| 27/2/2022 12:12 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 12:12:02 |
| שלום,
אתמול הרכב שלי לא הניע והזמנתי חברה לשירותי דרך.
נותן השירות שהגיע טען שיש להחליף מצבר והמחיר הוא 877 ש"ח.
בנוסף, הוא טען שאני לא צריך מצבר גדול כמו שהיה לי של 72A, אלא מספיק לי מצבר קטן של 55A.
כשהלנתי על המחיר הגבוה של המצבר ביחס למה שאני מכיר, הוא טען שהמחירים עלו ואלו המחירים כיום.
לא רציתי לסרב להתקנה, כי הנחתי שיוטלו עלי דמי שירות, ואח"כ אצטרך למצוא מצבר במקום אחר, אז זה כבר לא משתלם.
במבחינת גודל המצבר- אח"כ בדקתי באתר הרשמי של מצברי שנפ וראיתי שהמצבר המתאים לרכב שלי הוא של 72A ולא של 55A כמו שטען הטכנאי. יש לי תחושה שפשוט זה המצבר שהיה לו ברכב.
פתחתי תלונה בחברה, אך עדיין לא קיבלתי מענה.
האם אני זכאי להחזר/פיצוי כלשהו? | |
|
|
|
| 27/2/2022 12:17 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 12:17:58 |
| אוסיף,
שאח"כ בדקתי את מחירי המצבר שאותו קניתי ב877 ש"ח, וראיתי שעלות המצבר הזה בשוק היא 450- 550 ש"ח.
כמעט חצי מהמחיר ששילמתי. | |
|
|
|
| 27/2/2022 12:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 12:34:44 |
| הייתי מחליף את המצבר כי הזרמים שם נמוכים יותר. לא מומלץ להקשיב תמיד לשטויות של אנשי מכירות. אתה יכול לבטל את העסקה, ולא הייתי מרחם עליהם. הייתי רוכש מחנות. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(4) השימוש שניתן לעשות בנכס או בשירות, התועלת שניתן להפיק מהם והסיכונים הכרוכים בהם;
(11) התאמתו של הנכס או השירות לתקן, למיפרט או לדגם;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:45:52 |
| אורי שלום,
יש חשש להטעיה על מהות וסוג המוצר. יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 27/2/2022 12:24 |
אופיר מכלוף |
 | | מחבר: | אופיר מכלוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 12:24:49 |
| שלום,
ביקשתי לבטל את העסקה כ 30 דק לאחר שבוצעה וכחודש לפני תאריך מתן השירות
מבירור טלפוני עמכם וגם מהסימולטור הבנתי שחוק הגנת הצרכן מגן עלי במקרה זה
עם זאת הספק לא מוכן להכיר בחוק ולא מוכן להחזיר את הכסף על פי החוק
ניסיתי להגיש תלונה באתר אך יש לכם תקלה כאשר שולחים את הטופס
שלחתי פניה במייל אך לא קיבלתי מענה, איך אדע שאתם מטפלים בפנייה שלי?
המייל נשלח מ ofirm1747@gmail.com
תודה | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:41:17 |
| אופיר שלום,
מתיאורך עולה כי אתה עומד בסד הזמנים לביטול העסקה.
נסה להגיש שוב באתר. אם ישנה בעיה, הורד שולחן עבודה את טופס התלונה, תכתוב את אשר אירע לך, תסרוק ותשלח אלינו למייל שכתובתו doc@consumers.org.il.
ההסבר מופיע באותו עמוד ראשוני של הגשת התלונה המקוונת. | |
|
|
|
| 27/2/2022 12:03 |
Sharona |
 | | מחבר: | Sharona (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 12:03:12 |
| שלום,
הזמנו בנומבר טיסה מחברת יונייטד איירליינס. אתמול נכנסתי לאתר שלהם לבדוק מתי הטיסה והתברר שלמרות שהזמנו טיסה ישירה, שינו לנו את הטיסה לקונקשן (ועוד קצר כך שאין סיכוי שנספיק לטיסה הבאה). בנוסף, שילמנו יותר עבור טיסה ישירה וקיבלתי "מוצר נחות". בנוסף, אין את המקומות שהזמנו בטיסה המקורית, על טיסה אחרת (זאת בנוסף להקדמת תאריך הטיסה כדי לקבל ישיר, ואובדן ימי עבודה, תשלום על לילה נוסף במלון וכו').
דיברנו עם נציגה ישראלית שמסרה שאינה יכולה לעשות כלום, והעבירה אותנו למנהלת מחו"ל שמסרה שגם היא לא יכולה לעשות כלום.
האם ניתן להגיש תלונה/תביעה בארץ על חברת תעופה זרה? יש להם סניף בארץ אך לא מובטח מענה בעברית.
תודה | |
|
|
|
| 27/2/2022 12:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 12:17:31 |
| | ניתן. עד לתשובת המועצה, בדקי באתר החברה מה כתוב בהסכם (לדעתי, היה צריך גם להישלח אלייך במייל) בנוגע לשינוי הטיסה ע"י החברה. אולי ההסכם מאפשר להם. | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:37:46 |
| שרונה שלום,
כמה זמן לפני הטיסה הודיעו על השינוי בסוג הטיסה (מישירה לקונקשיין)? והאם יש שינוי בשעת הטיסה, קרי הקדמה או איחורה? | |
|
|
|
| 27/2/2022 11:48 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 11:48:59 |
| | שלום. לפני כשנה הוחתמתי על הוראת קבע ל3 שנים עבור אחריות לכל מכשירי החשמל בביתי. אמרתי לבחור שרק אם יציין כפי שהוא טוען כי האחריות לא כוללת השתתפות עצמית. הבחור אכן ציין זאת בכתב ידו על הטופס. כעת אני מגלה כי זה לא נכון ואני חייבת בהשתתפות עצמית. 2 שאלות: האם לאור השקר הזה יש לי זכות לקבל את כספי חזרה? והאם אני יכולה לבטל את האחריות מכאן והלאה? תודה גדולה | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:34:25 |
| | ראי תשובה בשרשור נפרד. לא לפתוח שרשורים נוספים בעניין. | |
|
|
|
| 25/2/2022 12:33 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2022 | | שעה: | 12:33:52 |
| שלום רב,
רציתי לשאול, הזמנתי חבילה מחו"ל והיא היית אמורה להימסר בנקודת חלוקה ע"י חברה בשם "באזזר הפצת משלוחים". ביום חמישי קיבלתי מסרון שכתוב שהחבילה נמצאת בחנות, ביום שישי הגעתי לחנות ונאמר לי שהיה לחברה טעות והחבילה לא נמצאת אצלם בחנות. ניסינו לקבל שירות (גם בעל החנות ניסה לצלצל) אבל אין מענה ביום שישי.
רציתי לדעת אם אני זכאי לפיצוי ?
(אם זה נכנס תחת המטריה של חוק הטכנאים או תחת חוק אחר)
תודה | |
|
|
|
| 27/2/2022 11:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 11:03:42 |
| | פיצוי וחוק הטכנאים עם עסק בחו"ל? בוקר טוב. אתה זכאי למשלוח נוסף או לכספך מהמוכר. אבל תמתין עוד קצת, ואולי ימצאו את החבילה בזמן הקרוב. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:28:09 |
| תומר שלום,
חוק הטכנאים אינו רלוונטי לעניינך. יש כאן הטעיה לעניין טיב השירות, מועד ומיקום אספקת המוצר. במידה וזה לא מסתדר, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
באשר לסוגיית הפיצוי: פיצוי מסור אך ורק לבית המשפט לתביעות קטנות, ושם צריך להוכיח את הזנק שנגרם. | |
|
|
|
| 20/2/2022 10:34 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2022 | | שעה: | 10:34:16 |
| רכשתי אורגנית.
היא מופיעה עם הוראות שימוש באנגלית, האם החוק מחייב את העסק לספק לי הוראות בעברית? | |
|
|
|
| 23/2/2022 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2022 | | שעה: | 08:33:08 |
| רחלי שלום,
סעיף 7 לצו הגנת הצרכן (סימון טובין) קובע שהוראות השימוש יהיו בשפה העברית. יחד עם זאת, הרשימה שחובה לצרף לה הוראות שימוש היא רשימה סגורה, וקבועה בתוספת השלישית לאותו הצו. כלי נגינה, ובהם אורגנית, לצערנו אינם נכללים בה. | |
|
|
|
| 23/2/2022 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2022 | | שעה: | 08:33:48 |
| | כלומר, לא חובה לצרף הוראות שימוש. | |
|
|
|
| 27/2/2022 10:55 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 10:55:43 |
| חבל מאוד.
מה ההבדל בין מערכות שמע לאורגנית?
שתיהם נקראות סאונד.
וזה ממש פוגע באפשרויות השימוש הבסיסיות שלה.
נשמח שתתקנו זאת בחוק.
תודה רבה | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:23:27 |
| | נעביר זאת לבחינת מחלקת תיקוני חקיקה. בסוף זה תלוי בח"כים. | |
|
|
|
| 25/2/2022 19:22 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2022 | | שעה: | 19:22:32 |
| התקשרתי טלפונית לטכנאי מזגנים לתיקון מזגן. לאחר ששמע על הבעיה הציע לי לקנות מזגן חדש. רכשתי את המזגן באמצעותו. להתקנת המזגן הטכנאי שלח את אחיו יוסי(שאיננ בטוחה שהוא טכנאי מוכר). לאחר שהאח יוסי התקין את המזגן הוא דרש לשלם לו. העברתי לו את התשלום (750 שח) באמצעות העברה בנקאית לחשבונו. לאחר ההעברה ביקשתי בווטס אפ מיוסי שישלח אלי קבלה. הוא סרב בטענה שהאח הטכנאי ששלח אותו צריך לתת את הקבלה למרות שהתשלום הועבר לחשבנו האישי.
הפניות שלי לכל אחד מהאחים לשלוח לי קבלה לא נענו.
(אגב העבודה של יוסי היתה לא מקצועית והוא השאיר חור פתוח) | |
|
|
|
| 27/2/2022 10:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 10:48:59 |
| | לצורך אחריות מיבואן המזגן, הרישומים שיש לך יכולים להספיק. שימי לב שלפעמים צריך לרשום את ההתקנה אצל היבואן, ולכן כדאי לעשות זאת בכתב עם העתק אצלך. ראי מה כתוב בנושא בניירת, אם קיבלת, או באתר היבואן. מימוש אחריות על ההתקנה תהיה כנראה יותר מסובכת אם יהיה צורך בה. להבא, לא הייתי משלם את מלוא התשלום אם ההתקנה לא הושלמה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:22:46 |
| תמר שלום,
בעניין הקבלה, יש לפנות לרשות המיסים ולדווח לה.
באשר להתנהלותם, עולה כי ישנו חשש להטעיה באשר לטיב ומהות השירות שסופק לך.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/2/2022 15:00 |
TISHTISH |
 | | מחבר: | TISHTISH (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 15:00:27 |
| לאחר התקנה של זוג בולמים חדשים, הם התבררו כתקולים.
את הבולמים קניתי בעצמי בחנות שנותנת עליהם שנה אחראיות.
הם מוכנים להחליף את הבולמים בזוג חדש, אך לא ישלמו על ההחלפה עצמה שעלתה כמעט כמו זוג הבולמים עצמם. האם זה תקין? אני צריך לשלם שוב פעם למוסך בגלל שהבולמים שסופקו לי לא היו תקינים? | |
|
|
|
| 27/2/2022 10:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 10:21:48 |
| | לא תקין, ואתה יכול לתבוע את החנות בבית המשפט לתביעות קטנות. הם יכולים לתבוע את מי שמכר להם את הבולמים, אם הם לא רוצים להפסיד במקרה. יצרן מסודר יפצה אותם. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:19:39 |
| שלום,
משה צודק.
לפני שתתבע, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 25/2/2022 02:55 |
רוכש דירה |
 | | מחבר: | רוכש דירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2022 | | שעה: | 02:55:38 |
| שלום רב.
לאיזה מייל אוכל לפנות כדי לקדם חקיקה חברתית שתאפשר לאכוף חוק קיים (מכר דירות בישראל).
לפי החוק יש לקבלן יש חודשיים גרייס בטרם יתחיל לשלם פיצוי על עיכוב אכלוס דירה חדשה.
הבעיה שאין מנגנון אכיפה חוקתי בנושא. ולכן קבלנים רבים מעדיפים לא לשלם את הפיצוי/להתעכב איתו עד הגעה לבית משפט.
זה מצד אבסורדי. אם רוכש דירה מתעכב ביום בתשלום לקבלן - מתווספות על התשלום ריבית פיגורים, הצמדה וקנסות.
לעומת זאת, אין לקבלן שום אינטרס לשלם את הפיצוי מטעמו בזמן. לפי "שיטת המצליח" עדיף לו לדחות את התשלום עד שאחד הדיירים יאזור אומץ ויתבע את הקבלן.
מתוך הנחה שלא כל הדיירים יתבעו בבית משפט וגם אם יתבעו - זה עוד זמן שהאשראי נשאר אצלו למרות שלפי החוק התשלום צריך להיות מיידי מהיום ה-61 לעיכוב.
משפחתי רכשה דירה אצל קבלן. בינתיים יש צפי עיכוב מסירה של חצי שנה (לפחות). אבל פיצוי בגין איחור מסירה - אין ואפילו לא מוכנים להסביר לנו למה.
שוחחתי עם משרד השיכון שאמרו שהבעיה מוכרת להם, אך אין להם סמוכיות אכיפה בנושא פיצוי על עיכוב מסירה לפי חוק המכר. הם הציעו שאפנה לח"כ חברתי (נסיתי כמה ללא מענה לצערי).
ואני שואל: למה? למה שלא תהיה להם סמכות. או לחילופין למה שהמחוקק לא יקבע סנקציות שעולות ככל הפיצוי מתעכב.
רק ככה יהיה לקבלנים מה להפסיד בגרירת רגליים של פיצוי שמוגדר לפי החוק.
איך אפשר לצפות מקבלן לשלם אשראי אקסטרא בכלל ובזמן בפרט - שאין אכיפה והוא לא מפסיד כלום ממשיכת זמן ושטית המצליח (אם לרוכשים יהיה חשק להגרר לבית משפט)
מקווה מאוד שתוכלי לסייע
תודה
| |
|
|
|
| 27/2/2022 10:07 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2022 | | שעה: | 10:07:30 |
| | עד לחקיקת חוק כזה, אם בכל יחוקק, משפחתך יכולה לקחת הלוואה, ואז לדרוש/לתבוע את הקבלן על ההוצאות שלה. כך גם הקבלן מפסיד במידה ושופט מסכים אתכם. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:16:43 |
| שלום,
החוק קיים, הסנקציות ברורות.
נא ראה את הכתוב באתרנו בנושא. יש לשלוח מכתב, על בסיס התבנית הגנרית שהכנו (מצ"ב לינק מטה).
אם זה לא מסתדר, יש לפנות ללא דיחוי לבית המשפט לתביעות קטנות או לבית משפט השלום אם הסכום עולה על 34,500 ש"ח.
משרד השיכון הוא הרגולטור בעניין ולו אמורות להיות הסמכויות, אנחנו לא הרגולטור לצערנו.
יחד עם זאת, נעביר את בקשתך למחלקת תיקוני חקיקה על מנת שנראה האם יש היתכנות לכך. העלית רעיונות מעניינים מאוד, ח"ח על המודעות והאכפתיות.
https://www.consumers.org.il/category/late_apartment_issue | |
|
|
|
| 26/2/2022 22:02 |
נהלא |
 | | מחבר: | נהלא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2022 | | שעה: | 22:02:50 |
| שלום רב,
קניתי מיטה ומזרון שהגיעו ב 16.2.21 באותן יום פניתי אל החנות בבקשה להחליף את המזרון ולקח להם כמה ימים עד ה 20 כדי לאשר החלפה בעלות 250 ש"ח למוביל. השארתי פרטי כרטיס אשראי כדי שיחייבו והם אמרו שיחזרו אלי משירות לקוחות. עד היום לא חזרו אלי למרות שפניתי אליהם בווטסאפ לתזכורת אז החלטתי להשאיר את המזרון. פתחתי את העטיפה מצד ושמתי על המיטה והתברר כי שלחו לי מידת מזרון לא נכונה. האם אני יכולה לבקש החלפה ללא עלות הובלה כי טעו במידה והאם הם יכולים לסרב להחליף מזרון שנפתחה אריזתו מצד אחד? | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:09:40 |
| נהלא שלום,
כיצד קנית את הפריטים? פנים מול פנים או דרך האינטרנט? | |
|
|
|
| 26/2/2022 17:41 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2022 | | שעה: | 17:41:17 |
| | הוחתמתי על הוראת קבע ל3 שנים עבור תיקון מכשירי חשמל בבית ומכיוון שהייתי סקפטית ביקשתי מהבחור שיציין בכתב ידו כי לא כולל השתתפות עצמית כפי שהבטיח. כעת, לאחר כשנה , אני מבררת ובחברה טוענים כי אני חייבת בהשתתפות עצמית. הבחור מטעמם שיקר ובחוצפתו אף רשם בכתב ידו את השקר. מה אני יכולה לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:08:11 |
| רחלי שלום,
מתיאורך עולה כי מודבר בעסקה מתמשכת, וככזאת את זכאית לבטל אותה בתוך 3 ימי עסקים. מאותו רגע התשלומים שעתידים להיגבות צריכים להיפסק.
באשר להתנהלותו, יש חשש כבד להפרה בנוגע לטיב השירות שקיבלת.
|
|
|
| 25/2/2022 13:22 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2022 | | שעה: | 13:22:03 |
| | מסרתי מיקרוגל לתיקון במסגרת האחריות. היצרן לא סירב לתקנו אבל התיקון לקח 5 שבועות - הרבה מעבר ל-10 ימי העסקים. האם אני זכאי לפיצוי? איך עדיף להתנהל (האם עדיף קודם לכתוב ליצרן או מייד להגיש תביעה קטנה)? | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:05:39 |
| יהודה שלום,
מהמתואר על ידך עולה כי ישנו חשש להפרה של תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה).
יש לפנות קודם ליבואן/יצרן. אם זה לא יסתדר, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
דע כי הפיצוי אינו מעוגן בחוק, ויש לפנות לבית המשפט תוך הוכחת הנזק שנגרם. | |
|
|
|
| 25/2/2022 09:43 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2022 | | שעה: | 09:43:07 |
| שלום וברכה
קניתי תנור לפני חצי שנה והנורה כל הזמן נשרפת ראוי לציין שהחברה שולחת טכנאי להחליף את הנורה אך הנורה נשרפת תוך יומיים מאז שמחליפים אותה
האם יש לי זכות לבקש מהחברה תנור אחר או לחילופין לקבל זיכוי על התנור?
במקרה שאני יכולה לבקש זיכוי האם אני זכאית למלוא הסכום או רק לחלק ממנו?
תודה רבה | |
|
|
|
| 28/2/2022 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 15:03:03 |
| דבורה שלום,
מתיאורך עולה כי יש כאן חשש לאי התאמה מובהק וחשש לפגם מובנה מלכתחילה במוצר.
למרות שביכולתך לבקש זאת, החלפה אינה מעוגנת בחוק ונתונה לבחירת בית העסק.
זכותך, לכאורה, לדרוש את ביטול העסקה ולקבל את כספך. | |
|
|
|
| 24/2/2022 23:09 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 23:09:24 |
| | אימי רכשה כרטיס טיסה לדרום אמריקה עם קונקשן בארצות הברית. כשהגיעה לשדה התעופה הסתבר לה שגם עבור קונקשן היא חייבת בויזה לארצות הברית. מידע זה לא נמסר לה על ידי סוכנות הנסיעות ולא מופיע באתר שלהם בעת רכישת הכרטיס. אחרי שרוכשים מקבלים דף מידע כללי שאומר שבאחריות הנוסע לבדוק את תנאי האשרה במדינות היעד/המעבר. האם יש כאן רשלנות מצד הסוכנות שלא מסהירה זאת באופן ספציפי בעת רכישת מעבר דרך ארצות הברית? הרי בדרך כלל טיסות מעבר לא דורשות ויזה ולא סביר שצרכן יחשוב לבדוק זאת, מה גם שבעת רכישת הכרטיס באתר לא מופיעה שום אזהרה או הדגשה בנושא | |
|
|
|
| 28/2/2022 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 14:58:49 |
| נעמה שלום,
מתיאורך עולה לרשלנות לא רק מצד בית העסק, אלא גם ל"אשם תורם" מצד אמך.
יחד עם זאת, יש כאן חוסר גילוי נאות מצדו של בית העסק והטעיה באשר לטיב השירות שניתן.
|
|
|
| 24/2/2022 14:57 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 14:57:01 |
| שלום רב
הורים שלי בני 89 וניצולי שואה.
אנחנו הזמנו להם מכונת כביסה חדשה דרך לאסטפרייס(ספק ניופאן).
אתמול יום ד' בצהריים המכונה הגיעה וכמובנן פינו להם את המכונה הקודמת.
אימא שלי פתחה את המכונה ונדהמה לגלות שהיא רטובה, מעופשת,ועם פלסטיקים צהובים מבפנים.
הורים שלי זקוקים למכונת כביסה 24-7 עקב הרטבת לילה.
פניתי באותו היום ללאסטפרייס. לא קיבלתי שום טיפול.
היום אני מ-9 בבוקר גם עם לסטפרייס וגם עם ניופאן.
אין שום טיפול ושום רצון לעזור.
בניופאן אמרו לי שאני אמורה להמתין 72 שעות!!!
ומה אני אמורה לעשות עם שני הורים קשישים במצב קשה ששילמו מכספם ועשו הכל כדי לא להשאר ללא מכונת כביסה!!!מה הם יעשו בסופ"ש?
לא יהיה להם מה ללבוש!!!
זה אוגמת הנפש ענקית בשבילם!!!
אבקש את עזרתכם בהקדם.
בברכה
אנה
0524878855
| |
|
|
|
| 28/2/2022 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 14:56:57 |
| אנה שלום,
מהמתואר על ידך, ביצעת עסקת מכר מרחוק דרך אינטרנט/טלפון.
יש לך 14 יום מיום קבלת המוצר על מנת לבטל את העסקה. נראה כי את עומדת בסד הזמנים.
לפי החוק, הם צריכים להחזיר לך את מלוא הכסף בתוך 14 יום מיום בקשת הביטול ולפנות בעצמם את המוצר מביתם.
באשר לעוגמת הנפש, זה מסור אך ורק לבית המשפט לתביעות קטנות. אם העניין לא מסתדר, הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/2/2022 14:47 |
זועבי |
 | | מחבר: | זועבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 14:47:06 |
| | רכשתי מסך מחברת אסוס שיש לו אחריות 3 שנים , אחרי כמה חודשים המסך התחיל לעשות כל מנה בעיות ו לא הייתי יכול לשתמש בו רוב הזמן, אני פניתי לאסוס לתיקון המסך , כמעט שנה משזה התחיל , המסך כבר עבר שתי תיקונים (אותה תקלה) ו נשלח לתיקון שלישי בסוף החודש שעבר , אחרי כ12 יום במעבדה בתיקון שלישי אני פניתי לאסוס עוד פעם , אז הם טענו שעדיין מחקים לחלקי חילוף ו זה יקח עוד זמן , בקשתי באותו שיחה שיספקו לי מוצר במקום תוך 3 ימים , עשרה ימים אחרי זה אף אחד לא התיחס לבקשה שלי אז שלחתי להם מכתב התראה אחרון שיספקו לי מוצר חילופי , אחרי זה הם ענו ו אמרו שיתנו לי דגם אחר במקום שקניתי , אני הסכמתי על ההצעה שנתנו לי אבל ל4 ימים אחרי זה הם לא חזרו לי או אמרו לי מתי אקבל פיצוי , אז פניתי להם עוד פעם ו הם אמרו שזה יקח 30 יום שיספקו לי מסך חדש , האם יש חוק שמחייב אותם לספק לי פיצוי תוך זמן מסוים? ו אם כל מה שקרה עד עכשיו היה התנהלות חוקית? | |
|
|
|
| 28/2/2022 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 14:54:21 |
| זועבי שלום,
לכאורה, התנהלותם מעלה תמיהה, וזאת בלשון המעטה. יש כאן הטעיה על טיב השירות שניתן.
באשר לפיצוי, אין התחייבות לזמן מסוים ואת צריכה להוכיח את הנזק שנגרם לך. עניין הפיצוי מסור אך ורק לבית המשפט.
מה רשום בתעודת האחריות? האם במקרה של קלקול הם צריכים לספק מוצר חלופי בתוך זמן סביר?
החלפה אינה מעוגנת בחוק. לפי התקנות, הם צריכים לתקן את המוצר עד לפרק זמן שלא יאוחר משבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין. | |
|
|
|
| 24/2/2022 10:17 |
סופיה |
 | | מחבר: | סופיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 10:17:10 |
| שלום.
רציתי בבקשה לברר, ביצעתי עסקה דרך האינטרנט לרכישת כרטיסי טיסה לחו"ל דרך חברה ישראלית.החברה ביטלה לנו את כרטיסי הטיסה ולא טרחה לעדכן לגבי החזר כספי. קיבלנו הודעת sms על ביטול הטיסה וזהו. לאחר מספר פניות במייל הם ענו כי ההחזר יושב תוך 30 יום. אציין כי כל הסכום ירד ב- 15.2.22 דרך כרטיס האשראי כאשר העסקה בוצעה ב- 11.2.22.
האם החברה פועלת כחוק לגבי החזר רק לאחר 30 יום?
תודה רבה | |
|
|
|
| 24/2/2022 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 13:12:52 |
| סופיה שלום,
על פניו, החברה לא פעלה כחוק כאשר מסרה שההחזר יתבע לאחר 390 יום. לפי חוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק, הם צריכים להחזיר את הסכום תוך 14 יום מיום הביטול.
יחד עם זאת, תמתיני ל-30 הימים כי את לא תלכי הרי לבית המשפט על עיכוב של שבועיים (למרות שזה חמור), ואם לא יקרה - הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/2/2022 14:00 |
סופיה |
 | | מחבר: | סופיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 14:00:41 |
| הם גם לא שלחו שום מסמך או הודעה רשמית על ביטול העסקה. רק קיבלתי הודעת sms. לבקשתי כי תשלח במייל הודעה מסודרת על ביטול העסקה וכן על ההחזר הכספי, זכיתי להתעלמות והודעות מזלזלות. השאלה האם להגיש תלונה באתרכם כבר עכשיו? מדובר בחברה מוכרת וידועה.
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2022 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 24/2/2022 14:54 |
סופיה |
 | |
|
| 24/2/2022 14:54 |
סופיה |
 | |
|
| 24/2/2022 10:45 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 10:45:58 |
| שלום רב,
בעת קבלת מוצרים שהזמנתי (2 כורסאות ושולחן אוכל), הוסבר לי כי עלי לשלם תוספת 50 ש"ח על כל מוצר מקומה שלישית ומעלה. אני גר בקומה רביעית.
הנציג אתו שוחחתי אמר כי זוהי מדיניות ההובלות שלהם וכי זה כתוב אצלם בהזמנה.
כמו כן, טען הנציג כי החוק לצידם.
למיותר לציין כי לא נאמר לי כל דבר כזה במעמד ההזמנה בסניף.
האם אכן ישנו חוק לגבי תוספת עלויות בהובלה?
אודה על עזרתכם.
| |
|
|
|
| 24/2/2022 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 13:10:13 |
| אלון שלום רב,
קיימת הטעיה על טיב השירות שניתן לך- לדבריך לא שיקפו לך זאת ועל כן יש הפרה לכאורה של החוק.
ניתן להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/2/2022 09:12 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 09:12:10 |
| שלום
קנינו בית חדש והקבלן שלח אותנו לספק הדלתות כדי לבחור. כשהיינו אצל הספק הוציאו את התיק שלנו ואת מה שמגיע לנו בפרוייקט ובחרנו את הדלתות ולאחר שידרוגם שילמנו קרוב ל6000 שקל. בערך לאחר חודש וחצי מהעסקה הנ"ל ישבנו היום עם מתאמת השינויים כדי לעבור על החיובים/זיכויים ובפגישה התברר שספק הדלתות עשה טעות והכניס בהסכם דלת פנימית לממ"ד שעל שידרוגה כבר שילמנו. לפי נציגת הקבלן זה טעות של ספק הדלתות ובחוזה מולם אין את הדלת הזו. האם החוק לצידי ולאחר סגירת העסקה והתשלום הספק מחוייב לספק את הדלת הנוספת לאחר שהוא עשה את הטעות?
תודה מראש | |
|
|
|
| 24/2/2022 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 24/2/2022 08:01 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 08:01:31 |
| שלום,
רכשתי מקרר ב2017 מחברת אלקטרה
עקב בעיה של הצטברות קרח במקרר, אני צריך חלקי חיפוש.
החברה ציינה, שאינה מוכנה למכור חלקים אלא רק לספק טכנאי שיבוא ביחד עם החלקים במקרה הצורך.
האם ההתנייה שלהם עומדת בדרישת החוק או שהם מחוייבים למכור חלקים עד 7 שנים גם לצרכן פרטי | |
|
|
|
| 24/2/2022 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2022 | | שעה: | 13:04:00 |
| רועי שלום רב,
לפי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) חלה עליהם חובה לספק לך חלקים ואין להתנות על התקנות. | |
|
|
|
|