| 9/1/2019 15:50 |
בתשבע |
 | | מחבר: | בתשבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:50:54 |
| אופטומטריסט שכנע אותי להזמין משקפיים מולטיפוקל ב4000 ש"ח במקום משקפי קריא ואמר שאם משקפיים לא יתאימו - הוא מחזיר את כל הכסף 4000 ש"ח.
אחרי ששילמתי אופטומטריסט אמר שמגיע לי במתנה גם משקפי קריא. לא נתן שום פירוט הזמנה, רק אישור אל תשלום ויזה בשווי 4000 ש"ח ומספר הזמנה. כשהגעתי לאסוף משקפיים מוכנות התברר ששני זוגות לא מתאמים, אופטומטריסט אמר שהוא טעה במרשם, עשה בדיקה חדשה ושלח אותם לתיקון, זה לא עזר, גם אחרי תיקון לא מתאימים לי, אני מקבלת סחרחורת חזקה ואמרתי לו שרוצה לבטל עסקה, הוא אמר בסדר, רק שכסף יכנסו לחשבון בעוד שבועיים. כסף לא נכנסו ואחרי 3 שבועות הגעתי לחנות והוא אמר שאני חייבת לשלם אבור מתנה משקפי קריא בשווי 550 ש"ח שאני לא הזמנתי אותם ולא חתמתי עליהם (שגם לא מתאימים) ואז הוא הוא יחזיר לי
3450 ש"ח במקום 4000 ש"ח, אומנם שלא לקחתי מחנות לא מולטיפוקל ולא משקפי קריא. האם יש לו זכות לדרוש תשלום עבור מתנה שלא הזמנתי והחזרתי בלי להשתמש.
| |
|
|
|
| 10/1/2019 11:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 11:24:58 |
| שלום וברכה בת שבע,
לאור התחייבויות בית העסק והתנהלותו בפרשה כנטען בפנייתך, אין אנו רואים מקום לגבות כספים בגין ביטול העסקה. יש אף מקום לאפשר ביטול העסקה ללא דמי הבי;טול הקבועים בדין (עד 100 ש"ח) לאור הבטחת בית העסק כנטען. יחד עם זאת יש לזכור כי ע"פ רוב המוצר נשוא פנייתך, קרי משקפי מוליטופוקל בהתאמה אישית, הינו כזה אשר זכות החרטה וביטול העסקה לגביו מוחרגת בשל היותו מבוסס על הזמנה מיוחדת לצרכן. מנגד בית העסק כשל בהעמדת מוצר מתאים כמתחייב, ואף התחייב לדברייך להשיב את מלוא התמורה ששולמה במקרה של אי התאמה. אנו מציעים כי תבואי בדברים (אולי גם בכתב) עם בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:24 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:24:51 |
| שאלה מרחבית רבתי ומאוד אקטואלית בימים אלה בבקשה...
האם משלוח SMS לטלפון הנייד לדרישת חוב תשלום אגרת טלוויזיה משנת 2014 מרשות הגבייה הקנסות הוא הליך מספיק ובכלל חוקי, ללא כל פנייה מקדימה ו/או משלימה שלהם ומצידם לדרישה כזו בדואר ובכתב?
תודה
| |
|
|
|
| 9/1/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:19:11 |
| איתן שלום רב,
ראשית ניתן לדרוש את התשלום החוב בגין האגרה, אך היה ויוכל להוכיח החייב כי לא נשלחה לו הודעה מקדימה ניתן יהיה להעלות טענה לגבית שלום קנסות, ריבית פיגורים וכו'.
נושא גביית החובות בידי אגף הגבייה במשרד המשפטים מוסדר באמצעות חוק רשות השידור, ודרך הגבייה קבועה בחוק המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות והסעיף קובע כך:
דרישת תשלום (תיקון מס' 19) תשע"ח-2018
5. (א) לא יינקטו הליכים לגביית החוב לפי חוק זה בטרם תישלח לחייב דרישה לתשלום החוב ובה יצויין המועד שבו על החייב לשלם את החוב; לא שילם החייב את החוב, תישלח לו דרישה נוספת שתומצא בדרך הקבועה בפרק ל"ב לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 (בסעיף זה – דרישת תשלום נוספת).
(תיקון מס' 19) תשע"ח-2018
(ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), פנה חייב למרכז בקשר לחוב מסוים ומפרטי הפנייה עולה כי קיבל את הדרישה לתשלום החוב או את דרישת התשלום הנוספת, יראו אותו כמי שהומצאה לו דרישת התשלום הנוספת לעניין אותו חוב, אלא אם כן הורה מנהל המרכז אחרת; במעמד פניית החייב למרכז כאמור, יימסרו לו, ככל הניתן, פרטי החוב המעודכנים והסבר על משמעות פנייתו כאמור בסעיף קטן זה.
כלומר, היה וקיבלת את המסרון ונודע לך על החוב כאמור, לא תוכל להעלות טענה להעדר המצאה כדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:13 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:13:01 |
| | ומה עם כאלה שלדעת הרשות הם חייבים לה והם לא מקבלים בכלל SMS בנייד שלהם או, כי מספר הפון כבר אינו קיים/פעיל או, שייך למכשיר ישן שכבר לא משתמשים בו? אז "החייב" ייכנס אוטומטית לרשימת המעוקלים? | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:16 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:16:52 |
| | ומה זו השיטה הזאת? מחר למשל, כביש 6 ישלחו SMSים לנהגים בזו הלשון: "אתה חייב לנו כסף, אם לא תתקשר אלינו למוקד נעקל אותך". ממתי SMS נהפך להליך חוקי להודעה על גביית חוב? | |
|
|
|
| 9/1/2019 20:04 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 20:04:19 |
| | לא מובן מדוע המועצה לצרכנות אינה משחזרת את ההישג הציבורי והצרכני הכביר שלה בעניין "איקיוטק", מסכימה ל"כן או לא התקבל מיסרון" וכאילו לא קולטת, שהרשות שיגרה עשרות אלפי SMSים ל"חייבים לכאורה" שמקום כתובתם לא נודעת עוד וזאת, כדי להפחידם לרוץ לשלם בשיטת מצליח בגלל מיסרון. השאלה הקובעת והייצוגית היא, האם משלוח SMS מהווה חלופה חוקית לאי משלוח מכתב דרישת חוב לתשלום והוא מהווה גם אזהרה חוקית והרשאה חוקית להחלת הליכי גבייה ועיקול? | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:44:31 |
| שלום וברכה איתן,
נא חזור לתגובתנו הקודמת באשר לאופן ההמצאה הנדרש ע"פ דין. מכל מקום יש לזכור כי חובות יש לשלם, והליכי הגבייה ננקטים בשל חוב חלוט. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:31 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:31:53 |
| ואני וחברה רכשנו כרטיסיות בסטודיו לריקוד בחודש יולי (ולא עדכנו אותנו שהיא לזמן מוגבל). הגענו למספר שיעורים ובערך בחודש נובמבר המנהלת ציינה שתכף נגמר התוקף, הסברנו לה שלא ידענו מזה ושלא נספיק לממש את יתר השיעורים עד תאריך הסיום והיא הסכימה להאריך לנו לפרק זמן נוסף (עד ה30.1).
לאחר כמה שבועות חברה שלי התאשפזה ולא יכלה לנצל את השיעורים שנותרו אז ביקשה מהמנהלת פתרון והיא ענתה שהיא יכולה למכור את השיעורים למישהי אחרת.
אני המשכתי ללכת לבדי לשיעורים עד שנקעתי את היד ואני כרגע במנוחה של שבועיים בהוראה של רופא. ביקשתי מהמנהלת להקפיא את השיעורים כי אני לא אספיק לנצל את השיעורים עד תאריך הסיום(שבוע וחצי בלבד), והיא בתגובה אמרה שאין לה מה לעשות עם זה חוץ מלכבד את הזמן שנותר(שאני אלך לשיעורים או שאמכור אותם) ומעבר לזה היא טוענת שזה ניצול שאני וחברה שלי עשינו לה קטע (לא ברור למה היא מתכוונת כי הכסף כבר שולם מראש). כרגע היא לא נותנת לי פתרון אחר ונשארו לי 5 שיעורים בסך 325 ש"ח. מעבר לזה אני אציין שהם מבטלים המון שיעורים מה שמקשה על השתתפות רציפה.
אשמח לעזרה, תודה רבה! | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:18:08 |
| שלום רב רות,
האם בעת רכישת הכרטיסיות לא צוין מועד מימוש הכרטיסיות?
האם קיבלתם מסמך כלשהו המסביר את תנאי העסקה?
ככלל, הסכמים יש לקיים ועל כן, בהנחה שיש הסכם יש לעיין בו ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:05 |
רות |
 | | מחבר: | רות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:05:14 |
| היי,
לא קיבלנו שום הסבר על תנאי ההשתתפות בשיעורים. החיוב על התשלום נעשה באשראי בסטודיו וגם במעמד הרכישה לא קיבלנו הסבר. | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:36:55 |
| אם כך, פני אל החברה על מנת לברר מכח מה נמסר לך כי תוקף הכרטיס יפוג כפי שתיארת בפנייתך מעלה.
רצוי שתפני אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:06 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:06:27 |
| היי,
אני סגרתי חוזה כלפני חודש וחצי עם נותנת שירות (מאפרת) ליום חתונתי המתקיים ב-6.3
שילמתי מקדמה 300 ש"ח כביכול על איפור ניסיון
אתמול (8.1) התקשרתי על מנת לבטל את העסקה (מזכירה במדובר בחודשיים לפני החתונה)
והיא טענה שאני צריכה לשלם דמי ביטול של 50% מעלות העסקה
הצצתי בחוזה וראיתי שרשום כך:
"במקרה של ביטול עסקה בתוך 14 יום מיום חתימת הסכם זה, יוש ב למזמין העסקה הסכום אותו שילם בניכוי דמי הביטול הקבוים בסעיף 5 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) (5% מסכום העסקה הכולל או 100 ש"ח הנמוך מביניהם"
"במקרה של ביטול עסקה עד חודש לפני מועד החתונה, ישולם לנותלן השירות סכום השווה ל50% מערך העסקה הכולל"
"במקרה של ביטול העסקה עד שבועיים ממועד החתונה, ישולם לנותן השירות סכום השווה ל100% מערך העסקה הכולל"
כשאני חתמתי על החוזה, הבנתי לפי משפטים אלה, כי אם אבטל בחודש שלפני החתונה אני אחוייב ב50 אחוז, ואם אבטל בשבועיים שלפני החתונה אחוייב ב100%.
עכשיו כשבאתי לבטל מולה את העסקה, היא טוענת שב"עד חודש" היא התכוונה בכלל למרגע תום 14 יום שלאחר החתימה עד לחודש שלפני החתונה, ושב "עד שבועיים" היא התכוונה לעד השבועיים שלפני החתונה --> אם לזה התכוונה, אז לפי החוזה בעצם אם אבטל בתוך השבועיים הסמוכים לחתונה אז לא אחוייב כלל? כי היא אומרת שהיא התכוונה ל-עד שבועיים, ולא ב-שבועיים. זה לא הגיוני בכלל.
רציתי לשאול את דעתכם המקצועית
הבנתי שיש פה כפל משמעויות, משמעות ראשונה- אומרת באמת שאם לא הגעתי לחודש\שבועיים שלפני החתונה אני יכולה לבטל - שזה מה שהבנתי כשחתמתי על ההסכם
ומשמעות שנייה אומרת שמתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד חודש לפני החתונה זה 50 אחוז, ומתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד שבועיים לפני החתונה זה 100 אחוז- מה שמשאיר לי את השבועיים עצמם שסמוכים לחתונה לביטול ללא עלות
מעבר לכך, כשהיא שלחה לי את החוזה אתמול כחלק מבקשתי לבטל, ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם, היא פשוט לקחה הודעת sms שרשמתי לה בה שיש לי עוד חברות שירצו להתאפר אצלה והוסיפה לחוזה לאחר שחתמתי עליו
מה ניתן להבין מהחוזה הנ"ל? יש לי אפשרות לבטל חודשיים לפני? או שמא היא צודקת ואין לי? כי נראה שיש פה כמה משמעויות..
והאם יש לה יכולת להוסיף דברים (שרשמתי לה בהודעה)לחוזה לאחר שחתמתי עליו?
| |
|
|
|
| 9/1/2019 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:14:33 |
| שלום רב נוי,
ראשית, לא ציינת אם יש ברשותך העתק מההסכם על מנת להוכיח את טענתך לפיה :
"...ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם..."
שנית, היות ואת טוענת שדרישת החברה אינה בהתאם למוסכם בניכם, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
היה ואת נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 15:42 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 15:42:06 |
| היי
יש ברשותי את החוזה המקורי
וגם היא מסתמסת איתי בהודעות ומודה שהיא הוסיפה את הודעת הsms אל החוזה
איזה מסמכים אצטרך להגיש?
ומה המשמעות של הגשת תלונה אצלכם? | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:34:42 |
| תוכלי לקרוא על פעילות המועצה לצרכנות, ובמקרה שלך על מנת שניתן לברר מול בית העסק, אני מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/1/2019 10:30 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 10:30:32 |
| שלום רב , לפני כחצי שנה הגיעה להורים שלי סוכנת ששווקה את ה IPTV , RS TV (כמו הוט, רק לדוברי השפה הרוסית), בגלל שההורים שלי מאוד תמימים והיא היתה מאוד משכנעת היא הצליחה ולמכור להורים שלי 2 ממרים. במעמד הרכישה היא לא הסבירה להם את ההשלכות של הביטולים. מעבר לזה אני זוכרת שכשהגעתי הם היו כבר בסוף הפגישה היא רצתה למכור לי, אמרתי לה שאני לא מכירה ולא מעוניינת והיא אמרה לי תתחברי תכירי מקסימום תבטלי. אני לא נפלתי בפח שלה אך הורי לצערי כן. לאחר החיבור להורים שלי היו המון תקלות והם לא הצליחו לצפות כמו שצריך בטלויזיה, בערוצים שהם מציעים. אבא שלי פנה לסוכנת שמכרה לו, על מנת לבטל היא התנערה ממנו ולאחר כמה שיחות התחילה לצעוק עליו וסיננה אותו! אני ואבא שלי חייגנו אליהם המון פעמים ניסינו להשיג את מחלקת הפיננסית אך לא הצלחנו.
כשהצלחנו להשיג אותם כעבור כחודשיים, מסתבר שעל פי החוזה ניתן היה לבטל את התכנית עד שבועים עם קנס של 500 שח, ולאחר שבועים, לא ניתן לבטל בכלל. ועכשיו ההורים שלי משלמים 36 חודשים, 120 שח, סהכ 4300 שח. כבר חודש אנחנו מנסים שוב להגיש את המחלקה הפ | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:36:16 |
| נועה שלום רב,
יש לפעול במקביל:
ראשית, חשוב להעביר לבית העסק פנייה מסודרת בכתב ולשמור תיעוד מהפנייה.
בפנייה יש לציין את תאריך ביצוע העסקה, ואת התאריך הראשון בו התבקש ביטול העסקה.
בהמשך יש לציין בפניהם כי מדובר בעסקת רוכלות, ועל כן בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן ניתן לבטלה ללא דמי ביטול בתוך 14 ימים, ובמקרה של עולה חדש או אזרח ותיק מעל גיל 65, ניתן לבטלה ללא דמי ביטול משך 4 חודשים.
יש לציין במכתב כי אי ביטול העסקה חושף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם לסעיף 31א לחוק.
במקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 9/1/2019 21:17 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 21:17:24 |
| הפניות שלנו נעשו טלפונית, אין לי פניה מתועדת בכתב,
ולצערי עברו כבר 4 חודשים השאלה אם יש מה לעשות בנידון?
ומעבר לזה הורי לא הראשונים, שנמצאים במצב הזה
אבא שלי אמר שאמרו לו מכרים שיש עוד אנשים במצב הזה. | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:31:26 |
| מומלץ להעביר פנייה בכתב היום, ולציין את כל הפניות הטלפוניות שנעשו בעבר.
הדבר יגבש תיעוד לכך שנעשו ניסיונות חוזרים ונשנים לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:40 |
eran |
 | | מחבר: | eran (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:40:15 |
| שלום
סורבתי לקבלת זיכוי עבור בקבוקים למיחזור ע"י סופרמרקט גדול שאכן עומד בקריטריונים לזכותי על הבקבוקים.
בעקבות האירוע מילאתי תלונה פה באתר אך תרם קיבלתי תשובה. כמה זמן עלי להמתין והאם יש דרך לתבוע ? | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:28:02 |
| ערן שלום רב,
ראשית יש לפנות לבית העסק בכתב ולתאר את פרטי המקרה ולדרוש פיצוי בהתאם להוראות חוק הפיקדון.
היה ובית העסק אינו מגיב אז ניתן לבחון הגשת תביעה בעניין.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 16:20 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:20:01 |
| היי אני בתאל ביום שני בערב הלכתי לאולפני שיר לפגישה כדי לבדוק איך אני שרה..נרשמתי בפייסבוק להרגלת דיר במתנה..הלכתי ונפגשתי עם המפיק רובי ראובני והוא שמע תקול שלי ואמר שאני נכנסת להרגלה..הוא הציע לי שיעור של פיתוח קול ב90 ש"ח הסכמתי ונתתי לו את כרטיס האשראי והוא חייב תשלום..אמר שיסלח לי חשבונית למייל ולא שלח..עוד באותו יום התחרטתי ורציתי לבטל מכל מיני סיבות..התקשרתי והוא לא ענה לי שלחתי לו הודעה והוא התעלם..ואז יום למחרת שלח לי שאין אפשרות לבטל כי נשלחה חשבונית(שלא נשלחה)והיא כבר דיבר עם המורה לפיתוח קול..ועלות הביטול היא 117 ש"ח כז אין אפשרות לבטל..ולפי מה שאני יודעת זה שתוך 2 י י עסדים שזה 48 שעות חייב להחזיר את הכסף..החזר כספי..
אשמח לדעת מה עושים שהוא מסרב להחזיר את הכסף??
| |
|
|
|
| 9/1/2019 16:33 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:33:42 |
| היי אני בתאל ביום שני בערב הלכתי לאולפני שיר לפגישה כדי לבדוק איך אני שרה..נרשמתי בפייסבוק להרגלת דיר במתנה..הלכתי ונפגשתי עם המפיק והוא שמע תקול שלי ואמר שאני נכנסת להרגלה..הוא הציע לי שיעור של פיתוח קול ב90 ש"ח הסכמתי ונתתי לו את כרטיס האשראי והוא חייב תשלום..אמר שיסלח לי חשבונית למייל ולא שלח..עוד באותו יום התחרטתי ורציתי לבטל מכל מיני סיבות..התקשרתי והוא לא ענה לי שלחתי לו הודעה והוא התעלם..ואז יום למחרת שלח לי שאין אפשרות לבטל כי נשלחה חשבונית(שלא נשלחה)והיא כבר דיבר עם המורה לפיתוח קול..ועלות הביטול היא 117 ש"ח כז אין אפשרות לבטל..ולפי מה שאני יודעת זה שתוך 2 י י עסדים שזה 48 שעות חייב להחזיר את הכסף..החזר כספי..
| |
|
|
|
| 10/1/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:26:41 |
| שלום וברכה בת אל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת קורס/שיעור פרטי, כמתואר, בתוך 14 יום ובלבד שנותרו 14 יום לפני המועד שנקבע לתחילת מתן השירות (הקורס/שיעור). הביטול יעשה בכפוף לדמי ביטול בשיעור 5% משוויה העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. העובדה כי נשלחה חשבונית כנטען על ידי בית העסק אינה רלוונטית כמובן. ובכלל פנייתך מתארת טענות להפרות של הדין מצד בית העסק. אנו מציעים כי תבואי בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך כדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:18 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:18:35 |
| היי אני בתאל ביום שני בערב הלכתי לאולפני שיר לפגישה כדי לבדוק איך אני שרה..נרשמתי בפייסבוק להרגלת דיר במתנה..הלכתי ונפגשתי עם המפיק רובי ראובני והוא שמע תקול שלי ואמר שאני נכנסת להרגלה..הוא הציע לי שיעור של פיתוח קול ב90 ש"ח הסכמתי ונתתי לו את כרטיס האשראי והוא חייב תשלום..אמר שיסלח לי חשבונית למייל ולא שלח..עוד באותו יום התחרטתי ורציתי לבטל מכל מיני סיבות..התקשרתי והוא לא ענה לי שלחתי לו הודעה והוא התעלם..ואז יום למחרת שלח לי שאין אפשרות לבטל כי נשלחה חשבונית(שלא נשלחה)והיא כבר דיבר עם המורה לפיתוח קול..ועלות הביטול היא 117 ש"ח כז אין אפשרות לבטל..ולפי מה שאני יודעת זה שתוך 2 י י עסדים שזה 48 שעות חייב להחזיר את הכסף..החזר כספי..
| |
|
|
|
| 10/1/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:26:20 |
| שלום וברכה בת אל,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת קורס/שיעור פרטי, כמתואר, בתוך 14 יום ובלבד שנותרו 14 יום לפני המועד שנקבע לתחילת מתן השירות (הקורס/שיעור). הביטול יעשה בכפוף לדמי ביטול בשיעור 5% משוויה העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. העובדה כי נשלחה חשבונית כנטען על ידי בית העסק אינה רלוונטית כמובן. ובכלל פנייתך מתארת טענות להפרות של הדין מצד בית העסק. אנו מציעים כי תבואי בדברים עם בית העסק (אולי גם בכתב) לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך כדין. | |
|
|
|
| 9/1/2019 16:17 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 16:17:22 |
| |
|
|
|
| 10/1/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:25:58 |
| שלום וברכה בת אל,
|
|
|
| 9/1/2019 18:35 |
משה משה |
 | | מחבר: | משה משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 18:35:56 |
| קניתי היום אביזר מין רוטט(אמור לרטוט) בחנות לצעצועי מין, וכאשר הגעתי הבייתה וניסיתי להשתמש, הוא פשוט לא עבד - כפתור ההדלקה לא עושה כלום. אני מתלבט עכשיו אם לחבר את המטען, כי אני יודע שזה עלול לבטל את הגנת הצרכן על מוצרי חשמל, ונאמר לי מפורשות שהאביזר טעון במלואו(וגם הראו לי אותו עובד בחנות).
דבר נוסף שאמרו לי בחנות זה שאין ביטולים בשום תנאי והם לא כפופים לשום חוק. זה נכון? יש דבר כזה?
מה עושים במצב שהם לא מוכנים להשיב את הכסף? הכחשת עסקה? תלונה כאן באתר?
אציין שהאריזה נפתחה, אבל מעולם לא הצלחתי להדליק את המוצר, ונמנעתי מלחבר לו מטען - מה ששומר על האופציה להחזירו במידה ואכן מדובר במוצר שמוגדר מוצר חשמל.
| |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:25:45 |
| שלום וברכה משה,
יש רגליים לעמדת בית העסק באשר להעדר זכות ביטול בנסיבות, שכן מדובר מן הסתם במוצר אינטימי, שאריזתו נפתחה. יתירה מכך לדבריך הוא נוסה בחנות. יחד עם זאת, כמובן שעל בית העסק להעמיד מוצר תיקן, ולתקן כל אי התאמה במוצר כמתואר על ידך, בין היתר מכוח הוראות חוק המכר ו/או במסגרת אחריות יצרן. | |
|
|
|
| 8/1/2019 12:42 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 12:42:30 |
| שלום ליועצי המועצה!
ב23.11.18 במהלך מבצעי הבלאק פריידי רכשתי רמקול בעלות של 600 ש"ח באחת מחברות המחשבים הגדולות בארץ. לאחר שימוש של יומיים התגלתה בעיה בסוללה של הרמקול, הרמקול נשלח ב04.12.18 לסניף הרשת בבקשה להחליפו בחדש שכן מדובר במכשיר שהיה בשימוש יומיים בלבד וחזר לחנות לאחר שבוע וחצי בלבד (5-6 ימי עסקים). נאמר לי שהמכשיר צריך קודם להגיע למעבדה ורק אחר כך כאשר יאשרו לי החלפה, אקבל חדש. ב12.12.18 יצרתי קשר (השיחה מוקלטת) ישירות עם הסניף הספציפי אליו נמסר הרמקול על מנת לברר את הסטטוס של הפנייה, ונאמר לי שאושרה לי החלפה אך המוצר עדין לא הגיע ויתקשרו אליי כשיגיע ועל פי חוק יש להם 10 ימי עסקים. לפני יומיים, ה06.01.18 יצרו איתי קשר לראשונה ונאמר לי שהרמקול הגיע. עברו 24 ימי עסקים(!) מאז שהם קיבלו את הרמקול ועד שהתקשרו לבשר לי שהגיע חדש, חריגה של 14 ימי עסקים.
יש לציין שהרמקול משמש עבור עסק (סטודיו) ועיכוב כזה פוגע בי ובעסק שלי. כאשר פניתי אליהם ואמרתי להם שהייתה פאשלה רצינית, ניסו להשתיק אותי בעזרת פיצוי של 50 ש"ח זיכוי ברשת (או אוזניות בשווי 69 ש"ח מדגם ספציפי), אמרתי להם שהפיצוי מביך לנוכח גודל התקלה, ובנסיון נוסף להשתיק אותי עשו לי טובה והאריכו לי את תקופת האחריות בחודשיים, דבר שהוא מבחינתי מובן מאליו, שכן לא הגיוני שתקופת האחריות תחול ב23.11.18 שכן הרמקול היה תקול, ולא יכולתי להשתמש בו ונמסר תוך שבוע וחצי חזרה לחנות, והרמקול החדש התעכב ביגללם, לכן מן הראוי שתקופת האחריות תחול לכל הפחות מרגע שאקבל את הרמקול החדש (כחודש וחצי מרגע קניית המוצר המקורי).
אני מעוניין לדעת מה הזכויות שלי במקרה ומה סיכוי התביעה שלי במקרה כזה.
הייתי מצפה שלאור האיחור של כמעט פי 2.5 לפי הנקוב בחוק, הפיצוי יהיה לפחות מחצית מסכום הרמקול ללא כל ויכוח, בעקבות עוגמת נפש ופגיעה בעסק. | |
|
|
|
| 9/1/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 08:51:17 |
| שי שלום רב,
תיקון שאורך זמן החורג מהקבוע בתקנות יכול לזכות בפיצוי מסוים, אך הפיצוי אינו פיצוי ללא הוכחת נזק, אלא פיצוי שניתן לדרוש באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
כלומר, יש להוכיח מהו הנזק שנגרם, וכן לטעון כי מדובר בנזק שנגרם כתוצאה מרשלנות בית העסק.
חשוב לציין כי היה והמוצר נרכש לצרכים עסקיים, הרי שהוראות חוק הגנת הצרכן לא יחולו שכן מדובר בהתקשרות בין שני בעלי עסקים, כך שכל ההנחיות והתקנות החלות מכוח חוק הגנת הצרכן יחולו ראק במקרה בו המוצר הרכש לשימוש אישי ומשפחתי.
המועצה אינה עוסקת בתביעת פיצויים נזקיים שכן הדבר דורש ניהול מו"מ עם חברות מסחריות ועלול להביא לניגוד עניינים, ועל כן בנסיבות אלו נתקשה לסייע. | |
|
|
|
| 9/1/2019 11:35 |
אוקיי, נשים את עניין העסק בצד |
 | | מחבר: | אוקיי, נשים את עניין העסק בצד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 11:35:56 |
| | אוקיי, בהנחה ושמים את עניין העסק בצד, ומדובר על עוגמת נפש בעקבות איחור לא סביר של 14 ימי עסקים (24 במקום 10 כרשום בחוק), מה הם זכויותי במרה הנ"ל? | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:09:30 |
| | עוגמת נפש אינה מהווה עילה בפני עצמה במרבית המקרים, אלא יש צורך לבסס נזק כלכלי מוכח 0רכישת מוצר חלופי וכו') היה ולא נגרם נזק, כאמור, לא תקום הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 9/1/2019 19:03 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 19:03:50 |
| אז מה המשמעות לכך שהם חרגו בניגוד לחוק, וסיפקו את המוצר לאחר 24 ימי עסקים? איפה עובר הגבול? אם כך יכלו גם לספק אותו אחרי 40 יום למרות שעל פי החוק מחייבים ב10 ימי עסקים.
החוק אומר 10 ימים, המוצר סופק אחרי 24. אין שום דבר שאפשר לדרוש בנידון? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:25:25 |
| | הדבר היחיד שניתן לעשות הוא לתבוע נזקים במקרה שנגרמו כאלו. | |
|
|
|
| 9/1/2019 13:01 |
אריאל חן |
 | | מחבר: | אריאל חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 13:01:23 |
| לפני כחודש הייתי אני ואחותי בפגישה אצל מעצבת שמלות ערב.
סגרתי 2 שמלות להשכרה. שמלה אחת יש לתפור מחדש בבד שביקשתי והשמלה של אחותי רק תיקונים. בחוזה היה רשום שבמידה ובמטלים המקדמה לא חוזרת (30%).
אחרי יומיים הצתקשרתי לבטל, המעצבת אמרה שאין באפשרותה להחזיר את המקדמה כי הזמינה בד לשמלה שלי יום לאחר הפגישה שלנו.
לפי החוק אני יודעת שהיא חייבת להחזיר לי את כל הכסף מינוס דמי ביטול אך היא הראתה לי צילומי מסך מהפורום שרשמתם שבמקרה של השכרה מה שקובע זה החוזה שחתמתי עליו והחוק לא תקף.
האם החוק באמת לא תקף במקרה של השכרה?
המעצבת אומרת שזה בגלל שהיא כבר שריינה לי את השמלה.
עזרתכם הדחופה! | |
|
|
|
| 9/1/2019 15:50 |
אריאל |
 | |
|
| 9/1/2019 18:13 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 18:13:20 |
| | לא מבינה למה לא עונים לי? ועונים להרבה אחריי | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:24:39 |
| אריאל שלום רב,
אכן, תקנות ביטול עסקה אינן חלות על השכרה.
חוק הגנת הצרכן חל גם על השכרה וגם על רכישה, אך התקנות עצמן המאפשרות ביטול עסקה פרונטאלית אינן חלות על השכרה ולפיכך לא ניתן לבטל עסקה להשכרה של מוצר אלא בהתאם להסכמות בין הצדדים. | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:21 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:21:15 |
| שלום רב,
מאז החלו הדיבורים על בחירות קיבלתי הודעות שנכתבות בסגנון סקר,
לראשונה לא עניתי ומחקתי אותה,לשנייה עניתי (רק לאחר כתבה ב"חי בלילה" הבנתי שזו טעות ושהודעות כאלו נשלחות ללא אופציית ה"הסר" ולא כדאי לענות) , בשלישית שהגיעה כן הופיעה אופציית "הסר", ואתמול הגיעה רביעית בלי אותה אופציה,
חשוב לציין כי ההודעות מגיעות ממספרים שונים אבל פחות או יותר באותו הסגנון
מה עליי לעשות כדי לא לקבל את ההודעות הללו ואיך בכלל ניתן להוציא את עצמי מהמאגרים הללו....
תודה | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:52 |
תומר פלטין |
 | | מחבר: | תומר פלטין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:52:04 |
| היי אני רוצה לדעת האם אני מזמין מקום בבר האם בעל הבר יכול לחייב אותי בהזמנת בקבוק וודקה או משקה גדול ?
רק לידיעה בקבוק כזה זה בערך 1000 שח וזה התנאי להזמנת מקום
תודה | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:08:53 |
| שלום וברכה תומר,
אין במתואר בפנייתך משום התנהלות מנוגדת לדין מצד בית העסק, והדבר יכול להיות נתון להסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:50 |
מ.א. |
 | | מחבר: | מ.א. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:50:04 |
| בעל יחידת נופש שהשכיר את זכות הנופש לפלוני שגרם לנזק בחדר במלון.
מי משלם את הנזק?
1- אם פלוני דיווח על הנזק או שעשה אקסטרות, אני מבין שפלוני חייב לשלם,
2-אם מסתבר שכרטיס האשראי שלו לא תקין, או שרק אחרי עזיבתו את המלון מסתבר שהוא גרם לנזק, האים המלון יכול לחייב את בעל היחידה בכסוי הנזקים? | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:07:36 |
| שלום וברכה,
מערכת היחסים בין משכיר היחידה לשוכר אותה אינה מהמרחב הצרכני, ומשכך אין בסמכות המועצה לטפל בפניות שכאלה. נציים רק כי אין זה מן הנמנע כי המשכיר או אשר חב כלפי בית המלון, והוא יכול לחזור ולהיפרע בגין נזקיו מהשוכר. ברם, יש לבחון היטב את ההסכמות שבין כל הצדדים. | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:09 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:09:31 |
| שלום
קניתי מכונת כביסה.
חברת השליחויות שאמורה להביא לי אותה, אמרה שתגיע בין 12:00 עד הערב.
האם זה חוקי?
תודה | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:34:31 |
| שלום רב תמר,
מבחינה חוקית, לכאורה אין הפרה על הדין, יחד עם זאת, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק למצוא פתרון לעניין.
יש לציין כי בעניין הובלה, תיקון 55 (לסעיף 18א) בחוק הגנת הצרכן יכנס לתוקף החל מיום 1.2.19 | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:06:13 |
| | חוק הגנת הצרכן אוסר הטעיה במועד האספקה. לקוח מתאר לעצמו שחלון זמני האספקה יהיה סביר. זה לא מחייב את העוסק לתאם אספקה לפני ביצוע העסקה? | |
|
|
|
| 9/1/2019 14:33 |
רותם שקד |
 | | מחבר: | רותם שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:33:35 |
| שלום לכולם,
שמי רותם ואני חיילת . בחודש אוקטובר נרשמתי לעמותה בשם "עם אחד" אשר מעבירה סלי מזון לתינוקות ולוקחת מהאשראי 150₪ בהוראת קבע לשם מטרה זו מדי חודש. ב14.11.2018 התקשרתי לעמותה וביקשתי להוציא אותי מהמאגרים , ובאותה שיחה הם אמרו שהוציאו אותי. אך בכל זאת נלקחו לי 150 ₪ גם בינואר וגם בדצמבר. התקשרתי אליהם היום למען קבלת החזר כספי והם טענו שמכיוון שהשיחה מנובמבר לא תועדה, אין דרך להחזיר לי את כספי . האם יש מה לעשות בנדון? אשמח לעזרה ותשובה. תודה ! | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:04:43 |
| שלום וברכה רותם,
אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת העמותה בתיאור הפרשה ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך והשבת כל סכום שנגבה שלא כדין וכן להימנע מכל חיוב נוסף. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים.
| |
|
|
|
| 9/1/2019 14:20 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:20:52 |
| |
|
|
|
| 10/1/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:01:08 |
| שלום וברכה בת אל,
|
|
|
| 9/1/2019 14:15 |
שרי |
 | | מחבר: | שרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 14:15:48 |
| שלום רב
אבקש לדעת האם זה חוקי לתאם שירות טכנאי מהבוקר עד
14-30 בצהריים ולא בשעות אחר הצהריים??
לא מסכימים להגיע משעה 14-30 ואילך. האם זה מקובל?? | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:58:00 |
| שלום רב שרי,
לעניין הגעת טכנאי מהבוקר עד השעה 14:30, הרי שסעיף 18א(ג)(2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה...",
מכאן, שלעמדת המועצה לצרכנות, טווח השעות לתיאום צריך שיהיה שעתיים כגון: 12:00-14:00 | |
|
|
|
| 10/1/2019 09:55 |
יקיר ד |
 | | מחבר: | יקיר ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 09:55:10 |
| | שלום רבב רציתי לברר עים אתם יכולים להגיד לי יש חברה סלולר שהתחילה לידחוף לי עיסקות שלא רכשתי ולימסור לי מידע לא מדויק כלל ועבירו תיק לקוח שלי לעיר אחרת אני כבר מתאריך 22.08.1 עד עכשון חסום ולא מקבל שירות הייתי במרכזי השירות ניסיתי אך לא מוכנים לתת לי שירות אמרו שיש הוראה הכול התחיל ביגלל שניסיתי לברר מדוע רשום משהו אחר אצלם במערכת וניסיון לבטל עיסקה של מכשיר שלא רכשתי כלל כי כול מכשיר אני רשום מתי קניתי ואיפה השמח לדעת עים יש לי זכות להפסיק לשלם לחברת הסלולר את אמצעי התשלום כי אני לא יודע עים כן או לא | |
|
|
|
|