| 13/1/2022 13:09 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 13:09:57 |
| כמי שעוסקת בתחום הבאריאות והיופי (פדיקור טיפולי) אני נתקלת בלא מעט ביטולים ברגע האחרון ומאחר וזה תחום נישתי מאוד קשה למצוא לקוחות, על אחת כמה וכמה כשהביטול הוא ברגע האחרון.
1. האם ניתן לקבוע מדיניות ביטולים בזמנים מוגדרים?
2. האם ניתן לקחת מקדמה ובזמן מוגדר היא לא תוחזר ללקוח? | |
|
|
|
| 13/1/2022 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 15:21:25 |
| דנה שלום,
לצערנו, אנו לא מייעצים לעוסקים אלא לצרכנים בלבד, וזאת לפי ההגדרה של צרכן בחוק הגנת הצרכן.
אנא פני לעו"ד פרטי, איגוד לשכת המסחר או שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח). | |
|
|
|
| 11/1/2022 08:43 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 08:43:25 |
| שלום עשיתי הזמנה באתר של ACE וקניתי ספה שהייתה אמורה להגיע עד 14 ימי עסקים. המוביל קבע איתי הכי מוקדם שיכל זה היה ביום העסקים ה17 בטווח של 3 שעות בין 11 ל14. ואמר שאם לא האופציה הזאת אז רק שבועיים לאחר מכן (ביום העסקים ה27).
בשעה 13:30 הוא התקשר ואמר שבבוקר היה לו פנצ'ר ברכב והוא יתעכב שעה וחצי שעתיים. בשעה 16 (כשעתיים איחור) התקשרתי אליו לשאול מתי מגיע ואמר שיאחר בעוד שעה וחצי שעתיים. לבסוף הגיע בשעה 17:45 כלומר כמעט 4 שעות איחור. אם ידע שיש לו פנצ'ר בשעות הבוקר למה לא הודיע לי שכנראה יאחר, למה מ11 אני צריך להתייצב בבית מחכה לו?..
בכל אופן,
האם בהתאם לנסיבות ולסיבה שבגינה הוא איחר אני זכאי לפיצוי במסגרת חוק הטכנאים? ואם כן, אל מי אני אמור לפנות - אל ACE או אל המוביל (שהוא צד ג' בעסקה)?
את ההובלה וההרכבה שילמתי באופן פרטי ובמזומן למוביל. לא לACE.
תודה | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:27:21 |
| ניצן שלום,
ראשית, חוק הטכנאים חל על הובלה במוצר, אז במקרה דנן הוא חל.
שנית, יש כאן איחור של מעל לשלוש שעות, ועל כן אתה זכאי לפיצוי ע"ס 600 ש"ח.
יש למלא טופס מוכן ולשלוח לבית העסק (מצ"ב לינק מטה). במידה וזה לא מסתדר, יש להגיש תלונה וננסה לעזור.
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 13/1/2022 13:58 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 13:58:50 |
| | למי אני צריך לפנות בדרישה לפיצוי, ACE או המוביל עצמו ? | |
|
|
|
| 13/1/2022 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 13/1/2022 11:26 |
שושי |
 | | מחבר: | שושי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 11:26:06 |
| שלום, הגשתי תלונה על ספק שרכשתי ממנו מיטה ומזרן בחודש אוגוסט בגין איחור של שעתיים וחצי משעת תיאם המשלוח (המשלוח תואם בין השעות 15:00-19:00 ובפועל הגיעו בשעה 21:30 בלילה!!!!)
המועצה פסקה כי על פי חוק הגנת הצרכן, הספק צריך לפצות אותי ב 300 ש"ח.
ההחלטה ניתנה בחודש נובמבר ונשלחה אלי ואל הספק במייל.
עברו שבועיים ופניתי לספק להבין מתי אקבל את כספי הפיצוי והם טענו כי "לא קיבלו" את התשובה- כשאר המייל שלהם ושלי מופיע באותו מייל של תשובה.
מאז הם מתעלמים ממני לחלוטין, השארתי אין ספור הודעות ולא חוזרים אלי.
כל פעם תירוץ אחר.
מה אני עושה במצב כזה? | |
|
|
|
| 13/1/2022 11:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 11:41:23 |
| | המועצה לא פוסקת אלא מייעצת/מסייעת במקרה הזה. לדעתי, החוק מאפשר לך לדרוש 600 ש"ח. את צריכה לתבוע אותם בבית המשפט לתביעות קטנות לאחר שקראת ברשת איך עושים את זה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 13/1/2022 11:44 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 11:44:19 |
| בנוגע-600 ש"ח, לתשומת לב המועצה:
36. הוראות חוק זה יחולו על אף כל ויתור או הסכם נוגד. | |
|
|
|
| 13/1/2022 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 15:19:21 |
| שושי שלום,
משה צודק. יש להגיש תביעה קטנה. | |
|
|
|
| 11/1/2022 14:32 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 14:32:59 |
| שלום,
ביצעתי הזמנה להוריי לבית מלון וכשלושה ימים לפני המועד ביקשתי לבטל את ההזמנה מסיבות אישיות. נאמר שניתן לבטל בעלות של 50% מעלות העסקה - עד כאן הכל בסדר. ביקשתי לדחות את ההזמנה בחודש וחצי. לאחר כשבועיים משינוי המועד ביקשתי לבטל את ההזמנה (כ- חודש וחצי לפני המועד החדש) ונאמר לי כי עדיין אצטרך לשלם דמי ביטול בסך 50% כי הם מתייחסים למועד הראשון (אחרת, כל אחד שהיה רוצה לבטל היה יכול לדחות ואז לבקש ביטול). האם הדבר קביל? ביקשתי אסמכתא איפה ניתן לקרוא על זה והם נענו בשזה חוק בע"פ ואינו כתוב בתקנון שלהם. אשמח לדעת האם נכון הדבר.
לא יודע אם זה רלוונטי, אבל ההזמנה עבור הוריי שהם אזרחים ותיקים.
תודה רבה לכל העוזרים | |
|
|
|
| 12/1/2022 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 16:59:51 |
| אור שלום,
ראשית, החוק לאזרחים ותיקים אינו חל לא רק משום שנותרו שלושה ימים לפני המועד, אלא גם מאחר ואתה זה שביצעת את העסקה עבורם. על מנת שהתיקון יחול, אחד מהתנאים הוא שהאזרח הותיק הוא יהיה זה שמבצע את ההזמנה.
שנית, הם צודקים בכך שהם מתייחסים למועד הראשון כי תמיד ה"צרכן" היה מבקש לדחות (עם כל הרצון הפרו צרכני שלנו). מנגד, הם היו צריכים לכתוב זאת בחוזה שנכרת עמך. אין כזה דבר חוק בע"פ. | |
|
|
|
| 12/1/2022 22:24 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 22:24:01 |
| | תודה רבה על המענה והפירוט. ואם הדבר לא נכתב בחוזה והם אינם מוכנים לוותר על 50% דמי ביטול, מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 13/1/2022 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 10:11:56 |
| | באפשרותך להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 12/1/2022 21:57 |
אנדריי |
 | | מחבר: | אנדריי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 21:57:38 |
| בחודש נובמבר רכשתי גריל גז אבל בגלל שהיה מבצע טוב שאותו העסק עשה בדיוק יום אחרי זה אז ביקשתי מבית העסק לעדכן את המחיר ובוצע ביטול עסקה והזמנה חדשה. בפועל חוייבתי על 2 ההזמנות ועד היום אני משלם על שניהם. ביום ההזמנה ביקשתי לבטל את העסקה הראשונה ונמסר לי מבית העסק שזה בוצע ומבחינתם תוך כמה ימים הכסף חוזר אלי והעסקה מבוטלת.
בפועל כבר חוייבתי 3 פעמים באשראי והם אומרים שהם ביטלו את העסקה והזיכוי על תשלום אחד יגיע תוך כמה ימים (עברו בפועל כמעט חודשיים) והם מבחינת אומרים שזו בעיה שלי שאני צריך לבטל מול חברת האשראי.
התקשרתי לחברת האשראי לבדוק את הנושא - אז קודם כל חברת האשראי מסרה שהיא לא רואה שום הוראה לביטול מהצד שלה ובכל מקרה אני לא אוכל חד צדדית לבטל שום דבר.
פניתי כבר 3 פעמים לנציג שרות בכמה דרכים אבל נראה שהכל עובר שם דרך אותה הנהלת חשבונות ועד היום באמת החיובים ממשיכים ואין לי מה לעשות ככ. | |
|
|
|
| 13/1/2022 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 10:06:56 |
| אנדריי שלום,
אתה צודק, על פניו. אתה לא יכול לבטל באופן חד צדדי, אלא רק כאשר חברת האשראי מקבלת הוראת ביטול מבית העסק. במידה וזה לא בוצע (והובטח לך שזה יקרה), הרי שנפל פגם חמור בהתנהלות שלהם כלפיך. גם הם לא חולקים על כך שהם היו צריכים לבצע את ההחזר. אנא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 12/1/2022 15:16 |
גל סבג |
 | | מחבר: | גל סבג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 15:16:36 |
| | ב22.11.21 רכשתי שמלה בחנות יאנגה בקניון עזריאלי. לפני הרכישה וידאתי עם המוכרת שאוכל לקבל זיכוי כספי לאשראי במידה והשמלה לא תתאים, לאחר שעתיים חזרתי והחזרתי את השמלה המוכרת שוב הבטיחה שאקבל את הזיכוי לאשראי והוציאה לי קבלה עליה נכתב ביטול עסקה (הקבלה ברשותי). הסכום ירד מהאשראי והחודש ראיתי שעדיין לא קיבלתי החזר. כאשר פניתי לשירות לקוחות נאמר שנעשתה טעות ונעשה זיכוי לחנות. מכיוון שעבר יותר מחודש הם לא לוקחים אחריות על הטעות שלהם ולא מחזירים את הכסף לחשבון. אני מעוניינת לקבל את הכסף חזרה כפי שהובטח לי, לא במקרה חזרתי באותו יום על מנת להחזיר את השמלה ולקבל את הכסף לחשבון. על מנת לקבל זיכוי יכולתי לחזור בכל יום אחר בחודש. האם אני אמורה לשלם על הטעות של החנות? | |
|
|
|
| 13/1/2022 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 10:02:23 |
| גל שלום,
מהמתואר על ידך, עולה כי ישנו חשש להטעייה.
את לא אמורה לשלם, על פניו, על הטעות של החנות, שכן הובטח לך, לדברייך, שתקבלי את הזיכוי לאשראי.
בכל מקרה, ביטול עסקה בתחום הביגוד הוא עד 48 שעות מרגע הקנייה, אז גם בזה את עומדת.
המונח "זיכוי" מטעה. מדובר בהחזר כפסי לפי ביטול עסקה. צרי עמם קשר פעם אחרונה. אם זה לא מסתדר, הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 12/1/2022 12:27 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 12:27:59 |
| שלום רב,
אנחנו קבוצה גדולה של סטודנטים שגרים ביחד במעונות (לא של המכללה) ולצערנו הרב התשתית של אינטרנט היחידה שיש פה היא של הוט ולכן אין לנו יותר מידי בררה אלה להיות לקוחות שלהם. כבר בערך חודש שאנחנו סובלים מזה שאין לנו אינטרנט יציב מספיק כדי שנוכל להגיש עבודות מהמחשב ו/או להתחבר לשיעור בזום (מבלי שכל חצי דקה התנתק לכמה דקות). דבר זה מאוד מקשה על כולנו בהתחשב בעובדה שכל המדינה עברה ללימודים בזום (גם ככה לימודי תואר הם לא קלים וזה רק מקשה עלינו עוד יותר). שפנינו להוט הם טענו שבגלל שהם עושים פה שידרוג בתשתית יש בעיות. לכמה מאיתנו (כולל אני) היה צריך להחליף את הראוטר והזמנו טכני אך במקום הגיע שליח (שאסור לו להכנס בכלל לדירה). שזה קרה לי, אני הייתי צריכה לצעוק עליהם בטלפון במשך שעתיים כדי שישלחו לי טכני באותו היום ולהגיד להם שעם זה השירות שלהם שידעכו שיבוא לקחת את זה באותו היום כיוון שזה יקח להם בחוץ (אחרי שהם ניסו לנפול אותי לטכני ולא הבינו למה אני לא יכולה לסדר את התקלה). אחרי שהטכני סידר את האינטרנט, האינטרנט עבד רק יום אחד. שדיברתי איתם על זה הם אמרו שצריך לשלוח טכני שיבדוק הם אמרו שיש להם טכני לעוד שבוע גם אחרי שאמרתי להם שאני סטודנטית (שזה נראה לי הזוי שהם מצפים שנלמד בזום בלי אינטרנט). לכן ביקשתי להתנתק הם כל הזמן ניתקו אותי ואני הייתי צריכה להתקשר אליהם 13 פעמים באותו היום בשביל זה ולריב איתם כדי לדבר עם מנהל בטענה ש״מנהל לא מתעסק עם דברים כאלה״ או ״אני צריכה אישור מהמנהל כדי להעביר אותך עליו״ ואחד לסרב להעביר אותי מבלי הסבר לגיטימי למה. ואחרי שצעקתי עליהם כל פעם שהתקשרתי (והייתי צריכה להפסיד שיעורים בגלל השיחות האלה) העבירות לאיזו מנהלת שרבתי איתה אחרי שביקשתי להתנתק אבל היא התעקשה שאני צריכה להקפי את החשבון שלי לחצי שנה ושנקווה שזה יסתדר עד אז ונציגה אחרת אמרה לאבא שלי שאין להם פיתרון בשבילי ולהם אין שום פיתרון בשבילי ושאני צריכה למצוא פיתרון אחר עד שהם יסדרו את הבעיה. אף אחד מהפתרונות האלה לא הגיוני בשום צורה. אותה ה״מנהלת״ שהתעקשה שאני אקפי את החשבון שלי, אמרה שהיא יכולה לעשות לי טובה ולשלוח טכני באחד מהימים בזמן שאני בלימודים (במכללה) שיבוא לתקן. שאמרתי לה שאני לא יכולה היא אמרה ברוב חוצפתה ״אז מה את רוצה שאני יעשה? תחליטי מה יותר חשוב לך״ (במילים אחרות שאני אחליט עם חשוב לי יותר להיות בשיעור וללמוד או שהם יבוא לתקן) אחר כך אמרה ״אז לא יקרה כלום אם אבא שלך״ ושא רצח לה שהוא עובד היא אמרה ״אז שיקח חופש כדי שננסה לסדר לך את הבעיה״. אחרי שהיא אמרה את זה ביקשתי ממנה את מי שמעלה אך היא טענה שאין אף אחד מעלה ושהיא בעמדה הכי בכירה שנותנת שירות ללקוחות. זה נראה לי פושט מוזר שאנשים כאלה בכלל נותנים שירות. כל ה-11 שיחות האלה היו בשני שעבר ב3/1/2022 והן סוכמו בזה שיצרו איתי קשר עד יומיים כדי לסגור סופית את החשבון שלי אצלם. ורק ביום חמישי נציג של הוט חזר אלי (אני חייבת להגיד שאחרי שצעקתי על כל הנציגים שדיברתי שם ממש לא ציפיתי שהנציג הזה יהיה כל כך נחמד כמו שהוא היה) והוא סגר את החשבון שלי בהוט. לעומתי יש פה עוד הרבה סטודנטים שאני להם כוח או זמן למשחקים האלה שהוא עושים כדי לא לאפשר לנו להתנתק מהם או לספק לנו את האינטרנט שלנו משלמים עליו. לכן אנו רוצים לברר מה צריך כדי להגיש תביע ייצוגית ואיך זה עובד.
תודה רבה | |
|
|
|
| 13/1/2022 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 09:50:35 |
| לירון שלום,
מהמתואר על ידך, עולה כי ישנו חשש להפרה של סעיף מס' 2 לחוק הגנת הצרכן ככלל, והטעיה על טיב השירות בפרט.
בטרם תפני לאפיק הייצוגית, יש להגיש תלונה באתרנו ובמשרד התקשורת, הרגולטור שמפקח על החברה (במייל שכתובתו pniot@moc.gov.il). | |
|
|
|
| 12/1/2022 14:08 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:08:02 |
| שלום,
רכשתי כרטיסי טיסה ישירה לבנגקוק. קיבלנו הודעה מחברת התעופה שמסלול הטיסה שונה וכעת הטיסה תנחת נחיתת ביניים בפוקט להורדת נוסעים בעוד אנחנו נמתין במטוס. לאחר מכן המטוס ימריא לבנגקוק וינחת בשלוש שעות מאוחר יותר מהשעה בה היה אמור לנחות. האם זוהי עילה לביטול הטיסה וקבלת הכסף בחזרה?
תודה | |
|
|
|
| 13/1/2022 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 12/1/2022 14:08 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 14:08:11 |
| שלום,
רכשתי כרטיסי טיסה ישירה לבנגקוק. קיבלנו הודעה מחברת התעופה שמסלול הטיסה שונה וכעת הטיסה תנחת נחיתת ביניים בפוקט להורדת נוסעים בעוד אנחנו נמתין במטוס. לאחר מכן המטוס ימריא לבנגקוק וינחת בשלוש שעות מאוחר יותר מהשעה בה היה אמור לנחות. האם זוהי עילה לביטול הטיסה וקבלת הכסף בחזרה?
תודה | |
|
|
|
| 13/1/2022 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 09:41:28 |
| ליאור שלום,
העילה היחידה לביטול הטיסה וקבלת הכסף בחזרה היא עמידה בתנאים הרגילים לביטל עסקת תיירות במכר מרחוק: תוך שבועיים מיום עשייתה ועד 7 ימים (שאינם ימי מנוחה) בטרם הנסיעה. | |
|
|
|
| 12/1/2022 11:47 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 11:47:38 |
| שלום לכולם,
רכשתי כרטיס להופעה אך לאחר כשבוע החלטתי כי ברצוני לבטל את העסקה בשל מצב התחלואה.
אני לא מצליחה לתפוס את החברה שממנה קניתי את הכרטיס, כשמתקשרים לטלפון בשעות הפעילות יש מענה קולי שהם מחוץ לשעות הפעילות, בצ'אט באתר שלהם ובפייסבוק עד שמישהו עונה הוא פתאום נעלם באמצע השיחה, בוואטסאפ אין מענה.
העדפתי לשוחח בטלפון וזה נדחה מעל שבועיים משום שאין מענה ואז שלחתי להם מייל, יותר משבועיים לאחר ביצוע העסקה.
עד שמישהו ענה לי בצ'אט הוא אמר שעברו מעל שבועיים מיום הרכישה ולכן לא מגיע לי החזר, למרות שניסיתי לתפוס אותם בטלפון לפני, ואז הוא נעלם.
אשמח לדעת האם במקרה כזה אני זכאית לקבל החזר על העסקה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 12/1/2022 13:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 13:34:05 |
| | זה קרה בגלל שלא תבעו אותם מספיק עד היום. בהנחה שרכשת את הכרטיסים באינטרנט או בטלפון, את יכולה לתבוע אותם בבית המשפט לתביעות קטנות לפיצוי לדוגמא בסכום של עד 10000 ש"ח. תשמרי צילומי מסך של הפניות עם התאריכים ותציגי אותם לשופט. ותעדיפי מהיום לפנות לחברות בכתב כי בצורה כזו, הדברים ברורים יותר. בהצלחה ואין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 13/1/2022 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 09:17:39 |
| אפרת שלום,
החוק קובע 2 תנאים מצטברים לבטל:
1. תוך 14 יום מיום עשיית העסקה.
2. עד 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני עשיית העסקה.
במקרה כזה, את זכאית לקבל את כספך בחזרה בניכוי חמש אחוז מסך העסקה או מאה שקלים, הנמוך מבניהם.
אם עברו מעל שבועיים ואין תיעוד לכך, הרי שאת בבעיה. האם יש תיעוד כלשהו לבקשת הביטול, כגון הקלטה קולית? | |
|
|
|
| 12/1/2022 13:31 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 13:31:07 |
| שלום רב,
לפני כשלושה שבועות, בעיצומו של המבול שירד, הזמנתי חברה לאיטום נזילה מהגג. הבחור הגיע אלי וקבע באופן חד משמעי שהנזילה ממקום X והעלות לטיפול הינה 8500 ש"ח + מע"מ. נדהמתי מהסכום, אך מאחר והגשם גרם לנזק בבית, ונתתי את הסכמתי לתחילת העבודה. בתום שעתיים מהרגע שהגיע, סיים הבחור את העבודה, שילמתי לו והוא הלך לדרכו.
כעבור 4 ימים, ירד שוב גשם והמים המשיכו להכנס דרך הגג. הבחור הגיע ודרש את אותו הסכום מחדש בטענה שיש בעיה אחרת.
הבנתי שנפלתי לידיו של נוכל, משתי סיבות: האחת, נודע לי בדיעבד שדרש ממני סוכם מופרז על הטיפול הראשון. בדיקה נוספת שעשיתי התסכמה בכ-1500 ש"ח כולל מע"מ (פער של 8500 ש"ח). הסיבה השניה מאחר ודרש סכום נוסף על בעיה חדשה לכאורה.
האם יש לי דרך להתמודד עם הסוגיה?
האם יש לי בסיס משפטי לדרוש את כל כספי או חלק ממנו בחזרה?
האם תוכלו לסייע בנושא? | |
|
|
|
| 13/1/2022 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 09:04:38 |
| בנימין שלום,
אין לך בסיס משפטי לדרוש את כל כספך בחזרה, על שירות (גם אם קלוקל) צריך לשלם.
יחד עם זאת, מדוע שידרוש את אותו הסכום בשנית? הרי הוא היה צריך לעשות את העבודה כנדרש בעלות שלקח. לדרוש את הסכום, על פניו, מגלמת התנהלות צרכנית קלוקלת מצדו.
עליו לתקן את הליקוי. אנא הגש תלונה באתר וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 12/1/2022 11:16 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 11:16:11 |
| שלום,
ביום שלישי ה21.12 קנינו מיקסר של קיטשן אייד , במהלך השימוש השני המיקסר הפסיק לעבוד (התנהלנו עם המכשיר לפי ההוראות בספר הדרכה המצורף)
שמנו את המיקסר במעבדת תיקון (בתאריך 2.1) וביקשנו לא לתקן אלא להחליף למכשיר חדש.
אתמול התקשרו שהמכשיר תוקן והוחלף גלגל שיניים ולא הסכימו להחליף את המיקסר לאחד חדש.
האם אנו יכולים וזו זכותינו לדרוש חדש?
| |
|
|
|
| 13/1/2022 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 08:51:06 |
| רעות שלום,
ברגע ששמת מכשיר לתיקון, הם מחויבים לתקן זאת. במידה ותיקנו, הרי שהם, לכאורה ביצעו את עבודתם.
גם אם מדובר במכשיר חדש, לצערנו החלפה אינה מעוגנת בדין, ואינכם יכולים לדרוש זאת (רק במצב וישנו דפוס שיטתי חוזר של פגמים במוצר והם לא מצליחים לתקן, אז ביכולתכם לדרוש זאת). | |
|
|
|
| 12/1/2022 11:00 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 11:00:16 |
| שלום רב
מדובר ברשת קמעונאית גדולה של כלי ריהוט לבית.
בכוונתי לבצע רכישת אונליין אך גיליתי שאחד המוצרים אינו מתאפשר לרכישה אונליין אלא רק על ידי הגעה לסניף.
הסיבה לא ברורה, כל הפניות לשירות בבקשה לאפשר "להוסיף ידנית" את המוצר לשאר המוצרים שכן נרכשו אונליין נענו בתשובות סתמיות של שלילה.
לי באופן אישי זה נשמע לא הגיוני שבאופן די שרירותי לא מאפשרים להזמין מוצר כזה או אחר, האם יש חוק כלשהו שמחייב חנות שמפעילה מכירות מקוונות לאפשר ללקוחותיה לרכוש את כלל המוצרים באופן אחיד ולא להטריח את הלקוחות לסניף?
תודה
בברכה | |
|
|
|
| 13/1/2022 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 08:47:15 |
| אלי שלום,
חנות יכולה לקבוע במדיניות שלה שהיא אינה מחויבת לאפשר אספקת המוצר באונליין (משיקולים לוגיסטיים לדוגמא).
השאלה היא: מדוע החנות שמה זאת באתר והאם הם כתבו שאי אפשר לרכוש זאת באונליין בפרסום הראשוני? או רק כאשר אתה לוחץ על המוצר זה מופיע? לכאורה, יש כאן הטעיה בפרסום. | |
|
|
|
| 12/1/2022 09:46 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 09:46:35 |
| שלום,
קניתי מוצר ב-4000 ש"ח.
החלפתי אותו תוך שבועיים - החזרתי, הוספתי 450 ש"ח, קיבלתי מוצר אחר.
לאחר שבוע ניסיתי להחזיר את המוצר שהחלפתי ולקבל את כספי בחזרה (4450 ש"ח), אך המוכר טוען שמדובר ב"עסקה מתגלגלת" ומכיוון שעברו יותר משבועיים מהקנייה המקורית זה לא אפשרי.
האם זה נכון?
נ.ב.
משהו במוקד שלכם לא עובד כראוי - זה מנתק את השיחה תוך כדי ההמתנה! | |
|
|
|
| 13/1/2022 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 08:40:02 |
| ירון שלום,
ההחלפה אינה מעוגנת בחוק, רק הביטול.
החלפה נקבעת לפי מדיניות בית העסק.
במידה וביקשת להחליף עקב פגם, הרי שזה אמור להיספר מרגע קבלת המוצר החלופי.
במידה וזה נעשה עקב חרטה, הרי שזכות זו, על פניו, תיחשב מהקנייה המקורית.
יש לנו עומס במוקד, ואנו מנסים לשפר אותו. מתנצלים. | |
|
|
|
| 12/1/2022 07:12 |
ל |
 | | מחבר: | ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 07:12:47 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר באנטרנט שכאשר הגיע היה פגום ולא עבד.
בהתכתבות עם העסק נאמר לי שאני לא זכאית לזיכוי בגלל שהאריזה מעט נקרעה בפתיחה.
האם זה נכון?
| |
|
|
|
| 13/1/2022 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2022 | | שעה: | 08:32:34 |
| ל שלום,
על פניו, זה לא נכון.
מתי רכשת את המוצר ומתי ביקשת לבטלו?
חוק הגנת הצרכן אינו עוסק בזיכוי, אם כי בביטול העסקה (אנו מניחים שלזה התכוונת).
כאשר קיבלת את המוצר, יש לך 14 יום לבטל את העסקה, גם אם השתמשת וגם אם האריזה מעט נקרעה.
מדבריהם עולה, לכאורה, שהם מטעים אותה על תנאי הביטול. | |
|
|
|
| 11/1/2022 19:08 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 19:08:01 |
| | שלום, הזמנתי מלון לחודש מאי מאתר מוכר במחיר נמוך מאוד. לאחר ההזמנה קיבלתי אישור למייל . מהאתר שלחו לי מייל לאחר יומיים שההזמנה מבוטלת והמחיר היה טעות. האם זה חוקי? תודה | |
|
|
|
| 12/1/2022 11:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 11:18:55 |
| | לדעתי לא מכיוון שזו יכולה להיות שיטה לנסות למכור את החדר במחיר גבוה יותר לאחר מכירתו כבר, לצורך הגדלת רווחים. העסקה נבדקה לכאורה ואושרה!!! והרשלנות על מחיר לא נכון היא של הבודק. הייתי מבצע היום צילומי מסך של תעריפים במלונות ובחדרים זהים, ותובע בבית המשפט לתביעות קטנות על ההפרש במחירים, שהוא הנזק שנגרם לך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 12/1/2022 17:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 17:22:15 |
| סיון שלום,
משה צודק.
מהמתואר על ידך, ישנו חשש כבד להטעייתך, מה גם ש"תיקון הטעות על ידם" ארך זמן רב יחסית לדברייך (יומיים). מנגד, לא בטוח שבית המשפט יפסוק לטובתך, זה לא מובטח במאה אחוז. זה תלוי במגוון גורמים, שהמרכזי בהם הוא הוכחת הנזק שנגרם, במידה ונגרם.
ראשית, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. במידה ולא, ביכולתך לפנות באופן עצמאי לבית המשפט. | |
|
|
|
| 11/1/2022 16:23 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 16:23:56 |
| שלום אני קניתי תכשיט שעלה 120 ש"ח שמראש הם נתנו על המוצר אחריות ל3 חודשים וכבר על הפעם הראשונה שלבשתי אותו נפל לי אבן מבתשכיט וככה כל פעם שאני לובש אותו נופל לי האבנים ממנו.
המוכר אמר לי שיש לי אחריות אמנם לא אפשר לי לקבל זיכוי בכתב ובכלל אמר לי שהאחריות תקיפה לשבוע.
ברצוני לשאול: 1. אם החוק מאפשר לו לא לתת לי זיכוי וכן להתנות שהיא תקיפה לשבוע למרות שהוא לא הודיע על זה מראש
2.היות וכמעט כל פעם שאני לובש נופל האבנים האם זה לא נחשב לפגם ייצור שלא תוקן, וביכולתי לקבל מוצר חדש על פי החוק ולא רק על פי תנאי האחריות שלהם, ואם כן איך ביכולתי להוכיח זאת | |
|
|
|
| 12/1/2022 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 17:13:52 |
| שמואל שלום,
ראשית, האם אתה נמצא בתוך תקופת האחריות? אם כן, עליהם לתקן לך. אם הוא לא מתקן בתוך האחריות, עליו למצוא פתרון הולם כגון החלפה או השבה.
נושא הזיכוי כאן רלוונטי רק אם הוא לא יצליח לתקן.
אם עברה תקופת האחריות, על המוכר להוכיח שמדובר בשימוש בלתי סביר בעוד שאתה טוען שמדובר בפגם מובנה. בכל אופן, חובת ההוכחה עליו. | |
|
|
|
| 11/1/2022 15:10 |
1234 |
 | | מחבר: | 1234 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 15:10:35 |
| קיבלתי מתנה מחנות סברובסקי, לפי הקבלה ההחלפה הינה תוך 14 ימי עסקים
חיפשתי סניף קרוב אבל רק שהגעתי לחנות הבנתי שיש סניפי זכיין ולא כל סניף מכבד את ההחלפה.
בתומי לא חשבתי שיש הבדל בין החנויות כי זאת רשת בינלאומית ידועה.
לצערי בין לבין כמו כל אזרח בארץ בתקופת המגפה נכפה עלי בדיקות ובידודים וביקשתי מחנות שבו נקנה המתנה הארכה שאכן אישרו לי.
הגעתי לחנות להחליף לאחר שבוע איחור ממועד חלוף זמן החלפה ,לא מצאתי מתנה הולמת אבל המוכרת לא הסכימה לתת לי זיכוי.
מדובר על חריגה של שבוע ימים בלבד בתקופת מגפה וגם עקב הטעיה מסויימת כי לא חשבתי שמותג בינלאומי כל חנות מתנהלת כישות עצמאי.
אשמח לעזרה אם יש מה לעשות בנדון. | |
|
|
|
| 12/1/2022 17:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 17:08:46 |
| שלום רב,
לצערנו הרב, מועד ההחלפה חלף, ואין מה לעשות בנידון.
יש לפנות אליהם שוב ולבקש, לפנים משורת הדין, לבצע את ההחלפה. | |
|
|
|
| 11/1/2022 11:53 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 11:53:12 |
| שלום, רכשתי קורס הכנה לבגרות מקוון, הרכישה בוצעה בצורה טלפונית, שדיברתי עם נציגת המכירות היא הסבירה לי את כל הפרטים מה הקורס כולל, באיזה ימים ואיזה שעות ואמרה תנאים מסוים שבהם אני יוכל לקבל החזר כספי, הנציגה לא אמרה שההשתתפות בקורס מותנה בחתימה על טופס כלשהו, החברה יצרה איתי קשר ואמרה שאני צריך לחתום להם על הסכם לימודי, וגם התנאים הרשומים בהסכם שונים מהתנאים שאמרה הנציגה,
לשאלתי: האם החברה יכולה לחייב אותי לחתום על "הסכם הרשמה לקורס" לאחר ביצוע החיוב ועל אף שלא נאמר לי בשיחת המכירה שאני צריך לחתום? | |
|
|
|
| 11/1/2022 13:54 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2022 | | שעה: | 13:54:03 |
| בנוסף רשום בהסכם את הסכום ששילמתי, רשום מחיר לתשלום:XXXXX
יש לי קבלה עבור התשלום שכבר שילמתי, האם בחתימתי על ההסכם הזה אני מאשר להם לבצע חיוב נוסף? | |
|
|
|
| 12/1/2022 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 16:53:33 |
| יובל שלום,
מהמתואר על ידך ישנו חשש להטעייתך בנוגע לתנאי הקורס: התנאים הרשומים בהסכם חייבים להיות זהים לתנאים שהנציגה אמרה.
מתי רכשת את הקורס ומתי הוא אמור להיערך? מהו משך הקורס? והאם הביאו לך חוזה חתום? | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:49 |
רותי |
 | | מחבר: | רותי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2022 | | שעה: | 15:49:50 |
| | הנני בעלת חנות ונקבע לי שאמור להגיע טכנאי של בזק ולא הגיע האם מגיע לי פיצוי? | |
|
|
|
| 10/1/2022 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 12/1/2022 09:16 |
רותי |
 | |
|
| 12/1/2022 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/01/2022 | | שעה: | 15:05:37 |
| לנוחיותך, מצ"ב שוב:
רותי שלום,
בחוק הגנת הצרכן, "צרכן" מוגדר כמי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי.
במקרה הנ"ל, מאחר ואת בעלת העסק, חוק הטכנאים (שנמצא בתוך חוק הגנת הצרכן) אינו חל עלייך, לצערנו. | |
|
|
|
|