| 15/1/2019 09:46 |
eran |
 | | מחבר: | eran (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 09:46:46 |
| הגשתי תלונה פה באתר. איך ממשיכים? כמה זמן עלי להמתין? האם יחזרו אלי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 15/1/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 14:29:08 |
| ערן שלום רב,
תלונתך תועבר לאחראי על התחום והוא יעביר פנייה לבית העסק עם העתק ישיר אליך.
זמן הטיפול בתלונה עלול לקחת מעט זמן אז מומלץ להתאזר בסבלנות. | |
|
|
|
| 15/1/2019 09:32 |
תאיר |
 | | מחבר: | תאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 09:32:55 |
| | אני רכשתי מאתר באינטרנט לא זוכרת מאיזה חברה 3 ארונות מפלסטיק והם קיבלו את פרטי האשראי שלי ושלחו לי למייל חשבונית על אישור העיסקה והארונות הגיעו לי אתמול 14/01/2019 והיום מתקשרים אליי מאותו חברה ואומרים להביא להם שוב את מספר האשראי שלי בטענה שלא עבר להם האשראי השאלה שלי היא איך זה הגיוני עם אישרו לי ביום הרכישה ופתאום יש בעיה זה נראה לי כמו עוקץ | |
|
|
|
| 15/1/2019 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 14:26:36 |
| תאיר שלום רב,
על מנת לבחון האם מדובר באמת בתקלה בחיוב או בניסיון לחיוב כפול, יש לפנות לחברת האשראי ולבדוק האם בוצעה בקשה לחיוב מטעם בית העסק. | |
|
|
|
| 14/1/2019 22:32 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 22:32:41 |
| קניתי לפני חצי שנה מחשב נייד (לפטופ) מחברה מוכרת. לאחרונה התנתק ממקומו חלק פלסטיק (כיסוי על הצירים שבין המחשב למסך). התברר שהחיבורים העדינים שלו נשברו ויש צורך להחליף את כל מכסה המחשב על מנת להחזיר את המצב לקדמותו.
פניתי למימוש האחריות והם הגיבו שעל שבר אין אחריות. הערתי את תשומת ליבם שאין החרגה כזו בתעודת האחריות, החריג היחיד הרלוונטי הוא נזק כתוצאה משימוש בלתי נאות, ואני השתמשתי בזהירות רבה. תשובתם היתה שאם החלק נשבר בוודאי השימוש היה בלתי נאות.
לאחר שעמדתי על דעתי הם הואילו להסכים לבדיקה במעבדת היבואן בתל אביב. לשאלתי אם יש להם שירות גם בירושלים לא הגיבו.
מנוסח התקנות הרלוונטי אני מבין שחובת ההוכחה על שימוש שלא לפי ההוראות מוטלת על היצרן / יבואן. השאלה היא מבחינה פרקטית, אם אכניס את המחשב לבדיקה במעבדה מטעמם סביר להניח שהם יקבעו שמדובר בשימוש לא נכון ויחייבו אותי בתשלום. כיצד ניתן למנוע מצב כזה?
כמו כן בתקנות מופיע שהיצרן / יבואן חייב לספק שירות גם בירושלים, כיצד ניתן לאלץ שירות כזה? | |
|
|
|
| 15/1/2019 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 12:31:26 |
| שלום וברכה גלעד,
בית העסק נותן שירות אחריות היצרן מופטר מחיוביו לתקן כל פגם ונזק שמתגלה במוצר במהלך שנת האחריות, ע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) רק מקום בו "הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן". יחד עם זאת, אין מנוס לעניות דעתנו מהעמדת המוצר לבדיקת בית העסק. כמו"כ, אכן ישנו חיוב מכוח התקנות לקים תחנת שירות בכל עיר גדולה כמפורט שם, ברם החיוב הינו על היצרן ולא על בית עסק מוכר שאינו יצרן. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. כמו"כ, פניה באשר לאי קיום הוראות התקנות בעניין תחנות שירות מוטב כי תופנה לרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות. | |
|
|
|
| 15/1/2019 14:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 14:16:16 |
| לדעתי, בדיקה של מה שקרה לא אמורה לעלות לך. מדובר על בחינה פשוטה של המחשב. חייבת להיות להם תחנת שירות בירושלים. בדוק כתובת באינטרנט.
בסופו של דבר, נראה לי שרק שופט יוכל להכריע אחרי שיראה את המחשב. דיווחים מהאינטרנט עם אותה הבעיה יוכלו לחזק את טענתך. בכל מקרה הייתי מצלם איכותית את הפגיעה לפני מסירת המחשב למעבדה. | |
|
|
|
| 15/1/2019 08:10 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 08:10:12 |
| | כאשר אבי נפטר הודיעה לנו חברת ביטוח מנורה שלאבי היה ביטוח חיים. רצינו לדעת כמה כסף יש בפוליסה אך החברה לא הסכימה לגלות את הסכום. האם חברת הביטוח רשאית לא לדווח כמה כסף יש בפוליסה למשפחה? | |
|
|
|
| 15/1/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 14:01:50 |
| איתן שלום רב,
חברות הביטוח כפופות להנחיות המפקח על הביטוח במשרד האוצר ורשאיות לספק מידע אך ורק לאחר שהוצאו כל המסמכים הרלוונטים (צו ירושה או צו לקיום צוואה או מסמכים אחרים אשר הם מחויבות לעיין בהן בטרם יועבר מידע).
מומלץ לבדוק מהן הדרישות של חברת הביטוח על מנת לקבל ממנה את המידע.
על פניו, אין בפעולותיה משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 15/1/2019 00:40 |
ג׳ני |
 | | מחבר: | ג׳ני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 00:40:36 |
| לפני כמה ימים רכשתי שטיח ואחרי שפתחתי אותו בבית מייד התגלה פגם.
השטיח נרכש בסייל גדול בחצי מחיר מהמחיר הרגיל. בשירות לקוחות המליצו לי להגיע עם השטיח לסניף לצורך בדיקה.
למיטב ידיעתי כרגע המוצר אינו נמצה במלאי ככל הסניפים של הרשת ולא ניתן להחליף במקום. אבל המלאי יתחדש בשלב כל שהוא כי זה מוצר קבוע שיש בחנות.
האם החנות חייבת לספק לי את המוצר ללא פגם במחיר ששילמתי גם עם המלאי מתחדש אחרי סיום בסייל? | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:59:56 |
| ג'ני שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, על בית העסק מוטלת חובה לרפא כל פגם שנתגלה במוצר, ואם אינו יכול לבצע תיקון, עליו לספק מוצר חדש ותקין.
על כן, היה ובית העסק אינו יכול לתקן את המוצר, עליו להחליפו בחדש, ללא קשר לתנאי התשלום או המבצעים בחנות. | |
|
|
|
| 14/1/2019 20:53 |
חיים חיים |
 | | מחבר: | חיים חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 20:53:34 |
| | שלום, רכשתי ארונות לפני כשלושה חודשים, הארונות הותקנו אצלי בבית לאחר חודש, וזמן קצר לאחר מכן נתגלו בהם פגמים רבים, פניתי לחברה והם שלחו נציגים שראו את הפגמים, ואמרו שישובו עם החלקים החדשים לתיקון הארון. שבוע לאחר מכן החברה נכנסה לקשיים ונסגרה. כלומר נשארתי עם ארון פגום בחלקו, וללא אחריות (ניתנה אחריות של 10 שנים), האם אני יכול לבטל את הצ'ק האחרון שנשאר? (הוא על כ20% מערך העסקה) | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:58:23 |
| חיים שלום רב,
המועצה תתקשה לתת לך תשובה חד משמעית או להורות לך לבטל את ההמחאה, שכן מדובר בפעולה משפטית אשר עלולות להיות לה משמעויות רבות.
על כן, בנסיבות אלו מומלץ להתייעץ עם עו"ד מתחום השטרות בטרם תפעל. | |
|
|
|
| 14/1/2019 20:39 |
שלמה נווה |
 | | מחבר: | שלמה נווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 20:39:44 |
| רדיאטור חשמלי שמתקלקל בשנת האחריות .
האים צריך לסחוב אותו לנקודת שרות
אוו טכנאי אמור להגיע למקום הרדיאטור ? | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:52:58 |
| שלמה שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מצוין כי "תנור הסקה דירתי" הנו מוצר אשר התיקון בגינו יבוצע בביתו של הצרכן.
על כן, לכאורה ניתן לטעון כי הסעיף יכלול גם רדיאטור.
אך על מתנ לבחון את הנושא לעומקו מומלץ לעיין בתעוד תהאחריות ולבדוק האם ישנה התייחסות לנושא. | |
|
|
|
| 15/1/2019 10:47 |
יו |
 | | מחבר: | יו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 10:47:39 |
| שלום,
הזמנו טיסה בחברה אירופאית (וויז אייר) מישראל לאירופה.
ברגע האחרון הטיסה עוכבה עקב תקלה טכנית במטוס, שלא נפתרה במשך שעות. לבסוף הטיסה בוטלה והוצעה טיסה חלופית, כ-20 שעות אחרי הזמן המקורי של הטיסה.
הנציג של החברה הסביר לנו שמגיע לנו פיצוי ע"פ החוק, אותו יש לדרוש בפנייה לחברה, החזר על הטיסה והחזר על הטיסה החלופית שקנינו (מאחר שלא יכולנו להמתין 20 שעות). יש לציין ששיחה זו הוקלטה.
בנוסף, הבנו שהדבר נכון על פי החוק האירופאי וגם על פי התקנות בישראל.
פנינו לוויז-אייר וקיבלנו תשובה שמאחר שמדובר ב"נסיבות לא צפויות" אנו לא זכאים לשום פיצוי - למרות שעל םי הבנתי נסיבות לא צפויות משמעותם מזג אוויר ושביתות, לא כשל טכני במטוס.
האם יש אמת בדבר? כיצד אנו אמורים להמשיך כשמדובר בדרישת פיצוי מחברה זרה הפועלת בארץ?
תודה
| |
|
|
|
| 15/1/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:51:45 |
| שלום וברכה,
על פניו ע"פ חוק שירותי התעופה דין הוא כי חברת התעופה תעמיד לך ההטבות המנויות בחוק, לרבות כרטיס טיסה חלופי או השבת התמורה ששולמה, וכן פיצוי קצוב בהתאם לתוספת לחוק האמור לעיל. לענות דעת המועצה אין בתקלה טכנית כדי לפטור את חבות החברה מכוח החוק בנסיבות המתוארות. אנו מציעים כי בשלב הראשון תשובו ותפנו בכתב לחברת התעופה לאור האמור לעיל בדרישה לפיצוי בהתאם להוראות החוק. למיטב ידיעתנו יש לחברה נציגות של עו"ד מקומי למסירת כתבי בי דין, נא ראה בלינק שלהלן:
http://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=7893-08-11-2018-1&category_slug=2015-10-13-06-38-32-5&Itemid=669&lang=he
| |
|
|
|
| 14/1/2019 20:32 |
רוחלה |
 | | מחבר: | רוחלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 20:32:55 |
| | היום הודיעו בחדשות כי החברה נסגרה בתאריך 30.10 רכשתי ספה בשווי 14.000 ש"ח שילמתי באשראי ב6 תשלומים בנתיים ירדו 3 תשלומים שאלתי האם ניתן מבחינה חוקית לבטל את יתר התשלומים בחברת האשראי ? אלו צעדים נוספים עליי לנקוט ? | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:47:55 |
| רוחלה שלום רב,
בנסיבות אלו, יש לפנות לחברת האשראי ולדרוש את ביטול החיובים העתידיים עקב הסגירה המתפיעה של בית העסק, ולאחר מכן יש לעקוב אחר הפרסומים בתקשורת ולחכות לפתיחת הליך פירוק של החברה במסגרתו יש לפנות למשרד עו"ד שימונה על מתנ להגיש תביעת חוב. | |
|
|
|
| 14/1/2019 10:50 |
נאוה סופר |
 | | מחבר: | נאוה סופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 10:50:56 |
| שלום עשיתי מנוי לשלושה חודשים לסטודיו לאחר חודש וקצת גיליתי דלקת ידע בגיד הרופא הוציא לי אישור להפסיק להתאמן זה לוקח תקופה ארוכה עד שזה מחלים
המנוי עלה לי 1200 ונשארו 45 יום משמע 600 שח
שדיברתי עם מכון הכושר הם אמרו שהתקנון רשום בו שאין החזר
אבל קראתי באתרכם שעם אישור רפואי צריך להיות
כבר יותר מחודשיים שהם מנסים למכור את המנוי ולא מצליח משמע הם לא מנסים ביקשתי אפילו רק 400 שח על חודש אבל אין מענה וזה לא מעניין אף אחד
הבקשה מה כדאי לעשות? | |
|
|
|
| 14/1/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 13:57:01 |
| נאווה שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציןי כי על פי חוק הפיקוח על מכוני הכושר על בית העסק להחתים את הצרכן על הצהרת בריאות או לדרוש אישור רפואי.
בהעדר אישור שכזה, או במקרה בו הצרכן מצהיר כי בריאותו אינה מאפשרת את המשך האימונים במכון, למעשה בית העסק מחוייב לבטל את העסקה.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 14/1/2019 16:26 |
נאוה |
 | | מחבר: | נאוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 16:26:42 |
| תודה רבה על המענה !!!
אני זכאית לכל הסכום ?
ואיך אני אמורה לרשום להם דרך עורך דין ? | |
|
|
|
| 14/1/2019 16:26 |
נאוה |
 | | מחבר: | נאוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 16:26:46 |
| תודה רבה על המענה !!!
אני זכאית לכל הסכום ?
ואיך אני אמורה לרשום להם דרך עורך דין ? | |
|
|
|
| 15/1/2019 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 11:00:34 |
| את זכאית לביטול עסקה ולתשלום רק בגין החלק היחסי בו השתמשת בשירות.
יש לפנות אליהם בכתב, ולציין את הוראות חוק הפיקוח על מכוני הכושר.
היה והם לא יאפשרו את הביטול, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 15/1/2019 12:18 |
נאוה |
 | | מחבר: | נאוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 12:18:05 |
| לאחר ששלחתי לו את ההודעה הראשונה ששלחת לי
הוא אמר שבסוף החודש יחזיר לי צ׳ק על סך 450 למרות שנשארו לי 45 יום ששווים 600
אבל מקובל מספיק תודה רבה על העזרה! | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 15/1/2019 08:53 |
רוית |
 | | מחבר: | רוית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 08:53:49 |
| האם ניתן לבטל עסקה שצוינה שלא ניתנת לביטול כי הוזמנה במיוחד מספק חו"ל? טרם עברו 14 יום מתאריך הרכישה וטרם התקבלה הסחורה.
| |
|
|
|
| 15/1/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:39:45 |
| רוית שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, הזמנת מוצר מחו"ל אינה מונעת את הביטול לכשעצמו, ועל כן תלוי באיזה מוצר מדובר ואם הוא מנוי בתקנות על מתנ לבחון את זכות הביטול הפרטנית. | |
|
|
|
| 14/1/2019 16:08 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 16:08:08 |
| שלום,
לפני כ 3 שבועות רכבי עבר שיפוץ גיר במכון גירים בגוש דן. הובטחה לי אחריות של חצי שנה מתום הטיפול. הרכב הוחזר אליי לאחר תשלום באשראי (ראשון מתוך 4) ובו מכתב שהאחריות מותנית בטיפול נוסף באותו מכון שצריך להתקיים חודשיים לאחר הטיפול הראשון מבלי לנקוב במחיר. נאמר לי בטלפון שיעלה כמה מאות שקלים.
האם הוספת תנאי כזה היא חוקית? האם מוסך יכול לבטל אחריות עקב תנאי שנוסף לאחר התשלום?
הערה: הדבר נעשה באופן שיטתי ויש ברשת מספר תלונות על אותו מוסך בנוגע להוספת התנאי. | |
|
|
|
| 15/1/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 10:53:36 |
| שלום וברכה גיא,
בהעדר חובה בדין באשר לעצם מתן אחריות בגין שירותי תיקון במוסך, האחריות הניתנת על ידי בית העסק נתונה להסכמות שבין הצדדים. ברם, ע"פ הדין היה על בית העסק להביא לידיעתך את כל פרטי העסקה, ובתוך כך גם את תנאי האחריות, טרם ההתקשרות בעסקה. ככל שהתנאי האמור והדרישה לשאת בתשלום נוסף בגינו, כנטען בפנייתך, הועמד על ידי בית העסק לאחר שכבר התקשרת בעסקה, אנו מציעים כי תפנה בשלב הראשון בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה, ובדרישה ליתן את האחריות כפי שהובטחה לך, ללא התנאי שהובא לידיעתך רק לאחר שכבר נכרתה העסקה. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 15/1/2019 12:44 |
משה |
 | |
|
| 14/1/2019 18:27 |
רמי גבאי |
 | | מחבר: | רמי גבאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 18:27:31 |
| | ביצענו קניה באמצעות תווי קניה(gift card)ולאחר פחות מ 48 שעות החזרתי את המוצר לחנות מכיוון שחא תאם את המידה ולחנות לא היתה מידה מתאימה.בפנעה שלנו לשרות הלקוחות של "דלתא" הם סרבו לזכות אותי בכסף הקניה במזומן או בתווי קניה אלה רק ע"י זיכוי בחנות "דלתא".יש לציין שבחשבונית הקנעה לא מצויין שאין החזר כספי על רכיה ב gift card. מבקשים את התייחסותכם. תודה. | |
|
|
|
| 15/1/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 11:44:48 |
| שלום וברכה רמי,
יש ממש בעמדת בית העסק, שעה שתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) המקימות זכות לביטול עסקה ולקבלת החזר בכפוף להוראות התקנות, אינו חל על עסקה ששולמה באמצעות תוו קניה. ביטול עסקה במקרה כזה נתון למדיניות בית העסק. | |
|
|
|
| 14/1/2019 18:12 |
אלינור |
 | | מחבר: | אלינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 18:12:52 |
| שלום רב,
האם צד אחד בעסקה יכול לבטל את העסקה לאחר שנחתמה בנוכחות מי שהוסמך לנהל את המשא ומתן מטעם החברה(אך במעמד החתימה החברה לא חתמה עם חותמת אלה הנציג מטעמה) יש לציין כי הועברה מקדמה בגובה 10 אחוזים מסכום כל העסקה ונשלחה קבלה על התשלום זאת לאחר שבחנו מחדש וגילו שטעו בתמחור ללא כל פיצוי של הצד השני? | |
|
|
|
| 15/1/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 11:41:41 |
| שלום וברכה אלינור,
קשה יהיה לעניות דעתנו לחייב בית העסק למכור מוצר שאין נמצא ברשותו או שהמחיר שהועמד בינו נעשה כל על הנמוך באופן משמעותי בשגגה ובתום לב. אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה לחייב את בית העסק בפיצוי בגין נזק מוכח וסביר שנגרם לכם כתוצאה מהביטול האמור, בכפוף לדרישות דיני הראיות, לרבות קיומה של עוולה מצד בית העסק, נזק וקשר סיבתי בין השנייים. הכל מבלי להכנס לשאלת המעמד המחייב של ההסכם בין הצדדים לאור חתימת נציג או שלוח מטעם בית העסק. | |
|
|
|
| 15/1/2019 11:01 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 11:01:31 |
| שלום רב,
רכשתי זרוע לטלויזיה לצורך תלייה של טלויזיה על הקיר. אמרתי למוכר את הדגם של הטלויזיה שלי.
הזמנתי מתקין, אשר במועד ההתקנה (כ - 10 ימים לאחר מועד הרכישה של הזרוע) אמר לי שהזרוע לא מתאימה לטלויזיה שלי.
הודעתי זאת למוכר הזרוע, והוא אמר שהוא לא ידע שהטלויזיות החדשות מגיעות בצורה שהן מגיעות, והוא יחליף לי את הזרוע, ואכן כך היה.
כאשר הגיע מתקין נוסף, כעבור שבוע בערך, להתקין את הזרוע החלופית, הוא אמר לי שסוג הקיר בדירה לא מתאים לתלייה של טלויזיה (בלוק לא מספיק חזק), ועל כן לא ניתן להתקין את הזרוע, אלא אם עושים קידוח לצד השני של הקיר, אשר לא בא בחשבון מבחינתנו.
על כן ביקשתי מהמוכר לבטל את כל העסקה, ולהשיב לי את כספי. הוא טוען שמכיוון שעברו 14 יום מתאריך הרכישה המקורי, הוא לא חייב, והוא מסכים לתת לי זיכוי בלבד. זאת ועוד, הוא טוען שזאת לא אחראיות שלו לוודא כי המתקן מתאים לטלויזיה שלו, על אף שהוא הזמין אותי לחנות שלו ואמר שיש לו המון מתקנים, והוא ידאג למצוא לי את המתקן שהכי מתאים לי, ואף שאל אותי איזו טלויזיה קניתי.
אם לוקחים בחשבון את הזמן שעבר עד לגילוי הטעות הראשונה שלו, אזי בקשתי להחזר נמצאת בתוך הטווח של 14 ימים. זאת ועוד, אני גם חזרתי ושאלתי האם הזרוע מתאימה לכל קיר, והוא אמר שכן, אין בעיה, מקסימום עושים עוד חיזוקים...אך בפועל המתקין לא היה מוכן לבצע התקנה כזאת מטעמי בטיחות.
מה עלי לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/1/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 11:37:28 |
| שלום וברכה יואב,
קשה יהיה לעניות דעתנו להקים זכות לחרטה ולביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) בחלוף מניין ה - 14 יום ממעד העסקה המקורית. מבלי להיכנס לקורי הראייתי בהוכחת טענתך להטעיה מצדו של בית העסק באשר להתאמת המוצר לכל סוגי הקיר, ומבלי להכנס לשאלת ההתאמה של הקיר להתקנת הזרוע וכו', היה עליך לעניות דעתנו לברר את שאלת התאמת הזרוע לקיר במעמד ההתקנה הראשונה לכל הפחות. | |
|
|
|
| 14/1/2019 17:35 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 17:35:45 |
| לפני מספר שבועות הזמנתי חדר ארונות בסכום של כ-16,000 ש"ח ונקבעה לנו הרכבה להיום ה-14/1/19. סכום העסקה הועבר בתשלומים בהמחאות. עקב סגירת חברת הרדור כנראה כפושטת רגל לא הגיעו המתקינים ולא סופקו הארונות. האם באפשרותי לבטל את ההמחאה האחרונה שעדיין לא נפרעה? יש לציין כי היא למוטב בלבד ואיננה סחירה.
אודה לסיוע בנושא. תודה! | |
|
|
|
| 15/1/2019 11:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 11:26:30 |
| שלום וברכה סיגל,
יש לעקוב אחר הפרסומים באשר להתקדמות הליכי הפירוק של החברה. מכל מקום ככל שלא נראה כי בכוונת בית העסק לספק את המוצרים, ומשלא ניתנה שום הודעה מצדו באשר לביטול ההתקנה או קביעת מועד אחד לכך, ובהתחשב במצבה הפינססי של החברה כנטען, מוטב אולי לפעול למזעור הנזקים ולהצלת התשלומים שנותרו. | |
|
|
|
| 14/1/2019 16:16 |
שלמה אליהו |
 | | מחבר: | שלמה אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 16:16:03 |
| שלום
רכשתי חופשה מאתר תיירות ישראלי במחיר ממש טוב. למחרת קיבלתי מהם מייל שהעסקה "לא אושרה ע"י הספק".
ביקשתי לקבל איזשהו אסמכתא לכך שהספק באמת ביטל ולמה. לצערי לא זכיתי לתשובות...
האם זו לא עבירה על החוק? זה ממש כמו לפרסם מוצרים במחירים לא אמיתיים כדי למשוך לקוחות... האם אני יכול לתבוע? אני ממש מרגיש מרומה.
לעזרתכם אודה,
שלומי | |
|
|
|
| 15/1/2019 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 10:40:45 |
| שלום וברכה שלמה,
יש להניח כי ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, מחילות הוראות באשר לאישור הספק כתאני להסכם וכיוצ"ב. מומלץ אפוא בשלב הראשון לעיין בהסכמות שבין הצדדים. ברי, כי ככל שאין המדובר בשגגה בתום לב מצד בית העסק או כדומה, אלא במעין שיטת שיווק והטעיה שיטתית הדבר יכול לעלות כדי הטעיה או התערבות אסורה וכן כדי עוולות נוספות. | |
|
|
|
| 14/1/2019 12:46 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 12:46:05 |
| שלום,
ביצעתי בחנות חשמל רכישה של שני מוצרים- אחד סופק במקום ואחד הוזמן עבורי (היה קיים בחנות בתצוגה, אך לא במחסנים)
על שני המוצרים שילמתי יחד, באשראי.
האם ניתן לבטל את העסקה רק על המוצר שהוזמן וטרם סופק?
תודה,
שלומית. | |
|
|
|
| 15/1/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 10:26:36 |
| שלום וברכה שלומית,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת מוצר חשמלי שמחירו למעלה מ - 50 ש"ח, שהוזמן וטרם סופק בכפוף לדמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה או בסך 100 ש"ח, לפי הנמוך, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. ככל שרכיבי העסקה, קרי שני המוצרים שנרכשו ביחד, ניתנים להפרדה (מחירים נפרדים וכיוצ"ב) ניתן להחיל את זכות הביטול על כל אחד מרכיבי העסקה בכפוף ליתר דרישות התקנות, ודמי הביטול יועמדו כאמור לעיל בהתאם לתמורה ששולמה בפועל בגין רכיב העסקה שבוטל. | |
|
|
|
| 14/1/2019 10:55 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 10:55:57 |
| שלום,
רכשתי ריצוף לחצר ביתי וצוין לי בהזמנה שזוהי הזמנה שלא ניתנת לביטול.
הריצוף הינו במידות 1.20/60 והיה צריך להזמינו מחו"ל כי כמות ההזמנה שקניתי לא הייתה קיימת במלאי.
יש לציין שזה אריח שנמכר במידות האלו ולא ייצרו אותו במיוחד בשבילי..פשוט היה חסר להם במלאי והיו צריכים להזמין מלאי נוסף.
לאחר 3 ימים מהנדס בדק את האריח ומצא כי הוא לא מתאים לייעודו וביקש שאבטל את ההזמנה.
שלחתי פקס לבית העסק וביקשתי לבטל את ההזמנה
לאחר שבוע וחצי נעניתי כי הם לא מאשרים את הביטול.
יש לציין ששילמתי להם מראש 15000 ש"ח.
האם יש לי זכות לביטול עיסקה ולהחזר כספי?
| |
|
|
|
| 14/1/2019 12:45 |
לילך |
 | |
|
| 15/1/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 09:39:10 |
| שלום וברכה לילך,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה של מוצר שהוזמן וטרם סופק בכפוף לדמי ביטול של עד 100 ש"ח ובתנאי שאין המדובר בהזמנה לפי דרישות ומידות מיוחדות של הצרכן. שיקולי מלאי וכיוצ"ב אינם ממין העניין. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך בהתאם להוראות התקנות. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 14/1/2019 15:56 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/01/2019 | | שעה: | 15:56:33 |
| שלום
אשמח לדעת מה פרק הזמן במסגרת החוק המותר להחזרת פרטי לבוש שנרכשו לא במסגרת מבצע?
תודה רבה
דפנה | |
|
|
|
| 15/1/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 09:02:20 |
| דפנה שלום רב,
ראשית, אין כללים מיוחדים לרכישה במבצעים, ותקנות ביטול עסקה חלות על כל רכישה של פריטי לבוש והנעלה כל עוד עלות הפריט גבוה מ 50 ש"ח.
על פי התקנות ניתן לבטל עסקה לרכישת פריטי לבוש בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
לעניין החלפות והחזרות אין הוראת דין ספציפית וכל בית עסק רשאי לקבוע מדיניות לבחירתו. | |
|
|
|
|