| 26/1/2022 10:55 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2022 | | שעה: | 10:55:20 |
| אבי ז״ל ביצע עסקה טלפונית למכונת קפה ורדם אותה על החברה שלו בע''מ.
כאשר התברר שהעסקה לא היתה לפי המחיר שלשב ביקש לבטל אך נאמר לו מהמחלקה המשפטית של בית העסק ממנו רכש שכיוון שהעסקה נרשמה על החברה שלו חוק הגנת הצרכן לא מגן ולא ניתן לבטל את העסקה בשום מקרה.
בזמן ביצוע העסקה אבי היה אזרח ותיק.
האם הטענה שלהם נכונה?
| |
|
|
|
| 26/1/2022 12:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2022 | | שעה: | 12:30:04 |
| | המועצה לא מסייעת לעסקים. חוק הגנת הצרכן לא תקף כאן מכיוון שמדובר בחברה. צריך לבחון את החוזה ("התברר שהעסקה לא היתה לפי המחיר שלשב", תאכלס, מה שכתוב קובע), ולראות אם נעשה שם משהו לא תקין (עסקה אם אדם לא בריא, אולי). אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/1/2022 09:42 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2022 | | שעה: | 09:42:23 |
| שלום רב, ברצוני לשאול הזמנתי מאתר אינטרנט
ישראלי dvd לילדים דיסקים, בסכום של כ500 שקלים.
ההזמנה לא הגיעה לידי, והטלפון שפורסם באתר לא זמין .פעם אחת רק ענו לי אמרו שיטפלו בזה ומאז לא זמינים גם המייל אין מענה. נפלתי לידי נוכלים. כמובן שכבר נעשה חיוב באשראי שלי. מה לעשות ? למי לפנות ? למענה מהיר הדר | |
|
|
|
| 26/1/2022 09:02 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2022 | | שעה: | 09:02:11 |
| רציתי לברר האם הסיטואציה חוקית ותקינה:
קרה לי כמה פעמים שביצעתי הזמנה מאתר שופרסל ביום רביעי ורכשתי מוצרים עם קופונים או במבצעים במחיר מסוים (נמוך מהרגיל), המשלוח (וכן איסוף המוצרים מן הסתם) תוזמן ליום ראשון.
בהסתכלות בחשבונית מצאתי שעל המוצרים שהיו עם קופונים ובמבצעים חוייבתי במחיר המלא ולא בהנחה שהיתה כשהזמנתי
כשפניתי לשופרסל בנושא, נעינתי שביום ראשון הקופונים והמבצעים כבר לא היו בתוקף.
על אף שבהזמנה שביצעתי המחירים היו בהנחה, בפועל שילמתי מחיר מלא
האם זה חוקי ותקין?
תודה | |
|
|
|
| 24/1/2022 20:54 |
דין |
 | | מחבר: | דין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 20:54:09 |
| | הגיע לי מוצר אחר ממה שקיבלתי , הם לא מוכנים להחליף לי או להחזיר לי את הכסף מה לעשות?? שילמתי להם 360 שקל. תודה. | |
|
|
|
| 25/1/2022 10:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2022 | | שעה: | 10:05:52 |
| | אתה יכול לבטל את העסקה בכתב (מייל, למשל), ולכתוב מה הסיבה. האיסוף מביתך, ואין דמי ביטול. אם חשבונך לא מזוכה תוך, נגיד, שבועיים, אתה יכול לתבוע פיצויים לדוגמה בבית המשפט לתביעות קטנות הקרוב לביתך בסכום של עד 10000 ש"ח עם הוכחות. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/1/2022 00:57 |
דין |
 | |
|
| 24/1/2022 14:22 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 14:22:41 |
| | האם יש משרד ממשלתי או גוף ממשלתי שמפקח על חברות ניהול בניין ("מתחזק" לפי חוק המקרקעין ) ? | |
|
|
|
| 24/1/2022 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 16:32:57 |
| חיים שלום רב,
אנו מציעים לפנות לאגודה לתרבות הדיור. | |
|
|
|
| 24/1/2022 14:00 |
ד.א. |
 | | מחבר: | ד.א. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 14:00:14 |
| | לצערי נפלתי בפח של אתר שמטעה את הציבור לחשוב שמדובר באתר ׳הר הכסף׳ הרשמי של משרד האוצר. פחות מטרידים אותי 80 הש״ח ששילמתי בטעות, אבל מטריד אותי מאוד שנתתי שם מספר תעודת הזהות יחד עם תאריך ההנפקה של התעודה (כן, זה היה טיפשי מאוד). מחיפוש שעשיתי בגוגל אני רואה שכבר הזהרתם מפני החברה הזאת לפני שלוש שנים. האם יש משהו שאני יכול / צריך לעשות מבחינת פרטיות המידע שלנו? אני מאוד חושש לשימוש לרעה בפרטים. | |
|
|
|
| 24/1/2022 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 16:22:00 |
| ד.א. שלום רב,
אכן הזהרנו ועודנו מזהירים לגבי מגוון חברות שצצות כ"פטריות לאחר הגשם" בנושא הר הכסף.
נאמר לך ולכלל הצרכנים שיש להסתכל בסיומת כתובת האתר האם מדובר באתר ממשלתי.
הסיומת gov/il, והיא בלבד תעיד על כך שמדובר באתר ממשלתי.
אנו מציעים לבדוק זאת בטרם קרות העסקה על מנת למנוע מקרים אלו.
יש לשים לב כי כאשר רושמים הר הכסף בגוגל יש לפחות ארבע חברות שמשלמות על מנת להיות במקומות הראשונים (פרסום ממומן).
באשר לפרטיות, יש לפנות לרשות להגנת הפרטיות על מנת להיוועץ בהם. | |
|
|
|
| 23/1/2022 10:42 |
מדלן |
 | | מחבר: | מדלן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 10:42:55 |
| שלום, לפני כשבוע הגעתי לאולם תצוגה של חנות לריצוף הבית. והבאתי עימי דוגמה לאבן שברצוני לרכוש.
המוכר הציג לי אבן שזהה לאבן שברשותי, והחלטנו שאחזור אליו בעוד מספר ימים.
לאחר יומיים התקשרתי אליו, וביקשתי להזמין 10 יחי' ריצוף כמו שראיתי בתצוגה ושזהה לאבן שהראיתי לו .
מסרתי לו מספר אשראי בטלפון והעסקה בוצעה (וזאת מבלי שקיבלתי טופס הזמנה או קבלה).
לאחר מס' ימים קיבלתי את ההזמנה, אך להפתעתי לוחות הריצוף אינם לוחות הריצוף שהזמנתי והגוון שונה לחלוטין ממה שהזמנתי וממה שבחרתי בתצוגה (יצוין כי מדובר בהזמנה אישית וחיתוך לפי מידות).
בעל העסק אכן הודה בפני שהיתה טעות במפעל, ושהוא טעה שלא ביקש ממני שאשאיר לו דוגמה מהאבן שרציתי. וכי אם ברצוני לרכוש את הגוון הזהה עלי להוסיף עוד 2000 שקלים.
כמובן שסירבתי. ולאחר דין ודברים הוא אמר לי שאחזור לעסק ואקח את כספי בחזרה.
אלא שהגעתי , הוא סירב להחזיר לי את הכסף, וטען שיכול להחזיר רק בחודש הבא לאחר שירד החיוב.
לאחר מכן התקשרתי אליו שוב והוא אמר לי שהוא יכול להחזיר רק מחצית מהסכום של העסקה ואני סירבתי.
נכון להיום, בעל העסק לא מוכן לבטל את העסקה, וגם לא שולח לי קבלה עבור התשלום . ככה שאין בידי שום מסמך בגין העסקה, למעט החיובים שירדו באשראי, ולוחות הריצוף שאני מתעתד להחזיר אותם היום.
טרם עברו 14 יום מיום ביצוע העסקה, ומכתב לביטול עסקה נשלח אך נראה שאין עם מי לדבר. | |
|
|
|
| 24/1/2022 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 13:33:17 |
| מדלן שלום רב,
על פניו, מאחר ומדובר בעסקה בהזמנה אישית וחיתוך לפי מידות, הרי שאין אפשרות לבטלה.
מנגד, לדברייך, נאמר לך שתחזרי לקחת את כספך בחזרה, ורק לאחר מכן, שונו ההסכמות כל פעם. זה מעלה חשש להטעיה לא רק על מהות וסוג המוצר שקיבלת, אלא גם על טיב השירות שניתן.
ללא כל קשר, הטעיה מהותית כמו אי ההתאמה המתוארת כאן, לכאורה, מאפשרת לך כצרכנית לדרוש ביטול לפי סעיף 32 לחוק.
במידה והדברים אינם מסתדרים, אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 23/1/2022 12:15 |
שגיא |
 | | מחבר: | שגיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 12:15:42 |
| שלום רב,
במהלך מבצע "שומר חומות" חברת התעופה שטסתי איתה ( חברה אירופאית גדולה ורחוקה ממש מלואו קוסט) החליטה לבטל את טיסתה לארץ במהלך המבצע. זאת ועוד היא הציעה לי החזר כספי על הטיסה או כרטיס טיסה חזרה לכל יעד אחר בתוך אירופה ולא ליעד ממנו באתי. שאלתי היא האם היא פעלה בניגוד להנחיות- היא לא הציעה לי כרטיס טיסה ליעד (ישראל) אלא "הקטינה ראש" והביאה לי כרטיס יעד בתוך אירופה בלבד ומשם הייתי צריך להסתדר לבד.
בלי שום קשר לחברה יש הסכם קוד שייר עם אלעל, כך שידוע שהיא יכלה לדאוג לי כלקוח, וידוע על לקוח אחד לפחות שקיבל כרטיס טיסה חזור לארץ עם קונקשן בלי התחייבות\ תשלום אחר והיה אמור לחזור בטיסתי שבוטלה.
| |
|
|
|
| 24/1/2022 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 13:26:22 |
| שגיא שלום רב,
ברגע שהחברה הציעה לקבל את כספך בחזרה, הרי שזוהי ברירת המחדל שמצופה ממנה - השבת התמורה.
באשר לקוד שייר והסדרים עם לקוחות אחרים, זה עניינה של החברה למול לקוחותיה (אלא אם בוצעה הטעיה מוכחת שהשפיעה גם עליך). | |
|
|
|
| 24/1/2022 11:56 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 11:56:44 |
| שלום רב,
אשמח לברר האם המקרה הנ״ל עומד בגדר הטעייה צרכנית: רשת בגדים מוכרת
מפרסמת את אותו המוצר בדיוק, אותו צבע אותו מק״ט בשני מחירים שונים. האחד בסייל 59 ש״ח ללא שום מידות, ולפתע יש את אותה החולצה עם כל המידות ב-139 ש״ח. הפניתי אותם לטעות והם טוענים שזה תקין וסביר כי חידוש המידות, לכאורה, הוא כבר לא בגדר ״סייל״ ולכן זה תקין.
האם נכון הדבר? | |
|
|
|
| 24/1/2022 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 13:19:51 |
| תהילה שלום רב,
מדברייך עולה כי קיים חשש להטעיה בפרסום, בהצגת מחיר המוצר, בסוג המוצר (פרסום מוצר ללא מידות).
אנו מציעים שתפתחי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/1/2022 22:47 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 22:47:56 |
| הגשתי תלונה באתר ואני לא יוגע מה מספר התלונה שלי, מאיר אשכנזי ת.ז. 206568636 מייל m0504101314@gmail.com
תודה רבה. | |
|
|
|
| 24/1/2022 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 13:15:55 |
| מאיר שלום רב,
חיפשנו לפי שמך וכתובת המייל שמסרת אך לא מצאנו תלונה על שמך.
ייתכן כי פנייתך הועברה לרשות להגנת הצרכן שהיא הרגולטור.
מתי הגשת תלונה? | |
|
|
|
| 23/1/2022 19:21 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 19:21:28 |
| שלום, באחת מרשתות השיווק נתקלתי במוצרים של מותג הרשת עם אריזה זהה או כמעט זהה אבל עם יצרנים שונים בפועל (רשום בקטן בגב האריזה) ועם הבדלים משמעותיים ביותר בטעם.
האם מותר למכור מוצרים של יצרנים שונים של המותג באריזה זהה או בהבדלים מזעריים ? בפרט כאשר חלקם הם בטעם מחפיר. תודה. | |
|
|
|
| 24/1/2022 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 12:56:24 |
| אילן שלום רב,
מדבריך עולה כי קיים חשש להטעיה לעניין טיב המוצר, הטעיה בפרסום.
אנו מציעים שתגיש תלונה בצירוף צילום המוצרים על מנת שנוכל לבחון האם קיימת הטעיה ובמידת הצורך נפנה לבית העסק. | |
|
|
|
| 23/1/2022 17:12 |
חנית |
 | | מחבר: | חנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 17:12:53 |
| | רכשתי כרטיסים להופעה ובעקבות מזג האויר - השלג הצפוי כמעט ובטוח לא אוכל להגיע או לחלופין לחזור בבטחה הביתה . האם ניתן לבטל למרות שרשום בעסקה ביטול עד 7 ימי עסקים לפני תאריך המופע ? | |
|
|
|
| 24/1/2022 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 12:45:46 |
| חנית שלום רב,
כאשר מדובר בהופעה אכן ביטול העסקה יהיה תוך שבועיים ימים מיום עשיית העסקה ועד שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
כאשר אחד התנאים אינו מתקיים- לצערנו לא ניתן לבטל (אלא אם כן תגיעי להסדר עם בית העסק).
| |
|
|
|
| 23/1/2022 13:49 |
אבנר |
 | | מחבר: | אבנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:49:37 |
| שלום רב,
לפני כ6 חודשים קניתי סוללה לאופניים חשמליים, האחריות שקיבלתי היתה לחצי שנה.
לאחר כ-5 חודשים הסוללה מתה (עדין בזמן האחריות), הלכתי לחנות שקניתי ממנה ושם הטכנאי בדק ומצא שבאמת הסולהה היתה פגומה והיא היתה זוללת יותר מידי אנרגיה וזאת הסיבה שהיא מתה לאחר זמן כל כך קצר.
נאמר לי שאין להם כרגע סוללות במלאי ושעוד שבועיים יגיעו.
לאחר שבועיים התקשרתי ואמרו לי שרק עוד שבוע יגיע, התקשרתי לאחר שבוע ואמרו שעדין לא הגיע.
עברו 4 שבועות ולא הגיע הסוללה, ביקשה לדבר עם המנהל לקבלת החזר כספי אך נאמר לי שהם העבירו את הפניה למנהל והוא יחזור אלי, עבר שבוע והוא עדין לא חזר אלי.
מה באפשרותי לעשות? האם אני יכול לתבוע/להגיש תלונה?
תודה. | |
|
|
|
| 23/1/2022 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 16:48:48 |
| אבנר שלום רב,
מתיאורך עולה כי ישנו חשש להפרה לא רק של תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), אלא גם בהטעייתך על טיב השירות שקיבלת.
במידה והם לא מצליחים/ לא יכולים לתקן הם צריכים למצוא לך פתרון אופטימלי בדמות השבת כספיך.
בטרם תפנה להגשת תביעה/ שלא תגיעו לפתרון- באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 22/1/2022 20:17 |
- |
 | | מחבר: | - (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2022 | | שעה: | 20:17:50 |
| שלום,
לפני כחודש טכנאי מזגנים ביקר אצלנו בעקבות תקלה. לאחר בדיקה אמר שיש לבצע החלפת חלק ב-2000 ש"ח, אותה ביצע והעניק קבלה ותעודת אחריות.
עוד באותו שבוע פנינו אליו על כך שהמזגן אומנם עובד אך לא באותה עוצמה. הוא טען שזה בשל מזג האוויר ולחכות. כעבור שבועיים פנינו אליו שוב, שהמצב עדיין זהה וביקשנו שיבוא לבדוק אם יש בעיה בתיקון שביצע. הוא טען שהוא מוכן לבוא אבל שיחייב 200 ש"ח במידה והבעיה לא קשורה לתקלה אותה תיקן.
האם הוא פועל בצורה חוקית? מעבר לכך שיש אחריות ונדרשת בדיקה, התקלה היא מזמן התיקון שלו (אז הוא שהוא תיקן בצורה לא טובה או שהוא איבחן לא נכון את התקלה).
אשמח לחוות דעת. תודה רבה! | |
|
|
|
| 23/1/2022 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 16:37:48 |
| שלום רב,
ברגע שהמוצר חוסה תחת אחריות כפי שכתבת, הרי שעליו לתקנו במסגרת האחריות.
סביר להניח כי בשל סמיכות הזמנים התקלה קשורה בתיקון שבוצע.
דרישתו הכספית מעלה חשש לניצול פערי ידע בין הצרכן לבין העוסק.
במידה ולא תגיעו לפתרון באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה וננסה לסייע.
| |
|
|
|
| 21/1/2022 12:51 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2022 | | שעה: | 12:51:14 |
| שלום רב,
ביצעתי רכישה של מוצר חשמל מסוים באתר אינטרנט של בית העסק ובחרתי באפשרות של איסוף עצמי של המוצר מסניף של בית העסק(מדובר בסניף בעיר אחרת במרחק נסיעה של כחצי שעה מביתי שכן המוצר לא היה קיים במלאי בסניף בעיר שלי). לאחר הרכישה התקשרתי לסניף לוודא שניתן לבוא לקחת את המוצר ונענתי בחיוב. לאחר הגעתי לסניף התברר שמדובר בטעות והמוצר לא נמצא בסניף. נציגת המכירות בסניף אמרה שידאגו לשלוח אותו לסניף אחר שקרוב לביתי.
לדעתי מגיע לי פיצוי. האם ניתן לתבוע כאן? בזבזתי זמן, כאשאר ברור שיכולתי להיות במקום אחר אם לא היו אומרים לי שהמוצר נמצא בסניף. כמו כן בזבזתי כסף לדלק. | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:36:32 |
| יעקב שלום רב,
נושא הפיצוי מסור רק לבית המשפט לתביעות קטנות ואנו לא מטפלים בזה.
במידה ותלך לבית המשפט יהיה עליך להוכיח את הנזק שנגרם לך (לכמתו).
עלות האגרה 50 ש"ח. | |
|
|
|
| 23/1/2022 14:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 14:03:54 |
| | בזבזת זמן וכסף אבל היית מוכן לזה ברכישה. לדעתי, אתה זכאי למה שקרה בביקור השני, וזה לא מהותי. לא רואה כאן קייס. | |
|
|
|
| 21/1/2022 12:40 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2022 | | שעה: | 12:40:19 |
| שלום רב,
הזמנתי רכב מחברת רכב שיתופי לשעה מסוימת, בזמן המוזמן הרכב לא היה לרשותי, רק לאחר הזמן שהרכב כבר אמור היה להיות בידי, החברה ניסתה להשיג אותי כדי להודיע על תקלה ולהציע לי רכב במקום מרוחק,
הייתי בדרך לפגישה והשינוי לא היה אפשרי מבחינתי כיוון שכבר הייתי בלחץ של זמן.
בסופו של דבר, לקחתי מונית הלו"ש על חשבוני וכמו כן היה לי הפסד כספי מהאיחור לפגישה.
בחברה מתנערים מהאחריות והציעו לי זיכוי של ₪30, סכום שהוא בדיחה לעומת המחיר שניזוקתי,
האם החברה צריכה לשלם את ההוצאות שנגרמו לי?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 21/1/2022 15:28 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2022 | | שעה: | 15:28:24 |
| רק אציין, שלאחר שאמרתי שאפנה אליכם, הסכימו ל"הגדיל" את הפיצוי ל₪50...
כמובן שהשאלה שלי בעודה עומדת.
תודה רבה | |
|
|
|
| 22/1/2022 12:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2022 | | שעה: | 12:20:22 |
| לדעתי, היית אמור לקבל במייל עם הרישום לשירות את ההסכם וכל עדכון שלו. תקרא מה אומר ההסכם גם באתר החברה. לרוב החברות מגינות על עצמן בהסכם במקרה כזה, או משנות אותו לאחר שקרה.
אתה יכול לשקול תביעה (לא נראה שתביעה קטנה) שתחייב גם את החברה לחשוף מי נהג ברכב לפניך ואיך נוצרה הבעיה, ואז אולי לתבוע את אותו נהג שחשב אולי שמדובר ברכב פרטי שלו. שיקול שלך כמה אתה רוצה להילחם בנושא, ומה אתה חושב שזה ייתן לך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 22/1/2022 12:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2022 | | שעה: | 12:33:03 |
| | אולי כדאי שתדבר קודם עם החברה, תקליט את השיחה, ותנסה לברר מה קרה. זאת כדי להעריך את סיכוייך בתביעה. אם אומרים שהייתה טעות תוכנה, יתכן שההסכם יגן עליהם. אם יגידו משהו כמו: "לא אישרנו לנהג הקודם הארכה, ולמרות זאת לקח לעצמו את הרכב", סיכוייך בתביעה אולי עולים. | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:27 |
דניאל |
 | |
|
| 23/1/2022 13:27 |
דניאל |
 | |
|
| 23/1/2022 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:41:41 |
| אנו עונים לפי סדר הפונים.
עליך להעריך את הנזק שנגרם לך- עלות המונית על חשבונך ולדרוש סכום זה מהחברה.
לעניין ההפסד הכספי מהאיחור לפגישה- יש לנסות ולכמת את זה והסמכות להכריע בנושא נתונה לבית המשפט בלבד.
רצוי להגיש תלונה במידה ואתה לא מגיע איתם להסדר. | |
|
|
|
| 18/1/2022 11:22 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 11:22:57 |
| | היי ניסיתי להתקשר אך לצערי ללא מענה .. רציתי אם אפשר לקבל ייעוץ ממכם לגבי רכישה שביצעתי מאתר באינטרנט .. רכשתי טלוויזיה של חברת הייסנס בקבלת הרכישה ובכל הפרטים באתר מצויין 3 שנות אחריות.. לאחר הרכישה והפעלת האחריות נאמר לי מהספק שאין לי 3 שנות אחריות אלה שנה מלא ועוד שנתיים בתשלום של ביקור טכנאי.. והפנו אותי לאתר שרכשתי מהם... פניתי שוב לאתר והשרות לקוחות אמר לי במפורש ואף הוציא לי על זה מייל מסודר שמגיע לי שלוש שנות אחריות מלאות .. הפנתי את המכתב הזה שוב לנותן השרות של האחריות אך הם עדיין טוענים שלא מגיע לי.. כרגע כבר מעל לשבועיים וחצי עוד לא קיבלתי מענה מהאתר ותשובה ברורה ורציתי התייעצות לגבי מה ניתן לעשות.. אני רק מציין שבזמן הרכישה התלבטתי בין שני טלוויזיות אחת 75' והשניה 82' והם היו באותו מחיר... והסיבה היחידה שהזמנתי את הקטנה יותר היתה אך ורק בגלל האחריות | |
|
|
|
| 18/1/2022 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/01/2022 | | שעה: | 15:43:19 |
| עומר שלום רב,
צריך לבדוק מה תעודת האחריות מקנה, האם שלוש שנות אחריות מלאות/ שנה פלוס שתיים מוגבלות?
במידה והוציאו מייל מסודר לפיו המוכר מתחייב כי מגיעות לך שלוש שנות אחריות מלאות עליו לבסס את זה ולא מספיק שיכתוב מייל.
עליך לפנות למוכר ולדרוש ממנו שיפנה לנותן האחריות, אחד מהם אינו דובר אמת ויש כאן חשש להטעיה מהותית.
במידה ולא תגיעו לפתרון אנו מציעים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form
| |
|
|
|
| 21/1/2022 10:41 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2022 | | שעה: | 10:41:53 |
| | כרגע האתר פתאום חוזר בו מעמדתו וטוען שזה כמו שאומר נותן השירות ואומר שהוא היה בסדר בפרסום שעדיין מגיע לי 3 שנות אחריות רק שזה לא עד לבית.. בקיצור הפרסום ואיך שזה כתוב ממש מטעה אפילו שנציג השירות 'ל אותו חברה התבלבל וצידד בי בהתחלה עד שהוא חזר בעצמו.. השאלה מה לעשות | |
|
|
|
| 21/1/2022 10:42 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2022 | | שעה: | 10:42:09 |
| | כרגע האתר פתאום חוזר בו מעמדתו וטוען שזה כמו שאומר נותן השירות ואומר שהוא היה בסדר בפרסום שעדיין מגיע לי 3 שנות אחריות רק שזה לא עד לבית.. בקיצור הפרסום ואיך שזה כתוב ממש מטעה אפילו שנציג השירות 'ל אותו חברה התבלבל וצידד בי בהתחלה עד שהוא חזר בעצמו.. השאלה מה לעשות | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:29:42 |
| | אנו מציעים להגיש תלונה באתר המועצה בצירוף תעודת האחריות והפרסום באתר וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 20/1/2022 16:18 |
מ |
 | | מחבר: | מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 16:18:53 |
| שלום קניתי שולחן ו 4 כיסאות שסופקו והותקנו ע"י מוביל.
לאחר מספר ימים הכיסאות התחילו לחרוק ולהתנדנד ושולחן לאחר פתיחה לא נסגר עד הסוף כמו שהראו לנו בחנות.
לאחר פנייה לשיורות לקוחות הגיע אותו מתקין ואמר שזה תקין ולא תיקן.
שלחנו וידאו וביקשנו שיתקנו או יחזירו כסף ובחנות המנכ"ל אומר שזה תקין ושחתמנו שזה סופק ועובד.
מה אני יכול לעשות?
האם גילוי פגם אחרי מספר ימים ודיווח על זה לא מזכה אותי בתיקון/החלפה?
שלא נדבר על זה שהמוצר באחריות. | |
|
|
|
| 20/1/2022 18:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 18:37:01 |
| מ שלום,
כיצד ביצעת את העסקה?
במידה וביצעת אותה במכר מרחוק (דרך טלפון/אינטרנט), הרי שבאפשרותך לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום קבלת המוצר, בין אם השתמשת במוצרים או לא.
הדין שונה לגבי עסקה פרונטאלית, אותה אנו מניחים שביצעת. ברגע שקנית ריהוט פנים מול פנים, מספיק שהמוביל הרכיב אותם או שלחילופין השתמשת בהם, ואין אפשרות לבטל עסקה, לכאורה. עניין השימוש כאן הוא רלוונטי ביותר.
יחד עם זאת, ברגע שהתגלתה תקלה, עליהם לתקן זאת, קל וחומר שהמוצר תחת אחריות. במידה ולא יצליחו לתקן או שכמו שעולה מתיאורך, המוצר "תקין לדבריהם", הרי שיש כאן בעיה.
החלפה אינה מעוגנת בדין והם אינם מחויבים להחליף. מוצע לך להגיש תלונה באתרנו (ולצרף חוות דעת חיצונית של בעל מקצוע שקובע שאכן יש פגם) וננסה לעזור.
ללא כל קשר, ראוי שהחברה תגיע לביתכם ותבדוק לעומק האם יש תקלה, דרך פלטפורמת הוידאו זה לא מספק. | |
|
|
|
| 21/1/2022 08:18 |
מ |
 | | מחבר: | מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2022 | | שעה: | 08:18:19 |
| עסקה פרונטלית.
אבל בחנות השולחן נסגר וכיסאות לא מתנדנדים.
ואפילו לא אבר חודש מהתקנה. | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:16:43 |
| אין רלוונטיות לכמה זמן עבר מרגע ההתקנה.
מתיאורך עולה כי יש פגם במוצר- אנו מציעים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:24:56 |
מתיאורך עולה כי יש פגם במוצר- אנו מציעים להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:25:09 |
|
|
|
| 20/1/2022 20:08 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 20:08:21 |
| | אני חיילת. רכשתי דרך האתר של עדיקה מכנס שהיה אמור להגיע תוך 5 ימי עסקים, מאחר וזמן האספקה עבר שלחתי הודעה בבקשה לבדוק את סיבת העיכוב. התגובה שקיבלתי היא שהסיבה שהמוצר לא נשלח אליי היא כי המוצר אזל מהמלאי. עד לרגע שפניתי בעצמי לבדיקה אף אחד לא פנה לעדכן אותי כי המוצר אזל מהמלאי. יתר על כך חויבתי באשראי על הגינס. כאשר פניתי שוב לשרות הלקוחות לבדיקה מדוע טרם קיבלתי זיכוי, הודיעו לי כי ינסו לזרז את ההחזר והוא יגיע בימי העסקים הקרובים. אבקש לברר האם מותר לחברה לגבות תשלום בעבור מוצר שאזל מהמלאי והאם זה הגיוני שאני נאלצת להמתין לזיכוי כספי על מוצר שלא קיבלתי באשמת החברה? | |
|
|
|
| 23/1/2022 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 13:10:52 |
| שחר שלום רב,
על החברה חלה החובה לבדוק כמה מוצרים קיימים במלאי בטרם צרכנים מבצעים רכישות.
מתיאורך עולה כי יש הטעיה בטיב השירות שניתן לך, בין אם באי הודעה על כך שהמוצר אזל במלאי ובין אם בכך שלא ביצעו לך זיכוי באופן מיידי.
אנא כיתבי לחברה ותבקשי לתחום את המועד בו יבוצע לך זיכוי (עד לסוף השבוע). | |
|
|
|
| 19/1/2022 16:49 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2022 | | שעה: | 16:49:08 |
| שלום,
פניתי לחברת עטי יוקרה כדי לתקן מוצר שלהם וקיבלתי הצעת מחיר של החלפת גוף המוצר בחדש.
האם החברה יכולה להחליט לשמור אצלה את הגוף הישן בלי רשותי או שאני אמור לקבל את הגוף הישן לאחר התיקון?
מזכיר שאין זיכוי על הגוף הישן. המחיא הוא מחיר מלא של גוף חדש.
על פניו הם טוענים שהם מחזירים את הגוף השבור ליצרן, עם זאת אני כמובן רוצה אותו אצלי.
האם יש להם זכות לשמור אצלם את הגוף הישן למרות שהם לא מזכים אותי עליו?
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2022 11:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 11:49:18 |
| | אתה הבעלים של הגוף ואתה מחליט מה יהיה אתו. מצד שני הם יכולים להתנקם בך ולא למכור לך גוף חדש. נפש האדם. אתה יכול להציע להם לצלם את הגוף. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 20/1/2022 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 13:35:16 |
| רמי שלום,
אנו מניחים שלא היה לך אחריות על המוצר. שאלתנו היא האם השבר בגוף היה, לשיטתך, כפגם מובנה במוצר? | |
|
|
|
| 20/1/2022 14:19 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 14:19:45 |
| אני לא שייך למועצה.
הם חייבים להשאיר לך את החלק המוחלף, חד משמעי. זה כתוב בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי נכס בידי נותן שירות). | |
|
|
|
| 20/1/2022 23:27 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2022 | | שעה: | 23:27:58 |
| תודה,
לצערי לא היתה כבר אחריות למוצר. אני בתחושה שהיה בו פגם אבל זה לא רלוונטי לעניין השאלה.
השאלה היתה לגבי הזכות של החברה להחזיק את החלק השבור למרות שאני משלם מחיר מלא על החלפתו
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2022 23:28 |
רמי |
 | |
|
|