| 24/12/2021 04:05 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/12/2021 | | שעה: | 04:05:37 |
| | קניתי מטחנת תבלינים מוואלהשופס. במטחנה הייתה תקלה והאבקה שנוצרה מהטחינה התפזרה מחוץ לכוס טחינה על המטחנה עצמה. צילמתי סרטון שבו רואים שאני מפעילה את המטחנה לפי ההוראות במשך 20 שניות (מותר לטחון עד 30 שניות ואין אפשרות לראות אם המוצר נטחן במלואו בלי לכבות ולפתוח אותו). לאחר 10 שניות בערך מההפעלה רואים שהאבקה מתפזרת מחוץ לכלי. שלחתי להם סרטון. הם ענו לי תשובה מגוחכת, שהתבלין כבר היה טחון אחרי 10 שניות ולכן האבקה התפזרה בכלי. עניתי להם שאין לי אפשרות לשלוט במתי המוצר מתחיל להפוך לאבקה וכתוצאה מזה מתפזר (הוא לא נטחן באופן אחיד בבת אחת). בהמשך הם איימו לתבוע אותי אם אחזיר את המוצר: "בדקנו את המקרה במכשיר של חברת מרפי ריצ'רדס ושל חברה נוספת והתוצאה הייתה זהה לחלוטין. המכשיר תקין לחלוטין. אין כל תקלה או בעיה. ללקוחה הזכות להחזיר את המוצר ואנחנו נשתמש בזכות שלנו אם הלקוחה תבקש להחזיר ולהזדכות. כלומר זכותינו החוקית לתבוע וכך יהיה". איך להתנהל מול ההתנהלות הבריונית הזאת? | |
|
|
|
| 24/12/2021 04:07 |
שרית |
 | |
|
| 27/12/2021 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 10:11:27 |
| שרית שלום רב,
מהמתואר על ידך, עולה כי קנית את העסקה במכר מרחוק (דרך האינטרנט).
במידה ואכן כך הדבר, יש לך אפשרות לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום קבלת המוצר. במידה ואת טוענת לפגם במוצר, הרי שעל פניו, את אמורה לקבל את כל כספך בחזרה (ללא דמי ביטול) תוך שהם אוספים את המוצר מביתך.
יחד עם זאת, כן מותר להם ל"תבוע" את הנזקים שנגרמו אם יוכיחו שערך המוצר פחת משמעותית עקב פעולות שעשית.
במידה וסד הזמנים המצוין מעלה חלף ואת כבר לא יכולה לבטל את העסקה, הרי שהם צריכים לתקן את המוצר. רק אם הם לא יתקנו או הוא לא יוכלו לתקן, את תוכלי לדרוש ביטול בשל הפגם, לכאורה. | |
|
|
|
| 27/12/2021 12:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 12:33:49 |
| | נראה כמו סתם ניסיון להבהיל. לכל לקוח ישנה אפשרות לבטל את העסקה. על מה לתבוע אם המוצר מוחזר כפי שנקנה? כדאי רק לצלם את המוצר לפני החזרה שלו. | |
|
|
|
| 26/12/2021 12:30 |
לב |
 | | מחבר: | לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 12:30:55 |
| שלום! אשמח לדעת אם יש התקדמות כלשהי עם התלונה שהגשתי.. קיבלתי במייל מענה אחד שפנו לעסק ומחכים לתגובתו.. ואם יש לי עוד אסמכתאות לטענות שלי -- שלחתי דברים נוספים אבל אין מענה למייל מזה חודש ויותר ואני לא מצליחה להיכנס לבדוק את מצב התלונה שלי באתר.
אין לי כל כך מושג איך להתקדם מפה ולכן אשמח לכל הכוונה שתעזור :( | |
|
|
|
| 27/12/2021 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 12:09:50 |
| לב שלום רב,
יש לשלוח את מספר התלונה ואת בקשתך למחלקת הקליטה למיילים הבאים:
doc@consumers.org.il
stastuscheck@consumers.org.il
מחלקת הקליטה תדאג להעביר את פנייתך אל המטפל/ת הרלוונטי, והם יצרו עמך קשר. | |
|
|
|
| 26/12/2021 11:39 |
חוה |
 | | מחבר: | חוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 11:39:25 |
| | נרשמתי לקורס פרונטלי מעשי המתקיים בביתו של המרצה. הקורס עדיין לא החל. כעת לאור התפשטות האמיקרון אני לא מעוניינת לקחת את הסיכון (20 משתתפים בחלל סגור) בהרשמה הסכמתי שביטול לפני מועד התחלת הקורס - יהיה כרוך ב-4000 ש"ח ( כ-30% מהתשלום) אני מבינה שאין מה לעשות ולמרות המצב אני איאלץ לשלם את הסכום? תודה | |
|
|
|
| 27/12/2021 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 11:55:00 |
| חוה שלום רב,
כיצד נרשמת לקורס? האם דרך הטלפון/אינטרנט (מכר מרחוק) או פנים מול פנים?
במידה ונרשמת דרך מכר מרחוק, הרי באפשרותך לבטל את העסקה תוך שבועיים ימים מיום עשייתה או מקבלת טופס הגילוי הנאות, המאוחר מבניהם.
במידה ועשית את העסקה באופן פרונטאלי, הרי שבאפשרותך לבטל תוך שבועיים מיום עשיית העסקה ובלבד שהביטול נעשה עד יותר משבועיים שאינם ימי מנוחה.
במקרים שתוארו מעלה, דמי הביטול יהיו מינימאליים: 100 שקל או חמישה אחוזים מסך העסקה, הנמוך מבניהם.
במידה וסד הזמנים כבר עבר, הרי שדמי הביטול יגבו בהתאם לחוזה שנכרת בניכם, ובמקרה דנן - 4000 ש"ח.
לצערנו הרב, וריאנט האומיקרון בפרט ונגיף הקורונה ככלל לא הוכרו עד לרגע זה ככוח עליון, או אם תרצי, כגורם שמסכל את יכולתך להתייצב בקורס ולא לשלם כלל דמי ביטול, על אף שבחלק מהמקרים (דוגמת חדרי הכושר) זוהי עמדתנו (החוק הקיים גובר על העמדה).
על כן, את תיאלצי לשלם את הסכום המדובר, אלא אם כן תגיע להסדר מיטיב עמם ובהסכמתם.
את יכולה לפנות באופן עצמאי לבית המשפט לתביעות קטנות, אך סיכויי הצלחתך אינם גבוהים. | |
|
|
|
| 26/12/2021 11:22 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 11:22:31 |
| שלום רב,
קניתי מקרר שהגיע עם אחריות מורחבת למדחס למשך 9 שנים. לאחר 6 שנים המקרר התקלקל וטכנאי פרטי שהגיע אמר שזה המדחס ועלות התיקון היא 1500 שח כולל עבודה וחלפים. פניתי ליבואן ושלחו לי טכנאי במסגרת האחריות אולם חייבו אותי על ביקור טכנאי 340 שח ועל עבודת ההחלפה 750 שח, סהכ מחיר כמעט זהה למחיר של הטכנאי הפרטי. ביקשתי מהטכנאי כי אני לא מעוניינת בעבודת ההחלפה אלא רק בחלפים שמגיעים לי לפי האחריות והוא ציין הדבר לא אפשרי. למעשה נכפה עליי השירות של היבואן.
בתעודת האחריות המורחבת מצויין כי האחריות בכפוף לתשלום הביקור ועלות העבודה.
האם הדבר חוקי? מדוע כופים עליי שירות במסגרת האחריות על מוצר? | |
|
|
|
| 27/12/2021 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 11:22:27 |
| דנה שלום רב,
על פניו, מדוע שיכפו עלייך שירות במסגרת האחריות על המוצר? הרי שילמת, כאשר קנית את המוצר ממיטב כספך, בין היתר, שילמת גם על האחריות.
לכאורה, יש כאן תנאי מקפח. יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 26/12/2021 10:24 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 10:24:20 |
| שלום וברכה,
תואמה לי הגעת טכנאי למתן שירות בביתי. בעת התיאון ציינתי כי על הטכנאי המגיע להיות בעל אישור על היותו מחוסן/בדיקה בתוקף.
הטכנאי שהגיע היה ללא אף אחד מהנ"ל כך שנדרשתי לתאם שוב מועד הגעת טכנאי, ליום המחרת.
האם אני זכאי לפיצוי על פי חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 27/12/2021 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 10:53:30 |
| יוני שלום,
לצערנו, אין אפשרות לקשור בין התו הירוק (שלו אחראי משרד הבריאות) לבין חוק הטכנאים.
חוק הטכנאים חל במקרים מסוימים בלבד (כפי שנצרף לך בלינק מטה) ורק כאשר הטכנאי מאחר ביותר ביותר משעתיים/שלוש מהטווח או לא הגיעו כלל, אזי הפיצוי יינתן לפי החוק (300 או 600 ש"ח).
כאן, על פניו, אין מקום לפיצוי לפי החוק הנ"ל.
מנגד, יש כאן הפרה חמורה מצדם, לכאורה, של הסיכום ביניכם, הפרה שיכולה לעלות בנזקים בריאותיים עבורך. את יכולה לנסות ולהגיש תביעה על כך בבית המשפט לתביעות קטנות ולהוכיח את הנזק שנגרם לך (יהיה קשה לכמת). מומלץ שקודם תפנה אליהם על מנת להגיע להסדר עמם.
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 26/12/2021 08:17 |
הדר בן |
 | | מחבר: | הדר בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 08:17:16 |
| שלום רב
רכשתי לפני כשבועיים 6 כסאות בחנות ריהוט, ושילמתי גם 200 שח עלות הובלה.
כעבור שבוע וחצי הגיעו הכסאות , 3 מתוך 6 היו פגומים. המוביל של החברה לקח את כל הכסאות 6 במספר ואמר שנצור קשר עם השירות לקוחות.
פניתי לסניף בו רכשתי והתייחסו אליי בזלזול שאמרו שמרגע שאני משלמת יש לפנות אך ורק לשירות לקוחות,
פניתי לשירות לקוחות בהתחלה על מנת לוודא אספקה מחודשת אבל לאחר שראיתי את ה"שירות" שאני מקבלת ואת זה שהם לא מוכנים להתחייב ששוב לא יגיעו כסאות פגומים, אמרתי להם שאני מעוניינת לבטל את העסקה, נאמר לי כי יש לשלוח את הפרטים במייל לאישור של מנהל ויחזרו אליי, מאז עבר כמעט שבוע, כל יום אני מתקשרת , כל יום אומרים לי משהו אחר, המייל לא נשלח, המנהל לא ענה, למה אני רוצה לבטל?
האם אני זכאית לבטל את העסקה ישירות מול חברת האשראי שלי? כי זה לא נראה שהם מתכוונים לבטל לי את העסקה וגם בנוסף האם יכולים לחייב אותי על עלות הההובלה? | |
|
|
|
| 27/12/2021 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 26/12/2021 08:16 |
הדר בן |
 | | מחבר: | הדר בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 08:16:56 |
| שלום רב
רכשתי לפני כשבועיים 6 כסאות בחנות ריהוט, ושילמתי גם 200 שח עלות הובלה.
כעבור שבוע וחצי הגיעו הכסאות , 3 מתוך 6 היו פגומים. המוביל של החברה לקח את כל הכסאות 6 במספר ואמר שנצור קשר עם השירות לקוחות.
פניתי לסניף בו רכשתי והתייחסו אליי בזלזול שאמרו שמרגע שאני משלמת יש לפנות אך ורק לשירות לקוחות,
פניתי לשירות לקוחות בהתחלה על מנת לוודא אספקה מחודשת אבל לאחר שראיתי את ה"שירות" שאני מקבלת ואת זה שהם לא מוכנים להתחייב ששוב לא יגיעו כסאות פגומים, אמרתי להם שאני מעוניינת לבטל את העסקה, נאמר לי כי יש לשלוח את הפרטים במייל לאישור של מנהל ויחזרו אליי, מאז עבר כמעט שבוע, כל יום אני מתקשרת , כל יום אומרים לי משהו אחר, המייל לא נשלח, המנהל לא ענה, למה אני רוצה לבטל?
האם אני זכאית לבטל את העסקה ישירות מול חברת האשראי שלי? כי זה לא נראה שהם מתכוונים לבטל לי את העסקה וגם בנוסף האם יכולים לחייב אותי על עלות הההובלה? | |
|
|
|
| 27/12/2021 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2021 | | שעה: | 10:37:49 |
| הדר בן שלום רב,
ראשית, נתחיל מהסוף. את לא זכאית לבטל את העסקה למול חברת האשראי. חברת האשראי, לרוב, לא תטה להתערב בעניינים שבין בית העסק לצרכן (מה גם שהתמורה, בן אם זה פגום או לא, כבר הייתה אצלך).
במידה ואכן, לדברייך כמובן, "הם לא מוכנים להתחייב ששוב לא יגיעו כסאות פגומים", הרי שהם לא יתקנו לך את זה בצורה האופטימלית ביותר (כפי שהם אמורים לעשות), ולכן ביכולתך לדרוש מהם ביטול עסקה בשל הפגם כפי שעשית.
במידה והם לא מבטלים עד לסוף החודש ולא משיבים את כספך, אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 23/12/2021 16:56 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 16:56:11 |
| שלום , אתמול ניגשתי לחנות דלתא עם כרטיס גיפט קארד שקיבלתי מחברה , בחנות היה מבצע על כלל המוצרים שאומר שאם קונים מוצרים בגובה של 500 שקלים משלמים 250 .
כשהגעתי אל הקופה עם הגיפט קארד נאמר לי שהמבצע תקף רק אם אני משלמת לא דרך גיפט קארד וזאת למרות שלא כתוב בשום מקום בחנות שלא ניתן לרכוש בגיפט קארד ולקבל גם אצ ההנחה.
על פי דברי המוכרת ישנם שתי אפשרויות לרכוש את המוצרים במחיר מלא עם גיפט קארד או במצבי עם כרטיס ר אשראי.
רציתי לשאול האם הדבר חוקי מאחר ובסופו של יום כרטיס גיפט קארד הוא כרטיס שטעון בכסף ולכן אין סיבה הגיונית שלא לאפשר שימוש בו במקביל למבצעים כמו כל כרטיס אחר .
אודה לתשובתכם בנושא והמשך יום נעים | |
|
|
|
| 23/12/2021 18:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 18:14:50 |
| ליאור שלום רב,
האם רשום על הגיפט קארד (בין אם על הכרטיס או בין אם בספיחים הנלווים לו) התניות מסוימות? | |
|
|
|
| 26/12/2021 18:19 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/12/2021 | | שעה: | 18:19:29 |
| בדר"כ כן מצויין בספח הנלווה כי ( לא ניתן למימוש בחנות עודפים או לא ניתן לממש במבצעי חנות... )
אבל ואבל גדול, האם הגיפט קארד טעון בסכום כספי שניתן לממשו כמו שטר.
כי ללא הגיוני ולא הוגן לקבל גיפט קארד שרשום עליו "300 ש"ח" למשל וערכו האמיתי לא נותן לי לקנות מאותו חנות מה ששטר של 300 שח נותן לי לקנות..
| |
|
|
|
| 23/12/2021 13:26 |
רואי |
 | | מחבר: | רואי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 13:26:41 |
|
שלום רב ,
ביצעתי לפני כמה חודשים הזמנה לטיסה לחו"ל לי ולמשפחתי על סך 4000 ש"ח, דרך חברת bookaflight . המדינה הפכה להיות אדומה ואין באפשרותנו לטוס ליעד , בהזמנה עצמה היה רשום שאין פיצוי כספי למקרה של ביטול ואי אפשר לשנות טיסה , עכשיו הטיסה גם לא בוטלה עד עכשיו על ידי חברת התעופה .
אבל אנחנו לא אשמים בכך שהמדינה הפכה להיות אדומה ומונעים מאיתנו לטוס . בבדיקה שנעשתה עם לקוחות אחרים שביצעו הזמנה ישירות דרך חברת התעופה ישראייר למרות שלא ביטלו את הטיסה הם קיבלו עדיין שובר זיכוי למשך שנה שניתן לממש אותו בהמשך .
הבעיה שאני מנסה ליצור קשר עם החברה שדרכה ביצעתי את ההזמנה , אבל אין מענה מצידם כבר לאינספור מיילים והם עוד מבקשים 100$ בשביל שאוכל ליצור איתם קשר ולברר מה אפשר לעשות . השאלה שלי אליכם זה האם ניתן לעשות משהו בנדון ואיך אוכל לקבל את הכסף שלי בחזרה או לפחות לא לבטל אלא לקבל שובר זיכוי לפחות לפני שיגיע מועד הטיסה בתחילת שבוע הבא , ומה לעשות שאני לא אשם שהמדינה הפכה פתאום לאדומה , ואני לא יכול ליצור קשר כלל ככלל עם החברה bookaflight שביצה את ההזמנה .
ככה שאני נופל בין הכיסאות .
מה אתם ממליצים לי לעשות ? והאם יש איזה שהיא דרך להחזיר את הכסף שחשוב לי ולילדים שלי ?!! | |
|
|
|
| 23/12/2021 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 16:09:11 |
| רואי שלום רב,
ראשית, המצב מאוד סבוך. שאלת שאלה שעולה כאן באופן תדיר, ולנוחיותך נצרף את התשובה שענינו הימים האחרונים:
שאלה מצוינת, שנוגעת לכלל הצרכנים, לאור ההגבלות החדשות שהוטלו ועוד יוטלו על שלל מדינות, שיהיו בבחינות "מדינות אדומות", האסורות לכניסה.
בגלים הקודמים, היו חברות תעופה שלא הוציאו טיסות, ועל כן היה "כשל תמורה", דהיינו שילמת על שירות שכלל לא ניתן לך. במצב כזה, החברות צריכות להשיב, בין אם דרכם או דרך הסוכנות נסיעות, את מלוא התמורה ששולמה, לכל הפחות.
כיום, חברות התעופה, כפי שכתבת במקרה דנן, מוציאות טיסות ו"יהי מה". מבחינתן, אין כאן כישלון תמורה כי הטיסה יוצאת = ישנה תמורה.
לעמדתנו, יש הבדל גדול בין אי יציאה מהארץ עקב חשש מהקורונה או כל בעיה אחרת/ביטול שלא עומד בסד הזמנים של ביטול עסקה לפי חוק הגנת הצרכן. כאן מדובר בהגבלה שהוטלה לא מכבר, הגבלה שאילולא הייתה קיימת - סביר להניח שהיית טס.
יחד עם זאת, וזה הדבר הכי חשוב: על אף שעבר הרבה זמן מאז שהמגיפה הגיחה לחיינו, בתחום התעופה, מדינת ישראל, לצערנו הרב, מתנהלת כאילו אין קורונה בנושא זה: לא חוקקו שם הוראות שעה/תקנות/חוקים.
על אף שיש שיאמרו שקמה לך עילת הסיכול (כי המדינה נהפכה לאדומה), יש שיטענו כי היית צריך להיות מודע לכך שישנה אפשרות, ולו הקלושה ביותר, שיכריזו על המדינה כאדומה.
בכל אופן, נסה להגיע עמם להסדר (דחיית/ביטול בתנאים טובים יותר וכו').
זאת התגובה שענינו לצרכן, והיא נכונה גם לשאר הצרכנים. נבקש להוסיף כי במקרה שלך, חברת "בוק א פלייט" שייכת לאליס, ועל כן יש לפנות לחברת אליס.
התניית יצירת הקשר בתשלום של מאה דולר היא אסורה בתכלית, וכבר היה אייטם בגלי צהל על כך עקב תלונה שהוגשה בנושא. יש כאן חשש להפרה של טיב השירות שניתן.
מובן שאתה לא אשם שהמדינה הפכה לאדומה, ולכאורה קמה לך עילת הסיכול כפי שאוזכר מעלה, אך אין שום חוק בנושא, נכון לכעת.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 23/12/2021 13:03 |
ארזה |
 | | מחבר: | ארזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 13:03:17 |
| | ראיתי שנושא חוקיות עמלת גביה נידון פה מספר פעמים, בכולן נענה השואל שיש לעיין בהסכם שחתם עם החברה. שאלתי - האם זה חוקי שהחברה לא שלחה לי שום הסכם לחתימה כשהצטרפתי לשירותיה? כלומר אין לי שום הסכם עם החברה \ תקנון של החברה והאם במקרה כזה עמלת גביה היא חוקית? | |
|
|
|
| 23/12/2021 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 15:23:39 |
| ארזה שלום רב,
אכן יש לעיין בהסכם שחתם עם החברה. על פניו, מותר לגבות עמלת גבייה.
ממה שכתבת עולה כי ישנו חשש להטעייתך: החברה לא ביצעה בפנייך שום גילוי נאות בדמות שיקוף ההסכם ו/או התקנון עמך. על פניו, נושא זה היה צריך להיכתב ולהיות מוצג בפנייך. | |
|
|
|
| 7/12/2021 21:16 |
אדם |
 | | מחבר: | אדם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/12/2021 | | שעה: | 21:16:07 |
| לפני כחצי שנה רכשתי תמי 4 edge בתשלומים ל 3 שנים והיו עם המכשיר הרבה תקלות והגיעו אלי כבר 4 טכנאים (המכשיר הוחלף פעם אחת למכשיר חדש).
הבעיה היא עכשיו שעברתי דירה לבניין בו יש בעיות עם זרם המים והמכשיר הזה רגיש לזה ופשוט לא מוציא מים רוב הזמן. הטכנאי אמר שיש להחליף לדגם אחר (ישן) ואיני מעוניין בכך.
רכשתי אותו בגלל היתרון היחסי שהוא מתחבר לאינטרנט וניתן לשלוט עליו מאפליקציה
האם ניתן לבטל עסקה במקרה כזה על עניין טכני בו לא ניתן לספק את השירות או השימוש היחידי שלשמו הוא נועד? | |
|
|
|
| 9/12/2021 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 15:08:52 |
| אדם שלום,
על פניו, מדובר בעסקה מתמשכת, כזו שבה צרכן רוכש מוצר ו/או שירות לטווח ארוך.
מהמתואר, יש כאן חשש להפרה של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך על טיב ומהות השירות.
במקרה דנן, על פניו, ניתן לבטל עסקה מתמשכת. סעיף 13ד(ג) לחוק הגנת הצרכן קובע כי חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך 3 ימי עסקים ממועד מסירת הודעת ביטול שנשלחה במייל, או בפקס, או בע"פ, או בתוך 6 ימים ממועד מסירת ההודעה למשלוח בדואר רשום, או במועד מאוחר יותר בהתאם לבקשת הצרכן.
החל ממועד זה העוסק מחויב להפסיק לחייב את הצרכן בתשלומים גם אם השירות סופק לאחר מועד הביטול.
לנוחיותך, מצ"ב מכתב שהוכן באתרנו בנוגע לספק יחיד, אותו יש לשלוח אליו: https://www.consumers.org.il/category/ongoing_transaction_download | |
|
|
|
| 19/12/2021 14:45 |
אדם |
 | | מחבר: | אדם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/12/2021 | | שעה: | 14:45:43 |
| לפי הבנתי עסקה מתמשכת אינה פריסה לתשלומים והמכשיר עצמו הוא למעשה רכישה שכלולה בעסקה עם שירות וסננים אם לא פרטו בפני אם יש חלוקה בסך הכולל של התשלום לשירות/מכשיר/אביזרים וכד' אלא מחיר אחיד של כ-100₪.
עכשיו שוחחתי עם תמי 4 ואלו אמרו שלא ניתן לבטל עסקה כי התקלה אינה במכשיר אלא בלחץ המים בבניין. ידוע לחברה כי המכשיר אינו עובד בשינויי לחץ ובזמן ההתקנה לא מתבצעת בדיקה של לחץ המים ואף לא שואלים כלום או אומרים.. האם זה תקין? | |
|
|
|
| 23/12/2021 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 09:17:58 |
| | נא להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 22/12/2021 21:34 |
שגב |
 | | מחבר: | שגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 21:34:36 |
| שלום, קנינו מוצר באתר אינטרנט ישראלי שמוצג בעברית. המוצר שסופק לנו היה שגוי ממה שהזמנו. פנינו באימייל לבעלי האתר (אין פרטי טלפון באתר) לקבלת החזר ו/או קבלת המוצר שהזמנו.
קיבלנו תגובה באימייל שהיתה בעיה במחסן וקיבלנו את מה שהזמנו למרות שהיה כתוב על האריזה תיאור שונה.
התכתבנו כבר יותר מחודש באימייל וביקשנו שיחזרו אלינו טלפונית, אך ללא הועיל. לפני שבועיים הם הפסיקו להגיב לפניות שלנו.
בתקנון האתר כתוב שיש אפשרות החזר של 90 יום, אך הם לא מקיימים את התקנון.
מה עושים? אין דרך לפנות אליהם חוץ מהאימייל. | |
|
|
|
| 23/12/2021 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 09:14:07 |
| שגב שלום,
מהמתואר על ידך, יש חשש להטעיה בדמות אי קיום התקנון הפנימי שלהם (על אף שעבר סד הזמנים הרגיל לביטול העסקה, הולכים כאן לטובת הצרכן ומה שנקבע בניכם), כמו גם הטעיה על מהות המוצר.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 22/12/2021 18:55 |
דוד ו |
 | | מחבר: | דוד ו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 18:55:47 |
| שלום,
ביולי 2021 נסעתי על כביש 6 (חלק של דרך ארץ) החלק בתשלום (לא שמתי לב שעברתי בחלק בתשלום). פעם ראשונה ויחידה שאני עובר שמה.
עד נובמבר 2021 לא קיבלתי שום חשבונית או בקשה לתשלום. רק כשהוסיפו חוב על אי תשלום פתאום מצאו אותי ודיי מהר אפילו ! לטענת כביש 6 שלחו לי 2 מכתבים בואר רגיל ומכתב רשום אחד. לא קיבלתי מכתבים מהם בדואר רגיל ולא חתמתי על שום דבר בנוגע לדואר רשום מכביש 6.
כשהודיעו לי על החוב, ישר שילמתי אותה אבל לא הסכמתי לשלם על הקנס על אי תשלום במועד.
הציעו לי לקזז ב50% את הקנס בתנאי שאני נרשם למנוי שלהם מוכנים (אולי יש סיבה הגיונית שלא קיבלתי את המכתבים לפני הקנס). לא הסכמתי.
שאלה שלי היא - האם אני בזכותי כשאני אומר שלא קיבלתי שום חשבונית וגם שום דואר רשום (פניתי לדואר ישראל ואכן לא ניתן להוכיח שקיבלתי את הדואר רשום) לפני כן ולכן לא אמור לשלם על הקנס ? אם כן למי אני פונה במצב הזה ?
האם ידוע לכם על עוד אנשים שזה ככה להם ? שלא קיבלו חשבוניות עד שהוסיפו חוב ואז הציעו מנוי תמורת הפחתת החוב ?
תודה רבה ! | |
|
|
|
| 23/12/2021 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 09:08:22 |
| דוד שלום רב,
סעיף 13ב2 מדבר על משלוח הודעת חוב לצרכן בתוך ארבעה חודשים. הסעיף גם מדבר על חובת שליחת הודעת החוב בפלטפורמות שונות.
נטל ההוכחה יהא על העוסק ולא על הצרכן. לפי המתואר על ידך, לכאורה, הם צריכים להוכיח לאן נשלח כי לא קיבלת כל הודעה (בכל פלטפורמה) על הודעת החוב על הקנס.
בנוסף, ההתנייה בקיזוז הקנס להירשמות כמנוי מעלה תמיהות רבות.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 22/12/2021 14:59 |
אשר גזית |
 | | מחבר: | אשר גזית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 14:59:12 |
| | הזמנתי פינת אוכל בתאריך 8 לנובמבר השנה, בהסכם מדובר על אספקה תוך 24 ימי עסקים. השבוע קיבלנו הודעה שהפינה תקועה בחו"ל ותגיע רק באמצע ינואר, החברה מעוניינת לפצות אותנו ברהיט שמחירו לצרכן 250 שקלים. האם יש עלה לתביעה? | |
|
|
|
| 23/12/2021 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 08:43:35 |
| אשר גזית שלום רב,
מהמתואר על ידך עולה כי ישנו חשש כבד להפרה של סעיף 2(א)(3) על מועד הספקת המוצר. סעיף 32 לחוק הנ"ל נותן לצרכן הרשאה לביטול (ע"י פנייה לעוסק כמובן, לא באופן חד צדדי).
הבעיה היא שהמנגנון הוא לא בדמות פיצוי ללא הוכחת נזק, בדומה ל"חוק הטכנאים", אלא צריך להוכיח נזק בבואך להגיש תביעה. | |
|
|
|
| 22/12/2021 14:24 |
שירי |
 | |
|
| 23/12/2021 08:05 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 22/12/2021 14:25 |
שירי |
 | |
|
| 23/12/2021 08:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 08:04:55 |
| שירי שלום רב,
לצערנו, סטודיו סי פשטה את הרגל. לפיכך, כל הצרכניות שחייבים להן כספים צריך לפנות למוקד חדלות הפירעון במשרד המשפט ולהגיש תביעות חוב כי הן מוגדרות כנושות. למועצה לצרכנות אין אפשרות להתערב מהרגע שזה מגיע לפשיטת רגל.
הגשת תביעת החוב מתבצעת באתר משרד המשפטים בכתובת הבאה:
https://www.gov.il/he/service/debtors-in-bankruptcy-files-corporate-liquidations-or-insolvency-of-individuals-or-corporations
אם ישנן שאלות נוספות, את מוזמנת להתקשר לכוכבית 5067, המוקד שלהם.
פרטי ההליך כנגד סטודיו סי:
ח"פ החברה: 511464398
מס' התיק בחדלות הפירעון: 341347
מס' ההליך בבית המשפט: 41109-07-21
| |
|
|
|
| 22/12/2021 13:54 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 13:54:37 |
| קניתי כמה מארזי ופל שצוין ע"ג האריזה משקל:200 גר'
שורה תחתונה - משקל החבילות נעו בין 140 ל160 גר'
החברה שלחה מכתב אוטומטי - על פגם במוצר על אף שהתלוננתי על המשקל והמוצר עצמו היה מעולה - עם פיצוי-זיכוי למוצרים שבדרך כלל אני לא צורך.
מה הזכויות שלי במצב הזה?
זה עילה לתביעה אזרחית או יצוגית?
או לדרוש פיצוי יותר הולם ולרדת מהעניין?
תודה! | |
|
|
|
| 23/12/2021 07:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 07:58:27 |
| יעקב שלום רב,
מהמתואר על ידך עולה חשש להפרה של סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן בנוגע להטעייתך על משקל וכמות המוצר, כמו גם הטעיה בפרסום, לפי סעיף 7 לחוק הנ"ל.
ביכולתך לדרוש פיצוי יותר הולם, אך יחד עם זאת היינו מציעים במקביל לפנות ליחידה החדשה שהוקמה אצלנו, היחידה למניעת הטעיות בפרסום על מנת שיבדקו את העניין (במייל שכתובתו legal@consumers.org.il בצירוף מסמכים כמובן), כמו גם לבדוק אפשרות לבדיקת אפיק התובענה הייצוגית אצל עו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 22/12/2021 12:02 |
דניס |
 | | מחבר: | דניס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 12:02:39 |
| שלום רב,
לפי חוק מהי תקופת בדק ואחריות על חיפוי וקירות חיצוניות של דירה בבניין דירות משותף שנקנה מקבלן?
קראתי כי תקופת בדק היא שלוש שנים ממועד מסירת הדירה ולאחר סיומה נכנסת תקופת אחריות שבע שנים על קירות וחיפוי? כלומר בסך הכל שתי התקופות מכסות את חובת הקבלן לתקן ליקויים בקירות חיצוניות וחיפוי המבנה במהשך עשר שנים ממועד מסירת הדירה?
תודה | |
|
|
|
| 22/12/2021 13:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 13:09:54 |
| נראה שתקופת האחריות של 3 שנים תתקיים רק אם תוכיח שהבעיה היא בתכנון, בעבודה או בחומרים:
"(3) תוך תקופת האחריות התגלתה בדירה אי-התאמה והקונה או קונה המשנה הוכיח שמקורה בתכנון, בעבודה או בחומרים"
הוכחה, למשל, של טיח שמסרת לבדיקה ונמצא לא תקין או תקני. אז מדובר על 10 שנים.
אם לא תוכל להוכיח זאת נראה שתקופת הבדק שלך היא 7 שנים:
"(9)התנתקות, התקלפות או התפוררות של חיפויי חוץ – שבע שנים"
תכיר את החוק ברמת המילה.
אין לי קשר למועצה. הם לא עוסקים בתחום, ונראה שישלחו אותך לעו"ד. | |
|
|
|
| 23/12/2021 07:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/12/2021 | | שעה: | 07:51:06 |
| דניס שלום,
משה צודק.
לפי חוק המכר (דירות), התוספת לסעיף 4, סעיף קטן 9, מדבר על תקופת הבדק של שבע שנים לגבי הליקויים הספציפיים שהזכרת.
תקופת האחריות מוגדרת כ"תקופה של שלוש שנים שתחילתה בתום תקופת הבדק", אך עליך להוכיח שמקורה ב"תכנון, בעבודה או בחומרים", לפי ההגדרה בסעיף 4(3) לחוק הנ"ל, ואז זה יצטבר ל-10 שנים, אחרת זה יישאר שבע שנים, לפי המקרה דנן.
עליך להגיש תלונה לרשם הקבלנים במשרד השיכון. | |
|
|
|
| 20/12/2021 10:12 |
אסי |
 | | מחבר: | אסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2021 | | שעה: | 10:12:07 |
| שלום
מה ניתן לעשות כאשר בעל עסק מוכר רהיט לאיש מבוגר לא מספק אותו במועד שנקבע מראש ומאחר זמן רב ,
אחרי שהתבקש לבטל את העסקה לפי חוק בהתחלה טען שכלל לא ניתן לבטל , אחרי הגעה למקום ובקשה להחזרת הכסף לפי חוק מראה טופס ששלח פקס לאשראי לביטול אבל שם לא רואים כל זיכוי על ידו, משמע מכר אוויר מראש .
חברת האשראי טוענת שניתן לבטל רק תשלום עתידי אבל פה לא התקבלה סחורה כלל .
איך ניתן לטפל ?
תודה | |
|
|
|
| 22/12/2021 07:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 07:31:55 |
| אסי שלום,
חברת האשראי, לצערנו, לא תטה להתערב כאשר מדובר בתשלום שכבר ירד אלא תבחן אפשרות ביטול של תשלומים עתידיים, וגם זה ייעשה במשורה.
על פניו, נראה כי יש כאן הפרה של חוק הגנת הצרכן בנוגע לטיב, מהות השירות ומועד הספקת המוצר.
במידה ונטען על ידך שאין חולק גם מבחינת בית העסק על החזר הכסף (משמע, הוא טען ששלח פקס לאשראי לביטול) אז יש לבקש אסמכתא של מס' פעולת הזיכוי שהוא "ביצע", ובאם אין את זה - להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 22/12/2021 20:14 |
אסי |
 | | מחבר: | אסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 20:14:55 |
| תודה על התשובה
אם לא התקבלה סחורה כלל ובוצע ביטול לפי חוק הצרכנות ובעל עסק לא רוצה לתת מספר אסמכתא של ביטול , למה חברת האשראי לא תזכה לקוח שכלל לא קיבל סחורה ?
משמע שבעל העסק מכר אוויר וביצע הונאה באמצעות האשראי . | |
|
|
|
| 20/12/2021 18:56 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/12/2021 | | שעה: | 18:56:26 |
| | ברצוני לדעת האם מוצרי חלב או כל מזון אחר, אשר מוטבע עליהם תאריך תפוגה והיו פגי תוקף בזמן ביצוע הרכישה, חייבים להיות מוחזרים פיזית לסניף ממנו נרכשו בכדי לקבל עליהם זיכוי כספי? המוצרים צולמו ותמונתם נמסרה לרשת,כך שאין מחלוקת לגבי היותם פגי תוקף בעת ביצוע הרכישה, אלא שהרשת מתעקשת לקבל אותם חזרה, למרות שלמעשה אין להם ערך כלכלי אובייקטיבי, הסניף נמצא באזור תעשיה, הרחוק ממני מרחק נסיעה, והצעתי להם לבוא אלי לאסוף אותם אם הם ממש צריכים את המוצרים, והם לא נענו להצעתי. | |
|
|
|
| 21/12/2021 09:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2021 | | שעה: | 09:35:07 |
| | יש עליך אחריות חוקית לבדוק את המוצר עם קבלתו. לדעתי, אם רכשת בסניף ולא בדקת את התוקף, האחריות להחזרה היא עליך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 21/12/2021 11:49 |
רמי |
 | |
|
| 21/12/2021 12:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2021 | | שעה: | 12:07:49 |
| חוק המכר:
13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו. | |
|
|
|
| 21/12/2021 12:12 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2021 | | שעה: | 12:12:26 |
| | נסה לפנות ליצרן ואולי הוא יהיה מוכן לאסוף את המוצרים. | |
|
|
|
| 21/12/2021 12:17 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2021 | | שעה: | 12:17:54 |
| | אין קשר לאירוע, די ברור שאתה מגיב מטעם. מוצרי חלב הם מוצרים מתכלים ולא "נכס". כך או כך, באתי לפורום כדי לקבל ייעץ מהמועצה ולא ממישהו מטעם ונגוע בעניין.אשמח שלא תגיב לי יותר. | |
|
|
|
| 21/12/2021 12:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2021 | | שעה: | 12:30:10 |
| | "ברור" שאני מטעם. פישלת ועכשיו אתה רוצה להפיל את הפאשלה שלך על אחרים ולטרטר עסקים, וזאת בכדי שיגיעו אישית לכבודו. בהצלחה. | |
|
|
|
| 21/12/2021 13:51 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/12/2021 | | שעה: | 13:51:22 |
| | הם סתם לא רוצים לזכות אותו ולכן מקשים עליו בשיטת המצליח הידועה שבטח לא יבוא וככה לא יפסידו כסף. מה הם כבר יעשו עם מוצר פג תוקף? הרי יצטרכו להשמיד אותו בכל מקרה. | |
|
|
|
| 22/12/2021 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 08:34:46 |
| שלום רב,
נבקש לא להתכתש, משה הוא מתנדב שעושה עבודה ברוכה ואין צורך לרדת לפסים אישיים, משני הצדדים.
לשאלתך: לו היית קונה את המוצר במכר מרחוק (טלםפון/אינטרנט), היה עליהם לאסוף זאת ממקום קבלת המוצר (דהיינו, ביתך).
במקרה של קנייה פרונטלית, הרי שאין איזכור בחוק לכך שהם צריכים לאסוף את זה ממעונך ועל כן, יש להביא להם את המוצרים. | |
|
|
|
| 22/12/2021 14:08 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 14:08:46 |
| | אם יבואו אלי או לא, זו לא השאלה העיקרית, השאלה היא למה עלי לעשות מאמץ ולהסתובב עם סחורה שהיא פגת תוקף,מתכלה,כבדה ואולי גם מסריחה, כאשר הם אלה שטעו ועשו הטעייה ומכרו מוצר פג תוקף? למה שלא יזכו בלי להחזיר את הסחורה? הרי לסחורה אין ערך כלכלי כלשהו. חשוב להדגיש, מדובר בסחורה ממותג פרטי שלהם, כך שאין פה שיקול שיחזירו ליבואן, ויקבלו ממנו פיצוי, כי הרשת היא היבואן, כמו כן אין מחלוקת שהמוצרים היו פגי תוקף בעת הרכישה. | |
|
|
|
| 22/12/2021 15:26 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 15:26:16 |
| | טעויות שלהם יכולות לקרות. אתה לא טעית כשלא בדקת את המוצרים? לכן המאמץ. איך הם יכולים להיות בטוחים שאתה לא מנסה לעבוד עליהם עם תמונות מלפני חודש, אם אתה לא מביא להם את המוצרים? מדובר כאן גם על שירות. לא מקובל עליך? אל תקנה שם יותר. | |
|
|
|
| 22/12/2021 16:29 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/12/2021 | | שעה: | 16:29:17 |
| | במקרה שלי אין בעיה כזו, כי הגבינות מהמעדנייה של הרשת, שנחתכו ונארזו על ידם, כאשר כל אחד עם משקל ייחודי, כגון 176גרם או 123גרם ועל כל חתיכה יש מדבקה עם ברקוד ותאריך פג תוקף הקודם לתאריך של החשבונית (יום ביצוע הרכישה), וכן על זו הדרך מופיעים בחשבונית עם המשקל של 176גרם ו123גרם.כמובן שצילמתי ואף הם בעצמם ביקשו את התמונה ושלחתי להם. הגרמים שציינתי למען ההמחשה, שהמשקל לא עגול ולא יכול להתאים לגבינות מיום אחר אלא בדרך נס. | |
|
|
|
|