| 8/1/2019 11:29 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:29:09 |
| מאוד קשה להשיג אותכם טלפונית,
איך אפשר להסיר את ההודעה שפרסמתי לפני כן???
העלתי עם פרטים אישיי,
ואני רוצה לערוך את ההודעה מחדש. | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:47:27 |
| | ההודעה נערכה והוסרו ממנה פרטייך האישיים. | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:57 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:57:11 |
| קניתי אריחי מטבח שמביאים אריחים מיוחדים
במעמד הקניה נאמר לי שאני צריך 12 מ"ר ו2 שקי רובה ויעדכנו אותי על יום האספקה וזאת תהיה כנראה חמישי או שישי באותו שבוע.
כשהלכתי לשאול ביום שישי שלא קיבלתי טלפון המוכרת התעצבנה שבאתי לאחר שעות פעילות של המחשסן שלא ידעתי עליהם אך כשהבינה שזאת טעות שלה הסכימה שאני אקח יחד איתה מהמחסן תוך כדי אמירות מוזרות שאני צריך לקחת בזריזות ובלי להפריע וסיפקה לי 24 קרטונים.
אחרי שעשינו את החיפוי ראיתי שנשאר לי 10 קרטונים סגורים ועוד אחת פתוח התקשרתי וביקשתי להחזיר וכמובן בקשתי סורבה תוך כדי זלזול וצעקות.
בהמשך לפניות במהלך שבוע שעבר שעדיין היה תוך 14 ימים מיום הקניה לא קיבלתי התיחסות
האם אוכל להחזיר ולקבל כסף ששולם במיותר בחזרה
כמו כן תוך כדי בירור של הנתונים הבנתי שהכמות ששולם הינה עבור 28 קרטונים ולא 24 כפי שסופק | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:45:11 |
| רוני שלום רב,
לעניין ביטול חלקי של העסקה:
היה ומדובר במוצר קטלוגי שהוזמן מתוך קטלוג בית העסק ומגיע בחבילות סגורות במידה סטנדרטית - ניתןל בטל את העסקה בתהאם לתקנות ביטול עסקה ובתנאי שהמחיר הנו מחיר בגין ארגז ואז הביטול יעשה עבור הארגזים הסגורים שלא נפתחו ולא נעשה בהם שימוש ,ובניכוי דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
לעניין האספקה - יש לדרוש החזר בגין ההפרש בין הסכום ששולם לכמות שסופקה, ובתנאי שיש בידך הוכחות לטענה כאמור.
בשלב ראשון יש העלות את הדברים על הכתב ולהעביר פנייה מסודרת לבית העסק בדרישה לביטול עסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה ולהחזר בגין כל חיוב שבוצע ביתר, במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 11:04 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 11:04:32 |
| שלום
אחותי ואני נרשמנו לקורס באומנות. אחותי נרשמה ראשונה לקורס (דרך הטלפון) שחל במועד אוקטובר ולאחר מספר ימים כשביקשה להוסיף גם אותי לקורס נאמר לה מטעם בית הספר שמעביר את הקורס כי לא נשאר מקום והוצע לה להצטרף יחד איתי למועד הבא של הקורס שיחול בנובמבר (אמצע נובמבר לכל המאוחר).
לאחר שנרשמתי גם אני, דרך הטלפון, קיבלנו מייל שבו לא היה ברור תאריך תחילת הקורס. התקשרנו לבדוק ונאמר לנו שיתחיל במועד שנאמר לנו טלפונית - נובמבר.
לאחר אי אלו דברים חיכינו לחודש נובמבר וכשראינו שאנחנו כבר מתקרבים לסוף נובמבר אחותי התקשרה למנהל בית הספר שאמר לה שהקורס יתחיל בדצמבר. לאור כל הארועים ושינויי התאריכים החלטנו כי נרצה לבטל את השתתפותנו בקורס. בשיחה עם המנהל הוא טען כי עלינו לעשות זאת במכתב רשום בלבד. יום אחרי כן הגענו עצמאית אל משרדו בבית הספר והוא סרב לקבל את המכתבים מאיתנו ידנית אלא רק בדואר. לאחר כשבוע המכתב התקבל במשרדם ולאחר שבוע נוסף קיבלנו תשובה שלילית כמובן מבית הספר על ביטול ההרשמה והם היו מוכנים להחזיר רק 50% מהסכום.
יש לציין כי בשיחות איתו הוא טען כי לפי התקנון שלהם אם בקשת הביטול נעשית בפחות מ14 יום לפני מועד הקורס הוא לא יוכל להחזיר לנו את הסכום המלא
לכן עשינו את כלל המאמצים (שיחות טלפוניות והגעה עצמאית עם המכתב) כדי להמנע מהגעה ל14 ימים האלו. לתחושתנו מצדם נעשו כלל המאמצים שכן להגיע ל14 יום כדי שלא יחזירו לנו את הכסף.
מה עלינו לעשות ?
האם עלינו להגיש תביעה בנפרד או ביחד?
אשמח לייעוץ | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:41:35 |
| רחל שלום רב,
מכיון שבית העסק שינה את מועד פתיחת הקורס, הרי שלכאורה מדובר בהפרת הסכם.
כמו כן, העובדה כי בית העסק דרש כי הביטול יתבצע רק במכתב רשום, גם היא מהווה הטעיה, שכן הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק בכל דרך, כולל טלפונית.
יש להעביר לבית העסק מייל, לפיו מדובר בהרת הסכם ההתקשרות וכי מדובר בעסקת מכר מרחוק, ועל כן קמה הזכות לביטול העסקה ללא דמי ביטול עקב ההפרה, או לחלויפן, לפנים משורשת הדין, רשאי העוסק לגבות סך של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, בגין ביטול העסקה.
עליו להפסיק את החיובים ולהשיב את הכספים לא יאוחר מ 14 ימים מיום בקשתכן ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל, אנא הגישו תלונה (משותפת) למועצה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 15:46 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 15:46:39 |
| היי הילד קיבל מתנה מכשיר סלולרי שנרכש באילת ברשת בסט מובייל המכשיר נרכש בצבע שחור והילד ביקש להחליף צבע לכחול נענו בשלילה למתן ההחלפה בסניף בבאר שבע וכחלופה בחרנו לבטל את העסקה כי הילד לא היה מעוניין בצבע וגם לזאת נענו בשלילה ונאמר לנו שהביטול ניתן לבצע אך ורק באילת .
התשלום בוצע במזומן כמו כן מיותר לציין שאנו עומדים בכל הכללים שקבע המחוקק לנושא הביטול אריזתו המקורית 14 יום וכו
אשמח לדעת האם רשת קמעונית או סלולרית יכולה להחליט כי ביטול עיסקה למכשיר שנקנה באילת חייב להתבצע באילת | |
|
|
|
| 7/1/2019 16:31 |
ליאור |
 | |
|
| 7/1/2019 16:31 |
ליאור |
 | |
|
| 8/1/2019 13:25 |
ליאור |
 | |
|
| 8/1/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:41:41 |
| ליאור שלום רב,
ראשית אנו משתדלים לענות על פי הסדר, על כן הקפצת ההודעה מעבירה אותך למעשה לסוף התור.
לעניןי שאלתך - היה ולא מצוין בקבלת הרכישה כל הגבלה הנוגעת לתנאי ביטול העסקה, הרי שבית העסק אינו רשאי לסרב לבטל את העסקה גם מחוץ לעיר.
היה וישנה התייחסות לנושא בקבלה, הדבר תקין, שכן לעיתים קרובות סניפים בעיר אילת מנהלים מערכת חשבונית נפרדת ועל כן הם מהווים למעשה חנות פרטית שאינה קשורה לרשת כולה.
על כן, על מנת לבחון את הנושא יש לראות האם ישנה התייחסות כאמו בחשבונית או בשילוט בבית העסק. | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:19 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:19:48 |
| | אין התייחסות מצד בית העסק רשום שביטול עיסקה יתבצע על פי חוק הגנת הצרכן | |
|
|
|
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:19:48 |
|
|
|
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:19:53 |
|
|
|
| 9/1/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:38:20 |
| אם כך, יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק ולציין את מכלול השתלשלות העניינים.
יש לציין בפניהם כי תקנות ביטול עסקה מאפשרות את הביטול, וכי העובדה כי בעת הבקשה לביטול נמסר לכם כי לא ניתן לבצע ביטול עסקה מכיון שהמכשיר נרכש באילת מהווה הטעיה אסורה והיה על העוסק לציין זאת במפורש בעת הרכישה.
בסיום הפנייה יש לציין כי מוטלת חובה להשיב את הכספים לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום הביטול וכי אתם דורשים כי כך יעשה.
במקביל, אנא הגישו תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:30 |
סלבה |
 | | מחבר: | סלבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:30:23 |
| שלום שמי סלבה, לפני פחות מחודש בפייסבוק ראיתי מוצר שהתגלגל בפירסום שעיניין אותי וכך רציתי לעשות מתנה לבית ולרכוש מכשיר יבוש וגיהוץ שנקרא effie' שעלה 100 $ , עשיתי רכישה דרך אינטרנט , הכסף ירד מכרטיס אשראי, עוד לא היה לי פיי פאל וגם נדמה לי שלא היתה אופציה בתשלום בפיי פאל בקניי זו, לא משנה, עכשיו אני מבין שזה הכל שקר ורמאות , לא קיבלתי כלום , נעלמה tracking history
וחוץ מזה הם כניראה עשו צחוק ושלחו לי הביתה בחבילה קטנה שמצאתי בתא דואר שיה בתוכה חתיחת פלסטיק קטנה ועל החבילה מדבקה עם שם שלי ותאריך שליחה שתואם למשראיתי ב TRACKING HISTORY
החברה ניקראת FINEOFFERING
השאירו מייל SUPPORT
לא אתר ולא מייל כבר לא נפתחים, כאילו הכל מת, פניתי לויזה שם ענו לי שהם נמנעים להיכנס לעסקאות שכבר בוצעו ואין תשלום עתידי והפנו אותי להגנה לצרכן, דיברתי הבוקר עם נציג שאמר לי לכתוב בפורום , מצפה לעזרתכם תודה
| |
|
|
|
| 9/1/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:33:23 |
| סלבה שלום רב,
היה ומדובר בחברה זרה המועצה לא תוכל לסייע, שכן למעשה לא ניתן יהיהל תבוע את בית העסק בבית משפט במדינת ישראל.
הדרך היחידה היא לפנות לחברת האשראי בכתב ולציין כי לא קיבלת שום מוצר ועל כן מדובר בכשלון תמורה מלא ולא בויכוח על איכות או טיב המוצר שנרכש.
היה וחברת האשראי תסרב לסייע גם לאחר פנייה בכתב, לצערי, לא ניתן יהיה לפעול במקרה זה. | |
|
|
|
| 6/1/2019 23:06 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/01/2019 | | שעה: | 23:06:40 |
| שלום,
בתאריך 26/12/18 שלחתם לי מייל בנוגע לתלונה שהגשתי ולא טופלה על ידכם, חרף פניותיי הרבות. במייל זה אתם מבקשים לדעת האם הבעיה נפתרה, וכי במידה ולא אשיב למייל זה עד ה-16/01/19, הפניה תיסגר.
השבתי מיד במייל כי הפניה עדיין לא נפתרה, אך אתם ממשיכים להתעלם מפניותיי.
חוסר הטיפול בפניה במקרה זה פשוט מגוחך, והייתי מצפה לטיפול ראוי על אחת כמה וכמה.
| |
|
|
|
| 7/1/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 10:33:56 |
| חן שלום רב,
העברתי את פנייתך לאחראית על התחום וביקשתי כי תיצור עמך קשר טלפוני בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:38 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:38:26 |
| שלום
זו בדיוק התשובה שקיבלתי בכל אחת מהפעמים שפניתי אליכם בפורום.
לא קיבלתי אף פניה מהאחראית בתחום עד כה.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:31:24 |
| שלום רב,
נעשה אתמול ניסיון ליצור קשר טלפוני, אך ללא מענה.
בכל מקרה התיק הועבר למחלקת אכיפה אזרחית על מתנ לבחון האם ניתן לסייע לאחר תגובת בית העסק. | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:02 |
שירן מ |
 | | מחבר: | שירן מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:02:19 |
| היי,
אני לא יודעת אם זה המקום שייתן לי תשובות בנושא אבל נתקלתי במשהו הזוי ביותר שמעולם לא שמעתי עליו מראש.
אני בסיום התואר שלי באוניברסיטת אריאל ועכשיו צריכה לעשות טופס טיולים. הטופס שלי הגיע לשכר לימוד ובאורח פלא ולמרות שכבר שילמתי את חובותיי לפני תחילת טופס הטיולים, קיבלתי שיחת טלפון בשבוע שעבר מדור שכר לימוד בטענה שיש לי "חובות גרירה" בסהכ של 1230₪ כדי לסגור את התואר. אציין אומר שעשיתי את התואר ב4 שנים במקום 3 באישור המזכירות האקדמית ולאחר שילדתי את בני הבכור והייתי חייבת לחלק את זה בכדי שאוכל גם לעבוד, ולא נאמר לי במהלך הדרך בשום מקום שבמידה ואגרור את התואר שנים נוספות אני מחויבת בתשלום. עבור כל שנה שלמדתי שילמתי גם את דמי הרישום וכמובן את הקורסים, וכרגע אני במצב שאני צריכה לשלם על משהו שמצאתי משומקום בכדי לקבל את התואר. מישהו מכיר את המושג הזה "חובות גרירה"? זה לא משהו שאמורים לומר אותו לפני? זה חוקי בכלל? | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:53:01 |
| שירן שלום רב,
על מתנ לבחון את תקינות החיובים ועמידתם בכללים החלים על אוניברסיטאות יש לפנות למועצה להשכלה גבוה על מנת שיתנו דעתם לחיוב כאמור ולעובדה כי לא נמסר מידע בעניין.
ניתן לפנות למל"ג באמצעות הקישור הבא:
https://che.org.il/pniot/ | |
|
|
|
| 8/1/2019 21:29 |
שירן מ |
 | |
|
| 7/1/2019 11:17 |
יהלומית |
 | | מחבר: | יהלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 11:17:33 |
| | שלום רכשתי קופון לתספורת,צבע ופן. התקשרתי לתאם ונאמר לי שזה רק תספורת ,פן ושורשים. בקופון כתב צבע ולא שורשים. האם אני זכאית לכסף בחזרה ולא רק לזיכוי? לא הייתי רוכשת את הקופון אם הייתי יודעת זאת מראש | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:18:17 |
| שלום וברכה יהלומית,
עלי לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים הרלוונטיים, קרי בית העסק מוכר הקופן לבינך, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו'. ככל שישנה הטעיה אסורה באשר למוצר לשנרכש ו/או הפרה של ההסכמות שבין הצדדים בהחלט יש מקום לאפשר לך ביטול העסקה וקבלת מלוא התמורה ששולמה בחזרה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 17:35 |
יהלומית |
 | | מחבר: | יהלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 17:35:53 |
| שובר עבור תספורת או טיפול לבחירה, סטודיו ויולטה, פלורנטין
ויולטה היא מעצבת שיער בכירה וקוסמטיקאית עם נסיון של מעל 10 שנים בתחום ועם הרבה אהבה למקצוע. בסלון של ויולטה מוצעים מגוון טיפולי יופי: מניקור, פדיקור, בניית ציפורנים, שעווה, שעווה ברזילאית, עיצוב גבות, טיפולי פנים, הלחמת ריסים, איפור קבוע, תספורות, החלקות שיער ועוד.
יש לבחור את השובר הרצוי לרכישה:
• תספורת גבר ב-29 ₪ בלבד במקום 60 ₪
• צבע אישה ב-79 ₪ בלבד במקום 170 ₪
• תספורת + פן ב-89 ₪ בלבד במקום 200 ₪
• תספורת + צבע + פן ב-109 ₪ בלבד במקום 320 ₪
• תספורת + פן + גוונים ב-159 ₪ בלבד במקום 550 ₪
• החלקת קראטין ב-299 ₪ בלבד במקום 400 ₪
• החלקה יפנית ב-499 ₪ בלבד במקום 1200 ₪
תקף למימוש מיידי!
השובר תקף עד יום שישי 30/08/19.
השובר תקף בימים הבאים: א'-ה' בין השעות 09:00-22:00 ובימי ו' בין השעות 09:00-17:00
בתיאום מראש בטלפון 054-6502531 | |
|
|
|
| 7/1/2019 15:52 |
לידיה רפאל |
 | | מחבר: | לידיה רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 15:52:09 |
| ב- 2/1 רכשי עגלת טיולון לפעוט בין שנתיים העגלה הייתה בתוך אריזה סגורה וכשביקשתי מהמוכרת לראות את העגלה והצבע היא הודיע לי שאם היא מוציאה את העגלה מהאריזה ומרכיבה אותה לא יהיה ניתן להחזיר את העגלה לחנות. מאחר והייתי בטוחה שהעגלה תתאים לצרכיי לא יחסתי חשיבות להערה ורכשתי אותה. לאחר שהציגה בפניי את העגלה המוכרת קיפלה אותה וכמו שהיא הכנסתי אותה לאוטו כשהגעתי הביתה הסתבר שהעגלה לא התאימה במידות לפעוט. כמובן שקיפלתי את העגלה חזרה ותכף למחרת חזרתי לחנות וביקשתי להזדכות . המוכרת סירבה בכל תוקף בתואנה שהיבואן לא יזכה אותה. לאחר דין ודברים ביקשה שאשאיר את העגלה וחשבונית הקניה כי היא רוצה לבדוק עם היבואן האם הוא יהיה מוכן לזכות אותה ובהתאם לכך היא תתנהל מולי. למחרת המוכרת התקשרה ויידעה אותי שהסוכן זכה אותי וכל שהיא יכולה לעשות למעני זה לתת לי פתק החלפה.
האם במסגרת החוק אני רשאית לקבל החזר כספי או להסתפק בפתק החלפה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:10:32 |
| לידיה שלום רב,
עגלות ילדים וטיולונים אינם כלולים במסגרת תקנות ביטול עסקה, ועל כן, כאשר הטיולון הורכב ונתפחה אריזתו, למעשה אין זכות ביטול עסקה על פי התקנות.
במקרה כזה, בית העסק רשאי להחליט האם הוא מאפשר החלפה או זיכוי, בהתאם למדיניותו, כך שאין הפרה של הוראות הדין מצד בית העסק בעניין זה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 15:34 |
לידיה רפאל |
 | |
|
| 8/1/2019 10:54 |
עליזה עוז |
 | | מחבר: | עליזה עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 10:54:00 |
| שלום רב
מה אומר החוק על ביטול עיסקה על רכישת טיול מאורגן לחו״ל לאזרח ותיק , תוך כמה זמן ניתן לבטל עיסקה כזו, ולצורך הענין מה נחשב אזרח ותיק כי בכל מקום שקראתי ציינו גיל אחר
אשמח להתייחסות | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:12:40 |
| עליזה שלום רב,
ההוראות מנויות בסעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן.
אזרח ותיק לצורכי חוק הגנת הצרכן הוא אזרח שמלאו לו 65 שנה, הן לנשים והן לגברים.
אזרח ותיק רשאי לבטל עסקה טלפונית בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה, ובמקרה של עסקת נופש בתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
מצ"ב הוראות הסעיף המלואן:
14ג1. (א) בסעיף זה –
"אדם עם מוגבלות" – כהגדרתו בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998;
"אזרח ותיק" – מי שמלאו לו 65 שנים;
"עולה חדש" – מי שטרם חלפו חמש שנים מיום שניתנה לו תעודה עולה או תעודת זכאות כעולה ממשרד העלייה והקליטה;
"עסקת מכר מרחוק" – כהגדרתה בסעיף 14ג(ו);
"תעודת זכאות כעולה" – תעודה שמנפיק משרד העלייה והקליטה למי שנמצא זכאי לסיוע כעולה על פי נוהלי המשרד.
(ב) בעסקה ברוכלות שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית ההסכם, מיום מסירת הנכס או מיום קבלת הפרטים שנקבעו בתקנות לפי סעיף 14(ד), לפי העניין, לפי המאוחר.
(ג) בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית.
(ד) ביקש צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, לבטל עסקה ברוכלות לפי סעיף קטן (ב) או עסקת מכר מרחוק לפי סעיף קטן (ג), רשאי העוסק לדרוש ממנו להציג לפניו תעודה המוכיחה שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, ובלבד שלא ידרוש ממנו הוכחה נוספת לשם מימוש זכות הביטול כאמור; הצרכן יציג לפני העוסק אחד מהמסכים שלהלן, לפי העניין, או ישלח לו עותק שלו, לרבות באמצעות תקשורת אלקטרונית או פקסימיליה:
(1) תעודה שניתנה לצרכן מהמדינה המעידה על כך שהוא אזרח ותיק;
(2) תעודת עולה או תעודת זכאות כעולה;
(3) תעודה המעידה על כך שהצרכן הוא אדם עם מוגבלות לתקופה העולה על שישה חודשים, שניתנה מגורם המוסמך על פי חוק לקבוע קיומה של מוגבלות כאמור;
(4) תעודה המנויה בתוספת החמישית; השר, בהתייעצות עם השר הנוגע בדבר, רשאי, בצו, לשנות את התוספת החמישית.
(ה) הוראות סעיף זה באות להוסיף על הוראות סעיפים 14 ו-14ג ולא לגרוע מהן. | |
|
|
|
| 8/1/2019 10:30 |
סוזנה |
 | | מחבר: | סוזנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 10:30:20 |
| האם תיקון לחוק הטכנאים נכנס כבר לתוקף או רק ב 1.2.19
מדובר בהובלת רהיטים והרכבתם
כמו כן אם מעוניינת לתבוע את מי אני תובעת את מי שמכר או חברת האם שביצעה את ההובלה? | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:08:11 |
| סוזנה שלום רב,
הסעיף חל היום על התקנה של מוצרים ופירוקם, אך אינו חל על הובלה.
יש לדרוש את הפיצוי מהחברה אשר אחראית על ההתקנה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:53 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:53:20 |
| שלום רב,
פניתי לשיעור ניסיון ב EMS Club בעלות של 110שח
לאחר האימון ניסיון שכנעו אותי לקחת חבילה של 4 אימוני ניסיון נוספים ועל האימון הנוכחי לא לשלם מעין 4+1 שילמתי להם על 4 אימונים 520 ש"ח.
לאחר 3 ימים התקשרתי ושלחתי מייל שברצוני לבטל את 4 השיעורים כי שיטת האימון לא מתאימה לי וכי עדיין לא התחלתי את 4 האימונים בכלל, ולהחזיר לי את הכסף בניכוי 110 ש"ח של האימון ניסיון.
הם מצדם לא מוכנים למרות שלא עברו 14 יום בטענה שבחוזה רשום שלא ניתן לבטל שיעורי ניסיון.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:06:27 |
| שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, העסקה המתוארת לכאורה, אינה ניתנ לביטול שכן היא אינה מנויה בתקנות (שכן אי אפשר לגדירה כ"חוג" או "קורס" ), אך על מתנ לבחון את הנושא יותר לעומק, אודה אם תגיש תלונה באמצעות האתר ותצרף את הסכם ההתקשרות על מניתן שנוכל לבחון את תקינותו.
| |
|
|
|
| 8/1/2019 09:27 |
איתן בר-סלע |
 | | מחבר: | איתן בר-סלע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:27:44 |
| החלטתי להצטרף לטיול על סמך תיאור חוויה של טיפוס להר געש וצפייה על הלבה בתוך הלוע.
שבועיים לפני הטיול במפגש קבוצה, הסתבר שההר התפרץ לפני שנתיים והלוע קרס, כך שאת מה שתואר בתכנית הטיול לא ניתן לראות.
לאחר בדיקה, ראיתי שחברה אחרת שמוכרת את אותו טיול, רשמה בברור בתחילת התכנית ולקראת הסוף ב"הדגשים חשובים", את מה שקרה להר ושהיו קבוצות שראו במקומות אחרים בהר מחזות יפים והיו קבוצות שחזרות מאוכזבות.
היותר והחלטתי להצטרף הייתה רק חווית הר הגעש, אני רוצה לבטל את השתתפותי מבלי שאחויב בדמי ביטול. מה הדין ?
| |
|
|
|
| 8/1/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:02:32 |
| איתן שלום רב,
ניתן להעלות טענה לפיה מדובר בהטעיה לגבי תנאי העסקה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
הטעיה כאמור מזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה ללא דמיביטול, ובלבד שמדובר בהפרה יסודית של הסכם ההתקשרות.
השאלה היחידה היא האם ניתן יהיה להוכיח כי מדובר בהפרה יסודית ומהותית ביחס לעסקה כולה.
במקרה ובית העסק יתכחש לכך שמדובר בפרט מהותי, אך ורק בית המשפט יוכל להכריע לגבי ההפרה ומשמעותה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 09:10 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 09:10:38 |
| שלום,
קניתי אתמול מכונת קפה, כשחיברתי אותה לחשמל ומילאתי מים במיכל, התברר שחלק מהפונקציות שלה לא עובדות. לא יכולתי לדעת את זה לפני שחיברתי לחשמל ולמים.
האם אני יכול להחזיר את המכונה (יש לי את האריזה המקורית) ולדרוש חזרה את הכסף? | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:59:27 |
| אורי שלום רב,
היה והמכונה נרכשה בחנות ובאופן פרונטאלי, ועלותה גבוה מ 150 ש"ח, למעשה מרגע שבוצע חיבור לא יחולו תקנות ביטול עסקה אלא תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, ועל כן יש להודיע לנותן האחריות על התקלה ולברר האם מדובר בתקלה קלה הדורשת תיקון, או שהדבר מהווה עילה להחלפת המוצר.
על אף האמור לעיל, ניתן להעלות טענה לפיה מדובר בהפרה יסודית של הסכם הרכישה ולבקש את ביטול העסקה, אך היה ובית העסק יסרב, הדבר ידרוש פיניה לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 7/1/2019 23:20 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 23:20:47 |
| רכשנו כרטיס טיסה מחברת אירופלוט (שלה יש נציגות ישראלית), אולם דרך סוכנות שנקראת GOTOGATE שלפי מה שאני מבינה מחיפוש באינטרנט - אין לה נציגות בארץ.
אנחנו רוצים (יותר נכון - צריכים) לבטל את כרטיסי הטיסה להודו שקבועים ל7.2, (בעקבות הבנה ממרפאת המטיילים שאיננו יכולים לטוס בגלל שאני בהריון, על אף שרופא הנשים אמר שזה בסדר והזמנו את הכרטיסים בהסתמך על כך).
gotogate מסרו לנו שזה לא אפשרי לקבל החזר ואירופלוט (חברת התעופה) אמרו שמכיון שקנינו את הכרטיסים דרך gotogate עלינו לפנות ישירות אליהם ורק הם יכולים לטפל בבקשת הביטול.
האם יש דרך לקבל החזר על ביטול כזה למרות שהסוכנות ממנה הזמנו לא מחויבת לחוק הגנת הצרכן?
תודה רבה!! | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:55:26 |
| שלום וברכה רוני,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה כמתואר, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה. חוק הגנת הצרכן מחייב לעמדת המועצה כל חברה זרה המציעה את מרכולתה בארץ, וזוהי לעניות דעתנו המגמה הרווחת בפסיקות בתי המשפט בעניין. בכל מקרה אחר יש לעיין בהסכמות שבין הצדדים לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, או ליישב את המחלוקת הרפואית המצויינת בפנייתך. | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:04 |
ליאור |
 | |
|
| 8/1/2019 13:23 |
ליאור |
 | |
|
| 8/1/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:41:54 |
| ליאור שלום רב,
ראשית אנו משתדלים לענות על פי הסדר, על כן הקפצת ההודעה מעבירה אותך למעשה לסוף התור.
לעניןי שאלתך - היה ולא מצוין בקבלת הרכישה כל הגבלה הנוגעת לתנאי ביטול העסקה, הרי שבית העסק אינו רשאי לסרב לבטל את העסקה גם מחוץ לעיר.
היה וישנה התייחסות לנושא בקבלה, הדבר תקין, שכן לעיתים קרובות סניפים בעיר אילת מנהלים מערכת חשבונית נפרדת ועל כן הם מהווים למעשה חנות פרטית שאינה קשורה לרשת כולה.
על כן, על מנת לבחון את הנושא יש לראות האם ישנה התייחסות כאמו בחשבונית או בשילוט בבית העסק. | |
|
|
|
| 7/1/2019 22:00 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 22:00:13 |
| בביקור ביס פלנט ראשון לציון, לאחר קניית כרטיסים לסרט, קנינו אוכל מרשת "מקדונלדס" הנמצאת בתוך המתחם. לכשרצינו להכנס עם האוכל לבית הקולנוע - נאמר לנו כי אין באפשרותם את הכנסת האוכל כי "הם לא מאפשרים כניסה של מזון חם" והפנו לתיקון החוק.
לאחר עיון בפורום ובשאילתות, אנו מנסים להבין האם מתחם האוכל של יס פלאנט, אשר שוכן במתחם "יס פלאנט" קולנועים, נחשב כאוכל אשר העוסק מוכר במקום, שכן כל מתחם יס פלאנט בבעלותם ותפעולם, ולא רק אולמות הקולנוע.
כל מהותו של המבנה הינו יס פלאנט ובתוכו מושכרים למסעדות במתחם הקולנוע חללים, אך עדיין לא מאפשרים הכנסת מזון ממסעדות אלו לתוך אולם הקולנוע ובכך היא האישיות המשפטית המרוויחה למעשה ממניעת הכנסת מזון ושתיה והיא, על פי התיקון, לא חייבת להיות זו שמוכרת בעצמה במקום, מזון ושתיה.
אשמח לדעת האם יש בטוענה זו הגיון ו/או עבירה של בית העסק על חוק הגנת הצרכן.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:29:32 |
| שלום וברכה דרור,
אין בנסיבות העניין כמתואר בפנייתך משום עבירה על הוראות החוק מצד בית העסק לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 7/1/2019 21:07 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 21:07:55 |
|
רכשתי שרשרת לבת זוגי בתאריך 6.11.18 בחנות באילת (החנות היא חלק מרשת קטנה הפזורה בארץ).
באותו היום נתתי לבת זוגי את השרשרת ושמה לב שהשרשרת קצרה מדי.
באותו היום הגענו לסניף אחר של הרשת בשביל להבין אם אפשר לתקן לשרשרת ארוכה. לאחר שאחת. העובדות דברה עם המנהל, וטענו שאפשר לתקן את השרשרת.
לאחר כחודש, בת זוגי קבלה טלפון שהשרשרת מוכנה ויש לגשת. לסניף. בת זוגתי הגיע לסניף וראתה שהשרשרת לא תוקנה ובקשה לתקן אותה בשנית.
השרשרת עברה לתיקון בשנית. לאחר כחודש (22.12), התקשרתי למנהל (המספר מפורסם באתר של החברה), ושאלתי מהו צפי תיקון, וכל שבוע אני שומע שהשרשרת תהיה מוכנה בעוד כשבוע.
השבוע השרשרת נאבדה באספקה לפי טענת המנהל.
אני כבר לא מעוניין בשרשרת הזו, בגלל העוגמת הנפש הזו. המנהל לא מוכן לשמוע ולהחזיר את הכסף.
האם אוכל לקבל את הכסף בחזרה? אם כן, מהו התהליך? | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:22:26 |
| שלום וברכה גיא,
לעניות דעתנו החיוב המרכזי בפרשה המתוארת בפנייתך הינו של בית העסק שהתחייב להאריך את השרשרת לספק לך את השרשרת מתוקנת כפי שהתחייב, ואולי אף לפצות בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות העניין. ברם, לא ברור מפנייתך מהו הפתרון במציע בית העסק לאובדן השרשרת. נסה לבוא בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לפתרון הפרשה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 21:31 |
מרק |
 | | מחבר: | מרק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 21:31:04 |
| שלום,
רכשתי מיטה זוגית. המיטה הגיעה מלאה פגמים: תפר פרום בגב המיטה, ארגז מצעים ללא לשונית הרמה, שבר בעץ המסגרת של המיטה. אמנם בית העסק טוען שניתן לתקן את הליקויים אך אינני מעוניין במיטה שעברה מקצה שיפורים ולכן מעוניין לבטל את העסקה ולהחזיר את המיטה.
כיצד עליי לפעול?
תודה | |
|
|
|
| 8/1/2019 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 13:01:15 |
| מרק שלום רב,
היה והמיטה הורכבה בביתך, למעשה בשלב זה לא תקום הזכות לביטול העסקה, שכן התקנות אינן מאפשרות ביטול בשלב זה, ועל המקרה יחולו הוראות חוק המכר.
חוק המכר מחייב את הצרכן לאפשר לעוסק לתקן את הליקויים בטרם תקום הזכות לביטול עסקה.
היה ולא ניתן יהיה לתקן את הליקויים, או שהליקויים יחזרו על עצמם, אז תקום הזכות לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 7/1/2019 14:54 |
עדנה שלו |
 | | מחבר: | עדנה שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:54:19 |
| בתאריך 11/11/2018 רכשתי מחברת סמסונג מכשיר סורלרי דגם J 800
המוכרים המליצו מאוד על הדגם הנ"ל למרות שהתכוונתי לרכוש דגם אחר , הטענה שלהם שזה דגם מתקדם יותר והמצלמה הרבה יותר טובה ויש לה 2 מצלמות וכול.....
למחרת התחרטתי וניגשתי אליהם להחליף את הדגם בדגם שרציתי או אחר כי הבנתי שלמכשיר שהמליצו עליו יש הרבה בעיות.
כמובן לו הסכימו טענתם שפתחתי את המכשיר, אבל במקרה הזה אי אפשר אחרת כי הם בעצמם הכניסו את הסים וכול...
בלית ברירה הסכמתי ולאחר שבוע בנסיעתי לטיול מאורגן בחול למשך 15 יום כל התמונות היו מטושטשות פשוט המצלמה המשובחת לה הייתה תקינה כלל .
מיד ניגשתי אליהם עם חזרתי מחו"ל והכניסו לתיקון . דיברתי עם שרות לקוחות והבעתי את גודל אכזבתי והם הבטיחו לפצות אותי רק אחרי התיקון .
כעבור 10 ימים המכשיר תוקן וביקשתי להחליף את הדגם ולו רק שסירבו גם ענו שהם לו מפצים אותי אחריות שלהם נגמרת עם התיקון ולו משנה אם התמונות נהרסו לי וכל ההקלטות של ההרצאות הלימודים במכללה נמחקו לי וזה לו עניינם .
אני פונה אליכם בסיוע להבין את מה שמגיע לי ואם אוכל לפעול הלאה נגדם.
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה מראש עדנה
| |
|
|
|
| 8/1/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 12:58:59 |
| שלום וברכה עדנה,
קשה יהיה לעניות דעתנו לבסס טענה לפגם בייצורו של המוצר בנסיבות ובחלוף כחודשיים ממועד הרכישה. ברי כי ישנה אחריות יצרן של שנה ממועד הרכישה, ועל בית העסק הרלוונטי נתן שירותי האחריות לתקן כל פגם וליקוי המתגלה במוצר, בכפוף להוראות התקנות. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה בו לא ממלא נותן השירות אחר חובתו לתקן את המוצר עליו להעמיד מוצר חלופי חדש תקין ושווה ערך או להשיב את התמורה, לבחירת נותן השירות. ברם, בשלב זה נראה כי נותן השירות ממלא אחר הוראות הדין. | |
|
|
|
|