| 17/1/2019 23:01 |
קתרין |
 | | מחבר: | קתרין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 23:01:43 |
| שלום , רכשתי מזרן וספה ברשת מוכרת בארץ.
תיאמנו מול מנהל הסניף תאריך אספקה ל10.1 יום חמישי.
ביום חמישי אחרי בירורים שלנו מול המנהל והוא עם המפעל מתברר לו שאין בכלל אספקות לאיזור שלנו ביום חמישי אלא רק בראשון או שני.
בראשון מתקשר המוביל 30 דקות לפני שמגיע בלי הודעה מוקדמת לצפי הגעה בוקר/ערב או בכלל משהו.. הוא הגיע השאיר את המזרן ליד הדלת בהודאה שהוא מתחייב אם יגנבו ובנוסף דרש דמי הובלה של 200 שח במקום 150 כפי שסוכם בקנייה ! כמובן שלא שילמנו ובעל החנות שילם כפיצוי על ההתנהלות. ביום שני מגיעים עם הספה . הוזמנה ספה פינתית לפי שרטוט עם שזלונג שמאלי ואנחנו מקבלים ימני . לאחר שיחת טלפון עם מישהו מהמפעלים מובטח בתוך כמה ימים שתגיע ספה חדשה כמובן שאף אחד לא חוזר אלינו לא מתקשר ואנחנו צריכים לרדוף. אותו בחור בשם ק' נקרא לו.. הבטיח שיעזור ושאני אהיה איתו בקשר. היום יום חמישי 17.1 עבר כבר שבוע .. אנחנו ללא ספות , מנהלת שיחה עם ק' שמעלה אותי לועידה עם המוביל איכשהו יוצא מצב שהוא מרים את הקול עליי מדבר לא לעניין הובטח שיגיע המוביל בין השעות 7 ל9 אכן הגיעו. אבל... שוב כמובן טעות איך לא.. ביקשתי כריות בצבע א' קיבלתי בצבע ב' , יש תמונות , יש שיחות מוקלטות , יש קבלות . האם ניתן לפנות לתביעות קטנות עם העובדות האלה/ לעשות משהו אחר כדי לקבח פיצוי .
המון תודה על העזרה אני מאוד מאוכזבת מהשירות וההתנהגות ושאין עם מי לדבר בחברה עצמה אשמח לעזרה! | |
|
|
|
| 20/1/2019 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 16:36:02 |
| שלום וברכה קתרין,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, ובדרישה לקיום ההסכמות בין הצדדים קרי לאספקת המוצר כפי שהוזמן, וכן לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות העניין. | |
|
|
|
| 17/1/2019 18:47 |
רומן |
 | | מחבר: | רומן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 18:47:25 |
| שלום.
לפני חודש עשיתי הזמנה של 5 דלתות מחנות "דלתות היבואן" את 3 דלתות הביעו באיחור של שבועיים דלת אחת באיחור של 3 שבועות ועדיין לא קיבלנו את הדלת ההחרונה.
כל פעם נציג אומר לנו שהדלת יהיה מחר או עוד שבוע וכו'... יש שיחות טלפון מוקלטת. האם מגיע לי פיצוי לפי חוק טכנאי כי כל פעם אני מושבת בבית ואין אפילו שיחה מחנות על זה שטכנאי מאחר | |
|
|
|
| 20/1/2019 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 16:32:50 |
| שלום וברכה רומן,
חוק הטכנאים מדבר על מקרה שבו נקבע מועד לביקור טכנאי לצורך התקנה של הדלת (במקרה של הובלה בלבד הוראות החוק עדיין אינן חלות), אלא שמדבריך עולה כי המדובר באיחור מתמשך באספקה ולא על מועד ספציפי לביקור הטכנאי המתקין שלא כובד על ידי בית העסק. מכל מקום, ככל שישנה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים באשר למועד האספקה (יש לבחון היטב את ההסכם/טופס ההזמנה) הרי שאין זה מן הנמנע כי הנך זכאי לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה ובדרישה לפיצוי כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/1/2019 18:47 |
רומן |
 | | מחבר: | רומן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 18:47:22 |
| שלום.
לפני חודש עשיתי הזמנה של 5 דלתות מחנות "דלתות היבואן" את 3 דלתות הביעו באיחור של שבועיים דלת אחת באיחור של 3 שבועות ועדיין לא קיבלנו את הדלת ההחרונה.
כל פעם נציג אומר לנו שהדלת יהיה מחר או עוד שבוע וכו'... יש שיחות טלפון מוקלטת. האם מגיע לי פיצוי לפי חוק טכנאי כי כל פעם אני מושבת בבית ואין אפילו שיחה מחנות על זה שטכנאי מאחר | |
|
|
|
| 20/1/2019 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 16:31:40 |
| שלום וברכה רומן,
חוק הטכנאים מדבר על מקרה שבו נקבע מועד לביקור טכנאי לצורך התקנה של הדלת (במקרה של הובלה בלבד הוראות החוק עדיים אינן חלות), אלא שמדבריך עולה כי המדובר באיחור מתמשך באספקה ולא על מועד ספיציפי לביקור הטכנאי המתקים שלא כובד על ידי בית העסק. מכל מקום, ככל שישנה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים באשר למועד האספקה (יש לבחון היטב את ההסכם/טופס ההזמנה) הרי שאין זה מן הנמנע כי הנך זכאי לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה ובדרישה לפיצוי כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/1/2019 18:24 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 18:24:20 |
| | הי ביצעתי קניה בקופה עצמית ברמיצלוי זכרון יעקוב בטעות של תום לב לחצתי על שוטף 30 במקום רגיל ובסניף לא מוכנים לשנות לי את החיוב לרגיל או לבצע ביטול חשבונית או חיוב מחדש | |
|
|
|
| 20/1/2019 16:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 16:28:41 |
| שלום וברכה מיקי,
יש רגליים לעמדת בית העסק שעה שניתן להסתכל על המבוקש מצדך כביטולה של העסקה ועריכתה מחדש, כאשר אין זה מן הנמנע כי על חלק מן המוצרים לא ניתן לדבר על ביטולה של העסקה (מוצרים פסידים וכו') והדבר נתון אפוא למדיניות בית העסק. | |
|
|
|
| 17/1/2019 17:11 |
טניה |
 | | מחבר: | טניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 17:11:37 |
| שלום רב,
בתאריך 31.12.18 בוצעה רכישת סלון מחנות "המרכז לעיצוב הבית" לפי מידות מיוחדות2.80×2.80 מסטנדרט 3.0×3.0,אתמול הסלון התקבל בביתי אך הגיע סלון הרבה יותר קטן מזה הוזמן ישר פניתי לחנות לטענתם אני לא מודדת נכון,עשיתי שוב מדידה לפי סירטוט שנשלח אליי ,אך עדיין זה לא מידות שהוזמן.האם אני רשאית לדרוש לפי החוק החלפה מול בית העסק ? | |
|
|
|
| 20/1/2019 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 16:25:55 |
| שלום וברכה טניה,
ברי ככל שישנה הפרה של ההסכמות בין הצדדים, באשר לגודל הסלון, הרי שעל בית העסק לתקן את אי התאמה בתוך זמן סביר מיום שהובאה בפניו אי ההתאמה. ברם, נראה כי במקרה שלך ישנה מחלוקת באשר למידות ההזמנה. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני בכתב להנהלת בית העסק בתיאור אי ההתאמה, לרבות צירוף תימוכין (מדידה של המוצר בפועל לעומת ההזמנה וכיוצ"ב) ובדרישה לתקן את אי ההתאמה ללא דיחוי. | |
|
|
|
| 17/1/2019 17:06 |
רפאל |
 | | מחבר: | רפאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 17:06:34 |
| שלום,
האם החוק מחייב לתת הצעת מחיר בכתב גם אם גובה התיקון למוצר יהיה מעבר ל/כ 50% מהמוצר?
ואם כן מחייב אז עד איזה אחוז?
תודה. | |
|
|
|
| 20/1/2019 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 16:23:14 |
| שלום וברכה רפאל,
פנייתך אינה מבוררת דיו בין היתר באשר לסוג השירות והתיקון נשוא פנייתך. ברם, מכל מקום דיני הגנת הצרכן מחייבים מתן הצעת מחיר טרם התקשרות הצרכן בעסקה, בין היתר על מנת שיוכל לשקול האם להתקשר בעסקה אם לאו. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:32 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:32:31 |
| שלום
רכשתי ספה. יום לאחר קבלתה, ולאחר שישבתי עליה כשעה וחצי, המושב החל לשקוע והיה ניתן להבחין בשוני ביחס לשני המושבים האחרים. פניתי למשווק בבקשה לביטול עסקה ולקבלת החזר כספי מלא אך המשווק טען שלא ניתן לבטל עסקה כאשר מדובר בריהוט (על אף שניתן ע"פ החוק) וכן הוא טען שהספה הורכבה בביתי- דבר שאינו נכון, היא הוכנסה לבית כגוף אחד שלם ואת הרגליים הבריגו בצורה ידנית- לדבריו מדובר בהרכבה לכל דבר.
אני מעוניינת לבטל את העסקה אך הוא טוען שבמידה ויגיע נציג לבדיקת הספה ואכן יש בה פגם, יהיה עליי לשאת בעלויות של איסוף ספה בסך של 290 ₪+ דמי ביטול בסך של 100 ₪. האם זה הגיוני לגבות ממני את כל הסכומים האלו לאור העובדה שקיבלתי ספה פגומה? | |
|
|
|
| 20/1/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:07:10 |
| שלום רב לירון,
במה אתה מעוניין- האם בביטול העסקה או בתיקון המוצר?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש במוצר.
מכאן, שבמקרה המתואר, יכול שתעלה הטענה כי נעשה שימוש במוצר, דבר אשר עלול לשלול את הזכות לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
בנוסף, יש לציין כי חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
ובמקרה שבחרת בתיקון המוצר מכח חוק המכר הרי שעל בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות באיסוף המוצר לשם תיקונו.
| |
|
|
|
| 20/1/2019 15:34 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 15:34:52 |
| | הם תיאמו לי ביקורת של רפד בעוד כשבועיים (שזה יוצא שלושה שבועות לאחר קבלת הספה). העליתי את הטענה שמאחר ומדובר במועד רחוק ויחלפו 14 ימים ממועד קבלת הספה ולאחר מכן לא תעמוד לי הזכות לביטול עסקה. לדברי הנציגה החוק לא מאפשר ביטול עסקה כאשר מדובר בריהוט ובמידה ותיווצר בעיה גם לאחר בדיקת הרפד הם יתייחסו אל זה מיום פנייתי. אני רוצה לשאול מה אומר החוק במקרה כזה? במידה ולאחר בדיקת הרפד, אם עדיין תהיה בעיה, תהיה לי אפשרות לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי מלא? מבלי לשלם על איסוף ודמי ביטול? היות ומדובר במוצר פגום... וכן אם לא תהיה בעיה שעברו 14 ימים היות ואני כפופה ללו"ז שלהם ושל הרפד? | |
|
|
|
| 17/1/2019 16:21 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 16:21:23 |
| שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת מה המדיניות בקניית סלון פגום
לפני שבוע קיבלתי סלון ואתמול גילנו באופן אקראי שקיים
קרע בסלון הקרע נמצא במושב בצד הצמוד לידית
שוחחתי עם בעל החנות והוא טוען שברגע שחתמתי על תעודת
המשלוח הוא פטור מאשמה והיה עלי לבדוק את הסלון
אכן בדקתי את הסלון שקיבלתי. אל לא ידעתי שאני צריכה לבדוק גם
בחריצים ....
אודה לתשובתכם והכוונתכם מה עליי לעשות
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/1/2019 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 15:33:50 |
| שלום וברכה שירה,
ברי כי על בית העסק לספק מוצר תקין, בין אם מכוח ההסכמות בין הצדדים ובין אם מכוח חוק המכר. בנוסף, עליו לתקן כל אי התאמה המתגלית במוצר (ראי סעיף 11 לחוק המכר). החוק האמור לעיל מדבר גם על אי התאמה נסתרת, וקובע כי מקום בו לא ניתן היה לגלות את אי ההתאמה בבדיקה סבירה, יוכל הצרכן להיבנות מאי ההתאמה במועד בו תתגלה אי ההתאמה ובכפוף ליתר הוראות החוק. מכל מקום ברי כי עשוי להיות קושי ראייתי בהוכחת מקור הנזק שעה שהמוצר נבדק על ידכם. | |
|
|
|
| 17/1/2019 15:56 |
ריטה |
 | | מחבר: | ריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 15:56:27 |
| | יחידת מידה בשילוט נועדה להקל על הצרכנים לעשות השוואה בין המותגים והאריזות השונות. ברגע שיש מבצע מסוג כמה בכמה . המחיר יחידת מידה צריך להיות מוצג לאחר שיקלול המבצע או צריך להיות מוצג יחידת מידה לפי המחיר הקטלוגי? | |
|
|
|
| 20/1/2019 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 15:19:27 |
| שלום וברכה ריטה,
לעניות דעתנו ככל שישנה חובה בדין לציון מחירו של המוצר גם ע"פ מחירו ליחידת משקל, יש להציג את הפירוט גם מקום בו ישנו מבצע כזה או אחר. אנו מציעים כי תפני בנדון להנהלת בית העסק, ובמידת הצורך לרשות להגנת הצרכן אשר לה סמכויות עונשיות מנהליות, נא ראי בלינק שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx
| |
|
|
|
| 17/1/2019 13:37 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 13:37:47 |
| שלום,
קניתי באינטרנט מוצר ששווי 1000 שח, בחרתי באפשרות איסוף עצמי. לאחר כשבועיים קיבלתי מייל שההזמנה מוכנה לאיסוף, אך לא הגעתי לקחת מסיבות שונות.
כעבור מספר חודשים פניתי לחנות בבקשה לקבל את המוצר וקיבלתי מהם מייל שלפי התקנון שכעבור 30 יום המוצר נחשב נטוש ואין אפשרות לקבל גם החזר כספי עבורו.
אציין כי לא קיבלתי אף התרעה מהחנות שאם לא אגיע לקחת את המוצר כספי ירד לטמיון.
מה ניתן לעשות בנושא? מדובר בסכום גדול של כסף ובמוצר שאני זקוקה לו
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2019 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 14:51:12 |
| שלום וברכה רחל,
אנו מציעים כי תבחני בשלב הראשון של ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק שמן הסתם אושר על ידך בעת הרכישה, ובעיקר להוראות הנוגעות לאיסוף עצמי ואיחסון המוצר במשך חודשים אצל בית העסק. | |
|
|
|
| 17/1/2019 14:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 14:27:20 |
| היי,
קבעתי טכנאי להוט לאיסוף ממירים שלא הגיע, ולאחר מכן כשדיברתי עם שימור לקוחות אמרו לי בגלל שכבר אני לא משלם להוט הם לא חייבים לתת לי פיצוי וגם עליי להחזיר ציוד בצורה עצמאית | |
|
|
|
| 17/1/2019 15:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 15:36:29 |
| | ממירי טלוויזיה הם אמורים לאסוף אם דברים לא השתנו. ראה את תנאי השירות באתר החברה. לדעתי, אתה זכאי לפיצוי של 600 ש"ח מכיוון שעוד לא החזרת אליהם את המירים ואתה עדיין בחוזה אתם. המתן גם לתשובת המועצה. | |
|
|
|
| 20/1/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 14:21:14 |
| שלום וברכה משה,
חוק הגנת הצרכן קובע במפורש כי ככל שנדרש ביקור טכנאי בבית הצרכן לאיסוף ציוד קצרה שהושאל/נמכר/הושכר על ידי בית העסק יחולו הוראות החוק באשר להסדרים להמתנה לטכנאי, והפיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של הפרת ההסדר ע"י בית העסק. אין בעובדה שלא מתבצעים חיובים בגין שירות שאינו ניתן, כדי להפקיע את מעמדך כצרכן לעניין "חוק הטכנאים" כאמור לעיל. כמו"כ, לעניות דעתנו משנקבע לך ביקור טכנאי להחזרת הציוד כאמור בפנייתך, יש תחולה להוראות החוק כאמור לעיל בתגובתנו. | |
|
|
|
| 17/1/2019 13:37 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 13:37:43 |
| שלום,
קניתי באינטרנט מוצר ששווי 1000 שח, בחרתי באפשרות איסוף עצמי. לאחר כשבועיים קיבלתי מייל שההזמנה מוכנה לאיסוף, אך לא הגעתי לקחת מסיבות שונות.
כעבור מספר חודשים פניתי לחנות בבקשה לקבל את המוצר וקיבלתי מהם מייל שלפי התקנון שכעבור 30 יום המוצר נחשב נטוש ואין אפשרות לקבל גם החזר כספי עבורו.
אציין כי לא קיבלתי אף התרעה מהחנות שאם לא אגיע לקחת את המוצר כספי ירד לטמיון.
מה ניתן לעשות בנושא? מדובר בסכום גדול של כסף ובמוצר שאני זקוקה לו
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:38:45 |
| שלום רב רחל,
מה המוצר שנרכש?
האם קיבלת טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
האם פנית אל החברה בכתב?
אני, מציעה כי לעת עתה תפני אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:39 |
נועה הלוי |
 | | מחבר: | נועה הלוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:39:16 |
| שלום, רכשתי חולצה ברשת הלבשה מובילה בסכום של 55 ש"ח במזומן, לאחר מספר שעות התחרטתי והחלטתי שאינני מעוניינת בה ולכן הלכתי לחנות שממנה רכשתי את המוצר על מנת לקבל החזר כספי.
כשהגעתי לחנות על מנת להחזירה ולקבל את כספי בחזרה ,בחנות נמסר לי שלא ניתן לקבל את הכסף באופן מידי. האם על פי חוק אני רשאית לקבל את ההחזר הכספי באופן מיידי ? | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:47 |
נועה הלוי |
 | |
|
| 20/1/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:26:06 |
| שלום רב נועה,
סעיף 4 בתקנות ביטול עסקה קובעות כי החזרת התמורה "...תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים." | |
|
|
|
| 17/1/2019 12:46 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 12:46:59 |
| שלום רב,
מזה שנתיים אני מנסה להתנתק מהחברות בזק בינלאומי ונטויז'ן.
לאחר שיחת טלפון בה אני ביקשתי להתנתק נמסר לי שהכל בסדר וזה טופל.
הבחנתי בפירוט חברת האשראי שממשיכים לחייב אותי. כשפניתי לבזק בנלאומי טענו שניתקו את המנוי טלפון אבל שלא ביקשתי לנתק את החיוג לחו"ל. אז ביקשתי לבטל את החיוג לחו"ל וויתרתי על כל התשלומים שגבו ממנו כשמונה חודשים, אז אמרה לי הפקידה אין שום בעיה גם זה בוטל רק תעשי NETEX וזה יסגור את הסיפור.
להפתעתי גם זה לא עזר והבחנתי שממשיכים לחייב אותי. פניתי לחברת האשראי וביקשתי לבטל את התשלום. כיום קיבלתי הודעת SMS לנייד שלי. שיש לי חוב אצל חברת בזק בנילאומי. אני לא מצליחה להיפתר מהם הם גזלו ממני כספים במשך שמונה חודשים מהפעם הראשונה שביקשתי להפסיק והמשיכו גם בפעם השניה. אודה מאוד לדעת איך ניתן לסגור את העניין הזה איתם ועם חברת נטויז'ן שאיתם אותו סיפור.
תודה רבה
מירב
| |
|
|
|
| 20/1/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:23:06 |
| שלום וברכה מירב,
אנו מציעים כי תפני, בשלב הראשון לבתי העסק בכתב בתיאור הפרשה, ובצירוף תימוכין להודעות הביטול ככל הניתן, ובדרישה לכבד את הודעות הביטול שניתנו על ידך, לרבות הימנעות מחיוב כלשהו בגין שירות וכן להשבה את סכומים שנגבו שלא כדין לאחר מתן הודעת הביטול. במידת הצורך ולאחר מיצוי ההידברות מול בתי העסק כאמור לעיל, תוכלי להגיש תלונה לאתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:01 |
רנטה |
 | | מחבר: | רנטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:01:12 |
| | רכשתי שעון ברייטלינג בפראג והוא התקלקל לאחר כשבוע. פניתי לשרות המותג בארץ ומאחר ולא יכלו לתקן אותו שלחו את השעון למעבדה המרכזית בשוודיה. הם לא מוכנים להחליף את השעון בשעון חדש והתיקון יקח כחודשיים וחצי. אני מרגיש לקוח שבוי ולא ברור לי מה זכויות הלקוח שלי מאחר והרכישה נעשתה בחול. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה הזכות שלי כצרכן במקרה הזה ולייעץ לי מה אוכל לעשות. תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:40:21 |
| | יש לך אחריות על המוצר. ראי כאן עוד מידע: https://www.breitling.com/us-en/service/faq/ והמתיני גם לתגובת המועצה. | |
|
|
|
| 20/1/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:07:50 |
| שלום וברכה רנטה,
קשה יהיה להחיל לעניות דעתנו חובה בדין למתן אחריות בארץ דווקא, בין היתר בשל היות המוצר מבוסס מנגנון מכאני ומשרכישה נעשתה בחו"ל. מכל מקום נראה כי יש בגין מוצר חדש כנשוא פנייתך אחריות בינלאומית, שתנאיה מן הסתם הוצגו בפניך במסגרת הרכישה בפראג. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:27 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:27:31 |
| מכרתי את המזגן(תדיראן) שלי לאדם אחר כשתעודת האחריות עדיין בתוקף.
נציג של תדיראן טוען שהזכות לתיקון המוצר לא עוברת לקונה.
האם הנציג של תדיראן צודק ?
תודה | |
|
|
|
| 20/1/2019 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 12:51:17 |
| שלום רב דימה,
מתי נרכש המוצר?
עקרונית, סעיף 17 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי :
"זכויות הנתונות לצרכן על פי תקנות אלה או על פי תעודת האחריות או חוזה השירות, לגבי טובין אשר הבעלות בהם הועברה לצרכן אחר, יהיו נתונות לנעבר."
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:46 |
ט.ל |
 | | מחבר: | ט.ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:46:27 |
| שלום,
רכשתי סריג לפני יומיים.
כאשר מדדתי את הסריג בבית גליתי שהמידה אינה מתאימה,
חזרתי לחנות יום למחרת כדי להחליף מידה אך לא הייתה מידה מתאימה ולא מצאתי משהו אחר. ביקשתי לבטל את העסקה כוונה שפריט לא נלבש, עלה 150 ש"ח וחלף רק יום אחד.
המוכר בשום אופן לא היה מוכר להחזיר את כספי וגירש אותי מהחנות.
מה עליי לעשות כדי להשיב את כספי חזרה? | |
|
|
|
| 20/1/2019 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 12:10:36 |
| שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב (אפילו להשאיר שם מכתב ולשמור עותק ממנו).
בפנייה יש לציין את מועד הרכישה ומועד בקשת הביטול, וכן לציין כי תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכשית ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, ועל בית העסק מוטלת החובה לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5%, ולהשיב לצרכן את כספו עד 7 ימי עסקים מיום הביטול.
היה ובית העסק לא יעשה כן הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:39 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:39:04 |
| שלום, רכשתי חולצה ברשת הלבשה מובילה בסכום של 55 ש"ח במזומן, לאחר מספר שעות התחרטתי והחלטתי שאינני מעוניינת בה ולכן הלכתי לחנות שממנה רכשתי את המוצר על מנת לקבל החזר כספי.
כשהגעתי לחנות על מנת להחזירה ולקבל את כספי בחזרה ,בחנות נמסר לי שלא ניתן לקבל את הכסף באופן מידי. האם על פי חוק אני רשאית לקבל את ההחזר הכספי באופן מיידי ? | |
|
|
|
| 20/1/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 12:08:20 |
| שלום וברכה נועה,
התקנות מדברות על החזר כספי במועד הודעת הביטול ככל הניתן, ובתוך 7 ימי עסקים. בנוסף, ככל שהעסקה שולמה באשראי הזיכוי יעשה בהתאם לחיובים/זיכויים בכרטיס האשראי. נא עייני בתקנה מס' 4 לתקנות האמורות לעיל. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:11 |
רמי איתן |
 | | מחבר: | רמי איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:11:18 |
| שלום רב !
אמא שלי בת 95 (ניצולת שואה) ביצעה רכישת 2 מכשירי שמיעה ע"פ המלצה כתובה ע"י מכון השמיעה "אסף" (עפולה). כל הפרטים הועברו לקופת החולים "לאומית" וכך נתקבלה ההתחייבות. במעמד קבלת ההתחייבות שלומו 616 ש"ח מלוא הסכום ע"פ דרישת הקופה. הספק קבל את ההתחייבות , בדק אותה וסיפק את מכשירי השמיעה.
כעבור תקופה הספק גילה שבהתחייבות לא נכתב שם ספק נכון וביקש לשנות את שם הספק. הלכתי למשרדי הקופה ואז נאמר לי שאם משנים שם ספק שי תוספת מחיר של עוד כ 2000 ש"ח.
שאלה : האם זה נכון לבקש תוספת מחיר מהמבוטח של הקופה על טעות של הקופה עצמה?
בתודה , רמי איתן
052-4282612 , menfi6969@gmail.com | |
|
|
|
| 20/1/2019 11:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 11:38:02 |
| שלום וברכה רמי,
אין המועצה מטפלת בפניות כנגד קופות החולים, אותן יש להפנות למשרד הבריאות. אולי כדאי בשלב הראשון לכתוב להנהלת הקופה את השתלשלות העניינים, ובדרישה שלא לשאת בעלויות כלשהן מחמת טעות של הקופה בנסיבות. | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:31 |
נועה הלוי |
 | | מחבר: | נועה הלוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:31:53 |
|
|
|
| 20/1/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 11:28:37 |
| שלום וברכה נועה,
התקנות מדברות על החזר כספי במועד הודעת הביטול ככל הניתן, ובתוך 7 ימי עסקים. בנוסף, ככל שהעסקה שולמה באשראי הזיכוי יעשה בהתאם לחיובים/זיכויים בכרטיס האשראי. נא עייני בתקנה מס' 4 לתקנות האמורות לעיל. | |
|
|
|
|