| 16/1/2022 14:42 |
אייל גרוסי |
 | | מחבר: | אייל גרוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2022 | | שעה: | 14:42:57 |
| | הי, הזמנתי מוצר חשמלי לפני חודשיים ושילמתי בתוי קניה (ביי מי). מאחר ולא קיבלתי את המוצר, ביטלתי את העסקה וביקשתי החזר כספי (בתוים כפי ששילמתי בהזמנה או במזומן). החנות (שקם אלקטריק) נתנה לי זיכוי לקניה ברשת (המוצר כאמור לא סופק לי). נא עזרתכם, תודה! | |
|
|
|
| 17/1/2022 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 08:49:47 |
| אייל שלום,
כיצד בוצעה העסקה? צורה פרונטלית או במכר מרחוק? | |
|
|
|
| 17/1/2022 10:35 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 10:35:00 |
| | פרונטלית וכאמור לא קיבלתי את המוצר (המתנתי חודשיים). אני מעוניין בהחזר כספי בתוי קניה כפי שהיו לי, כך שאוכל לקנות במקומות שונים (ולא אהיה מחויב לחנות שלא סיפקה לי את המוצר) ואם אין אפשרות אז מזומן. | |
|
|
|
| 17/1/2022 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 13:56:56 |
| אייל שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות כי לא ניתן לבטל עסקה שבוצעה בתווי קנייה.
קיימת הטעיה לעניין מועד האספקה ולכן נשאלת השאלה האם הגבילו אותך בזיכוי? | |
|
|
|
| 17/1/2022 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 13:57:05 |
| אייל שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות כי לא ניתן לבטל עסקה שבוצעה בתווי קנייה.
קיימת הטעיה לעניין מועד האספקה ולכן נשאלת השאלה האם הגבילו אותך בזיכוי? | |
|
|
|
| 17/1/2022 23:09 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 23:09:01 |
| | קיבלתי זיכוי לרכישה בחנות. אם כלל לא קיבלתי מוצר, לא ברור לי מדוע אינני יכול לקבל זיכוי באותו אמצעי בו שילמתי (כלומר בתוי קניה שאינם מגבילים אותי ברכישה בחנות מסוימת). לא ברור לי מה "פשעי" והיכן טעיתי כאשר הזמנתי, שילמתי מקדמה, המתנתי בסבלנות חודשיים תמימים בסופם לא סופק לי המוצר וכעת אני גם מחויב לקנות בחנות שכאמור לא נתנה לי שירות מלכתחילה. מה ההגיון החוקי שעומד כאן; מדוע תוים אינם שווים כסף, או אשראי או כל אמצעי תשלום אחר? | |
|
|
|
| 18/1/2022 07:33 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 07:33:23 |
| 1. אינני יודע אם הגבילו אותי בזיכוי מבחינת התוקף כיוון שהביטול נעשה טלפונית ואינני מחזיק בזיכוי בידיי.
2. חשוב לי לציין שבמועד ההזמנה ועד נכון לרגע זה, המוצר כביכול קיים במלאי (כך מופיע באתר); עם זאת, משך התקופה בה המתנתי לאספקת המוצר נאמר לי מס' פעמים (כולל במועד הביטול) כי המוצר אינו ברכש (כלומר הוא בכלל לא ברשימת המוצרים שאמורים להיכנס שוב למלאי). האין זו הטעיה לכשעצמה וזאת בידיעה שכך (במידה וארצה לבטל את העסקה) אהיה "שבוי" שלהם ואהיה חייב לקנות מוצר כלשהו אצלם ברשת. | |
|
|
|
| 18/1/2022 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 14:30:34 |
| אנו מציעים לפתוח תלונה באתר המועצה לצרכנות דרך הקישור המצורף וננסה לסייע:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
| |
|
|
|
| 19/1/2022 09:47 |
אייל |
 | |
|
| 18/1/2022 12:12 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 12:12:03 |
| שלום לכם אנשים יקרים,
אתמול, הזמנתי טכנאי לבדיקת ותיקון מייבש הכביסה שלנו שלא עבד. הגעתי אליו דרך הרשת אחרי שלושה טלפונים שדגתי שם והוא היה הכי פנוי להגיע. האמת שכבר בשיחת הטלפון אי נוחות התעוררה. אבל לא הקשבתי לעצמי. הבן קצין צנחנים יש גם חייל בודד שמכבסת עבורו...ו זה חורף חייבת מייבש. אנחנו גרים בהוד השרון.
הוא איבחן שהבעיה היא כרטיס חכם של מכונת הייבוש של AEG.
אמר שנוסע לחבר ברעננה לקנות ממנו כרטיס חכם ואמר שהעלות 1000 שח לפני מע''מ. שיחה קצרה בה שיכנע אותי שממש כדאי להשקיע במכונה הזו. שאין כאלה טובות וכו'.
כשחזר, ביקשתי לראות את הכרטיס, מיהר מיהר לא הראה , שאלתי חדש או משופץ...מילמל משהוא ופתר אותי עם מלל רב (יש לו כושר ביטוי גבוה והוא מהיר וגם כושר שכנוע רב כי שכנע אותי לרכוש ממנו עגלה למכונת הכביסה בעלות של 450₪ ועשה הנחה ל400₪.
סהכ שילמתי 1638₪ כולל מע''מ. על תיקון הכרטיס והעגלה.
הבוקר, גלשתי ברשת לבדוק מחירים ונדהמתי.
עבד עלי בענק.
מחיר ממוצע של החלפת כרטיס 645 שח כולל מע''מ
מחיר עגלה בדיוק זו שמכר לי 249 שח. כולל מע''מ.
כלומר הטכנאי עקץ בסכום של מעל 700 שח.
אנא מכם- למי אני פונה? רק ההפרש הזה זה מחיר של שלושה טיפולים לבתי נכה 100אחוז...
האם כדאי לפנות אליו ישירות ולבקש שיחזיר את הסכום העודף שקיבל? מה אתם מציעים | |
|
|
|
| 18/1/2022 16:07 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 18/1/2022 12:10 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 12:10:04 |
| שלום לכם אנשים יקרים,
אתמול, הזמנתי טכנאי לבדיקת ותיקון מייבש הכביסה שלנו שלא עבד. הגעתי אליו דרך הרשת אחרי שלושה טלפונים שדגתי שם והוא היה הכי פנוי להגיע. האמת שכבר בשיחת הטלפון אי נוחות התעוררה. אבל לא הקשבתי לעצמי. הבן קצין צנחנים יש גם חייל בודד שמכבסת עבורו...ו זה חורף חייבת מייבש. אנחנו גרים בהוד השרון.
הוא איבחן שהבעיה היא כרטיס חכם של מכונת הייבוש של AEG.
אמר שנוסע לחבר ברעננה לקנות ממנו כרטיס חכם ואמר שהעלות 1000 שח לפני מע''מ. שיחה קצרה בה שיכנע אותי שממש כדאי להשקיע במכונה הזו. שאין כאלה טובות וכו'.
כשחזר, ביקשתי לראות את הכרטיס, מיהר מיהר לא הראה , שאלתי חדש או משופץ...מילמל משהוא ופתר אותי עם מלל רב (יש לו כושר ביטוי גבוה והוא מהיר וגם כושר שכנוע רב כי שכנע אותי לרכוש ממנו עגלה למכונת הכביסה בעלות של 450₪ ועשה הנחה ל400₪.
סהכ שילמתי 1638₪ כולל מע''מ. על תיקון הכרטיס והעגלה.
הבוקר, גלשתי ברשת לבדוק מחירים ונדהמתי.
עבד עלי בענק.
מחיר ממוצע של החלפת כרטיס 645 שח כולל מע''מ
מחיר עגלה בדיוק זו שמכר לי 249 שח. כולל מע''מ.
כלומר הטכנאי עקץ בסכום של מעל 700 שח.
אנא מכם- למי אני פונה? רק ההפרש הזה זה מחיר של שלושה טיפולים לבתי נכה 100אחוז...
האם כדאי לפנות אליו ישירות ולבקש שיחזיר את הסכום העודף שקיבל? מה אתם מציעים | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:54:28 |
| טל שלום רב,
בטרם תגישי אלינו תלונה באתר (בצירוף כל הפרטים של בית העסק כולל מיילים). כדאי שתפני אליו ישירות ותדרשי את פער המחירים.
אנו ננסה לסייע אך נציין כי את סקר השוק היה עלייך לבצע בטרם ביצוע העסקה.
| |
|
|
|
| 18/1/2022 11:59 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 11:59:31 |
| שלום. הזמנתי מיטה בחנות אינטרנטית ושילמתי עליה את כל הסכום, הבטיחו לי שהיא תגיע בתוך 14 יום. חודשיים לאחר מכן והעסק לא עונה בשום דרך. החליפו מספר טלפון וגם בו ענו רק פעם אחת והבטיחו לבדוק מה קורה ולחזור אליי, ומאז לא עונים. שלחתי בקשה לביטול במיילים, תיבת יצירת קשר באתר, פייסבוק, הודעות סמס והודעות ווטסאפ והכל נותר ללא מענה. הגשתי תלונה למועצה לצרכנות.
האם אין שום דרך להשיג בחזרה את הכסף אם העסק מסרב לענות? האם אי אפשר לתבוע בתביעות קטנות אם אין לי דרך להשיג בעצמי את בעל העסק? | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:47:59 |
| בר שלום רב,
מהמתואר על ידך עולה כי ישנה הטעיה לגבי מועד אספקת המוצר וטיב השירות וכשל תמורה.
בעסקת מכר מרחוק עומדת לך הזכות לבטל את העסקה מיום עשייתה ועד 14 ימים מיום קבלת המוצר.
גם לא קיבלת כלל את המוצר וגם ניסית להשיגם ללא הצלחה.
אנו ננסה לעזור דרך התלונה שהגשת למועצה, במידה וזה לא יצלח- בוודאי שבאפשרותך לתבוע בת"ק ולהוסיף גם דרישה של פיצוי לדוגמא ללא הוכחת נזק עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:48:54 |
| בר שלום רב,
בעסקת מכר מרחוק עומדת לך הזכות לבטל את העסקה מיום עשייתה ועד 14 ימים מיום קבלת המוצר.
אנו ננסה לעזור דרך התלונה שהגשת למועצה, במידה וזה לא יצלח- בוודאי שבאפשרותך לתבוע בת"ק ולהוסיף גם דרישה של פיצוי לדוגמא ללא הוכחת נזק עד 10000 ש"ח. | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:49:07 |
| בר שלום רב,
|
|
|
| 18/1/2022 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:49:26 |
| בר שלום רב,
|
|
|
| 18/1/2022 11:22 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 11:22:49 |
| | היי ניסיתי להתקשר אך לצערי ללא מענה .. רציתי אם אפשר לקבל ייעוץ ממכם לגבי רכישה שביצעתי מאתר באינטרנט .. רכשתי טלוויזיה של חברת הייסנס בקבלת הרכישה ובכל הפרטים באתר מצויין 3 שנות אחריות.. לאחר הרכישה והפעלת האחריות נאמר לי מהספק שאין לי 3 שנות אחריות אלה שנה מלא ועוד שנתיים בתשלום של ביקור טכנאי.. והפנו אותי לאתר שרכשתי מהם... פניתי שוב לאתר והשרות לקוחות אמר לי במפורש ואף הוציא לי על זה מייל מסודר שמגיע לי שלוש שנות אחריות מלאות .. הפנתי את המכתב הזה שוב לנותן השרות של האחריות אך הם עדיין טוענים שלא מגיע לי.. כרגע כבר מעל לשבועיים וחצי עוד לא קיבלתי מענה מהאתר ותשובה ברורה ורציתי התייעצות לגבי מה ניתן לעשות.. אני רק מציין שבזמן הרכישה התלבטתי בין שני טלוויזיות אחת 75' והשניה 82' והם היו באותו מחיר... והסיבה היחידה שהזמנתי את הקטנה יותר היתה אך ורק בגלל האחריות | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 18/1/2022 10:15 |
יבגניה |
 | | מחבר: | יבגניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 10:15:19 |
| הלקוח הזמין הביתה קופסת מוצר טבק, מצא בתוכה מתנה - שקית כדורים צבעוניים, שחשב בטעות לממתקים, ואכל אותם. רק לאחר פניה לשירות הלקוחות של החברה התברר שמדובר בסבונים.
1. האם מותר להוסיף לחבילות (באופן כללי) מתנות ללא ציון שם המוצר, רכיבים ותווית אזהרה "לא למאכל"?
2. האם מותר להוסיף מתנות למוצרי טבק בפרט? | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:30:32 |
| יבגניה שלום רב,
יש לפנות למשרד הבריאות בטלפון *5400 ולמכון התקנים בטלפון 036465154.
איננו מוסמכים לייעץ בנושאים אלו אך הדעת נותנת שעל כל מוצר צריכים להיות מצוינים פרטים אלמנטריים כגון: שם וכו' | |
|
|
|
| 18/1/2022 09:23 |
Hannah Baker |
 | | מחבר: | Hannah Baker (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 09:23:54 |
| Hi, nice article. I have been pondering concerning this matter, so thanks for sharing. amazon kindle support, twitter support, match phone number, arlo setup, asus customer service, google voice customer service, aol customer service, linksys support, panasonic customer service, tinder phone number, youtube customer service, hotmail help, brother customer service, kaspersky customer service, amazon kindle customer service, kindle support, kindle help, contact twitter, twitter help, twitter customer service, match customer service, match.com customer service number, match.com customer service phone number, arlo support, arlo customer service, arlo support number, asus support, asus support number, asus laptop support, google voice number, google voice setup, google voice phone number, aol customer service phone number, aol help, aol support, linksys router setup, linksys setup, linksys customer service, panasonic support, panasonic phone number, panasonic customer service number, tinder support, tinder customer service, tinder contact, youtube phone number, contact youtube, youtube help, hotmail support, hotmail customer service, contact hotmail, brother printer customer service, brother printer setup, brother printer support, kaspersky support, kaspersky help, kaspersky support number,
This was a great and interesting article to read. I have really enjoyed all of this very cool information alexa setup, arlo support, asus customer service, hotmail support, firefox help, skype number, twitter support, contact pinterest, meetme support, snapchat support, call alexa, amazon alexa customer service, alexa support, arlo customer service, arlo setup, arlo support number, asus support, asus support number, asus laptop support, hotmail customer service, contact hotmail, hotmail help, firefox support, mozilla thunderbird help, mozilla support, skype phone number, skype customer service, skype phone, contact twitter, twitter help, twitter customer service, pinterest help, pinterest phone number, pinterest customer service, meetme chat, meetme contact, meetme customer service, snapchat help, snapchat contact, snapchat number,
Wonderful post!!! Genuinely loved this kind of post. Although I want much more information on like precious subject matter. hp support, contact support, microsoft customer service, avast customer service, linksys router setup, asus customer service, hewlett packard customer service, carbonite phone number, dropbox support, hotmail support, setup roku, netgear support, tp link support, hp support number, hp customer service, hp printer support, contact support number, contact support phone number, microsoft support number, microsoft support, microsoft help, avast support, avast customer service number, avast help, linksys setup, linksys customer service, linksys support, asus customer service number, asus laptop support, asus support, hewlett packard support, hewlett packard phone number, hewlett packard printer support phone number, carbonite support, carbonite customer service number, carbonite customer service, dropbox help, dropbox customer service, dropbox phone number, hotmail customer service, contact hotmail, roku customer service phone number, roku support phone number, netgear setup, netgear tech support, netgear customer service, tp link customer service, tp link router setup,
Thanks for publishing these details. I simply wish to let you know that I just look into your site and also, I locate it really fascinating and useful. cisco support, hewlett packard customer service, setup roku, epson support, norton customer service, samsung customer service, mcafee support, skype phone number, google voice number, contact instagram, cisco support number, cisco technical support number, cisco technical support, cisco tech support, hewlett packard support, hewlett packard phone number, hewlett packard printer support phone number, roku customer service phone number, roku support phone number, roku tv setup, epson customer service, epson support number, epson printer support, norton security phone number, norton phone number, norton support, samsung support, samsung phone number, samsung contact, mcafee customer service, mcafee phone number, mcafee support number, mcafee customer service number, skype number, skype customer service, skype phone, google voice setup, google voice phone number, google voice customer service, instagram support, instagram help, instagram customer service, instagram phone number,
| |
|
|
|
| 18/1/2022 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 18/1/2022 09:22 |
mattbrown |
 | | מחבר: | mattbrown (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 09:22:55 |
| | Great post, just what I was looking for and I am looking forward to reading your other posts soon! health, healthy, natural, nuts and seeds Online, buy nuts, dry fruits online, buy dry fruits, Buy Solely Naturalz Kashmiri Saffron, Solely Naturalz Kashmiri Saffron cost, Solely Naturalz Green Cardamom, Solely Naturalz Green Cardamom cost, Solely Naturalz Indian Round Raisins, Solely Naturalz Indian Round Raisins cost, Solely Naturalz Indian Long Raisins, Solely Naturalz Indian Long Raisins cost, Solely Naturalz W320 Cashew Nuts, Solely Naturalz W320 Cashew Nuts cost, Solely Naturalz W240 Cashew Nuts, Solely Naturalz W240 Cashew Nuts cost, Solely Naturalz California Pistachios, Solely Naturalz California Pistachios cost, Solely Naturalz W180 Cashew Nuts, Solely Naturalz W180 Cashew Nuts cost, Solely Naturalz Jumbo Makhana, Solely Naturalz Jumbo Makhana cost, Solely Naturalz Walnut Halves, Solely Naturalz Walnut Halves cost, Solely Naturalz Jumbo Inshell Walnuts, Solely Naturalz Jumbo Inshell Walnuts cost, Solely Naturalz Munakka Raisins, Solely Naturalz Munakka Raisins cost, Solely Naturalz Afghani Round Raisins, Solely Naturalz Afghani Round Raisins cost, Solely Naturalz Afghani Long Green Raisins, Solely Naturalz Afghani Long Green Raisins cost, Solely Naturalz Gurbandi Almonds, Solely Naturalz Gurbandi Almonds cost, Solely Naturalz Mamra Almonds, Solely Naturalz Mamra Almonds cost, Solely Naturalz California Almonds, Solely Naturalz California Almonds cost, Solely Naturalz Sonora Almonds, Solely Naturalz Sonora Almonds cost, | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 17/1/2022 18:13 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 18:13:22 |
| ביצעתי עסקה טלפונית לקורס בגרות מחברה מסוימת, שאלתי את הנציג מה כוללת העסקה והוא פירט לי, שאלתי אם צריך לחתום באיזה שהוא מקום על תנאים מסומים הנציג אמר שלא, ביצעתי את העסקה,
לאחר כמה ימים מתקשרים מאותה חברה ואומרים שלא חתמתי על הסכם לימודי, לאחר קריאת ההסכם הלימודי החברה מתחייבת אך ורק לקחת כסף, ומורידה מעצה כל אחריות לקיום כל דבר ממה שהובטח בשיחת המכירה,
לשאלתי: האם החברה יכולה לחייב אותי לחתום על ההסכם הלימודי לאחר שנאמר בשיחת המכירה כי אין צורך לחתום ? אמרו שאם לא אחתום לא אוכל להשתתף בקורס. | |
|
|
|
| 17/1/2022 19:20 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 19:20:06 |
| בנוסף אני רוצה להוסיף שאלה,
מה קורה אם החברה שממנה רכשתי את הקורס לא תספק לי את הקורס כתוצאה מכך שלטענתם לא חתמתי על הסכם לימודי, למורות שבשיחת המכירה נאמר שאין צורך לחתום על הסכם כזה?
מה אומר החוק על כך? | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:10:15 |
| יובל שלום רב,
חתימה היא עניין ראייתי בסופו של דבר.
אמנם רוב ההסכמים תקפים בע"פ, למעט חוזים מסוימים שקיימת בהם דרישת הכתב.
מדבריך עולה חשש לכאורה להטעיה על טיב ומהות השירות בכך שלדבריך, ישנם פערים בין הבטחות החברה בשיחת המכירה שהתקיימה איתך לבין התחייבות החברה כפי שמשתקפת מההסכם הלימודי.
כמו כן, אם החברה לא תעמוד בהתחייבויותיה בהסכם הרי שיש כאן כשל תמורה.
פנה אל החברה ונסה להגיע עימם לפתרון, במידה וזה לא מסתדר באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות וננסה לסייע:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 17/1/2022 19:09 |
אנגי |
 | | מחבר: | אנגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 19:09:25 |
| נרשמי לאתר שופרסל און ליין,ניסתי לבצע קנייה לאחר שניגשתי לקופה אני רואה שהם מחייבים אותי לאשר להם לשמור על פרטי כרטיס האשראי.
למיטב ידעתי אסור לחנות לשמור את פרטי כרטיס האשראי.
ביצעתי רכישות באתרים אחרים ומעולם לא נדרשתי לאשר שמירת פרטי כרטיס אשראי.
לפני כשלוש שנים הזמנתי בשופרסל ואז לא
הייתה חובה כזאת,לדעתי יש ניצול לרעה עקב מצב הקרונה והרצון להשמר ולא להגיע לסניפים.
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 18/1/2022 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 14:43:39 |
| אנגי שלום רב,
הנושא שהעלית שייך לתחום הגנת הפרטיות.
אנו מתקשים להאמין שבית העסק חייב לשמור את פרטי כרטיס האשראי.
במידה וכך הדבר, לדברייך, הרי שזה דבר אסור ויש לפנות לרשות להגנת הפרטיות (vרגולטור בנושא) מצ"ב לינק מטה:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority/govil-landing-page
| |
|
|
|
| 18/1/2022 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 14:44:46 |
| אנגי שלום רב,
הנושא שהעלית שייך לתחום הגנת הפרטיות.
אנו מתקשים להאמין שבית העסק חייב לשמור את פרטי כרטיס האשראי.
במידה וכך הדבר, לדברייך, הרי שזה דבר אסור ויש לפנות לרשות להגנת הפרטיות (vרגולטור בנושא) מצ"ב לינק מטה:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority/govil-landing-page
| |
|
|
|
| 17/1/2022 15:12 |
dh1@zahav.net.il |
 | | מחבר: | dh1@zahav.net.il (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 15:12:42 |
| בתאריך 7.1.22 רכשתי אוברול באתר אינטרנט של רשת "רדילי".
בתאריך 12.1.22 קיבלתי המשלוח לביתי.
ביום 13.1.22 הגעתי לסניף בקניון רחובות וביקשתי להחליף לצבע אחר.
הגעתי עם קבלה אך לצערי, את הטיקטים שהיו מוצמדים זרקתי.
לצערי סרבו להחליף לי המוצר , ללא כל התחשבות ו/או שיקול דעת באם נלבש המוצר או לא ולא התייחסו למיידיות הגעתי (יום למחרת).
הופניתי לשירות לקוחות והיום התשובה שקיבלתי היא fh "לפי הנהלים וחוק במדינת ישראל, פריט שמגיע ללא טיקט לא ניתן להחזיר או להחליף".
האם ניתן בכל זאת לעשות משהו מול החנות? האם זהו החוק? יום למחרת??
| |
|
|
|
| 17/1/2022 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 17:43:16 |
| שלום רב,
מהמתואר על ידך, ביצעת רכישה במכר מרחוק (דרך האינטרנט).
בעסקה מסוג זה, עומדת לך הזכות לביטול (שים לב, לביטול. החלפה אינה מעוגנת בדין והיא תלוי מדיניות החנות) תוך 14 יום מיום קבלת המוצר (דהיינו עד ה-21.1).
במידה וזה עקב חרטה, צריכים להשיב לך את כספך תוך תשלום דמי ביטול מקסימאליים של חמישה אחוזים או מאה שקלים (הנמוך מבניה) מצדך.
במידה וזה עקב פגם/אי התאמה/הטעיה/כל הפרה אחרת- ללא דמי ביטול.
אין רלבנטיות להגעתך יום למחרת כי זה לא החוק. אם היית רוכשת בעסקה פרונטלית (פנים מול פנים), אז היה לך אפשרות לבטל תוך 48 שעות בתנאים מסוימים.
שלחי להם מכתב לביטול ואת אמורה תוך שבועיים לקבל את כספך. אם זה לא מסתדר, הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 17/1/2022 16:13 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 16:13:18 |
| בהמשך לתשובתך מהבוקר
לא השתמשתי בסדין שקניתי סגור באריזה
רק פתחתי כשהגעתי הביתה וראיתי כתם ושהגודל לא מתאים למיטה שלי שהינה בגודל שרשום על האריזה
מיד צילמתי ושלחתי לחנות
בהתחלה אמרו שיחזירו כסף ואחרי שעה חזרו בהם ואמרו שיחליפו את המוצר
אך אין להם במה להחליף כי זה היה הסדין היחיד מהסוג הזה , הגודל והצבע הזה
מה עושים? | |
|
|
|
| 17/1/2022 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 17:37:08 |
| טל שלום,
מדוע את פותחת שרשור נוסף לאחר שנאמר לך לא לעשות זאת? נא ראי תשובה בשרשור נפרד ולא לפתוח שרשורים נוספים יותר. | |
|
|
|
| 17/1/2022 13:40 |
לירז כהן |
 | | מחבר: | לירז כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 13:40:47 |
| | ביטלתי מקום אירוח בארץ דרך בוקינג שהיה רשום שסכום הביטול הינו 50 אחוז, וגם היה רשום שהתשלום למקום אירוח הוא בהגעה למקום - בפועל המקום אירוח גבה את מלוא הסכום עוד לפני שהגעתי או ביטלתי, אחכ שביטלתי אז הם מסרבים להחזיר לי את הכסף 50 אחוז עד שלא אשלח להם תצלום תעודת זהות וספח וכתובת מגורים, אמרתי להם שזה לא הגיוני שאביא להם פרטים אישיים שלי ושאני לא רוצה ויש להם את כל פרטי הבנק והם לא מחזירים לי בנוסף רשמתי עליהם תגובה בגוגל שהם מקום מזעזע והיחס לא טוב ולא מומלץ לסגור אצלהם, אז אמרתי להם שאפתח תלונה במועצה לצרכנות והם איימו בתביעת שיימינג על הביקורת בגוגל, מה לעשות ? | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:27:28 |
| לירז שלום רב,
יש להפריד בין הפן הצרכני לבין הפן של לשון הרע.
בפן של לשון הרע אין בסמכותנו לייעץ.
יחד עם זאת, קחי בחשבון שאמירות מסוג "לא מומלץ לסגור שם" עלולות להוביל לתגובה מצד בית העסק (משום שהתיאור אינו רק סובייקטיבי).
באשר לפן הצרכני, במידה וכן רשום בחוזה שסכום הביטול הוא 50% ומסרבים להחזירו- הרי שיש כאן הטעיה לעניין טיב השירות והתנהלות צרכנית קלוקלת מצידם).
ניתן להגיש תלונה (בנושא זה בלבד) וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 17/1/2022 15:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 15:24:27 |
| צילום ת.ז. וכתובת זה כנראה לצורך התביעה.
ראי מקרה אחר כאן:
https://portal.takdin.co.il/Article/Article/6137601-%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%91%D7%9C-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%97%D7%94-%D7%A9%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%91%D7%95%D7%A7-%D7%A9%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A9%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%90-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%A1---%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%A4%D7%A6%D7%94 | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:23 |
אורון |
 | | מחבר: | אורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:23:25 |
| שלום,
קניתי ארון מחברת אייס. ההתחייבות הייתה לאספקת הארון תוך 21 ימי עסקים. הארון סופק אחרי 35 ימי עסקים. שירות הלקוחות פיצה אותנו על כך ב150 ש"ח לקניה ברשת טרם אספקת המוצר בעקבות האיחור באספקה.
ביום אספקת המוצר התגלו תקלות נוספות -
דלת הארון שבורה, חסר מדף, ומנגנון פתיחת המגירות עליו שילמנו לא הותקן.
לאחר פניה לאייס, תיאמו איתנו החלפת דלת ארון לשבועיים לאחת ההתקנה (המועד טרם הגיע).
שירות הלקוחות לא חזר אלינו כפי שהובטח, וחברת אייס מעבירה אחריות לספקית הארונות ספץ ושולחת אותי לדבר עם המחסן של ספץ.
ביקשתי פיצוי על סך ההובלה וההרכבה של המוצר (650 שח), שכן ההובלה איחרה ב14 ימי עסקים והמוצר הורכב באופן פגום. החברה מסרבת בתוקף כיוון שקיבלנו 150 שח לקניה באייס עבור האיחור בהובלה.
האם הדבר תקין? מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:37:20 |
| אורון שלום רב,
מדבריך עולה כי ישנו חשש להפרה של חוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך על טיב השירות ומהות המוצר שקיבלת.
באשר למוצר שהורכב בביתך- עליהם לתקנו.
במידה ולא יתקנו תוך זמן סביר- הם יצטרכו למצוא פתרון הולם עבורך (בדמות השבת הכסף/ החלפה).
אם זה לא מסתדר עימם, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:40 |
אורון |
 | | מחבר: | אורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:40:08 |
| תודה רבה על המענה.
מה נחשב פרק זמן סביר?
האם תיקון הארון תוך שבועיים ממועד האספקה, בהתחשב בכך שהאספקה הגיע גם כך באיחור של 14 ימי עסקים, נחשב פרק זמן סביר? | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:46:21 |
| אין מענה בחוק ל "זמן סביר".
אם תראה שעבר חודש- הגש תלונה באתרנו וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 16/1/2022 17:19 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2022 | | שעה: | 17:19:52 |
| למועצה לצרכנות שלום!
ברשותי מכשיר סלולר מסוג נוט 5 שנרכש לפני כמה שנים מחברת פלאפון .
למכשיר הנוכחי קיים ביטוח מרגע רכישתו , לאחר הנחת המכשיר במעבדת שירות לצורך תיקון נאמר לי מטעם החברה כי אין חלקים זמינים במלאי ולכן יש ברשותי שני אופציות לקבל מכשיר מסוג אחר
A9 אך אין ברשותו עט,ביכול כמו בדגמים של הנוט .
או מכשיר מסוג נוט 8 שיש ברשותו עט אבל מחודששששש לא חדש.
ברצוני לדעת מבחינת החוק מה אני אמור לעשות כי אינני מעוניין במכשיר מחודש . | |
|
|
|
| 17/1/2022 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 09:03:17 |
| שי שלום,
מהמתואר על ידך, במידה והם לא מצליחים לתקן, הם צריכים למצוא פתרון הולם בדמות השבת כספך או קבלת מכשיר עם אותן תכונות (במידה ויש להם. אתה צודק בסירובך לא לקבל מכשיר עם תכונות שונות).
במידה וזה לא מסתדר עמם, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 17/1/2022 10:22 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 10:22:11 |
| הם הציעו לי מכשיר ששווה ערך אך מחודש !
אני מסרב לקבל מפני שמדובר במכשיר שאינני יודע מה ״ההיסטוריה״ שלו .
האם זה תיקני להציע לי משהו מחודש????
בתודה מראש | |
|
|
|
| 17/1/2022 12:41 |
משה |
 | |
|
| 17/1/2022 12:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 12:54:33 |
| | אגב, הם מוסרים לך מכשיר תקין לכאורה לתקופת השירות גם אם הוא מחודש, וקשה לי לראות משהו לא תקין כאן. נראה לי שגם שופט יתרשם מזה לטובה. | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:19:37 |
| כפי שציינו, שתי האופציות אינן תקינות (לא מוצר מחודש ולא מוצר בעל תכונות שונות).
ניתן להגיש תלנה באתר המועצה לצרכנות וננסה לסייע.
| |
|
|
|
| 17/1/2022 11:31 |
שאלה כללית |
 | | מחבר: | שאלה כללית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 11:31:09 |
| שלום רב
לקוח רכש מכונת כביסה מסוג X וקיבל בטעות מכונת כביסה מסוג Y ששוויה יקר יותר.
כאשר הבין בעל העסק את התקלה החליף ללקוח את מכונת הכביסה לאחת מדגם X מתצוגה כשהיא במצב חדש וכשהאחריות לא נפגעת כלל.
האם ללקוח יש אפשרות לבטל עסקה בשל כך? | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:13:28 |
| שלום רב,
האם המוצר המקורי נרכש כפריט מתצוגה?
בידה וכן- ההחלפה תקינה.
במידה ולא- הרי שמדובר, על פניו, בהטעיה שמזכה בביטול עסקה. | |
|
|
|
| 17/1/2022 12:43 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 12:43:36 |
| בהמשך לתשובתך , קניתי את הסדין סגור לא השתמשתי רק פתחתי ואז ראיתי את הכתם ושהגודל לא תקין, מיד שלחתי לחנות תמונות
כך בחשבון שאין לו מוצר חלופי לתת לי זה היה האחרון
האם במקרה זה מגיע לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 17/1/2022 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:10:31 |
| החלפה אינה מעוגנת בדין.
האם את עומדת בסד הזמנים של ביטול עסקה? כלומר אם לא עברו שבועיים מרגע קניית הסדין, הרי שפתיחת המוצר לא מהווה שימוש וביכולתך לבטל.
אם את לא עומדת בסד הזמנים- ניתן לדרוש ביטול עסקה עקב פגם במוצר ללא דמי ביטול.
במידה ועברו 14 ימים מרכישת המוצר- תדרשי ביטול עסקה על דרך הפגם.
בשתי האופציות, על פניו, מגיע לך החזר כספי.
במידה ותיתקלי בבעיה ניתן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 17/1/2022 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 14:10:32 |
| | ראי תשובה בשרשור נפרד, אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין. | |
|
|
|
| 17/1/2022 10:29 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 10:29:43 |
| עפ"י תיקון לחוק שירותי תעופה בתקופה הקורונה - שאלות ותשובות באתר ניתן להבין כי התיקון לחוק חל על טיסות שבוטלו כשמועד ההמראה הנקוב בכרטיס הטיסה הוא בתקופה שבין 1.3.20 ועד ליום 24.10.2020.
מה לגבי טיסות שמועד ההמראה שלהם הוא אוקטובר 2021?
האם התיקן לחוק עדיין בתוקף או שכעת מה שבתוקף זה הוראות החוק המקורי ובמקרה של ביטול טיסה ניתן לדרוש פיצוי מחברת התעופה בהתאם למרחק היעד?
| |
|
|
|
| 17/1/2022 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 13:42:38 |
| אלמוג שלום רב,
טיסות שמועד ההמראה שלהן הוא אוקטובר 2021- יחול ההסדר המקורי, משמע פיצוי מחברת התעופה בהתאם למרחק היעד. | |
|
|
|
| 16/1/2022 23:14 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2022 | | שעה: | 23:14:27 |
| אם אני מקבל ספאם מחברה כל יום מה אני יכול לעשות?
אגב אי אפשר לדבר איתם בטלפון , איימיל הם פשוט לא עונים ורק שולחים לי ספאם | |
|
|
|
| 17/1/2022 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 13:37:59 |
| יוסי שלום רב,
החוק חל אך ורק על פרסומת מסחרית אשר מטרתה לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת (בין אם במייל, פקס, SMS מערכת חיוג אוטומטית) ללא הסכמה מפורשת מראש של הנמען.
באפשרותך להגיש תביעה לביהמ"ש לת"ק בדרישה לפיצuי ללא הוכחת נזק (1000 ש"ח על כל פרסומת שקיבלת).
למידע נוסף אנא קרא בלינק מטה:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 17/1/2022 08:53 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 08:53:07 |
| אני אזרחית ותיקה
קניתי סדין סגור באריזה לאחר כמה ימים פתחתי אותו והיה עליו כתם וכן הגודל לא התאים למיטתי שהינה בדיוק בגוד שמופיע על אריזת הסדין
שלחתי לחנות צילומים
בתחילה קבלתי אישור שיוחזר לי הכסף
כעבור כמה שעות שלחו הודעה שלא יחזירו כסף ויחליפו את המוצר
1. כאמור הגודל לא תואם את מה שכתוב על האריזה
2. אין להם מוצר חלופי, זה היה הסדין היחיד בצבע מהחומר הזה
זו הודעתם:
הי לאחר בדיקה, לפי מדיניות החזרת מוצרים ניתן לקבל מוצר חלופי אצלינו בחנות או זיכוי למוצרים אחרים בחנות אבל לא ניתן לתת אחזר כספי .
אבקש לקבל ממכם בכתב מסמך אותו אוכל לשלוח לחנות על מנת לקבל את הכסף (80₪ סה״כ)
תודה
| |
|
|
|
| 17/1/2022 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 09:33:03 |
| טל שלום,
כיצד עשית את העסקה?
במידה וביצעת אותה במכר מרחוק (דרך הטלפון/אינטרנט), הרי שמותר לך לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים, על פניו, גם אם השתמשת (בהתקיימות סייגים מסוימים).
אם ביצעת אותה באופן פרונטלי (כפי שמשתקף ממה שכתבת), התיקון לחוק של אזרחים ותיקים לא חל על עסקה מסוג זה, וברגע שפתחת והשתמשת - אין זכות לבטל, על פניו, כי סד הזמנים עבר.
מנגד, אם יש חשש להטעיה מהותית על מהות המוצר (כפי שציינת), סעיף 32 לחוק הגנת הצרכן מדבר על אפשרות של ביטול במידה וישנה הטעיה מהותית. הבעיה היא שהדרישה צריכה להיות מופנית לבית העסק, שסביר להניח שיסרב לבטל לך אם את לא עומדת בסד הזמנים והסייגים שצוין מעלה. | |
|
|
|
| 17/1/2022 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 09:33:43 |
| | במידה וזה לא מסתדר עמם, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 17/1/2022 11:20 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2022 | | שעה: | 11:20:46 |
| בהמשך לתשובתך , קניתי את הסדין סגור לא השתמשתי רק פתחתי ואז ראיתי את הכתם ושהגודל לא תקין, מיד שלחתי לחנות תמונות
כך בחשבון שאין לו מוצר חלופי לתת לי זה היה האחרון
האם במקרה זה מגיע לי החזר כספי?
| |
|
|
|
|