| 1/9/2022 15:57 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 15:57:53 |
| שלום רב!
קנחתי היום 2 מוצרי חשמל ב"מחסני חשמל" סניף בילו
מנהל הסניף דרש לקבל את כל התשלום במקום ולא חצי או שליש כמקובל בקניית טובין ...מכורח הנסיבות נאלצתי לתת לו את מלוא הסכום במזומן היות ומדובר בתנור וכביסה שחסרים לי בבית !!! עד כמה שידוע לי לפי החוק אני רשאית לתת רק 10% מסכום הקנייה והשאר ברגע קבלת המוצר..מנהל הסניף שאין חןק כזה בחברה שלהם🧐🧐 הרגשתי מרומה ומאוכזת! מה הדין במקרים כאלה?? מה אני יכולה לעשות כנגדו ב-עילה של הטעיית לקוח??? | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:42:55 |
| אביב שלום,
לא כ"כ הבנו את השאלה. אנו לא מכירים אפשרות של מקדמה בתשלום על מוצרי חשמל, אלא אם כן זה נעשה בהסכמת הצדדים (אבל פעם ראשונה שאנו שומעים על כך). הכוונה היא, כנראה, לתשלום מלא או לחלוקה לתשלומים באשראי, כמקובל.
אין כאן, על פניו, שום הטעיית לקוח.
על איזה חוק הסתמכת? | |
|
|
|
| 1/9/2022 13:35 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 13:35:02 |
| | דרושים לעבודה בשירות לקוחות, שכר שעתי מתחיל בין 42-46 לשעה + בונוסים ושכר בסיס! קורות חיים להפנות לאימייל - work.in.home123456@gmail.com | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 1/9/2022 12:39 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 12:39:25 |
| יש לי מצבר רכב פגום בן כשנה וחצי ונרכש עם אחריות לשנתיים בעלות של כ- 1300 ש״ח,
המצבר נבדק מספר פעמים והוגדר כפגום, בהתחלה היבואן ניסה להתנער מהחלפה וגרר אותי כ- 4 פעמים לתחנת שירות ״לבדיקת המצבר״, לבסוף המצבר הוחלף במצבר משומש ללא חותמת חום, ללא היסטוריה, ללא תאריך, וללא אסמכתא שהוא נבדק ותקין...
מה החוק אומר לגבי זה?
האם זה בסדר לקבל מוצר משומש (שבמקרים רבים עלול להיות לו בלאי ותקלות) תמורת מוצר שנקנה כחדש כאשר אין לך על המוצר החלופי שום פיסת מידע ואף יכול להיות שהוא ישן משמעותית מהמוצר שאותו מסרת בתמורה?
האם מצבר רכב נכלל בתקנות הגנת הצרכן? או שמא יש חוק אחר שרלוונטי? מצרף למטה את סעיף ג׳ לאופן ביצוע התיקונים שאומר כי היצרן צריך לספק טובין חדשים או להשיב את התמורה ששולמה בעבור הטובין...
לפי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), תשס"ו-2006
אופן ביצוע התיקונים
6. (א)
תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב)
היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג)
לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן.
| |
|
|
|
| 1/9/2022 13:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 13:24:28 |
| עקרונית, יבואן המצבר אחראי לנושא לשנתיים. מה מגיע לך אמור להיות כתוב בתעודת אחריות שהייתה צריכה להימסר לך, וזה יכול להיות גם מצבר משומש כפי שעשה. יש לך אותה? בדקת אם מופיע באתר היבואן? השאלה היא אם הוא מחויב לפי תעודת האחריות למצבר זהה באיכותו או שונה ("סיני").
אם אתה נוסע הרבה נסיעות קצרות, מומלץ, נגיד, פעם בחודש, לנסוע בכביש מהיר ללא מזגן ותאורה כחצי שעה, כדי לטעון את המצבר. או להשתמש מדי פעם במטען מצברים כדי להאריך את חיי המצבר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:36:29 |
| מתן שלום,
המצבר, על פניו, נכלל בתקנות.
ההחלפה למומש יכולה להיות בעייתיות. זה לא אמור להיות הפתרון, אלא תיקון או מסירת מצבר חדש, במידה ואין אפשרות לתקן.
אנא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 28/7/2022 14:08 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2022 | | שעה: | 14:08:08 |
| החזרתי בחנות רנואר בגדים שרכשתי באתר.
בעבר, בכל החזרה, הייתה המוכרת בקופה מוסרת לי אסמכתא "זכאות להחזר כספי", המפרטת את סכום ההחזר ורשימה מפורטת ומדויקת של כל הפריטים שהוחזרו - קוד הפריט, שמו ומחירו.
הפעם להפתעתי הרבה, נמסר לי רק פתק "תגוביינא", שלא כתוב בו דבר פרט למועד ההחזרה, אפילו לא מספר הפריטים שהוחזרו. המוכרת בקופה אמרה ששינו את שיטת ההחזרות, ושלצורך המעקב ובדיקת ההחזר שאקבל אכתוב לעצמי אילו פריטים החזרתי. עשיתי כדבריה.
ההחזר שקיבלתי לכרטיס האשראי היה קטן משמעותית מזה המגיע לי. פניתי לחברה והתברר שרשומים אצלם מספר פריטים קטן בהרבה מזה שהחזרתי בפועל.
רנואר לא מוכנים להשלים את ההחזר בהסתמך על הרישום שאני ערכתי בטענה שאין לי הוכחה לפריטים שהוחזרו.
אבל זו בדיוק הטענה שלי: לא יכולה להיות בידי הוכחה להחזרת פריטים אלא כזאת שהחברה ממציאה ללקוח בזמן אמת, בעת החזרת הפריטים - רשימה מפורטת ומדויקת של הפריטים שהוחזרו, שתשמש אסמכתא להחזרתם ולכל צורך בבירור עתידי. אני טוענת שהעוסק מחויב למסור לצרכן אסמכתא בצורת רשימה מפורטת ומדויקת של פריטים המוחזרים לו, כי זו זכותו של הצרכן לקבל אסמכתא כזו ואם רנואר לא פעלו כך, עליהם לשאת באחריות. אם העוסק אינו מוסר לצרכן אסמכתא כזו, הוא אינו יכול להישמע בטענה שאינו יכול לאמת את טענתו של הצרכן כי החזיר פריטים נוספים שמגיע לו החזר נוסף בגינם. אם הצרכן תיעד בזמן אמת את הפריטים שהחזיר, ומשעה שהעוסק לא טרח לערוך רשימה כזו בזמן אמת במעמד ההחזרה בעצמו, עליו להסתמך על התיעוד שערך הצרכן ולקבל את טענתו.
אבקש עמדתכם בסוגיה זו. | |
|
|
|
| 1/8/2022 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2022 | | שעה: | 11:57:05 |
| אורית שלום,
מתיאורך עולה חשש להטעיה על טייב השירות וחוסר בגילוי נאות כלפייך. אנא הגישי תלונה באתרנו כנגד העוסק וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 14/8/2022 12:57 |
אורית סנדלר |
 | | מחבר: | אורית סנדלר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2022 | | שעה: | 12:57:31 |
| שלום,
הגשתי באתרכם תלונה עוד ביום 12.6.22, בצירוף מסמכים במייל - תלונה מספר 955825.
לימור סופר-לדני העבירה לי ביום 21.6.22 את תגובת החברה, שלא היה בה כל חדש.
בהמשך לכך, כתבתי ללימור הודעה המחדדת את טענותיי, אך לא קיבלתי כל התייחסות עד היום, חרף מספר תזכורות.
אשמח אם תוכלו לבדוק את תלונתי ולסייע.
בברכה,
אורית | |
|
|
|
| 15/8/2022 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 24/8/2022 21:41 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2022 | | שעה: | 21:41:01 |
| | חלפו 10 ימים. אשמח לעדכונכם בדבר סטטוס הבדיקה עם הגורם המטפל. | |
|
|
|
| 29/8/2022 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2022 | | שעה: | 12:36:34 |
| אנחנו לא בודקים את סטטוס הבדיקה למול מטפל. העברנו את בקשתך.
מתנצלים שלא חזרו אליך. בפורום זה ניתן ייעוץ משפטי ראשוני בלבד, לפני הגשת תלונה.
אנא בדקי במייל הייעודי לכך, במייל של בדיקת התלונות, תוך ציון מס' התלונה בכותרת ופירוט ההשתלשלות. המייל הוא: statuscheck@consumers.org.il
אם עד יום ה' לא יחזרו אליך, כתבי זאת בשרשור זה ונעביר זאת לטיפול פרטני של מנהלת מחלקת פניות הציבור. | |
|
|
|
| 1/9/2022 13:24 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 13:24:00 |
| היי,
כתבתי למייל הייעודי ביום 30.8.22, תוך פירוט ההשתלשלות.
עד כה לא חזרו אליי.
אשמח אם תעבירו לטיפול פרטני של מנהלת מחלקת פניות הציבור.
תודה
אורית | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:33:31 |
| | מנהלת מחלקת פניות הציבור תפנה אליך עד לסוף השבוע. | |
|
|
|
| 24/8/2022 22:49 |
תחיה |
 | | מחבר: | תחיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2022 | | שעה: | 22:49:26 |
| שלום, אימי רכשה כרטיס טיסה ב10/5/22 דרך האינטרנט, סוכן(ישראלי) יצר איתה קשר טלפוני ע"מ לבצע את הרכישה.
מסיבות אישיות היא לא יכולה לטוס.
הבנו שמכיוון שהיא בעלת מוגבלות(אישור מביטוח לאומי)
אפשר לבטל את הרכישה תוך 4 חודשים ועד 7 ימים מהטיסה.
תאריך הטיסה בעוד שבועיים 8/9/22 והסוכן לא מוכן לבטל את הרכישה, למרות שהבהרנו לו שמדובר באישה בעלת מוגבלות.
האם החוק באמת לטובתנו? מה צריך לעשות?
| |
|
|
|
| 29/8/2022 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2022 | | שעה: | 12:41:20 |
| תחיה שלום,
מתיאורך עולה כי אמך עומדת בכל הקריטריונים:
- העסקה בוצעה על ידה, כנ"ל לגבי הביטול.
- היא בעלת מוגבלות (ויש אישור לכך, לדבריך).
- העסקה נעשתה במכר מרחוק (אינטרנט או טלפון), ואם היא נעשתה דרך האינטרנט, אז צריך להיות קשר אלקטרוני כלשהו בטרם עשיית העסקה (למשל, בדמות שיחת טלפון כמו שתיארת).
סדי הזמנים שציינת נכונים.
במידה והוא מסרב, יש כאן הטעיה, לכאורה, על תנאי הביטול.
אנא הגישי תלונה בשם אמך באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 1/9/2022 12:36 |
תחיה |
 | | מחבר: | תחיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 12:36:49 |
| הגשתי תלונה באתר.
הנציגה שמטפלת בתיק אמרה שאין עילה לתביעה מכיוון שהעסקה בוצעה דרך האינטרנט, ולא כשיווק.
שיחת הטלפון עם הסוכנות התבצעה רק מסיבות טכניות של קושי במילוי פרטים.
האם זה נכון? מלשון החוק נראה שעצם שיחת הטלפון ולא דווקא שיווק טלפוני | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:32:47 |
| | שאלנו אותך בתגובתנו בשרשור מעלה. האם נעשתה שיחה מקדימה כלשהי טרם ההזמנה באינטרנט? הכוונה היא לא רק לשיחה, אלא גם צ'ט, וואטסאפ, פקס וכו'. | |
|
|
|
| 1/9/2022 11:52 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 11:52:24 |
|
עבודה מהבית!!!
בכוח אדם
לפרסם משרות מהאתר
העתק הדבק בקבוצות
של דרושים וגם מומלץ
לפי עירים עבודה קלילה ניתן לשלוח קורות חיים workingnowonline13@gmail.com
| |
|
|
|
| 5/9/2022 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 1/9/2022 11:00 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 11:00:11 |
| מה אני יכול לעשות במצב הבא...
אחרי שביררתי זמינות במלאי, הזמנתי מוצר שלא הגיע בזמן ואז התברר שהוא לא היה במלאי וביקשתי ביטול עסקה והחזר. קיבלתי תשובה שהזיכוי בוצע ויגיע לחשבון שלי תוך 3-30 ימים ועברו יותר מ30 ימים בלי שהתבצע הזיכוי.
בכל התהליך הזה שלקח כחודשיים התקשורת מצד העסק הייתה כמעט אפסית, כשהתקשרתי לשירות לקוחות לקחו פרטים ואמרו שיחזרו אליי בתוך יום עסקים אחד ובכל פעם לא חזרו גם אחרי שלושה, כששלחתי הודעה בווטסאפ ענה לי מי שהתנהלתי מולו לפני ואמר שהוא לא נמצא עד תאריך מסויים ושאלתי מי כן נמצא, אין תשובה. | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:29:37 |
| קובי שלום,
מהמתואר על ידך עולה חשש להטעיה על טיב השירות, ועל תוצאות ביטול עסקה (בהקשר של מועד קבלת הזיכוי).
אנא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 30/8/2022 09:47 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2022 | | שעה: | 09:47:21 |
| שלום
אני אזרחית ותיקה. רכשה כרטיסיה של כ 10 סדנאות יצירה בחנות יצירה מקומית. לאחר סדנה אחת שינתה את דעתה ובקשה לבטל את העסקה. הם ניכו 5% מהסכום בגלל הביטול וכן ניכו עוד 150 שח עקב חומרים שלטענתם הם כבר רכשו. אחרי כל הניכויים נתנו לאמי מכתב זיכוי לרכישה בחנות. האם היא לא זכאית להחזר כספי? עברו פחות מ 14 יום מרכישת הכרטיסיה ועד הביטול. תודה | |
|
|
|
| 31/8/2022 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 17:41:11 |
| סיון שלום,
מותר לגבות דמי ביטול עקב חרטה. דמי הביטול המקסימאליים הם חמישה אחוזים מסך העסקה או מאה שקלים, הנמוך מביניהם.
באשר לחומרים, האם קיבלה לידיה אותם והשתמשה בהם או שהם רק נרכשו? | |
|
|
|
| 1/9/2022 10:31 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 10:31:19 |
| | אני שואלת על הסכום העיקרי בגין סדנאות בהן לא תשתתף. האם היא לא זכאית לקבל החזר כספי? הם נתנו לה רק זיכוי לרכישת מוצרים בחנות. טוענים שיש להם תקנון של ביטול תוך 24 שעות והיא ביטלה לאחר מספר ימים | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:27:18 |
| פרט חשוב שנשמט:
האם העסקה נעשתה פנים מול פנים? במידה וכן, לצערנו, אין חשיבות להיותה אזרחית ותיקה.
גם אם עשתה את העסקה באופן פרונטלי, צריך לראות את מועד הביטול.
בהנחה ומדובר בעסקה מתמשכת ולדברייך, זה בוטל תוך פחות משבועיים ימים מיום עשיית העסקה, הרי שהיא עומדת, לכאורה, בתנאי הביטול. היא אמורה לקבל את מלוא כספה בחזרה, בניכוי דמי הביטול המקסימאליים שאוזכרו (ולא לקבל זיכוי). יש כאן חשש להטעיה על טיב השירות שניתן ועל תנאי הביטול של העסקה.
כמו כן, באשר לחומרים, במידה והשתמשה, הרי שמותר לגבות על כך.
בכל אופן, אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 1/9/2022 09:56 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 09:56:58 |
| | הגשתי בקשה להנחה בארנונה וקיבלתי הנחה פחותה ממה שהייתי אמורה לקבל בבדיקה מול העיריה שלחו לי חישוב וראיתי שמופיע מענק עבודה כהכנסה למרות שע"פ חוק מענק עבודה אינו מחושב כהכנסה לצורך חישוב הנחה בארנונה (זה מה שראיתי באתר 'כל זכות')האם אני צודקת? | |
|
|
|
| 5/9/2022 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2022 | | שעה: | 10:21:23 |
| יהודית שלום,
איננו מטפלים בנושאים אלו, לצערנו.
אנא פני לשי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) באיזור מגוורייך. | |
|
|
|
| 30/8/2022 22:55 |
איגור |
 | | מחבר: | איגור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2022 | | שעה: | 22:55:09 |
| מדובר בפגם בכל הדגמים כנראה. פניתי לשרות אמרו לי להביא מיקרוגל חדש למרכז שרות. אין לי מכונית ואני לא מסוגל להביא מיקרוגל חדש באוטובוס בכוח עצמי.
מה אפשר לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 18:01:24 |
| איגור שלום,
כיצד המוצר סופק? האם במשלוח עד לביתך או שהלכת וקנית אותו באופן פרונטלי? | |
|
|
|
| 1/9/2022 11:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2022 | | שעה: | 11:40:08 |
| | היבואן מחויב על פי חוק לתקן את המוצר בביתך, ואם הוא לא יכול, לאסוף אותו מביתך ולהחזיר אותו. פנה אליו בכתב (מייל) ובע"פ. | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:28 |
אלכסנדרה |
 | | מחבר: | אלכסנדרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:28:04 |
| שלום רב,
אני כותבת בשם סבתי בת ה-81. בתחילת דצמבר 2017 התקשרו לסבתי מחברת איי פיי לס (I pay less) והציעו את שירותיהם - בדיקת התשלומים עבור כל אמצעי התקשורת בהם היא משתמשת. הבטיחו שבמידה ויגלו שהתשלומים גבוהים מדי והיא אמורה לשלם פחות, הם יחייבו אותה ב-20 ש"ח בחודש; במידה ויגלו שהתשלומים שלה לחברות של אמצעי התקשורת תקינים, לא יחייבו אותה כלל. נאמר כי החוזה נחתם למשך שנה, כלומר עד נובמבר 2018. סבתא חויבה על ידי החברה בסך 20 ש"ח בפעם הראשונה עבור חודש דצמבר 2017 ובמקביל קיבלה מכתב מחברת יס (yes) בו ראתה שהחשבון קטן ב-20 ש"ח. בתחילת 2018 מישהי בשם אנה, שהציגה את עצמה כמנהלת האגף הרלוונטי, מחברת איי פיי לס התקשרה לסבתי ואמרה שהקטינו לה רק את התשלום ליס. סבתי אמרה שבעצם נוצר קיזוז, ואנה אמרה לה שכן, אבל אם היא לא מפסידה כלום אז מה זה משנה, ושאלה אם סבתי מרוצה מהכל. סבתי הסכימה ווידאה שהחוזה רק לשנה, כלומר עד נובמבר 2018. אנה נענתה בחיוב ואמרה שהם מקליטים את כל השיחות, כך שתוקף החוזה רשום אצלם. יש לציין ששום חוזה מעולם לא נשלח לסבתי.
אנה התקשרה לסבתי מספר פעמים במהלך שנת 2018 ושאלה האם היא מרוצה מהכל. בכל פעם סבתי ענתה שהיא מרוצה ווידאה שהחוזה יסתיים בנובמבר של אותה השנה, ואנה הבטיחה שכך יהיה. התשלום האחרון לחברת איי פיי לס אכן ירד בנובמבר 2018, ובתדפיס של חשבון הבנק עבור דצמבר 2018 לא הופיע תשלום. עם זאת, הופיע חיוב כפול – על סך 40 ש"ח – בתדפיס עבור ינואר 2019, וחיוב נוסף בסך 20 ש"ח עבור פברואר 2019. ב-25.2.19 בשעות הבוקר סבתי התקשרה לחברת איי פיי לס על מנת לברר מדוע היא חויבה עבור שלושה חודשים נוספים אחרי סיום החוזה וביקשה לדבר עם אנה. היא הצליחה להשיג אותה כעבור כשעה. אנה אמרה שהחברה תסיים את החוזה רק לאחר שהם יבררו אצל כל הלקוחות של החברה שהכל בסדר והיא תעביר זאת להנהלה שלה. סבתי התעניינה מה הקשר שלה לשאר הלקוחות, אך אנה ענתה שזהו סדר העבודה של החברה, ושהיא תוכל להגיד להנהלה שלה לסיים את החוזה עם סבתי רק לאחר בדיקה של כל הלקוחות. סבתי ביקשה בתגובה את מספר הטלפון של המנהל של אנה, אך היא אמרה שאין לה את הזכות לתת לה את הפרטים. כאשר סבתי אמרה שהיא תפנה למועצמה הישראלית לצרכנות ותשלח מכתב לחברה שלהם, אנה ענתה שהיא מוזמנת לשלוח מה שבא לה, זה לא יעזור. בזאת השיחה הסתיימה.
כעבור זמן קצר מאוד, כשעה, הגיע מייל על שם סבתי מחברת יס, בו הם הציגו את תנאי המבצע החדשים (והטובים יותר ממה שהיו לפני כן) אליו הם צירפו את סבתא ורשמו "בהמשך לפנייתך מ-25.2.19". סבתי לא פנתה לחברת יס בתאריך זה (אתמול), וברור כי נציג/ה מחברת איי פיי לס פנה לחברת יס והציג עצמו בשם סבתי. כלומר, נראה שהחברה משתמשת בזהויות של לקוחותיה, פונה בשמם לחברות התקשורת השונות, משיגה מבצעים משתלמים יותר ומחייבת את הלקוחות כל חודש על כך.
כאשר חיפשתי פרטים על חברת איי פיי לס באינטרנט, נתקלתי בחוות דעת המזהירות מפני נוכלות וגניבת זהות, והקוראות במיוחד להזהיר אנשים מבוגרים, כי הם קהל היעד העיקרי של החברה.
ניסינו לפנות עם העניין לחברת האשראי, שם נאמר לנו שאינם יכולים לבטל את העסקה והציעו לבטל את כרטיס האשראי, כך שכל העסקאות המחויבות עליו יתבטלו. אנו חוששים שחברת איי פיי לס עלולים לבוא בטענה שסבתי הפרה את החוזה, כשבפועל הם שלא סיימו אותו בזמן ואף לא שלחו אותו מעולם.
מה עלינו לעשות?
תודה, בברכה,
אלכסנדרה.
| |
|
|
|
| 27/2/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2019 | | שעה: | 08:47:13 |
| אלכסנדרה שלום רב,
ראשית מומלץ להעביר פנייה לבית העסק בכתב (יש לבקש את פרטי בית העסק מחברת האשראי) ולדרוש את ביטול העסקה.
בבקשת הביטול יש לציין את גילה של הצרכנית, וכן לציין כי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקה לצרכן שהוא אזרח ותיק בתוך 4 חודשים או מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם.
היה וסבתך לא קיבלה טופס גילוי, היא רשאית לבטל את העסקה כולה.
במקביל להעברת פנייה בכתב ושמירת עותק, אנא הגישי תלונה באמצעות האתר ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 27/1/2021 12:16 |
David |
 | | מחבר: | David (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2021 | | שעה: | 12:16:39 |
| | אותו סיפור אצלי. החוזה הסתיים ב-01/12/2020. התקשרתי והסברתי שלא מעונין להמשיך. בכל מקרה אני רוא שהם ממשיכים לקחת תשלומים. נראה לי שזה חברת נוכלים | |
|
|
|
| 13/8/2021 16:05 |
לריסה |
 | | מחבר: | לריסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2021 | | שעה: | 16:05:21 |
| שלום, היום אותה חברה עשו חוזה עם אמא שלי שהיא עם 100 אחוז נכות , אשה בת 68. לאחר כמה דקות התקשרנו לבטל עסקה וביקשנו שישלחו ביטול למייל , אך שום דבר לא נשלח. הם שלחו לי רק חוזה , שבו רשום שעל ייעוץ טלפוני שהיה הם גובים כסף , האם הם באמת יכולים לקחת כסף על זה שהם התקשרו ודיברו עם אמא והציעו לה לחתום על חוזה?
איך לדרוש מהם שלא יחייבו את הכרטיס האשראי ?
אודה לתשובהתכם | |
|
|
|
| 16/8/2021 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2021 | | שעה: | 09:57:22 |
| שלום רב לריסה,
ככל בוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 31/8/2022 10:09 |
ל_ד |
 | | מחבר: | ל_ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 10:09:09 |
| הסיפור שלנו טיפה שונה -אומנם הייתה הסכמה טלפונית של אישה מבוגרת על השירותים ההזויים של החברה המדוברת I pay less אבל
אחרי שעתיים אישה הבינה והתחרטה - התקשרנו וביקשנו ביטול הסכם.
אמרו לנו שאי אפשר לבטל כלום! - ותוכנית ההוזלות כבר התחילה תהליך...
באותו רגע ביטלנו את כרטס האשראי והם לא הספיקו להוריד אף תשלום.
כיוון שהם משתמשים בזהות ובפרטים , הם פתחו כל מיני תוכניות בחברות אינטרנט, סלולר ... התקשרנו לאותן חברות וביטלנו את התוכניות הנ"ל.
כרגע הם מטרידים בטלפון ממספרים שונים, כותבים הודעות ווטסאפ על תשלומי חוב ולא נותים מנוחה נפשית לאישה מבוגרת . מה אלינו לעשות ?? לפנות למשטרה על הטרדה ??? | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 18:43:51 |
| ל_ד שלום,
יש כאן חשש כבד להטעיה על טיב השירות שניתן והטעיה על תנאי הביטול של העסקה. זכותה של האישה המבוגרת להתחרט, בטח אם היא עומדת בקריטריונים של התיקון שמאריך את הזכות לבטל את העסקה (מעל גיל 65, התקשרו אליה, היא ביקשה לבטל בתוך 4 חודשים).
אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור. זה בפן הצרכני.
באשר להטרדה, בהחלט ניתן לפנות למשטרה. | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:24 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 18:24:12 |
|
עבודה מהבית!!!
בכוח אדם
לפרסם משרות מהאתר
העתק הדבק בקבוצות
של דרושים וגם מומלץ
| |
|
|
|
| 31/8/2022 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 31/8/2022 15:42 |
חנוך לוי |
 | | מחבר: | חנוך לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 15:42:09 |
| דרוש/ה מנהל/ת הזמנות / שירות לקוחות - עבודה מהבית או מכל מקום
התפקיד כולל שירות לקוחות (לא טלפוני) וניהול הזמנות של מספר אתרי אינטרנט בתחומים שונים.
מענה ללקוחות בצ'אט ובאימייל, במרבית המקרים עם תבניות מוכנות ולפי הנהלים.
עבודה נוחה. נדרש ידע בסיסי באנגלית. שליטה במחשב.
משרה מלאה ימים א'-ה' בשעות 9:00-17:00 שעון ישראל, ללא סופי שבוע / חגים.
משרה לטווח זמן ארוך.
הכשרה בזום, עבודה נוחה לפי נהלים ברורים. אופציה לקידום בהמשך בתוך הארגון.
שכר: 38 ש"ח לשעה, בונוסים למתמידים ניתן לפנות באמצעות קו"ח למייל workingnowonline13@gmail.com | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 31/8/2022 15:34 |
חנוך לוי |
 | | מחבר: | חנוך לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 15:34:39 |
| דרוש/ה מנהל/ת הזמנות / שירות לקוחות - עבודה מהבית או מכל מקום
התפקיד כולל שירות לקוחות (לא טלפוני) וניהול הזמנות של מספר אתרי אינטרנט בתחומים שונים.
מענה ללקוחות בצ'אט ובאימייל, במרבית המקרים עם תבניות מוכנות ולפי הנהלים.
עבודה נוחה. נדרש ידע בסיסי באנגלית. שליטה במחשב.
משרה מלאה ימים א'-ה' בשעות 9:00-17:00 שעון ישראל, ללא סופי שבוע / חגים.
משרה לטווח זמן ארוך.
הכשרה בזום, עבודה נוחה לפי נהלים ברורים. אופציה לקידום בהמשך בתוך הארגון.
שכר: 38 ש"ח לשעה, בונוסים למתמידים ניתן לפנות באמצעות קו"ח למייל workingnowonline13@gmail.com | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 31/8/2022 14:37 |
חנוך לוי |
 | | מחבר: | חנוך לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 14:37:20 |
| 40-45₪ לשעה!💸
כולל הסעות מהבית!🥳🤩
ליקוט מתנות לחברות הייטק! (עבודה פיזית) למגוון סניפים בכל רחבי הארץ, ניתן לפנות באמצעות קו"ח למייל workingnowonline13@gmail.com | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 29/8/2022 13:49 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2022 | | שעה: | 13:49:05 |
| שלום
שלחתי מחשב נייד לתיקון. הודבקה לי מדבקה בינונית קרוב למקלדת ועוד מדבקה גדולה בחלק האחורי של המחשב.
האם על פי חוק מותר להדביק מדבקות על מוצר שלי? האם על פי חוק יש חובה להדביק מדבקות על המחשב (אמרו לי שהם מחויבים על פי חוק).
| |
|
|
|
| 29/8/2022 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2022 | | שעה: | 16:19:01 |
| שלום,
אנא שאל אותם באיזה חוק מדובר, לא מצאנו אישוש לכך. | |
|
|
|
| 31/8/2022 13:04 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 13:04:14 |
| שאלתי והם אומרים שמותר ולא יודעים באיזה חוק מדובר.
מה עושים במצב כזה מבחינה חוקית? המחשב אתמול חזר מתיקון. היה לי סיכום עם מנהל שם שיסירו אותן ולא רק שלא הסירו אלא שהוסיפו עוד מדבקה | |
|
|
|
| 31/8/2022 13:34 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 13:34:08 |
| | אולי הכוונה לתוקף אחריות כמו שיש מדבקות על הרבה מוצרים | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 18:23:03 |
| | הגש תלונה באתרנו על מנת שנברר זאת מולם וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 31/8/2022 12:47 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 12:47:36 |
| גרירה שהוזמנה בלילה (דרך ביטוח) ליום שאחרי בטווח של 4 שעות
פניתי אליהם אחרי 3 שעות לברר נאמר שיש להם עוד שעה ואין להם מושג מתי יגיעו
כעבור 4 שעות אמרו שאספו את הרכב, וממש לא אספו
( כרגע יש איחור של שעתיים ועדיין לא הגיעו)
מה ניתן לעשות?
האם חוק הטכנאים תקף גם על גרירה? | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 31/8/2022 12:47 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 12:47:54 |
| גרירה שהוזמנה בלילה (דרך ביטוח) ליום שאחרי בטווח של 4 שעות
פניתי אליהם אחרי 3 שעות לברר נאמר שיש להם עוד שעה ואין להם מושג מתי יגיעו
כעבור 4 שעות אמרו שאספו את הרכב, וממש לא אספו
( כרגע יש איחור של שעתיים ועדיין לא הגיעו)
מה ניתן לעשות?
האם חוק הטכנאים תקף גם על גרירה? | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 18:19:49 |
| קרן שלום,
אלו המקרים שחוק הטכנאים חל עליהם:
1. ביקור טכנאי בבית הצרכן בתקופת האחריות בשנה הראשונה של מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים שמחירם גבוה מ–150 ₪.
2. תיקון של מכשירים שסופקו במסגרת חוזה למתן שירותים מתמשכים – החוק חל על חוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות המוצר והציוד הנמצאים אצל הצרכן. לדוגמא – ממיר של חברת כבלים, או לוויין, לחצני מצוקה, בלוני גז וכו'.
החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
אנו לא רואים שגרירה נכללת באחת מהאופציות שהועלו. | |
|
|
|
| 31/8/2022 12:50 |
אתר עבודות מהבית |
 | | מחבר: | אתר עבודות מהבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 12:50:15 |
| 40-45₪ לשעה!💸
כולל הסעות מהבית!🥳🤩
ליקוט מתנות לחברות הייטק! (עבודה פיזית) למגוון סניפים בכל רחבי הארץ, ניתן לפנות באמצעות קו"ח למייל workingnowonline13@gmail.com | |
|
|
|
| 31/8/2022 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 31/8/2022 11:41 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2022 | | שעה: | 11:41:31 |
|
עבודה מהבית!!!
בכוח אדם
לפרסם משרות מהאתר
העתק הדבק בקבוצות
של דרושים וגם מומלץ
| |
|
|
|
| 31/8/2022 18:15 |