| 28/11/2021 14:07 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 14:07:15 |
| שלום רב,
לפני כשנה עשינו הזמנה לחיפוי קירות בהתאמה אישית לדירה בבניה, שילמנו מקדמה 20% מהעסקה, הוסבר לבית העסק שאין לנו מועד איכלוס מדוייק וסיום הבניה עשויי לקחת זמן, נאמר לנו מספר פעמים שרק אחרי המדידה יזמינו את החומר הנדרש לחיפוי הקיר. אחרי מדידה נפגש ונחליט סופית על גוון וצורת החיפוי של הקירות.
במהלך השנה בית העסק פנה אלינו מספר פעמיים לברר מתי ניתן להגיע ולעשות מדידה לצורך השלמת הזמנה, כל פעם נאמר שעדיין לא קבלנו טופס 4 ואנחנו נפנה אליהם ברגע שנקבל טופס 4.
היום פנינו לבית העסק לבקש לבטל את העסקה ולהחזיר את המקדמה ששולמה. לצערינו בית העסק מסרב, טוענים שלא ניתן לקבל זיכוי כי כבר "שריינו" את החומר..
חשוב לציין כי הם לא לקחו מדידה, לא הורידו לייצור, לא הזמינו עדיין כלום.. הם כן מוכנים לבטל את העסקה ללא זיכויי מקדמה 20%.
אודה ליעוץ, מה ניתן לעשות במקרה זה. | |
|
|
|
| 1/12/2021 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2021 | | שעה: | 12:13:19 |
| אורי שלום,
לפי הנחיית הרשות להגנת הצרכן מ-11.6.2018, כאשר נדרשת מדידה בבית העסק - מותר לבטל את העסקה לא יאוחר משלושה ימי עסקים ממועד המדידות (ובכל מקרה לא יאוחר ממועד ההרכבה).
תציג זאת לבית העסק. במידה ויסרבו, נא הגש תלונה באתרנו.
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(עמוד 6 מתוך 7, שלושת השורות האחרונות). | |
|
|
|
| 28/11/2021 10:41 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 10:41:47 |
| רכשתי מחשב עם אחריות הכוללת תיקון בבית הלקוח תוך 5 ימים למשך 3 שנים.
המחשב הפסיק לעבוד אחרי 2.5 חודשים (לוח אם נדפק) ומיד הוגעתי לחברה שנותנת את השירות של האחריות. אחרי 2 ימי עסקים נאמר לי שאין להם טכנאי לשלוח לי והם יאספו את זה למעבדה. השליח הגיע אחרי עוד יום עסקים והמחשב הגיע למעבדה אחרי עוד 2 ימי עסקים מהאיסוף.
כעת עברו עוד 3 ימי עסקים (סך הכל 8 ימי עסקים מהקריאה) והמחשב עדיין במעבדה שלהם.
בשורה התחתונה, לא קיבלתי תיקון בבית הלקוח וזה לוקח יותר מ- 5 ימי עסקים. נציג שירות אומר לי שהוא ינסה לזרז אותם עם התיקון...
האם יש בידי כלים לחייב אותם לתקן מיד או לשלוח לי מחשב חדש? האם יש מקום לדרוש פיצוי (שיבינו שהם התחייבו לשירות מסויים ועליהם לתת אותו)?
אציין שהאחריות המורחבת היתה אחד השיקולים המרכזיים לבחירה במחשב הזה ומכיון שזה מחשב לעבודה, יש תיעוד של הדרישה לרכש והשוואה עם הצעוות נגדיות כאשר האחריות מצויינת כשיקול לבחירה. | |
|
|
|
| 1/12/2021 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2021 | | שעה: | 10:54:36 |
| שי שלום,
על פניו, הם אמורים לרפא את הבעיה ע"י תיקון המוצר. במידה ולא מצליחים לתקן, באפשרותך לדרוש מהם ביטול עסקה.
בנוגע לסד הזמנים, טענותייך מעלות, לכאורה, חשש להפרה לא רק של תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006, אלא גם של סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך על מועד התיקון.
אין בידיך כלים לחייב לתקן או לשלוח מחשב אלא להמתין שיתקנו ובמידה ולא, לדרוש את מה שאוזכר מעלה. פיצוי מסור אך ורק לבית המשפט, ביכולתך כמובן לבקש זאת.
במידה והבעיה לא נפתרה, נא הגש תלונה באתרנו.
| |
|
|
|
| 28/11/2021 11:24 |
ג'ני בירגר |
 | | מחבר: | ג'ני בירגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 11:24:42 |
| | שלום! אשמח לעזרה. לפני מספר ימים הזמנתי חדר בבית מלון "יוקרתי" בתל אביב. ההזמנה נעשתה דרך אתר הבוקינג.קום. הסיבה לשהות במלון הייתה שליד הבית שלי בתל אביב היו עבודות לילה וזה לא אפשר לנו לישון במשך כמה ימים, לכן צלצלתי למלון ושאלתי אם יש חדר שקט ועורפי. המלון אישר לי שיש חדר כזה, ולאחר כחצי שעה הגענו לשם. כבר בדרך ראינו ממש מתחת למלון עבודות בכביש (!) שלא טרחו להגיד לנו עליהם. הצ'ק אין היה ב-23:30 בלילה וב2:00 בבוקר עזבנו את החדר כי לא ניתן היה לשהות בו בגלל הרעש הכבד. החלונות לא היו מספיקים והרגשנו איך צוות המלון פשוט רימה וניצל אותנו בחולשתינו ולא סיפק את השרות שהבטיח. כמו כן, ההזמנה כללה ארוחת בוקר אותה כמובן לא קיבלנו כי לא נשארנו. אנחנו מבקשות מבית המלון לזכות עבור העסקה, אבל אפילו עבור ארוחת הבוקר הם מסרבים לזכות! אני מרגישה שרימו אותי וניצלנו אותי, והמלון מצידו טוען שזה לא באחריותו למרות שהתחייב לחדר שקט. האם יש לי דרך לקבל החזר? | |
|
|
|
| 1/12/2021 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2021 | | שעה: | 10:16:56 |
| ג'ני שלום,
על פניו, אינך יכולה לבטל את העסקה מפני שהעסקה כבר בוצעה (שהית במקום), משמע סד הזמנים לביטול כבר עבר.
מנגד, טענותייך מעלים חשש, לכאורה, להפרה של סעיף מס' 2 לחוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך בנוגע לטיב ומהות השירות. סעיף 32 לאותו החוק קובע שבמקרה של הטעייה מהותית, ישנה אפשרות לביטול עסקה. הבעיה היא שרק בית העסק מוסמך לבטל, והוא לא יעשה זאת כפי הנראה.
באפשרותך להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 30/11/2021 14:36 |
ניל |
 | | מחבר: | ניל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 14:36:38 |
| | לפני שהכריזו עם שלל המדינות האדומות, הזמנתי טיסה אליהן. אז כיום הטיסות יוצאות כרגיל אבל המדינה מגבילה אותי לצאת אליהן. כמובן שאין שום פיצוי מחברת התעופה כי מבחינתם הטיסה יוצאת, והסוכנות זו לא באמת בעיה שלה. לפי אני פונה? פשוט המדינה גורמת לי לאבד את הכסף לשוא? | |
|
|
|
| 1/12/2021 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2021 | | שעה: | 09:29:12 |
| ניל שלום,
לעמדת המועצה, קמה לך עילת סיכול מאחר והוכרז על מצב שונה שלא מאפשר לך לטוס.
יחד עם זאת, לצערנו המדינה, נכון לכרגע, לא חושבת כמונו ולא הכריזה על הקורונה כמצב חירום ככלל ועל נושא התעופה בפרט.
עליך להגיש תלונה אצלנו ונקווה להגיע להסדר עמם. במידה וזה לא יצלח, באפשרותך להגיש תביעה קטנה. | |
|
|
|
| 30/11/2021 13:05 |
ארי |
 | | מחבר: | ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 13:05:17 |
| אבקש לדעת מה הזכות במקרה הנ"ל-
בוצעה הזמנה טלפונית למוצר חשמלי.
המוצר הגיע בתאריך 18.11 והגיע פגום.
בוצעה החלפה למוצר בתאריך 25.11 ע"י היבואן הרשמי, כאשר גם במוצר הנ"ל התגלו פגמים ויש ראיות התומכות בכך.
האם עומדת לרשותי הזכות לביטול עסקה עקב פגם במסגרת 14 ימים מקבלת המוצר השני?
כרגע זה עדיין במסגרת ה14 יום של המוצר הראשון שהתקבל, אבל השאלה היא דווקא על הזכות במסגרת הזמנים מהמוצר השני (אם בכלל הזכות הזו קיימת). | |
|
|
|
| 1/12/2021 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2021 | | שעה: | 09:09:44 |
| ארי שלום,
לעמדת המועצה, עומדת לך הזכות לבטל את העסקה תוך 14 יום מקבלת המוצר השני, קל וחומר כאשר יש פגם במוצר.
במקרה שלך, נכון להיום, סד הזמנים מאפשר לך גם לבטל תוך 14 יום מקבלת המוצר הראשון. | |
|
|
|
| 30/11/2021 12:01 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 12:01:25 |
| האם חברת תעופה ישראלית מחויבת לבטל כרטיסי טיסה לאזרח ותיק עם קנס של 100 שקלים או חמישה אחוז מכלל העסקה והנמוך בניהם למקרה שהרכישה בוצעה דרך אתר האינטרנט של החברה ולא למול נציג טלפוני?
תודה | |
|
|
|
| 1/12/2021 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2021 | | שעה: | 08:59:20 |
| אבי שלום,
חברת התעופה אכן מחויבת לבטל, אך בסייג אחד:
כאשר העסקה התבצעה דרך אינטרנט, זה צריך להיות בתנאי שבטרם עשיית העסקה (הרכישה דרך האינטרנט), ביצעת שיחה עם העוסק (לא רק שיחת טלפון, כי אם גם וואטסאפ, פקס, צ'ט או כל פלטפורמה אחרת). | |
|
|
|
| 28/11/2021 10:27 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 10:27:48 |
| ב17.11.21 חוויתי חוויה לא נעימה בחנות של HOME FOX בקניון בת ים.
במדף ראיתי כוסות שעולות 19.90 לפי המחיר שרשום עליהן והמוכרת אמרה שיש עוד 30% הנחה על כל החנות אז החלטתי לקנות, חוץ מהכוסות קניתי כריות לכיסא ועוד ...
ניגשתי לקופה התחלתי בתשלום ופתאום אומרים לי שהכוס לא עולה 19.90 אלא עולה 23.90.(מצטרפת תמונה של הכוס עם המחיר)
הסברתי לייליה שיש חוק שמה שרשום על המוצר זה מה שאני צריכה לשלם ואם לא זה הטיית הלקוח.
המוכרת לייליה אמרה "מה אני אגנוב מכיס של הבוס שלי" ודיברה בצורה לא נעימה ולא מכבדת כלפי וטענה שאין אפשרות למכור לי. בקשתי מישהו מעליה שיגיע ויעזור לי. היא טענה שהיא המנהלת של הסניף והיא איננה יכולה לעזור ואמרה לי לעזוב את הכוס וללכת. לאחר מכן המוכרת אלימטר שעומדת בקופה שמע את השיחה וחייגה ללימור ( כאמור היא מנהלת הסניף) בשיחה לימור אמרה שהיא תחזור אליה ושאני אחכה חיכיתי מעל 15 דקות ואז ביקשתי לבדוק מה קורה עם זה, כשפניתי לאיימטר אחת הלקוחות שהיתה לידי אמרה שזה תמיד קורה אצלהם בסניף וזה לא משהו חדש, ולאחר שלימור (המנהלת כאמור) לא חזרה, אלימטר המוכרת העבירה את הכוס לפי המחיר הרשום על הכוס.
כתוצאה מהקניה המאכזבת והלא נעימה מבקשת שתעשו בדק בית עם המכורות שלכם ותסבירו להם שהלקוח הוא הכי חשוב וצריך להתנהג בכבוד ולא בזילזול כמו שעשתה לייליה, ותבדקו איך דבר כזה קורה שרשום מחיר א על המוצר ודורשים בקופה מחיר שונה.מבקשת פיצוי על עוגמת הנפש.
שלחתי להם מיל ואין תצובה | |
|
|
|
| 30/11/2021 18:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 18:15:42 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי האריזה, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
מכאן ועל מנת לברר בעניין אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/11/2021 23:31 |
Владимир |
 | | מחבר: | Владимир (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2021 | | שעה: | 23:31:56 |
| | Здравствуйте. Дайте пожалуйста совет , как быть в ситуации которую никто не может решить. Год назад взял новую машину с салона через банк на 5 лет в кредит. Сам два года в стране. Перед покупкой данного автомобиля все выглядело краство со слов минаэля данного салона. В двух словах , я покупал автомобиль по цене в 205000 шекелей и оград ришуй по договору должен был быть 2417 . В итоге после подписания всех документов и перевода денег с банка , мне отдали ришаён рехев на сумму 3366 как за семиместную машину. Сказали что это ошибка все исправят. Потом сказали на следующий год придет правильная. В итоге пришла как и была . Просил поменять в мисрад ришуе , они отправили в салон , салон сказал есть ошибка , но исправить не можем и ТД и ТП. Они получается отправили в мисрад ришуй сумму выше стоимости за которую я брал . Меня об этом никто не предупредил. Теперь я должен платить лишние деньги не за что , страховку выше и продать потом тоже будет проблема. В 2019 году сумма на таких моделях была 2200 , в этом году 2417 , а кто купил в прошлом году 3366 ))) смешно . Эта сумма по факту на семиместную машину , так как она дороже. Я не знаю что сделал салон , но меня вогнали в яму и как теперь выйти с этой ситуации я не знаю. Меня никто не слышит. Сдать назад не могу , так как брал кредит и год уже плачу , а менять они не меняют . Говорят была дороже , сделали скидку о которой я не знал и ТД. Дайте совет , как быть ? Что можно сделать? | |
|
|
|
| 30/11/2021 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 17:32:01 |
| שלום רב ולדימיר,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)? האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לאי התאמה (בין המוצר שהזמנת לבין המוצר שסופק לך בפועל)?
בכל מקרה ועל מנת לברר בעניין אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב שבו תפרט את כל השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/11/2021 07:50 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 07:50:41 |
| שלום,
לאחר רכישה בטלפונית של מקרר- הוא הגיע עם שבר. המקרר הוחלף באחר אשר הגיע עם פגמים (דלת שלא נסגרת טוב,שריטות בדלתות)
האם גם במקרה כזה חלה הזכות לביטול עסקה כתוצאה מפגם?
זהו מקרר שהגיע כהחלפה למקרר שהיה בו שבר.
לציין כי ישנן תמונות, ועדיין לא עברו 14 יום מקבלת המקרר הראשון (וגם לא מהמקרר החלופי). | |
|
|
|
| 28/11/2021 09:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 09:54:11 |
| | חוק הגנת הצרכן מאפשר לך לבטל את העסקה. כדאי לבטל גם בכתב (מייל, למשל) ולכתוב על נושא הפגמים. אין דמי ביטול ואיסוף מביתך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/11/2021 17:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 17:29:04 |
| שלום רב שיר,
מתי המוצר נרכש(תאריך)? מתי המוצר סופק לראשונה(תאריך)?
מתי בוצעה החלפה(תאריך)?
האם המוצר נרכש באמצעות שיווק מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובת החברה?
| |
|
|
|
| 27/11/2021 22:00 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2021 | | שעה: | 22:00:37 |
| הזמנתי מטבח מחברת מטבחים.
קבלתי הצעת מחיר כוללת (ארונות, מגירות, ידיות, שיש, כיורים וכו').
לאחר שהותקנו הארונות מתקשרים לומר לי שסוג הכיור שמופיע בטופס ההזמנה לא תומחר נכון ולא שילמתי עליו מספיק ושילמתי מחיר של כיור זול יותר ולכן מעונינים לספק לי כיור זול או שאוסיף תשלום.
אני זוכרת שדברנו על הכיור היקר לאורך כל הפגישות, מה גם שההצעה שלי קבלה מחיר כולל ולא מתומחרת פר פריט.
הם מצידם טוענים כי את צבע הכיור בחרתי מקטלוג של חברה פשוטה יותר (זה הקטלוג ממנו המעצבת נתנה לי לבחור צבע) וזה מעיד שמדובר בטעות.
האם הם לא מחויבים על פי החוק לספק לי ללא תוספת תשלום את סוג הכיור המופיע בהצעת המחיר החתומה? | |
|
|
|
| 30/11/2021 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 17:18:18 |
| שלום רב בלה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר איסור הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שנגרם נזק מוכח באפשרות הצרכן לתבוע פיצויים בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג עליהם, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
על כן, ועל מנת לברר בעניין באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 27/11/2021 19:49 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/11/2021 | | שעה: | 19:49:29 |
| | אני חוזר ואומר הסופרים לא מקבלים בקבוקים כאשר המכונה לא עובדת. אם המכונה מקולקלת או מלאה או סתם לא קוראת את הבקבוק,למרות שרשום עליו במפורש חייב בפיקדון, בד''כ זה בבקבוקי זכוכית גדולים. יש מייל לתלונות של המשרד לאיכות הסביבה. פניתי הרבה פעמים ולא השתנה דבר. אתם מבקשים ממני ראיות. ביקשתי מהקופאית שתרשום שהיא לא מקבלת ממני אם היא חושבת שזה בסדר. והיא לא מסכימה. אז מה לעשות, להסריט אותה? הם אומרים לי ללכת למנהל, אם יש לי טענות.לחפש אותו. כשאני לא יודע בכלל איפה הוא. ( דיברתי איתו פעם אחת ולא התבייש לשקר לי ולהגיד לי שהוא לא חייב לקבל תמיד בקבוקים)מייאשים את האנשים מלהחזיר ומצד שני גובים מס. אם צריך ראיות, תנו לנו כלים להוכיח. מוזמנים להביא לי מצלמה נסתרת ואצלם לכם הרבה חנויות שמסרבות לקבל. סופר שפתוח עד שעה 11 בלילה. בשעה 10, שעה לפני סגירה -כשאני קונה אני משלם פיקדון. אבל להחזיר אין סיכוי. יש גם שיטה לצעוק עליך בסופר כדי שכולם יסתכלו ותרגיש מבויש. ואז תתייאש ותלך. המכונות האוטומטיות הם דבר גרוע ונותנות תירוץ למה לא לקבל. הם מתקלקלות מהר ומתמלאות מהר. ובמקרה הטוב מחכים שעה שיבוא מישהו לרוקן את המכונה. כשאין מכונה המצב יותר טוב,אבל גם הסופרים שאין מכונה מגבילים שעות או נותנים זיכוי ולא מזומן. תנו לפחות את האפשרות כשאני קונה שישה בקבוקים למשל של מים, לא לשלם על פיקדון, להשאיר בתמורה שישה בקבוקים ריקים, ולהציב את הקופאית בפני עובדה. | |
|
|
|
| 28/11/2021 10:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/11/2021 | | שעה: | 10:09:19 |
| | עובדים לא ישתפו איתך פעולה. יש לך שתי אפשרויות. 1. להקליט את העובדים. 2. לצלם מה קורה במכונות. תעשה את זה, תתבע אותם בבית המשפט לתביעות קטנות (תצרף תמונות מהמכונות לתביעה כאשר יש סירוב), ותראה לשופט את הדברים הללו (הקלטות). | |
|
|
|
| 30/11/2021 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 17:05:06 |
| שלום רב גלעד,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אתם מבקשים ממני ראיות. ביקשתי מהקופאית שתרשום שהיא לא מקבלת ממני ..."- עליך לפנות אל הנהלת בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך, היה ותתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 23/11/2021 10:28 |
מרגו |
 | | מחבר: | מרגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/11/2021 | | שעה: | 10:28:45 |
| שלום,
הזמנתי מייבש שיער באתר סחר מקוון, שהופיע בו כי המייבש מגיע עם מתנה בשווי 299 ש’’ח - מעמד למייבש.
קיבלתי את המייבש ללא המעמד, בבדיקה מול בית העסק נאמר לי שחלה טעות ולא אמור להגיע מעמד עם המייבש. המוצר הוזמן בין התיר בגלל אותו המבצע - קבלת סטנד במתנה.
יש לי צילום מסך חלקי של עמוד המוצר באתר שבו כתוב במפורש שהמוצר מגיע עם המעמד.
מה המצב המשפטי שלי מול בית העסק? האם המוכר מחויב לספק את המתנה? או לתת
זיכוי כלשהו?
תודה,
מרגו | |
|
|
|
| 25/11/2021 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 18:27:19 |
| שלום רב מרגו,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך וככל שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו במידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/11/2021 14:47 |
מרגו |
 | | מחבר: | מרגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 14:47:17 |
| שלום ותודה רבה על המענה.
בבדיקה מול בית העסק נאמר תחילה, כאמור, כי חלה טעות באתר ולא מגיע לי מעמד, ולאחר מכן שירות הלקוחות התחילו לטעון כי הסיבה לאי קבלת המעמד נובעת מכך שסופק לכאורה דגם מייבש ״יקר״ ויוקרתי יותר. בבדיקה מול היבואן הרשמי ובאתר היבואן הרשמי שני הדגמים נמכרים באותו מחיר והינם בעלי אותו מפרט טכני בדיוק, פרט להבדל באורך הכבל, משמע - לא מדובר בדגם יקר יותר, כלומר שילמתי בדיוק עבור מה שקיבלתי, רק שלא קיבלתי את המעמד.
נציגי החנות האינטרנטית ממשיכים לטעון שזו הייתה טעות ואני מוזמנת להחזיר את המוצר.
אני לא מעוניינת להחזירו כי שילמתי בדיוק תמורת מה שקיבלתי, רק בלי המעמד ולהבנתי זו בהחלט הטעייה ועל החנות לספק לי את המעמד.
האם החשיבה והטענה שלי נכונות? בהיבט של הטעייה ואספקה בהתאם לתנאים שהוגדרו. אפילו באתר הרשמי של המוצר שני הדגמים מגיעים עם המתנה הזאת (חשוב לציין כי החנות ממנה קניתי מוכרת מוצרים שהם יבוא רשמי, כלומר אותם מוצרים בדיוק כמור באתר היבואן הרשמי ולא מפתיע שגם להם היה את המבצע הזה).
תודה רבה,
מרגו | |
|
|
|
| 30/11/2021 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 16:59:22 |
| שלום רב מרגו,
שוב, בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו, כפי שצוין לעיל.
| |
|
|
|
| 26/11/2021 14:59 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2021 | | שעה: | 14:59:16 |
| | האם חנות יכולה להחליט שאין החזר כספי תוך 48 שעות על מדים של צופים? | |
|
|
|
| 30/11/2021 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 10:22:13 |
| שלום רב גלית,
האם המדים יוצרו במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות? | |
|
|
|
| 26/11/2021 09:23 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2021 | | שעה: | 09:23:10 |
| שלום, הזמנתי חופשה בקלאב מד בצרפת (דרך הספק הישראלי הרשמי) עבור משפחתי (זוג+3 ילדים),
הזמנו 2 חדרים עם דלת מקשרת.
אני מעוניין לבטל את החופשה,
נאמר לי שאני צריך לשלם 100 שח לכל אדם בחופשה.
זה נשמע לי לא הגיוני, הרי בצעתי עסקה אחת.
האם אני נדרש לשלם במכפלות של מספר האנשים? של מספר החדרים? של העסקה בלבד?
תודה רבה!
| |
|
|
|
| 26/11/2021 10:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2021 | | שעה: | 10:10:39 |
| | במכפלות כן, אבל 5% או 100 ש"ח לאדם, לפי הנמוך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/11/2021 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 10:13:49 |
| שלום רב עמית,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מהו המועד שנקבע לקבלת השירות?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
| |
|
|
|
| 25/11/2021 22:48 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 22:48:11 |
| | באתר הכל יפה וזוהר באורות מהממים אבל שמגיעה הסחורה פתאום הצבע שונה פתאום מופיע אבזם פלסטיק עגול שהם לא הוציאו ואז נדפקת עם הבגד בקיצור לפח !! תיזהרו _ זה לא כמו פעם היום _ הפכו לתת רמה !!! | |
|
|
|
| 26/11/2021 10:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2021 | | שעה: | 10:03:55 |
| | תבטל בכתב את העסקה ותכתוב שאין התאמה למה במופיע באתר. אין דמי ביטול ואיסוף מביתך. | |
|
|
|
| 30/11/2021 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 09:14:24 |
| שלום רב כפיר,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה (בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל)?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק בעניין פנייתך?
אם כן, מתי בוצעה הפניה(תאריך)? ומה תגובת החברה? | |
|
|
|
| 25/11/2021 18:28 |
גדי יעקבשטם |
 | | מחבר: | גדי יעקבשטם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 18:28:18 |
| שלום רב.
ביום רביעי ה- 24.11.2021 היינו אמורים לטוס לוינה
ב 22/11/2021 הודיע אוסטריה כי יש סגר ואין כניסה לתיירים.
חברת התעופה וויז אייר התעלמה מעובדה זו וסירבה להחזיר את הכסף באומרה כי אני יכול לעלות על הטיסה.
לא עזרו ההסברים כי אין כניסה כלל לא עניין אותם. אין החזר כספי ואין הקפאה של הכרטיס למועד מאוחר יותר.
שינוימ יעד לא היה רלוונטי כי לא היה זמן להיתכונן ליעד אחר גם מבחינת חופשים ותאריכים.
האם תחום זה נופל באחריות שלכם? | |
|
|
|
| 26/11/2021 10:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/11/2021 | | שעה: | 10:17:24 |
| | נראה שלא רכשת כרטיסי טיסה עם אפשרות לשינוי התאריך. אז למה אתה חושב שמגיע לך החזר? נראה שלקחתם הימור והפסדתם מכיוון שלפעמים מפסידים בהימורים. אם רכשתם ביטוח ביטול טיסה, אתם יכולים לפנות לחברת הביטוח. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 29/11/2021 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2021 | | שעה: | 15:53:20 |
| שלום רב גדי,
האם העסקה שבוצעה נעשתה עם אפשרות לביטול?
האם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל?
האם יש ביטוח נסיעות?
במקרה המתואר, באפשרותכם לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל לקבלת כתבי תביעה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/representatives-for-court-documents?skip=0&AirCompany=%D7%95%D7%95%D7%99%D7%96
וזאת על מנת שניתן יהיה לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 25/11/2021 12:20 |
דורין |
 | | מחבר: | דורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 12:20:14 |
| רכשתי מכשיר חשמלי מחנות בארץ שהגיע אליי עם כבל חשמל שתואם לחו"ל
ניסיתי לפנות אל החנות שמימנה הוזמן, הובטח לי מענה אחרי יממה, המענה היה שיבדקו לי ולא קיבלתי מענה מהם כבר 4 ימים
ניסיתי לפנות אל היבואן ואל התמיכה של המוצר ןבשניהם נמסר לי לפנות אל החנות
מה הזכויות שעומדות לרשותי? בנתיים המוצר אצלי ואני לא יכולה להשתמש בו לבדוק אם הוא עובד
תודה מראש | |
|
|
|
| 29/11/2021 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2021 | | שעה: | 15:37:43 |
| שלום רב דורין,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם הפניה לבית העסק נעשתה בכתב? אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 25/11/2021 16:30 |
ניס |
 | | מחבר: | ניס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 16:30:54 |
| | האם זה חוקי.....לאסור על אדם מעיר אחרת להיכנס לפעילות בספרייה עירונית בעיר אחרת....האם זה חוקי??? | |
|
|
|
| 29/11/2021 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2021 | | שעה: | 15:32:34 |
| שלום רב אדון,
מטעם מי הפעילות- העירייה?
האם בוצעה פניה אל ההנהלה על מנת לברר בעניין?
| |
|
|
|
| 25/11/2021 16:22 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 16:22:43 |
| שלום רב,
ביצעתי עסקת מכר מרחוק באמצעות האינטרנט, בית העסק שלח מוצר אחר לגמרי ממה שהזמנתי.
הדרך שהוא מאפשר להתקשרות עימות זה רק באמצעות המייל.
שלחתי מספר פניות לקבלת מענה אך הוא אינו מגיב, ברצוני לדעת מהו זמן סביר שעל בית העסק להשיב/ליצור קשר לפניתי? (שיספק עילה לביטול העסקה ולא שאצטרך להמתין שבית העסק,רק בעוד חודש יתפנה לספק לי את המוצר הנכון) | |
|
|
|
| 29/11/2021 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2021 | | שעה: | 15:00:57 |
| שלום רב מני,
מה המוצר שנרכש?
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
מתי פנית אל בית העסק והודעת על אי התאמה?
| |
|
|
|
| 25/11/2021 13:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/11/2021 | | שעה: | 13:15:14 |
| חברת אייר פריינס מפעילה טיסות קונקשן מישראל לאנגליה עם עצירת ביניים של כשעה.
באופן שיטתי, מידי יום הטיסה מישראל יוצאת באיחור של למעלה משעה והנוסעים מפספסים את הטיסה הבאה.
החברה מציעה מלון ללינת לילה אבל זה ממש לא מספק..
הנוסעים מוצאים את עצמם בלילה ללא מזוודות (החברה מסרבת לשחרר את המזוודות) וכן ללא אוכל כשר.
איך ניתן לתבוע אותם בישראל והאם הכלל? | |
|
|
|
| 29/11/2021 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/11/2021 | | שעה: | 13:58:56 |
| שלום רב משה,
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק?
בכל מקרה, באפשרותך לחפש אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/representatives-for-court-documents?skip=0&AirCompany=
| |
|
|
|
|