| 25/4/2022 19:42 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 19:42:27 |
| שלום,
ברצוני לבטל מנוי לחדר כושר עקב פריצת דיסק והוראה מרופא להפסיק חדר כושר במיידי.
יש לי עוד 8 חודשים.
האם מכון הכושר יכול לגבות 20% מהמנוי כדמי ביטול?
תודה
| |
|
|
|
| 26/4/2022 10:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:49:38 |
| מאיה שלום,
לעמדת המועצה לצרכנות (עמדה, לא חוק), אישור רפואי מתרוקן מתוכנו בדמות מכתב מרופא מומחה שמונע ממך להמשיך להתאמן, ולכן את לא אמורה לשלם, על פניו, את דמי הביטול. יצא גם פסק דין בנושא לפני מספר שנים ואפשר לראות זאת בהרחבה באתרנו (מצ"ב קישור מטה).
הבעיה היא שזה לא מעוגן בחוק. יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 25/4/2022 19:36 |
ליאת לוי |
 | | מחבר: | ליאת לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 19:36:05 |
| | דרושים לעבודה קלה מהבית בתמלול, מדובר על עבודה בתמלול הקלטות שמע, שכר שעתי של 43 ש"ח! עם אופציה לקידום ובונוסים! פניות נא לשלוח במייל drusimexpress2023@gmail.com | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 25/4/2022 16:46 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 16:46:48 |
| שלום למועצה לצרכנות
פתחתי תלונה ראשונה מספר 939388 בנושא ריהוט בתאריך 15.3.22
ופתחתי תלונה שנייה מספר 944517 בנושא מכשירי חשמל בתאריך 11.4.22
אבל עדיין לא קיבלתי מענה על אף אחד מהפניות.
האם עדיין לחכות לעזרתכם למרות שעבר הרבה זמן?
אשמח לדעת איפה זה עומד לגבי כל תלונה
תודה רבה | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:43:18 |
| נועה שלום,
יש לפנות למחלקת הקליטה אצלנו בכתובת המייל statuscheck@consumers.org.il והיא תעביר זאת למטפל.
קחי בחשבון שהתלונה השנייה רק הוגשה לפני מס' ימים והיו חגים. באשר לתלונה הראשונה, אמור לקחת בערך חודש מרגע הזנתה עד לשליחה לנילון. כאן לא נשלח, לא בזדון אלא בגלל העומס.
צרי קשר כאמור בדרך שכתבנו מעלה. | |
|
|
|
| 25/4/2022 14:18 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 14:18:53 |
| | מבקשת לברר האם רשת מזון או מרכול מחוייבים להחזיק את כל המוצרים שבפיקוח? תודה | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:39:47 |
| שירה שלום,
יש לפנות לרגולטור בנושא זה, משרד הכלכלה.
יש סנקציה פלילית כנגד מחיר שונה מהמחיר שנקבע.
לא מצאנו חובה כזאת בנידון, אך אנו לא רוצים להטעות ויש לבדוק עמם כאמור. בכל הקשור להגנת הצרכן, ישנו תקנות הגנת הצרכן (חובת גילוי וחשיפה נאותה של מצרך מזון בפיקוח), שלא עונה על השאלה ששאלת. | |
|
|
|
| 24/4/2022 20:21 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 20:21:55 |
| | רכשתי מאתר ביגוד בגדים לפי הטבלת מידות המוצגת לכל פריט . כשהגיעו הבגדים במדידתם, הם נקרעו, ומסתבר שטבלת המידות לא תואמת את הפריט בפועל. האם בעל האתר אמור להחליף לי את הבגד? הרי הוא פרסם מידע שגוי בנוגע לטבלת המידות. דבר נוסף, הבגד ניתן ללבישה, כך שחייב לקחת מידה יותר כדי שיהיה נח ללבוש אותו . שזאת הבנתי לאחר שמדדתי מידה יותר מחברה שקכשה את המוצר שבמידה גדולה יותר. וגם היא הולכת להחליף מאלר והמידות לא תואמות מאותה סיבה... | |
|
|
|
| 25/4/2022 12:10 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 12:10:39 |
| טבלת המידות באתר מראה מידות גדולות יותר מאשר בפועל, במציאות.
| |
|
|
|
| 25/4/2022 12:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 12:16:57 |
| | בעל האתר לא חייב להחליף את הבגדים בגלל שהם נקרעו. אם הם לא היו נקרעים, זה היה אפשרי. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:34:15 |
| מוריה שלום,
החלפה אינה מעוגנת בחוק.
בניגוד לעסקה פרונטלית, בעסקת מכר מרחוק, הצרכן יכול לבטל את העסקה בתוך שבועיים מיום קבלת המוצר גם אם נעשה שימוש בו. חשוב לזכור שבית העסק יכול לתבוע את הנזקים שנגרמו, במידה ונגרמו על ידך. | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:34:53 |
| | וללא כל קשר, יש כאן חשש להטעיה בפרסום ובגודל המוצר. יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 25/4/2022 11:07 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 11:07:46 |
| היי,
רציתי לברר האם יש פרטים ספצפיים שעליי לכלול בעת חלוקת שוברי הנחה לצרכנים בקניית מוצר מסוים בחנות?
אשמח למענה מהיר , תודה רבה :) | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:22:52 |
| גל שלום,
איננו מייעצים לבעלי עסקים. יש לפנות לשי"ל או לאיגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 25/4/2022 10:59 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 10:59:06 |
| שלום רב,
ברצוני לשאול האם רכישת מכשיר חשמלי שיש בצידו שנה אחריות מאפשרת למוכר לספק מוצר שהוא תקול ולהתבסס אח"כ על השירות במסגרת האחריות?
אנסה להסביר את המקרה לפרטיו:
רכשנו מכונת כביסה. מיום ההפעלה הראשון המכונה השמיעה רעש חזק. נעשתה פניה למחלקת השירות והם שלחו טכנאי אשר טען לאחר בדיקה של דקה בלבד שאין רעש ( זה המקום לציין שהטכנאי התבקש להמתין מספר דקות אך סירב ועל סמך הדקה בה לא שמע את הרעש קבע כי אין רעש. לאחר מכן הגיע טכנאי נוסף שטען שנראה שהרעש היה מההתחלה כיוון שיש בורג שלא מותקן כראוי. הוא צילם את הבעיה וטען שיבואו לתקן. הגיע טכנאי נוסף שלא הצליח לתקן ומסר כי יש לקחת את המכונה למעבדה.
ברור לי שיתכן קילקול במוצר חשמלי ולצורך כך קיימת האחריות. אך מוצר חשמלי שנרכש והגיע תקול האם אין זכותו של הקונה לקבל מוצר חדש ללא תקלות?
מאחר ויש מחלוקת בעניין זה בין בית העסק לביננו אני ממש אודה לתשובתכם. בית העסק טוען שיש לשלוח את המכונה למעבדה ורק אם הם לא יצליחו לתקן אז ימסרו מכונה חדשה.
למותר לציין שבזמן שהמכונה תהיה במעבדה אנחנו נשארים בלי מכונת כביסה וגם זה לא הגון לעניות דעתי
תודה על המענה שלכם
בברכה,
איילה | |
|
|
|
| 26/4/2022 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 10:20:41 |
| איילה שלום,
פגם מובנה מלכתחילה במוצר זה לא דבר שקל להוכיח אותו (לרוב זה נעשה ע"י חוו"ד של איש מקצוע בבית משפט וגם אז התוצאה אינה מובטחת).
לבית העסק יש זכות לשלוח את המכונה למעבדה כפי שנעשה, ורק באמת לא יצליחו לתקן - המכונה החדשה תימסר. לצערנו, זכות ההחלפה אינה מעוגנת בחוק.
ברור שאת יכולה לטעון לפגם מובנה ולדרוש ביטול מידי עקב אי ההתאמה או הפגם הנטען, לכאורה, אך זה לא תלוי בך. אנא המתיני לתוצאות הבדיקה.
לגבי העובדה שאת בלי המכונה בינתיים, עשי תחשיב של הנזק שנגרם (לדוגמא, כלות של כביסה בחוץ) בתוספת קבלות, ובבוא העת דרשי מהם גם פיצוי. | |
|
|
|
| 25/4/2022 10:33 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 10:33:44 |
| | לפני כמה שנים חתמתי על חוזה להסרת שיער בלייזר בחברה גדולה בשוק. החוזה נחתם ל 20 טיפולים עם תוקף של 3 שנים. במהלך התקופה הוארך ע״י החברה התוקף ל 5 שנים וכן במהלך הזמן הוקפא/הוארך למספר חודשים נוספים עקב לידות/קורונה. נותר לי טיפול אחד לסיום אך החברה מסרבת לספקו בטענה כי תם תוקף העסקה. אך למעשה מעולם לא נשלח אליי או עודכן במקום כלשהו שאוכל לראות התוקף החדש ולכן לא יכולתי לדעת מתי מסתיים החוזה בפועל. האם החברה מחויבת לספק אך הטיפולים שנותרו? | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:57:34 |
| מור שלום,
את מתארת שהוא הוארך, הוקפא ואז הוארך למספר חודשים. לאחר שקלול כל הנתונים, מהו תוקף העסקה העדכני? במידה ולא נשלח אליך כלום ולא יכולת לדעת, הרי שיש כאן, לכאורה, הטעיה על טיב השירות וחוסר בגילוי נאות כלפייך.
הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 25/4/2022 08:41 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 08:41:33 |
| מקווה שעברה עליכם חופשת פסח נעימה.
עדיין ממתין לשאלות הבאות
אבקש לענות על שתי הסעיפים האלה בנפרד:
ב.המעצה לצרכנות - עדיין , יש מספרי טלפון ש*לא מופיע* מספר טלפון של השולח (כמו בשליחת פרסומות חשיש)
בקשתי מפניות הציבור של חברת הסלולר שלי לקבל את המספרים שמהם נשלחים ההודעות אבל הם לא מוכנים למספר פרטים על צד שלישי
"חברתנו אינה מוסרת פרטים אודות המתקשרים מטעמי שמירה על פרטיותם (נושא התקף לגבי כלל לקוחותינו)."
איך אני יכל לקבל מספר טלפון של שולחי ההודעותשלהם בשביל להגיש טביעה?
ג.אני שואל ברצינות רבה, הודעות על מכירת סמים קשורה ללא ספק לאנשים עבריינים - האין זה נכון שאני מסכן את עצמי בלתבוע אנשים כאלה? (שומר נפשו ירחק?) | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 6/4/2022 10:39 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2022 | | שעה: | 10:39:33 |
| שלום,
אודה על מענה מסודר לכל אחת מהשאלות (ותתי השאלות) הבאות
בכל סעיף אתייחס להודעה אחרת שקבלתי
1.לפני כשנה, קבלתי שתי הודעות מחברת נעליים ללא אישור , שלחתי "הסר" (כפי שהיה כתוב בהודעה) .
בחודשים לאחר מכן קבלתי *7* הודעות נוספות (פרסומות על נעלים חדשות במחירים כאלה ואחרים/מבצע סוף שנה וכו..)
א.האם אני יכל לדרוש פיצוי על כל 9 ההודעות? (כל אחת 1000 שח, 9000 סכהכ)
ב. 7 ההודעות נשלחו *אחרי* ששלחתי "הסר" - האם מגיע לי פיצוי גבוה יותר ?
ג.שמרתי את התכתובת.
2.
קבלתי הודעה משהוא בשם "GONG" (אין מספר טלפון לחזרה) ,שם מופיע קישור לרכישה (כנראה מדובר בסחר ב"ירוק") והסרה, הסרתי את עצמי בקישור,ו 5 דק אחכ קבלתי 2 הודעות מחברה בשם "GIGI" (ללא מספר) עם אותה הודעה בדיוק אך ללא אפשרות הסרה.
יש לציין שבהודעה של "GIGI" , קישור מוביל לווצאפ של משהוא (כנראה ווצאפ של סוחר ב"ירוק" שדרכו אפשר להזמין)
*אין לי כל קשר לשירותים מסוג זה
א.מה עלי לעשות במקרה זה?, אני לא יודע את מי לטבוע.
3.בטלפון שמורות הודעות שקבלתי מכל מני חברות (ללא הסכמתי, אני נזהר לא לאשר אף תוכן שווקי מחברות שאני מוסר להם מספר טלפון שלי)
ההודעות מכל מני חברות מגיעות ליותר מ20 הודעות
הודעות שלא שלחתי אליהם בחזרה "בטל" או "הסר".
האם אתם ממליצים לכל אחד מבתי העסק האלה לפתוח תביעה?
יש סיכוי שאצא עם 20,000 שח מבית המשפט?
4.מה יקרה אם אטבע חברה כל שהיא, והיא בבית המשפט תטען שאישרתי קבלת תוכן פרסומי. אם אני מכחיש את זה,האם אזכה בדיון?
5.באופן כללי במילוי טופס לטביעת ספאם - מה עלי למלא בפרטים של "תיאור הטביעה" להלן:
א.המקום
ב.המקום שנועד לקיום ההתחיבות
ג.מקום המסירה של הנכס
ד.מקום המעשה/מחדל שבשלו טובעים
| |
|
|
|
| 6/4/2022 14:48 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2022 | | שעה: | 14:48:07 |
| | מתי אקבל מענה? , ראיתי שעניתם לשאלות שנשאלו אחרי אך דילגתם עלי | |
|
|
|
| 6/4/2022 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2022 | | שעה: | 15:40:45 |
| אנונימי שלום רב,
הכלל: החוק אוסר על משלוח דברי פרסומת לנמען, בכל אמצעי תקשורת (מייל, פקס, הודעות SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי) ללא הסכמה מפורשת מראש של הנמען .
היוצא מהכלל: אין צורך בהסכמה מראש של הנמען אם בעת רכישת מוצר או שירות הנמען מסר את הפרטים שלו, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שלו ישמשו לצורך משלוח דברי פרסומת מסוג דומה לזה שנרכש, ונתן לנמען הזדמנות לסרב למשלוח דברי פרסומת.
אם נשלח דבר פרסומת ביודעין, בניגוד להוראות התיקון, רשאי בית המשפט לפסוק בשל ההפרה האמורה פיצויים שאינם תלויים בנזק, בסכום שלא יעלה על 1,000 בגין כל הודעה ששלח המפרסם לנמען .
עליך לאתר את השולח.
כתב תביעה בשל פרסום או סחר ברשת האינטרנט יוגש לבית המשפט שבמחוז שיפוטו מצוי מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע או התובע; הגיש עוסק כהגדרתו בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 תביעה כאמור, תוגש התביעה במקום עסקו או במקום מגוריו של הנתבע בלבד.
| |
|
|
|
| 11/4/2022 15:15 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2022 | | שעה: | 15:15:30 |
| תודה על המענה.
אבקש לענות בנפרד על סעיפים ב וג
א. חידשתם לי שחוק הספאם תקף *גם* לקבלת מיילים
ב. שלחתי מייל לפניות הציבור של חברת הסלולר שלי בבקשה לקבל פרטים על השולח האנונימי לכל מני הודעות שאני מקבל.
זו התשובה שקבלתי מהם:
"אין לחברתנו שליטה על שליחת מסרונים מצד שלישי.
בנוסף, אנו לא מוסרים מידע לגבי לקוחות אחרים.
נציין, כי ניתן לנסות לאתר מידע במנוע GOOGLE.
כמו כן, ניתן לנסות לחסום המספר ולפנות למשטרה.
"
מיותר לציין שאני *לא* יכל לחסום את המספרים האלה כי לא מופיע מספר אלה שם כללי של השולח.
מה עלי לעשות במצב כזה?
ג.מה הדין במקרה שקבלתי הודעת ספאם, שלחתי "הסר" (כפי שהופיע בהודעה) וקבלתי עוד הודעות מאותו מספר - האם במקרה כזה התביעה רק עד 1000 שח או יותר מכך?
תודה רבה על העזרה,
אנונימי | |
|
|
|
| 12/4/2022 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2022 | | שעה: | 08:31:39 |
| כפי שציינו, 1000 ש"ח עבור כל הודעה עם מסר פרסומי.
התביעה מוגשת על ידך באופן עצמאי.
ההנחיות באתר הרשות השופטת.
| |
|
|
|
| 12/4/2022 11:17 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2022 | | שעה: | 11:17:52 |
| | כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק "זה זבל זה? שאלות ותשובות על דואר זבל ( ספאם )". יש שם יחידות לימוד על הגשת תביעות ספאם והרבה אנשים טובים שיעזרו לך. | |
|
|
|
| 14/4/2022 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2022 | | שעה: | 14:23:01 |
| | אנו בדרך כלל לא ממליצים, אך מדובר בקבוצה מעולה, שבקיאה בנושא ואיננה למטרות רווח. | |
|
|
|
| 13/4/2022 09:24 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2022 | | שעה: | 09:24:52 |
| א.ענבל - תודה על ההערה שלך אבדוק בהחלט
ב.המעצה לצרכנות - עדיין , יש מספרי טלפון ש*לא מופיע* מספר טלפון של השולח (כמו בשליחת פרסומות חשיש)
בקשתי מפניות הציבור של חברת הסלולר שלי לקבל את המספרים שמהם נשלחים ההודעות אבל הם לא מוכנים למספר פרטים על צד שלישי
"חברתנו אינה מוסרת פרטים אודות המתקשרים מטעמי שמירה על פרטיותם (נושא התקף לגבי כלל לקוחותינו)."
ג.אני שואל ברצינות רבה, הודעות על מכירת סמים קשורה ללא ספק לאנשים עבריינים - האין זה נכון שאני מסכן את עצמי בלתבוע אנשים כאלה? (שומר נפשו ירחק?) | |
|
|
|
| 13/4/2022 13:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2022 | | שעה: | 13:30:20 |
| | עד כמה שזכור לי, מסרונים חייבים לכלול את מספר הטלפון של השולח. תתלונן על כל הנושא באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 25/4/2022 08:42 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 08:42:50 |
| *אנא התייחסו לשרשור זה ולא בטעות להודעה החדשה שכתבתי*
אני עדיין ממתין למענה לשאלות הבאות
|
|
|
| 26/4/2022 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:25:53 |
| | יש לפנות למשרד התקשורת במייל שכתובתו pnyot@moc.gov.il ולקבוצה בפייסבוק כפי שצוין מעלה. | |
|
|
|
| 24/4/2022 16:55 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 16:55:08 |
| שלום,
קיבלתי דיוור עם מס' קופון שיש להקליד ידנית באתר חברת סופרים שנותן הנחה לקנייה.
עם הקלדת הקופון הופיעה הודעה בתחתיתו שזה *לא תקף* לקניות שהן *לא* מזון. צילמתי מסך ליתר בטחון, כשחזרתי לאחר כמה ימים הוא נעלם מהחשבון שלי באתר הקלדתי שוב וכנ'ל.
כעת הוא שוב נעלם, ומסתבר ששינו את הקופון לשזה *לא תקף* לקניות *שהן מזון* [הפוך מקודם- שהיה *רק למזון*, ועכשיו *הכל פרט למזון*].
האם אני יכול לדרוש את הקופון המקורי - זה שהקלדתי פעמיים?! בלי להקליד שוב כי ממה שקרה למי שקנה איתו כשהיה עוד למזון שני דברים קורים-
1.הקופון לא יורד באף צורה לאחר סגירת המשלוח [לא למזון ולא למוצרים האחרים שהם לא מזון]- 2. והוא סתם נעלם שוב כאילו לא היה כלל (לא בפעם הראשונה, דרך אגב)
השאלה, האם זה מחייב חוקית שיש לי צילום מהפעמים שהזנתי את הקופון לחשבון כשהיה למזון, אם אני מזמין רק כעת באתר מהחשבון שלי (התוקף שלו עדיין קיים, רק הוא לא מופיע כאמור) ודורש את ההטבה, בגלל שברור שיש תקלה- זה מחייב בפורמט הראשוני?! (רק למזון)
| |
|
|
|
| 24/4/2022 16:58 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 16:58:24 |
| רק הערה, לא הקלדתי שוב את הקופון מאז הפעמיים שהוזכרו לעיל, מכיוון שלא הייתי מעוניין לקנות אז
וכעת לא מעוניין לקנות בשינוי הקופון (לרק *לא* מזון) , לכן שואל על מה שהיה קודם, כי לכאורה הם לא יכולים לשנות את סוג הקופון כשהוא כבר קיים במערכת חד צדיית, הלא כן? | |
|
|
|
| 25/4/2022 01:14 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 01:14:40 |
| אתה מתכוון במקרה לקופון של שופרסל :
50 ש"ח הנחה בקנייה מעל 300 ש"ח? שבתוקף עד 30/04/22?
אם כן, אז זה קרה לכולם.
ותבעתי אותם על זה.
המועצה לצרכנות לצערי הרב לא עושים דבר בעניין ומקסימום "מצטרפים לתביעה". | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:23:16 |
| דורון שלום,
יש כאן חשש להטעיה בפרסום מצדם. צריך לבחון את הדברים (בצירוף מסמכים). הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 14/4/2022 11:11 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2022 | | שעה: | 11:11:14 |
| 14 אפריל , 2022
האם לחברת תקשורת מותר להתנות התקנת טלפון ביתי
בחתימה על הוראת קבע/כ.אשראי, זאת למרות שהצרכן רוצה שישלחו לו החשבונות הביתה והוא ישלמם בדואר ישראל מדי חודש בחודשו
| |
|
|
|
| 14/4/2022 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/04/2022 | | שעה: | 14:31:30 |
| אור שלום,
אנו לא מכירים התניה כזו. האם זה רשום בחוזה שנכרת ביניכם או בגילוי הנאות שנמסר לך בטרם עשיית העסקה? | |
|
|
|
| 25/4/2022 00:45 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 00:45:10 |
| הם התנו בשיחה על-פה ( שיחת הטלפון להצעת המחיר ) את זכות הצטרופתי לקו הטלפון בהסכמה שלי להוראת קבע או בבנק או בכרטיס אשראי.
התעקשתי איתם שאני לא מוכן לזה , ורוצה שישלחו לי חשבונות בדואר ישראל , ואני אגש ואשלם אותם מדי חודש בסניף הדואר.
אך הם אמרו שבמידה שזה כך לא יוכלו לצרף אותי לשירות קו הטלפון שלהם
מחכה לתשותבכם המהירה
בתודה , אור ( אני לא יודע כ''כ להתמש בפורום הזה , האם יש דרך יותר נורמלית לתקשר איתכם בעניין זה , בלי לחכות שעות על קו הטלפון עד שמשיהו יענה ? ) | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:19:38 |
| אין התייחסות בחוק לכך, משמע שדרישה זו על פניו אינה חוקית.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור, כמו גם לרגולטור, משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 24/4/2022 20:24 |
שגיא |
 | | מחבר: | שגיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 20:24:46 |
| שלום רב,
רכשתי דירה מקבלן, ובמפרט ישנם מספר פריטים (כיור/אריחים/פרקט) מהספק שסופקו ישירות אלי רק לאחר קבלת המפתח.
המוצרים הנ"ל שסופקו, הגיעו באמצעות משאית והורדו באמצעות מנוף הרמה והונחו בחניית הבניין, משם הייתי צריך להכניסם לתוך הדירה עצמאית.
לאחר שהורדו הפריטים מהמשאית (ארוזים כמובן), הוחתמתי על קבלתם.
עכשיו, כשבועיים לאחר המשלוח, הגיע הרגע בו היה צריך להתקין הכיור, ואז התברר כי הוא שבור וסדוק בתוך האריזה.
אני כרגע לקוח שבוי, כי גם אם יבקשו ממני לרכוש כיור חדש במחיר מלא, אהיה חייב לעשות כן, אחרת תתעכב כניסתי לדירה וכמובן בכל מקרה אין אפשרות שיהיה מטבח ללא כיור.
הייתי מעוניין לדעת מה זכויותיי במקרה זה? האם החתמה על מסמך קבלת המוצר ואישור תקינותו במקרה שתואר לעיל בכלל כבילה.
תודה מראש,
שגיא | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:13:52 |
| שגיא שלום,
מתיאורך עולה כי ישנו חשש להטעיה על טיב המוצר, כמו גם פגם ואי התאמה.
גם אם חתמת, הרי שעשית זאת בטרם עמדת על טיבו.
יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/4/2022 19:48 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 19:48:10 |
| | האם זה חוקי למכור מזרונים ללא ציון שם היצרן ופרטיו או לחילופין שם סטמי שלא ניתן לאיתור ? | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:05:14 |
| דן שלום,
מתיאורך עולה כי ישנו חשש להטעיה על הגילוי הנאות שנדרש מהיצרן לגבי הפרטים האלמנטריים אותם הוא היה צריך לציין.
באם קנית את המוצר, יש להגיש תלונה באתרנו. במידה ולא נקנה, יש להגיש תלונה רוחבית ברשות להגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 24/4/2022 16:51 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 16:51:12 |
| | שלום. אם ביצעתי רכישה סהכ על סך של 100 שח כאשר פריט 1 עלה 40 והשני 60 האם אני זכאית לקבל החזר כספי מלא? לפי החנות אני לא זכאית להחזר כספי על הפריט על סך 40 שח כי זאת מדיניות החנות שאין החזר כספי מתחת ל 50₪. אודה לתשובה. | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:03:18 |
| נופר שלום,
לפי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), בעסקה פרונטלית על פריטים עד 50 ש"ח אין זכות ביטול. | |
|
|
|
| 24/4/2022 15:08 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 15:08:37 |
| | קניתי כמה גבינות לפי משקל - במקום כ-100 גרם בחשבונית מופיע 246 גרם - שלושה סוגי גבינות. פניתי לשירות הלקוחות של החברה, כי לא ניתן להגיע לדיוק כזה של חיתוך, אמרו לי כן אפשר. מחיר הגבינות, 349 שח לק״ג. מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 26/4/2022 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 09:01:41 |
| אלה שלום,
שאלתך אינה ברורה עד הסוף. האם מדובר ב-100 גרם פר מוצר? כי ה-246 יכול שיתייחס לכל המוצרים.
| |
|
|
|
| 24/4/2022 13:25 |
אליחנה |
 | | מחבר: | אליחנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 13:25:29 |
| שלום וברכה
לפני מס' חדשים פניתי אליכם כדת וכדין , פניה מס' 932522 ואכן שלחתם מס' פעמים הודעה לבית העסק ועדכנתם אותי על כך.
והנה לפתע פתאום ללא שום הודעה מוקדמת , נודע לי באופן מקרי שסגרתם את הפניה .
ברצוני לשאול
1. מדוע הפניה נסגרה ללא שבעל העסק התייחס כלל. וכמובן ללא שקיבלתי לא את הסחורה / תשלום / פיצוי על ההמתנה וכו'
2. הרי אתם בעצמכם כותבים לבעל העסק שהתעלמותו מפניותי ומפניותכם , תביא בוודאות לטיפול משפטי .
ואם כן כל ההרתעה - אם היתה- איננה.
3.. גם אם יש לכך סיבה מוצדקת (שאיננה ידועה לי משום מה) מאד מומלץ ליידע אותי על כך ולא להשאיר אותי באויר ...
אקוה לתשובות מסודרות ולהמשך טיפול
אלי חנה מ.ז. 057103236 מס' טלפון 0587313834 | |
|
|
|
| 26/4/2022 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 08:57:01 |
| אליחנה שלום,
ראינו ששלחת הפניה גם למייל שאחראי על סטטוס הפנייה. זה יועבר ע"י מחלקת הקליטה למטפלת. | |
|
|
|
| 24/4/2022 11:53 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 11:53:31 |
| שלום רב.
בתחילת החודש פניתי אליכם בפורם הזה לעזרה אמרתם לי מה לעשות ואיך לעשות וליכתוב אליכם תלונה ברגע שכתבתי אליכם תלונה הנציגה כתבה לגמרי הכל ההפך . וגם שהחזרתי לה תשובה וכתבתי לה שזה לא מה שכתבתם לי בפורום היא אפילו לא ענתה לי למייל . | |
|
|
|
| 24/4/2022 11:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 11:56:46 |
| | איך אפשר להתייחס למה שכתבת לא מספר תלונה? | |
|
|
|
| 24/4/2022 12:32 |
אלכס |
 | |
|
| 26/4/2022 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 08:43:20 |
| אלכס שלום,
הפנינו זאת למטפלת בתלונתך. היא תיצור עמך קשר. | |
|
|
|
| 24/4/2022 09:58 |
נאוה גירון |
 | | מחבר: | נאוה גירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 09:58:27 |
| חברת אי בר מיים נסגרה ( האתר שלהם עדיין פעיל ואפילו מציע מכשירים למכירה והכל מתנהג כרגיל ) ברשותי מכשיר של החברה - שעליו ( רכיה + שירות ) אני משלמת בתשלומים ( משום מה החשבונית אבדה לי ולכן חברת האשראי אינה מוכנה לפתוח בירור . בפועל לא קבלתי הועה על כך שהחברה נסגרה ולא קבלתי גם את הסנן והמנורה עליה אני משלמת שירות. כשהתקשרתי למספר שבאתר , קבלתי מוקדשקבל הודעות. חזר אלי משהון מחברת צת צלול שהיה מאד לא מנומס והציע לתת לי את השירות בתוספת של 10 ש"ח לחודש.
במקביל קבלתי SMS שלפיו יש איזשהו פס"ד מיום 22.2.22 ( ת"צ 42490-03-21) שאני יכולה לקבל סנן נוסף חינם ולהאריך את השירות חינם ואפשר להודיע להם על הפסקת השירות . אלא שהטופס הנםתח הוא רק עבור סנן נוסף ואין כתובת להפ-סקת השירות . הודעתי להם בצור קשר באתר. איך אני יכולה להפסיק רת החיוב ולהפסיק את השירות? | |
|
|
|
| 26/4/2022 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 08:37:25 |
| נאוה שלום,
מתיאורך עולה כי יש כאן, לכאורה, כשל תמורה: שילמת בעבור מוצרים ושירות שכלל לא ניתנו לה.
אם חברת האשראי מבקשת חשבונית, אז הראי להם מסמך שמאשש שרכשת (בין אם בתדפיס או בכל דבר אחר).
לא ידוע לנו שהחברה נסגרה, אם כי ידוע שהחברה הפסיקה לתת שירות. אלו 2 דרים נפרדים. יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/4/2022 10:26 |
Yuri |
 | | מחבר: | Yuri (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/04/2022 | | שעה: | 10:26:57 |
| שלום,
ברצוני לברר חוקיות התנהרות חברת תעופה ארקיע בכל הקשור לפיצוי או תיקון נזק הנגרם למזוודה (ידית נישא רשית נתלשה לחלוטין!) במהלך טיסה: האם זה חוקי זה שהם כותבים בכל מקום שלא אחראים לשבר גלגלים וידיעות?
אם לא - מה עושים, פרט להגשת תביעות קטנות, כי בחברה מסרבים לטפל בנושא.
בברכה, | |
|
|
|
| 26/4/2022 08:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/04/2022 | | שעה: | 08:23:37 |
| יורי שלום,
מתיאורך עולה כי בתשובתם טמון חשש להטעיה על טיב השירות והתכחשות, לכאורה, לאמנת מונטריאול.
מי זכאי?
נוסע שהמטען שלו אבד, הגיע באיחור או ניזוק, לאחר שהופקד בטיסה בינלאומית בחברות תעופה של מדינות שחברות באמנת מונטריאול.
תהליך מימוש הזכות
במקרה של נזק למטען, יש להודיע לחברת התעופה בכתב על הנזק שנגרם, בתוך 7 ימים מהמועד שבו התגלה הנזק.
אם אינך מסתדר עמם, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
|