| 15/12/2021 17:37 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 17:37:25 |
| קו אוטובוס בחברת קווים לא עצר בתחנה. האוטובוס הבא בקו יוצא שעה לאחר מכן.
התלוננתי בחברה. כמה פיצויים ניתן לדרוש? | |
|
|
|
| 16/12/2021 08:02 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 15/12/2021 17:37 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 17:37:40 |
| קו אוטובוס בחברת קווים לא עצר בתחנה. האוטובוס הבא בקו יוצא שעה לאחר מכן.
התלוננתי בחברה. כמה פיצויים ניתן לדרוש? | |
|
|
|
| 16/12/2021 08:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 08:01:47 |
| אלמוג שלום,
ראשית, יש לפנות לחברה עצמה ולהמתין עד אשר יתברר הנושא.
אם הדברים אינם מסתדרים, יש לפנות למשרד התחבורה, הרגולטור.
המועצה לצרכנות אינה מטפלת בנושא פיצויים, שכן סמכות זו מסורה אך ורק לביהמ"ש לתביעות קטנות, שם תצטרך כמובן להוכיח את הנזק שנגרם לך עקב המקרה הלא מוצדק שקרה לך.
אין מנגנון פיצוי, לצערנו, ללא הוכחת נזק, בחוק הגנת הצרכן למקרה שצוין. | |
|
|
|
| 15/12/2021 14:49 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 14:49:55 |
|
בית עסק ממנו רכשנו ספה וכריות בעלות כוללת של 3700 שח כולל משלוח לא סיפקו לנו את הכריות. בשיחה ראשונית עמם התנצלו ואמרו שהטעות תתוקן, ולאחר מכן לא שוחחו עמנו במשך חודש. בשיחה עמם מיוזמתנו הם דרשו שנבוא לקחת את הסחורה מחנות המפעל בתל אביב או שנסע למקום אחר אליו הם מובילים סחורה ונקח משם, מרחק 40 דק מביתנו, על אף ששילמנו 500 שח משלוח.
אשמח לדעת מה הדין במקרה שכזה - שכן קיבלנו מוצר, אך חלקים נוספים עליהם שילמנו לא הגיעו - בעוד ההובלה ומחיר הריהוט הכולל שולם ובזמן. | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:57:55 |
| מירב שלום,
יש כאן חשש, לכאורה, להטעייה בנוגע לטיב ומהות השירות, כמו גם מועד האספקה. מדוע, על פניו, את אמורה לשאת בהוצאות על לקיחת הסחורה מהחנות באופן עצמאי, בעוד ששילמת, על פניו, מלכתחילה על משלוח כולל?
יש כאן גם כשל תמורה חלקי (אי אספקת כל המוצרים), לכאורה.
יש לכתוב להם תזכורת אחרונה תוך תחימה של תאריך להסדרת הנושא ובאם הדברים אינם מסתדרים, להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 15/12/2021 14:36 |
ריטה |
 | | מחבר: | ריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 14:36:22 |
| | שלום, אשמח להתיעץ. אימי "נפלה" על הונאת קשישים מחברה מסויימת שמתקשרת ומציעה מתנות, אך בפועל מוכרת להם מוצרים באלפי שקלים. כשגיליני כי בוצעו עסקות בסכומים גבוהים בהפרש של 5 ימים. התקשרתי לחברה בבקשה לבטל את העיסקות. על אחת מהן (המאוחרת )אף לא התקבלו עדיין מוצרים ים שליח . בשיחה עם נציגה ב23.11 הובטח שהעסקה השניה תבוטל ולא יישלחו המוצרים, ובעיסקה הראשונה סוכם כי נחזיר את נמוצרים בדואר ואז יבוצע ההחזר בניכוי 5%. המוצרים נשלחו עו ב25.11 ועדיין לא התקבל החזר וגם לא ביטול העיסקה השניה (שאפילו לא קיבלה שום מוצר). בבית העסק לא נותנים לדבר עם הנציגה שמולה סוכם כל העיניין. איך עליי לפעול | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:51:24 |
| ריטה שלום,
מהמתואר על ידך, עולה לכאורה כי ישנו חשש להפרות חמורות של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך במס' היבטים, כגון טיב ומהות השירות, מועד ההספקה, כשל תמורה ועוד.
במידה ואחת מהעסקאות ממשיכה "במלוא המרץ", דהיינו נמצאת בעסקת תשלומים, הרי שאת צריכה לפנות לחברת האשראי בטופס הקרוי "כשל תמורה" ולהגיש אותו בהמרה על מנת שתוכלי להציל לפחות את התשלומים העתידיים, במידה ואלו אכן מתרחשים.
בכל אופן, במקביל, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 15/12/2021 13:54 |
אורה |
 | |
|
| 16/12/2021 07:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:44:04 |
| אורה שלום,
כל פקס שנשלח מגיע אלינו ישירות למייל, כך שאין הפקס אף פעם לא "עסוק".
יש לשלוח שוב ל-036241035.
במידה ואת מעוניינת לשלוח בדרכים אחרות, יש להיכנס ללינק הבא:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 15/12/2021 13:06 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 13:06:52 |
| שאלה שבטח נשאלה פה אבל לא מצאתי אותה בחיפוש.
נניח שראיתי דירה להשכרה בלוח יד 2, הדירה נמצאת דרך משרד תווך והוא מטפל בפרסום וההשכרה שלה.
המתווך לא אמר כלום על עמלת תווך אבל כשקבענו לראות את הדירה אמר שאני צריך לחתום על זה שאני זה שמשלם על עמלת התווך במידה ואני מחליט לקחת את הנכס.
האם זה תקין???
ההגיון אומר שעם בעל הנכס הוא זה ששכר את שרותי המתווך הוא זה שאמור לשלם את העמלת תווך ולא כפי שהמתווכים מציגים את זה השוכר?
הנושא הזה נהיה ממש תופעה, מתווכים אוספים דירות מבעלי הנכסים והופכים אותם לנכס בילעדי רק בשביל לבגבות עמלת תווך מהשוכרים שנואשים בחיפוש אחרי בתים.
מאוד יהיה מוערך עם גוף כמו המועצה הישראלית לצרכנות יעשה סדר ויוציא הנחיות ברורות גם למתווכים לציבור השוכרים שנמצא במאבק תמידי בין הצורך לדיור ראוי לבין לשלם עמלות שנגבות בהונאה וללא הגינות.
אשמח על תשובתכם המסודרת בעניין זה. | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:37 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 15/12/2021 13:07 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 13:07:49 |
| שאלה שבטח נשאלה פה אבל לא מצאתי אותה בחיפוש.
נניח שראיתי דירה להשכרה בלוח יד 2, הדירה נמצאת דרך משרד תווך והוא מטפל בפרסום וההשכרה שלה.
המתווך לא אמר כלום על עמלת תווך אבל כשקבענו לראות את הדירה אמר שאני צריך לחתום על זה שאני זה שמשלם על עמלת התווך במידה ואני מחליט לקחת את הנכס.
האם זה תקין???
ההגיון אומר שעם בעל הנכס הוא זה ששכר את שרותי המתווך הוא זה שאמור לשלם את העמלת תווך ולא כפי שהמתווכים מציגים את זה השוכר?
הנושא הזה נהיה ממש תופעה, מתווכים אוספים דירות מבעלי הנכסים והופכים אותם לנכס בילעדי רק בשביל לבגבות עמלת תווך מהשוכרים שנואשים בחיפוש אחרי בתים.
מאוד יהיה מוערך עם גוף כמו המועצה הישראלית לצרכנות יעשה סדר ויוציא הנחיות ברורות גם למתווכים לציבור השוכרים שנמצא במאבק תמידי בין הצורך לדיור ראוי לבין לשלם עמלות שנגבות בהונאה וללא הגינות.
אשמח על תשובתכם המסודרת בעניין זה. | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:36:38 |
| אמיר שלום,
על פניו, לו ראית את הדירה דרך מתווך, אתה אמור לשלם על עמלת תיווך בהתאם לסיכום, מבלי להיכנס לשאלה האם גם בעל הדירה אמור לשלם.
מנגד, אם לא צוינה עמלת התיווך, הרי שדברים כאלה אמורים להיות שקופים בפני השוכר בטרם נכרתה העסקה.
הגוף שיכול שיכול להוציא הנחיות ברורות בנושא הוא רשם המתווכים שבמשרד המשפטים, הרגולטור.
יש לפנות אליו בלינק שכתובתו:
https://www.gov.il/he/departments/bureaus/registrar_of_realtors | |
|
|
|
| 15/12/2021 12:23 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 12:23:22 |
| התקשרתי לאתר ממנו רכשתי מזרן וביקשתי להחזיר את המזרן במסגרת תקופת הניסיון שהם נותנים.
נאמר לי שאקבל זיכוי ויגיעו מחברת המשלוחים לאסוף את המזרן.
את הזיכוי קיבלתי, אך כבר עברו 3 חודשים ואף אחד לא הגיע לאסוף את המזרן...
המזרן סתם תופס לי מקום ואני רוצה לתרום אותו למישהו.
כמה זמן עליי להמתין עד שלא תהיה להם זכות לדרוש אותו חזרה?
מה אם יתקשרו עוד שנה וירצו אותו פתאום בחזרה?
בתקנון שלהם לא כתוב לגבי זה כלום.
אשמח לדעת האם יש איזשהו פירוט בחוק לגבי זה.
תודה! | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:31 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 15/12/2021 12:23 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 12:23:03 |
| התקשרתי לאתר ממנו רכשתי מזרן וביקשתי להחזיר את המזרן במסגרת תקופת הניסיון שהם נותנים.
נאמר לי שאקבל זיכוי ויגיעו מחברת המשלוחים לאסוף את המזרן.
את הזיכוי קיבלתי, אך כבר עברו 3 חודשים ואף אחד לא הגיע לאסוף את המזרן...
המזרן סתם תופס לי מקום ואני רוצה לתרום אותו למישהו.
כמה זמן עליי להמתין עד שלא תהיה להם זכות לדרוש אותו חזרה?
מה אם יתקשרו עוד שנה וירצו אותו פתאום בחזרה?
בתקנון שלהם לא כתוב לגבי זה כלום.
אשמח לדעת האם יש איזשהו פירוט בחוק לגבי זה.
תודה! | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:31:01 |
| אפרת שלום,
מהמתואר על ידך, ישנו חשש כבד להפרה של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך על הטיב, מהות השירות ועוד מס' היבטים שמופיעים בסעיף 2 לחוק הנ"ל.
יחד עם זאת, היינו מציעים להמתין עם נתינת המזרן, שלא יבואו פתאום וישאלו היכן המזרן.....
אין מענה בחוק הגנת הצרכן, לצערנו, על כל רזולוציה, חשובה ככל שתהיה.
מומלץ לפנות אליהם פעם אחרונה ולתחום אותם בזמן לגבי החזר הזיכוי (נניח, עד לתחילת השבוע הבא) תוך ציון שהמזרן יימסר בזמן הקרוב כי הם לא פעלו בזמן סביר על מנת להשיבו אליהם. קחי בחשבון שבמידה ותעשי זאת, הם עלולים לקזז מך את עלות הפעולה. על כן, הסיטואציה סבוכה. אנחנו לא היינו נותנים עדיין, למרות הרצון הטוב.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור במידה והעניינים לא יסתדרו. | |
|
|
|
| 14/12/2021 12:34 |
רווית |
 | | מחבר: | רווית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 12:34:34 |
| שילמתי לקוסמטיקאית עבור מספר טיפולים. הטיפול הראשון לא בוצע ברשלנות ללא הקפדה על הנהלים.
ביקשתי לבטל את העסקה שבוצעה באשראי כמות בית העסק טלפונית ובכתב, בטווח של 14 ימים, אך בעלת העסק עדיין ממשיכה לגבות את התשלומים למרות שאני לא מקבלת את הטיפולים.בשיחה עם חברת האשראי נאמר לי שרק בעלת העסק יכולה לבטל את העסקה באשראי
במעקב אחרי הפניי מספר פניה 761683 כתוב שבעלת העסק שלחה לי מכתב. אני לא קיבלתי מכתב ממנה.
מה עלי לעשות כדי לקבל את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 14/12/2021 15:08 |
רווית |
 | |
|
| 16/12/2021 07:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:22:43 |
| רווית שלום,
בהנחה שעשית את הפנים באופן פרונטאלי (פנים מול פנים), הרי שלכאורה, עמדת בסד הזמנים שהחוק דורש (ראי הרחבה על כך בלינק שמצורף מטה). את אמורה לשלם דמי ביטול מינימלאיים ועל הטיפול הראשון שעשית, גם אם הוא בוצע באופן רשלני, לטענתך. יחד עם זאת, על פניו, את כבר לא אמורה לשלם.
חברות האשראי לא יטו להתערב בעסקה שבין בית העסק לצרכן, כל עוד היא החלה וניתנה תמורה.
יש ליצור קשר עם המטפלת ע"י פנייה למחלקת הקליטה שתעביר אותך אליה (במייל שכתובתו doc@consumers.org.il בציון מס' התלונה).
במידה והדברים לא יסתדרו בסופו של יום, מומלץ לגשת לבית המשפט לתביעות קטנות ביחד עם פנייתנו. | |
|
|
|
| 14/12/2021 11:39 |
יבגני |
 | | מחבר: | יבגני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 11:39:14 |
| שלום רב.
אני הזמנתי מסך מחשב חדש והגיע פגום.
אני התקשרתי לחברה ואמרו שיחליפו.
אבל יש לי תחושה שהמוצר לא חדש אלה עבר שיפוץ או לא יודע מה יש הבדל בין חדש למה שקיבלתי.
המוכר יכול לתת לי משפוץ במקום חדש?
תודה. | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:16:50 |
| יבגני שלום,
כיצד נעשתה העסקה?
במידה ונשתה פנים מול פנים (בבית העסק), הרי שבמידה והשתמשת/חיברת לחשמל את המסך, הרי שאין באפשרותך לבטל, והם צריכים לתקן.
לו העסקה בוצעה במכר מרחוק (דרך הטלפון/אינטרנט ללא נוכחות משותפת של הצדדים), הרי שבאפשרותך לדרוש ביטול של העסקה בתוך 14 ימים מיום קבלת המסך, בין אם השתמשת או לא.
לצערנו, אי אפשר לפעול לפי "תחושות" אלא לפי סימוכין והוכחות בשטח, שמאששות את טענותייך, לכאורה. אם הדבר נכון, יש כאן הפקרה של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך על סוג המוצר שהתקבל ומהות השירות.
במידה והעניינים לא מסתדרים, נא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 13/12/2021 12:12 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:12:42 |
| לפני כשבועיים נכנסתי לאתר של חברה המספקת שירותים לתושבי ישראל המעוניינים להגיש בקשה לויזה לארה"ב ע"י הכנת טופס בקשה ושליחתו לשגרירות. מילאתי את פרטיי האישיים ואת פרטי כרטיס האשראי שלי (יש לציין שלא צירפתי מסמכים כלשהם באתר החברה). למחרת ולאחר שבדקתי הצעות נוספות, שלחתי מייל לחברה לביטול בקשתי לקבלת השירות וביקשתי שלא לחייב את כרטיס האשראי. להפתעתי לאחר שבועיים קיבלתי מייל מהחברה אליו צורף טופס הבקשה לויזה שנשלח לשגרירות, כרטיס האשראי שלי חוייב וזאת למרות בקשתי לביטול העסקה.
אבקש לשאול מהו פרק הזמן שבו יכולתי להודיע על ביטול עסקה ? האם החברה חייבת להשיב לי את התשלום שנגבה ? והאם ביצוע תהליך בקשת הויזה ע"י החברה מבלי להתקשר אליי ומבלי לקבל את צילום הדרכון שלי יכול להעיד כשלעצמו על שירות פגום מעיקרו ?
תודה | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:36:53 |
| אייל שלום,
על פניו, ביצעת עסקת מכר מרחוק (דרך האינטרנט).
מדובר בעסקה לא מתמשכת (הוצאת ויזה), ועל כן נלך לפי סעיף 14ג(ג)(2) לחוק הגנת הצרכן:
"בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(2) בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
כלומר, בעסקה שאינה עסקה מתמשכת הביטול צריך להיעשות לפחות יומיים (שאינם ימי מנוחה) קודם למועד שבו עשו את השירות.
תבדוק עם החברה מתי היא החלה בשירות עבורך. במידה והיא תאמר שהיא החלה בשירות ובקשתך הייתה לאחר המועד המצוין מעלה, היא לא חייבת להשיב את התשלום שנגבה, והחוק לא לצדך.
ייתכן ואי צילום הדרכון מעיד על ליקוי מסוים, אך לא כזה שהוא "פגום מעיקרו", לטעמנו.
| |
|
|
|
| 13/12/2021 22:47 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 22:47:11 |
| ראשית, תודה על התשובה אבל אני חייב להוסיף ולחדד כי נכנסתי לאתר החברה ביום חמישי בערב והבקשה לביטול העסקה נשלחה אל החברה במייל למחרת - ביום שישי בשעה 10:00 בבוקר. ולכן הזמן שעבר משעת הכניסה לאתר החברה ומשעת ההודעה על ביטול העסקה לא היה זמן של עבודה כך שהטיפול בבקשה נעשה לאחר שביקשתי לבטל את העסקה.אי יצירת הקשר איתי לשאלות ובירורים מצד החברה יכול להעיד על התעלמות מבקשתי וביצוע עבודה שלא רציתי בה.
האם הדברים הנ"ל מחזקים את טענותיי לביטול העסקה ?
תודה | |
|
|
|
| 16/12/2021 07:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2021 | | שעה: | 07:12:20 |
| על פניו, הדברים שציינת יכולים לחזק את טענותייך. במידה והחברה, על פניו, תוכיח שהיא פעלה בסד הזמנים הנדר/ש ממנה בסעיף הספציפי שציינת - תהיה בבעיה.
נא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 8/12/2021 10:20 |
פרלה |
 | | מחבר: | פרלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2021 | | שעה: | 10:20:11 |
| | רכשתי מזרון אורטופד איכותי מחברה בין לאומי. יש שקע במזרון. החברה ראתה את כל הצילומים ולקחה אחריות לבצע בדיקה במזרון. באים לקחת את המזרון לבדיקה ומביאים ל מזרון חילופי תמורת תשלום של 360 ש"ח הובלה . אני צריכה לשלם על הובלה? | |
|
|
|
| 9/12/2021 10:53 |
פרלה |
 | |
|
| 9/12/2021 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 16:51:01 |
| פרלה שלום,
יש להיאזר בסבלנות ולא לשלוח עוד הודעה על ההודעה הראשונית, זה לא יקדם דבר.
לשאלתך: מדבריך עולה כי השקע במזרון לא נגרם על ידך, ועל כן אינך אמורה לשלם הובלה. כאשר יש, לכאורה, פגם מובנה מלכתחילה או פגם שנגרם ע"י חברת השליחויות, הרי שאת לא אמורה לשאת בהובלת המזרן החלופי.
אילו את היית אחראית לכך, אזי את היית צריכה לשאת בהובלה.
במידה והעניין לא נפתר, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 15/12/2021 09:31 |
פרלה |
 | | מחבר: | פרלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/12/2021 | | שעה: | 09:31:22 |
| אני מבקשת סליחה ומודה על השרות. חייבו אותי על 360.00 ש"ח מראש על מנת שיקחו את המזרון ויביאו חילופי. כל עןד לא קיבלתי דיווח מהחברה אם שקע המזרון נגרם לידי בעיה טכני או " אנחנו " הייתי חייבת לשלם, אם לא , לא היו האים לקחת אותו. נחקה ונראה לאן זה מתגלגל. אשמח לעזרתכם בחודש הבא.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 13/12/2021 20:44 |
lili |
 | | מחבר: | lili (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 20:44:02 |
| שלום,
רכשתי מוצר, מחנות מסויימת, הכולל התקנה.
כאשר הגיע המתקין, התברר שהוא עובד בחברה אחרת המייצרת, מתקינה ומוכרת בעצמה את המוצר.
מסתבר שהחנות ממנה רכשתי לוקחת מהלקוחות סכום גבוה ב 30 אחוז מהמחיר שהלקוחות יכולים לקבל בחברה עצמה שמייצרת ומתקינה. חוץ מלגבות סכום מופרז מהלקוח אין להם כל קשר למוצר.
כמובן שבזמן הרכישה לא נאמר שיכולתי לרכוש מהחברה עצמה שאחראית על המוצר ובכך לקבל מחיר הרבה יותר זול.
רציתי לברר האם מקרה זה הוא תקין?
האם חוקי לעשות כזה דבר?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 14/12/2021 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 11:14:53 |
| לילי שלום,
נראה כי החנות עשתה, לכאורה, "הסדר פרטני" עם המתקין.
יש כאן חשש להטעיה בדבר טיב השירות שניתן לך. הם היו צריכים לשקף לך על פניו, את כל אפשרויות ההתקנה.
הגישי תלונה באתרנו (בצירוף מסמכים המאששים את טענותייך) וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 14/12/2021 20:29 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 20:29:50 |
| רק להבהיר, ההסדר הוא לא עם המתקין אלא עם חברה אחרת.
החברה האחרת היא זאת שמייצרת ומתקינה, הטענה שלי היא שהיא גם מוכרת בעצמה, בעוד שהחברה שאני קניתי ממנה מוכרת את המוצר בלבד (בעצם היא מעבירה את פרטי רוכשים לחברה המייצרת) ומקפיצה את המחיר בכשלושים אחוז. | |
|
|
|
| 14/12/2021 20:30 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 20:30:04 |
| רק להבהיר, ההסדר הוא לא עם המתקין אלא עם חברה אחרת.
החברה האחרת היא זאת שמייצרת ומתקינה, הטענה שלי היא שהיא גם מוכרת בעצמה, בעוד שהחברה שאני קניתי ממנה מוכרת את המוצר בלבד (בעצם היא מעבירה את פרטי רוכשים לחברה המייצרת) ומקפיצה את המחיר בכשלושים אחוז. | |
|
|
|
| 14/12/2021 13:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 13:20:59 |
| | נראה שלא בדקת את האפשרויות שקיימות בשוק, ועכשיו את רוצה להאשים מישהו אחר על מחדל שלך. לא רואה כאן קייס. האחריות לעשיית "שיעורי בית" היא על הצרכן ולא על העוסק. | |
|
|
|
| 14/12/2021 19:38 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 19:38:19 |
| זה לא מדוייק מה שאתה כותב.
ראיתי מוצר החנות מסויימת ורציתי לקנות אותו, כשהגיעו להתקין התברר שהחברה שקניתי ממנה לא קשורה בכלל למוצר אלא רק גוזרת עליו קופון.
לא מדובר כלל על מוצר שאפשר להשוות את המחיר שלו, זה מוצר עיצובי ייחודי. | |
|
|
|
| 13/12/2021 21:52 |
נגה |
 | | מחבר: | נגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 21:52:42 |
| שלום רב,
לפני כ4 חודשים עברנו לבית חדש ולאחר כחודש גילינו טפטוף בברז. הגיע טכנאי והחליף את כל המערכת ולשם ההחלפה פירק את האריח של הברז וכתוצאה מהמכות האריחים מסביבו נשברו וחלק נסדקו. בסיום העבודה החליף את האריחים השבורים, את הסדוקים ביקשנו שישאיר מחשש שיפגע בעוד אריחים, אך החזיר אותם עקום. מבחינה קוסמטית המקלחת נראית נורא, מבחינת איטום אין לדעת...
ביקשנו להביא הצעת מחיר מרצף אחר כדי לתקן את הנזק אך מחברת הברזים לא מוכנים לשמוע על כך וטוענים שנוכל לזמין רק אותו כי לו כבר שולם כדי לתקן את הנזק.
אנחנו כמובן לא רוצים להביא אותו מחשש יעשה עוד נזק בנוסף לקיים.
האם אנחנו יכולים לדרוש מהחברה להביא מישהו אחר? | |
|
|
|
| 14/12/2021 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 11:44:58 |
| נגה שלום,
אתה יכול לבקש, כנראה שהם לא יסכימו.
הם מציעים אותו שוב, וע"י כך, הם, לכאורה, מנסים "להקטין את הנזק".
זכותך לקחת מישהו חיצוני ואז לתבוע את נזקיך בבית המשפט לתביעות קטנות, אבל זו החלטה שלך בלבד. | |
|
|
|
| 14/12/2021 12:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 12:57:21 |
| | אם את מתכננת לתבוע בבית משפט, כדאי שיהיו לך תמונות של העבודה שנעשתה, כדי להוכיח לשופט את חוסר מקצועיות העובד. | |
|
|
|
| 14/12/2021 05:48 |
ליאל |
 | | מחבר: | ליאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 05:48:35 |
| היי, רכשתי שמיכת פרווה סינטטית.
בהוראות הכביסה שעל התווית צוינו 3 סמלים ללא הוראות נוספות (כביסה של 30 מעלות, לא לגהץ, לא להלבין)
הכנסתי את השמיכה *למייבש* וכתוצאה מכך היו איזורים שנהרסו (נמסו).
האם אוכל לגשת לאחד הסניפים של הרשת ולקבל מוצר חדש מכיוון והוראות הכביסה לכאורה לא התנגשו עם הפעולה שביצעתי.
תודה. | |
|
|
|
| 14/12/2021 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 12:29:05 |
| ליאל שלום,
במידה ורכשת את המוצר בעסקת מכר מרחוק (טלפון/אינטרנט, ללא נוכחות משותפת של הצדדים), הרי שיש לך אפשרות לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום קבלת המוצר או מיום קבלת טופס גילוי נאות (המאוחר מבניהם), גם אם השתמשת (העוסק יכול לתבוע את נזקו, אם נגרם).
אם רכשת את המוצר פנים מול פנים, הרי שהשתמשת ואי אפשר לבטל את העסקה, מה גם שלא מילאת, בהתאם לדברייך, אחרי ההוראות. | |
|
|
|
| 13/12/2021 21:53 |
נגה |
 | | מחבר: | נגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 21:53:01 |
| שלום רב,
לפני כ4 חודשים עברנו לבית חדש ולאחר כחודש גילינו טפטוף בברז. הגיע טכנאי והחליף את כל המערכת ולשם ההחלפה פירק את האריח של הברז וכתוצאה מהמכות האריחים מסביבו נשברו וחלק נסדקו. בסיום העבודה החליף את האריחים השבורים, את הסדוקים ביקשנו שישאיר מחשש שיפגע בעוד אריחים, אך החזיר אותם עקום. מבחינה קוסמטית המקלחת נראית נורא, מבחינת איטום אין לדעת...
ביקשנו להביא הצעת מחיר מרצף אחר כדי לתקן את הנזק אך מחברת הברזים לא מוכנים לשמוע על כך וטוענים שנוכל לזמין רק אותו כי לו כבר שולם כדי לתקן את הנזק.
אנחנו כמובן לא רוצים להביא אותו מחשש יעשה עוד נזק בנוסף לקיים.
האם אנחנו יכולים לדרוש מהחברה להביא מישהו אחר? | |
|
|
|
| 14/12/2021 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 4/12/2021 18:37 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2021 | | שעה: | 18:37:27 |
| | רכשתי מוצר ע"י תשלומים באשראי, וסוכם עם בית העסק כי המותר ילקח לאחר מספר שבועות, עקב איחור בלקיחה בית העסק מכר את המוצר לאחר ואין להם אפשרות לספק עתה את המוצר, ברצוני לדעת האם עשו כדין והאם יש בעלות על המוצר לקונה גם כאשר עדיין לא שילם את מלא הסכום [אך שאר הסכום נמצא במסגרת אשראי]. תודה רבה. | |
|
|
|
| 7/12/2021 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2021 | | שעה: | 18:18:27 |
| שלום רב יצחק,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...וסוכם עם בית העסק כי המותר ילקח לאחר מספר שבועות..."- האם בהסכם ישנו סעיף המתייחס במקרה שהמוצר לא נאסף במועד שסוכם? | |
|
|
|
| 8/12/2021 23:01 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2021 | | שעה: | 23:01:17 |
| ההסכם נערך בע"פ באופן טלפוני ולא סוכם כלל על אופציה של אי לקיחה,
תודה רבה. | |
|
|
|
| 14/12/2021 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 11:16:56 |
| שלום רב יצחק,
אם כך, ועל מנת שאנו נברר מול בית העסק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 11/12/2021 20:10 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2021 | | שעה: | 20:10:16 |
| קניתי בקבוק ששומר על קור וחום של הידרופלסק וכשהגעתי הביתה ראיתי שבעלי גם קנה. כשניגשתי לחנות להחזיר המוכר טען שבקבוק לא ניתן להחזיר
זה נכון ? | |
|
|
|
| 12/12/2021 16:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 16:15:17 |
| אדוה שלום,
כפי הנראה, קנית בקבוק תרמי בעסקה פרונטאלית (פנים מול פנים).
המוצר היה ארוז? במידה וכן, ולא פתחת אותו, הרי שבאפשרותך לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום קבלת המוצר.
במידה והמוצר יסווג כ"ציוד לבית" (אפשרות פחות סבירה), הרי שאפשר לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום קבלת המוצר במידה ולא השתמשת או שלא נפגם, ופתיחת האריזה לא תיחשב כשימוש.
בכל אופן, המוכר טעה כאשר אמר באופן קטגורי שלא ניתן להחזיר. | |
|
|
|
| 12/12/2021 19:59 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 19:59:00 |
| זה לא היה סגור. זה מוצג פתוח בחנות
על מדף | |
|
|
|
| 13/12/2021 12:08 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:08:46 |
| | האם אפשר לקבל החזר? אם הבקבוק היה על מדף? לא בקופסא? | |
|
|
|
| 13/12/2021 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 16:28:15 |
| אדוה שלום,
במידה ונסווג את המוצר כ"ציוד לבית", הרי שעומדת לך, לכאורה זכות הביטול בתוך 14 מיום הקנייה, וזאת במידה שלא נעשה שימוש, לא נפגמו. פתיחת האריזה לא תיחשב שימוש או פגימה במוצר.
נא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור.
https://www.consumers.org.il/category/group-1 | |
|
|
|
| 13/12/2021 18:56 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 18:56:35 |
| הייי
ניגשתי לחנות והראיתי להם את תשובתכם. הם טענו שזה מוצר פתוח והיגייני. הם לא לא יכולים למכור אותו. אולי שתיתי ממנו. .? כך אמרו לי. והוסיפו שזה כמו הלבשה תחתונה. | |
|
|
|
| 14/12/2021 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/12/2021 | | שעה: | 10:42:00 |
| הלבשה תחתונה אכן קבוע בהחרגות של התקנות וגם כלי אוכל לא ארוזים.
מצד שני, ועל פניו, בקבוק טרמי לא נחשב כלי אוכל לא ארוזים (למרות שיהיו כאלה שיטענו שכן).
יש להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 8/12/2021 14:29 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2021 | | שעה: | 14:29:48 |
| הזמנתי באינטרנט תיק באתר שמציע לרכוש את התיק ולקבלו במשלוח חינם עד הבית.
לאחר שקיבלתי את התיק החלטתי לבטל את העסקה ושלחתי הודעת ביטול לחברה שמפעילה את האתר ממנו רכשתי.
נענתי שאם אני רוצה לבטל את העסקה אני יכול לקבל את כספי בחזרה בקיזוז 5% דמי ביטול ותשלום על המשלוח שכבר ניתן לי בחינם בטענה כי "המשלוח הוא חינם כל עוד את קונה מוצר אבל אם לא קנית ואתה רוצה להחזיר אנו לא יכולים לספוג את המשלוח"
שאלתי היא האם החברה אכן רשאית לקזז את דמי המשלוח מההחזר הכספי על המוצר אותו רכשתי? | |
|
|
|
| 8/12/2021 14:30 |
נועם |
 | |
|
| 8/12/2021 14:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2021 | | שעה: | 14:50:30 |
| | החוק קובע 5% והוא גובר על כל תקנון שלהם גם אם הוא בכתב. אם יש להם ביטולים, הם צריכים לתמחר את המחירים שלהם כך שלא יצאו מופסדים. אתה אחראי על החזרת המוצר ולכן אולי רוצים לגבות ממך את עלות ההחזרה, אם רצונך בכך, שהיא חוקית. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/12/2021 14:21 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 14:21:57 |
| תודה, הם דורשים בפירוש את הקיזוז בלי קשר למשלוח חזרה.
| |
|
|
|
| 9/12/2021 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 18:06:01 |
| נועם שלום,
פתחת שלושה שרשורים שונים (!). יש להיאזר בסבלנות ואין לפתוח עוד שרשורים, מלבד המקורי שפתחת באותו נושא.
לשאלתך, משה צודק.
לו היה מדובר בהחזרה עקב פגם/אי התאמה/כל הפרה אחרת - אתה לא מחויב לשלם על דמי הביטול ומשלוח/ כל הוצאה אחרת. הם צריכים לקחת ממך את המוצר
כאשר מדובר במקרה דנן, כגון חרטה - הרי שאתה צריך לשלם דמי ביטול, הכוללים בהגדרתם בסעיף בחוק את כל ההוצאות שעליו הם התחייבו. מנגד, אתה מחויב להחזיר את המוצר אליהם.
באשר לקיזוז, הם לא אמורים לקזז לך, על פניו, את דמי המשלוח. שאלתנו היא האם המשלוח תומחר בנפרד מהעסקה או נכלל בה?
תשובתנו לתגובתך תינתן ביום א'. | |
|
|
|
| 11/12/2021 20:08 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2021 | | שעה: | 20:08:05 |
| קודם כל תודה רבה על התשובה
לגבי התמחור לא ממש הבנתי את השאלה. לא שלמתי על המשלוח קיבלתי אותו בחינם ועכשיו הם טוענים שאם אני מחזיר את המוצר אני צריך לשלם על המשלוח ההוא.
לצורך העניין בסיכום ההזמנה שנשלח לי למייל נכתב מחיר המוצר ולידו מחיר המשלוח-0₪. בקבלה שקיבלתי עם המוצר לא הוזכר המשלוח בכלל.
שאלתי הנוספת לא היתה האם אני צריך להחזיר להם את המוצר אלא עד מתי אני צריך לעשות זאת נניח שאני צריך בשביל זה ליסוע רחוק ואני יכול לעשות זאת רק שלושה שבועות מרגע שביטלתי את העסקה זה בסדר?
לגבי פתיחת שלוש השרשורים השרשור הזה אכן כפול ונשלח בטעות (ראו תגובתי הראשונה בשרשור).
לאחר שפתחתי שרשור אחד עלתה לי עוד שאלה על אותה עיסקה וחשבתי שיהיה לנכון לפתוח שרשור נוסף.
שוב תודה רבה. אני מאוד מעריך את מה שאתם עושים כאן. | |
|
|
|
| 12/12/2021 18:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 18:40:40 |
| תודה לך נועם,
אתה צריך להחזיר להם את המוצר תוך זמן סביר. לצורך העניין, הזמן שציינת הוא סביר בהחלט.
ביכולתך להחזיר להם את המוצר פיזית (במידה ויש להם חנות) במידה ואתה לא מעוניין לשלם על המשלוח, דבר שיגרור עלויות אחרות מצדך(דלק ועוד) אבל ההחזר הוא עליך. לגבי דמי המשלוח, אשיב לך מחר. | |
|
|
|
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:12:25 |
| | לא מספיק הם לא מרוויחים עליך, אתה מצפה שגם יפסידו ????? זו ממש חוצפה | |
|
|
|
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 12:12:35 |
| | לא מספיק הם לא מרוויחים עליך, אתה מצפה שגם יפסידו ????? זו ממש חוצפה | |
|
|
|
| 13/12/2021 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 15:53:10 |
| נועם שלום, הם לא יכולים לקזז לך את דמי המשלוח.
הגדרת דמי הביטול בחוק: "לרבות הוצאות או התחייבות בשל משלוח, אריזה או כל הוצאה או התחייבות אחרת, שלטענת העוסק הוצאו על ידו או שהוא התחייב בהן בשל ההתקשרות בעסקה או בחוזה, או בשל ביטולה".
כמובן שעל פניו, אי אפשרות הקיזוז לא אומרת שאתה לא זה שצריך לשאת בעלויות החזרה, מחמת החרטה כאמור. | |
|
|
|
| 13/12/2021 22:24 |
נועם |
 | |
|
|