| 2/1/2019 09:32 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:32:58 |
| אתמול בצהריים הזמנתי טיפול בספא להיום.
הילד שלי כרגע בבית עם חום ואין באפשרותי להגיע לטיפול.
נאמר לי שעליי לשלם דמי ביטול בסך של 50% גם אם אני מבקשת רק להזיז את הטיפול.
מה הן זכויותיי??? | |
|
|
|
| 2/1/2019 12:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 12:23:13 |
| שלום וברכה מיטל,
ענייני ביטול / החזר / שינוי מועד וכו', נתונים בנסיבות המתוארת, בעיקר נוכח המועד הקבוע לביצוע הטיפול להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, טופס ההזמנה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:32:30 |
| אתמול בצהריים הזמנתי טיפול בספא להיום.
הילד שלי כרגע בבית עם חום ואין באפשרותי להגיע לטיפול.
נאמר לי שעליי לשלם דמי ביטול בסך של 50% גם אם אני מבקשת רק להזיז את הטיפול.
מה הן זכויותיי??? | |
|
|
|
| 2/1/2019 12:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 12:21:14 |
| שלום וברכה מיטל,
ענייני ביטול / החזר / שינוי מועד וכו', נתונים בנסיבות המתוארת, בעיקר נוכח המועד הקבוע לביצוע הטיפול להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, טופס ההזמנה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 2/1/2019 09:20 |
שמואל ולינוי לוי |
 | | מחבר: | שמואל ולינוי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:20:11 |
| שלום רב,
אני פונה אליכם לקבל ייעוץ לאחר אינספור פניות לבעל העסק מולו ביצעתי את העסקה וכן לאחר שפניתי לחברת האשראי שטענה שאין כבר מה לעשות לעניין ביטול התשלום והמלצתם היא לפנות אליכם, בשאלת חוק הגנת הצרכן.
לפני כמעט חודשיים רכשתי ארון בגדים בחנות מוכרת באיזור מפרץ חיפה. התשלום בוצע בדירקט (תשלום אחד בחיוב מיידי של חשבון הבנק). לפי דבריו של בעל המקום הארון היה אמור להיות אצלי לאחר 14 ימי עסקים. לא דובים ולא יער.
לאחר חודש וקצת התחלתי לפנות אליהם, בהתחלה עוד היה מענה, כל פעם תירוץ אחר שייצרו איתי קשר במהלך השבוע, פעמיים הבטיחו לי שהאספקה תתבצע ביום מסויים והדבר לא קרה.
בשבועיים האחרונים לא ניתן להשיג אותם טלפונית כלל בכל שעות היום. החלטתי ללכת למקום פיזית, התשובה הייתה שאקבל את הארון בעוד מס' ימים כאשר ציין יום מסויים והדבר לא קרה.
שחזרתי אליו שוב - המקום כבר היה סגור (שלושה ימים ברצף - כאשר תלוי על דלת הכניסה שלט שהמקום כרגע סגור עקב ספירת מלאי).
כשהגעתי למקום בפעם השלישית, הבנתי מעשר דק' שהייתי במקום שזה קרה לעוד המון אנשים שהגיעו בדיוק כמוני לדרוש את כספם חזרה.
לפי מה שהבנתי, נאמר כבר למס' לקוחות שאין אפשרות לקבל את התשלום חזרה, אפשר לקחת רק מוצר חליפי מתצוגה.
טענת בעל המקום נכון להיום, שיש לו בעיות במפעל שמייצר לו וכרגע יש עיכוב באפסקה.
האם ניתן להשיב את כספי בדרך כלשהי?
אודה מאוד לעזרתכם.. אני כבר מיואשת ועייפו כוחותיי!!! | |
|
|
|
| 2/1/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 10:20:21 |
| שלום וברכה,
בהעדר הסכמה אחרת, למשל כמוצע על ידי בית העסק לקבל מוצר חלופי כנטען, הרי שברי כי דין הוא שבית העסק ישיב את התמורה ששולמה לו בגין מוצר שאין ביכולתו לספק. יחד עם זאת אין זה מן הנמנע כי החלופה המוצעת הינה בבחינת הרע במיעוטו, ויש לברר היטב את מצבה הפיננסי של החברה עמה התקשרתם בעסקה, יכולת הפרעון שלה וכיוצ"ב, ואולי אף לפנות בשלב הראשון במכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה והדרישה להשבת הכספים. | |
|
|
|
| 2/1/2019 09:19 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:19:44 |
| שלום,
קניתי מסוכנות ישראלית כרטיס טיסה של חברה לא ישראלית. מדינת המוצא ומדינת היעד אינן ישראל (הודו לתאילנד). ביטלתי את הכרטיס בתוך 14 יום. חברת התעופה לא מחזירה את הכסף, האם על הסוכנות הישראלית להחזיר? העסקה הייתה מולם...
תודה רבה | |
|
|
|
| 2/1/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 10:11:55 |
| אבי שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, חלה על העסקה זכות הביטול, כאשר העסקה התבצעה בישראל, מול סוכנות ישראלית.
ואין כל החרגה לעניין טיסה שלא יוצאת מישראל, כאשר כאמור, העסקה התבצעה מול בית העסק ישראלי.
על כן יש להעביר לעוסק פנייה בכתב הדורשת את הביטול בהתאם להוראות הדין, ובמקביל, ניתן להגיש אלינו תלונה בעניין. | |
|
|
|
| 1/1/2019 22:35 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 22:35:35 |
| היי, ב29.11.18 שילמתי מקדמה על סך 500 ש״ח לעיצוב שיער ואיפור לחתונה שלי שתתקיים ב23.5.19.
היום (1.1) הודעתי לספק שאני נאלצת לבטל מכיוון שמצאתי מאפרת ומעצבת שיער במחיר יותר אטרקטיבי.
הספק לא היה מוכן להחזיר לי את המקדמה ששילמתי, ואפילו כשהצעתי לו לנכות מהמקדמה את דמי הביטול הוא סירב וטען שלפי החוק מותר לו אף לתבוע.
העסקה בינינו בוצעה מול העובדת שלו, בטלפון ( בכרטיס אשראי). במעמד השיחה לא הוזכר מה קורה במצב של ביטול עסקה ויתרה מכך לא חתמנו על שום חוזה (קיבלתי רק קבלה על התשלום בוואטסאפ) יש לציין שגם הכסף כבר עבר אליו.
מה אפשר לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:41:40 |
| אסתר שלום רב,
היה והעסקה בוצעה טלפונית, ולא נשלח לך הסכם או טופס גילוי נאות, יש להעביר לבית העסק מכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאשפרות ביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת שירות חד פעמי, בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם.
על כן, משלא התקבל הטופס כאמור, ונותר זמן רב עד למתן השירות, את רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% מערך העסקה כולה, או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:32:39 |
| | הוא לא מקבל את התשובה הזו. מה אני יכולה לעשות מעבר? זה לא סביר לשלם את כל הסכום | |
|
|
|
| 2/1/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 10:00:41 |
| | יש להעביר לו את הוראות הדין בכתב ולהגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 2/1/2019 10:06 |
אסתר |
 | |
|
| 2/1/2019 09:14 |
רנא סעד |
 | | מחבר: | רנא סעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:14:38 |
| היתה לי פניה אליכם 611473
בפניה שלי העברתי שאחרי תקופה מביצוע עסקה מתמשכת באמירקן לייזר
ביקשתי חוזה העסקה
אשר הועבר אלי לא חתום, התעקשתי שזו אינה העסקה עליה חתמתי,
ואני טוענת שהטעו אותי,
השאלה היא כזאת
אם אין את חוזה העסקה חתום בסניף (הסכם ההתקשרות)
והצהרת הבריאות כן חתומה
האם אני יכולה לבטל את העסקה מבלי לערב בית משפט בנדון | |
|
|
|
| 2/1/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:22:37 |
| רנא שלום רב,
במקרה בו העסקה התבצעה באופן כשלהו, ואת טוענת כי העסקה התבצעה בתנאים שונים מאלו שסוכם עליהם בתחילה, נטל ההוכחה מוטל על כתפייך.
העובדה כי אין הסכם חתום ובית העסק אינו יכול להציג הסכם שונה או הסכם כלשהו, מקלה עליך לתבוע את זכויותך, אך עדיין מדובר במחלוקת עובדתית אשר רק בית המשפט יוכל להכריע בה. | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:18 |
תמי אור |
 | | מחבר: | תמי אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:18:35 |
| מה קורה כאשר אני מבטלת עסקה 4 ימים לפני מועד קבלת השירות וההזמנה (ההתקשרות) שותקת לעניין דמי הביטול?
האם אני עדיין מחוייבת לשלם דמי ביטול כלשהם?
| |
|
|
|
| 2/1/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 09:19:45 |
| תמי שלום רב,
החובה לשאת בדמי ביטול קבועה בדין.
בנסיבות בהן הביטול מתבצע בתקופה הסמוכה למועד מתן השירות, כלומר, המחוקק אינו מאפשר את ביטול העסקה, הרי שמתן אפשרות הביטול נותנה לשיקול דעת בית העסק.
במקרה בו לא התקבל טופס גילוי נאות בהתאם להוראות הדין, הדבר יכול להוות הטעיה אסורה ולאפשר את ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 2/1/2019 07:16 |
טולדנו רינה |
 | | מחבר: | טולדנו רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 07:16:35 |
| | הזמנתי ספה מדגם של חברה מסוימת באינטרנט וקיבלתי את המוצר גם באיחור וספה מדגם של חברה אחרת בשם .בעת ההזמנה ציינתי מראש את החברה .הם הבטיחו להחליף אבל לא עונים לי לבירור מצב ההזמנה .האם אני יכולה לבטל עסקה ? | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:45:05 |
| רינ שלום רב,
היה והמוצר הוזמן באינטרנט והגיע מוצר שאינו תואם את ההזמנה את רשאית לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן בתוך 14 ימים מיום שהתקבל.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי הוראות הסעיף מאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק, במקרה של אי התאמה, ללא דמי ביטול וכי עליו לאסוף את המוצר מהמקום אליו סופק, ולהשיב את הכספים, לא יאוחר מ 14 ימים מיום בקשתך. | |
|
|
|
| 1/1/2019 23:06 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 23:06:38 |
| שלום, חברת הגז מזה למעלה מחצי שנה מתעכבת בהוצאת השעונים ממתחת לבניין לארונות מחוץ לבניין.
כבר 5 פעמים שבהם אנחנו מקבלים הודעה על הפסקת גז בין השעות 8-16. אך בכל הפעמים לא הגיעו טכנאים והעתקת השעונים עדיין לא התרחשה.
1. האם חברת הגז עוברת על חוק הטכנאים?
2. פניתי לפני חודש לחברה ואף אחד לא טרח להגיב, למי עוד אפשר לפנות?
תודה | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:43:31 |
| מאיה שלום רב,
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן אינן חלות על חברת הגז בנסיבות אלו.
אך במקרה המתואר, כאטשר אי הגעת טכנאי הגז יוצרת בעיה באספקת הגז השוטפת ניתן בהחלט לפנות למשרד האנרגיה אשר לו סמכויות הפיקוח על חברות הגז.
למשרד ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://archive.energy.gov.il/Subjects/CookingGas/InformationForConsumers/Pages/GxmsMniFilingAComplaintWithTheGasSupplier.aspx | |
|
|
|
| 1/1/2019 21:50 |
אמנט גרשון |
 | | מחבר: | אמנט גרשון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 21:50:14 |
| | האם לפי החוק היום ניתן לסמן מחיר למוצר המסתיים 99 אגורות? | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:38:12 |
| גרשון שלום רב,
התשובה שלילית.
לא ניתן לסמן מחיר מוצר באגורות בודדות, שכן מדובר בהילך בלתי חוקי, ברגע שמטבע האגורה הוצא מחוץ למחזור.
המוצרים היחידים אותם ניתן לספק במחירים באגורות הנם מחיר מוצרים המצויים בפיקוח רגולטורי, מוצרים הנמכרים לפי משקל או מידה (דלק, גז, מוצרים בתפזורת וכו'). | |
|
|
|
| 1/1/2019 21:20 |
מירי ויטמן |
 | | מחבר: | מירי ויטמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 21:20:15 |
| שלום רב,
מזה שבועיים אני מנסה להשיג את שירות הלקוחות של דואר ישראל והדבר לא עולה בידי. גם המתנתי 10 דקות ויותר ולאחר שלא נעניתי הארתי את מס' הטלפון שלי ע"מ שיחזרו אלי, זה קרה אחרי 7 ימים ובאופן מוזר כאשר הטלפון צילצל ורציתי לענות השיחה נותקה. כלתי שעמדה לידי לא האמינה למשמע אוזניה...
הם פשוט מצפצפים על הלקוחות!!!!! | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:36:40 |
| מירי שלום רב,
ראשית, ההוראות לעניין המתנה טלפונית אינן חלות על דואר ישראל.
יתרה מכך, היה והייתה תחולה, ההוראות אינן קובעות פיצוי לצרכן בגין ההמתנה אלא מחייבות דיווח על ההפרה לרשויות הרלוונטיות.
אני בהחלט מזדהה עם תחושותייך והייתי בהחלט ממליצה לך להעביר פנייה לנציבות תלונות הציבור בדואר ישראל על מתנ לקבל תגובתם להתנהלות כאמור. | |
|
|
|
| 1/1/2019 20:28 |
גליה |
 | | מחבר: | גליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 20:28:30 |
| הזמנתי מטבח בחברה גדולה וכעבור שעתיים שלחתי בקשה לבטל בשל מידע חדש שהגיע אלי על כך שיתכן במקרה של פשיטת רגל התשלום של המקדמה לא יחזור אלי. קיבלתי שרטוטים של המטבח, סקיצות, והדרישה מחברת המטבחים היא לתשלום של 20% מעלות המטבח במקרה של ביטול. זה הרבה מעבר ל 100 שקל. מה עליי לעשות?
| |
|
|
|
| 2/1/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:34:52 |
| גליה שלום רב,
להעביר מיידית לבית העסקה מכתב לפיו כל עוד לא הוחל בייצור המטבח קמה לך הזכות לביטול העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח, וכי עליהם להשיב את הכספים לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשתך.
במקביל לפנייתך בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 1/1/2019 20:14 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 20:14:40 |
| שלום רב...
לא מזמן הסתכלתי בחשבונות החיוב שלי באשראי וראיתי משהו חריג.
יש תוכנית שנקראת "קאשבק" הבנק מזכה אותי בסכום כסף מסוים ואז יום אחרי חברת האשראי מחייבת אותי באותו הסכום.
התקשרתי לבנק וביקשתי שאינני מעוניין בשירות וביקשתי שינתקו אותי מהשירות הזה.
הבנק אמר שזה לא הוא אחראי על התוכנית אלא חברת האשראי,התקשרתי לחברת האשראי ואלה החזירו אותי לבנק , התקשרתי שוב לבנק ואמרתי להם שחברת האשראי אמרה שהיא אחראית הפקידה אמרה לי להמתין כמה דקות ואז חזרה אליי ואמרה שיש מחלקה בבנק שמטפלת בנושא ואמרה לי שאני צריך להתקשר אליהם , יצרתי קשר עם אותה מחלקה ואלה אמרו שהם לא אחראים לזה אלא גוף חיצוני , התקשרתי לחברה החצונית ואלה טענו שהם לא אחראיים אלא הבנק עצמו , התקשרתי שוב לבנק ושוב אמרו לי שזה לא הם אחראיים אלא החברה החיצונית ,
לאחר וויכוחים והסברים נאמר לי לחכות כמה דקות כדי לבדוק את הנושא...ואז חזרו אליי ואמרו לי שכדי להתנק אני צריך לשלוח מייל לנציב תלונות הציבור....מה עושים בעיניין ולמה הייתי אמור לעבור את כול הייסורים האלה ??
אשמח לעזרה או הכוונה...תודה
| |
|
|
|
| 2/1/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:33:39 |
| איתי שלום רב,
ראשית יש לנסות ולקבל מלשושת הגופים - החברה שמספקת את שירות "הקאשבק", הבנק, וחברת האשראי, תגובה בכתב לטענותיך, ואז, בהתאם לתגובות ישל פנות לגופי הפיקוח.
על פניו, נראה כי מקור הבעיה הנו בחברת האשראי, אשר מבצעת חיוב של סכום ללא עסקה, כך שתגובתה הנה החשובה ביותר, ועל כן בעניינה יש לפנות לבנק ישראל, ליחידה לפניות הציבור, לאחר שהעברת פנייה לנציב התלונות בחברת האשראי.
ניתן לפנות לבנק ישראל באמצעות הקישור הבא:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
בהחלט סיטואציה מתסכלת, אך לצערי, אין פתרון פשוט יותר במקרה זה. | |
|
|
|
| 1/1/2019 17:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 17:54:19 |
| ב"ה
אשמל לדעת האם יש בעיה חוקית כלשהי לבית עסק לגבות תוספת עמלה על המחיר במזומן, במקרה של תשלום בכרטיס אשראי?
תודה | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:30:38 |
| משה שלום רב,
כל עוד לא מדובר במוצר אשר מחירו מפוקח, אין בכך הפרה של הוראות הדין.
על בית העסק מוטלת החובה לציין זאת בשילוט על מנת למנוע הטעיה צרכנית לגבי מחירו הכולל של המוצר במקרה של תשלום באשראי או במזומן. | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:53 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:53:35 |
| שלום,
רכשנו דירה מקבלן עם מערכת סולרית ודוד חשמל.
לנו ולאנשים רבים בפרויקט שרכשנו יש בעיות עם המערכת סולרית וגם עם דוד החשמל. בעיקר אין מים חמים רוב הזמן וצריך להדליק את הדוד זמן לא סביר עבור מים חמים ואלה נגמרים מהר.
פנינו מספר פעמים, הסאגה נמשכת כבר מספר חודשים עבור וגם עבור שכני בפרויקט.
האם יש עילה לתביעה? האם יש מה לעשות בנדון? לפנות כיחידים? לפנות כקבוצה?
תודה על התגובה | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:28:21 |
| רינת שלום רב,
היה והנכם עדיין בתוך תקופת הבדק של המבנה, אז בהחלט יש לפנות לעו"ד שייצג אתכם בעסקת הרכישה ולוודא כי כל התחיבויות הקבלן בנוגע למערכת שהותקנה במבנה מתקיימות וכי מתבצעים מלוא התיקונים הדרושים.
במקרה של מערכת בבית חדש, הנושא אינו מוסדר באמצעות חוק הגנת הצרכן ולכן המועצה תתקשה לסייע. | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:33 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:33:52 |
| שלום,
רציתי לחדש את הביטוח לרכב והופתעתי לגלות שחברת הביטוח שמרה את מספר כרטיס האשראי שלי במערכת שלה. כשביקשתי להסיר את המספר מהמערכת לאחר החיוב עבור החידוש נענתי בשלילה ונאמר לי כי יש רק את 4 הספרות האחרונות ואין אפשרות לעשות בזה שימוש. קצת תמוהה בעיני מאחר והנציגה לא ביקשה מספר נוספים בכרטיס כדי לבצע את העסקה שרציתי.
האם זה חוקי? האם לא ניתן לעמוד על כך שיסירו את הפרטים מהמערכת?
אשמח לתשובתכם. | |
|
|
|
| 2/1/2019 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:26:57 |
| מיכל שלום רב,
אין הפרה של הוראות הדין בעצם השמירה של מספר כרטיס האשראי, ובתנאי שחברת הביטוח עומדת בכל הכללים הקבועים בדין לשמירת מאגרי מידע.
סירובם למחוק את המספר נוגע לעובדה כי ישנה עסקה מתמשכת המתנהלת בין הצדדים משך כל התקופה בה הביטוח בתוקף.
לאחר תום הביטוח, היה והחברה תתעקש על שמירת המספר, הדבר עלול להוות הפרה של פרטיותך. | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:28 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:28:22 |
| שלום רב,
בתחילת חודש נובמבר רכשתי מחברה מסויימת אפל וואץ (שעון חכם) וטרם קבלתי אותו.
האם זה חוקי שההמתנה למוצר לוקחת כל כך הרבה זמן?
הם יכולים להתנער מהאחריות בטענה שהם מחכים למלאי מחו״ל?
מה החוק קובע בנוגע לזה?
תודה מראש על העזרה,
דניאל
| |
|
|
|
| 2/1/2019 08:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2019 | | שעה: | 08:23:00 |
| דניאל שלום רב,
כאשר בית העסק אינו מספק את המוצר בהתאם לתנאים שהובטחו, הדבר מהווה לכאורה, הטעיה לגבי תנאי העסקה ומועד האספקה.
בנסיבות אלו רשאי הצרכן לבטל את העסקה ללא דמי ביטול עקב ההפרה, וכן, במקרה בו מדובר בסיטואציה שגרמה לו נזקים כלכלים מוכחים, רשאי לדרוש פיצוי בגין נזקים אלו מבית העסק. | |
|
|
|
| 1/1/2019 13:31 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 13:31:53 |
| שלום,
קנינו כיור ולאחר שבועיים כשבעל המקצוע (לא מטעם החברה בה קנינו) הגיע להרכיב את הכיור, התגלה כי הכיור היה שבור. מסתבר שבחשבונית רשום לפתוח את המוצר ולדווח תוך 24 שעות על השבר. הדבר לא נעשה כי לא רצינו לגעת באריזה ולגרום לנזק ולכן חכינו לבעל המקצוע. האם יש מה לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:12:53 |
| שלום רב לינוי,
היות שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, הרי שבמקרה זה רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 1/1/2019 13:31 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 13:31:50 |
| שלום,
קנינו כיור ולאחר שבועיים כשבעל המקצוע (לא מטעם החברה בה קנינו) הגיע להרכיב את הכיור, התגלה כי הכיור היה שבור. מסתבר שבחשבונית רשום לפתוח את המוצר ולדווח תוך 24 שעות על השבר. הדבר לא נעשה כי לא רצינו לגעת באריזה ולגרום לנזק ולכן חכינו לבעל המקצוע. האם יש מה לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:12:27 |
| שלום רב לינוי,
היות שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, הרי שבמקרה זה רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 1/1/2019 13:10 |
ינון עידן |
 | | מחבר: | ינון עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 13:10:37 |
| | חברה שקנתה תוכנה ומבקשים לעשות עדכון וכל שנה זה נחסם ומבקשים תשלום רציתי לדעת האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 1/1/2019 13:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 13:15:34 |
| | נראה כאילו מדובר על עסקה לשנה. נראה לי חוקי כל עוד מיידעים אותך על כך לפני הרכישה. | |
|
|
|
| 1/1/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:11:08 |
| שלום רב ינון,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה ופנייתך הינה בעבור רכישה שבוצעה בהיות בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
אנא נסה לברר מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
|