין נכון? | |
|
|
|
| 14/11/2021 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 17:31:11 |
| שלום רב אבי,
"...הטיסה חזור נדחתה ביום..."-מה הסיבה שהטיסה נדחתה?
האם נשלחה אליך הודעה? אם כן, כמה ימים לפני הטיסה?
האם בוצעה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת החברה? | |
|
|
|
| 14/11/2021 18:55 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 18:55:11 |
| תודה על התשובה
"...הטיסה חזור נדחתה ביום..."-מה הסיבה שהטיסה נדחתה?-לא הוסבר מדוע. הם פשוט אמרו שיש כל יום טיסה ב09:00 במקום הטיסה הלוך שבוטלה.גם לא הודיעו על כך-אני זה שהתקשרתי אליהם פעמים רבות ןהם ענו לאחר שעות רבות ורק דרך הצ'אט בוט שלהם בוואטסאפ שזה בפירוש מתיש. אותו הדבר היתה התנהלותם בטיסה חזור שבוטלה אף היא ללא כל הודעה מהם אלא רק שהתקשרתי לברר נתבשר לי על כך דרף הצ'אט אחרי שעות
האם נשלחה אליך הודעה? אם כן, כמה ימים לפני הטיסה?-לא כאמור. אני זה שהתקשרתי ולא היה ניתן לקבל מהם מענה אלא רק דרך הבוט שלהם ולאחר שעות רבות
האם בוצעה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת החברה?-כן בוצעו פניות רבות ומתישות גם במייל במשך מספר חודשים. תשובתם היתה (לאחר שבכלל מצאתי נציגה שענתה לי וזה לבד ארך שבועות רבים כי לא ניתן היה להשיגם בשום אמצעי אלא רק דרך הצ'אט בוט כאמור) שהם מוכנים לתת לי שובר זיכוי לרכישת טיסות אצלם בעתיד על סך 150 דולר וזאת למרות ששלחתי להם קבלות לבקשתם להראות להם שדחיית הטיסה ליום למחרת גרמה לי להוצאות של לינה+אוכל+תחבורה (שירותי סיוע להבנתי) בסך 1125 ש"ח. לאחר התכתבות מתישה נוספת שארכה שבועות רבים הם החליטו לתת לי 200 דולר פיצוי ולא 1125 ש"ח. | |
|
|
|
| 17/11/2021 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 15:58:19 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, סעיף 1 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 מגדיר מהי "טיסה שבוטלה" כדלקמן:
""טיסה שבוטלה" – כל אחת מאלה, ואולם לא יראו שינוי במספר הטיסה כשלעצמו כטיסה שבוטלה:
(1) טיסה שלא התקיימה;
(2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה ..."
סעיף 6 בחוק שירותי תעופה קובע כי:
"(א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:
(1) שירותי סיוע;
(2) השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע;
(3) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה.
(ב) מפעיל טיסה או מארגן שהציע לנוסע כרטיס טיסה חלופי כאמור בסעיף קטן (א)(2), והנוסע קיבל הצעה זו, רשאי להפחית במחצית את סכום הפיצוי הכספי שהנוסע זכאי לו לפי הוראות סעיף קטן (א)(3), ובלבד שהאיחור במועד הנחיתה ביעד הסופי של הנוסע לעומת המועד המקורי לנחיתה באותו יעד הוא כמפורט להלן:
(1) עד שעתיים – אם הטיסה היא במרחק שאינו עולה על 2,000 ק"מ;
(2) עד שלוש שעות – אם הטיסה היא במרחק שאינו עולה על 4,500 ק"מ;
(3) עד ארבע שעות – אם הטיסה היא במרחק העולה על 4,500 ק"מ.
(ג) על אף האמור בסעיף קטן (א), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי הנוסע קיבל ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירותי סוכנות הנסיעות הודעה על כך –
(1) 14 ימים לפחות לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה;
(2) בין שבעה ל-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, ומפעיל הטיסה או המארגן הציע לו טיסה חלופית שמועד המראתה הוא לכל היותר שעתיים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה המקורי, ומועד נחיתתה ביעד הסופי הוא לא יאוחר מארבע שעות לאחר המועד המקורי לנחיתה באותו יעד;
(3) פחות משבעה ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, ומפעיל הטיסה או המארגן הציע לו טיסה חלופית שמועד המראתה הוא לכל היותר שעה לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה המקורי, ומועד נחיתתה ביעד הסופי הוא לא יאוחר משעתיים מהמועד המקורי לנחיתה באותו יעד.
(ד) הוראות סעיף קטן (ג) לא יחולו אם הנוסע סירב לטוס בטיסה חלופית שהוצעה לו בשל כך שההצעה לא ניתנה לאדם המצטרף אליו לטיסה לפי הודעת הנוסע, או משום שנבצר מהנוסע לטוס בטיסה החלופית מטעמי ביטחון, דת או מגבלה רפואית.
(ה) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;
(2) הטיסה בוטלה בשל שביתה או השבתה מוגנות;
(3) הטיסה בוטלה כדי להימנע מחילול שבת או חג.
(ו) מפעיל טיסה או מארגן המודיע לנוסע על טיסה שבוטלה יציג לפניו חלופות להגעה ליעד הסופי.
..."
לפיכך, ועל מנת לברר בעניין אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/11/2021 17:58 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 17:58:52 |
| | יש לנו רטיבות בתקרת אחד החדרים שבביתנו כשיורד גשם. נכנסנו לגור בבניין כשהוא היה בן שנתיים, כלומר עדיין חלה אחריות הקבלן על תיקונים ונזילות. לקבלן יש סכסוך עם הדייר שמעלינו, הוא טוען שבגלל התקנת פרגולה יש רטיבות אצלנו וזה לא באחריותו. הדייר שמעלינו טוען שהרטיבות הייתה עוד לפני הפרגולה, והחברה אחראית לתיקון. החברה מתנערת מאחריותה לתיקון. מה עלינו לעשות? תודה | |
|
|
|
| 17/11/2021 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 13:21:21 |
| שלום רב חיים,
בעניין זה עליך להתייעץ עם עו"ד פרטי המתמחה בדיני מקרקעין.
| |
|
|
|
| 10/11/2021 14:11 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2021 | | שעה: | 14:11:10 |
| שלום וברכה, אודה לעזרתכם
ב- 28/7/21 הזמנו פינת אוכל המוכר בחנות התחייב לאספקה לראש השנה בעוד אנו התנינו במפורש את ההזמנה בכך, עם זאת בפועל הוא כתב מועד אספקה 4-6 שבועות ממועד חתימת ההסכם. כאשר ראש השנה חל בשבוע ה- 5. בנוסף סוכם על מידות שונות מהמוצג בחנות. הקטנה של הפינה בהתאמה לחדר בבית.
במועד ההזמנה שולם 1000 ש"ח כמקדמה.
ב8/8/21 קיבלנו דרישה כוחנית להוסיף עוד 4000 ש"ח החנות התנו את תחילת הייצור בתשלום נוסף זה. למרות ההסכם הראשוני של תשלום מקדמה ע"ס 1000 ש"ח.
ב- 2/8/21 שלחנו דוגמת עץ עבור הצבע.
ב - 24/8/21 התאפשר לנו לשלם ובלית ברירה נאלצנו להוסיף את הסך האמור כדי שיתחילו לייצר.
לאורך הזמן שחלף דרשנו את האספקה במועדה ונוצר סיכסוך וחוסר אמון שלנו בחנות.
ב- 9/11/21 , בפעל המוכר סיפק את הסחורה 11 שבועות לאחר השלמת דרישת התשלום הכוחנית ו 16 שבועות ממועד ההזמנה.
נחסוך בתיאור הצער ובעוגמת הנפש שהיינו ללא פינת אוכל בחגים ובכל השבתות שאחרי...
יום לפני האספקה עובדת במפעל יצרה קשר ודרשה את השלמת התשלום, ללא תשלום מלא מראש הם לא יספקו את המוצר. אני חששתי מאוד, מאחר והחנות לא גילתה ישרות במיוחד... ובכ"ז ביצעתי 2 העברות באפליקציה לחשבון המפעל, שלחתי אליה צילומי מסך של ההעברות, והיא אישרה את מועד האספקה למחרת.
לאחר זמן מה מההעברה הבחנתי שנחסמתי בוואצאפ אצל העובדת (התמונה שלה נעלמה והודעה אליה קיבלה וי אחד בלבד) מה שגרם לי לחשוד שהמוצרים אינם תקינים, ושיהיו לי סיבות לרצות לחזור אליה. החששות גברו וביצעתי ביטול באפליקציה של אחד התשלומים.
אכן ביום שאחרי פינת האוכל הגיעה, ומייד הבחנתי בכמה ליקויים:
1. גוון הצבע לא כפי שסוכם. (במהלך התקופה המוכר מסר לנו כמה קפיסי עץ צבועים מתוכם בחרנו, אך הגוון בפועל איננו תואם לזה שבחרנו)
2. הצביעה אינה אחידה, ובמקומות מסוימים הצבע שונה ונראה דהוי.
3. המידות לא תואמות את ההזמנה, בבדיקה נמצא שהשולחן במידות הסטנדרט של המפעל ולא במידות אותם אזמנו.
4. בתחילה, הוספנו על ההזמנה באופן טלפוני 2 כסאות שונים שאמורים להיות מרופדים במשענת הגב, ואלו הגיעו ללא ריפוד במשענת הגב.
5. חלק מהכיסאות מתנדנים ואינם ישרים או יציבים.
מאז אתמול פניתי לעובדת המדוברת בוואצפ, וכן למוכר בוואצאפ, ואין תגובה מהן, הגב' חסמה אותי והמוכר לא מגיב, למרות שרואים סימן שהוא קרא את ההודעות. גם היום פניתי למוכר בשאלה אם הם מתכוונים להחליף את השולחן ואין תגובה.
בשלב זה בחנות לא יודעים על ביטול התשלום, ואני חושש שכשיידעו ייתכן ויפתחו בהליכים משפטיים,
שאלותיי:
1. האם פעלתי כחוק בכך שביטלתי את ההעברה ?
2. האם עלי לפנות כעת לתביעה בגין העיכוב הרב ובגין המוצרים - אלו שהוזמנו לא הגיעו, הגיעו אחרים בגודל ובצבע שונה ?
3. האם יש חשיבות שאני אפתח תביעה ראשון ? יש לזה משקל בביה"מ ?
| |
|
|
|
| 14/11/2021 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 17:22:49 |
| שלום רב שחר,
"...יום לפני האספקה עובדת במפעל יצרה קשר ודרשה את השלמת התשלום, ללא תשלום מלא מראש הם לא יספקו את המוצר..." האם בהסכם ההתקשרות מופיע מידע זה? אם כן, והיות שאתה טוען כי: "...החששות גברו וביצעתי ביטול באפליקציה של אחד התשלומים..." עליך לעיין בהסכם ההתקשרות אם ישנו סעיף המתייחס לפיצויים מוסכמים במקרה שאחד מהצדדים מפר אותם.
בנוסף, אתה מציין כי:
"...ביום שאחרי פינת האוכל הגיעה, ומייד הבחנתי בכמה ליקויים..."- האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך? אם כן, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/11/2021 01:00 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2021 | | שעה: | 01:00:37 |
| תודה על המענה,
בהקשר לדרישת תשלום מראש, בעמוד ההסכם לא מופיע כלום מעניין זה, אך בגבו של העמוד מופיע תנאי תשלום מראש, על צד אחורי זה של העמוד לא חתמנו, לא הראו לנו אותו, ואף אין כל איזכור בצידו של העמוד עליו חתמנו כי בצידו האחורי יש סעיפים נוספים. זאת ועוד, בעת החתימה המסמך היה חלק מפנקס לו העתקים כימיים, (צהוב וורוד) ולא דפדפנו בין דפיו (לא מקובל שאחטט בפנקס מכירות של חנות) ולא שיערנו כי יהיה כתוב שם משהו.
האם לתנאים אלו ערך כל שהוא?
בעניין תנאי הפרה, לא קיימים ככל בהסכם.
יש בידי הוכחות לחוסר ההתאמה בין המוזמן לבין מה שהגיע בפועל.
פניתי למוכר בווצאפ, האם פניה זו דינה הפניה בכתב?
בינתיים הוא מגלגל אותי למשרדים, ובמשרדים מגלגלים אותי אל המוכר.
מה עושים? | |
|
|
|
| 15/11/2021 01:00 |
ש |
 | | מחבר: | ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2021 | | שעה: | 01:00:50 |
| תודה על המענה,
בהקשר לדרישת תשלום מראש, בעמוד ההסכם לא מופיע כלום מעניין זה, אך בגבו של העמוד מופיע תנאי תשלום מראש, על צד אחורי זה של העמוד לא חתמנו, לא הראו לנו אותו, ואף אין כל איזכור בצידו של העמוד עליו חתמנו כי בצידו האחורי יש סעיפים נוספים. זאת ועוד, בעת החתימה המסמך היה חלק מפנקס לו העתקים כימיים, (צהוב וורוד) ולא דפדפנו בין דפיו (לא מקובל שאחטט בפנקס מכירות של חנות) ולא שיערנו כי יהיה כתוב שם משהו.
האם לתנאים אלו ערך כל שהוא?
בעניין תנאי הפרה, לא קיימים ככל בהסכם.
יש בידי הוכחות לחוסר ההתאמה בין המוזמן לבין מה שהגיע בפועל.
פניתי למוכר בווצאפ, האם פניה זו דינה הפניה בכתב?
בינתיים הוא מגלגל אותי למשרדים, ובמשרדים מגלגלים אותי אל המוכר.
מה עושים? | |
|
|
|
| 17/11/2021 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 13:18:20 |
| שלום רב שחר,
אם כן, וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 14/11/2021 14:43 |
גילת |
 | | מחבר: | גילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 14:43:30 |
| שלום רב,מאחר ובחנות הבגדים לא היו מכנסיים במידה שלי, בקשתי שיזמינו עבורי את המכנסיים מסניף אחר ברשת, ואף שילמתי עבור המכנסיים שהזמנתי. חלף שבוע מאז ההזמנה,המכנסיים טרם הגיעו אל החנות ממנה הזמנתי, אך נמלכתי בדעתי ובקשתי לבטל את ההזמנה. האם אני זכאית להחזר כספי על המכנסיים, שטרם הגיעו לחנות, או שאני זכאית רק לזיכוי כספי?
תודה מראש, גילת | |
|
|
|
| 17/11/2021 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 09:18:55 |
| שלום רב גילת,
ככל שהעסקה בוצעה בחנות, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין? אם כן, מהי המדיניות במקרה של חרטה?
מתי נרכש המוצר(תאריך)? האם סוכם בניכם מועד אספקת המוצר? | |
|
|
|
| 14/11/2021 13:07 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 13:07:09 |
| אודה לתשובת המועצה לצרכנות
אתמול השתתפתי במירוץ הלילה של תל אביב ולאחר המירוץ הלכתי לדוכן של חברת ״סיגנט טכנולוגיות בע״מ״ שהציעו למכור אזניות.
הגעתי הבייתה לאחר האירוע, מדדתי את האזניות שקניתי והרגשתי שהן לא נוחות לי באוזן ושזה לא מה שציפיתי.
יצרתי עמם קשר בכדי לברר כיצד ניתן להחזיר את האזניות אך נאמר לי שהם לא יכולים לקחת חזרה מוצר שהיה לי בתוך האוזן.
אמרתי להם שהמוצר חדש לגמרי, לא נעשה בו שימוש כמעט כלל והוא בתוך האריזה שלו ללא כל פגע.
עפ׳ חוק הגנת הצרכן שקראתי הם מחוייבים להחזיר לי את הכסף אלא אם זה מוצרי היגיינה (תחתונים , גרביים) או מזון.
האם הם צודקים ואכן נקלעתי לסיטואציה שהם אינם יכולים להחזיר לי את 400 השקלים או שאכן עפ׳ חוק הגנת הצרכן הם מחוייבים לסייע לי?
אני חייל בודד ולכן הכסף ממש חשוב לי | |
|
|
|
| 17/11/2021 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 09:08:07 |
| שלום רב איתי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, בקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית.
לעניין הקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית- ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי דמי הביטול של 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
לפיכך, היה ומדובר במוצר שאריזתו נפתחה הרי שלא תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה, עם זאת, באפשרותך לבדוק אם ישנו בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין ולפעול בהתאם.
היה ולא קיים בחנות שילוט מדיניות החזרת טובין, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 7/11/2021 22:38 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2021 | | שעה: | 22:38:30 |
| הזמנתי בגד דרך אתר "טרמינל איקס" והוא הגיע במידה לא מתאימה, ביצעתי החלפה דרך האתר, למחרת קיבלתי הודעת SMS לתאם מועד מול החברת משלוחים, תיאמתי מול החברה בשעות 12-15, השליח יצר איתי קשר שעתיים לפני מועד התיאום ואמר שהגיע הסברתי לו שאינני בבית ואני אהיה בבית בשעות שקבענו, הוא מבחינתו אמר שלא יגיע ואתאם מועד חדש, דיברתי שוב עם החברת משלוחים והם אמרו שהוא כן יגיע כפי שתיאמנו בשעות 12-15, המתנתי לשווא במשך 3 שעות והשליח לא הגיע.
כאשר יצרתי שוב קשר עם טרמינל איקס בבקשת פיצוי בגין חוק טכנאים נאמר לי שהוא אינו חל על אתרים אינטרנטיים.
האם במקרה המדובר החוק חל? האם ניתן לבוא בדרישה שיפצו אותי 600 שח על אי הגעת שליח? | |
|
|
|
| 10/11/2021 14:32 |
איתי |
 | |
|
| 10/11/2021 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2021 | | שעה: | 17:00:57 |
| שלום רב איתי,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, האם בוצעה פניה בכתב בו ציינת כי השליח הגיע שעתיים לפני השעה שתואמה?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כאשר יצרתי שוב קשר עם טרמינל איקס בבקשת פיצוי בגין חוק טכנאים נאמר לי שהוא אינו חל על אתרים אינטרנטיים..."- האם התשובה נעשתה בכתב? אם כן האם יש ברשותך העתק מהתשובה? | |
|
|
|
| 16/11/2021 17:02 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 17:02:34 |
| אציין כי הפניה הראשונה שלי לבדיקה האם השליח יגיע בכל זאת אכן נעשתה בכתב ויש לי את ההתכתבות מתועדת מול החברת משלוחים.
כאשר פניתי בשנית מדובר בשיחה טלפונית שיש ברשותי הקלטה בה נאמר לי שהחוק אינו חל על אתרים אינטרנטיים ונתנו לי שובר 15% על הקנייה במטרה לסתום את פי אציין כי אמרתי שאני מודע לכך שמגיע לי 600 שח על פי חוק וונאמר לי כי ״אני מוזמן לבדוק את החוק בעצמי ולראות שאינו חל על אתרים אינטרנטיים״ | |
|
|
|
| 16/11/2021 17:03 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 17:03:11 |
| אציין כי הפניה הראשונה שלי לבדיקה האם השליח יגיע בכל זאת אכן נעשתה בכתב ויש לי את ההתכתבות מתועדת מול החברת משלוחים.
כאשר פניתי בשנית מדובר בשיחה טלפונית שיש ברשותי הקלטה בה נאמר לי שהחוק אינו חל על אתרים אינטרנטיים ונתנו לי שובר 15% על הקנייה במטרה לסתום את פי אציין כי אמרתי שאני מודע לכך שמגיע לי 600 שח על פי חוק וונאמר לי כי ״אני מוזמן לבדוק את החוק בעצמי ולראות שאינו חל על אתרים אינטרנטיים״ | |
|
|
|
| 17/11/2021 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 08:58:57 |
| שלום רב איתי,
אם כך ועל מנת לברר בעניין אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/10/2021 04:11 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2021 | | שעה: | 04:11:26 |
| שלום רב,
לאחר שפירטתי את המקרה שלי בפורום זה וקיבלתי תשובה שאני זכאי לביטול העסקה לפי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א-2010, בחודש ספטמבר 2021 הגשתי תלונה למועצה בצירוף מסמכים רלוונטיים.
אתמול(17.10.2021) קיבלתי תשובה מהמועצה בנוגע לתלונה שלי בצירוף תשובה של בית העסק.
בית העסק עדיין מתעקש על כך שהוא צודק ולא מוכן לבטל את העסקה, למרות שהדרישה שלי לביטול מבוססת על התשובה שקיבלתי בפורום זה מאת המועצה.
האם יש לי אפשרות כלשהי להגיש תלונה נוספת לבירור, מכיון שהתשובה של בית העסק בעיניי סותרת את תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), תשע"א-2010?
א
בברכה,
פבל
ה
| |
|
|
|
| 21/10/2021 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 24/10/2021 07:40 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2021 | | שעה: | 07:40:53 |
| שלום רב,
מספר פניה: 902754.
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 25/10/2021 13:50 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2021 | | שעה: | 13:50:42 |
| שלום רב,
קיבלתי ב-25.01.2021 תגובה נוספת מאת נציג "המועצה הישראלית לצרכנות" והוסבר לי שלא קיימת לי זכות לביטול העסקה, כי מדובר בהזמנה מיוחדת (עפ"י דרישותיך).
הסברתי בתלונה שארון אמבטיה נרכש לפי המידות המפורטות בקטלוג המוצרים ללא דרישות מיוחדות מהצד שלי, אבל בכל זאת התלונה נסגרה.
תודה רבה בכל מקרה.
בברכה,
פבל
| |
|
|
|
| 25/10/2021 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2021 | | שעה: | 15:27:14 |
| שלום רב פבל,
בתגובת בית העסק נמסר כי:
"...ללקוח נאמר במעמד ההזמנה שלא ניתן לבטל ארון בייצור כי יוצר לפי דרישותיו ..."- האם יש לך הוכחה כי המוצר יוצר על פי הקטלוג של בית העסק?
| |
|
|
|
| 25/10/2021 16:02 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2021 | | שעה: | 16:02:12 |
| שלום רב,
בחשבונית רכישה רשום שם הארון ובנוסף גודל הארון, כפי שרשום בקטלוג המוצרים באתר אינטרנט של החברה.
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 25/10/2021 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2021 | | שעה: | 16:16:23 |
| שלום רב פבל,
האם יש ברשותך צילום מסך של הקטלוג? | |
|
|
|
| 25/10/2021 16:26 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2021 | | שעה: | 16:26:09 |
| שלום רב,
כן, שמרתי את צילום מסך בקובץ PDF.
איך אני יכול להעביר את הצילום כולל קבלה אליכם?
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 25/10/2021 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2021 | | שעה: | 17:11:11 |
| שלום רב פבל,
המטפל בפנייתך יצור עמך קשר(בדוא"ל). | |
|
|
|
| 25/10/2021 17:30 |
פבל |
 | |
|
| 5/11/2021 11:54 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2021 | | שעה: | 11:54:02 |
| שלום רב,
לאחר ששלחתי את המסמכים הנדרשים, קיבלתי תשובה מנציג המועצה שטיפל בתלונה שלי על כך, שלאחר עיון נוסף במסמכים, אכן כן קיימת לי זכות לביטול העסקה ואין ברירה, אלא להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות.
ברצוני להבין מה המטרה בהגשת תלונה למועצה,אם בסופו של דבר אני מתבקש לפנות עצמאית לבית משפט לתביעות קטנות?
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 17/11/2021 07:57 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 07:57:51 |
| שלום רב,
למרות שבסופו של דבר הייתי צריך להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות, אני מודה לצוות "המועצה הישראלית לצרכנות" על התשובות שקיבלתי על כל השאלות ששאלתי בפורום זה!
עזרתם לי מאוד בלהבין את הזכויות המגיעות לי בתור צרכן.
תודה רבה!
בברכה,
פבל | |
|
|
|
| 17/11/2021 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 11/11/2021 11:27 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2021 | | שעה: | 11:27:01 |
| בעת מעבר דירה, המוביל שהזמנתי פגע באחד הרהיטים.
החברה בה רכשתי את המוצרים טוענת כי אין אחריות ולא יתקנו/ יחליפו לי את הריהוט שניזוק כיוון שבוצע מעבר דירה.( עדיין במסגרת 12 חודשי אחריות)
מתייחסים לסעיף בחוזה - " האחריות תקפה בתנאי כי במוצר נעשה שימוש ביתי – פרטי סביר בלבד. המוצר נמצא בכתובת אליה סופק ע"י החברה בלבד, ההובלה בוצעה ע"י מובילים מטעם החברה בלבד"
האם עדיין חלה עליהם האחריות לתקן לי את המוצר/ להחליף לי אותו?
והאם אני יכול לתבוע, הגם כשמדובר בנזק בעת מעבר דירה?
תודה | |
|
|
|
| 11/11/2021 11:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2021 | | שעה: | 11:46:03 |
| | למה שהחברה תהיה אחראית לתיקון ולא המוביל שפגע ברהיט? החברה לא עשתה דבר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/11/2021 13:11 |
גיא |
 | |
|
| 15/11/2021 17:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/11/2021 | | שעה: | 17:15:21 |
| שלום רב גיא,
"...המוביל שהזמנתי פגע באחד הרהיטים..."- האם התשלום למוביל נעשה ישירות אליו או לחברה שממנה נרכש המוצר?
| |
|
|
|
| 16/11/2021 12:07 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 12:07:30 |
| | התשלום נעשה למוביל פרטי שהזמנתי ולא מוביל מטעם החברה | |
|
|
|
| 17/11/2021 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 08:26:23 |
| שלום רב גיא,
"...המוביל שהזמנתי פגע באחד הרהיטים..."- ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הנהלת החברה מטעם המוביל על מנת לברר בעניין,
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים ואנו נברר בעניין.
| |
|
|
|
| 11/11/2021 19:52 |
איתי כפיר |
 | | מחבר: | איתי כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/11/2021 | | שעה: | 19:52:53 |
| שלום לכולם
אתמול השתתפתי במירוץ הלילה של תל אביב ולאחר המירוץ הלכתי לדוכן של חברת ״סיגנט טכנולוגיות בע״מ״ שהציעו למכור אזניות.
הגעתי הבייתה לאחר האירוע, מדדתי את האזניות שקניתי והרגשתי שהן לא נוחות לי באוזן ושזה לא מה שציפיתי.
יצרתי עמם קשר בכדי לברר כיצד ניתן להחזיר את האזניות אך נאמר לי שהם לא יכולים לקחת חזרה מוצר שהיה לי בתוך האוזן.
עפ׳ חוק הגנת הצרכן שקראתי הם מחוייבים להחזיר לי את הכסף אלא אם זה מוצרי היגיינה (תחתונים , גרביים) או מזון.
האם הם צודקים ואכן נקלעתי לסיטואציה שהם אינם יכולים להחזיר לי את 400 השקלים או שאכן עפ׳ חוק הגנת הצרכן הם מחוייבים לסייע לי?
אני חייל בודד ולכן הכסף ממש חשוב לי | |
|
|
|
| 13/11/2021 21:22 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/11/2021 | | שעה: | 21:22:55 |
| היי אודה לעזרתכם 🙏🏼
ממש חייב לדעת בפירוט על פי החוק. | |
|
|
|
| 14/11/2021 09:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 09:54:38 |
| | הנושא בעייתי. מה אם יש לך דלקת באוזניים? המוכר לא יכול לדעת את זה. תמתין בסבלנות. | |
|
|
|
| 14/11/2021 09:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 09:55:52 |
| | הנושא בעייתי. מה אם יש לך דלקת באוזניים ואתה יכול להדביק מישהו אחר? המוכר לא יכול לדעת את זה. תמתין בסבלנות. | |
|
|
|
| 14/11/2021 10:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 10:10:52 |
| | https://www.fridmanwork.com/lawmix7352.html | |
|
|
|
| 14/11/2021 13:06 |
איתי כפיר |
 | |
|
| 14/11/2021 13:09 |
משה |
 | |
|
| 14/11/2021 13:55 |
איתי כפיר |
 | | מחבר: | איתי כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 13:55:51 |
| קראתי את הכל -
1. מה אם לא נאמר שום דבר על החזרת המוצר בעת קנייתו, לא כתוב בחוזה הקנייה ולא כתוב את המדיניות גם באתר ? לעולם לא נאמר לי לשים לב שלא ניתן להחזיר. הסברתי רבות שאני מתלבט לגבי האזניות ונאמר לי שאני לא אתאכזב מהן אך לעולם לא נאמרה לי מדיניות החזרה.
2. האם ניתן להוכיח כי אין כל פגיעה בריאותית? (בדיקות בריאותיות המראות על תקינות האוזן).
3. האם בית העסק לא מחוייב להחזיר לפחות סכום יחסי עבור האזניות? לטובת קניית אזניות אחרות?
4. בסופו של דבר התלבטתי רבות עם המוכר שאמר לי שלא אתאכזב מאיכות המוצר ובעת הפתיחה לא נהנתי מאותו המוצר. ברמה האישית לקח לי הרבה זמן להחליט האם לקנות אזניות אלו בגלל היותי חייל בודד. נאמר לי על איכות המוצר אך בפועל זה פחות התאים לי . | |
|
|
|
| 14/11/2021 13:55 |
איתי כפיר |
 | | מחבר: | איתי כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 13:55:59 |
| קראתי את הכל -
1. מה אם לא נאמר שום דבר על החזרת המוצר בעת קנייתו, לא כתוב בחוזה הקנייה ולא כתוב את המדיניות גם באתר ? לעולם לא נאמר לי לשים לב שלא ניתן להחזיר. הסברתי רבות שאני מתלבט לגבי האזניות ונאמר לי שאני לא אתאכזב מהן אך לעולם לא נאמרה לי מדיניות החזרה.
2. האם ניתן להוכיח כי אין כל פגיעה בריאותית? (בדיקות בריאותיות המראות על תקינות האוזן).
3. האם בית העסק לא מחוייב להחזיר לפחות סכום יחסי עבור האזניות? לטובת קניית אזניות אחרות?
4. בסופו של דבר התלבטתי רבות עם המוכר שאמר לי שלא אתאכזב מאיכות המוצר ובעת הפתיחה לא נהנתי מאותו המוצר. ברמה האישית לקח לי הרבה זמן להחליט האם לקנות אזניות אלו בגלל היותי חייל בודד. נאמר לי על איכות המוצר אך בפועל זה פחות התאים לי . | |
|
|
|
| 15/11/2021 13:07 |
איתי כפיר |
 | |
|
| 16/11/2021 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 15:33:43 |
| שלום רב איתי,
|
|
|
| 29/10/2021 17:20 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2021 | | שעה: | 17:20:06 |
| | שלום, רכשתי שתי תוספות שיער, הספר אמר לי שהן מאה אחוז שיער טבעי, וכשהן הגיעו אליי הרגשתי שזה שונה ממה שאני קונה בד"כ, שאלתי אם זה אמיתי הוא אמר שכן, כנראה את לא רגילה לתוספת השיער הזו ספציפית, אמרתי לו שיכול להיות ואז ביררתי את הנושא אם מוכרות של תוספות שיער מהסוג הזה- הרוב המליצו לי לחפוף את השיער ככה לראות אם זה אמיתי וזה מה שעשיתי, חפפתי את אחת החבילות מבלי לפתוח אותה ועדיין לא התחברתי לאיכות שיער (עדיין בספק אם אמיתי או לא) אמרתי למוכר שאני רוצה לקבל החזר כספי הוא אמר שאין החזר על מבצעים, אמרתי לא למה לא אמרת לפני,הוא אמר שבסוף יביא לי החזר כספי שלחתי לו את התוספות והוא לא רוצה להחזיר לי על התוספת שחפפתי. הבנתי שזו זכותי להחזיר את התוספות כי היום יש מלא כאלה שמוכרים תוספות שיער לא אמיתיות בטענה שזה אמיתי. לא רציתי לשים את זה עליי ואז לגלות שזה לא אמיתי, או לא איכותי. | |
|
|
|
| 1/11/2021 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2021 | | שעה: | 16:32:22 |
| שלום רב לי,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
בפנייתך את מציינת כי:
"... אמרתי למוכר שאני רוצה לקבל החזר כספי הוא אמר שאין החזר על מבצעים..."- האם קיבלת מידע בעניין?
בנוסף, את מציינת כי:
"... הספר אמר לי שהן מאה אחוז שיער טבעי... ועדיין לא התחברתי לאיכות שיער (עדיין בספק אם אמיתי או לא)..."- האם יש לך ראיה התומכת בטענתך?
| |
|
|
|
| 3/11/2021 23:24 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2021 | | שעה: | 23:24:22 |
| | היי, העסקה בוצעה בטלפון דרך התכתבות ותשלום בביט, לאחר שנאמר לי שלא אוכל לקבל החזר, הוא אמר שיבדוק את העניין ויחזור אליי, כעבור מספר ימים אמר שאקבל זיכוי, אמרתי לו שאני מעוניינת בהחזר כספי ולא בזיכוי ואז ענה לי שבדרך כלל לא נוהג כך אבל במידה ולא פתחתי את החבילות הוא יחזיר לי. צילמתי לו את התוספות שהן בדרכן אליו שלחתי לו את התוספות (אחת מהן חפפתי מבלי לפתוח) אחרי שהתוספות הגיעו אמר שלא הייתי כנה והוא מחזיר לי רק על תוספת אחת. קיבלתי החזר על חבילה של תוספת שיער אחת והחבילה השנייה אצלו עדיין. מה עושים במצב כזה?? | |
|
|
|
| 7/11/2021 08:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2021 | | שעה: | 08:20:09 |
| שלום רב לי,
האם תוכלי להסביר את אשר ציינת לעיל:
"... (אחת מהן חפפתי מבלי לפתוח)..."? | |
|
|
|
| 7/11/2021 12:28 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2021 | | שעה: | 12:28:53 |
| | בעקרון זה מגיע פתוח בלי שקית, השיער נראה מלופף עם מדבקה/ סרט סביבו בחלק העליון שלו, אי אפשר לשלוח לכם תמונה? | |
|
|
|
| 7/11/2021 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2021 | | שעה: | 14:13:57 |
| שלום רב לי,
אם כך, האם תוכלי להסביר את טענתך "...אחת מהן חפפתי מבלי לפתוח..."?
| |
|
|
|
| 8/11/2021 10:12 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2021 | | שעה: | 10:12:37 |
| | אז זה מה שאני אומרת שחפיפת השיער נעשתה מבלי לפתוח, השיער נשאר כמו שהוא מלופף בסרט, קשור והדוק, חפפתי את השיער עצמו אך ורק על מנת לבדוק איכות. | |
|
|
|
| 14/11/2021 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2021 | | שעה: | 12:51:26 |
| שלום רב לי,
אם כך, וככל שבוצעה העסקה במכר מרחוק, האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
| |
|
|
|
| 16/11/2021 14:59 |
לי |
 | |
|
| 16/11/2021 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 15:20:48 |
| שלום רב לי,
בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) על בית העסק למסור לצרכן טופס גילוי נאות, שבו יפורטו כל פרטי העסקה, בין היתר, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה ואופן ביצוע הביטול.
והיות שבפנייתך ציינת כי העסקה נעשתה במכר מרחוק, נשאלת אם קיבלת טופס גילוי נאות.
| |
|
|
|
| 16/11/2021 08:58 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 08:58:40 |
| שלום רב,
הגשתי תביעה קטנה כנגד גן הילדים כדי לקבל החזר כספי עבור ימי מבצע שומר החומות במהלכם הגן היה סגור ולא סופקה כל תמורה מהגן. יוער כי תבעתי באותה תביעה גם החזר מהגן בגין יום שבו אירעה תקלת חשמל והגן היה סגור. בית המשפט קבע כי מתקיימים תנאי סעיף 18 לחוק החוזים אך דחה את התביעה בנוגע להחזר עבור ימי הלחימה כי אמר שכל המדינה הייתה תחת אש ונכפה על הגננת להפסיק את פעילות הגן. מנגד קיבל באופן תמוה את הטענה בנוגע להחזר כספי ביחס לתקלת חשמל (שזה למעשה אותן נסיבות). האם לדעתכם בית המשפט שגה ויש סיכוי לערער? הרי אם נקבע שימי הלחימה הם בבחינת מאורע מסכל הרי שאני זכאי לקבל כספי בחזרה בגין שירות שלא סופק... | |
|
|
|
| 16/11/2021 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/11/2021 | | שעה: | 15:15:34 |
| שלום רב אביב,
במקרה המתואר עליך להתייעץ מול עו"ד פרטי.
| |
|
|
|
|