| 9/1/2019 12:15 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:15:04 |
| בתאריך 20.12 הזמני מוצר דרך אתר ישראלי שעובד עם כל מיני ספקים.
לפי מה שהיה כתוב באתר המשלוח הוא 7 ימי עסקים.
אחרי שעברו 7 ימי העסקים פניתי לשרות הלקוחות של האתר לגבי המשלוח ואמרו שיבדקו את זה. אחרי שבמשך השבוע האחרון רדפתי אחריהם כל יום בבקשה לתשובות אתמול נמסר לי שהספק טוען שחברת המשלוחים לקחה את הסחורה אבל חברת המשלוחים טוענת שלא לקחה את הסחורה ובינתיים אני תקועה באמצע ולא מקבלת את ההזמנה שלי למרות שכבר שילמתי עליה ועל המשלוח. האם אני אמורה לחכות שהם יפתרו את זה בניהם? האם הם אמורים לספק לי את המוצר בכל מקרה ואז לפתור את זה? אשמח לעזרה בנושא | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:10:52 |
| שלום רב אור,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ואם ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובציון הוראת הדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:11 |
א. י |
 | | מחבר: | א. י (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:11:31 |
| | קניתי מיטה עם מזרן קשיח למחצה , ליפני 4 חודשים לערך , צד אחד של המיטה זוגית שוקע כולו , מיום א אני בקשר עם שירות הלקוחות של החברה , רק אתמוך פתחו קריאה , ואמרו שיצרו קשר לשליחת טכנאי עד 21 ימי עסקים , האם זה חוקי ? תוך כמה זמן הם מחויבים להגיע ? תודה מראש | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:01:27 |
| שלום רב,
במקרה המתואר, יש לעיין אולי בתעודת האחריות ככל שקיים על מנת לבדוק אם יש התייחסות למועד תיקון המוצר.
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ואם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 12:10 |
דיה זגורי |
 | | מחבר: | דיה זגורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:10:46 |
| שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין החזרת מוצר עד 24 שעות לבין 14 ימי עסקים? האם הדין הוא אותו דין לגביי 5% דמי ביטול?
אין הבדל בין אם המוצר הוחזר עד 24 שעות?
תודה מראש | |
|
|
|
| 9/1/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:56:14 |
| שלום רב דיה,
בהנחה שהמוצר נרכש בעסקה פרונטלית, והמוצר עונה לאחת הקטגוריות עליהם קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין אם בתוך 14 ימים או בתוך יומיים דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 11:43 |
דורית שמילוביץ |
 | | מחבר: | דורית שמילוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:43:55 |
| שלום וברכה. שמי דורית, אבל אני כותבת בשמה של חברתי, טובה לורנץ, שהיא לא טכנולוגית בעליל. אני אעביר לה את כל תגובותיכם.
בשנת 2007 רכשה משפחת לורנץ שולחן אוכל מזכוכית מחברת קליגריס . לשולחן 2 פלטות. העליונה והתחתונה (שנפתחת כשיש צורך). בדצמבר 2010 אירחה משפחת לורנץ בביתה אורחים וכשפתחו את הפלטה התחתונה, התנפצה זאת לרסיסים. מזל שאיש לא נפגע.
הם פנו מיד לחברה קליגריס וגם ליצרן באיטליה, אך נענו בשלילה לכל פניותיהם. החברה טענה שמשפחת לורנץ אחראית לשבירת השולחן.
מאז המשפחה מפחדת להשתמש בשולחן, גם בפלטה העליונה שנשארה והם מוכנים להחליף את השולחן גם במוצרים אחרים, אפילו מהתצוגה.
נשמח לשמוע את חוות דעתכם בנדון. | |
|
|
|
| 9/1/2019 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:01:58 |
| שלום רב דורית,
מתיאור בפנייתך הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (כל אחד טוען אחרת), בו רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 15:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:23:40 |
| | בית-משפט לא יפסוק כאן התיישנות? האירוע קרה ב-2010. | |
|
|
|
| 9/1/2019 12:03 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 12:03:28 |
| | שלום רב. רכשתי ספה בעלות של 2999 שח . הספה הגיעה עם בד שאינו תואם כן לפי הצבע וכן מבחינת האיכות לזה שנבחר בחנות (פגום ואינו דומה כלל ) . נוצר קשר עם החנות , נשלחו צילומים ווידאו כהוכחה והחנות הציעה להביא ספה אחרת חדשה, העשויה מאותו בד שהוזמן . אך לאחר שהספה האחרת הגיע, התברר כי היא נראית עוד יותר גרוע מהקודמת והמובילים אף לא העלו אותה לדירה כי הבחינו בכך. הוצע לי להטל את העסקה ולשלם 100 שח דמי ביטול וכן 150 נוספים משום ששלמתי בכרטיס אשראי . בנוסף שילמתי 450 שח דמי הובלה והרכבה ולטענת החנות אין שום דרך להחזיר לי את התשלום או לקזז ממנו את דמי הביטול . למעשה נוצר מצב ששילמתי 700 שח על שום דבר. מאוד אשמח לקבל את עצתכם. | |
|
|
|
| 9/1/2019 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:13:31 |
| שלום רב יעל,
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה מתי סופק המוצר? האם המוצר הורכב בביתך? האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות? זאת על מנת לבדוק אם במקרה זה את עומדת בתנאי הביטול הקבועים בתקנות ביטול עסקה (בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם שולם בכרטיס אשראי ונגבה עמלה הרי שניתן לדרוש גם את העמלה כנגד המצאת הראיה לתשלום העמלה)
היה ולא קמה לצרכן זכות לבטל מכח תקנות ביטול עסקה הרי שניתן לבדוק את המקרה מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
היה ולא ניתן לתקן את הפגם או לא ניתן לבצע החלפה, הרי שיש לבטל את העסקה לכאורה ללא תשלום דמי ביטול כלשהם | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:06 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:06:27 |
| היי,
אני סגרתי חוזה כלפני חודש וחצי עם נותנת שירות (מאפרת) ליום חתונתי המתקיים ב-6.3
שילמתי מקדמה 300 ש"ח כביכול על איפור ניסיון
אתמול (8.1) התקשרתי על מנת לבטל את העסקה (מזכירה במדובר בחודשיים לפני החתונה)
והיא טענה שאני צריכה לשלם דמי ביטול של 50% מעלות העסקה
הצצתי בחוזה וראיתי שרשום כך:
"במקרה של ביטול עסקה בתוך 14 יום מיום חתימת הסכם זה, יוש ב למזמין העסקה הסכום אותו שילם בניכוי דמי הביטול הקבוים בסעיף 5 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) (5% מסכום העסקה הכולל או 100 ש"ח הנמוך מביניהם"
"במקרה של ביטול עסקה עד חודש לפני מועד החתונה, ישולם לנותלן השירות סכום השווה ל50% מערך העסקה הכולל"
"במקרה של ביטול העסקה עד שבועיים ממועד החתונה, ישולם לנותן השירות סכום השווה ל100% מערך העסקה הכולל"
כשאני חתמתי על החוזה, הבנתי לפי משפטים אלה, כי אם אבטל בחודש שלפני החתונה אני אחוייב ב50 אחוז, ואם אבטל בשבועיים שלפני החתונה אחוייב ב100%.
עכשיו כשבאתי לבטל מולה את העסקה, היא טוענת שב"עד חודש" היא התכוונה בכלל למרגע תום 14 יום שלאחר החתימה עד לחודש שלפני החתונה, ושב "עד שבועיים" היא התכוונה לעד השבועיים שלפני החתונה --> אם לזה התכוונה, אז לפי החוזה בעצם אם אבטל בתוך השבועיים הסמוכים לחתונה אז לא אחוייב כלל? כי היא אומרת שהיא התכוונה ל-עד שבועיים, ולא ב-שבועיים. זה לא הגיוני בכלל.
רציתי לשאול את דעתכם המקצועית
הבנתי שיש פה כפל משמעויות, משמעות ראשונה- אומרת באמת שאם לא הגעתי לחודש\שבועיים שלפני החתונה אני יכולה לבטל - שזה מה שהבנתי כשחתמתי על ההסכם
ומשמעות שנייה אומרת שמתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד חודש לפני החתונה זה 50 אחוז, ומתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד שבועיים לפני החתונה זה 100 אחוז- מה שמשאיר לי את השבועיים עצמם שסמוכים לחתונה לביטול ללא עלות
מעבר לכך, כשהיא שלחה לי את החוזה אתמול כחלק מבקשתי לבטל, ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם, היא פשוט לקחה הודעת sms שרשמתי לה בה שיש לי עוד חברות שירצו להתאפר אצלה והוסיפה לחוזה לאחר שחתמתי עליו
מה ניתן להבין מהחוזה הנ"ל? יש לי אפשרות לבטל חודשיים לפני? או שמא היא צודקת ואין לי? כי נראה שיש פה כמה משמעויות..
והאם יש לה יכולת להוסיף דברים (שרשמתי לה בהודעה)לחוזה לאחר שחתמתי עליו?
| |
|
|
|
| 9/1/2019 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:02:41 |
| שלום רב נוי,
ראשית, לא ציינת אם יש ברשותך העתק מההסכם על מנת להוכיח את טענתך לפיה :
"...ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם..."
שנית, היות ואת טוענת שדרישת החברה אינה בהתאם למוסכם בניכם, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
היה ואת נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:06 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:06:16 |
| היי,
אני סגרתי חוזה כלפני חודש וחצי עם נותנת שירות (מאפרת) ליום חתונתי המתקיים ב-6.3
שילמתי מקדמה 300 ש"ח כביכול על איפור ניסיון
אתמול (8.1) התקשרתי על מנת לבטל את העסקה (מזכירה במדובר בחודשיים לפני החתונה)
והיא טענה שאני צריכה לשלם דמי ביטול של 50% מעלות העסקה
הצצתי בחוזה וראיתי שרשום כך:
"במקרה של ביטול עסקה בתוך 14 יום מיום חתימת הסכם זה, יוש ב למזמין העסקה הסכום אותו שילם בניכוי דמי הביטול הקבוים בסעיף 5 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) (5% מסכום העסקה הכולל או 100 ש"ח הנמוך מביניהם"
"במקרה של ביטול עסקה עד חודש לפני מועד החתונה, ישולם לנותלן השירות סכום השווה ל50% מערך העסקה הכולל"
"במקרה של ביטול העסקה עד שבועיים ממועד החתונה, ישולם לנותן השירות סכום השווה ל100% מערך העסקה הכולל"
כשאני חתמתי על החוזה, הבנתי לפי משפטים אלה, כי אם אבטל בחודש שלפני החתונה אני אחוייב ב50 אחוז, ואם אבטל בשבועיים שלפני החתונה אחוייב ב100%.
עכשיו כשבאתי לבטל מולה את העסקה, היא טוענת שב"עד חודש" היא התכוונה בכלל למרגע תום 14 יום שלאחר החתימה עד לחודש שלפני החתונה, ושב "עד שבועיים" היא התכוונה לעד השבועיים שלפני החתונה --> אם לזה התכוונה, אז לפי החוזה בעצם אם אבטל בתוך השבועיים הסמוכים לחתונה אז לא אחוייב כלל? כי היא אומרת שהיא התכוונה ל-עד שבועיים, ולא ב-שבועיים. זה לא הגיוני בכלל.
רציתי לשאול את דעתכם המקצועית
הבנתי שיש פה כפל משמעויות, משמעות ראשונה- אומרת באמת שאם לא הגעתי לחודש\שבועיים שלפני החתונה אני יכולה לבטל - שזה מה שהבנתי כשחתמתי על ההסכם
ומשמעות שנייה אומרת שמתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד חודש לפני החתונה זה 50 אחוז, ומתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד שבועיים לפני החתונה זה 100 אחוז- מה שמשאיר לי את השבועיים עצמם שסמוכים לחתונה לביטול ללא עלות
מעבר לכך, כשהיא שלחה לי את החוזה אתמול כחלק מבקשתי לבטל, ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם, היא פשוט לקחה הודעת sms שרשמתי לה בה שיש לי עוד חברות שירצו להתאפר אצלה והוסיפה לחוזה לאחר שחתמתי עליו
מה ניתן להבין מהחוזה הנ"ל? יש לי אפשרות לבטל חודשיים לפני? או שמא היא צודקת ואין לי? כי נראה שיש פה כמה משמעויות..
והאם יש לה יכולת להוסיף דברים (שרשמתי לה בהודעה)לחוזה לאחר שחתמתי עליו?
| |
|
|
|
| 9/1/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:59:32 |
| שלום רב נוי,
ראשית, לא ציינת אם יש ברשותך העתק מההסכם על מנת להוכיח את טענתך לפיה :
"...ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם..."
שנית, היות ואת טוענת שדרישת החברה אינה בהתאם למוסכם בניכם, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
היה ואת נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:02 |
אורן שיליאן |
 | | מחבר: | אורן שיליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:02:56 |
| בתאריך 14/12/18 ביצעתי עיסקה טלפונית בחברת טיקטים באמצעות סוכן בשם גיא על חבילת ספורט ברומא הכוללת טיסה מלון וכרטיס זוגי למשחק כדורגל בין רומא לבולוניה תאריך החבילה שנסגר ומה שהחברה פירסמה הוא בין התאריכים 14/2-19 עד 18/2/19 יש לציין שרכשתי את החבילה לא היה עדיין מועד סופי למשחק כמו כן הטיסות יבוצעו בחברת אל על שהיציאה בתאריך 14/2/19 אמורה לצאת בשעה 6:00 בבוקר והחזרה ביום 18/2/19 בשעה 10:00 בערב מרומא לאחר שבוע קיבלתי את כרטיסי הטיסה למייל ולמרבה הפתעתי גיליתי שהטיסה בהלוך בתאריך 14/2/19 השתנתה ל10:00 בבוקר בלי שאף אחד מהחברה יידע אותי על כך לאחר מספר ימים גיליתי בעייה נוספת היה זה בתאריך 30/12/19 גיליתי באמצעות האינטרנט שמועד המשחק שונה על ידי הליגה האיטלקית והוא יתקיים בתאריך 18/2/19 בשעה 21:30 השעה בא אני אמור לעלות על הטיסה.
התקשרתי אל החברה אחרי שאני גיליתי בעצמי והציעו לי משחק חליפי אחר שמתקיים בתאריכים האלה שאינני מעוניין בו או לחלופין להישאר עוד יום ולשנות את מועד הטיסה בחזור שכמובן הכל על חשבוניץ
שאלה ראשונה האם אני זכאי במקרה זה לבטל את העיסקה ולקבל את מלוא הכסף בחזרה?
שאלה שנייה מדוע החברה כירטסה את כרטיסי הטיסה לפני שהיה מועד סופי למשחק שכן זאת אינה בעייה שלי?
שאלה שלישית אם החברה ידעה שיש סיכוי ואפילו קלוש שהמשחק לא יתקיים בטווח מועדי החבילה ןמכרה לי בכל זאת חבילה עומדת לטובתי?
אשמח לתשובה מהירה | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:53:24 |
| שלום רב אורן,
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בדין בעסקת מכר מרחוק, כפי שקבוע בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:44 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:44:05 |
| | שלום רב, אודה לעזרתכם לגבי החוק בנוגע להזמנת בגשים שבוצעה לפני חודש, חויבה על ידי החברה לפני חודש תחת התחייבות לאספקה תוך 14 ימי עסקים ועד לרגע זה לא סופקה. החברה טוענת שיש עיכוב בגלל עומס הזמנות. האם זכאי לפיצוי? תודה מראש | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:08:13 |
| ליאור שלום רב,
המחוקק לא קבע פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של איחור באספקה.
איחור באפסקה מהווה הטעיה לכאורה לגבי תנאי העסקה או הפרה של הסכם הרכישה, ועל כן הוא מזכה את הצרכן בזכות לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, ולתבוע פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים, כלומר, בתנאי שיוכל להוכיח כי נגרם לו נזק כלכלי של ממש הנובע מפעולה רשלנית של בית העסק. | |
|
|
|
| 9/1/2019 10:45 |
יאיר קמינצקי |
 | | מחבר: | יאיר קמינצקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 10:45:02 |
| שלום רב,
לפני כחודש קניתי מחשב נייד דרך אתר החברה. בגלל שלא היה אפשרות לציין שאני רוצה את החשבונית על שם העסק של אמא שלי נאלצתי לעשות את זה מאוחר יותר בטלפון. אז התקשרתי אליהם וביקשתי שם אמרו לי שאין בעיה ואת זה אוכל לבקש ביום קבלת המוצר. ביום קבלת המוצר אישתי ניגשה לסניף וביקשה את זה ונציג החברה ביקש ממנה למחוק את השם שמופיע ולרשום את השם הרלוונטי והוא הוסיף חותמת. כשהבאתי את החשבונית לרואה חשבון של אמי הוא ציין בפני שהקבלה לא תקינה כי מדובר על קבלה ממוחשבת שנעשה בה שינוי. פניתי לבית העסק לבקש חשבונית חדשה אבל העסק ציין בפני שהדבר אפשר רק אם אגיע עם אמא שלי והציוד, נבצע ביטול עסקה ואז קניה מחדש עם כרטיס האשראי של אמא שלי.
האם זה באמת האפשרות היחידה? האם באמת כדי לקבל חשבונית מס חייבים שהתשלום יתבצע באמצעות כרטיס האשראי של העסק של אמא שלי?
האם יש לי מה לעשות בנושא?
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:05:54 |
| יאיר שלום ר,ב
הנושא שאתה מעלה נוגע להוראות פקודת המיסים לגבי תקינות הוצאת חשבונית מס לצורך זיכוי ואינה מוסדרת באמצעות חוק הגנת הצרכן.
כמו כן, עסקה שבוצעה על ידי בית עסק אינה כפופה להוראות חוק הגנת הצרכן וממילא הנושא אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה. | |
|
|
|
| 9/1/2019 10:36 |
דיה זגורי |
 | | מחבר: | דיה זגורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 10:36:03 |
| שלום,
ביצעתי רכישה על סך 500 שקלים אתמול בערב. שולם בכרטיס אשראי. במידה וברצוני לבטל את העסקה ולקבל את כספי חזרה, בעל העסק טוען שעליי לשלם 7% קנס. האם זה נכון?
הוא אומר שזה החוק של משרד התמת.
תודה מראש על המענה. | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:04:26 |
| שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה בכל מקרה של ביטול עסקה יחויב הצרכן בסך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
במקרה של תשלום בכרטיס אשראי,רשאי העוסק לחייב גם בתשלום דמי סליקה, אך עליו להציג הוכחה לגובה דמי הסליקה הנגבים ממנו.
כך שלכאורה, פעולות בית העסק תואמות את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 10:02 |
נועה סיון |
 | | מחבר: | נועה סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 10:02:15 |
| שלום,
לפני מספר חודשים פתחתי תלונה (תלונה מספר 596693) על רופא שיניים שלקח תשלום מלא על טיפול יישור שיניים, גרם לנזקים לשיניים ומסרב להשלים את הטיפול.
עברו מספר חודשים מפתיחת התיק, וסטטוס התלונה כבר מספר חודשים תקועה על ״נשלחה תזכורת 1 לבית העסק ממתינים לתגובתו״.
מה ניתן לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:00:21 |
| נועה שלום רב,
אבקש מעו"ד המטפלת בתלונה כי תיצור עמך קשר ותשוחח איתך על האפשרויות העומדות בפנייך. | |
|
|
|
| 9/1/2019 10:01 |
בתשבע |
 | | מחבר: | בתשבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 10:01:28 |
| | הזמנתי משקפיים מולטיפוקל ב 4000 ש"ח ועל זה יש לי קבלה, בתנאי שאם לא יתאמו לי - מחזירים כסף. בנוסף אופטיקאי אמר שמגיע לי מתנה משקפי קריאה פשוטים. למתנה לא עשיתי שום הזמנה ולא חתמתי על זה, כשהגעתי לאסוף אותם התברר שמולטיפוקל לא מתאימים לי, אופטיקאי אמר שעשע טעות וישלח אותם לתיקון. בפעם שני הם גם לא התאימו לי, רציתי לבטל עסקה ואופטיקאי אמר תוך שבועיים כסף בחשבון, אחרי שלושה שבועות לא החזיר כסף ועכשיו טוען שאני חייבת לשלם עבור משקפיים קריא שקיבלתי במתנה בשווי 550 ש"ח, אחרת הוא לא מחזיר 4000 ש"ח. משקפיים אצלו בחנות, מה לעשות? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:57:50 |
| בת שבע שלום רב,
מומלץ ראשית להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולתאר את ההבטחה שניתנה ואת השתלשלות עניינים כולל הפגמים ואי ההתאמות במשקפיים.
לאחר מכן יש לציין בפני בית העסק כי הן על פי התחיבויותיו והן על פי הוראות חוק המכר, משבית העסק אינו יכול לספק לצרכן מוצר תקין בהתאם לדרישתויו, עליו להשיב לו את כספו ואין הוא רשאי לדרוש תשלום בגין המתנה, אלא אם הדבר צוין במפורש בהסכם ההתקשרות.
את יכולה בהחלט להציע להשיב לו את המשקפיים שקיבלת במתנה, אך הוא אינו רשאי לדרוש תשלום בגינם אם הדבר לא צוין במפורש. | |
|
|
|
| 9/1/2019 09:42 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:42:38 |
| היי, הזמנתי מחנות רהיטים מוצרים מסויימים, החברה לא עמדה בימי האספקה ולאחר איחור הביאו מוצרים פגומים ולא סיפקו קבלה על תשלום הובלה.
החברה לא עונה לטלפונים לא רוצה לקחת את המוצרים ולא רוצה להחזיר את הכסף בחזרה.
עזרה ? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:48:10 |
| שלום רב מור,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית? מתי בוצעה העסקה ומתי סופק המוצר?
האם יש ברשותך ראיות המעידות על פגמים במוצר?
האם התשלום עבור ההובלה היה חלק מעלות כל העסקה או שולם בנפרד לבית עסק אחר?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה,בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן , לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן ולא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם על ידי הצרכן .
| |
|
|
|
| 9/1/2019 09:18 |
מרים ברנר |
 | | מחבר: | מרים ברנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:18:05 |
| שלום, אני בת 71, יש לי כרטיס טיסה ליום הבחירות 9.4 לפנות בוקר עם אל על באמצעות איסת״א. ידוע לי שיש חוק חדש שפוטר אזרח ותיק מקנס על ביטול כרטיס טיסה עד שבוע לפני הטיסה עם עלות מקסימום 100 שח, באיסתא אמרו לי שזה נוגע רק לביטול ולא לשינוי ושעלי לשלם 400 דולר קנס כדי לדחות את הטיסה ביום. האם אפשר לטפל בבקשתי לפטור מקנס גם על שינוי?
תודה רבה מרים | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:42:47 |
| שלום רב מרים,
היה וביקשת לבטל את העסקה, אבקש לברר מתי ביצעת את העסקה והאם העסקה בוצעה טלפונית? ומתי ביקשת לבטל את העסקה?
במידה שמדובר בשינוי פרט ולא בביטול העסקה כולה, יש לבדוק את מדיניות בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:50 |
לארה |
 | | מחבר: | לארה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:50:48 |
| | היי , קניתי בתאריך 24-11-2018 חבילת איפור מאתר של אנסטסיה (מחו"ל),הייתי אמורה לקבל אותה דרך חברת fedex בישראל , חיכיתי בסבלנות, ועדיין לא קיבלתי אותה ,אתמול שלחתי מייל לחברת fedex לשאול למה החבילה עדיין תקועה בנמל התעופה , והם כתבו לי שבגלל שהחברה השולחת מחו"ל לא שלחה להם את הפרטים שלי( למרות שלדבריהם הם כן ביקשו את הפרטים) ולמרות שכשקניתי את החבילה ציינתי את כל הפרטים (וזה עדיין שמור אצלי במייל)ואז הם פשוט החליטו להשמיד את החבילה( לדבריהם לפי בקשת החברה השולחת מחו"ל) יש לציין שלא יידעו אותי , ולא קיבלתי שום החזר כספי , ביקשתי מהם הוכחות או התייחסות באנגלית כדי לשלוח אותה לחברה השולחת מחו"ל אך לא הסכימו ,אני לא יודעת למי לפנות כי גם נסיתי לשלוח מייל לחברה השולחת מחו"ל דרך האתר שלהם ולא קיבלתי מענה , מה אני צריכה לעשות עכשיו? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:38:42 |
| שלום רב לארה,
יש לנסות לפנות אל שירות הלקוחות של החברה מחו"ל בכל אמצעי התקשורת, על מנת לברר עמם בעניינך. | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:35 |
ספיר פרידמן |
 | | מחבר: | ספיר פרידמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:35:40 |
| שלום,
ביום חמישי האחרון נקבע לנו טכנאי גז בין 08:00-10:00 . בשעה 10:30 הטכנאי עדיין לא הגיע והתקשרנו לברר היכן הוא, לאחר כ10 דק' התקשרה נציגה ואמרה שקרה להם בלבול והוא לא יוכל להגיע והציע שנחכה ל12:00-14:00 דבר שלא התאפשר לנו כי אנחנו אנשים עובדים. האם חוק הטכנאים חל במקרה הזה ואנו זכאים לפיצוי כספי? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:36:37 |
| ספיר שלום רב,
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן יחולו על טכנאים של חברות הגז רק החל מחודש פברואר הקרוב, על כן בשלב זה אין תחולה להוראות הסעיף והזכות לפיצוי תינתן באמצעות דיני הנזיקין הכללים, במקרה בו נגרם נזק כלכלי מוכח וניתן לטעון כי מדובר ברשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 7/1/2019 12:58 |
ציפי פינקוס |
 | | מחבר: | ציפי פינקוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 12:58:49 |
| שלום רב!
לאחרונה קראתי ברשתות החברתיות על הזכות שיש לאזרח ותיק לבטל טיסה ושירותי קרקע שהוזמנו תוך 4 חודשים לפני יום היציאה ועד 7 ימים לפני.
התשלום קנס יעמוד על 100 ש״ח בלבד
האמנם??
אנא התייחסותכם מה הדין במקרים שכאלה ביחס לאזרחים וותיקים
תודה!
| |
|
|
|
| 7/1/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/01/2019 | | שעה: | 14:19:14 |
| ציפי שלום רב,
הוראות סעיף 14ג(1) לחוק הגנת הצרכן, מאפשרות לצרכן שהוא אזרח ותיק, או עולה חדש, או בעל תעודת נכה, לבטל עסקת מכר מרחוק טלפונית, בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה.
במקרה של טיסה, ניתן יהיה לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים כאשר העסקה נקשרה באמצעות הטלפון, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הטיסה.
דמי הביטול במקרה שפורט לעיל יעמדו על 5% או 100 ש"ח לנוסע, על פי הנמוך מביניהם.
חשוב לציין כי ההוראת תחול רק על הזמנת טיסה באמצעות הטלפון, וכן ההוראה תחול רק על ההזמנה של האזרח הותיק עצמו. | |
|
|
|
| 8/1/2019 23:42 |
ציפי |
 | | מחבר: | ציפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 23:42:33 |
| | תודה על התגובה המהירה! האם זכות הביטול עומדת לאזרח הוותיק גם על רכישת שירותי תיירות אחרים כמו בתי מלון, נסיעות, ארוחות וכד׳ בחו״ל? | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:29:00 |
| הזכות רלוונטית לכל עסקה שביצע האזרח הוותיק באמצעות שיחה טלפונית עם חברה אשר חל עליה הדין הישראלי.
כך שבמקרה בו נרכשה חבילה הכוללת מלון מסוכנות נסיעות ישראלית, יחולו הוראות הסעיף, אך היה והצרכן פנה מיוזמתו למלון בחו"ל, אותו מלון אינו כפוף בהכרח לדין הישראלי והוא לא יוכל לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 8/1/2019 22:51 |
צוקרמן אירנה |
 | | מחבר: | צוקרמן אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 22:51:37 |
| רוצה לדייק את שאלתי. הזמנת לופט לאירוע יומולדת נעשה בשיחת טלפון ב-30.12.17. לופט הוזמן על ידי בנות 16, לתאריך 17.01. לא נחתם שום מסמך ולא דובר על תנאי ביטול. בנות שילמו מקדמה באשראי של ההורה ובהסכמתו. ב-8.01 הן החליטו לבטל את הלופט. בעלים של לופט לא רק שלא החזירו דמי מקדמה, אלא גם דורשים תוספת תשלום של 750 שח. מכוון שלדברם דמי ביטול עומד על 1250 שח. עלות השכרה של לופט 3500 שח. באתר של לופט גם לא נזכר שום עניין של דמי ביטול.מה זכויותנו בעניין?
תודה רבה,
אירנה צוקרמן | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:27:14 |
| אירנה שלום רב,
על פי חוק הגנת הצרכן ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק (עסקה טלפונית) לרכישת שירות חד פעמי בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובתנאי שהביטול יעשה יומיים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד מתן השירות.
על כן, בנסיבות המתוארות בית העסק רשאי לגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר אליו פנייה בכבת ולציין את האמור לעיל ולציין כי אי השבת הכספים בניכוי דמי הביטול, מהווה הפרה של הוראות החוק ויכולה לחשוף אותו לתביעת פיצוי בסך של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 8/1/2019 23:03 |
אהוד מנקוטה |
 | | מחבר: | אהוד מנקוטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 23:03:15 |
| שמי אהוד ואני צריך לדבר בדחיפות אם עורכ/ת בענין כספים שנגבו ממני במשך שנים על ידי חברת נטויזין וללאהצדקה . בבקשה שיתקשרו אלי 0525269756
| |
|
|
|
| 9/1/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:26:44 |
| אהוד שלום רב,
היה ומדובר בחיובים ביתר למשך תקופה ארוכה שלא כדין, מומלץ להגיש תלונה בצירוף כל המסמכים הרלוונטים על מתנ לנוכל לבחון את הטענות בצורה יסודית. | |
|
|
|
|