| 16/1/2019 14:04 |
שיראל |
 | | מחבר: | שיראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 14:04:55 |
| רכשתי נעל וכעבור מספר חודשים מהרכישה הנעל נפגמה.
פניתי לחנות ושם אישרו לי החלפה בנעל אחרת.
על הפתק שמאשר את ההחלפה לא מצויינת הגבלת זמן להחלפה. כעבור חצי שנה ניגשתי לחנות להחליף את הנעל ולא אישרו לי את ההחלפה. בשיחה עם שירות הלקוחות אישרו לי החלפה ע"ס 199 שח בעוד ששילמתי 315 שח וכך גם רשום בפתקית ההחלפה. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:27:27 |
| שלום וברכה שיראל,
אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק בדרישה לקיים את ההתחייבות שנטלו על עצמם בהתאם לנקוב בפתק ההחלפה שניתן לך, כנטען, לאלתר וללא סירובים מניעות והגבלות נוספות. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 16/1/2019 13:11 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 13:11:17 |
| רכשתי מערכת ישיבה בסכום של 7,500 ש"ח בספטמבר 2018. 10 תשלומים באשראי. לאחר יום ביטלתי אותה טלפונית מול העסק.מנהל הסניף ניסה להניע אותי מכך ותירץ את זמן החגים ולכן אין לו עם מי לדבר ואיך לבטל את העסקה אבל הוא יבדוק איך עושים את זה וייטפל.
התקשרתי אליו מספר פעמים הוא נתן את אותה התשובה.
לאחר כמה שבועות ראיתי שטרם קיבלתי זיכוי ואני למעשה משיכה להיות מחוייבת בתשלומים.פניתי שוב לסניף, התברר לי שמנהל הסניף פוטר.
ואז החלה סאגה שלמה (עדיין ממשיכה)מול משרדי רשת הרהיטים ממנה רכשתי.
הם החזירו אחרי פניות רבות שלי להחזיר לי 65% מהסכום ואת היתרה לא מוכנים להחזיר לי.
למיטב הבנתי מגיע לי החזר.
מה לעשות? | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:26:30 |
| שלום רב יעל,
חסרים פרטים כגון: כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
האם המוצר סופק לביתך- אם כן, האם המוצר הורכב בביתך?
האם יש ברשותך העתק מהודעת הביטול לחברה?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד ש:
1. המוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות
2. לא הורכב בבית הצרכן
3.לא נעשה שימוש | |
|
|
|
| 16/1/2019 12:23 |
נעם בן ברק |
 | | מחבר: | נעם בן ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 12:23:25 |
| שלום רב,
לפני חודש קניתי פלאפון בחנות. ימים ספורים לאחר מכן גיליתי שהפלאפון תקול- המיקרופון לא תקין כשהוא במצב "רמקול".
חזרתי לחנות מיד עם הגילוי, ובחנות אמרו לי שיבדקו ולאחר בדיקה שהתקלה היא בגלל עדכון גרסה למכשיר (קיבלתי מכשיר חלופי). בוצע עדכון גרסה, חזרתי עם הפלאפון אך גם זה לא פתר את הבעיה.
חזרתי לחנות עם אותה תקלה ואמרו לי שיפתרו אותה, הפלאפון החדש היה בחנות ולא קיבלתי אפילו מכשיר חלופי.
רק עכשיו, אחרי יותר מחודש מתאריך הקניה -הם מודים שהטלפון שקיבלתי פגום והם מביאים לי פלאפון חדש במקום.
אני לא מעוניינת יותר במוצר ומעוניינת לבטל את העסקה.
האם זה אפשרי?
תודה
נעם | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:20:07 |
| שלום רב נעם,
האם בעת רכישת המוצר קיבלת תעודת אחריות? אם כן, יש לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות לבירור העניין.
עקרונית, היות שמדובר במוצר חדש הרי שתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה הקובע כי על מוצר חשמלי שעלותו מלעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת מטעם היבואן/יצרן, ובמקרה שהתיקון לא צלח, על היצרן/יבואן לבצע החלפה או ביטול העסקה, בהתאם לבחירת היבואן/יצרן.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
לכן, אני, מציעה כי תפנה בכתב הן אל בית העסק ממנו נרכש המוצר והן ליבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות, תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/1/2019 13:57 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 13:57:30 |
| שלום רב.
במאי האחרון עברנו לביתנו החדש. כחודשיים לפני המעבר התקין קבלן שיש בחללים הרלוונטים (חדרים רטובים, מטבח + אי). מאחר ורצינו לרכוש שיש עם תכונות מתקדמות (חום, מכות, דהייה וכו'), רכשנו שיש יקר באופן מיוחד למטבח + לאי.
שיש זה הותקן כשהוא פגום באופן מיוחד (הדבקות מכוערות בחיבורים ופינת שיש מכוערת באופו מיוחד. נראה שנשברה ונעשה ניסיון להדביקה).
מאז התקנת השיש אנו רודפים ללא הפסק אחרי הספק וזה - מבטיח הבטחות שזה ייעשה בעוד זמן מה - וכמובן שאינו טורח להגיע ו/או ליצור קשר.
עלות השיש למטבח ולאי נאמדת ב - 25 אלף ש"ח.
ברצוננו להגיש נגדו תביעה שתכלול את הנזק שנגרם וכן את עגמת הנפש שנגרמה לנו ועודנה נגרמת לנו.
אשמח להיוועץ בכם - כיצד עליי לעשות זאת.
תודה רבה מראש,
ענת
052-5155344 | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:15:41 |
| שלום וברכה ענת,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תעיינו בהסכם המכר ובכל הסכם רלוונטי עם ספק השיש וכיוצ"ב, אולי אף להיוועץ עם עוה"ד שייצג אתכם במסגרת עסקת מכר, ותפנו בכתב לבית העסק בפירוט הפרשה, טענותיכם ודרישותיכם טרם פנייה לערכאות. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה, אליה יש לצרף כל ראיה ומסמך רלוונטי. יש לזכור בהקשר זה כי ניהול תובענות נזיקיות אינו מתחום סמכותה וטיפולה המובהק של המועצה, וכן אין זה מן הנמנע כי תידרש לכך חוות דעת מומחה וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 1/1/2019 11:36 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 11:36:53 |
| שלום רב,
שוחחתי עם עו"ד הדס בעניין, מס' תלונה 614645
רכשתי כרטיס טיסה בוויזאייר הכולל מזוודת טרולי בתשלום נוסף.
ימים אחדים לאחר מכן הוספתי מזוודת צ'ק אין נוספת.
לאחר ביצוע התשלום על הוספת מזוודה, וויזאייר הנפיקו בורדינג רק עם מזוודת הצ'ק אין.
לכל אורך תהליך ההזמנה היה רשום "תוספת מזוודה" ובפועל, הם ביטלו את מזוודת הטרולי עליה שילמתי בהזמנה הראשונית.
יוצא כי על הטרולי של 10 קג' שילמתי 61 שקל ועל 10 קג' נוספים בלבד 164 שקל.
בברור שערכתי בפייסבוק הסתבר שזו שיטה אצלם ואני לא היחיד ש"תרגיל" זה חוזר על עצמו פעם אחר פעם. | |
|
|
|
| 1/1/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 11:50:21 |
| שלום וברכה ירון,
פנייתך לפורום מועברת לגורם במועצה אשר יטפל בתלונתך שהוגשה אך היום.
| |
|
|
|
| 17/1/2019 12:14 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:14:59 |
| שלום רב,
אודה על קבלת מענה על פניה זו.
תודה | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:51 |
רחל סרוסי |
 | | מחבר: | רחל סרוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:51:55 |
| | שלום רב פניתי לבזק בנלאומי להתקנת תשתית אינטרנט הגיע נציג של בזק ואמר כי לא יכול להתקין וצריך חשמלאי פרטי מאחר ובעבר הייתי מחוברת להוט ברצוני להדגיש כי הוא לא ביצע שום עבודה אצלי לא עשה דבר בזק בנלאומי אמרו כי יזכו אותי באופן מלא כית חייבו אותי 233.89 וזוכיתי בסך183.99 ז.א עדיין קיים חיוב למרות שהאמר כי יזכו מלא בנוסף יש אצלי ראוטר שצריך להחזיר להם כי אין לו שימוש רמרו כי ישלחו אלי שליח להחזירו אני ממתינה כמעט חודש וכעת הם מבקשים כי אשלח להם בדואר רשום אני כבר מיואשת קשה לתפוס אותם בטלפון ואני לא מבינה מדוע אני צריכה לשלם להם כאשר לא קיבלתי שום תמורה אודה לעזרתכם בברכה רחך סרוסי | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:10:02 |
| שלום רב רחל,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך.
לעניין הראוטר- יש לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם את אמורה לשאת בהשבתו לחברה או שעל החברה לשלוח נציג לאסוף אותו. | |
|
|
|
| 15/1/2019 22:32 |
דוד רבינוביץ |
 | | מחבר: | דוד רבינוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 22:32:59 |
| בס"ד
בתאריך 14/10/18 קניתי ארון אמבטיה עם שתי כיורים ושתי מראות, לפי מידות האספקה היתה אמורה להיות תוך חודש .
ב-1/11/18 תואם מודד מטעם החברה שלא הגיע . כשהתקשרתי אליו אמר שנמצא בצפון בסוף נאלצתי לקבוע יום נוסף למדידה 4/11/18.
ב-19/11/18 הותקן הארון אמבטיה אך הדלתות שהותקנו היו לא אינטגרליות (פתיחה באמצעות מגרעת) כפי שמצויין בהזמנה אלא דלתות רגילות . בשביל להכניס את הארון לחדר רחצה גררו אותו על הדופן השמאלית וקילפו מעט את הצבע של הדופן מלמטה. שתי המראות הותקנו על הקיר אך נאמר שהגודל לא מתאים ויביאו מראה אחת ארוכה.
ב-5/12/18 באו להתקין דלתות אינטגרליות אך הן לא היו מתאימות. באותו המעמד בוצעו קדיחות בבוצ'ר בשביל כיורים שהיו לא סמטריות והמתקין עשה שריטות בבוצ'ר. הותקנה המראה אך עקום על הקדיחות של שתי המראות שלא התאימו.
ב-26/12 הגיעו להחליף את הבוצ'ר ואת הדופן השמאלית של הארון שהיו בה שריטות ,אך הבוצר היה קצר מדי לגדול הארון.
ב-8/1/19 באו להתקין את הבוצ'ר ולהחליף את הדופן השמאלית אך הדופן היתה ארוכה מדי אז המתקין התחיל לנסר את הדופן בביתי עם מסור חשמלי. במעמד זה הסבלנות שלי נגמרה פניתי למנהל החברה וביקשתי לקחת את הארון ולהחזיר את הכסף- שיחה על החזרת הכסף היתה כבר ב-26/12 אך בסוף הסכמתי לעוד הגעה שלהם . המנהל מצידו אמר שהוא יכול לסדר את זה עוד באותו היום יקח את הדופן לחבר שלו בעיר סמוכה ועוד חצי שעה יחזרו להתקין.
כיוון שאיבדתי את האמון בחברה לא הסכמתי לזה. כמו כן לא נתתי להם להרכיב את הבוצ'ר, כיוון שהדופן שהגיע לא מתאימה ונמאס לי לקבל את הארון בחלקים.
בשביל לחזק את הארון לקיר כיוון שהוא צף נעשו קדיחות וברגים מרובים בקרמיקה במקלחת הכללית.
החברה מסרבת להחזיר את הכסף שלי חזרה. החלק של הארון בלי חלק העליון של הבוצ'ר מקובע לקיר עם ברגים מרובים בקרמיקה שלי משום היותו ארון צף. המתקין לא הצליח לקבע אותו רגיל אז הוספו עוד ברגים על הברגים הקיימים.
השאלות שלי הן:
1.מה לעשות כדי להחזיר את הכסף שלי חזרה.
2.שלמתי חצי מהסכום בצ'ק מזומן וחצי פרסתי לתשלומים - האם מותר לי לעצור את התשלומים כיוון שזה לא מה שהזמנתי וכן כי הארון הוא ללא בוצ'ר כרגע.
3. אני כבר הרבה חודשים ללא כיורים וברזים במקלחת הזאת וחייב להזמין ארון אמבטיה מחברה אחרת- מה אני יכול לעשות עם ארון זה, כי בכל מקרה אצטרך לפרק אותו מהקיר כדי לשים חדש. החברה מסרבת לקחת אותו חזרה ולהחזיר את הכסף.
כל השיחות שלי היו מוקלטות ויש לי תיעוד טלפוני לכל פשלה של חברה זאת בטלפון.
הטלפון שלי הוא 0523432204 אשמח מאוד לעזרתכם
בתודה מראש,
דוד רבינוביץ | |
|
|
|
| 17/1/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 09:44:47 |
| שלום וברכה דוד,
ראשית יש להקדים כי קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין לפרשה המגוללת בפנייתך במגבלות הפורום. פנייתך מתארת טענות לשורה של הפרות של ההסכמות בין הצדדים ושל הוראות הדין מצד בית העסק, וכן טענה לגרימת נזקים. יש לציין ע"פ חוק המכר חובה על המוכר לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך פרק זמן סביר, כאשר כשלון חוזר ונשנה לעשות כן מעמיד בידי הצרכן את הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, או לבטלה ולקבל את התמורה ששולמה בחזרה. בנוסף, ברי ככל שבית העסק גרם לנזקים במהלך העסקה אשר בפיצויים הוא חב לפי דיני הנזיקין, עליו לפצות בגין נזק מוכח שכזה. קשה להעריך את עמדת בית העסק מדבריך, ברם גם מהתיאור שבפנייה עולה כי חלק לא מבוטל מהשתלשלות העניינים נעשה בהסכמה. מכל מקום אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה ובצירוף ראיות ככל הניתן, פירוט הטענות ודרישותיך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:07 |
דוד רבינוביץ |
 | | מחבר: | דוד רבינוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:07:46 |
|
שלום רב!
מה אני יכול לעשות עם הארון שהם התקינו? ביתיים אני נשאר בלי כיורים וברזים במקלחת? אני רוצה להזמין ארון מחברה אחרת . החברה מסרבת לקחת אותו חזרה .
תודה מראש על התשובה,
דוד רבינוביץ | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:21 |
יואל69 |
 | | מחבר: | יואל69 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:21:32 |
| שלום, הזמנתי מאתר "בהצדעה" שידת מגירות. באתר היה כתוב שהמשלוח יגיע תוך 9 עסקים. הזמנתי ב-31.12.2018, כך שגם אם אינני סופר את יום ההזמנה, עדיין חלפו יותר מ-9 ימי עסקים מאז בוצעה העסקה.
התקשרתי לאתר "בהצדעה" שם טענו כי העסקה אינה באחריותם מאחר שאינם הספק, אבל כשדיברתי עם הספק "S-FREE" ושם מסננים כל היום ולא קיבלתי תשובה.
האם מגיע לי פיצוי? אם כן, באיזה גובה מדובר?
כמו כן, אודה אם תוכלו להפנות אותי לחלק בחוק הרלוונטי למקרה - ניסיתי למצוא ולא הצלחתי.
תודה,
יואל :)
| |
|
|
|
| 17/1/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:04:37 |
| שלום רב יואל,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמידה שהוכחה כי ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ונגרם לך נזק בשל האיחור ניתן לפנות אל בית העסק תוך פירוט הנזק שנגרם לך בשל האיחור, כאמור. | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:19 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:19:02 |
| | לפני יומיים תרמתי לאיזושהי עמותה 200 שח אחרי שהובטח לי בשיחה שניתן לבטל. יום למחרת רציתי לבטל כי בתור חייל ש200 שח זה רבע משכורת זה היה לי כבד. וביקשתי מהם שיחזרו אליי אולי חןדש הבא אוכל לתרום כי יש לי החודש הוצאות רבות. הם מצידם לא ענו... רק מרחו..אותי לא משנה כמה כתבתי... התקשרתי והשארתי אלף הודעות במזכירות. אחרי זה באו אליי בטענה שהסל,כבר נשלח למשפחה מהכסף שתרמתי. מה שהיה מוזר כי בהתחלה הם אמרו לי שהם עושים יום מרוכז בחודש לקניית הסלים. והבנתי שאין פה באמת בסיס. אני ארצה להמשיך לתבןע אותם מתוך עיקרון והרגשה של ניצול. איך אני מוכיח שאכן ביקשתי את הכסף מהם? שלחתי להם פקס וגם הוצאתי אישור מהפקס שלי שזה אכן נשלח אל הפקס של העמותה.. ובנוסף גם אוציא תדפיס מהבנק שלי שאכן הם חייבו אוצי ב200 שח. אני מרגיש שזו הייתה הונאה וניצול. האם תוכלו לענות לי על השאלות לגבי הוכחות שמקבלים ת בבית משפט שאכן ביקשתי את כספי מהם, כי לעמותה הזו,אין מייל. ואשמח אם תוכלו להגיד לי מה החןק אומר לגבי תרומות. תודה רבה | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:50:09 |
| שלום רב ליאור,
ביום 16.1.19 דהיינו, אתמול, ניתן לך יעוץ במענה הטלפוני בו הוסבר לך במפורט בעניין המדובר.
עם זאת, בהנחה שנעשתה פניה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/1/2019 14:10 |
אורנה שרון |
 | | מחבר: | אורנה שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 14:10:41 |
| שלום רב,
בעקבות פרסום על בדיקת קרקפת חינם של מרפאות nhh קליניקה למרפאות אסתטיקה בפייסבוק הבן שלי הלך לבדיקה חינם, בוצע לו אבחון חינם שבסופו נלחץ וחתם על חוזה של טיפולים בגובה 11,000 ש"ח. התאריך היה יום ראשון 6.1.2019.
נקבע לו תור ראשון ל-13.1.19.
ביום שני 7.1.2019 הוא ביטל את התור
ביום שלישי 8.1.2019 התקשר לבקש לבטל את העיסקה.
אנחנו מתקשרים מדי יום לקבל אישור ביטול העיסקה והם אומרים שיחזרו אלינו בטענה שיתכן ויחויב על הזמנת חומרים.
ביקשתי שישלחו לנו במייל אישור שביטלנו העיסקה יום וחצי אחרי ביצועה ועדיין לא ביצעו.
אני רוצה לציין שהבן שלי חייל קרבי משוחרר ואינני מוכנה שיקחו ממנו סתם כסף.
נראה לי שהם מושכים את הזמן שיעברו 14 יום.
כיצד עלינו לפעול לממש את זכותנו לביטול מלא בהקדם? תודה רבה♥ | |
|
|
|
| 15/1/2019 19:09 |
אורנה שרון |
 | |
|
| 16/1/2019 10:48 |
אורנה שרון |
 | | מחבר: | אורנה שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 10:48:51 |
| | בהמשך לפנייתי, הודיעו לו הבוקר כי יחויב בחומרים שהוזמנו. נשמע לי כזו רמאות עובדים על אנשים סתם.לומר ששבוע לפני הטיפול הם "מזמינים" ויטמינים ושמנים אף שהודיע למחרת היום שהוא דוחה את הטיפול...האם יש מה לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:42:10 |
| שלום וברכה אורנה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכו לביטול עסקה לקבלת טיפולים קוסמטיים (וכן לרכישת מוצרים שזומנו וטרם סופקו ושאינם הזמנה מיוחדת) בתוך 14 יום ממועד עריכתה. עליכם לבחון את ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, הן באשר למהות העסקה (האם פוצלה לשתי עסקאות, האחת בגין רכישת מוצרים), תנאיה וכו', והן באשר לדרכי ההתקשרות עם בית העסק. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנו בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידכם בהתאם להוראות הדין. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:02 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:02:51 |
| שלום
יש לי קמין שהותקן בחודש 8, הקמין אינו תקין ואני לא מתליח לקבל שירות מהמתקין שהוא גם היבואן, פניותי החוזרות ונשנות (מוקלטות) נדחות בלי סוף.
בנוסף מעולם לא קיבלתי תעודת אחריות על הקמין.
איך אני יכול לטפל בכך? האם חייב לתבוע?
תודה! | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:04 |
אלעד |
 | |
|
| 17/1/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:41:22 |
| שלום רב אלעד,
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין":
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
על כן, נשאלת השאלה האם המוצר עונה להגדרת טובין.
אם לאו, יש לבדוק מול בית העסק שממנו רכשת אם יש אחריות על המוצר.
היה ואתה נתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 16/1/2019 11:10 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:10:14 |
| | היי. למה לא ענו לי על המקרה שלי על התרומות, שניסיתי להתקשר לא ענו לי וחיכיתי 40 דק על הקו | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:25:16 |
| שלום רב אדיר,
ראה מטה את תשובתי. | |
|
|
|
| 16/1/2019 10:19 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 10:19:13 |
| | לפני יומיים תרמתי לאיזושהי עמותה 200 שח אחרי שהובטח לי בשיחה שניתן לבטל. יום למחרת רציתי לבטל כי בתור חייל ש200 שח זה רבע משכורת זה היה לי כבד. וביקשתי מהם שיחזרו אליי אולי חןדש הבא אוכל לתרום כי יש לי החודש הוצאות רבות. הם מצידם לא ענו... רק מרחו..אותי לא משנה כמה כתבתי... התקשרתי והשארתי אלף הודעות במזכירות. אחרי זה באו אליי בטענה שהסל,כבר נשלח למשפחה מהכסף שתרמתי. מה שהיה מוזר כי בהתחלה הם אמרו לי שהם עושים יום מרוכז בחודש לקניית הסלים. והבנתי שאין פה באמת בסיס. אני ארצה להמשיך לתבןע אותם מתוך עיקרון והרגשה של ניצול. איך אני מוכיח שאכן ביקשתי את הכסף מהם? שלחתי להם פקס וגם הוצאתי אישור מהפקס שלי שזה אכן נשלח אל הפקס של העמותה.. ובנוסף גם אוציא תדפיס מהבנק שלי שאכן הם חייבו אוצי ב200 שח. אני מרגיש שזו הייתה הונאה וניצול. האם תוכלו לענות לי על השאלות לגבי הוכחות שמקבלים ת בבית משפט שאכן ביקשתי את כספי מהם, כי לעמותה הזו,אין מייל. ואשמח אם תוכלו להגיד לי מה החןק אומר לגבי תרומות. תודה רבה | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:14:43 |
| שלום רב אדיר,
בהנחה שיש ברשותך פניה בכתב המפרטת את כל השתלשלות העניינים אני, מציעה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/1/2019 09:35 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 09:35:49 |
| בסד
בוקר טוב
רכשתי ביום חמישי 10/1/19
חברת קריולן איפור בסך 890 שקלים
בבית ראיתי שזה לא מתאים לי
התקשרתי ביום ראשון אמרו לי החזר תקף ל 24 שעות בשיחה נוספת אמרו שאגיע לחנות בת"א
לא הצלחתי להגיע.
הגעתי אתמול במיוחד במונית
ביקשתי לבטל עיסקה אמרו שאי אפשר הזמן עבר
וגם שמשרד הבריאות לא מאשר החזרת מוצרים
אבל כן אפשר להחזיר בלי ביטול עיסקה
אמרתי לנציגה שהיא סותרת את דבריה וביקשתי לראות את המסמך של מ.הבריאות היא סרבה.
לשאלתי : איך אפשר לבטל עיסקה? והאם זה נכון שמשרד הבריאות לא מאשר?
תודה נעמי
0542330541 | |
|
|
|
| 15/1/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 14:32:13 |
| שלום רב נעמי,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו ,עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה פרונטלית? עקרונית, בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימת הקטגוריות עליהם יש זכות חרטה, בין היתר, מוצר הארוז באריזתו המקורית (אריזה הרמטית), בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
היה והמוצר נפתח יש לבדוק את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 15/1/2019 20:20 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 20:20:19 |
| תודה. בהמשך לתשובתך
העיסקה שולמה באשראי
העיסקה בוצעה בנקודת מכירה שהחברה הכריזה עליה.
המוצרים הוחזרו באריזה מקורית ללא שימוש לחברה.
אשמח לקבל מכם סיוע על מנת שהעסקה תבוטל ואזוכה כספית לא בשובר זיכוי
תודה נעמי | |
|
|
|
| 15/1/2019 20:20 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 20:20:30 |
| תודה. בהמשך לתשובתך
העיסקה שולמה באשראי
העיסקה בוצעה בנקודת מכירה שהחברה הכריזה עליה.
המוצרים הוחזרו באריזה מקורית ללא שימוש לחברה.
אשמח לקבל מכם סיוע על מנת שהעסקה תבוטל ואזוכה כספית לא בשובר זיכוי
תודה נעמי | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:13:57 |
| | בהנחה שמדובר במוצר הארוז באריזתו המקורית (הרמטית ולא אריזה שנארזה בבית העסק ליופי), ושהביטול נעשה בתוך 14 ימים ועוד, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, אם את נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 16/1/2019 09:21 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 09:21:49 |
| אתמול ישבתי עם הוריי במסעדה בירושלים. לפני הגעתי הוריי ישבו אל השולחן וחיכו לי. על השולחן היה מונח בקבוק יין כהצגה של "יין מומלץ במבצע". אבא שלי אמר למלצר שהם מעוניינים בשתי כוסות יין לבן והמלצר המליץ על בקבוק. אבא שלי אז אמר "טוב אז ניקח את הבקבוק הזה" על הבקבוק שהיה על השולחן.
בסוף כשהגיע החשבון התגלה שהבקבוק הזה עלה לנו 440 שח. האם על פי זכויות הצרכן המלצר היה אמור ליידע על מחיר הבקבוק אפילו שלא נשאל? היות והבקבוק היה מונח על השולחן כיין במצבע לא היה אמור להיות יידוע על מחירו?
בתודה | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:39:52 |
| שלום וברכה עינת,
אולי ראוי היה שהמלצר יציין את מחירו של הבקבוק בעת לקיחת ההזמנה, ברם יש להניח שהוא אינו עושה כן באשר לכל פריט בתפריט המסעדה. ממילא לעניות דעתנו יהיה קשה לבסס טענה לביטול העסקה על יסוד הטעיה במחיר, שעה שמחירו מתנוסס על גבי השולחן וכן בתפריטים, ולאחר שנשתה היין. | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:57:00 |
| | "על השולחן היה מונח בקבוק יין כהצגה של "יין מומלץ במבצע"". למה אתה מתכוון? הופיע הטקסט הזה? | |
|
|
|
| 16/1/2019 10:19 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 10:19:02 |
|
|
|
| 17/1/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:46:12 |
| שלום רב אדיר,
בהנחה שיש ברשותך פניה בכתב המפרטת את כל השתלשלות העניינים אני, מציעה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/1/2019 00:38 |
שרית שרקי |
 | | מחבר: | שרית שרקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 00:38:20 |
| ביטלתי ייעוץ עסקי שאמור להתקיים 12 חודשים, לאחר 3 חודשים (רבעון), על השרות כולו שילמתי מראש ב12 שקים. הובטח לי בתחילת החוזה שאקבל שרותים שאת רובם לא קיבלתי.
א. רשום המזמין יוותר על זכותו לתביעה, הייתכן?
ב. נרשם בסעיף
1.3 הייעוץ יכלול:
סעיף (1.3.4) "שווי הייעוץ ברבעון הראשון הינו בשווי 15,000+ מעמ "= שהינו סכום הזוי, וכאשר נרשם:
התמורה :
סעיף 2.1.1: מחיר בחבילה הינו 2900 + מעמ לחודש כאשר התוכנית נמשכת 12 חודשים. ולא רשום מה יקרה אם אבטל התוכנית.
האם אני חייבת להשלים הסכום? (מציינת שוב שלא קיבלתי מלוא השרותים)
ג. האם זוהי עסקה מתמשכת?
מצוין בתמורה ב7 שקים/מזומן/ה.קבע - אך שילמתי ב12 שקים.
ד. מצוין בנוסף, התעריף לעיל בסעיף התמורה:
סעיף 2.1.2 (זהו סעיף אחר מ1.3.4) התעריף לעיל מהווה תנאי לקבלת השרותים ו/או הייעוץ ואינו ניתן להחזרה בשום מקרה.
איך ניתן לדעת על איזה תעריף מדובר?
ה. סעיף 1.3.1 לחוזה
"תכתב תוכנית אסטרטגית...בשווי 12,000+ מע"מ" (שוב סכום הזוי)
כביכול שאלו אותי 2 שאלות למיטב זכרוני, לאחר 3 חודשים נאמר לי שהכינו טיוטה ועליי לשלם עליה שווי של 6,000ש"ח!!!
החברה אינה מוכנה למסור לי המסמך מכיוון שזה רק טיוטה!!!!
לטענתם, אם אני מעוניינת לקבל החומר עליי להשלים הכל ולשלם 12,000+ מעמ
בקיצור אני מאוד נואשת, כל החוזה מנוסח מאוד מסורבל, שיהיה קשה לתבוע אותם. אשמח לעזרתכם, האם יש לי קייס בנדון? | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:33:40 |
| שלום וברכה שרית,
מטבעם של דברים יש להניח כי שירותי הייעוץ העסקי הינם למטרות עסק כלשהו, ואינם בגדר עסקה צרכנית כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. אין אפוא סמכות למועצה לטפל בפניות של בתי עסק וממילא קשה להחיל את דיני הגנת הצרכן בפרשה,. עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, אותן מוטב להבין היטב לפני ההתקשרות בעסקה. | |
|
|
|
| 15/1/2019 22:35 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 22:35:31 |
| היי
רציתי לברר אם יש מעבר מתחת לבניין ו18 דיירים מתוך 26 מעוניינים לשים שער עם קוד משני הצדדים של הבניין בשביל שאנשים לא יעברו ולא ילכלכו.ואני כדיירת לא מוכנה לחיות כמו במבצר עם קוד כניסה לבניין ואז שוב קוד כניסה ללובי. זה לא נוח לבוא עם קניות ולעשות קודים בשני מקומות או שבאים אורחים ואז צריך לפתוח להם. או שיורד גשם ואני צריכה לעמוד בחוץ ולעשות קוד בשביל להכנס . יש לי את הזכות לבטל את הרעיון הזה?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:10:42 |
| שלום וברכה רחלי,
מערכת היחסים בין דיירים בבית משותף אינה מתחומי פעילותה וסמכותה של המועצה. נסי לפנות לאגודה לתרבות הדיור, לעו"ד בתחום ו/או לתקנון הבית המשותף. | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:33:12 |
| | עד כמה שזכור לי, מדובר בהחלטה של הרוב בנושא הזה. חפשי בגוגל עוד מידע מה אומר החוק על בית משותף וההחלטות בו. אם זה באמת מפריע לך, נסי לשכנע אחרים בחסרונות. | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:36 |
מרי אביב |
 | | מחבר: | מרי אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:36:46 |
| בתאריך ה 23/11 רכשתי בעסקת און ליין מסופר אלקטריק תנור של חברת סאוטר התנור סופק לי לאחר 18 ימי עבודה ולא כפי שנרשם באתר .
כשהתנערה הגיע הפעלתי אותו ומיד נשמע רעש חזק יצרתי קשר מייד עם החנות והם הורו לי מייד לכבות ולהזמין טכנאי.
הטכנאי שהגיע לאחר זמן רב באמצע יום העבודה נאלצתי לצאת מהעבודה הכריז על המוצר כתקול ולהחזירו לחברה.
התקשרתי לחברה ממנה רכשתי את התנור והסברתי שאני מעוניינת לבטל את העסקה היות והמוצר הגיע אלי תקול והיות והיום לאחר חודשיים עד לא מוכנים לאסוף ממני את התנור ולבטל את העסקה
אלא רק להביא אלי מוצר חדש.
ולאחר הבאת המוצר החדש אל ביתי תאסוף ממני החנות את המוצר החדש
ביקשתי והסברתי שוב ההתנהלות מול חברת פלרום נותנת השירות למוצרי סאוטר מחפירה אני לא מעוניינת להפסיד ימי עבודה נוספים וביקשתי שהחנות תאסוף את מוצר ותזכה אותי כפי שקניתי מהם
אחראי שירות הלקוחות בחנות. שי. הסביר שאין הוא יכול כי החברה לא מאשרת זאת
ולכן אני תקועה עם תנור שהוכרז כחוזר אל החברה. חודשיים לאחר שרכשתי אותו ומעולם לא נעשה בו שימוש ובלי יכולת לקבל כספי חזרה מבלי לאבד ימי עבודה נוספים בליגות שוב למובילים כיצד עלי להתנהל מולם ומה אומר החוק ?
תודה
מרי אביב | |
|
|
|
| 15/1/2019 15:10 |
מרי אביב |
 | | מחבר: | מרי אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 15:10:37 |
| האם החוק אומר שלאחר שהמוצר הוכרז כתקול
על מנת לבטל את העסקה עלי לקבל תמורת המוצר הלקוח מוצר חדש ואז רק החנות ממנה רכשתי תוכל לבצע מולי את הזיכוי כפי שכרגע הוסבר לי. מנציגי החנות ?
או שביטול עסקה כרוך באיסוף המוצר הפגום ממני והחזר כספי מלא. ? | |
|
|
|
| 16/1/2019 00:08 |
מרי אביב |
 | |
|
| 17/1/2019 10:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:29:15 |
| שלום מרי,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק כמתואר בפנייתך בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר. כאשר הביטול כאמור נעשה בשל אי התאמה במוצר אין לחייב את הצרכן בעלות דמי הביטול. בנוסף, תקנות הגנת הצרן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על בית העסק נותן השירות לתקן כל פגם או ליקוי במוצר בתוך 3 ימים מקריאה. פנייתך אינה מבוררת דיו באשר למועדים לרבות מועד הודעת הביטול. מכל מקום אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך ואיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 17/1/2019 09:16 |
בני יעקובסון |
 | | מחבר: | בני יעקובסון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 09:16:50 |
| שלום
קיבלתי שובר תשלום לשנת 2019 עם העלאה של 60% בדמיי אחזקה של היחידה על ידיי מלונות פתאל .
מי שרוצה לקבל מידע מוזמן לפנות אליי לפלאפון 0584726072
פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה אחריי 17 שנה .
הצמדה לדולר וגם למדד ולא ידוע איזה מדד .
ויש כאלה במסלול שיקלי שאין לי שום קשר איתם . | |
|
|
|
|