| 13/12/2021 12:12 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:12:26 |
| | חזרתי אתמול בערב מהעבודה וגיליתי שניתקו לי את הגז (גז מרכזי) ללא התראה משום שלא תיאמתי בדיקה תקופתית - מיותר לציין שלא יצרו איתי שום קשר ולא הודיעו לי שיש צורך; והיום כשנפתח המוקד אמרו שניתן לתאם הגעת טכנאי רק לעוד שלושה ימים, ושעד אז אשאר בלי גז בבית. זה המוקד הראשי ולטענתם אין עוד עם מי לדבר. לידיעתי אסור לנתק תשתית ללקוח מבלי להודיע לו (הם טוענים שלא היה להם מס' הטלפון הנכון ושהודיעו בחשבוניות) - האם יש לי איך לפעול בנדון מבחינה חוקית? אחרי הכל זו טעות של חברת הגז ולא שלי כלקוח משלם. | |
|
|
|
| 13/12/2021 14:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 14:25:54 |
| | אפשר לנתק ברגע שיש חשש לבעיה בטיחותית/חוקית, וזה כנראה מה שקרה. טענתם נכונה? מה מופיע בנושא בחשבוניות? לדעתי, אם את לא מסכימה למה שהם אומרים (מספר הטלפון שלך צריך להיות אצלם במסמך מסודר עם חתימה שלך ולא סתם באוויר, כדי שהנושא יהיה ברור) את יכולה לרכוש אוכל בחוץ, ואז לדרוש/לתבוע את העלות. במידה ולא ירצו להחזיר את הסכום, תוכלי לתבוע אותם בבית המשפט לתביעות קטנות כולל עגמת נפש. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 15:01 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 15:01:48 |
| | לכאורה המספר שהיה אצלם לא-תקין. אין שום בעיה בטיחותית ואין חוב, זו רק בדיקה תקופתית שלא התקימה בזמן כי לא הודיעו לי שיש צורך. עקרונית תמיד מופיעה התראה בחשבונית, אבל אלו כבר שנים מגיעות בדוא"ל ומשולמות בהוראת קבע ללא התערבות, וכך או אחרת בעבר היו מתאמים איתי בעצמם חודשים מראש. אני פשוט חזרתי לדירה בלי גז ואהיה מנותק לפחות עוד שני לילות שלא לצורך. | |
|
|
|
| 13/12/2021 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 17:27:52 |
| רותם שלום,
משה צודק.
נוסיף גם שאמורים לתת התראה כלשהי, וכאן זה לא ניתן, לכאורה.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. במקביל, יש לפנות לרגולטור, משרד האנרגיה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 15:44 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 15:44:12 |
| שלום רב,
לפני תחילת תקופת הקורונה חתמתי על עסקה להסרת שיער בלייזר במכון פרופורציה ובו פורט מספר הטיפולים לכל איזור, מחיר הטיפול, וסה"כ המחיר לעסקת הטיפולים.
לאחר שהמכון חזר לעבודה ועשיתי טיפול, הבנתי שהייתה אי הבנה ובעצם שילמתי על טיפול להסרת שיער בידיים בעוד שכוונתי הייתה רק עד אמצע הזרוע, כלומר קצת מתחת לכתף.
פניתי למכון וביקשתי להמיר את הטיפולים עליהם שילמתי, לעוד טיפולים באיזור אחר, לפי המחירים המפורטים בטבלת התשלומים, אך הם טענו שאלו מחירים שאינם תקפים עוד ולא ניתן לעשות זאת.
לאור תשובתם, ביקשתי לקבל את הכסף ששילמתי רק עבור הסרת השיער בידיים בחזרה, וגם במקרה זה הם טענו שלא ניתן.
האם מותר להם לא להשיב לי את הכסף? בסופו של דבר מדובר על אי הבנה, ועל שירות ששילמתי עליו שאין לי צורך בו ולא אצרוך אותו. כאמור מדובר על איזור אחד, ובשאר האיזורים, אני ממשיך בטיפול כרגיל.
תודה מראש,
ניצן. | |
|
|
|
| 13/12/2021 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 17:18:50 |
| ניצן שלום,
את לא עומדת בחוק או בתקנות מבחינת ביטול עסקה תוך גביית דמי ביטול מינימאליים.
חשוב גם להדגיש שמדובר בהבדלי גרסאות. את תצטרכי להביא ראיה שמאששת את טענותייך, אם תחליטי להגיש תלונה באתרנו (וננסה לעזור9.
אם לא תהיה לך ראיה כזו, הרי שיש כאן בעייתיות, על פניו. | |
|
|
|
| 13/12/2021 14:22 |
ציפי |
 | | מחבר: | ציפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 14:22:27 |
| התחלתי ללמוד ברידמן נטרופתיה. לקחתי רק חצי תוכנית מראש ושילמתי על שנה מלאה כי שכנעו אותי שכך אקבל הנחה.
קרו דברים ואינני יכולה להמשיך ללמוד. ביקשתי החזר עבור הקורסים שלא לקחתי ונעניתי בשלילה.
האם יש לי אפשרות לקבל את ההחזר על קורסים שלא לקחתי?
בטופס ההרשמה כתוב ״4.8. לעניין ביטול קורס ו/או מסלול, מובהר כי במסלול לימודים כל שנת לימודים מהווה יחידת לימוד אחת, כך שביטול הלימודים במסלול תזכה בהחזר שכ"ל של יחידת לימוד אחת. בהתאם לכך, בין היתר, מועד פתיחת המסלול לעניין בחינת הזכאות להחזר שכר לימוד הינו מועד פתיחת הקורס הראשון במסלול״
תודה, ציפי | |
|
|
|
| 13/12/2021 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 17:13:49 |
| ציפי שלום,
במידה ועשית את העסקה פנים מול פנים, הרי שסד הזמנים לביטול עסקה הוא שני תנאים מצטברים: 1) 14 יום מיום עשיית העסקה 2) עד 14 יום לפני תחילת מועד הקורס.
במידה ועשית את העסקה במכר מרחוק (דרך האינטרנט/טלפון), הרי שאפשר לבטל תוך 14 יום מיום עשיית העסקה או קבלת החוזה/טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם.
מהמתואר על ידך, על פניו נראה שאת לא עומדת בתנאים שאוזכרו מעלה, החוק והתקנות לא עומדים לצדך ועל כן יש כאן בעיה. לא תהיה לך אפשרות לקבל החזר, ואז צריך ללכת ולבדוק מה נכרת בחוזה ביניכם.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 11:38 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 11:38:37 |
| שלום
הזמנו נקיון לדירה לאחר שיפוץ אבל לאחר שבעל המקצוע הגיע הסתבר כי יש הפסקת חשמל והוא לא יוכל לעשות את העבודה. לא הצלחנו לתאם מועד אחר כיוון שלא היה פנוי באף אחד מהמועדים עד למעבר הדירה.
מה עושים מבחינת התשלום? | |
|
|
|
| 13/12/2021 12:46 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:46:49 |
| בעל חברת הנקיון מבקש 65% מהסכום עליו סוכם
רוב העבודה לא בוצעה
נשמע לי מוגזם | |
|
|
|
| 13/12/2021 13:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 13:50:20 |
| | לדעתי, מגיע לו 100% אם הוא משלים במועד אחר, וזה מה שהוא אמור לעשות, או לפי מה שמשכנע אתכם. שינמק טוב למה הוא חושב שמגיע לו 65%. לא מתאים לו? הוא יכול לתבוע ושופט יחליט כמה עליו לשלם. נטל ההוכחה להיקף העבודה שנעשתה עליו אבל כדאי שיהיו לכם תמונות על מה שנעשה ולא נעשה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 13:58 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 13:58:01 |
| | ניסינו לתאם מועד שיבוא להשלים את העבודה, הבעיה היא שהיא לא פנוי באף מועד עד שאנחנו כבר חייבים לעבור לדירה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 17:03:19 |
| רעות שלום,
משה צודק בתשובתו. יש כאן כשל תמורה חלקי מצדו. במידה וישלים את העבודה, הרי שתצטרכו לשלם לו מאה אחוז.
מובן שצריך לשלם על העבודה החלקית שנעשתה, אך צריך לכמת את מה שנעשה.
רצוי לשבת עמו ביחד ולהגיע להסדר.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 13:32 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 13:32:17 |
| צהרים טובים ,
שאלה , ביצעתי עסקה לפני חודש עבור ארונות לבית לפי מידה .
הארונות טרם הותקנו בביתי וטרם היה מודד מטעמם עקב כך שהבניין עדיין בבנייה .
אני שוקלת לבטל עסקה , שילמתי מקדמה לחברה על מנת שישמרו לי את המחיר (היה הנחה באותו עת ) . רשום בחוזה על ביטול עסקה שהרוכש יצטרך לשלם 25 אחוז מגובה העסקה . זה מחיר ממש גבוה האם אני מחוייבת לשלם את הסכום הזה ?
תודה . | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:53:21 |
| נופר שלום,
על פניו, ביצעת עסקה בהזמנה אישית. הזמנה זו מוחרגת מהאפשרות לבטל עסקה.
יחד עם זאת, יצאה הנחיה (מצ"ב מטה) מטעם הרשות להגנת הצרכן ביוני 2018, שכאשר נעשתה עסקה בהזמנה מיוחדת - מותר לבטל עד שלושה ימי עסקים לאחר מועד עשיית העסקה, ואם נדרשו מדידות - ייספרו שלושה ימי עסקים ממועד המדידות. זה נמצא בעמוד שש מתוך שבוע, ונמצא בשלושת השורות האחרונות המודגשות.
חשוב לזכור שמדובר בהנחיה ולא בחוק. יש להראות זאת לבית העסק.
במידה וזה לא יסתדר, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:53:34 |
| | https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf | |
|
|
|
| 13/12/2021 12:41 |
Naama |
 | | מחבר: | Naama (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:41:33 |
| שלום, בחודש אפריל 2021 חתמתי על מנוי לחדשר כושר של הולמספלייס (ממליצה בחום לאחרים לא לעשות כן). תום תקופת המנוי היא חודש אפריל 2023.
המנוי בהוראת קבע של סכום 250 ש"ח לחודש. דמי מנוי במסלול חודשי רגיל מצויינים כ500 ש"ח בחודש.
כעת, חודש דצמבר 2021, אני מעוניין לבטל את המנוי. לטענת החברה, עלות ביטול המנוי היא 2000 ש"ח.
בנוסף, חדר הכושר הקטין במהלך השנה האחרונה את גודלו בכקרוב לחצי (מכרו את השטח והקטינו משמעותית את חדר הכושר). האם יתן לראות בכך הפרה של החוזה מצידם?
אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 13/12/2021 12:41 |
Naama |
 | | מחבר: | Naama (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:41:25 |
| שלום, בחודש אפריל 2021 חתמתי על מנוי לחדשר כושר של הולמספלייס (ממליצה בחום לאחרים לא לעשות כן). תום תקופת המנוי היא חודש אפריל 2023.
המנוי בהוראת קבע של סכום 250 ש"ח לחודש. דמי מנוי במסלול חודשי רגיל מצויינים כ500 ש"ח בחודש.
כעת, חודש דצמבר 2021, אני מעוניין לבטל את המנוי. לטענת החברה, עלות ביטול המנוי היא 2000 ש"ח.
בנוסף, חדר הכושר הקטין במהלך השנה האחרונה את גודלו בכקרוב לחצי (מכרו את השטח והקטינו משמעותית את חדר הכושר). האם יתן לראות בכך הפרה של החוזה מצידם?
אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:43:18 |
| נעמה שלום,
לפי תיקון 37 לחוק הגנת הצרכן, מותר להם לגבות חודש התראה ודמי ביטול. לרוב, החברות מחשבות נכון את דמי הביטול.
אתה צריך לבדוק בחוזה האם יש התייחסות להקטנת המכון והאם אמרו לך על כך בטרם עשיית העסקה.
במידה ולא, על פניו, הרי שיש כאן הטעייה, לכאורה. מדובר בעניין מהותי.
נא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 12:12 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:12:34 |
| לפני כשבועיים נכנסתי לאתר של חברה המספקת שירותים לתושבי ישראל המעוניינים להגיש בקשה לויזה לארה"ב ע"י הכנת טופס בקשה ושליחתו לשגרירות. מילאתי את פרטיי האישיים ואת פרטי כרטיס האשראי שלי (יש לציין שלא צירפתי מסמכים כלשהם באתר החברה). למחרת ולאחר שבדקתי הצעות נוספות, שלחתי מייל לחברה לביטול בקשתי לקבלת השירות וביקשתי שלא לחייב את כרטיס האשראי. להפתעתי לאחר שבועיים קיבלתי מייל מהחברה אליו צורף טופס הבקשה לויזה שנשלח לשגרירות, כרטיס האשראי שלי חוייב וזאת למרות בקשתי לביטול העסקה.
אבקש לשאול מהו פרק הזמן שבו יכולתי להודיע על ביטול עסקה ? האם החברה חייבת להשיב לי את התשלום שנגבה ? והאם ביצוע תהליך בקשת הויזה ע"י החברה מבלי להתקשר אליי ומבלי לקבל את צילום הדרכון שלי יכול להעיד כשלעצמו על שירות פגום מעיקרו ?
תודה | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 13/12/2021 09:53 |
מנחם |
 | | מחבר: | מנחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 09:53:38 |
| הספק הבטיח לספק לי מהירות מאה מגה ובפועל מספק פחות מ48
זה מפריע מאוד לשימוש הנדרש לצורך לימודי בנותי
הם עונים שזה נחשב 100 אפילו שבפועל זה כ47
לא נשמע לי הגיוני
מה החוק
וכן האם אני זכאי לפיצוי על כל השנה האחרונה? | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:23:33 |
| משה שלום,
יש כאן, לכאורה, חשש להפרה של חוק הגנת הצרכן בנוגע להטעייתך על מהות וטיב המוצר שנמכר והשירות שניתן לך.
נא הגש במקביל גם באתרנו (וננסה לעזור) וגם אצל הרגולטור, משרד התקשורת.
נושא הפיצוי מסור לבית המשפט לתביעות קטנות ולא לנו. במידה ותדרוש פיצוי, הרי שתצטרך לכמת אותו ולהוכיח את הנזק שנגרם, זה לא פשוט. | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 12/12/2021 13:34 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 13:34:57 |
| שלום רב,
האם עסק מחויב לשים שלט שבו מצוינת מדיניות האחריות והאיסוף החלים על הלקוח בעת איסוף עצמי של מוצר ממרכז לוגיסטי?
רכשנו כיסאות באיסוף עצמי ביום ו' 10.12.21 ויש באחד מהם בעיה ברגל (קילוף צבע).
שוחחנו עם מוקד השירות ואמרו לנו שבאחריותנו היה לבדוק את המוצר טרם האיסוף וכי עלינו להגיע אליהם לצורך בדיקת התלונה והמשך טיפול.
גם אני וגם אישתי לא יכולים לנסוע אליהם בשעות קבלת הקהל.
בשום מקום לא היה רשום משהו על כך שצריך להגיע אליהם לתיקון במקרה של איסוף עצמי. הם מסרבים לשלוח טכנאי.
אשמח לתשובה
| |
|
|
|
| 12/12/2021 18:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 18:14:04 |
| תומר שלום,
האם רכשת את הכיסא באינטרנט ואז באת לאסוף? או שהעסקה הייתה כולה פרונטלית?
| |
|
|
|
| 13/12/2021 09:35 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 09:35:50 |
| המוצר נקנה בחנות ובחרנו באפשרות של איסוף עצמי מהמרלו"ג של החברה במקום הובלה.
במועד איסוף הכיסאות, לא היה שום שילוט כלשהו לגבי מדיניות החזרת מוצרים או אחריות במידה ויש בעיה עם המוצר (פגם/ הרכבה).
גם בחנות לא אמרו לנו שנצטרך להביא את הכיסאות למחסן לצורך תיקון ושלא שולחים לנו טכנאי.
בדקתי את האתר שלהם ואת החוזה ולא מצוין שם שום דבר לגבי איסוף עצמי או שלא שולחים טכנאי.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:19:01 |
| תומר שלום,
לו היית קונה בעסקת מכר מרחוק (וזה היה מגיע אליך) והיית מעוניין לבטל (בתוך 14 יום), הרי שלא רק שהיית יכול, אלא הם גם היו אוספים את המוצר מהבית שלך.
מאחר ומדובר בעסקה פרונטלית, הרי שקודם צריך לתקן את המוצר ואי אפשר לדרוש ביטול עסקה בתוך 14 יום מיום הקבלה, אלא אם לא נעשה שימוש, לא נפגמו(ופתיחת האריזה לא תיחשב שימוש או פגימה במוצר). הבעיה היא שהמוצר נפגם, כנראה שלא על ידך אומנם אבל צריך להוכיח זאת, זוהי טענתך בלבד.
על פניו, החברה לא מחויבת לפרסם שילוט על מדיניות שחל על הלקוח בעת איסוף עצמי (לא מופיע בתקנות), אך ראוי שהיו עושים זאת כדי למנוע את כל הסאגה הזו עכשיו.
שוב, אל לנו להתעלם מכך שהמוצר פגום (לדבריך, כאמור). אפשר לדרוש ביטול עסקה במידה והם לא מתקנים אך לפי המתואר על ידך, הם מעוניינים לתקן. | |
|
|
|
| 13/12/2021 09:30 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 09:30:07 |
| ביום 1.12 רכשתי בושם דרך אתר מאחת הרשתות הגדולות בארץ
נכתב לי כי הבושם יסופק על ידי ספק חיצוני עוד טרם סיום הרכישה.
אכן סיימתי את הרכישה ועל פי האתר וכן מייל אישי שנשלח אלי נכתב לי כי הבושם יגיע תוך שלושה ימי עסקים אך לצערי אף שחלף המועד אף גורם לא יצר עימי קשר. הרמתי את הכפפה ולאחר פניות כתובות שנענו רק בתשובה גנרית ״בטיפול״ החלטתי אתמול לחייג אל החברה המפעילה את האתר (לא לספק) והם טענו שוב שהנושא בטיפול אני כמובן בקשתי שיהיו שקופים איתי ויסבירו לי מה זה הטיפול הזה שלוקח זמן רב כל כך? הוסבר לי שנציגה העונה לשם כלשהו מטפלת בי והיא תמורה קשר להסביר אם צריך. מספר שעות לאחר מכן קיבלתי מייל בעניין ביטול העסקה לפי בקשירת הלקוח טרם קבלת המוצר, דבר שלא קרה ולא נברא אני לא זו שבקשתי לבטל את העסקה כאמור. התקשרתי שוב למוקד שירות הלקוחות של החברה שם ענה לי נציג שהסביר כי כמראה לספק אין את המוצר ונפלה טעות והוא לא יכול לספק לי את הבושם כי אינו מספק בשמים.
היום התקשרה הנציגה שלכאורה מטפלת בעניין ולא חידשה רבות הסברתי לה שכמי שמפעיל את האתר יש להם אחריות לערכים המוכנסים בו ואם נפלה טעות עליהם לקחת אחריות בטח ובטח כאשר הם עצמם משווקים את הבושם הזה ולכן עליהם לספק לי את הבושם. לטענתה רק הספק צריך לפצות אותי על עוגמת הנפש שלי אבל מה שבטוח זה שהבושם לא יועבר אליי בכל מקרה, זו עמדתה, שכן הספק הוא שהעביר להם את תוכן הפריט שלמעשה איננו מוכר והם רק פרסמו את מה שהעביר להם.
בשל היות החברה המפעילה של האתר ובשל כך שהיא הכיס הגדול בעניין וכן בשל כל שיש באפשרותה להעביר לי את הבושם שבין כה משווק על ידה ונמצא אצלה במלאי אני רואה בה אחראית להעביר לי את הבושם שכן זה מבוקשי.
אודה לחוות דעתכם,
שירה. | |
|
|
|
| 13/12/2021 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 15:02:11 |
| שירה שלום,
מהמתואר על ידך עולה כי ישנו חשש להפרה של חוק הגנת הצרכן בנוגע להטעייתך על טיב, מהות השירות וזמן אספקת המוצר.
במידה ולא ישיבו לך את כספך על עסקת הרכישה, הרי שתגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. עניין הפיצוי ועוגמת הנפש מסור לבית המשפט בלבד, ובבואך לשם את תצטרכי להוכיח את הנזק שנגרם לך.
יחד עם זאת, לחייב את בית העסק לספק לך מוצר זה בלתי אפשרי (גם בית המשפט לא יעשה זאת).
מבחינה רוחבית, הנושא שהצפת הוא חשוב כי הרבה אנשים פונים בסוגיה. ראוי שיהיה בחוק הגנת הצרכן התייחסות לנושא ביטול חד צדדי של בית העסק (כמו שיש מנגנון פיצוי ללא הוכחת נזק ב"חוק הטכנאים").
| |
|
|
|
| 12/12/2021 19:56 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 19:56:24 |
| | רכשתי ביטוח עי מוכרן שמציג עצמו כסוכן מורשה בעל תואר שני. המוכרן ביטל לי ביטוחים ועשה חדשים תוך פגיעה בי. מה ניתן לעשות? ולמי להתלונן ? אני מעדיף להשאר חסוי | |
|
|
|
| 13/12/2021 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 14:40:38 |
| שלום שלום,
קח בחשבון שאם אתה פונה אלינו באתר, אתה לא יכול להישאר חסוי.
תבדוק אצל המפקח על הביטוח במשרד האוצר בכוכבית 3002 האם אתה יכול להישאר חסוי אצלם. | |
|
|
|
| 9/12/2021 11:38 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 11:38:21 |
| שלום רב,
אני מניחה שזה נושא שכבר מוכר (אולי), נסעתי בכביש וקיבלתי דוח תשלום.
הסכום לתשלום 3.57 שח. כמעט חצי מזה הוא תשלום על דמי גביה כי אני לקוחה לא רשומה.
כלומר
נסיעה- 2.38
דמי גביה-1.19.
זה לא נראה לי תקין. גם אם הסכום קטן, יש אלפי נוסעים ביום. כל אחד שאינו מנוי משלם 150% על הנסיעה רק כי הוא לא רשום..
תודה, | |
|
|
|
| 9/12/2021 17:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 17:29:56 |
| סיגל שלום,
סעיף 6 לחוק כביש אגרנ קובע כדלקמן:
6. (א) בעל הזכיון יקבע את סכומי האגרה; סכומי האגרה יכול שייקבעו ביחס למרחק הנסיעה, ויכול שיהיו שונים בשעות מסוימות, בימים מסוימים, בהתאם לסוג הרכב או בהתאם לכל סיווג אחר שיקבע בעל הזכיון, הכל בכפוף לתנאי חוזה הזכיון ולסכומים המרביים שנקבעו בו.
(ב) בעל הזכיון יהיה רשאי לתת הנחות או לפטור רכב מתשלום אגרה, הכל לפי אמות מידה שיקבע; אמות המידה יפורסמו בדרך שיורה שר התחבורה.
יש לבדוק ראשית את תנאי הזיכיון של הכביש, ולפנות בתלונה לאתרנו ולמשרד התחבורה באם יש חריגה מסעיף זה.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 11:46 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 11:46:02 |
| תודה רבה.
הבעיה היא לא בתשלום האגרה. זה כביש אגרה וצריך לשלם.
הבעיה היא על התשלום הנוסף, 50% יותר שצריך לשלם בכל פעם כל מי שלא נרשם כמנוי ולא פתח חשבון. זו לא בעיה שלי בלבד. כשאני חושבת על כל מי שנוסע שם ולא פתח חשבון, הם מרוויחים מיליונים על חשבון האזרחים רק בגלל שצריך לשלם להם אקסטרה.
שוב, לא מדובר על תשלום של דמי האגרה.
זה לא בעייתי? זה לא משהו שצריך לעלות ברמת האזרח ולא כבעיה פרטית שלי או מישהו אחר? | |
|
|
|
| 13/12/2021 12:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:03:00 |
| המחירים הינם למנויים רשומים. לרכבים מזדמנים תתווסף עמלת גביה בסך של 1.21 ש"ח לנסיעה.
איתור שלך דורש עבודה ועל זה את המשלמת.
https://6cn.co.il/prices | |
|
|
|
| 12/12/2021 13:13 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 13:13:27 |
| | היי, אנחנו לא מצליחים לקבל את כספנו בחזרה למרות חילופי דברים עם בית העסק, הוא הציע לנו ואוצ'רים על מלוא הסכום (שאיננו מעוניינים כי אין אפשרות לטוס לאר זו בעתיד הקרוב והרחוק בגין הקורונה), או לקבל כסף בניכוי דמי ביטול עבור כל כרטיס ובשער הדולר הנוכחי. מה באפשרותינו לעשות? | |
|
|
|
| 12/12/2021 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 16:42:02 |
| אנה שלום,
במידה ואת ביטלת את הטיסה מיוזמתך, הרי שאת צריכה לשלם דמי ביטול לפי החוזה שנכרת ביניכם.
במידה והטיסה בוטלה שלא ביוזמתך אלא על ידם/עקב הקורונה, הרי שאת אמורה לקבל את מלוא כספך כי ההפרה נעשתה, לכאורה, מצדם.
באפשרותו להציע לך ואוצ'רים, אך ברירת המחדל היא השבת מלוא התמורה כפי ששילמת במעמד העסקה.
במידה והעניין לא מסתדר מולו, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 13/12/2021 09:04 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 09:04:11 |
| | תודה, העסקה בוטלה עקב הקורונה ולא באשמתנו. הם לא מוכנים לשמוע על החזר כספי מלא ומציעים להחזיר חלק מהכסף בניכוי דמי ביטול+בשער הדולר הנוכחי. אנחנו נגיש תלונה ונשמח לעזרתכם. | |
|
|
|
| 13/12/2021 09:41 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 09:41:09 |
| | תודה, העסקה בוטלה עקב הקורונה ולא באשמתנו. הם לא מוכנים לשמוע על החזר כספי מלא ומציעים להחזיר חלק מהכסף בניכוי דמי ביטול+בשער הדולר הנוכחי. אנחנו נגיש תלונה ונשמח לעזרתכם. | |
|
|
|
| 12/12/2021 14:30 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 14:30:53 |
| לפני שנה וחצי רכשתי חבילת חופשה למלדיביים בעלות של 9800 שח מחברת יוגה טרוולס בהנהלת איל ענבי
הוא ביטל את החופשה בעקבות הקורונה.ודרש 900 דולר דמי ביטול. דבר אשר לא היה כתוב בשום מקום. עד היום הוא לא מוכן להחזיר לי את הכסף עבור החופשה בטענה שאין לו להחזיר לי למרות שעדיין ממשיך להוציא טיולים לשוק. ביחות איתו הוא צועק עלי ולא מוכן לשמוע על שום החזר כספי. מה ניתן לעשות??? | |
|
|
|
| 12/12/2021 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 18:23:50 |
| רויטל שלום רב,
במידה והוא ביטל את החופשה, הרי שהפרת החוזה לא בוצעה על ידך, אלא על ידו.
לו את היית מבטלת, הוא היה גובה ממך דמי ביטול מלאים או לפי החוזה שנכרת ביניכם.
מאחר וזה בוצע, כאמור שלא ביוזמתך, הרי שהמינימום מצדו הוא להשיב לך את מלוא התמורה.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 9/12/2021 21:39 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 21:39:03 |
| שלום.לפני כחודשיים התנתקתי מהשירות של פרטנרtv לאחר 3 שנים. הזדכיתי על הציוד, ואין בנינו שום התקשרות. משום מה חברת פרטנר ממשיכה לשמור פרטים אישיים שלי במאגר הלקוחות שלה לצורך תיעוד. האם זה חוקי? איך ניתן לחייב את פרטנר להסיר את הפרטים שלי מהמאגר הנ"ל?
תודה מראש.
דני | |
|
|
|
| 12/12/2021 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 15:17:17 |
| דני שלום,
על פניו, נראה כי החברה פועלת באופן שגוי, בלשון המעטה, כאשר היא שומרת את פרטיך.
יחד עם זאת, עליך לפנות לרגולטור בנושא, הרשות להגנת הפרטיות (מצ"ב מייל מטה לקישור אליהם) כדי לקבל חוות דעת בנושא ולהגיש תלונה באתרנו במידת הצורך.
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority/govil-landing-page | |
|
|
|
| 12/12/2021 18:01 |
דני |
 | |
|
| 12/12/2021 14:19 |
יאנה |
 | | מחבר: | יאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 14:19:37 |
| שלום רב,
נרשמתי ללימודי עיצוב פנים בטכניון ביחידה ללימודי חוץ. במעמד ההרשמה אשר הייתה לפני הקורונה נאמר לנו כי הלימודים לא יתקיימו בזום ואם תהיה בעיה ייערכו בהתאם. לאחר מפגש מידע שבו נאמרו דברים אלו נרשמתי ללימודים ונתבקשתי לחתום על הצהרה שאין לי אפשרות לקבל שום החזר במידה של ביטול לאחר שבועייים מתחילת הקורס.
כאשר הלימודים החלו המדינה כולה הייתה בסגר ולכן נאלצנו ללמוד סמסטר שלם בזום למרות ההבטחות. התרענו על המחדל בפני רכזת הקורס והמרצים והם טענו שאין הבדל בתכנים. בסמסטר העוקב חזרנו ללימודים במתכונת רגילה והבנו שפשוט עבדו עלינו ויש הבדל גדול. מעבר לכך הייתה נשירה גדולה של סטודנטים בעקבות התנהלות כושלת של ההנהלה. ניסינו לתקשר מולם את הקשיים ונענינו במיילים קצרים ותשובות לקוניות. לקראת סמסטר ג׳ ובעקבות הנשירה הם אף החליטו להוריד מרצה ולפגוע באיכות הלמידה. שוב פעם פנינו והבענו את הסתייגותינו מהמהלך ובאופן כללי מההתנהלות הכושלת (אוכל להרחיב). מרבית הסטודנטים שנשארו נשארו כי הם הכסף שלהם מוחזק כבן ערובה. אני מעוניינת לבטל את הלימודים ולקבל החזר על החלק היחסי (שנה מתוך שנתיים של לימודים). אני יודעת בבירור שהיו סטודנטים שקיבלו החזר. התשובה שניתנה לי הייתה תשובה של שורה אחת שאין אפשרות. ניסיתי לפנות למנהל המחלקה אך זה לא עזר. האם יש לי מה לעשות עם הנושא? מדובר ב10,000. האם יש להם זכות להחתים מישהו ללא אפשרות ביטול ולהרע את התנאים במהלך העסקה?
אשמח לעזרה. תודה רבה | |
|
|
|
| 12/12/2021 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 17:27:57 |
| יאנה שלום,
בין אם עשית את העסקה פנים מול פנים או במכר מרחוק, הרי שסד הזמנים לביטול העסקה לפי החוק/התקנות כבר חלף, ולכן סיכוייך לא משופרים, בלשון המעטה.
יחד עם זאת, לשיטת המועצה, כאשר פלטפורמת הלימודים משתנה (מפרונטאלי לזום, במקרה דנן), הרי שהיבט זה צריך להיכתב בטרם נכרת עשיית העסקה. במידה וזה לא נעשה, הרי שקמה לך, לכאורה, עילת הסיכול, שבגינה את יכולה לבקש לקבל את כספך בחזרה או להגיע להסדר מיטיב. הבעיה היא שמדובר בעמדתנו גרידא וזה לא קבוע בחוק.
תגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. תכללי גם את ההתנהלות הקלוקלת שלהם, לכאורה. | |
|
|
|
| 12/12/2021 13:26 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 13:26:40 |
| שלום רב,
בעת ביקור בחנות רהיטים גדולה, רכשנו כורסא בגוון צהוב בהיר.
לאחר כשבוע קיבלנו אותה, אך המוצר שקיבלנו כלל לא היה בצבע שהיה בחנות, אלא יותר כהה. כשהתקשרנו להתלונן, נאמר לנו שההבדל נובע בגלל סוג התאורה שיש בחנות (מה שגורם למוצרים להיות בהירים יותר). מבחינת החברה קיבלנו את מה שהחזרנו. הציעו לנו להחזיר את המוצרים בעצמנו למרלו"ג של החברה ולקבל זיכוי בניכוי דמי ביטול , אך לא להחליף את הכורסאות.
למיותר לציין כי אין שום שילוט לגבי הדבר הזה בחנות, וגם לא בתקנון של החברה.
האם לפי החוק מדובר בהטעיית לקוח?
אשמח לתשובת גורם מוסמך מטעם המועצה בלבד ולא ממשה.
תודה
| |
|
|
|
| 12/12/2021 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 17:17:47 |
| אלון שלום רב,
ראשית, משה הוא מגיב בהתנדבות ולא מטעם המועצה ומסייע לה רבות. גם אם הוא כמגיב לצרכן, אנו לרוב משלימים אותו.
לענייננו, על פניו מדובר בהטעיה. כאשר צרכן בא לקנות בצבע צהוב בהיר, הוא רוצה לקבל את אותו תכונות המוצר, קרי צבע צהוב בהיר. "הטריק", לכאורה, בדמות סוג התאורה בחנות, משפיע לרעה על תכונות המוצר ולא נעשה מטעם הצרכן.
על פניו, אתה לא אמור לשלם דמי ביטול עקב ההטעיה. יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 11/12/2021 12:48 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2021 | | שעה: | 12:48:03 |
| שלום.
השבוע ביקרתי באחד מסניפי שופרסל דיל. בין המוצרים שליקטתי: שמשייה ממותגת של חברת וופלים ידועה, הייתה אחת ויחידה בין שאר המוצרים במדף "המוצרים המוזלים". לא הייתה מדבקה או איזכור כלשהו למחיר.
בקופה - הקופאית העבירה את השימשייה בברקוד, הופיע על הצג מחיר כלשהו ומיד קפצה שורה של הנחה, ולאחריה עוד שורה של מחיר 0.01 ש"ח לתשלום.
הקופאית שאלה את המוכרת בקופה הראשית את פשר הדבר, וזו אמרה שהפריט במבצע ולא למכירה. שאלתי אותה מה המבצע? אני רוצה לקנות את הפריט או לקבלו לפיכללי המבצע. היא הנחתה אותי לבדוק במדף של חברת הוופלים (ששייך למותג של השמשייה) מה רשום לגבי המבצע. לאחר שבדקתי במדף, ואמרתי לה שלא ראיתי שום מבצע, בדקה במחשב ואמרה שאכן היה מבצע בעבר אך הוא נגמר והפריט לא למכירה . שאלתי אותה אם אני יכול לשלם מחיר כלשהו על הפריט או לקבל אותו במתנה, היא ענתה שאולי בפעם אחרת והיא " תסדר מחיר" אך כעת היא מצטערת והשמשיה לא למכירה ואסור לה לתת לי אותו.
מותר לקופאית הראשית לסרב למכור לי את השימשייה, בהתאם למקרה שסיפרתי והאם נעשתה פה עבירה ? | |
|
|
|
| 12/12/2021 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 16:49:54 |
| איציק שלום,
על פניו, יש כאן חשש להפרה של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך.
מדוע השמשייה הוצבה שם? הרי זה נועד כדי שהצרכן יקנה, הלא כן?
מתיאורך עולה יש כאן התנהלות לקויה, לכאורה, מצדם.
יש לפנות ליחידה למניעת הטעיות בפרסום, בכתובת המייל:legal@consumers.org.il. | |
|
|
|
| 12/12/2021 13:13 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 13:13:13 |
| הזמנתי מהאתר של ACE סל כביסה.
מסתבר שהסל לא מסופק ע"י אייס עצמם אלא מאיזשהו ספק חיצוני (בדף המוצר לא כתוב על זה משהו!). המוצר הגיע שונה מהמתואר. לא אותו עיצוב, לא אותן מידות. דומה, אך בבירור לא אותו מוצר. לא התאים לי, רציתי להחזיר.
יום לאחר קבלת המוצר פניתי לאייס, והם אמרו שיעבירו את הפניה לספק. וידאתי שאם יחזרו אליי אחרי יותר מ48 שעות זה עדיין ייחשב שפניתי ב48 שעות הראשונות ולכן אהיה זכאית להחזר, הפקידה אמרה שכן. עברו מספר ימים ולא חזרו אליי, התקשרתי שוב, ושוב אותו סיפור...
בקיצור זו ממש נהייתה סאגה שבסופה אני כבר שבוע בדיונים עם מוקד הווטסאפ של *הספק* (כבר 3 שבועות אחרו קבלת המוצר), שמתעקש שהמוצר בסדר אבל אם הוא לא לשביעות רצוני אני יכולה לשלוח להם אותו חזרה בדואר (למשרדי הספק, לא לאייס) והם יזכו אותי. אני מנסה להוציא מהם התחייבות שיחזירו לי את עלות השילוח בדואר והם מסרבים/מתחמקים.
אייס מצידם אומרים שהם לא יכולים לעשות משהו כי האחריות היא למול הספק.
בקיצור אני תוהה מה לעשות כדי לא לשלם על שילוח בדואר של מוצר שגוי...
האם יש איזשהו מכתב של איום בתביעה או משהו שאני יכולה לשלוח לספק או לאייס או אם יש כל הצעה אחרת לאיך לגרום להם לעשות את הדבר ההגון ולקחת את המוצר שלהם חזרה בלי שאשלם.. | |
|
|
|
| 12/12/2021 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 16:39:14 |
| רותם שלום, ביצעת עסקת מכר מרחוק (דרך האינטרנט).
בעסקה זו את יכולה לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום עשייתה (כפי שעשית, לכאורה).
לו היה מדובר בביטול עקב חרטה, הרי שעלייך היה להחזיר את המוצר בכוחות עצמך.
החוק אומר שבמידה וביטלת את העסקה עקב הטעיה/אי התאמה (כפי שעולה מתיאורך, לכאורה), הרי שלא רק שאת לא צריכה לשלם דמי ביטול ולקבל את כל כספך בחזרה בתוך 14 יום מיום הביטול, אלא הם צריכים לאסוף את המוצר ממקום האספקה (קרי, ביתך) ללא כל עלות נוספת.
מצ"ב לינק לאתרנו, שם יש מכתבים לדוגמא. תחפשי תחת התת הכותרת השנייה "מכתבי ביטול עסקה לבית העסקה" ושם יש "מכר מרחוק" (התשיעי המספר, העונה לשם: "ביטול עסקת מכר מרחוק של מוצר עקב אי התאמה").
https://www.consumers.org.il/category/download_letters | |
|
|
|
|