| 11/1/2019 09:36 |
אנני |
 | | מחבר: | אנני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 09:36:06 |
| שלום,
תיאמתי הובלה עבור מקרר שרכשתי דרך האינטרנט. אמרו ששעות ההובלה הן 11:00-16:00, ביקשתי שאהיה בין האחרונים ברשימת ההובלה כי אני עובדת במשרה מלאה ואצא מהעבודה במיוחד בשעה מוקדמת. המוביל התקשר בשעה 12:00 כשהייתי בפגישה ומשחזרתי אליו (לאחר כחצי שעה) טען שמחכה 40 דקות בכתובת שלי ולא מוכן לחכות עוד. כל גורם אליו פניתי מטעם החנות/שירות ביטול/אחראים על אספקה טען כי המוביל חייב לתת התראה של כחצי שעה וגם אם לא עניתי לשיחתו, הדבר נחשב כהתראה. לבסוף הוצעו לי 2 פתרונות: 1. לשלם 150₪ על הובלה נוספת. 2 במידה ואני מעוניינת בביטול העסקה - אחוייב בכ-40₪ וגם(!) על דמי ההובלה - כי המוביל היה אצלי בכתובת ונתן התראה למרות שלא השיג אותי טלפונית.
אשמח לדעת מה דבר החוק בנושא.
תודה | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:45:07 |
| אנני שלום רב,
נכון להיום הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים" ) עדיין אינו חל על הובלות (הסעיף יחול על מובילים החל מפבורואר הקרוב).
על כן, בנסיבות אלו, לא מוטלת על בית העסק החובה לקבוע טווח שעות של עד שעתיים, וכן הם אינם מחוייבים לספק התראה טלפונית של שעה (כפי שדורש הסעיף) על כן, בנסיבות אלו, אין הפרה של הוראות הדין מצידם, בשלב זה. | |
|
|
|
| 11/1/2019 09:27 |
אנני |
 | | מחבר: | אנני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 09:27:12 |
| שלום,
תיאמתי הובלה עבור מקרר שרכשתי דרך האינטרנט. אמרו ששעות ההובלה הן 11:00-16:00, ביקשתי שאהיה בין האחרונים בהולה כי אני עובדת במשרה מלאה ושאצא מהעבודה במיוחד בשעה מוקדמת. המוביל התקשר בשעה 12:00 כשהייתי בפגישה ומשחזרתי עליו טען שמחכה 40 דקות בכתובת שלי ולא מוכן לחכות עוד. כל גורם אליו פניתי טען כי המוביל חייב לתת התראה של כחצי שעה וגם אם לא עניתי לשיחתנו, הדבר נחשב כהתראה. לבסוף הוצעו לי 2 פתרונות: 1. לשלם 150₪ על הובלה נוספת. 2 במידה ואני מעוניינת בביטול העסקה - אחוייב בכ-40₪ וגם(!) על דמי ההובלה - כי המוביל היה אצלי בכתובת ונתן התראה למרות שלא השיג אותי טלפונית.
אשמח לדעת מה דבר החוק בנושא.
תודה | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:44:44 |
| אנני שלום רב,
נכון להיום הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים" ) עדיין אינו חל על הובלות (הסעיף יחול על מובילים החל מפבורואר הקרוב).
על כן, בנסיבות אלו, לא מוטלת על בית העסק החובה לקבוע טווח שעות של עד שעתיים, וכן הם אינם מחוייבים לספק התראה טלפונית של שעה (כפי שדורש הסעיף) על כן, בנסיבות אלו, אין הפרה של הוראות הדין מצידם, בשלב זה. | |
|
|
|
| 11/1/2019 08:34 |
דרכון פורטוגלי |
 | | מחבר: | דרכון פורטוגלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 08:34:37 |
| קראתי כתבה בכלכליסט אודות כל הסיפור של הדרכון הפורטוגלי
https://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3744223,00.html
האם קיימת עבורי איזה סכנה להוציא את הדרכון הפורטוגלי הזה או סכנה צרכנית כזו או אחרת ? אני קורא על זה המון בזמן האחרון ומאוד מתלבטת
| |
|
|
|
| 13/1/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:41:20 |
| שלום רב,
אין למועצה מידע ספציפי בנוגע לנושא, אך בכל מקרה, בטרם ההתקשרות עם בית עסק, מומלץ לבצע השוואת מחירים, וכן לבקש לעיין בהסכם ההתקשרות בטרם חותמים על העסקה.
חשוב לציין כי עסקה שכזו, הנה עסקה לקבלת שירות בהתאמה אישית ועל כן, מרגע שהוחל בביצוע פעולות, לא ניתן יהיה לבטלה, כך שחשוב לפנות לגורמים מומחים ומקצועיים ולברר את כל פרטי העסקה, וכן לבדוק מהי התחיבות בית העסק, וזאת בטרם ההתקשרות בעסקה. | |
|
|
|
| 11/1/2019 04:05 |
сергей |
 | | מחבר: | сергей (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 04:05:59 |
| | נסעתי בלילה רציתי לקנות כרטיסי טיסה דרך מכונה שלהם בתחנת רכבת.לא יודע איך יצאו לי 2 כרטיסים ומחיר של 2.פניתי לחלון שם אמרו לי שהקופה סגורה צריך לבוא רק מחר.לא באתי לשם יום אחרי זה כי התחנה רחוקה מידי ממני.נוסע ברכת פעם ב.השרתי להם מיד פנייה דרך האתק אבל עדיין לא קיבלתי תשובה.איך זה עובד?האם באמת אני אשם בזה שהקופה שלהם סגורה בלילה ואם אני לא יוכל להחזיר את הכסף על כרטיס השני? | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:39:23 |
| שלום רב,
רכבת ישראל אינה מחוייבת להשיב את הכספים במקרה זה, שכן, לכאורה מדובר ברכישה של שירות שאינו כלול בתקנות ביטול עסקה ואין זכות לקבל החזר בגינו,גם אם לא נעשה בו שימוש בפועל.
אך לעיתים קרובות, במקרה של טעות בתום לב אכן מתבצעיםהחזרים, תלוי בנסיבות.
בכל מקרה, מומלץ להמתין לגובת הרכבת שכן, כאמור, אין כאן הפרת חובה על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 8/1/2019 14:19 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/01/2019 | | שעה: | 14:19:58 |
| שלום,
לפני כחצי שנה רכשנו מספר מזגנים של חברה ישראלית.
מאז הרכישה, גם אחרי חודש מההתקנה, היו מספר תקלות בכמה מזגנים וכל פעם החברה שלחה טכנאי לתיקון. עכשיו אנחנו עם שני מזגנים שלא מחממים בתוקפה הכי קרה של השנה והחברה מתאמת טכנאי רק לעוד שבוע מהיום.
האם אנחנו יכולים לדרוש להחליף את המזגנים לחדשים?
לדעתי לא יכול לעלות על הדעת שמזגן בן כמה חודשים יתקלקל מספר פעמים ונצטרך לחכות כל פעם שבוע או שבועיים גם בתקופה חמה וגם בתקופה קרה להגעת טכנאי ולטיפול סופי של התקלות.
תודה מראש
דני | |
|
|
|
| 9/1/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/01/2019 | | שעה: | 09:16:54 |
| דני שלום רב,
ראשית, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחוייב העוסק לרפא ולתקן כל תקלה במזגן משך שנת האחריות הראשונה, לא יאוחר משלושה ימים.
קביעת טכנאי למועד מאוחר יותר מהווה הפרה של הוראות הדין.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין כי היה והאם אינם יכולים לתקן את התקלה במסגרת מניין הימים הקבוע בתקנות, עליהם להחליף את המוצר למוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 10/1/2019 11:32 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 11:32:36 |
| שלום, האם הכוונה שאם הם קובעים טכנאי למועד מאוחר מ-3 ימים אז אני יכןל לדרוש החלפת מזגן לחדש?
והאם הם מחויבים לכך לפי חוק או שזה עניין של מיקוח?
תודה רבה
דני | |
|
|
|
| 10/1/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 13:49:27 |
| לכאורה, הסעיף קובע כי היה ובית העסק אינו מצליח לתקן את הפגם בתוך שלושה ימים עליו לספק לצרכן מוצר חדש ותקין.
להלן קישור לתקנות:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/999_591.htm#Seif6
שים לב לתקנה 6 (ג). | |
|
|
|
| 11/1/2019 00:37 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 00:37:10 |
| היום התקשרו מהחברה וטענו שהם מנסים להקדים את התיקון ליום ראשון בשבוע הבא במקום יום שני.
הקריאה הראשונה הייתה ביום ראשון השבוע והטכנאי הגיע ביום שני השבוע.
משמע 7 ימי עסקים במקום 3 כפי שהבנתי שקובע החוק. מה הפיצוי שאני רשאי לדרוש על כך מהחברה?
שוב תודה | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:37:21 |
| | המחוקק לא קבע פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של איחור בתיקון (בניגוד לאיחור טכנאי לאחר קביעת המועד), אך כאמור, עיכוב בתיקון מוצר בשנת האחריות הראשונה מזכה את הצרכן בזכות לדרוש החלפת המוצר בחדש. | |
|
|
|
| 10/1/2019 20:18 |
מאור שלוש |
 | | מחבר: | מאור שלוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 20:18:51 |
| | רכשתי מיטת תינוק ובמעמד הרכישה נאמר לי שנמצאת במלאי ושאני יוכל לקבל אותה מתי שארצה. חזרתי לחנות לאחר כשבוע ואז נאמר שלא נמצא כרגע במלאי ועליי להמתין עוד מספר ימים. מהם זכויותיי במקרה זה? | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:36:06 |
| מאור שלום רב,
במקרה של הטעיה בנוגע לתאריך האספקה, ניתנת לצרכן הזכות לבטל את העסקה ללא דמי ביטול.
היה ונגרם לך נזק כלכלי של ממש בעקבות ההטעיה, אז ניתן לדרוש פיצוי מבית העסק בהתאם לדיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:57 |
RAANAN SHMUELI |
 | | מחבר: | RAANAN SHMUELI (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:57:28 |
| עשיתי חיפוש ברשת לפי תמונה של מוצר שאני מחפש. זה בקבוק עם מתז בעל ראש מתכוונן.
הגעתי לאתר של חברת רול מרקט. רכשתי 5 יחידות.
הגיע בקבוק עם מתז לא מתכוונן.
הספק אומר שהתמונה היתה להמחשה בלבד.
אני טוען שזו ההפרה של העסקה והיו צריכים להודיע לי שאין את המוצר שאני מבקש לפי התקנון שלהם. הם טוענים שאין להם אחריות לכך.
מתוך תקנון החברה:
" המוצרים המוצגים באתר הינם מוצרים אשר בדרך כלל נמצאים במלאי חברת רול מרקט, וזמינים לאספקה מיידית ללקוח. במקרה שמוצר שהוזמן אינו מצוי במלאי החברה, תימסר על כך הודעה ללקוח, באמצעות הדואר האלקטרוני או טלפון, תוך 2 ימי עסקים ממועד ההזמנה, לא כולל שישי שבת וימי חג, והלקוח יהיה רשאי לבטל את העסקה ללא תשלום וזו תהא תרופתו יחידה כלפי החברה, ובכל מקרה לא תהיינה לו כל טענה, דרישה או תביעה כלפי החברה בכל מקרה של מוצר שאזל מהמלאי.
כל העסקה היא על 70 שח, משלוח 35 שח לכיוון. כך שלהחזיר היה עולה סכום דומה. ז"א ששילמתי 70 שח מיותרים על משהו שאינני צריך.
מה עושים?
תודה רענן
| |
|
|
|
| 10/1/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 13:52:46 |
| רענן שלום רב,
הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן מחייבות בית עסק לבטל עסקה לרכישת מוצר כאשר המוצר אינו תואם לזה שהוזמן.
כלומר, טענה לפיה התמונה להמחשה בלבד, לא תעמוד לעוסק, שעה שאין במוצר התכונות הדרושות והמוצגות.
בניסות של ביטול עסקת מכר מרחוק עקב אי התאמה או פגם, ישיב הצרכן לעוסק את מלוא הסכום, וישא בעלויות המשלוח חזרה לבית העסק. | |
|
|
|
| 10/1/2019 18:02 |
RAANAN SHMUELI |
 | | מחבר: | RAANAN SHMUELI (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 18:02:39 |
| המשפט האחרון לא ברור . בבקשה הגהה תודה!
| |
|
|
|
| 13/1/2019 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:31:09 |
| אתה צודק בהחלט.
בעת ביטול עסקת מכר מרחוק בעקבות אי התאמה או פגם, מחוייב העוסק להשיב לצרכן את מלוא הכספים ששולמו, וכן מוטלת על בתי העסק החובה לאסוף את המוצר מהמקום בו סופק לצרכן.
כך שבנסיבות של אי התאמה בין המוצר שהוזמן, למוצר שהתקבל, על בית העסק לשאת בעלויות המשלוח, הן לביתו של הצרכן והן חזרה לבית העסק. | |
|
|
|
| 10/1/2019 18:53 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 18:53:43 |
| שלום רב,
יש לי תקלה בשער חשמלי של חברה ישראלית.
ביקשתי לתאם מועד להגעת טכנאי, אך נאמר לי שלא ניתן לתאם טכנאי מראש, במקום זאת הם מתקשרים יום קודם, כאשר זה אפשרי מבחינתם, ובודקים האם המועד מתאים לי.
הם לא מוכנים לתאם שבוע מראש או אפילו מספר ימים קודם, על מנת שאוכל להערך מבחינת העבודה שלי.
האם זה חוקי, ואם לא, על איזה סעיף בחוק הם עוברים.
(לא הצלחתי למצוא את התשובה מחיפוש באינטרנט)
תודה מראש,
עודד
| |
|
|
|
| 10/1/2019 19:01 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 19:01:32 |
| | עלי לציין עוד שהשער כבר לא בתקופת האחריות שלו. | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:28:38 |
| עודד שלום רב,
על פניו, אין הפרה של הוראות הדין מצד בית העסק, שכן הסעיף קובע כי ניתן לשנות מועד הגעת טכנאי, עד השעה 20:00 בערב לפני הגעת הטכנאי, כך שלמעשה מלשון הסעיף ניתן ללמוד כי אין חובה לבצע תיאום של מספר ימים בטרם מועד הגעת הטכנאי.
אף על פי כן, מומלץ לעיין בהסכם ההתקשרות עם בית העסק לעניין קבלת השירות לאחר תום תקופת האחריות, ולבחון האם ישנה תהחייבות כלשהי לתיאום מראש מצידם. | |
|
|
|
| 10/1/2019 16:43 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 16:43:44 |
| * המקרה הנ״ל כולל בתוכו 2 בתי עסק - איידיגיטל + ריקוברי (מעבדת שיחזור)
הוטעיתי ושילמתי על עיסקה (שיחזור דיסק קשיח במחשב מאק שהוסבר לי שיקח כ2-3 ימים) שבסופו של דבר התברר שלא בוצע השיחזור ושילמתי לבעל העסק מחיר של בדיקה + שיחזור מלא, שבפועל לא בוצע שום שיחזור.
פניה ל2 בתי העסק בטענה להחזיר לי את הכסף ששולם בעבור העיסקא ושניהם מתנערים מאחריות.
פירוט המקרה:
* בתאריך 21/11/18 מסרתי את מכשיר המאק (שמשמש אותי ככלי עבודה) לתיקון/החלפת סוללה שהפסיקה לעבוד, בחברת idigital.
* בתאריך 28/11/18 אספתי את המכשיר לאחר התיקון מidigital פתחתי את המחשב וגיליתי שאיני יכול להיכנס למערכת ההפעלה שאלתי את נציג החנות מה פשר הדבר? הוסבר לי על ידיו וגם על ידי נציגי החברה שבוצע שיחזור הגדרות יצרן למחשב כלומר איפוס ומחיקת תוכן.
* נסער ועצבני, דרשתי הסברים מidigital:
א. מדוע שוחזרו הגדרות היצרן במכשיר?
ב. מדוע לא עודכנתי וביקשו את רשותי לביצוע לפני? (שמתי הרי מכשיר רק כדי לתקן רק את הסוללה שבתוכו)
ג. ביקשתי את עזרתם באיך אני מציל את הקבצים שהיו במחשב? מכיוון שהמחשב הוא העסק שלי
התשובה של איידיגיטל הייתה:
א. היינו מוכרחים לבצע שיחזור הגדרות יצרן לאחר החלפת הסוללה.
ב. אין אנו מחויבים להודיע לך על כך.
ג. אין אנו יכולים לעזור לך מכיוון שכאשר עושים שיחזור הגדרות יצרן, המחשב חוזר למצב הראשוני שבו היה כאשר יצא מהחנות (תהליך שאי אפשר לחזור ממנו).
נאמר לי שגם מעבירים פניה למעבדה הראשית לבדיקה מדוע לא עידכנו אותי לפני השיחזור הגדרות יצרן שבוצעו במכשיר ויתנו לי על כך תשובה. ובינתיים נשארתי עם מחשב של עסק שלא מתפקד.
חיכיתי לתשובה מאיידיגיטל וכל פעם או שזרקו אחריות עליי או שאמרו שבודקים ואין תשובה ומה שבטוח שמחקו את המידע במחשב ואין הם אחראים למידע וגם בין השורות אמרו שאם אפתח את המחשב האחריות שלי מבוטלת.
כשכבר ראיתי שאני לא מקבל מענה מהם והם לא באמת מטפלים בבעיה, נסער ומנסה לחפש פתרון פניתי למעבדות שיחזור כאשר כולם בלי יוצא מן הכלל אמרו לי שאו אינן מתעסקות במקרה כזה או שלא ניתן לשחזר את הקבצים במחשב שבוצע בו שיחזור הגדרות יצרן. מעבדה בשם Recovery בהרצליה הייתה היחידה שטענה שישנו מצב להציל חלק מהקבצים אך עליי להימנע מלגעת במחשב ולמסור אותו במהירות האפשרית לבדיקה שלאחריה יוכלו לתת לי הצעת מחיר וסיכויי הצלחה וכך עשיתי כדי לא לגרום איזשהוא נזק למידע שעוד אפשר (אם בכלל) להציל.
הפקדתי את מחשב המאק במעבדה עם דיסק קשיח נוסף בתאריך 2/12/18 לבדיקה ובעבור כל בדיקה בנפרד שילמתי 117 ש״ח כולל מע״מ (מצורפות 2 הקבלות). בעל העסק קבע שאין הוא יכול לעשות בדיקה על המחשב אלא רק אם הוא פותח אותו. הסברתי בפניו שיש בעיית אחריות שתפוג אם אפתח את המחשב ואני מחכה לתשובת איידיגיטל. הסברתי לאיידיגיטל שהמחשב במעבדת שיחזור ואני חייב לקבל תשובה מה עליי לעשות כי אני גם בלי מחשב עבודה וגם אני רוצה לנסות להציל את הקבצים במחשב. המשכתי לחכות יותר משבועיים! ששיחה אחרי שיחה אחרי נציג לקוחות או פשוט ניפנפו אותי או שפשוט אמרו שאין תשובה ומטפלים בזה או שאין מה לעשות וזו אחריות שלי ואף אחד מהם לא הציע עזרה. נפגע בצורה כפולה מלחכות לתשובה שלהם בזמן שאני תקוע ללא מחשב עובד לעסק ואין תמיכה מהצד שלהם החלטתי לפתוח את המחשב
בסיום הבדיקה, בתאריך ה13/12/18 פנה אליי בעל העסק ורצה להבין:
א. מה הסיסמא למערכת ההפעלה, מה אני בעצם מנסה להשיג, מה הבעיה עם המחשב (שאלות שלעצמן היו נורא תמוהות לי ועכשיו מסתבר לי שבמחשב לא היה צורך בשיחזור והוא החליט לנצל את תמימותי לקחת כסף) והסברתי לו שלטענת איידיגיטל במחשב נמחקו הקבצים
בהפרש 3 דקות שוב פעם פנה אליי בעל העסק עופר ובשיחה לטענתו ולתדהמתי השיחזור עתיד להסתיים בהצלחה שתגיע ל100% ויעשה לי מחיר לאחר ״הנחה״ - 1900 במקום 2300, השיחזור יארך 2-3 ימים, שבסופם אגיע למשרדו.
הוא שלח אליי את הצעת השיחזור (מצורפת גם) וביקש שאחתום עליה.
לאחר כמה ימים התקשר עופר בעל העסק כדי לעדכן שהמכשיר מוכן ואני יכול לבוא לראות אותו.
בתאריך 17/12/18 הגעתי למשרד בעל העסק בהרצליה כדי לראות את מצב מכשיר המאק ולתדהמתי המחשב היה בדיוק במצב שבו השארתי אותו לפני שמסרתי אותו לתיקון בחברת idigital.
מבולבל אך עם הקלה, שילמתי לבעל העסק 2106 ש״ח כולל מע״מ ב2 תשלומים.
בתאריך 30/12/18 קיבלתי תשובה מidigital ולתדהמתי כי לאחר בירור עם המעבדה המרכזית שלהם לא בוצע שום שיחזור הגדרות יצרן על המכשיר.
נדהם נסער ומבולבל ולאחר שהבנתי כי נפגעתי בתור לקוח ושילמתי לחברה על שיחזור שלא בוצע בפועל פניתי לבעל העסק עופר בבקשה לביטול העיסקא ולהחזרת כספי ששילמתי בעבור שיחזור אך הנ״ל דחה את זאת על הסף ואין הוא מוכן להחזיר לי את הכסף.
בנוסף פניתי אל חברת ישראכרט על מנת לעצור את התשלום השני שנותר ועדיין אך החזירו לי תשובה לקונית ש ״במקרה שיש מחלוקת בין בית העסק והלקוח חברת האשראי לא מורשית להתערב וניתן לפנות לאגודה להגנת הצרכן״
לאחר שמעבדת השיחזור לא היו מוכנים לשלם לי את הכסף בעבור שיחזור שלא בוצע בפועל,
פניתי לאיידיגיטל בטענה לפיצוי על הנזק שנגרם לי והטיפול השערורייתי שקיבלתי גרם לי לשלם על כספים שלא היה בהם צורך, אז גם מנהלת שירות הלקוחות לא מוכנה לקחת אחריות על המקרה ומודה על המידע השגוי שקיבלתי והטיפול שנמשך זמן אך אין היא אחראית.
לטענתי:
א. איידיגיטל החזירו לי מחשב במצב שלא כפי שבו הכנסתי את המחשב למעבדה התרשלו בטיפול לא הציעו עזרה, סחבו את הזמן ובסוף מסתבר שנתנו לי מידע שגוי שגרם לי לפנות למעבדת השיחזור באין צורך
ב. בעל מעבדת השיחזור עופר לא היה אמין דיו כדי לפנות אליי בידיעה כי אין צורך בשיחזור אלא להיפך ניצל את תמימותי וגרם לי לשלם על עבודה שבפועל לא נעשתה (למרות שכבר שילמתי לו על 2 בדיקות לפני)וכאשר שאלתי אותו מה העבודה שבוצעה התחמק עם תשובה של ״תשאיר לנו את העבודה זה המקצוע שלנו״ ולא נראה כאחד שרוצה לחלוק את המידע מכאן שהסתיר את האמת.
ד. 2 בתי העסק מתנערים מאחריות כאשר רומתי והולכתי שולל על ידי שניהם מתוך תקווה שמישהו מהם יעזור לי אך ההפך הוא הנכון נוצלה תמימותי.
לכל האמור לעיל אני מבקש את עזרתכם מול 2 בתי העסק בהתרשלות ושירות כושל ותרמית,
יש ברשותי הקלטות, מסמכים, קבלות שתומכות בכל מה שרשמתי לעיל, מה עליי לעשות כעת?, אני מרגיש שרומתי כלקוח פעמיים על ידי 2 חברות שמתנערות מאחריות על המקרה וכעת נשארתי עם נזק כספי בנוסף לכל עוגמת הנפש שנגרמה, נסיעות, התרוצצויות, זמן השבתה בלי מחשב....
מתוסכל, ומקווה לתשובתכם
תודה,
עדי | |
|
|
|
| 13/1/2019 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/01/2019 | | שעה: | 08:24:43 |
| עדי שלום רב,
פנייתך אינה מתאימה לטיפול באמצעות הפורום, אך בתוך התחלה מומלץ להעלות את השתלשלות העניינים על הכתב, להעביר לשני בית העסק את הפנייה והדרישה להחזר עקב הפרת הסכם והטעיה לכאורה, בנוגע שלמתן השירות המוזמן, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה מסודרת בצירוף כל האסמכתאות הרלוונטיות באמצעות אתר המועצה.
חשוב לציין כי המועצה עוסקת אך ורק במימוש זכויות צרכניות, ואינה עוסקת בתחום הנזיקין, ועל כן היא תוכל לפעול על מנת לסייע בקבלת החזר, היה ומגיע כזה, אך לא בדרישה לפיצויים בנזיקין. | |
|
|
|
| 10/1/2019 10:59 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 10:59:31 |
| הוצעה לי הצעה לקבל ממירים בתשלומים במחיר מסוים בחברת כבלים. היא גם הסכימה לתת לי סיכוי על הממיר הקודם שהיה לי יותר יקר. אמרתי לה שאנני עוד לא בטוח. לאחר מכן היא אמרה לי שהיא התבלבלה והמחיר גבוהה יותר. בשורה התחתונה באותה השיחה המחיר הפך מ612₪ לממיר ל864₪ לאחד. כפול 2 ממירים זה יוצא מאוד יקר. אמרתי לה כי היא מחויבת לתת לי את מחיר זה ןהמנהלת שלה טענה שבגלל שלא סגרנו פרטים מותר להם לשנות את המחיר והם לא מחויבים לתת לי את המחיר עם הטעות. האם זה נכון? או שמותר לי לדרוש את המחיר שניתן לי כשטעתה.
בתודה מראש | |
|
|
|
| 11/1/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 14:24:36 |
| שלום רב,
עקרונית כאשר מוצג לצרכן מחיר על בית העסק לעמוד מאוחרי התמחור המוצג, גם אם נעשה בטעות, וזאת בהתאם להוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן המחייבת הצגת מחיר כולל לצרכן ומתן אפשרות לרכישה, גם אם המחיר בפועל גבוה יותר, וכן בהתאם להוראות סעיף 2 לחוק האוסר הטעיה.
יש לפנות לבית העסק בכתב ולבקש כי יספקו את השירות בהתאם למחיר שהוצג.
חשוב לציין כי היה ובית העסק לא יעתר לבקשה, יהיה קושי מסוים לחייב אותו לעשות כן, ללא פנייה לבית המשפט. | |
|
|
|
| 11/1/2019 23:20 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 23:20:31 |
| האם ניתן לממש את הזכות במידה וזה היה במוקד טלפוני, אמרתי שצריך לוודא עם הוריי שזה בסדר ואם נשברתי והסכמתי למחיר אחר. (במידה וכן אנסה לממש את זכויותיי בתחילת שבוע הבא).
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 10/1/2019 16:24 |
לוי |
 | | מחבר: | לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 16:24:21 |
| | אשתי שילמה לתופרת לטובת השכרת שמלת כלה בשווי 4,000 ש''ח. כל הכסף שולם מראש. השמלה נשארה בחנות ולא בוצעה שום עבודה או תיקון בשמלה. לאחר 10 ימים אשתי התחרטה ונענתה בסירוב לקבל את הכסף חזרה מהמוכרת. האם זכאית לקבל החזר כספי? התקנות מדברות על ביגוד אך שמלת כלה לדעתי אינה נכנסת בגדר זה. בנוסף, השמלה נשארה בחנות. אשמח לעזרה!!! | |
|
|
|
| 11/1/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:36:10 |
| לוי שלום רב,
היה ומדובר על השכרה של השמלה, ולא רכישה, הרי שתקנות ביטול עסקה אינן חלות על העסקה בכל מקרה, שכן הן חלות רק במקרה של רכישת מוצר ולא על עסקאות השכרה.
כמו כן, יש לבחון האם צוינו תנאי הביטול בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 10/1/2019 15:49 |
מור היקרי |
 | | מחבר: | מור היקרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 15:49:35 |
| שלום,
החלטתי לבטל את העיסקה מסיבות אישיות, עם החברה תא לחיים- שימור דם הטבורי.
ב29.11.18 שולמה מקדמה לשירות.
הערכה עצמה התקבלה ביום א' ה6.1 כך שטרם עברו 14 יום מקבלת הערכה.
חשוב לציין שטרם חתמתי על הסכם ההתקשרות עם החברה.
פניתי לחברה בטענה שהתחרטתי מסיבות אישיות וברצוני להחזיר את הערכה ולקבל את דמי המקדמה חזרה.
החברה טענה שכפי שרשום בחוזה, מתן השירות מתחיל עם תשלום המקדמה וכבר עברו 14 יום מתשלום המקדמה. כמו כן אין באפשרותי לקבל שום החזר על הסכום של המקדמה שניתן מראש, למרות שהערכה נמצאת אצלי רק כמה ימים וסגורה ארמטית.
אודה לכם על תשובתכם המהירה. מור | |
|
|
|
| 10/1/2019 15:56 |
מור היקרי |
 | |
|
| 11/1/2019 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:33:32 |
| מור שלום רב,
על מתנ לבחו את הזכות לביטול העסקה יש לבחון את מלוא התנאים המנויים בהסכם ההתקשרות ואת משמעות קלת הערכה לבית הצרכן, שכן מדובר בעסקה לקבלת שירות רפואי פרטני, ועל כן ייתכן ויחולו עליה הוראות ספציפיות או הנחיות ספציפיות דל משרד הבריאות ולאו דווקא רק הוראות הדין הצרכני.
על פי חוק הגנת הצרכן 14 הימים מתחילים מיום קבלת המוצר או השירות ולא מיום התשלום (הדבר מצוין בסעיף 14ג לחוק) אך כאמור, יש לבחון הבטים נוספים. | |
|
|
|
| 10/1/2019 15:29 |
אלין |
 | | מחבר: | אלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 15:29:17 |
| הייתי בסלון כלות המוכרת נתנה לי למדוד שמלה אקראית רק לצורך ההרגשה, אחרי זה חתמתי על הזמנה של שמירת יום חתונה ומה נכלל בתוכה ונתתי מקדמה של 500 שח .
יום למחרת לא הרגשתי שלמה עם ההחלטה ביקשתי לבטל את ההזמנה.
האם אני יכולה לדרוש ממנה את המקדמה בלי שהיא תדרוש לקבל אחוזים על ביטול ההזמנה? | |
|
|
|
| 11/1/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:29:42 |
| אלין שלום רב,
האם מדובר בעסקה לרכישת שמלה או עסקה להשכרת שמלה?
האם בטוס ההזמנה מפורטים תנאי הביטול של העסקה? | |
|
|
|
אלין |
 | | מחבר: | אלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 15:29:13 |
| הייתי בסלון כלות המוכרת נתנה לי למדוד שמלה אקראית רק לצורך ההרגשה, אחרי זה חתמתי על הזמנה של שמירת יום חתונה ומה נכלל בתוכה ונתתי מקדמה של 500 שח .
האם אני יכולה לדרוש ממנה את המקדמה בלי שהיא תדרוש לקבל אחוזים על ביטול ההזמנה? | |
|
|
|
| 11/1/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:29:05 |
| אלין שלום רב,
|
|
|
אלין |
 | | מחבר: | אלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 15:29:11 |
|
|
|
| 11/1/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:28:47 |
| אלין שלום רב,
|
|
|
אלין |
 | | מחבר: | אלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 15:29:08 |
|
|
|
| 11/1/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:28:27 |
| אלין שלום רב,
|
|
|
| 10/1/2019 14:45 |
רענן |
 | | מחבר: | רענן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 14:45:32 |
| עשיתי חיפוש ברשת לפי תמונה של מוצר שאני מחפש. זה בקבוק עם מתז בעל ראש מתכוונן.
הגעתי לאתר של חברת רול מרקט. רכשתי 5 יחידות.
הגיע בקבוק עם מתז לא מתכוונן.
הספק אומר שהתמונה היתה להמחשה בלבד.
אני טוען שזו ההפרה של העסקה והיו צריכים להודיע לי שאין את המוצר שאני מבקש לפי התקנון שלהם. הם טוענים שאין להם אחריות לכך.
מתוך תקנון החברה:
" המוצרים המוצגים באתר הינם מוצרים אשר בדרך כלל נמצאים במלאי חברת רול מרקט, וזמינים לאספקה מיידית ללקוח. במקרה שמוצר שהוזמן אינו מצוי במלאי החברה, תימסר על כך הודעה ללקוח, באמצעות הדואר האלקטרוני או טלפון, תוך 2 ימי עסקים ממועד ההזמנה, לא כולל שישי שבת וימי חג, והלקוח יהיה רשאי לבטל את העסקה ללא תשלום וזו תהא תרופתו יחידה כלפי החברה, ובכל מקרה לא תהיינה לו כל טענה, דרישה או תביעה כלפי החברה בכל מקרה של מוצר שאזל מהמלאי.
כל העסקה היא על 70 שח, משלוח 35 שח לכיוון. כך שלהחזיר היה עולה סכום דומה. ז"א ששילמתי 70 שח מיותרים על משהו שאינני צריך.
מה עושים?
תודה רענן
| |
|
|
|
| 11/1/2019 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:27:24 |
| רענן שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן אתה רשאי לבטל את העסקה עקב אי התאמה ללא תשלום ועל בית העסק מוטלת החובה לשאת בעלויות המשלוח. | |
|
|
|
| 10/1/2019 14:42 |
אורה |
 | | מחבר: | אורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 14:42:55 |
| בעלי קנה לי תיק במתנה בסך 1000 ש"ח, לאחר מס' שעות רציתי להחזירו, אך בבית העסק טוענים שאין חוק החזר על תיקים, ואף מציגים מודעה בבית העסק שבה כתוב שאין החזר.
האם הם צודקים? | |
|
|
|
| 11/1/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:21:39 |
| אורה שלום רב,
אכן, רקנקים ותיקים אינם כלולים בתקנות ביטול עסקה ואין זכות בדין לקבלת החזר כספי בעת רכישה של תיק.
היה ובית העסק אף הציג שילוט בעניין, אזי אין כאן הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 10/1/2019 14:11 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 14:11:19 |
| שלום,
קניתי מגפיים ברשת מוכרת, המגפיים ממותג טבעוני ואינן מעור. דבר שנאמר לי על ידי המוכרת.
לאחר יומיים הלכתי איתן בגשם (ברחוב, לא בשלוליות) ומים חדרו פנימה.
פניתי לשירות לקוחות החברה ושם נאמר לי שהם לא מתחייבים שהמגפיים אטומים ואין מה לעשות.
ביקשתי להחזיר את המגפיים ולקבל החזר כספי ץ, משום שאין לי צורך במגפיים שלא מתאימים לחורף.. במיוחד כשלא נאמר לי לפני הקניה שאסור ללכת איתם בגשם. הם סירבו.
האם יש משהו שניתן לעשות ?
תודה! | |
|
|
|
| 11/1/2019 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:20:24 |
| דפנה שלום רב,
היה ולא בוצעה הטעיה, כלומר, לא הופרה הבטחה לפיה המגפיים מתאימים לגשם ואטומים למים, הרי שהעובדה כי הם אינם כאלה ,אינה מהווה הפרה של להסכם הרכישה, בהעדר הטעיה כאמור.
על כן, על פניו, אין כאן עילה לביטול העסקה על פי תיאורך. | |
|
|
|
| 10/1/2019 13:58 |
רחלי מזרחי |
 | | מחבר: | רחלי מזרחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/01/2019 | | שעה: | 13:58:30 |
| היי
רציתי להתייעץ אם עשיתי תוספות שיער אצל ספר מסויים והוא הבטיח לי שהשיער אמיתי ואיכותי.
השיער לא רק שלא התאים לי כי זה לא מתאים לסוג שיער שלי גם עשה לי אלרגיה שתוך שבוע הורדתי הכל . אבל העיקר הוא שהשיער לא אמיתי אלא מפלסטיק הלכתי וביררתי אצל מספר ספרים מובילים שמתעסקים עם תוספות והוא פשוט עבד עליי .
שילמתי בכרטיס אשראי בתשלומים איך אוכל לקבל את כספי בחזרה. דיברתי עם הספר וממד לא מעניין אותו .
אודה לתשובה | |
|
|
|
| 11/1/2019 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/01/2019 | | שעה: | 15:18:13 |
| רחלי שלום רב,
היה בטופס ההזמנה מצוין במפורש כי מדובר בשיער אמיתי, ואת יכולה להשיג חוות דעת לפיה מדובר בשיער מלאכותי, אז ניתן לבסס טענה להטעיה ולדרוש את ביטול העסקה.
יש להשיג את חוות בדעת בכתב, ולפנות לבית העסק בצירוף העתק חוות הדעת ולציין כי מדובר בהפרת הסכם הרכישה. | |
|
|
|
|