| 11/1/2022 13:47 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 13:47:21 |
| שלום,
ביקשתי להירשם לקורס אמרו לי שאין מקום, ואם יהיו ביטולים יצרו איתי קשר.
יצרו איתי קשר , נרשמתי לקורס, בניתי את התכנית שלי והלוז מבחינת העבודה, ביום ש"הקורס צריך להתחיל התקשרו אליי ואמרו שנפלה טעות והם חייבים להוריד אותי מהרשימה, יש יותר מידיי תלמידים. כנראה מי שביטל רצה שוב לחזור או משהו בסגנון.
האם זה תקין?
אם לא איך אני יכול לפעול מולם בנדון? | |
|
|
|
| 12/1/2022 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 15:03:32 |
| מאיר שלום,
הנושא לא תקין. יש לבדוק את החוזה שנכרת ביניכם והאם יש סעיף שמדבר על הפרה מצד בית העסק.
לפי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), יש כאן, לכאורה, הפרה חד צדדית מצדם, שאמורה לזכות אותך באכיפה ו/או ביטול החוזה ו/או פיצויים.
המועצה לצרכנות איננה מתעסקת בפיצויים, ועל כן עליך לפנות האופן עצמאי לבית המשפט. אנא זכור שאת הנזק עליך להוכיח (תוך כימותו).
| |
|
|
|
| 11/1/2022 12:17 |
פנחס |
 | | מחבר: | פנחס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 12:17:30 |
| | רכשתי מבית עסק מוצר בעלות של 150 שקלים בדיוק,רציתי לדעת האם בית העסק מחיוב לתת לי שנה אחריות בגין מוצר זה? או רק אם זה היה מעל 150 שקל? | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:55:22 |
| פנחס שלום,
בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) "טובין" מוגדר כך:מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;
כלומר, 150 ש"ח ועשר אגורות נכלל, 150 ש"ח לא נכלל. | |
|
|
|
| 11/1/2022 11:21 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 11:21:26 |
| שלום רב
מה הנוהל במידה ונאלצים לבטל חופשה בגלל כניסה לבידוד(מאומת או חשיפה שמחייבת בידוד)? מן הסתם מקרה שכזה, יקרה אם כן ברגע האחרון ולכן לא עומד בתנאי הביטול הסטנדרטים. | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:52:30 |
| אור שלום,
כניסה לבידוד מקימה, לכאורה ולשיטתנו, "עילת סיכול" שבגינה אתה אמור לקבל את כספך עם דמי ביטול מינימאליים.
יחד עם זאת ולצערנו, מדינת ישראל "החליטה שלא להחליט" בנושא הקורונה ככלל ובפרט בתחום התיירות: אין הוראת שעה/תקנה/חקיקת בזק בנושא.
גם אם תלך לבית המשפט לתביעות קטנות, רוב הסיכויים שידם תהא על העליונה.
אנא נסה להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 11/1/2022 09:42 |
נירה |
 | | מחבר: | נירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 09:42:05 |
| נרשמתי ללימודים במכון פרטי . שבוע אחרי שנרשמתי, ואחרי שיעור אחד בו השתתפתי גיליתי שאני לא מעוניינת ללמוד במקום הזה. הרגשתי שהמקום לא מקצועי . ביקשתי לבטל לימודים ולקבל כספי בחזרה והם אמרו שהן לא מחזירים כסף.... האם זכותם?
| |
|
|
|
| 11/1/2022 12:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 12:11:30 |
| | את יכולה לבטל את הלימודים רק אם הטעו אותך באופן מהותי בנושא. לדוגמה: אם אין למדריך תעודה/נסיון מתאימים (נסי לבקש בהמשך לראות תעודה). פרטי את נושא ה"לא מקצועי" כי הרגשות לא יעבדו לך. | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:38:37 |
| נירה שלום,
כיצד נרשמת ללימודים (פנים מול פנים או מרחוק) והאם השיעורים התקיימו בצורה פרונטלית? | |
|
|
|
| 11/1/2022 11:13 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 11:13:41 |
| שלום,
כמה זמן צריך לשמור בעל עסק פריט שנרכש טלפונית?
או מה היא דרך הפעולה כאשר פריט שנרכש לא נאסף גם אחרי מספר תזכורות וחודשים רבים.
תודה | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:35:55 |
| מירב שלום,
האם את מדברת על ביטול עסקה?
תתני בבקשה יותר פרטים באשר לכרוניקה של המקרה: תאריכים, מתי רכשת, מתי קראו לך ועוד. | |
|
|
|
| 10/1/2022 22:32 |
ירושלמי |
 | | מחבר: | ירושלמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 22:32:42 |
| שלום,
הכנסתי כסף למכונת משחק בקניון רב מכר של רמי לוי, הכסף נבלע, המשחק לא התחיל ולא היה עם מי לדבר. לא היו פרטים על המכונה אל מי לפנות.
אני בטוח שכמוני נכוו עוד אזרחים רבים, ואין לי שום דרך לפנות אל מי שהציב את המתקן.
אני מאמין שכספי מגיע לי בחזרה, אבל מדובר בזוטות. אשמח להבין מה אוכל לעשות כדי לגרום לבעלים של המכונות לשלם קנס יקר על הגזל.
תודה! | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:22:25 |
| ירושלמי שלום,
יש לפנות בכתב לשירות הלקוחות של רמי לוי. במידה ואין תשובה, נא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
על פניו, יש כאן התנהלות צרכנית קלוקלת מצדם באשר לאי הצבת פרטי יצירת קשר על גבי המכונה. | |
|
|
|
| 8/1/2022 10:25 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2022 | | שעה: | 10:25:29 |
| שלום,
בעלי (מעל גיל 65) ואני נרשמנו לטיול מאורגן לאיחוד האמירויות (10.1) באמצעות האינטרנט של קבוצה סגורה. בהסכם נכתב כי במידה והשמיים סגורים או החברה מבטלת -יוחזר הכסף במלואו. בנוסף קיים דמי ביטול לפי טבלה מדורגת.
בתאריך 3.1 החברה שלחה מייל כי הטיול נדחה לפי בקשת הקבוצה בשל העובדה שהמדינה אדומה (אנחנו לא אישרנו דחיה ) לתאריך 17.3 . ובמידה שאנחנו לא רוצים תאריך חדש דמי הביטול של הטיול המקורי יחולו במלואם (כמובן שלא אישרנו את הסכם המכתב). מידית הודענו כי לחברה כי אנחנו לא יכולים להצטרף בתאריך
החדש ונאמר לנו כי נחוייב ב -90% דמי ביטול.
לשאלתי למה דמי הביטול לא מתייחסים לתאריך החדש 17.3 ? נאמר לי שדמי הביטול הם לתאריך המקורי ובעצם אין לי זכות לביטול.
מבקשת להבין איזה זכויות יש לנו כאזרחים ותיקים (בעלי שהזמין ושלם באינטרנט הינו מעל גיל 65} ,בנוסף ביום שדחו לא היתה אפשרות לטוס וזה מבחינתו "כשמיים סגורים". תודה מראש על עזרתכם | |
|
|
|
| 9/1/2022 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:39:33 |
| אורלי שלום,
לפני שנענה בצורה מפורטת, את מציינת כי החברה אומרת ש"הטיול נדחה לפי בקשת הקבוצה". המייל הזה מגובה בהוכחה לכך או שהוא נאמר בעלמא? לדברייך, הרי לא אישרתם דחייה. | |
|
|
|
| 10/1/2022 10:07 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 10:07:58 |
| שלום,
תודה על תגובה מהירה.
החברה שלחה מייל בתאריך 3.1 בערב בנוסח הבא :"בהמשך לשיחתינו הטלפונית ולהרשמתכם לטיול שיוצא לאור פניות המטיילים הצלחנו להגיע להסדר מול הספקים ולאפשר מעבר לטיול חלופי היוצא במועד מאוחר יותר.אנא אישורכם להעברת ההרשמה מטיול 10.1.22 ...לתאריך 17.3.22.
יובהר כי במידה ואיאלץ
* לבטל את השתתפותי בטיול ( ? לא ברור האם הכוונה לטיול מקורי או חילופי?)
או מנגד לא אסכים לחלופה עתידית שתוצע -מוסכם על שני הצדדים שדמי הביטול המקורי יחולו במלואם .במידה והחברה לא תציע חלופה ליציאה עתידית יוחזר הכסף במלואו."
אנחנו לא חתמנו ולא אישרנו על המכתב הנ"ל.
אך המכתב נשלח בעקבות דחיית הטיול עי נציגת הקבוצה בשל המצב בו בתאריך הנ"ל אחוד האמירויות היתה מדינה אדומה .(ןגם במקרה דנן אנחנו לא בקשנו לדחות ).
להבנתינו שאר הקבוצה כן אשרה וממשיכה לטיול החילופי .
אנחנו פנינו מידית הן למרכזת והן לחברה לביטול השתתפותינו לטיול שיערך בעוד חודשיים וחצי ותשובתם היתה -עליכם לשלם 90% דמי ביטול טיול מאורגן כי יש דמי הביטול מתייחסים לתאריך הטיול המקורי .
נשמח לסיוע בנושא.
ושוב תודה
אורלי | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:39:18 |
| על פניו, יש כאן בעייתיות גדולה מאוד בהתנהלותם כלפייך: אי קיום הטיול לא נבע מהחלטה שלכם או מיוזמתכם. עצם זה ששאר החברים בטיול המאורגן אישרו לא מחייב אותך לעשות את אותה הפעולה. אין שום בעיה מצדם להציע מגוון חלופות (כולל הדחייה המדוברת), אך כאשר ישנו, לכאורה, "כשל תמורה" (הטיול לא התקיים), ברירת המחדל להשיב את מלוא כספך, לכל הפחות. זוהי הגישה הפרו צרכנית שאנו נוקטים (חשוב לדעת שמדובר בעמדה ולא בחוק)
יהיו שיטענו שהדחייה נעשתה ללא ברירה מצדם מאחר והמדינה הייתה אדומה.
באשר לתיקון מס' 47 לחוק הגנת הצרכן (המדבר על אזרח ותיק), באיזה תאריך נרשמתם? בת כמה את? והאם הרישום באינטרנט לווה לפני ביצירת קשר עמם? | |
|
|
|
| 10/1/2022 18:25 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 18:25:03 |
| שלום ,
פניה ראשונית נעשתה ע"י חברה מהקבוצה אשר היציעה את פרטי הטיול במייל לכלל החברים לכל החפץ . החברה התיור מטעמה שלחה מייל ובו לינק לרישום ומילוי פרטים .התשלום של דמי הרישום נעשה בחודש יוני 2021.
הפרטים והתשלום נעשו ע"י בעלי שהינו בגיל 66.5 .
נכון לעכשיו היה כשל והטיול לא יצא במועד 10.1 .
נשאלת השאלה איך מתמודדים מול החברה
הרי הם לא מוכנים להחזיר לנו את כל הסכום ?
ומנסים לכפות עלינו דמי ביטול של 90% כביכול ההתיחסות
ל"מועד ביטול " -מספר ימים לפני מועד הטיול המקורי
(10.1).
למותר לציין כי גם המכתב ששלחו בתאריך 3.1 הינו חד צדדי שמי חותם עליו מתחייב לא לבטל את הטיול (17.3) ומחוייב בתשלום מלא -
מכתב שלא הסכמנו לאשרר - כיון שאיננו מצטרפים לטיול החדש .
תודה
אורלי
| |
|
|
|
| 12/1/2022 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:20:41 |
| | יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 10/1/2022 21:40 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 21:40:49 |
| בסוף השבוע נתקלתי בפרסום בפייסבוק בו הזמינו להשתתף בערב חינמי אודות שיטת הרזייה / דיאטה / שינוי דרך חיים אשר מבטיח ירידה גדולה במשקל ושיפור הבריאות. נרשמתי למפגש שהתקיים במוצ"ש האחרון 8.1.22 בשעה 20.00 בזום.
לא פרסמו מידע על השיטה כך שלא יכלתי לחקור אודותיה בטרם המפגש כך שבאתי ללא ידע מוקדם על מה הולכת להיות ההרצאה.
מדובר בסוג של דיאטה / שינוי אורח חיים תזונתי דרסטי. המרצה היה משכנע, הביא דוגמאות לסיפורי הצלחה, השתמש בשמות של סליבריטאים ולאחר הרצאה של כ-50 דק' שהיתה דיי כללית ולא ירדה לפרטים אודות השיטה, סיים בהטבה שווה מאוד לנרשמים שכללה הנחה משמעותית מהמחיר באתר (כ-50%) וגם העניק סל מוצרים עם שליח עד הבית והזמנה לארוחת שף לנרשמים. כאמור כדי לקבל את כל זאת היה צריך לקבל החלטה מהירה וזריזה שכן להטבה היה תוקף עד חצות. שלא כהרגלי וללא מחשבה תחילה וחקר מעמיק אודות השיטה ועד כמה היא מתאימה לי, ביצעתי רכישה של 2000 ש"ח ב-10 תשלומים. מיד לאחר התשלום קיבלתי במייל קישור להיכנס ולצפות בקורס הדיגיטלי שמכיל הרבה מאוד שיעורים לצפייה עצמית. כבר באותו הלילה אחזה בה חרטה על הפעולה הפזיזה והנמהרת. למחרת, ביום ראשון, התקשר אלי נציג מטעם השף לשיחת היכרות, כבר בשיחה אמרתי לו שאינני שלמה עם ההרשמה ושזה מאוד דרסטי עבורי ושאולי עשיתי טעות, והוא שכנע אותי שהשיטה נפלאה ותעשה נפלאות לבריאותי ולמשקל שלי. בינתיים גם הוזמנתי לארוחת השף לעוד מספר ימים, שם אמורה לקבל את סל המוצרים במתנה. ומאז מוצאי שבת שביצעתי את העסקה, אני הולכת ומתחזקת בכך שהתכנית והשיטה איננה מתאימה לגילי, כאישה בת 60 שכן מדובר בתכנית תזונה דרסטית מאוד. במקרה התקשר אלי הערב שוב הנציג הנחמד ושבתי ושיתפתי אותו שעד עכשיו לא מצאתי זמן לצפות בשיעורי הקורס משום שאני עובדת כל היום מול המחשב ובערב כבר אינני מסוגלת, והסברתי שנראה לי שעשיתי טעות ושלא אוכל להתחייב ולהתמיד בתכנית הקיצונית. שאלתי אודות מדיניות הביטולים, והנציג הנחמד אמר לי לפנות בבוקר אל נציגה אחרת ולברר איתה. כבר שלחתי לה הודעה שתדבר איתי בבוקר. ושאלתי כעת, בסוג עסקה כזה ששילמתי מראש בעסקת תשלומים וקיבלתי קישור לקורס שכאמור טרם צפיתי בו, ועדיין לא קיבלתי את המוצרים וגם לא אשתתף בארוחה שהובטחה ל-10 הנרשמים הראשונים (שזה גם גרם ללחץ לקבל החלטה תוך דקות) , האם באפשרותי לבטל את העסקה ולקבל את כל כספי בחזרה, ואם אני חייבת באיזה שהוא סכום כדמי ביטול, מהו סכום זה.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 12/1/2022 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:19:05 |
| טלי שלום,
לצערנו הרב, ברגע שנרשמים לקורס דיגיטלי ונחשפים לתכני הקורס, אזי אי אפשר לבטלו.
| |
|
|
|
| 10/1/2022 18:23 |
Mike |
 | | מחבר: | Mike (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 18:23:23 |
| Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
Personal Loans (Secure and Unsecured)
Business Loans (Secure and Unsecured)
Consolidation Loan and many more.
Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
Phone number: +917428831341 (Call/What's app) | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 10/1/2022 10:59 |
אבגד |
 | | מחבר: | אבגד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 10:59:29 |
| | האם מותר לצלם עוולה צרכנית שקורית לי בחנות? למשל אם מסרבים לתת לי החזר או משהו? עובד חנות טען שאסור לי לצלם ושזו פגיעה בצינעת הפרט. | |
|
|
|
| 10/1/2022 11:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 11:56:28 |
| | לא רואה בעיה. אתה לא מצלם אותו מחליף בגדים וזו צנעת הפרט. רק לא מבין למה אתה צריך צילום ולא הקלטה שיכולה להיות חשאית יותר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/1/2022 16:56 |
אבגד |
 | | מחבר: | אבגד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 16:56:15 |
| קשה לצלם או להקליט משהו ברור בלי שיבחינו. בנוסף, מדובר במקום שעובד בשיטת מצליח. לא נותנים אבל אם אתה מצלם אז פתאום כן נותנים. אין לי עניין לתבוע או לקבל פיצויים או משהו, רק לקבל את ההחזר אז אני מצלם.
באופו כללי, אם אסור לצם או להקליט אז זה הופך את רוב החוקים הצרכניים לטיפשים וחסרי תועלת. | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:12:02 |
| שלום,
סעיף 2(3) לחוק הגנת הפרטיות קובע שפגיעה בפרטיות היא כאשר מצלמים אדם "ברשות היחיד".
נשאלת השאלה מהי "רשות היחיד"? לפי הפסיקה, למוכר קיימת זכות מעין קניינית בחנות (הזכות לשכירות, מצ"ב לינק מטה), ועל פניו, אסור לך לצלם. גם אין למוכר זכות מעין קניינית והוא רק עובד מטעם, הרי שמדובר בזכות שנובעת מהצורך להגן על האוטונומיה של הפרט.
בכל אופן, יש להיוועץ עם מומחים בתחום הגנת הפרטיות לקבלת תשבוה מספקת, שכן זהו לא תחום עיסוקנו.
באשר לעוולה הצרכנית, במידה והתקיימה, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:50 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:50:02 |
| | הנני בעלת חנות ונקבע לי שאמור להגיע טכנאי של בזק ולא הגיע האם מגיע לי פיצוי? | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:56:17 |
| רותי שלום,
בחוק הגנת הצרכן, "צרכן" מוגדר כמי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי.
במקרה הנ"ל, מאחר ואת בעלת העסק, חוק הטכנאים (שנמצא בתוך חוק הגנת הצרכן) אינו חל עלייך, לצערנו. | |
|
|
|
| 10/1/2022 14:05 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 14:05:51 |
| שלום
הייתי בחנות בביתר וראיתי שלט המורה על מבצע בו 6 מוצרים נמכרים ב10 שקלים, הברקוד תאם לרשימת הברקודים שהוצגו ולכן לקחתי את המוצר.
כשהגעתי לקופה התברר שהמבצע הסתיים ב1.1.22 ואנחנו היינו כבר ב9.1.22 כלומר שבוע + יומיים השלט תולה על המדף ומטעה צרכנים.
רציתי לדעת מה הדין במקרה כזה
תודה | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:54:08 |
| שרה שלום,
על פניו, יש כאן חשש להטעיה על טיב השירות שניתן ועל הטעיה בפרסום.
האם היה רשום על המבצע באותיות הקטנות את תאריך תפוגתו? גם אם כן, מדוע השלט נשאר שם?
בכל אופן, נא הגישי תלונה באתרנו בציון התמונות וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 10/1/2022 12:34 |
שון |
 | | מחבר: | שון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 12:34:30 |
| מי יכול/ה לעזור?
לפני יותר מחודש הזמנתי חבילה מחו"ל בסך של פחות מ-75$, מחברת תוספי תזונה שאני מאוד אוהב ושגם תמיד שולחת מתנות ודוגמיות. כעבור זמן מה קיבלתי דרישה מחברת ההפצה לשלם על החבילה כסף מכיוון שלפי הקבלה שילמתי עבור הטובין יותר מ-75$. בבירור שנעשה שהחברה ממנה הזמנתי רשמה כי בעבור כל מתנה שהיא שלחה לי (5 מתנות) שילמתי 1$, סה"כ 5$ שהובילו לכך שסך החבילה חרגה מ75$. לאחר פרוצדורה מרגיזה החברה שלחה לחברת ההפצה את חשבונית המתוקנת והעתיד נראה וורוד.
כעבור מספר ימים, חברת הפרצה שלחה לי מייל ואמרה לי שעליי לשלוח להם כל מיני הוכחות אודות הטובין שהזמנתי ומה העלות הכוללת שלו וכן לשלוח תמונה של תעודת הזהות שלי. לטענת חברת ההפצה "המשלוח שלך עוכב לבקרת מסמכים של המכס (בדיקה אקראית שהמכס מבצע מדי פעם ופעם)".
כעבור מספר ימים מקבל שוב הודעה מחברת ההפצה:
"המשלוח עוכב היום ע"י המכס לבדיקה פיזית ביטחונית (זו בדיקה שהמכס מבצע עבור חבילות אקראיות). ומכיוון שהחבילה עוכבה לבדיקה פיזית הינך נדרש לשלם בגינה 80 ש"ח"
אני כמובן חושב שזה ביזיון שאני נדרש לשלם כסף על החלטה אקראית של המכס ומנסה כרגע לברר גם האם הדבר הזה חוקי וגם האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי שלא אצטרך לשלם.
יש מישהו/י שיכולים לעזור? | |
|
|
|
| 10/1/2022 14:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 14:54:54 |
| חברות כאלו דורשות בד"כ תשלום על בדיקה כזו וזה לא חריג כי זו עוד עבודה עבורם. הגיון שלי אומר שחברת ההפצה הייתה צריכה לשלוח כעת גם הוכחה לעיכוב בצורת הודעה של המכס אליהם, כי לכתוב "תביא עוד כסף" על אוויר כל אחד יכול לומר בקלות אבל צריך להוכיח אותה. אם היא לא שלחה, מה שאני יכול להציע לך כדי כדי לזרז את קבלת המשלוח ולא חלילה שהחברה תתנקם בך כי אתה "נודניק", זה לשלם להם בהקדם ולשחרר לדרך את המשלוח לאחר העיכוב עד היום.
לאחר קבלת המשלוח תבקש את ההוכחה שכתבתי קודם ובדוק אם תאריך העיכוב זהה לתאריך שליחת ההודעה ולא יוזמה של החברה לבדיקת מכס בעקבות הבקשה שלך כדי להוכיח לך שאכן הייתה בדיקה. שיקול שלך מתי לבקש את ההוכחה, כעת ואז אתה עבורם "נודניק" או לאחר קבלת המשלוח.
בכל עת תוכל ליצור קשר עם המכס בכתובת: tpntbg@taxes.gov.il לפי האתר הזה: https://www.gov.il/he/service/return-on-personal-import-taxes (למעלה משמאל). לא להגיש בקשה באתר כי אתה לא רוצה החזר מס מהמדינה אלא החזר עמלה מהחברה. העניין הוא שתצטרך מספר של המשלוח (נקרא מספר מטען אם אני לא טועה, לא המספר של חברת המשלוחים) כדי שהם יזהו אותו במערכת שלהם, ולחברת ההפצה יש אותו.
אם תראה שסיבנו אותך או לא נתנו תשובות, אז תוכל, לדעתי, לפנות למועצה או לבית המשפט תביעות קטנות בטענה שהחברה לא סיפקה לך הוכחות ו/או לא זיכתה אותך על בדיקה שלא הייתה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:49:49 |
| שון שלום, משה צודק.
היכן ההוכחה שלהם לעיכוב? במידה ולא תהיה, הגש תלונה באתרנו במקביל וננסה לעזור.
אנו מניחים שמותר לבצע בדיקות ביטחוניות כמובן, אך יש ליצור קשר עם רשות המסים בכוכבית 4954 לווידוא הנושא. | |
|
|
|
| 9/1/2022 23:16 |
רן יעקב |
 | | מחבר: | רן יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 23:16:53 |
| | שלום, קניתי קרם קוקוס בשימורים עם תאריך ארוך, המוצר יצא מקולקל, התקשרנו לחברה והם מצידם טענו שבלי תמונה או סרטון או בלי המוצר עצמו הם לא יוכלו לתת פיצוי, הם מבחינתם רצו לשלוח שליח שייקח דגימה, מה אומר החוק מבחינתי? האם עדיין אני יכול לדרוש פיצוי? לא צילמתי וזרקתי את המוצר מחוסר ידי בעניין, תודה מראש.. | |
|
|
|
| 10/1/2022 08:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 08:29:04 |
| | אני טוען שאתה חייב לי מליון ש"ח. לא צילמתי את החוזה בינינו וזרקתי אותו. אתה חייב לי מליון ש"ח? | |
|
|
|
| 10/1/2022 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 14:48:53 |
| רן שלום,
על מנת שהחברה תוכל בפנייתך, עליך לשתף פעולה עמם. במידה והם לא הגיעו עם השליח לקחת דגימה כי הם שינו את דעתם לפתע, הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 9/1/2022 21:30 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 21:30:50 |
| שלום
רכשתי שירות בדיקות מחברת איזוטופ לקראת בניית בית צמוד קרקע, אך בשל סכסוך משפטי ארוך שנים ההיתר בוטל וחודש רק בשנת 2018.
פניתי בשנת 2020 לממש את הבדיקות שעליהן שילמתי באופן מלא, והחברה ביקשה שאשלם עבור הבדיקות שרכשתי מחיר כמעט מלא, שזהה למחיר של אדם שרוכש את הבדיקות בפעם הראשונה כיום.
החברה לא טענה שההסכם אינו בתוקף.
בהסכם שכרתתי איתם בשנת 2008 לא מצוין תוקף או תקוה כלשהי במדרתה עליי לממש את השירות.
האם החוק מגביל את התקופה שבה עליי לממש את השירות שרכשתי? האם אני יכול לבטל את העסקה ודרוש החזר כספי (צמוד למדד + ריבית)?
אשמח לעצה | |
|
|
|
| 10/1/2022 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 14:46:21 |
| אבי שלום,
כדאי לבדוק את ההסכם עם מומחה בתחום דיני החוזה או דיני תכנון ובנייה, שכן חוק הגנת הצרכן לא חל כאן, לכאורה.
אין ספק שיש כאן בעייתיות באשר לאי ציון התוקף, כפי שכתבת. | |
|
|
|
| 9/1/2022 13:07 |
אלירז |
 | | מחבר: | אלירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 13:07:48 |
| שלום,
לפני מספר חודשים, פניתי, בעקבות המלצה של מכרה מהתחום, ליועץ קריירה כדי לקבל את עצתו לגבי המשך העתיד המקצועי שלי. השיחה הראשונה תואמה אחרי שיחה מאוד ידידותית בוואסטאפ וקיימנו מפגש (זום) ראשון.
המפגש היה מאוד מועיל, והמשכנו במפגשים אחת לשבוע-שבועיים. לאחר 5 מפגשים, פונה אליי היועץ ומבקש שאסדיר את החוב, כי הוא גובה כ700 ש"ח לכל מפגש וזה מצטבר לסכום גבוה.
אמרתי לו באותו הרגע שלא היה לי מושג שמדובר במפגשים בתשלום, בטח ובטח לא בסכומים כאלה, ושאבקש לחדול מהמפגשים במידי.
כמובן שאני לא רוצה להיות חייב לאיש דבר וחצי דבר, אבל האם אין לנותן השירות אחריות לוודא שאני מבין שמדובר בשירות בתשלום, מה הסכום ושאר תנאי ההסכם ביננו? (כמובן שאני לא מצפה לחוזה פיזי, אבל אפילו אמירה בע"פ לא הייתה עד שחלפו 5 מפגשים).
אמרתי לו שאם הייתי יודע מראש שמדובר בסכומים כאלה, לא הייתי מתחיל אפילו מפגש ראשון. כל שכן 5 מפגשים.
האם נגזר עליי לשלם כל סכום שהוא יגיד לי כעת?
היש עליו אחריות להגיע להסכם מראש? | |
|
|
|
| 9/1/2022 14:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 14:46:56 |
| | שיחפש אותך. יתכן שהוא יתבע אותך ואז תצטרך להגיב לתביעה, אבל הוא מחויב קודם כל בחוזה בכתב חתום על ידך, ולדעתי, שופט לא יתרשם ממנו או מהתביעה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/1/2022 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:50:08 |
| אלירז שלום,
משה צודק. יש כאן, לכאורה, הפרה של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך (אי קבלת טופס גילוי נאות /חוזה ועוד).
יחד עם זאת, אף אחד לא עבר "קורס נביאים" בכל הקשור למה ייגזר בבית המשפט, אם חלילה זה יגיע לשם. | |
|
|
|
| 9/1/2022 16:22 |
אלירז |
 | | מחבר: | אלירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 16:22:06 |
| תודה רבה משה והמועצה.
אמנע ככל הניתן מבית משפט, כי זאת חוויה שלילית ביותר לכל הנוגעים בדבר. אבל בהחלט אסב את תשומת ליבו לעניין.
עזרתם מאוד!
אם למישהו יכול להפנות אותי לחוק הרלוונטי, אשמח. | |
|
|
|
| 10/1/2022 08:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 08:13:08 |
| חוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה). | |
|
|
|
| 5/1/2022 21:27 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/01/2022 | | שעה: | 21:27:00 |
| שלום,
קניתי דירה מקבלן, הייתי צריך גוון מאוד מסויים לריצוף, והקבלן נתן בחירה רק בחנות אחת שלא היה בה את הגוון המסויים הזה.
מצאתי בחנות אחרת את הגוון הרצוי עם גידים מסויימים מאוד, שאלתי את הסוכן כמה אחוזים שהמרצפות יגיעו בלי הגידים האלו, הוא אמר 80 אחוז יגיעו עם הגידים. הוא אפילו שלח לי תמונה של בית שמרוצף בריצוף הזה כדי להמחיש איך יראה. שלמתי עליו 20 אלף ש"ח. אך בפועל כ7 מרצפות הגיעו בגוון הרצוי עם גידים מתוך 45 מ"ר. פחות משליש. במקום שהבית יהיה בגוון שמנת ברובו, הוא יצא בגוון אפור.
ניגשנו מס' פעמים לחנות, הם אפילו באו לבדוק, אך לא מתקדם לשום מקום, הם מורחים אותנו הלוך ושוב, בלי טענה מוגדרת.
הקבלן לא מוכן בשום אופן להוריד את הריצוף עכשיו כדי שלא יעקב בטופס 4.
אנחנו מעוניינים שיחזירו לנו את התשלום, כיוון שאת הגוון של הדירה עכשיו בפועל היינו יכולים להשיג בחנות שהקבלן נתן ללא תוספת תשלום כלל.
מה ניתן לעשות בעניין?
תודה. | |
|
|
|
| 6/1/2022 10:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2022 | | שעה: | 10:46:09 |
| | הריצוף כבר הותקן? האם הקבלן הראה לך את המרצפות לפני ההתקנה ואישרת אותן? | |
|
|
|
| 8/1/2022 21:47 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2022 | | שעה: | 21:47:25 |
| הריצוף הותקן כבר, כיוון שזה אתר בניה ולא דירה בשיפוץ, לי אין אפשרות להכנס לשם. (הקבלן מקפיד על זה מאוד)
לכן כשהגיע הריצוף בקשתי לראות 3 מרצפות עוד לפני שהעלו אותם לדירה.
אחת היתה בסדר וה2 הנוספות היו באמת ללא גידים, אבל כיוון שאמרו לי ש20 אחוז יכולות להגיע כך, זה היה נראה בסדר. (זה לא באמת משקף את המראה הכללי של כל המרצפות.)
בדקתי גם את המק"ט לפי מה שהיה בהזמנה והוא זהה לזה שברכישה. | |
|
|
|
| 9/1/2022 10:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 10:09:14 |
| לעוסק אסור להטעות אותך. זה אומר שבהזמנת המרצפות היה צריך להיות כתוב משהו בסגנון "מרצפת גידים...יתכנו מרצפות..." אם תמונה אפילו, ואז רוב המרצפות אמורות להיות עם גידים. ולא "אמרתי לו והוא אמר לי". האחריות לפירוט ברור היא על העסק ולא עליך. לדעתי, גם להראות לכם רק 3 מרצפות זו הטעיה מצד החנות. לא רואה כרגע איך הקבלן אשם בנושא. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
גם חוק המכר עוסק בנושא (ראה פסק-דין). נראה שהנושא ייפתר רק בבית המשפט לתביעות קטנות (עד לסכום של כ-33000 ש"ח, ללא ייצוג עו"ד) או בבית משפט שלום (בעזרת עו"ד). תמתין גם לתגובת המועצה.
https://www.psakdin.co.il/Court/%D7%AA%D7%90-%D7%9E-50352-11-13-%D7%92%D7%90%D7%95%D7%9F-%D7%A0-%D7%99-%D7%96%D7%94%D7%91%D7%99-%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A2-%D7%9E
| |
|
|
|
| 9/1/2022 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:14:52 |
| אליהו שלום,
משה צודק בדבריו, לרבות הסעיפים המשפטיים שציין.
יחד עם זאת, בטרם תפנה לערכאה כלשהי, מומלץ להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 9/1/2022 20:06 |
אליהו |
 | |
|
| 9/1/2022 14:39 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 14:39:38 |
| היי.
השבוע הייתי בYNET והופיע לי פרסומת של מכשיר מסויים עם המחיר שלו ותמונה.
לחצתי על הפרסומת ונכנסתי לאתר של החברה המוכרת ושם הופיע אותו מחיר אבל למכשיר דומה ולא למכשיר שהופיע בפרסומת.
האם אני זכרית לקבל את המוצר שהופיע בפרסומת עם המחיר שלו? אין הודעת טלח או תמונה להמחשה בלבד.
כמובן אחרי ששלחתי להם הם שינו את התמונה ולא הגיבו לי בכלל
תודה
| |
|
|
|
| 9/1/2022 15:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:46:20 |
| חן שלום,
על פניו, יש כאן חשש כבד להפרה בוטה של חוק הגנת הצרכן, הן על מהות המוצר והן על הפרסום השגוי.
על פניו, את זכאית לקבל זאת, אך המועצה לצרכנות בדר"כ מטפלת בעסקאות שכבר בוצעו. חשוב להדגיש שפעולת אכיפה, לצערנו, היא אפשרות קלושה עד בלתי אפשרית ורק בית המשפט יכול לטפל בכך, אם בכלל.
ללא כל קשר, יש לפנות למחלקת בדיקת הטעיות בפרסום (בכתובת המייל legal@consumers.org.il) על מנת שיבחנו זאת בצורה רוחבית כדי שהמקרה לא יישנה. | |
|
|
|
| 9/1/2022 14:10 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 14:10:15 |
| בני היה רשום בגן פרטי בכפר סבא מתחילת השנה החינוכית ספטמבר 2021.
בתאריך 12/11/2021 קיבלנו הודעה ממנהלת המעון על הפסקת השירות עבור בנינו במעון, למרות ששלום בגין חודש מלא, ללא כל התראה מוקדמת ובאותה השיחה נדרשנו שלא להביא את הילד לגן כי המנהלת תסרב לקבל אותו לגן.
אני חייב לציין שאשתי עובדת באותו הגן וביום ה 12/11/2021 הגישה מכתב התפטרות מהעבודה בגן.
כשדרשנו ממנהלת הגן את הסיבה לסילוק הילד מהגן, היא ענתה "הילד יחזור לגן רק אם "אאא" (אשתי) תחזור לעבודה בגן".
הפגיעה בילד הייתה כואבת אפילו קשה יותר מפגיעה פיזית, שבועיים קשים של אי שקט עברו על הילד וזה התבטא בחוסר רצון לאכול מסודר ועקב כך ירידה במשקל והיום אנחנו מבחינים גם ירידה בכושר הדיבור.
שאלתי בנושא:
ע"פ דיני חוזים חייבת שתהייה הגינות חוזית לשני הצדדים, כלומר אם הורה הודיע על ביטול חברות הילד בגן, הוא מחוייב לספוג את מלוא התשלום של חודש ההודעה ויתרה מזאת, להודיע 30 יום מראש על העזיבה.
האם במקרה בו מדיעה הגננת על סיום מתן שירות לילד ללא הודעה מוקדמת מקנה לי את הזכות לתבוע החזר כספי בגין חודש ההודעה?
תודה מראש על העזרה.
| |
|
|
|
| 9/1/2022 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:35:48 |
| אלי שלום,
אתה צודק בהחלט. אילולא אתה היית היוזם ומודיע על בקשת ביטול החברות, אתה היית משלם, לפי החוזה שנכרת בניכם.
מבלי להיכנס לסיבות האישיות של אשתך, על פניו ולכאורה כמובן, אתה לא אמור לשלם דבר במקרה של ביטול באופן חד צדדי, שלא נעשה על ידך ולא ביוזמתך.
חוק הגנת הצרכן מדבר כמובן על מה קורה כאשר הצרכן מבטל.
מומלץ לשלוח מכתב התראה ע"י עו"ד פרטי ובמקביל להגיש תלונה באתרנו. ננסה לעזור. | |
|
|
|
| 9/1/2022 12:43 |
מרדכי |
 | | מחבר: | מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 12:43:29 |
| היי,
קניתי מזנון ושולחן, דלת המזנון התפרקה אחרי פחות מ3 חודשים בבית.
התקשרתי לספק כבר עשרות פעמים, ״תואם״ לי טכנאי כבר פעמיים והוא לא הגיע כל פעם בתירוץ אחר, ועכשיו הם מסננים את השיחות שלי.
כיצד לפעול? | |
|
|
|
| 9/1/2022 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:30:08 |
| מרדכי שלום,
ראשית, הספק אמור לבוא ולתקן את הבעיה (אין חולק על כך). מהמתואר על ידך, עולה כי ישנו אי התאמה/פגם במוצר שקיבלת. במידה והוא לא עושה זאת תוך זמן סביר, ביכולתך לדרוש ממנו פתרון הולם (בדמות השבת הכסף או החלפה, כאמור אם הוא לא מתקן). הבעיה שהוא לא יעשה זאת ואז מומלץ להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
שנית, האם חוק הטכנאים חל כאן? על פניו, לא בא הטכנאי פעמיים והיית אמור להיות מפוצה על כך. יחד עם זאת ובניגוד לנוטים לחשוב לכך, חוק הטכנאים לא חל על כל איחור של טכנאי, אלא במקרים הבאים (במידה ותואמה שעה כמובן):
1. ביקור טכנאי בבית הצרכן בתקופת האחריות בשנה הראשונה של מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים שמחירם גבוה מ–150 ₪.
2. תיקון של מכשירים שסופקו במסגרת חוזה למתן שירותים מתמשכים – החוק חל על חוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות המוצר והציוד הנמצאים אצל הצרכן. לדוגמא – ממיר של חברת כבלים, או לוויין, לחצני מצוקה, בלוני גז וכו'.
החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל). | |
|
|
|
| 9/1/2022 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2022 | | שעה: | 15:31:10 |
| המשך:
במידה והמקרה שלך נופל לאחת מהקטגוריות שצוינו מעלה, יש להכליל בתלונה גם את הנושא הזה. | |
|
|
|
|