| 30/5/2022 09:52 |
ג'ני |
 | | מחבר: | ג'ני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 09:52:05 |
| רכשתי לפני כחודשיים טיפול קוסמטיקה של שלושה טיפולים.
שילמתי מקדמה על סך 500 ש"ח וסך עלות הטיפול 3,000 ש"ח.
עוד לא התחלתי את הטיפול הראשון ואני מתחרטת ורוצה לבטל את העסקה.
יחד עם זאת, בתקנון החברה רשום כי אצטרך לשלם קנס בסך 1,500 ש"ח על הביטול (500 ש"ח על כל טיפול).
האם החברה באמת יכולה לגבות ממני קנס של 1,500 ש"ח?
תודה. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:28:44 |
| ג'ני שלום,
ראשית כיצד ביצעת את העסקה? האם פרונטלי או מכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) ומתי השירות אמור להינתן? נקבי בבקשה בתאריכים מדויקים. | |
|
|
|
| 30/5/2022 16:03 |
ג'ני |
 | | מחבר: | ג'ני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 16:03:26 |
| העסקה בוצעה בצורה פרונטלית בתאריך ה- 28/02/2022.
הטיפול הראשון היה אמור להתחליל בתאריך ה- 27/07/2022.
תודה. | |
|
|
|
| 31/5/2022 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2022 | | שעה: | 08:39:56 |
| | בהנחה שעברו 14 יום מרגע עשיית העסקה ואת ביטלת הרבה אחרי, הרי שתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) באשר לעסקת קוסמטיקה לא חלות עליך לצערנו, ואת תצטרכי לבטל בהתאם לתנאים הקבועים בחוזה. | |
|
|
|
| 29/5/2022 14:55 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 14:55:58 |
| מרכז לכם את כל הנתונים בפוסט אחד. היו צריכים לשלוח לי מחשב נייד בעקבות כך שלא היה ניתן לתקן את המחשב שלי. ביקשתי שיתאמו איתי שעה ולא שיקבעו שעה מול חברת השליחויות ואחרי זה יעדכנו אותי. למרות זאת הם קבעו קודם שעה מול חברת השליחויות ואז עדכנו אותי. לא יכולתי בשעה הזו. ביקשתי מקרובת משפחה שתמתין להם. אני לא זוכר אם הטווח שעות היה 8-11 או 8-12. על האריזה רשום 8-11. בשעה 09:07 קיבלתי הודעה שעקב תקלה המשלוח לא יגיע היום. אינני זוכר באיזו שעה ראיתי את ההודעה.
ביקשתי שיגיע בשעה מאוחרת יותר או שישלחו שליח אחר. לא הסכימו. ביקשתי ביום שישי, ענו שלא עובדים. אמרו לי יום ראשון 8-11. אמרתי להם שאני לא יכול וביקשתי אחרי 12. גם לא הסכימו. פניתי לחברת מחשבים ואמרתי להם שכל הסיפור הזה לא יתכן (גם ככה החברת מחשבים עברה את הימים שבהם הייתי אמור לקבל את המחשב החדש בהתאם להסכם שלנו). באותו היום שבו היה צריך להגיע המשלוח, החברת מחשבים שלחה לי ב-14:17 שהמשלוח יגיע אלי עד השעה 19:00. המשלוח הגיע בסמוך לשעה 18:00 (לדעתי כמה דקות לפני).
נוסף לכל, השליח החליט מסיבה שלא ברורה לי לפתוח את הקופסה. מי שקיבלה את המשלוח לא יודעת להגיד האם המדבקה שמובדקת על האריזה היתה פתוחה לפני שהשליח הגיע או שהשליח פתח ולכן אינני יכול האם מדובר במחשב חדש שנשלח כמו שסיכמנו או באיזה מחשב מחודש.
אלה הדברים היותר קריטיים. היו עוד כמה דברים. מה מגיע לי על פי חוק?
נ.ב.
אם אתם מנתקים שיחות (פעמיים השיחה התנתנקה) ו/או לא עונים בכלל, למה אתם מאפשרים להתקשר? שתי שיחות של עשקים ומשהו דקות התנתקו. שיחה שלישית של מעל שעה ועשרים דקות לא נענתנה עד שהתייאשתי.
| |
|
|
|
| 29/5/2022 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 16:38:11 |
| שלום,
מתיאורך עולה כי היו אמורים להתבצע 2 ביקורים, נכון?
מהפסקה הראשונה, מובן שהם לא הגיעו, על אף שנקבע טווח. כאן, על פניו, מגיע לך פיצוי ע"ס 600 ש"ח.
מהפסקה השנייה, עולה כי השליח הגיע בסופו של יום. למרות ההגעה, הם היו צריכים לתאם עמך טווח ספציפי, ועל כן יש כאן הפרה של חוק הטכנאים, שעל פניו אמורה לזכותך ב-600 ש"ח נוספים, וסה"כ 1200 ש"ח.
יש לנו מכתב גנרי שהכנו באתר בנושא. אנא הורד, מלא ושלח להם. אם זה לא נפתר בעוד חודש, הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
מעבר לכך, אתה מתאר כאן גם הטעיה על טיב השירות, לכאורה, בדמות פתיחת המשלוח בטרם הגיעו אליך.
באשר למענה הטלפוני, יש עמוס רב על המענה ומעט מאוד עורכי דין שעונים, וזאת עקב בעיות כ"א. אנו מתנצלים מראש על כך ומקווים שזה ישתפר בעתיד. | |
|
|
|
| 30/5/2022 11:00 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 11:00:52 |
| היה אמור להתבצע ביקור אחד באותו יום בבוקר.
עקב כך שהם לא היו מוכנים להגיע בערב/ ביום שישי / ביום ראשון לאחר 12:00 פניתי לחברת המחשבים וביקשתי שיפנו אליהם שיוציאו שליח נוסף באותו יום.
רשמו לי ב-14:17 מחברת המחשבים שיגיע שליח עד 19:00.
בחברת השליחויות טענו שזה שליח מיוחד והם לא יכולים לתת טווח שעות. האם בכל זאת גם המקרה הזה מזכה אותי ב-600 ש"ח? (למרות שהם טוענים שזה שליח מיוחד וכו').
בנוגע למשלוח - הוא פתח בסמוך או ליד מי שלקח אותו (אני לא יודע אם הוא התחיל לפתוח לפני כי לא אני קיבלתי את המשלוח). מי שקיבל לא יודע אם הוא פתח את "מדבקת הביטחון" (יש מדבקה שהחברות הללו מדביקות שברגע שמסירים אותה היא משאירה צבע עם שם החברה כדי שידעו שהמכשיר לא נפתח) באותו זמן או שזה הגיע ככה.
מה ניתן לעשות עם זה? במיוחד שבזכותם אינני יודע אם מוצר של כמה אלפי ש"ח הינו חדש?
בקשר למענה טלפוני - השארתי גם מספר טלפון, האם אתם חוזרים? | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:45:00 |
| ביקור אחד = פיצוי ע"ס 600 ש"ח.
הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
אם השארת מספר פלאפון, אז לוקח זמן עד שחוזרים. לצערנו, יש מצוקה נוראית של כ"א והמון שיחות.
בכל מקרה, הגש תלונה בבקשה. | |
|
|
|
| 30/5/2022 15:21 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 15:21:09 |
| להגיש תלונה לפני שאני מסיים לנסות לטפל מולם או אחרי?
הם התקשרו אלי. אמרו שחוק הטכנאים לא טופס כי הם שלחו את ההודעה ב-8:58 וזה בשעה הראשונה. האם יש דבר כזה בחוק?
אני קיבלתי את ההודעה ב-9:07.
בכל אופן הם אמרו שיבדקו בנוגע לפיצוי כלשהו, אבל לא יתנו את מה שמגיע על פי חוק הטכנאים. | |
|
|
|
| 31/5/2022 08:19 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 18/5/2022 12:27 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2022 | | שעה: | 12:27:56 |
| שלום, רכשתי 3 כרטיסי טיסה מתל אביב להמבורג לחודש אוגוסט, מ"טל תעופה" הנציגה בישראל של חברת התעופה TAL AIR.
יום לאחר שקיבלתי את כרטיסי הטיסה מטל תעופה, הגישה חברת התעופה TAL AIR בקשה לבית משפט בהמבורג להגנה מפני נושים, הודיעה על הפסקת פעילותה ומאתר חברת התעופה וכמו כן מאתר חברת TUS במטוסה אמורה הייתה להתבצע הטיסה, "נעלמה" הטיסה שהזמנתי.בתשובה לפנייתי נמסר לי על ידי נציגת טל תעופה שנודע להם על הפסקת פעילות חברת התעופה באותו יום בו קיבלתי את כרטיסי הטיסה אך לאחר שכבר נמסרו לי הכרטיסים.
"טל תעופה" דוחה את בקשתי להחזר הסכום ששולם בהעברה בנקאית, למרות חוק הגנת הצרכן המקנה לי זכות לקבל חזרה את הסכום תוך 14 יום מביצוע העסקה וללא כל סיבה.לטענת החברה גם אם בסופו של דבר היא תחזיר את הכסף היא תחייב אותי בדמי ביטול למרות שחברת התעופה הודיעה על חדלות פירעון והטיסה "נעלמה" מהאתרים של חברת התעופה וממפעילת הטיסה.כלומר, לא מיוזמתי בוטלה העסקה.
ברגע זה קיבלתי תשובה לפנייתי הנוספת לטל תעופה ובין היתר נכתב:
"אין בסמכותי לאשר החזר או להורות להנה"ח שלנו לבצע החזר מבלי שחברת התעופה הודיעה לנו רשמית שהטיסה הרלוונטית בוטלה או על הפסקת פעילות כללית"
מה עמדתכם והמלצתכם כולל לעניין דמי הביטול והצעדים שעלי לנקוט? בתודה מראש, מוטי | |
|
|
|
| 19/5/2022 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/05/2022 | | שעה: | 10:04:58 |
| מוטי שלום,
לפי הוראת השעה מ-2020, עליהם להחזיר בתוך 21 יום:
(2) השבת תמורה בסכום ששולם בעד כרטיס טיסה, לרבות כל תשלום ששולם בעד כרטיס הטיסה, ובכלל זה אגרות, היטלים, מסים ותשלומי חובה אחרים, והכל בכפוף להוראות סעיף קטן (ב); מפעיל טיסה או מארגן ישיב לנוסע את התמורה בתוך 21 ימים מהיום שהנוסע או נותן שירות סוכנות הנסיעות כאמור בסעיף 15, לפי העניין, פנה אליו בכתב;
על הסוכנות לפנות אליהם בכתב.
אסור בתכלית האיסור לגבות דמי ביטול כי הטיסה בוטלה שלא על ידך או ביוזמתך.
אם זה לא מסתדר לבסוף, הגש תלונה באתרנו (בצירוף כל המסמכים וההתכתבויות עמם) כנגד הסוכנות וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/5/2022 13:14 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 13:14:21 |
| שלום רב, עדכון בנושא סירוב להחזיר את התשלום בניגוד לחוק הגנת הצרכן:
הספק כתב לי כדלקמן:
"...התקבלה הודעה כי חברת ״תל אביב אייר״ – Tel Aviv Air GmbH (להלן: "החברה") הגישה בקשה לחדלות פירעון והגנה מפני נושים בבית המשפט במחוז המבורג (גרמניה). על פי המידע שנמסר, במסגרת ההליך הנ״ל מונה לחברה מפרק זמני בגרמניה.
על פי ההחלטה שנתנה, פעולות הקשורות בהחזר כספים ו/או תביעות חוב צריכות להיעשות מול המפרק הזמני במסגרת ההליך הנ״ל. מידע נוסף ניתן לקבל באמצעות אתר האינטרנט של החברה https://www.tlv-air.com/ או להתקשר למוקד שירות הלקוחות של החברה בהמבורג בטלפון: +49 40 500 196500
ברצוננו להדגיש כי טל תעופה בע"מ התקשרה בהסכם למתן שירותי שיווק כרטיסי טיסה של החברה בישראל אך אינה משמשת נציגים רשמיים שלה ו/או נציגים משפטיים של החברה בישראל או בכלל"
ההודעה הנ"ל נראית כמי שנוסחה ע"י משפטן.
למיטב ידיעתי טל תעופה כן הנציגה הרשמית של החברה בישראל.
אך גם אם נכון היה כי טל תעופה התקשרה בהסכם למתן שירותי שיווק כרטיסי טיסה של החברה בישראל אך אינה משמשת נציגים רשמיים שלה ו/או נציגים משפטיים של החברה בישראל או בכלל, האם היא לא הייתה כפופה לחוק הגנת הצרכן ולא היה מחובתה להחזיר לי את הסכום ששילמתי וביקשתי בטווח 14 יום?
תודה, מוטי | |
|
|
|
| 30/5/2022 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 15:11:27 |
| נשמח לקבל הוכחה שהחברה אכן היא הנציגה הרשמית. לא מצאנו ברת"א אסמכתא לכך.
בוודאי שהיא כפופה לחוק, כמו כל חברה במדינת ישראל. סעיף 15 לחוק שירותי תעופה קובע שעליהם לסייע לך בקבלת הכסף.
הבעיה כאן, לפי הלינק ששלחת, שלא ברור מניין הכסף יגיע אליך, שלא בדרך של קבלת חלק ממנו לאחר הליך הפירוק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 30/5/2022 15:27 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 15:27:25 |
| היי, אפשר לקבל כתובת אי מייל לשלוח מסמכים?
תודה, מוטי | |
|
|
|
| 31/5/2022 08:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2022 | | שעה: | 08:18:47 |
| | עדיף שזה ייעשה דרך הגשת תלונה באתר. | |
|
|
|
| 25/5/2022 13:03 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2022 | | שעה: | 13:03:39 |
| | שלום, עקב ביטול טיסה על ידי חברת התעופה נאלצתי לשנות טיסה בעזרת סוכנות הנסיעות, ביקשתי טיסה לשעות הבוקר. נאמר לי כי קיימת טיסה כזו ושלחו לי כרטוס- לטיסה בשעות הערב. מאז כחודש אני בתכתובת איתם לבירור מה קרה כאשר התשובה האחרונה שנתנו לי ששינוי בכרטיס יעלה לי כסף. אך מדובר בטעות שלהם ולא שלי. מאז שביקשתי מהם מענה לעניין עברו כבר כ10 ימים ללא כל התייחסות והטיסה בעוד 3 שבועות. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 25/5/2022 14:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2022 | | שעה: | 14:14:27 |
| לצורך עסקה צריך לתת לך הצעה בכתב בכדי שגם תבדקי שאין טעויות, ולקבל את אישורך בכתב עם חתימה. את יכולה, למשל, לבטל את העסקה בכתב (מייל) ללא דמי ביטול. לדעתי, זה מה שמגיע להם עם כל נזק כספי אחר שיהיה לך כתוצאה מדחיית התשובות. אל תצפי שהם ימהרו להחזיר לך את כספך. מחוק הגבת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 25/5/2022 18:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/05/2022 | | שעה: | 18:10:16 |
| לי שלום,
ראשית, בנוסף לכרטיס טיסה חלופי (שבחרת), מגיע לך פיצוי בהתאם לחוק שירותי תעופה.
באשר לכרטוס בשעות הערב, מדובר בחשש כבד להטעיה על טיב ומהות השירות.
הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור (קחי בחשבון שזה לוקח זמן).
אם הטעות בכרטוס בוצעה על ידם, מדוע את אמורה לשאת בתשלום? | |
|
|
|
| 29/5/2022 11:25 |
לי |
 | |
|
| 29/5/2022 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 31/5/2022 07:10 |
לי |
 | |
|
| 30/5/2022 11:02 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 11:02:39 |
| שלום,
מנסה לתפוס אתכם בטלפון ובמייל בעקבות תלונה שהוגשה וקיבלה מס' פנייה אך לא מצליחה כבר מספר ימים.
ביקשתם שאצור קשר אחרי ה 25/05 וכך עשיתי אך אין מענה.
המערכת הקולית מאפשרת חזרה אליי עקב עומס פניות אך בפועל אף אחד לא חוזר.
אשמח אם תחזרו אליי.
ענבל (ערן) מס' פנייה 950819 | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:49:59 |
| ענבל שלום,
תלונתך הוזנה ב-17.5. נשלח מכתב אותו היום ולוקח זמן עד שמגיבים. המטפלת אף עדכנה אותכם במייל. אם אינך משיגה אותה, אנא פני למחלקת הקליטה בכתובת statuscheck@consumers.org.il ובקשי שיצרו עמך קשר. במקביל, אנו נעביר זאת גם למטפלת. | |
|
|
|
| 30/5/2022 16:29 |
ענבל |
 | |
|
| 30/5/2022 14:36 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:36:14 |
| יש לי מכונת כביסה חדשה. טכנאי הגיעה לתקן אותו כבר 3 פעמים אבל זה שוב התקלקל. לקחתי כבר שלוש ימי חופשה בשביל התיקונים בגלל שהם לא עובדים אחרי 16:00 ולא עובדים בשישי. הם אמרו שיעשו בקשה לנו למכונת כביסה חדשה אבל לא עשו את זה. אני מרגישה שהם מנסים להמשיך לעשות תיקונים כל פעם שזה יקלקל עד תוקף האחריות ולא רוצים להחליף לנו את המכונה. ובניתיים כל שבועיים אני צריכה לקחת יום חופש בשביל להיות נוכחת בשביל הטכנאי. יש משהו שהם לא עושים לפי החוק פה? יש משהו שאני יכולה לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 30/5/2022 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 30/5/2022 14:36 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:36:01 |
| יש לי מכונת כביסה חדשה. טכנאי הגיעה לתקן אותו כבר 3 פעמים אבל זה שוב התקלקל. לקחתי כבר שלוש ימי חופשה בשביל התיקונים בגלל שהם לא עובדים אחרי 16:00 ולא עובדים בשישי. הם אמרו שיעשו בקשה לנו למכונת כביסה חדשה אבל לא עשו את זה. אני מרגישה שהם מנסים להמשיך לעשות תיקונים כל פעם שזה יקלקל עד תוקף האחריות ולא רוצים להחליף לנו את המכונה. ובניתיים כל שבועיים אני צריכה לקחת יום חופש בשביל להיות נוכחת בשביל הטכנאי. יש משהו שהם לא עושים לפי החוק פה? יש משהו שאני יכולה לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 30/5/2022 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 15:17:49 |
| שלום,
מהמתואר על ידך יש כאן חשש להטעיה על טיב המוצר וטיב השירות שניתן.
הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:14 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:14:04 |
| שלום,
בתאריך 21/3/22 רכשתי מזנון ושולחן לסלון על פי הזמנה אישית- שינוי מידת מזנון והזמנה שולחן בייצור אישי על פי תמונה שהראתי לבעלת החנות. שילמתי מקדמה 1500₪.
בתאריך 8/4/22 סופקה ההזמנה ובמהלך הרכבת ותליית המזנון הבחנתי שהמזנון לא הגיע במידה המבוקשת. בנוסף נמצא פגם בשולחן. במועד זה שילמתי את יתרת התשלום בסכום 2700₪.
עדכנתי את בעלת החנות בנושא, לגבי השולחן החזרנו אותו לחנות בבקשה לתיקון הפגמים ובנוגע למזנון הוצע לנו פיצוי של מוצר נוסף. הסברנו שנחשוב על זה ושנחזיר תשובה.
במהלך התקופה החזירו לנו את השולחן ועדיין עם פגמים.
בתאריך 24/4/22 החזרתי את השולחן לחנות בבקשה לתיקון או קבלת חדש ובקשר למזנון ביקשתי לקבל את המידה שהזמנתי, בנושא זה נענתי בחיוב מצד בעלת החנות ושנצטרך להמתין לייצור המוצר כהזמנה חדשה. בקבלה מצוין שזמן האספקה הוא 21 ימים ( לא ימי עסקים)
היום ה30/5/22, 37 ימים ממועד ההזמנה המוצרים עדיין לא סופקו בחזרה.
בשבוע שעבר תיאמו איתנו שיגיעו לספק את המוצרים ב25/5/22 והמוביל לא הגיע, לא הודיע שלא מגיע ומבירור התברר שכלל לא היה מתוכנן להגיע אליי. תיאמנו שיגיע אליי היום ב30/5/22 ושוב לא הגיע. לטענתו אמר לי בשיחה שיודיע לי יום לפני אם יגיע או לא ובפועל לא אמר זאת!!
האם בשלב זה אני רשאית לדרוש את כספי ולא לקבל את המוצרים?
תודה,
נופר | |
|
|
|
| 30/5/2022 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 15:16:31 |
| נופר שלום,
מתיאורך עולה כי ישנו חשש להטעיה על מועד אספקת הפריטים.
ביכולתך לדרוש ביטול עקב הטעיה מהותית זו.
יחד עם זאת, מוטב אולי לנסות לתת להם צ'אנס פעם אחרונה כי על פניו זה כבר אמור להגיע.
אם זה לא מגיע עד תחילת שבוע הבא, הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:12 |
עבודה אונליין |
 | | מחבר: | עבודה אונליין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:12:13 |
| | עבודה במילוי סקרים מהבית! לא נדרש ניסיון, המטרה זה לענות על סקרים באימייל, ובוואטספ שכר גבוהה, פרטים בוואטספ 050-6158874 | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 30/5/2022 11:01 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 11:01:20 |
| | אתר להזמנת צימרים, מפרסם מודעה, לפיה: "צימרים עם בריכה פרטית במחירי מבצע| רק 390 ש"ח ללילה לצימר עם בריכה באמצע שבוע". בכניסה למודעה/לאתר, לא ניתן למצוא עסקה בהתאם לנ"ל. האם הפרסום מותר? | |
|
|
|
| 30/5/2022 11:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 11:45:20 |
| | זה כנראה לצורך גביית עמלה על הקלקות. נראה לא חוקי, כי לבעל הצימר אסור להטעות ולהשתמש בשירות כזה של אתר ההזמנות. מי שיכול לטפל בזה זה הרשות להגנת הצרכן ולא המועצה, אם לא ביצעת עדיין רכישה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:52:04 |
| יהונתן שלום,
יש כאן חשש כבד להטעיה מהותית בפרסום.
אנא פנה למחלקת הטעיות בפרסום בתוך אתר האינטרנט שלנו. | |
|
|
|
| 27/5/2022 16:52 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2022 | | שעה: | 16:52:39 |
| שלום,
רכשית רכב חדש מיבואן פה בארץ לפני כמה חודשים לפני כמה שעות קלבתי אותו.
במהלך הרכישה נתנו לי קטלוג עם נתונים טכניים של מבנה הרכב (כושר גרירה של הרכב)
היום קבלתי את הרכב וכושר הגרירה קטן ממה שמופיע בקטלוג בעת הרכישה. יש להתגיש שגם ציינתי בהמלך הרכישה במידה ויש שינוי במבנה הרכב יש לעדכן אותי ודבר זה לא נעשה.
נכון להיום יש לי רכב שלא עומד בצרכים שלי.
אם במקרה כזה שאי עמידה במפרט הטכני מבחינת נותנים טכניים אני זכאי לבטל את העיסקה ולקבל את מלאו כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 29/5/2022 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 15:12:24 |
| מתן שלום,
מתיאורך עולה כי ישנו חשש להטעיה מהותית על טיב ומהות ה"מוצר".
הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור, כמו גם אצל הרגולטור, משרד התחבורה.
חשוב שיהיו לך הוכחות, אחרת מדובר ב"מילה מול מילה". | |
|
|
|
| 30/5/2022 09:40 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 09:40:21 |
| תודה על המענה המהיר,
נכון לעכשיו בעיה טופלה באופן חלקי
בעת הרכישה נבדק מול הקטלוג כושר הגרירה ללא בלמים ועם בלמים.
עם קבלתי נבדק מול הרישיון כושר הגרירה ומסתבר שהרכב לא יכול לגרור נגרר ללא בלמים
זה אומר שהיה שינוי בין מה שהיה רשום בקטלוג לבין מה שקבלתי בפועל.
כמובן שעם רכישת הרכב קיבלתי העתק של הקטלוג.
בנוסף לזה רשום בקטלוג שיבואן יכול לבצע שינויים טכניים במפרט הרכב ללא הודעה מראש.
במקרה כזה אם עדיין מדובר בהטעיית צרכן למרות שרשום בקטלוג שיבואן יכול לבצע שינוי טכניים ברכב. או שהיבואן מחייב לקטלוג שפורסם בזמן ביצוע העיסקה? | |
|
|
|
| 30/5/2022 10:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 10:28:47 |
| "בנוסף לזה רשום בקטלוג שיבואן יכול לבצע שינויים טכניים במפרט הרכב ללא הודעה מראש".
חוק הגנת הצרכן גובר על מה שהם כתבו וזו הטעיה. בקטלוג ובהסכם היה צריך להיות מידע מלא ולא מטעה לפי ציטוט החוק שהבאתי לך. הצעתי - פעל לביטול העסקה (כנראה שיקשו עליך ותאלץ לפתוח תלונה) בכתב ובע"פ, אם אתה מזהה הטעיה עוד לפני הגשת התלונה כפי שהציעו לך. עוד מהחוק:
36. הוראות חוק זה יחולו על אף כל ויתור או הסכם נוגד. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 30/5/2022 09:41 |
יהונתן |
 | | מחבר: | יהונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 09:41:38 |
| שלום וברכה. רכשתי תנור משולב, *ללא גז*. כאשר התנור הגיע, נוכחתי לגלות כי הוא הגיע ללא תקע. כאשר פניתי לשירות, נאמר לי כי יש להוסיף כסף על התקנה של התנור. ששאלתי מה כוללת ההתקנה, אך לא ידעו לומר לי בברור, שהרי התנור מתחבר בצורה של תקע- לשקע, שניתן להסיר ולנתק בכל שלב.
רציתי לשאול האם מותר לעשות דבר כזה? לספק מוצר "פגום" מראש בכדי לחייב את הצרכן להוסיף תשלום על "התקנה" כביכול. (במידה והתקע לא יחובר על ידם,האחריות על המוצר תיפסק).
תודה מראש! | |
|
|
|
| 30/5/2022 10:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 10:00:59 |
| אסור, ולדעתי, המוכר היה צריך להדפיס את כל הנושא בהצעה שנתן לך לחתום. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;
אז אתה יכול לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, או להציע להם להתקין ללא עלות נוספת. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:32:54 |
| יהונתן שלום,
מהמתואר על ידך יש כאן הטעיה על המחיר והפרה של החוק, המחייב להציג את המחיר הכולל מראש, וזאת מבלי להזכיר את ההטעיה על טיב ומהות השירות שניתן לך.
הרי נהיר לכל שהתנור נזקק לרכיב התקע, שהרי אחרת הוא לא יפעל.
אפשר אמנם להתנות את האחריות בהתקנה, אך כאן לא סיפקו לך את החלק המהותי שבלעדיו לא ניתן להשתמש במוצר.
אם אינך מסתדר עמם, הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/5/2022 08:24 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 08:24:41 |
| טכנאי של שטראוס מים לא הגיע פעמיים ללא כל הודעה. במקביל החברה נותנת טווח המתנה של יום עבודה שלם לעסקים (8:30-15:00).
לטענתם חוק הטכנאים לא תקף לעסקים. אשמח לשמוע מה דעתכם כי נראה שהם מצאו פרצה שמאפשרת להם לא לעשות את עבודתם ובמקביל לא לתת על כך את הדין.
| |
|
|
|
| 30/5/2022 09:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 09:51:59 |
| המועצה לא מייעצת לעסקים והם יפנו אתכם לייעוץ. הייתי פונה אליהם שוב בכתב. מחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה):
6. לענין סימן זה, "הפרה יסודית" – הפרה שניתן להניח לגביה שאדם סביר לא היה מתקשר באותו חוזה אילו ראה מראש את ההפרה ותוצאותיה, או הפרה שהוסכם עליה בחוזה שתיחשב ליסודית; תניה גורפת בחוזה העושה הפרות להפרות יסודיות ללא הבחנה ביניהן, אין לה תוקף אלא אם היתה סבירה בעת כריתת החוזה.
7. (א) הנפגע זכאי לבטל את החוזה אם הפרת החוזה היתה יסודית.
(ב) היתה הפרת החוזה לא יסודית, זכאי הנפגע לבטל את החוזה לאחר שנתן תחילה למפר ארכה לקיומו והחוזה לא קויים תוך זמן סביר לאחר מתן הארכה, זולת אם בנסיבות הענין היה ביטול החוזה בלתי צודק; לא תישמע טענה שביטול החוזה היה בלתי צודק אלא אם המפר התנגד לביטול תוך זמן סביר לאחר מתן הודעת הביטול.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:27:32 |
| מיכל שלום,
אנו מניחים שאת הצרכנית ולא בעלת העסק.
חוק הטכנאים חל, בין היתר, גם על תיקונים בשירות מתמשך, כגון בר מים. בהנחה ואכן כך הדבר, הרי שאת זכאית, על פניו, לפיצוי ע"ס X 1200 ש"ח ללא הוכחת נזק. שלחי להם מכתב מתוך המכתב הגנרי בנושא, שנמצא באתרנו.
אם את אכן בעלת עסק, החוק לא חל לצערנו. | |
|
|
|
| 29/5/2022 11:25 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 11:25:07 |
| הייתי בחנות כדי לבצע קניה. המוצר שבקשתי לא היה, שלמתי עבור המוצר והובטח כי כאשר המוצר יגיע יצרו קשר ואכן הודיעו לי כי המוצר הגיע, אולם התחרטתי ובקשתי החזר כספי טלפונית ובעל העסק סירב לבצע החזר כספי טלפוני בטענה כי העיסקה בוצעה פיזית בחנות ואם אני רוצה לבטל את העסקה אני צריך להגיע פיזית לחנות עם כרטיס האשראי כדי לבטל את העסקה .
האם בעל החנות צודק. | |
|
|
|
| 29/5/2022 13:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 13:01:30 |
| לדעתי, לא. מחוק הגנת הצרכן:
14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(ד) עוסק יגלה לצרכן, בכתב, את הדרכים למסירת הודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (א), את פרטי ההתקשרות הנוגעים לכל דרך ביטול כאמור באותו סעיף קטן, ואת הפרטים שיש לכלול בהודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (ג), והכול לא יאוחר ממועד הספקת הטובין או השירותים;
כדאי שיהיה לך תיעוד של הביטול. זה אומר מייל (עדיף), שאז יש לך העתק, או הקלטה של השיחה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 29/5/2022 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 16:06:02 |
| יוסי שלום,
בעל החנות לא יכול להתנות על אופן הביטול, יש כאן הטעיה, לכאורה.
הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/5/2022 08:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 08:17:49 |
| | לדעתי, אתם ממהרים לפעמים להציע לצרכנים כאן לפתוח תלונה כמו במקרה הזה, ובכך אתם מעמיסים עליכם. אפשר להבהיר לצרכן את החוק, לתת לו להבהיר גם לעסק את החוק, ואם העסק לא משוכנע, לפתוח תלונה אצלכם. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:23:51 |
| | מבן שהצרכן צריך לפנות קודם לבית העסק ורק אז להגיש תלונה. טופס התלונה המקוון דורש זאת במפורש. תודה. | |
|
|
|
| 29/5/2022 19:38 |
Kineret b |
 | | מחבר: | Kineret b (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 19:38:56 |
| | הזמנתי מוצר לפי מידות בעסקה טלפונית. סוכם תשלום של 450 שח בגין הובלה . מסתבר שכוונתם עד לבניין ולא מעבר. בהזמנה ציינו הובלה עד פתח המבנה ולי היה ברור שזה עד פתח הדלת. על אף שציינתי מספר קומה ודירה לא הוסבר שהבנתי לא נכון לטענתם ולא הוצעה לי חלופה של תשלום עד הבית. כל זה בדיעבד לאחר שהמוצר הגיע והמוביל לא הסכים להעלות אותו. המוצר חזר למפעל מה עליי לעשות געת. תודה | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:17:43 |
| כנרת שלום,
"מבנה" יכול להתפרש גם כבניין וגם כדירה שלך. הפרשנות, על פניו, היא לרעת המנסח. יש כאן חשש להטעיה. הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:19 |
Kineret b |
 | |
|
| 30/5/2022 14:20 |
Kineret b |
 | |
|
| 29/5/2022 17:48 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 17:48:01 |
| שלום
נתקלתי בסוגיה מעניינת בחברת האשראי max,
ביקשתי לברר כמה יעלה לי החזר חודשי על סכום של 35 אלף ולפרוס למקסימום תשלומים (72 חודשים), אחד אמר לי שההחזר החודשי שלי יהיה 560 בצהריים והאחר אמר לי 567.74 אחר הצהריים, נטען בפניי באותה השיחה שזה חושב לפי אחוז ההחזר של 1.85 פריים+3 אחוז שאני זכאי לזה. איך זה ייתכן שבמחשבון באתר שלהם, על אותו הסכום המדובר אני עושה חישוב על יותר חודשים באחוז עמלה יותר גבוה ממה שהוצע לי להחזר התשלום, ההחזר החודשי יוצא פחות? אני מרגיש מרומה ואני מרגיש שלא רק השירות מצטייר כלא אמין, אלה גם מטעה את הלקוח, כמו גם המידע המוצג באתר. תחום ההלוואות זה נושא רגיש ובעל מטען אישי ורגשי, התנהלות שכזאת מותירה את הצרכן חסר אמון בגוף המטפל וזה לא צריך לקרות בשום צורה ואופן. אבקש להתייחסותכם בהקדם האפשרי, תודה, אורן. | |
|
|
|
| 30/5/2022 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 14:13:07 |
| אורן שלום,
יש לפנות לגורם המקצועי והוא הרגולטור בנק ישראל.
לאחר תשובתם, במידה וישנו חשש להטעיה, הגש אותה גם אצלנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 27/5/2022 09:34 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2022 | | שעה: | 09:34:05 |
| היי, הזמנתי חבילת נופש לחו"הולנד מחברת תיירות ישראלית כאשר הטיסה הוזמנה במסגרת החבילה מחברת ארקיע.ביום הטיסה חזרה לארץ לטיסה ניסיתי ושל תקלה בנמל התעופה בהולנד נוצרו עיקובים לכלל הנוסעים ולכן גם הטיסה שהזמנה במסגרת החבילה, עזבה בלעדי וזאת מבלי לקבל כל הודעה. נאלצתי לרכוש כרטיס טיסה ישירות מחברת תעופה אחרת על מנת לשוב לארץ. האם אני זכאי לפיצוי כלשהו? (מחברת הנסיעות/ארקיע)
חשוב לציין כי בזמן ההמתנה בנמל התעופה אני ואף חבריי בארץ ניסינו להשיג את חברת ארקיע כמו גם את חברת התיירות על מנת לעדכן שישנם עיכובים רבים אולם אף נציג משך שעות לא ענה או הגיב לפניותינו.
תודה
| |
|
|
|
| 27/5/2022 12:14 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2022 | | שעה: | 12:14:47 |
| אתה צריך קודם להחליט מי האחראי, ולדעתי, לא פירטת מספיק מה קרה. אם תפתח תלונה במועצה, יוכלו לכוון אותך מי יכול להיות האשם.
אם אתה חושב שהאשמה היא בנמל התעופה, אתה יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות של האיחוד האירופי (הליך בכתב). שים לב לתנאי הכרטיס בנוגע לנמלי התעופה כי תקלות יכולות לקרות, ומה אולי הרשלנות שלך בסיפור. אין לי קשר למועצה.
https://e-justice.europa.eu/content_small_claims-42-en.do | |
|
|
|
| 27/5/2022 18:36 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2022 | | שעה: | 18:36:27 |
| | היי משה, תודה רבה על תשובתך המנומקת, אשמח להבהיר יותר. ביום בו הייתי אמור לשוב לארץ לטיסה מסכיפול לישראל התייצבתי בנמל התעופה בשעה 12:30 לטיסה שהייתה אמורה לצאת ב 15:45. המתנתי בתור לבידוק טרם עלייה עד שעה 22:00 כאשר במערכת הקריזה שנעה הודעה שעקב מחסור לכח אדם התורים מתארכים מעבר לרגיל. בפועל העלו בכל פעם קבוצה קטנה לבידוק. כמובן שהטיסה יצאה בלעדי ונאלצתי לשון יום בשדה התעופה ולרכוש כרטיס חזרה על חשבוני. בכל אותו הזמן ניסיתי וגם חבריי להשיג את חברת ארקיע על מנת להודיע על אפרות של איחור לטיסה אולם אף אחד לא נתן מענה לא הטלפון ולא בצ'ט עד עצם היום הזה. לאחר שובי נודע לי כי הדבר קורה לעיתים תחופות כעת בנמל התעופה סחיפול בהולנד בשל עיצומים של העובדים (מעין שביתה איטלקית...). האם ארקיע לא מחוייבים לספק מענה או שירות לפניות ?(בפרט במצבים כאלו)- אגב את חבילות הנופש רכשתי מאופיר טורס ולא מארקיע ישירות. תודה מראש | |
|
|
|
| 28/5/2022 14:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2022 | | שעה: | 14:49:27 |
| 1. אני מבין שהבלאגן שם נמשך כחודש (אולי זו הסיבה שלא ענו לכם). לדעתי, אופיר טורס/ארקיע היו צריכים ליידע אתכם בנושא או לבטל אולי את הטיסה כי זה גם מה שעושה KLM.
2. לא מובן לי למה הטיסה יצאה בלעדיך. אתה לא ילד קטן שנעלם. יכול להיות שפישלת בבדיקת לוח ההמראות/נדנוד לצוות קרקע? יכול להיות שהיא יצאה כי ארקיע זקוקה למטוס בארץ והסלוט להמראה, והאשמה לדעתה היא בנמל התעופה.
3. שוב, נראה שהמועצה צריכה לקבל את כל הפרטים במדויק, ולייעץ לך מי לדעתה אשם בנושא, כי יש כאן כל מיני חברות שמעורבות, זכויות של עובדים לשבות ועוד. | |
|
|
|
| 29/5/2022 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 15:31:11 |
| ניר שלום,
משה צודק. נשמח שתחדד את דבריך. האם ארקיע ידעו על העיכוב? נניח וכן, כיצד תוכיח זאת? | |
|
|
|
| 30/5/2022 08:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/05/2022 | | שעה: | 08:23:51 |
| | לדעתי, כן. אני מבין שישנן בעיות בנמל כבר כחודש, והנושא מפורסם בעיתונות בחו"ל. יש להם גם צוותי קרקע שיודעים מה קורה בנמל. | |
|
|
|
| 28/5/2022 22:23 |
אילת |
 | | מחבר: | אילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2022 | | שעה: | 22:23:59 |
| | שלום בזק סטור לא מפסיקים לשלוח לי הודעות טורדניות אני מעולם לא נרשמתי לשירות שלהם הם לא נותנים אופציה להסרה מרשימת התפוצה שלהם ואייפון 13 לא נותן לחסום הודעות משום מה, ניסיתי לענות להם בהודעה שיפסיקו או שאני אתבע והם לא מפסיקים כי הם בטח לא מקבלים את ההודעה אני לא יודעת מה לעשות יותר זה מטריד ומפריע. רציתי לשול אם אפשר לעשות משהו בנידון תודה איך והאם אפשר לתבוע אותם תודה | |
|
|
|
| 28/5/2022 22:26 |
אני מבקשת תשובה והכוונה מהמועצה לצרכנות תודה |
 | | מחבר: | אני מבקשת תשובה והכוונה מהמועצה לצרכנות תודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2022 | | שעה: | 22:26:08 |
| | |
|
|
|
| 29/5/2022 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 15:34:42 |
| אילת שלום,
האם מודבר בהודעות שיווקיות?
הגישי בבקשה תלונה באתרנו וננסה לעזור, כמו גם אצל הרגולטור, משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 29/5/2022 20:25 |
כן, תודה. |
 | |
|
| 29/5/2022 10:38 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 10:38:32 |
| ביקשתי לבטל מנוי בחדר כושר ביום ה- 14.
הם טענו שזה היום ה -16 היות ויום שבת הכלל במניין הימים.
על פי חוק הם צודקים? | |
|
|
|
| 29/5/2022 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 16:01:25 |
| רבקה שלום,
אנא כתבי בבקשה מתי בדיוק עשית את המנוי ומתי ביקשת לבטל, תאריכים מדויקים. | |
|
|
|
| 29/5/2022 16:23 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 16:23:37 |
| | ביצעתי את המנוי ב 26.4, בקשתי לבטל ב 11.5 | |
|
|
|
| 29/5/2022 16:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 16:48:24 |
| | הם צודקים, מדובר בספירה קלנדרית, השבת נכללת. | |
|
|
|
| 29/5/2022 15:58 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 15:58:23 |
| היי
באתר "ויקטורי אונליין" הוצגו במשך הסופ"ש מחירים נמוכים להרבה מוצרים "מהמחירים הרגילים". (לא כל המוצרים באתר, אבל חלק מהמוצרים).
בוצעה הזמנה מהאתר.
התקבל אישור להזמנה (אישור מפורט עם מחירים לכל פריט כמו שהיה באתר) עם הסכום הכולל לתשלום בהתאם למחירים שהיו, אישור שהתקבל גם במייל וגם ב SMS.
היום התקשרו מהסניף שמלקטים ממנו את ההזמנות באיזור ואמרו ש"היה באג באתר בסופ"ש שגרם להצגת מחירים לא נכונים" והם לא מוכנים לספק את ההזמנה כפי שהוזמנה.
האם זה תקין?
האם הם מחוייבים לספק אותה בדיוק כמו שהוזמנה?
* אני מניח שתקבלו עוד ועוד פניות בעניין הספציפי הזה בימים הקרובים.
תודה | |
|
|
|
| 29/5/2022 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2022 | | שעה: | 16:44:26 |
| דניאל שלום,
מהמתואר על ידך עולה חשש כבד להטעיה בפרסום. לא מדובר במוצר אחד, כי אם בכמה (לדבריך). הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
יחד עם זאת, קח בחשבון שסעד האכיפה נתון בידיו של בית המשפט בלבד. נקווה שלא תזדקק לכך. | |
|
|
|
|