| 3/5/2022 09:55 |
Lihi |
 | | מחבר: | Lihi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 09:55:31 |
| שלום רב, רכשתי עגלת תינוק ברשת מוצצים לפני כשלושה חודשים. בתוך פחות מחודשיים העגלה נזקקה לתיקון.
פניתי לרשת מוצצים באמצעות האתר ביום 04/04, קיבלתי מייל שיחזרו אלי בתוך 24 שעות ואף אחד לא חזר.
ניסיתי להתקשר כ10 פעמים לסניף בו רכשתי את העגלה, לא היה מענה,
רק כשכתבתי להם באינסטגרם מישהו הואיל להגיב.
אמרו לי להביא את העגלה (שלדת העגלה) לסניף ולקחת שלדה חלופית בינתיים.
קיבלתי שילדה שגם היא תקולה כך שנקרעו לי פרטים אישיים שהנחתי בתחתית העגלה במקום המיועד לאחסון חפצים.
את השלדה שלי מסרתי ב21.4, עד היום אף אחד אפילו לא אסף אותה מהסניף כדי להתחיל בתיקון.
הרשת טוענת שהם מחויבים לתיקון רק 21 ימים מאז שהספק יאסוף את השלדה מהסניף, מה שיכול לקחת גם נצח כי הפ לא אומרים מתי זה ייאסף.
בינתיים אני התחלתי את הפניןה שלי אליהם לפני מעל חודש והם התעלמו, ועכשיו אני עם עגלה תקולה בבית צריכה לחכות עוד חודש לפחות כדי לקבל את העגלה שלי בחזרה.
האם יש תקנות כלשהן שמחייבות טיפול ראוי במקרה בציר זמנים הגיוני ולא של חודשים?
תודה רבה | |
|
|
|
| 3/5/2022 17:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 17:46:39 |
| ליהי שלום,
מהמתואר על ידך עולה כי ישנו חשש להטעיה על טיב השירות שניתן וטיב המוצר שסופק.
בנוסף, זמן התיקון שבו נקבו, על פניו, אינו מוגדר כזמן סביר. האם זה רשום בתקנון השירות/תעודת האחריות שנמצאת אצלך? | |
|
|
|
| 6/5/2022 06:32 |
Lihi |
 | | מחבר: | Lihi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/05/2022 | | שעה: | 06:32:35 |
| תודה על התשובה, לא קיבלתי תעודת אחריות נאמר לי שזה נמצא בכיס בעגלה וגיליתי שזה לא.
מה האפשרויות שלי? כרגע אני עם שלדת עגלה חלופית תקולה והחנות מוצצים לא מוכנה אפילו לתת צפי להחזרת העגלה, מבחינתם 21 ימים מיום שיאספו את השלדה שמסרתי כבר לפני שבועיים כאמור לחנות.
תודה | |
|
|
|
| 8/5/2022 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2022 | | שעה: | 15:28:11 |
| חלה חובה למסור תעודת אחריות.
באפשרותך להגיש תלונה באתרנו וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 5/5/2022 17:35 |
שני שוש |
 | | מחבר: | שני שוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2022 | | שעה: | 17:35:29 |
| דרושים למספר משרות מושלמות מהבית - מגייסים!
קלדנות, הזנת תוכן, מענה בסקרים, תמלול ועוד!
אופציה למשרות מלאות או חלקיות
ראשון עד חמישי בשעות הבוקר עד הערב לבחירתכם + שישי לסירוגין (אם רוצים)
ניסיון בכתיבה וקלדנות - יתרון
חושבים שאתם מתאימים ?
שלחו וואצאפ לאפרת - 050-2322173
ונדבר 🤩
#עבודה מהבית | |
|
|
|
| 8/5/2022 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 5/5/2022 13:40 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2022 | | שעה: | 13:40:35 |
| | לעבודה בהקלדת נתונים והזנת תוכן, בק אופיס, דרושים דרושות, לא נדרש ניסיון, אפשרות לעבודה במשמרות, שכר שעתי מתחיל ב38 לשעה עם אפשרות לבונוסים ולעלייה זריזה בשכר, קורות חיים נא לשלוח באימייל avodamehabait2020@gmail.com | |
|
|
|
| 8/5/2022 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 2/5/2022 14:34 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 14:34:15 |
| שלום רב,
רכשתי בגד בהנחת סוף עונה ואחרי פעמים שנלבש(ללא כיבוס) יצאו צ'פים בבד חזרתי לחנות הם לקחו אחריות והציעו לקחת בגד אחר מתוך הקולקציה סוף עונה אך לא היו פריט במידה המתאימה , והברירה שהם הותירו לי זה לקחת בגד מהקולקציה החדשה ולשלם את הפער, האם במקרה הזה אני צריכה לרכוש בגד במחיר מלא או שמגיע לי החזר כספי על העיסקה? | |
|
|
|
| 2/5/2022 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 15:56:38 |
| מירי שלום,
מתי קנית ומתי ביקשת לבטל? תאריכים מדויקים. | |
|
|
|
| 5/5/2022 17:16 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2022 | | שעה: | 17:16:25 |
| | קניתי את הבגד בערב פסח 8.4, הבגד נלבש וחג ובמהלך החג התגלו בו הצפים חזרתי לחנות מיד אחרי החג ב 27.4 מאחר ובחג החנות היה סגורה | |
|
|
|
| 8/5/2022 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2022 | | שעה: | 15:23:00 |
| מירי שלום,
לפי חוק המכר המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר לצרכן נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל, או שמבחינת איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמא שהוצגו לקונה.
לפי החוק, אם המוצר פגום, על העוסק לתקן את הפגם או לספק מוצר חדש זהה בזמן סביר. אם העוסק לא עשה כן - זכותו של הצרכן לבטל את העסקה או לנכות את שווי הפגם ממחיר המוצר. | |
|
|
|
| 8/5/2022 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2022 | | שעה: | 15:23:58 |
| | בהמשך לתשובתנו, אלא אם יוכיח שביצעת שימוש לא סביר במוצר ופגמת בו. | |
|
|
|
| 4/5/2022 18:00 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 18:00:26 |
| שלום מעוניינת לדעת מה הזכויות שלי במקרה הבא:
נרשמתי לקורס אינטרנטי בנושא מכירות באיביי.
תנאי הקורס כללו אפשרות לביטול הקורס עם החזר כספי מלא כל עוד לא צפיתי ביותר מעשרה שיעורים.
בפועל, לא צפיתי בשום שיעור, אך משום מה במערכת הקורס נראה כי פתחתי 14 שיעורים.
ארבעה חודשים לאחר הרכישה פניתי אליהם בבקשה לביטול הקורס בטענה שלא צפיתי באף שיעור ואז נודע לי שהמערכת רשמה כאלו נוכחתי בשיעורים. אין לי איך להוכיח שאכן לא צפיתי אבל אני חושדת שמדובר בתקלה, תמימה או לא תמימה, שמדווחת לדעתי כאלו כן נוכחתי בשיעורים.
אני רוצה לבטל את ההרשמה ולקבל את החזר כספי שהובטח לי על ידי המוכרים של הקורס. האם יש משהו שבאפשרותי לעשות כנגד זה ומה הם הזכויות שלי המקרה הזה ? | |
|
|
|
| 5/5/2022 08:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/05/2022 | | שעה: | 08:33:50 |
| א. כדאי שיהיה לך העתק/צילום מסך של תנאי עשרת הקורסים.
ב. אסור להם להטעות אותך בנושא (סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן), ולדעתי, את יכולה לבטל את העסקה, ולקבל החזר מלא. זאת מכיוון, שלדעתי, כדי לעמוד בחוק, הם היו צריכים לבנות את המערכת כך, שלמשל, תלמיד שולח להם מייל עם בקשת פתיחה של כל שיעור עד 10 שיעורים. לתת להם שליטה על כל מה שקורה במערכת בנושא זו ההטעיה, והם יכולים להגדיר את המערכת כרצונם כפי שעשו.
ג. נראה שהם יכולים להשתכנע בנושא רק אם שופט בבית המשפט לתביעות קטנות גם ישוכנע על ידך.
ד. חוץ מזה, נרשמת מרחוק או בעסק? קיבלת הסכם? אם כן, מתי?
ה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 8/5/2022 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2022 | | שעה: | 15:19:59 |
| שרה שלום,
במידה ובית העסק קבע מדיניות מיטיבה, עליו לעמוד בה.
במידה ובית העסק טוען כי צפית, למרות שלדברייך לא צפית, שיציג אינדיקציה לכך.
במידה והדברים לא מסתדרים, באפשרותך להגיש פנייה באתרנו וננסה לסייע.
| |
|
|
|
| 4/5/2022 18:55 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 18:55:31 |
| דרושים לעבודה באדמיניסטרציה משרדית, אין צורך בניסיון בתחום, שכר בסיס+ שכר שעתי עם אפשרות לבונוסים ושעות עבודה גמישות, פרטים וקורות חיים נא לשלוח לאיימיל - jobtimenetwork@gmail.com
| |
|
|
|
| 8/5/2022 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 4/5/2022 16:38 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 16:38:28 |
| שלום,
שבוע שעבר קניתי כרטיס למסיבת יום עצמאות פרטית מאתר כלשהו בעלות של 137₪, הכרטיס רשום על שמי עם הפרטים שלי ורק אני יכולה להיכנס עם הכרטיס הזה.
אתמול גיליתי שאני חיובית לקורונה ומשום כך לא אוכל להגיע למסיבה שאליה קניתי את הכרטיס.
ניסיתי לפנות למארגן המסיבה ולבקש זיכוי על הכרטיס שלי משום שנדבקתי בקורונה ואין באפשרותי להגיע ויתרה מכך לשלוח לו אסמכתא המוכיחה זו. המארגן של המסיבה לא מוכן להחזיר את הכסף חזרה.
שנית בגלל שהכרטיס למסיבה מופיע עם הפרטים שלי כלומר, השם של הבן אדם שקנה אותו ומספר תעודת הזהות אף אחד אחר אינו יוכל להיכנס למסיבה עם הכרטיס שלי ככה שאין באפשרותי אפילו אופציה למכור אותו.
אשמח לעזרה כיצד ניתן להתנהל במצב זה. | |
|
|
|
| 8/5/2022 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2022 | | שעה: | 14:59:02 |
| מאיה שלום,
כיצד רכשת את הכרטיס? במידה והרכישה בוצעה במכר מרחוק, החוק קובע כי ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה, בתנאי שהביטול נעשה לפחות 7 ימי עבודה לפני מועד מתן השירות.
נכון להיום, אין התייחסות אחרת לחולי קורונה
| |
|
|
|
| 28/4/2022 13:37 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2022 | | שעה: | 13:37:05 |
| | האם חברות הסלולר מחויבים לשלוח הודעה למנוי בעת הגעה ל 75% של החבילה והודעה נוספת בעת הגעה ל 100% , ואם כן, במקרה שיש בתוכנית גם דקות שיחה לחו"ל האם הם צריכים לשלוח הודעה גם על ניצול הדקות לחו"ל? | |
|
|
|
| 28/4/2022 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/04/2022 | | שעה: | 14:36:08 |
| יהושע שלום,
ראשית, באיזו חברה אתה מנוי? על מנת שנבדוק ברישיון. | |
|
|
|
| 28/4/2022 15:28 |
יהושע |
 | |
|
| 1/5/2022 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2022 | | שעה: | 08:29:45 |
| מתוך הרישיון של סלקום:
2.75ד ת88)הודעות בדבר ניצול חבילת שירותים
(א) רכש המנוי שירות או חבילת שירותים אשר נקבעה להם מכסת יחידות, יודיע בעל
הרישיון למנוי באמצעות מסרון, על שיעור ניצול מכסת היחידות, וזאת בעת שהמנוי
ניצל %75 ו-%100 ממכסת היחידות בחבילת השירותים או מכל אחד מהשירותים
הכלולים בה. המסרון יישלח אל המנוי בסמוך ככל שניתן למועד בו הגיע המנוי לכל אחת
מרמות הניצול האמורות. המסרון יישלח אל מספר הטלפון של המנוי, וכן אל מספר
טלפון נוסף, ככל שקבע זאת המנוי בעת ההתקשרות עם בעל הרישיון. המסרון יישלח
ללא תשלום, ויכלול את שיעור ניצול החבילה או השירות, המועד בו הגיע המנוי לשיעור
הניצול האמור, תוך פירוט התאריך והשעה בה נקבע שיעור הניצול, תעריף החריגה
מחבילת השירותים או מכל אחד מהשירותים הכלולים בה, ככל שהחריגה מותרת, וכן
תאריך סיום תקופת החשבון. הנתונים האמורים יפורטו בהתאם לעניין לפי אלה:
(1 (דקות שיחה;
(2 (מסרונים;
(3 (גלישה (ב- MB;(
(4 (דקות שיחה ומסרונים באופן משולב;
(5 (דקות שיחה, מסרונים וגלישה באופן משולב.
לעניין זה, "חבילת שירותים" – מספר שירותים המשווקים למנוי כחבילה בתשלום
חודשי קבוע, לרבות שירות שיחות בארץ, שירות שיחות לחו"ל, שירות מסרונים או
, או נקבעה
שירות גלישה באינטרנט, כאשר לחבילה נקבעה מכסת יחידות כוללת28
, או שהמנוי קבע לה תקרת
מכסת יחידות מסוימת לכל אחד מהשירותים הכלולים בה29
צריכה לשם בקרת צריכה. | |
|
|
|
| 1/5/2022 08:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2022 | | שעה: | 08:37:18 |
| "המסרון יישלח אל מספר הטלפון של המנוי, וכן אל מספר
טלפון נוסף, ככל שקבע זאת המנוי בעת ההתקשרות עם בעל הרישיון".
מניסיון של הרבה תלונות בנושא, נראה שהנושא של מספר טלפון נוסף צריך להיות ברור ובכתב, אחרת מדובר בהטעיה. | |
|
|
|
| 1/5/2022 19:01 |
יהושע |
 | | מחבר: | יהושע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/05/2022 | | שעה: | 19:01:03 |
| | מה אני יכול לעשות שסלקום לא רוצים לזכות אותי למרות שהם בעצמם אישרו שלא קיבלתי הודעה על ניצול החבילה לחו"ל ולכן היה לי חיוב של 1,500 ? | |
|
|
|
| 2/5/2022 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 15:25:11 |
| | הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור כמו גם אצל הרגולטור, משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 8/5/2022 10:52 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/05/2022 | | שעה: | 10:52:44 |
| יהושע שלום,
מוזמן לפנות אלי ואעזור לך, ללא תמורה.
ora03@walla.co.il | |
|
|
|
| 4/5/2022 00:04 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 00:04:18 |
| הזמנתי מוצר בהזמנה אישית כמתנה.
הבטיחו לי שיגיע תוך 21 ימי עסקים, בינתיים חלפו 27 ימים.
לאורך כל הזמן פניתי מספר פעמים וביקשתי לדעת מתי המוצר יגיע.
נכון לרגע זה אין לי תשובה. המתנה ליום הולדת שכבר חלף- איבדה את הטיימינג (בטח שעדיין לא נותנים לי תשובה קונקרטית מתי זה כן יגיע).
ביקשתי פיצוי (לא הגדרתי כזה, נתתי לעסק להחליט)- גם כאן זכיתי להתעלמות.
מה ניתן לעשות? האם ניתן לבטל את העסקה (שכבר שולמה)? | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:36:25 |
| אלי שלום,
יש כאן חשש להטעיה על טיב השירות, כמו גם על מועד אספקת המוצר. אלו הטעיות מהותיות, שבגינן תוכל לדרוש ביטול, הבעיה היא שהם צריכים לאשר זאת.
יש צפי להגעת המוצר?
במידה ואין תשובה וזה לא מגיע, הגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. שים לב שסוגיית הפיצוי מסורה לבית המשפט בלבד. | |
|
|
|
| 4/5/2022 09:58 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 09:58:32 |
| שלום,
הפעם האחרונה שבעל העסק ענה לי הייתה לפני שבוע והוא אמר שמנסה לזרז את חברת השליחויות מחו"ל.
באותה הודעה, הוא טען שהמוצר כבר הגיע פגום (במסגרת הזמן שהתחייב) והוציא מיד דרישה להכינו שוב. כאמור, את המידע הזה שמעתי לראשונה *אחרי* שכבר חרג בזמנים, ורק אחרי שדרשתי בתקיפות לקבל תשובות ולא עוד התנצלויות.
בקיצור אני רודף אחרי העסק ואף פעם לא מקבל תשובה מתי המוצר יגיע. ולפעמים לא מקבל שום התייחסות לפניותיי.
אם הייתי יודע שזה ייסחב עד עכשיו (ואין לי מושג עד מתי)- לא הייתי מזמין את המוצר.
אני לא יכול לדרוש מבית העסק פיצוי? השבת חלק מהסכום ששילמתי לדוגמה? אין לי עניין בהתעסקות בבתי משפט או נקמנות, רק רוצה לסיים עם זה ולא להישאר עם טעם רע מכל הסאגה הזו. | |
|
|
|
| 4/5/2022 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 12:00:33 |
| | בוודאי שאתה יכול לדרוש פיצוי ואף מחובתך, אנחנו לא מטפלים בפיצויים אלא בהשבת הכסף/קבלת המוצר. בית המשפט הוא זה שמטפל בפיצוי. רצוי שתגיש את התלונה בהקדם. | |
|
|
|
| 3/5/2022 16:01 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 16:01:40 |
| היי,
אני רואה שיש הרבה מקרים דומים בפורום ואשמח לעזרה,
לאחרונה חזרתי מעבודה ארוכת טווח בסין. כשחזרתי לארץ שלחתי את הדברים שלי עם חברת TNT לארץ.
למרות שזמן המשלוח היה אמור להיות שבוע, בסופו של דבר המשלוח הגיע אחרי 4 שבועות.
כמו שכבר כתבו בפורום במקרה אחר מ-08.12.21:
לפני כמה ימים קיבלתי שיחת טלפון מ-TNT (פדקס) בו דורשים תשלום מכס ואגרת מחשב כחוק, ובתוספת עמלת עמילות מכס (דמי טיפול ודמי ניטול) לחברת TNT, שהינה חברה רשומה בארץ.
אני לא ייפתי את כוחם לפעול בשמי ו/או לבצע עבורי פעולות מול רשויות המדינה.
אני סבור כי יש פה הפרה של חוק הגנת הצרכן, ובעיקר על סעיף 3א- השפעה בלתי הוגנת, שכן כופים עליי לכרות איתם עסקה מבלי שביקשתי את שירותיהם.
החברה מסרבת לאפשר לי לשלם את מסי המכס ולשחרר את החבילה. בנוסף מסרבים לשלוח לי חשבונית מתוקנת ללא תוספת העמלות של חברתם. יתרה מזאת, הם מאיימים עליי שיחזירו את החבילה לחו"ל ו/או ישמידו אותה (סעיף 3.ב.(7) - ...איים או נקט אמצעי הפחדה כלשהו כלפי הצרכן)
כמו כן, ממה שראיתי בפוסטים נוספים:
אני סבור שיש פה הפרה של מס' סעיפים בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין), חוק הגנת הצרכן וחוק החוזים האחידים, מהסיבות הבאות:
1. פרט מהותי לפי סעיף 2א10 לחוק הגנת הצרכן קובע: "החסות, העידוד או ההרשאה שניתנו לייצור הנכס או למכירתו או למתן שירות".
2. על אף שאינני מזמין השירות, תנאי השירות באתר שלהם מציינים במפורש כי במידה ופדקס יכולה לשמש כעמיל מכס במדינת היעד, וכל עוד לא צויין אחרת, על השולח לאשר זאת לפדקס ובתנאי שווידא מול הנמען כי מאשר לפעול בשמו מול הרשויות.
3. מכיוון שפדקס ישראל פועלים בישראל מול רשויות המכס מכוח סעיף זה ככל הנראה, יש לראות את כל תנאי השירות שלהם בחלקים המפונים כלפי הנמען כהסכם אחיד שכפוף להוראות הדין הישראלי.
הסכם אחיד לא יכול לכלול תנאים מקפחים כגון: תנאי הפוטר אותם מאחריות המוטלת עליהם על פי דין (קרי גילוי פרטים מהותיים), תאני המקנה להם זכות להעביר את האחריות לצד שלישי (קרי איסוף הסכמה מהשולח לפעול בשם המקבל - ללא שמירת תיעוד), תנאי המגביל את החופש שלי להתקשר או לא להתקשר עימם בשירות.
4. חובתם של פדקס ישראל היתה להמציא בפניי את ההרשאה שניתנה להם לפעול בשמי, לכאורה, ומשלא עשו זאת זה מהווה הטעיה לפי חוק הגנת הצרכן 2א10.
5. יתרה מזאת, אני סבור שהם היו צריכים לאסוף את ההסכמה הזו ישירות ממני בפועלם תחת הוראות הדין הישראלי, עוד בטרם התקיימה העסקה (קרי ביצוע המשלוח ממדינת המקור). עצם העובדה שלא פעלו כך, הם השיתו עליי תנאים של חוזה אחיד - שכוללים תנאים מקפחים כנגדי כמצויין בסעיף 3, ובנוסף מפעילים עליי השפעה בלתי הוגנת, כפי שמתוארת בחוק הגנת הצרכן סעיף 3: פגיעה בחופש ההתקשרות שלי מולם, מנעו ממני את האפשרות להתייעץ לגבי התקשרות מולם בעסקה או תנאיה, סיפקו שירות בתשלום ללא בקשה מפורשת שלי, נוקטים באמצעי הפחדה כלפיי.
אשמח לשמוע את דעתה של המועצה וכיצד כליי לפעול מולם?
במיוחד לאור העובדה שלקח לחבילה חודש ימים להגיע לארץ, במקום שבוע כמובטח.
תודה רבה
| |
|
|
|
| 4/5/2022 07:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:48:41 |
| עידן שלום,
על פניו, אתה צודק. יש כאן מס' הפרות בוטות, לכאורה, של חוק הגנת הצרכן.
הגש תלונה פרטנית באתרנו וננסה לעזור.
כבר שלחנו בעבר מכתב רוחבי עקב מגוון תלונות על חברה דומה.
יש פה גם פתח לייצוגית. | |
|
|
|
| 3/5/2022 09:33 |
nnn |
 | | מחבר: | nnn (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 09:33:33 |
| שלום רב, רכשתי מכונת קפה המתאימה לפולי קפה.
באופן קבוע אני רוכשת באתר של בית קליה בארץ.
רכשתי פולים ירוקים. בדרך הכי קשה שיש, מצאתי שהם לא מתאימים למכונת הקפה.
המכונה הגיעה לטכנאי, ולדבריו זה מה שהרס את המכונה.
הפכתי את ספר הוראות של המכונה, ואת האתר ממנו אני רוכשת, באף אחד מהמקומות שאלה לא רשום שלא ניתן להשתמש בפולים אלה במכונת הקפה.
אז לא יכולתי לדעת מה שלא רשום.
בית הקליה לדבריהם אינם אחראים (למרות שלא הסבירו לי בשום דרך על הבעיה האפשרית).
שירות לקוחות של המכונה (שעדיין באחראיות), לדבריהם זה דברים שלא עושים וזהו, לא לוקחים אחראיות על כך שלא רשום בספר של החברה הזהרה כלשהי.
האם אחד מהם אכן אחראי על הנושא? האם עלי לפנות אליכם באופן פרטני על מנת להיעזר בנושא? דורשים ממני תיקון בעלות 450 ש"ח.
תודה מראש,
בברכה,
| |
|
|
|
| 3/5/2022 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 17:43:58 |
| שלום,
על פניו, החנות איננה אחראית, כי אם שירות הלקוחות שנותן את האחריות.
מנגד, את מציינת ששמת פולי קפה שאינם מתאימים, ולכן נותן השירות יכול לטעון לשימוש לא סביר.
כיצד תוכיחי שהנזק לא נגרם על ידיך? | |
|
|
|
| 4/5/2022 06:24 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 06:24:31 |
| שלום. התקלה התחילה בדיוק לפני ששמתי את הפולים. לפני חודש הייתה בדיוק עם אותה תקלה, לשא נגרמה עקב פולים לא מתאימים.
המכונה חזרה לעשות אותה תקלה ובדיוק נגמרו לי הפולים האחרים, שמתי את הירוקים, טחן קפה אחד וזהו. מאז לא עבדה.
הבעיה היא שלפני שרכשתי את הפולים בדקתי בספר המכונה ולא רשום בשום מקום הזהרה על כך שיש להשתמש בפולין קלוים בלבד.
צוחקים עלי בשירות שזה כמו לשים נס קפה במכונה, או לנקות אותה עם נפט כי חא כתוב, אז זה מאוד לא נכון! אכן יש התייחסות על איך לתחזק ולנקות את המכונה, ושיש לשים פולים, אך אין כל התייחסות לאיזה סוג.
וחשבתי שחברה אחראית שמוצא. כזאת בעיה, לוקחת אחראיות, מתקנת ורושמת לכל הפעמים הבאות. הזהרה מסוג זה וככה מכסה את עצמה.
האם עדיין יכולים לעזור לי?
תודה | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:44:24 |
| | תנסי להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור, למרות ששוב, האשם התורם מצדך משמעותי. | |
|
|
|
| 3/5/2022 18:51 |
ירדנה |
 | | מחבר: | ירדנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 18:51:00 |
| | שלום רב. לפני 4 חודשים קניתי עגילי זהב במחיר של 2000 שח. בעת הקנייה ציינתי בפני המוכרת שאני מחפשת עגיל עם סגירה חזקה מכיוון שאיבדתי את העגילים הקודמים לי בגלל סוגר שנפתח. הקנייה נעשתה ביום שישי. למחרת היום העגיל נפל אבל מצאתי אותו. ביום שני ניגשתי לחנות וביקשתי להחזיר את העגיל כי אינו עומד בתנאים שהגדרתי מלכתחילה וביקשתי לקבל החזר כספי. המוכרת טענה שלא ניתן לבטל את העסקה מכיוון שעבר יותר מ-48 שעות. האפשרות היחידה שניתנה לי היא זיכוי או החלפה במוצר אחר. מכיוון שהייתי חייבת עגילים חדשים, פניתי לחפש מהמלאי של החנות והעגילים היחידים שהתאימו היו עגילים במחיר של 6000 שח. מכיוון שלא הייתה לי ברירה ( זה או להחליף בתכשיט שאני לא צריכה ועדיין לחפש עגילים במקום אחר או לקנות את העגילים היקרים).הנחתי שהמחיר הגבוה מעיד על איכות המוצר וקניתי את העגילים היקרים. כעבור כמה ימים לאחר מכן הסוגר של אחד העגילים נשבר. שוב פניתי אל החנות והפעם הם תיקנו את העגיל אבל כעבור כ-3 חודשים הוא שןב נשבר. אני מבקשת לדעת האם יש לי זכות חוקית לדרוש ביטול עסקה והחזר כספי כי במצב הנוכחי אני צופה תקלות מהסוג הזה גם בעתיד ובטח לאחר תקופת האחריות. תודה. | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:42:51 |
| ירדנה שלום,
בעת הקנייה הראשונית של התכשיט, מותר לך לבטל לפי התנאים הבאים:
- לא עולה על 3000 ש"ח.
- ניתן לבטל את העסקה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה.
לפי המתואר על ידך, הם הטעו אותך על תנאי הביטול מלכתחילה.
| |
|
|
|
| 2/5/2022 15:43 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 15:43:19 |
| | שלום רב, עשיתי הזמנה של ספה מחנות בתאריך 3.4 ושילמתי מקדמה, טענו שההזמנה תהיה מוכנה תוך 21 ימי עסקים. לאחר שבוע וחצי התקשרו ואמרו שהספה מוכנה, הגענו לקחת אותה ואז טענו שהתבלבלו בהזמנה והספה לא מוכנה, הבן זוג שלי הבין, החליט כבר לשלם על כל ההזמנה ובפעם הבאה פשוט לבוא לקחת. במהלך חול המועד התקשרתי לחנות והם טענו שימי עסקים לא כוללים את חול המועד. אתמול, יום ראשון ה1.5 הם התקשרו ואמרו שההזמנה מוכנה, הבן זוג שלי שאל אם הוא יכול לבוא ב6 לקחת את הספה אז הם אמרו לו שהם סוגרים כבר ושהם לא עובדים כל השבוע בגלל העיד אל פיטר ויום העצמאות אז נוכל לקחת את ההזמנה רק בשבוע הבא. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 2/5/2022 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 16:09:13 |
| הודיה שלום,
מהיכן הביטחון שלהם שימי חול המועד לא נחשבים בחלקים לימי עסקים? בנק ישראל דווקא חושב אחרת, לפחות בשנת 2020.
נשמע כי יש כאן הטעיה על טיב השירות ומועד אספקת המוצר.
בנוסף, ביררת האם הם באמת לא עובדים או שהם ניסו "למרוח" אתכם? | |
|
|
|
| 2/5/2022 16:34 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 16:34:26 |
| | לגבי חול המועד, זה בדיוק מה שאני רוצה לברר.. האם כל ההטעיה שלהם היא חוקית? והם פרסמו גם בפייסבוק שלהם שהם לא עובדים. כשדיברתי אתמול עם הפקידה בפלאפון ואמרתי לה שאם זה השירות אני לא מעוניינת במוצר ואני רוצה החזר היא אמרה שכרגע אין עם מי לדבר כי כולם בחופש ולפנות רק בראשון הבא ואמרה שהיא באמצע סגירה והיא הולכת ופשוט השאירה אותי על הקו והלכה. התקשרתי כמה פעמים למס' וואטסאפ וענה לי הבעלים ואמר לי שהם בחופש ולפנות רק בראשון, אמרתי לו שהשירות שלהם ממש תת רמה והוא אמר לי תודה על המחמאה וניתק. גילוי נאות השיחה עם הפקידה הייתה במשך 10 דק ובשלב מסויים צעקתי כי היא ממש התייחסה בזלזול. | |
|
|
|
| 3/5/2022 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 17:30:11 |
| | בכל מקרה, גם אם ננכה את הימים של חול המועד וגם אם לא, המועד יעבור והפריט לא יהיה ברשותך ככל הנראה. הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 3/5/2022 20:45 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 20:45:51 |
| בעמוד של הגשת התלונה רשום שאפשר להגיש תלונה רק אם בוצעה פניה בכתב לעסק. לא פניתי אליהם בכתב, כן שלחתי להם הודעה בוואטאפ שבכוונתי לפנות אליכם ולא היה מענה מצידם. האם זה בסדר?
תודה רבה על המענה | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:36 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 3/5/2022 22:15 |
שרגא |
 | | מחבר: | שרגא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 22:15:39 |
| ערב טוב
קניתי מייבש וקבעו לי הובלה ליום מסוים בין 11 ל 15 ולבסוף הגיעו ב14 האם אני זכאי לאיזשהו פיצוי על יום העבודה שלי? | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:34 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 3/5/2022 17:53 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 17:53:08 |
| הי,
רכשתי מסך כאשר בקישור מצ"ב :
https://ksp.co.il/web/item/32581
בתאור המוצר נרשם:
"מסך מחשב קעור ואיכותי מבית Samsung בגודל 27 אינטש עם חיבורי VGA ו- HDMI, בעל חיסכון בחשמל, עיצוב מודרני מרהיב, כולל התקן לתליה על הקיר ותמיכה ב- AMD FreeSync"
רכשתי את המוצר ולא הגיע התקן תליה (על המסך יש 4 חורים שמתאימים להתקן אבל ללא התקן)
פניתי לשרות לקוחות והם מתעקשים שלא אמור להופיע.
השאלה שלי אם מדובר בפרסום מטעה ומה אני יכול לעשות.
בתודה מראש
איתן | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:33:42 |
| איתן שלום,
ישנו חשש להטעיה בפרסום, כמו גם על טיב השירות ומהות המוצר שסופק. הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 3/5/2022 19:02 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 19:02:25 |
| | דרושים לעבודה מהבית בקלדנות, ותמלול שכר שעתי ממוצע גבוה של 42-50 לשעה! עם בונוסים! קורות חיים נא לשלוח באימייל jobtimenetwork@gmail.com | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:28 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 2/5/2022 16:12 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/05/2022 | | שעה: | 16:12:57 |
| שלום, מלפני זמן רב, הטענתי כסף ל"כרטסייה" של freefit המאפשרים ללכת למועדוני כושר ולהשתמש בכסף הטעון לפי דרישה. מאז הייתה קורונה והרבה דברים אחרים והמועדונים אליהם הייתי הולך נסגרו או לא מקבלים פרייפיט. האם אני זכאי לקבל החזר על הכסף ה"תקוע" בחשבון?
הרכשיה התרחשה כמובן מלפני יותר מ 14 ימי עסקים.
תודה | |
|
|
|
| 3/5/2022 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 17:28:00 |
| שמעון שלום,
מדובר, על פניו, בעסקה מתמשכת, ועל כן מוטלת עליהם החובה לעדכנך כאשר מועדון נסגר או לא מקבלים את הכרטיסייה הנ"ל. האם הם עשו זאת? | |
|
|
|
| 3/5/2022 17:39 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 17:39:23 |
| תודה על המענה.
יש להם עשרות או מאות מועדנים ברחבי הארץ. מאמין שהרשימה מתעדכנת כל הזמן. ראיתי פרסומים על הוספה אבל לא על הסרה. בכל אופן על המודעון הספציפי שאליו הייתי הולך קיבלתי את ההודעה ישירות מהמועדון עוד מלפני שנה. יש מועדונים אחרים ברשימה שכבר לא פועלים כלל.
בפנייה לשרות לקוחות נאמר לי שאי אפשר לקבל זיכוי כי עבור יותר מ 14 יום מרגע ההטענה. האם עדיין יש בזכותי לקבל החזר? | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:28:03 |
| | יש כאן חשש להטעיה מסוימת על טיב השירות. הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 3/5/2022 16:59 |
דורי |
 | | מחבר: | דורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 16:59:19 |
| שלום רציתי לשאול
ביום שבת 30.4 הפתיע אותי בן זוגי עם חבילת נופש שסגר באותו יום לוינה בתאריכים 10.5 עד 14.5.
לצערי ביום א 1.5 נמסר לנו שהינו בקרבת מאומת לקורונה ובבדיקה ביתית יצאתי חיובית. בעלי ביקש לבטל באתר החברה. לא נענינו. למחר. יום שני 2.5 ביתעתיהדיקה נוספת והפעם יצאתי שלילית. בעלי כתב שהוא מבקש להשהות את הביטוח עד לשיחה איתנו. איש לא חזר. היום ביטלתי את העסקה בשל חוסר תקשורת עם החברה. אין נציג שחוזר רק בוטים אלקטרונים. והיום קיבלנו כרטוס. נודעתי שביטלנו טענה שלא עומד בהתניות ולכן ביטול במלוא העלות. האם עומד בחוק שכן העסקה עצמה בוצעה כשאין 7 ימי עבודה מלאים טרם הטיסה ? אלא 5 5 ימים? | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:26:35 |
| דורי שלום,
לצערנו את לא עומדת בסד הזמנים לבטל. היה עליכם לבטל ביום א'. כל מועד לאחר מכן לא תואם את דרישות החוק. | |
|
|
|
| 3/5/2022 14:29 |
שרגא |
 | | מחבר: | שרגא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 14:29:37 |
| שלום רב
רכשתי קורס לנהיגה מונעת החברתי עמל בירושלים ורק אחרי שהתשלום התבצע נודע לי שיש בחברת מיבע קורס בעיר מגוריי בית שמש בתאריך הרבה יותר קרוב אז התקשרתי לעמל וביקשתי לבטל את הקורס אמרו לי שאין בעיה ושאני אשאיר פרטים באתר עם 4 ספרות אחרונות של כרטיס האשראי ותוקף ויזכו אותי. חזר אלי נציג ומבקש ממני את כל פרטי האשראי בשביל לזכות אותי בחזרה.
שאלה ראשונה האם הם יכולים לדרוש ממני לתת להם את פרטי האשראי בטלפון?
שאלה שניה התשלום התבצע על ידי כרטיס דיירקט שאי אפשר לזכות אותו איך אני יכול לקבל זיכוי על התשלום? | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:24:16 |
| שרגא שלום,
הם יכולים לדרוש זאת אך רצוי לברר לפני שזה אכן הם.
זיוכי יכול שיינתן ע"י צ'ק מזומן. | |
|
|
|
| 3/5/2022 13:40 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 13:40:57 |
| שלום רב
הנני מעוניין לרכוש עמדת טעינה לרכב חשמלי לביתי , לאחר בירור נמצא כי במידה ונני רוכש עמדת טעינה אך לא מבצע את התקנת המוצר ע"י החברה עצמה לא תנתן אחריות למוצר (גם אם מדובר בהתקנה ע"י חשמלאי מוסמך!!!). האם הדבר חוקי ? | |
|
|
|
| 3/5/2022 14:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/05/2022 | | שעה: | 14:15:32 |
| | לא חוקי. שנה יש לך אוטומטית על פי חוק. הוא יהיה מחויב לתקן על חשבונו, ואם יש לו תלונות על ההתקנה, לפנות למתקין. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 4/5/2022 07:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/05/2022 | | שעה: | 07:22:43 |
| יורם שלום,
חובות היצרן מתחילות עם מסירת הטובין בפועל לצרכן. ככל שקבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר. זאת בתנאי שעד למועד ההתקנה לא עשה הצרכן שימוש בטובין, והם שמורים בתנאים ראויים. | |
|
|
|
|