| 21/1/2019 15:00 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 15:00:50 |
| שלום רב,
משרדנו מייצג חברה בתחום הקמעונאות המפעילה חנויות פיזיות ברחבי הארץ וכן אתר אינטרנט לממכר מוצריה.
מחירי המוצרים והמבצעים/ההנחות החלים בחנויות אינם זהים בהכרח לאלו באתר האינטרנט, והדבר מעוגן בתקנוני החברה.
החברה מתכננת להוזיל חלק ממוצריה באתר האינטרנט בלבד, למשך תקופה העולה על 35 ימים. שאלתנו היא האם הדבר גורם למחיר המוזל הנ"ל להפוך למחיר הקבוע, באופן שיחייב גם את החנויות הפיזיות. כלומר, האם יש מניעה, בתום 35 הימים כאמור, למכור את אותם מוצרים בחנויות הפיזיות במחיר גבוה מהמחיר המוזל, אולם נמוך מהמחיר המקורי של המוצר, לפני ההוזלה, ולהציג אותו כמחיר מבצע?
| |
|
|
|
| 22/1/2019 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:32:56 |
| שלום רב רונית,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שפנייתך הינה בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
לכן, אני, מציעה כי תפני אולי אל איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 21/1/2019 18:11 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 18:11:52 |
| שלום. לפני כחצי שנה נרשמתי לקורס דרך הטלפון שם הובטחו לי הרים וגבעות על לימודים דרך סרטונים מעולים ומקיפים וליווי צמוד של מורים הכי מומחים בנושא עי שליטה מרחוק במחשב והסברים מפורטים והדגמות. המציאות לצערי לא תאמה להבטחות ומצאתי את עצמי מקשיבה לשיעורים מוקלטים שיש בהם המון פגמים, חוזרים על אותו הדבר מיליון פעם. יש אפילו תקלות בסרטונים כמו הקראת הטקסט ע״י הקריין כמה פעמים בלי שטרחו אפילו לחתוך את מה שלא צריך ולסדר את הסירטון. בנוסף השיעורים עם המדריך התבררו כשיעורים עם מדריך אחר כל פעם שלא היו מקצועיים.. כל פעם שקבעתי שיעור עם מדריך קבעו לי עם בן אדם חדש כי המדריך הקודם התפטר או פוטר. ככה עברתי 3 מדריכים שאחרי שיעור אחד איתם כבר לא עבדו במקום ושוב הייתי צריכה להתחיל את כל ההיכרות ולהסביר איפה אני עומדת בחומר למדריך החדש. בנוסף היו המון תקלות כמו קביעת שיעור עם מדריך שלא מלמד את הנושא שאני לומדת, כי הם טעו וקבעו לי שיעור עם מדריך שלא קשור לנושא ועוד ועוד..
אני פניתי לשירות הלקוחות שלהם כמה פעמים וביקשתי לבטל את החוזה והם ניסו לפצות שוב ושוב ולשכנע אותי להשאר עם הוספת שיעור למכסת השיעורים שלי והבטחות חוזרות שהדבר לא יחזור על עצמו. אבל אני כבר לא מעוניינת בשום דבר. בזמן האחרון ניסיתי לפנות אליהם שוב אבל הם כבר מתעלמים מההודעות שלי ולא חוזרים אלי.
אני משלמת להם כ5,600 שח בתשלומים לשנה (12 תשלומים) ועדיין משלמת אבל כבר לא צורכת את התוכן והשיעורים. אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות כי את הכסף הם כמובן לא מוכנים להחזיר.
השאלה שלי אם החוק עומד לטובתי בעניין? האם אפשר לבטל את העסקה ולהחזיר את הכסף או לפחות להפסיק לשלם רק על סמך השירות הגרוע שלהם וזה שלא קיבלתי מה שבאמת הבטיחו וסיפרו לי?
בנוסף יש לי הקלטה של הבחורה שמכרה לי את הקורס שהיא מתחייבת בפני שאם אני לא אצליח תוך חצי שנה להכניס משכורת קבוע מהמקצוע שנלמד בקורס, תוך חצי שנה- אני אהיה זכרית לעד 21% החזר מסכום הקורס ששילמתי. הבעיה היא שזה גרושים ועד שאני כבר אסיים לשלם ההחזר הזה יהיה פעוט.
מה עלי לעשות? האם הקלטה שלה תופסת מבחינה משפטית? והאפ יש סיכוי להחזר מלא של הכסף? תודה מראש. | |
|
|
|
| 22/1/2019 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:29:58 |
| הודיה שלום רב,
הקלטת בהחלט רלוונטית ומהווה הסכמה חוזית.
לגבי ההטעיה - יש קושי להוכיח הטעיה אשר תביא לביטול מלא של העסקה לאחר חצי שנה ומשנעשה שימוש בשירות הנרכש, אך רק בית משפט לתביעות קטנות רשאי לקבוע האם ישנה הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות עד כדי ביטולו המלא. | |
|
|
|
| 22/1/2019 12:18 |
סמר |
 | | מחבר: | סמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 12:18:01 |
| | אני קונה מזרזיר ומרבית החנויות שם חוץ מסופר אחד קטן שמוכרות מוצרים אמורות להיות בפיקוח במחיר גבוהה למשל חלב תנובה 1.5 ב7 שקל והרבה מוצרים...הבעיה שלא שמים מדבקות מחיר על שום מוצר ואין שום קבלה שתוכיח כי לא נותנים קבלה...מה עושים במצב כזה | |
|
|
|
| 22/1/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:33:18 |
| סמר שלום רב,
יש להעביר פנייה לרשות לסחר הוגן ולציין את אי ציון המחירים ותמחור המוצרים בפיקוח, על מתנ שישלחו פקחי אכיפה לבחון את ההתנהלות.
ניתןל פנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 21/1/2019 14:39 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 14:39:57 |
| שלום,
נרשמתי באחד מבתי הספר לצילום לקורס בשנת 2013, אולם הקורס נדחה, וקיבלתי אישור מבית הספר להירשם לכל קורס אחר אשר עלותו כתשלום ששילמתי.
הדבר היה, כאמור, ב-2013, ועוד בזמנו ביקשתי באם אפשר כי יוחזר לי כספי. נעניתי בשלילה (בתחילת 2014), והוצעה לי ההצעה שציינתי למעלה. במהלך השנים חא מצאתי עניין בלימודי הצילום, ולא נרשמתי לאף קורס. אני מעוניין לקבל את כספי חזרה מבית הספר. היכן עומדים העניינים מבחינת החוק ?
אודה לכם על תשובה בעניין. | |
|
|
|
| 22/1/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:31:02 |
| שלום רב עמי,
במקרה המתואר, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 15/1/2019 15:20 |
זהבה |
 | | מחבר: | זהבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 15:20:55 |
| חברת סלקום תיאמו איתי טכנאי בין השעות 14:00-16:00. הטכנאי הגיע בשעה 17:09 (יש הקלטה בה הוא מודיע כי הגיע לכניסה).
ממתי יש לספור את זמן ההמתנה לטכנאי? האם מהשעה 14:00 או מהשעה 16:00 ? בפועל המתנתי בבית מעל 3 שעות .
האם המצב המשפטי משתנה אם הסכמתי לתיאום הנ"ל של השעתיים אבל בקשתי ביוזמתי שהטכנאי יודיע לי חצי שעה מראש זמן הגעה? | |
|
|
|
| 16/1/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 13:46:23 |
| שלום וברכה זהבה,
בנסיבות שמלא מדובר באיחור של למעלה משעתיים לא ניתן לדבר על פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח תיקון לחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים". נא ראי להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 21/1/2019 14:30 |
זהבה |
 | | מחבר: | זהבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 14:30:56 |
| | תשובתכם אינה ברורה. תיאמו איתי בין שתיים לארבע .הטכנאי הגיע אחרי חמש. חיכיתי יותר משלוש שעות בבית. בדקתי ההקלטה לא סוכם על הודעה של חצי שעה מראש. | |
|
|
|
| 22/1/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:29:29 |
| שלום ר,ב
השעתיים יספרו לאחר המועד האחרון שנקבע. על כן היה והשעה האחרונה שנקבעה היא 16:00, תקום הזכות לפיצוי החל מהשעה 18:00 על פי הפרשנות המקובלת. | |
|
|
|
| 21/1/2019 14:19 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 14:19:03 |
| היי,
ביצעתי עסקה בת שלושה תשלומים עבור שירות פירסום בפייסבוק (חשוב לציין שמרבית סכום התשלום מיועד לפייסבוק ,למימון עצמו של הפירסום , ולא לחברה הנותנת שירות),היום לאחר חודש מיום תחילת השירות אני מעוניין לבטל את העסקה מחוסר שביעות רצון מהשירות ,כפי שנאמר לי שניתן לעשות,
בינתיים אני מטורטר מטלפון לטלפון שלא עונים בו ומההבטחות שיחזרו אליי מה שכמובן לא קרה , מה ניתן לעשות ?
תודה . | |
|
|
|
| 22/1/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:28:44 |
| שלום רב מאור,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, בהנחה שפנייתך נעשית בהיותך בית העסק, כלומר, העסקה בוצעה בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
לכן, אני, מציעה כי תפנה אולי אל איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:46 |
הודיה |
 | | מחבר: | הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:46:17 |
| שלום. לפני כחצי שנה נרשמתי לקורס דרך הטלפון שם הובטחו לי הרים וגבעות על לימודים דרך סרטונים מעולים ומקיפים וליווי צמוד של מורים הכי מומחים בנושא עי שליטה מרחוק במחשב והסברים מפורטים והדגמות. המציאות לצערי לא תאמה להבטחות ומצאתי את עצמי מקשיבה לשיעורים מוקלטים שיש בהם המון פגמים, חוזרים על אותו הדבר מיליון פעם. יש אפילו תקלות בסרטונים כמו הקראת הטקסט ע״י הקריין כמה פעמים בלי שטרחו אפילו לחתוך את מה שלא צריך ולסדר את הסירטון. בנוסף השיעורים עם המדריך התבררו כשיעורים עם מדריך אחר כל פעם שלא היו מקצועיים.. כל פעם שקבעתי שיעור עם מדריך קבעו לי עם בן אדם חדש כי המדריך הקודם התפטר או פוטר. ככה עברתי 3 מדריכים שאחרי שיעור אחד איתם כבר לא עבדו במקום ושוב הייתי צריכה להתחיל את כל ההיכרות ולהסביר איפה אני עומדת בחומר למדריך החדש. בנוסף היו המון תקלות כמו קביעת שיעור עם מדריך שלא מלמד את הנושא שאני לומדת, כי הם טעו וקבעו לי שיעור עם מדריך שלא קשור לנושא ועוד ועוד..
אני פניתי לשירות הלקוחות שלהם כמה פעמים וביקשתי לבטל את החוזה והם ניסו לפצות שוב ושוב ולשכנע אותי להשאר עם הוספת שיעור למכסת השיעורים שלי והבטחות חוזרות שהדבר לא יחזור על עצמו. אבל אני כבר לא מעוניינת בשום דבר. בזמן האחרון ניסיתי לפנות אליהם שוב אבל הם כבר מתעלמים מההודעות שלי ולא חוזרים אלי.
אני משלמת להם כ5,600 שח בתשלומים לשנה (12 תשלומים) ועדיין משלמת אבל כבר לא צורכת את התוכן והשיעורים. אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות כי את הכסף הם כמובן לא מוכנים להחזיר.
השאלה שלי אם החוק עומד לטובתי בעניין? האם אפשר לבטל את העסקה ולהחזיר את הכסף או לפחות להפסיק לשלם רק על סמך השירות הגרוע שלהם וזה שלא קיבלתי מה שבאמת הבטיחו וסיפרו לי?
בנוסף יש לי הקלטה של הבחורה שמכרה לי את הקורס שהיא מתחייבת בפני שאם אני לא אצליח תוך חצי שנה להכניס משכורת קבוע מהמקצוע שנלמד בקורס, תוך חצי שנה- אני אהיה זכרית לעד 21% החזר מסכום הקורס ששילמתי. הבעיה היא שזה גרושים ועד שאני כבר אסיים לשלם ההחזר הזה יהיה פעוט.
מה עלי לעשות? האם הקלטה שלה תופסת מבחינה משפטית? והאפ יש סיכוי להחזר מלא של הכסף? תודה מראש. | |
|
|
|
| 22/1/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:25:55 |
| הודיה שלום רב,
הקלטת בהחלט רלוונטית ומהווה הסכמה חוזית.
לגבי ההטעיה - יש קושי להוכיח הטעיה אשר תביא לביטול מלא של העסקה לאחר חצי שנה ומשנעשה שימוש בשירות הנרכש, אך רק בית משפט לתביעות קטנות רשאי לקבוע האם ישנה הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות עד כדי ביטולו המלא. | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:37 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:37:05 |
| צהרים טובים טסתי עם עצירה בחו"ל והטיסה התעכבה ובינתיים הגישו לנו אוכל לא כשר, האם עדיין יש עילה לתביעת שירותי סיוע, מכיוון אאני לא יכול לאכול או שאיין עילה מכיוון שהם הביאו אוכל?
תודה רבה | |
|
|
|
| 22/1/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:21:08 |
| שלום רב אבי,
עקרונית סעיף 3 בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 קובע הטבות ובין היתר:
"(א) מזון ומשקאות בהתאם לזמן ההמתנה (בחוק זה – מזון ומשקאות);..."
כלומר, אין פירוט אם המזון כשר או לאו, יחד עם זאת, אני, מציעה כי תפנה לחברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 21/1/2019 14:07 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 14:07:31 |
| שלום,
קניתי מזגן פמאלי להורים של בעלי במועד הקניה נאמר לי שיש לו 5 שנות אחריות מכיוון שלא אני קיבלתי את המזגן תעודת האחריות לא הייתה ברשותי. לאחר שנתיים וחצי המזגן התקלקל ושבאתי לפעיל את האחריות נאמר לי שאם לא שולחים את ההאחריות ה"זמנית" שהתקבלה עם המזגן בדואר בצירוף חשבונית האחריות לא תקפה.
האם הדבר הזה לגיטי? | |
|
|
|
| 22/1/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:58:07 |
| שלום וברכה רותם,
מדובר באחריות שאינה מחוייבת ע"פ דין, להבדיל מאחריות יצרן לתקופה של שנה ממועד הרכישה. משכך על פניו רשאי בית העסק נותן האחריות להתנות באשר לאחריות ההסכמית המורחבת הניתנת על ידו. ניתן אולי להיבנות מכוח סעיף החוק החוזים המגביל את יכולתו של צד להסכם להינות מתנאי להסכם, בנסיבות בהן היה לא יד ורגל באי קיום התנאי, שעה שלא מסר לידי הרוכש בפועל את הוראות האחריות. אין זה מן הנמנע כי מדובר בטענה דחוקה. ברם, אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק בצירוף החשבונית ולאור האמור לעיל בבקשה ליתן את האחריות לתקופה לה התחייבו. | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:27 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:27:34 |
| שלום לכולם ,הייתה לי בעיה עם חברת פלאפון עם הנושא של התשלום ,יש לי קבלה אחרונה על סך 3 וחצי אלף והם טוענים שאני חייב להם 6 וחצי אלף לפי פלט .
הם כרגע הגישו הוצאה לפועל ,הגשתי ערעור על התשלום האם יש פה קייס או שאני סתם מערער ? | |
|
|
|
| 22/1/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:35:06 |
| שלום וברכה ירון,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, וממילא אין המועצה מטפלת בפניות הנוגדות לעניינים תלויים ועומדים בפני הערכאות (לרבות כמובן הוצאה לפועל). | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:16 |
עדנה בן ארי |
 | | מחבר: | עדנה בן ארי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:16:11 |
| התחיייבתי לחברה להורדה במשקל 4000 שח בכרטיס אשראי בעשרה תשלומים. עוד באותו היום חזרתי למשרד ובקשתי לבטל העיסקה עקב החמרה במחלת הסרטן בה לקה נכדי האהוב בן השלוש. נאמר לי שאין ביטול אלא רק "הקפאה".זה חוקי???נכדי נפטר אחרי זמן קצר. אני לא
חזרתי לחברה ותשלומים ממשיכים לרדת. | |
|
|
|
| 22/1/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:01:05 |
| שלום וברכה עדנה,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, וממילא יש לבחון את המערכת ההסכמית בין הצדדים אות נסיבות העניין לעומקן. אנו מציעים כי תגישי תלונה באתר המועצה אליה תצרפי את מלוא המסמכים והראיות הרלוונטיות. | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:11 |
ריהוט |
 | | מחבר: | ריהוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:11:45 |
| קנית לפני חודש סלון שהורכב בביתי אך שהורכב גליתי שחסר חלק ברגלית צלצלתי לבעל העסק צילמתי שלחתי בווטסאפ בעל העסק הבטיח שיבוא לסדר מאז עברו יות מ3 שבועות ובעל העסק עדיין מבטיח שיגיע הצעתי שאני אבוא לקחת החלקים שחסרים שארכיב בעצמי ועוד פעם תירוצים שאי אפשר השבוע .
האם אוכל לעשות משהו עם העניין הזה .
אשמח לעזרה תודה | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:36:40 |
| שלום רב,
האם נגרם נזק כלשהו בעקבות המקרה?
עקרונית, בחוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
במקרה המתואר, היות ובית העסק מסרב לתקן את הטעון תיקון, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב בדרישה לתקן את הטעון תיקון.
| |
|
|
|
| 20/1/2019 23:47 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 23:47:58 |
| שלום רב,
רשמנו את בתנו בכיתה ב לצהרון ביהס.
בחוזה שהוגש לנו, נאמר לנו כתנאי הביטול הם כדלקמן:
עד חודש אפריל עלינו להודיע על ביטול..שבועיים לפני תחילת החודש. ואם לא עשינו כך אנו מחוייבים בתשלום גם על החודש העוקב. החל מאפריל אין לנו אפשרות להשתחרר מהצהרון אלא עד לסוף השנה.
השאלה שלנו, היא האם מותר היה להחתים אותנו על חוזה כזה הכובל אותנו ולא מאפשר לנו להשתחרר מהצהרון על בסיס יומי? | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:55:23 |
| שלום רב אודליה,
ככלל, הסכמים יש לקיים על כן, במקרה המתואר, עליכם לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 21/1/2019 13:58 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:58:55 |
| תודה.
אבל האם מראש עריכת חוזה כזה..שאינו משחרר את הלקוח על בסיס יומי..הוא חוקי? | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:24:29 |
| אין הפרה של הדין במקרה זה, שכן כל עוד בית העסק מאפשר את ביטול העסקה בשלב מסוים, ומפרט את התנאים כך שהצרכן יכול לבצע החלטה מושכלת, ניתן בהחלט לקבוע דמי ביטול בהסכם.
ואי מתן אפשרות לבטל את הסקהל אחר חודש אפריל, משמעותה דמי ביטול בגובה מניין הודשים עד לסיום השנה. | |
|
|
|
| 20/1/2019 13:32 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:32:21 |
| שלום,
רכשתי מוצר באמצעות שובר זיכוי שהיה ברשותי. כאשר ביקשתי פתק החלפה עבור המוצר, לא הסכימו לתת בטענה, כי לא ניתן להחליף או להחזיר את המוצר, כיוון שנרכשו באמצעות שובר זיכוי. או במילים אחרות "אין החלפה על החלפה". האם הדבר חוקי? אם כן, היכן אוכל למצוא את הסעיף הרלוונטי בחוק?
תודה מראש | |
|
|
|
| 21/1/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 09:38:24 |
| שלום וברכה מיכל,
תקנות הגנת הצרכן הצרכן (ביטול עסקה), המקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה, מחריגות את הזכות במקרה ששולמה התמורה באמצעות תו קניה או שובר זיכוי (נא ראי תקנה 6 (ג) לתקנות האמורות לעיל). בהעדר זכות ביטול מכוח הדין, ענייני ביטול/החלפה/זיכוי וכיוצ"ב נתונים למדיניות בית העסק, אותה עליו להציג באופן ברור ובולט, למשל באמצעות שלט בחנות או על גבי החשבונית. | |
|
|
|
| 21/1/2019 12:07 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 12:07:50 |
| שלום שוב,
עיינתי בסעיף 6(ג) לתקנות, ולא ראיתי שם ציון לגבי שובר זיכוי. הסעיף המדוייק אומר :"נעשתה עסקה ושולמה התמורה בידי הצרכן בתווי קנייה, שובר מתנה או כרטיס מגנטי נטען, לא תחול זכות הביטול על עסקה זו."
רוצה לחדד ולציין, כי שובר זיכוי ושובר מתנה - אין זה אותו הדבר. בשובר זיכוי אני מתכוונת לזיכוי נייר, שמוציאה החנות במקרים בהם לא ניתן לקבל החזר כספי. זיכוי כזה ניתן למימוש אך ורק בחנות/רשת שמוציאה אותו. בתקנות הרלוונטיות (תיקון מס' 32, תשע"ב - 2012), לא מוזכר דבר לגבי זה, שמימוש הזיכוי לא יאפשר החלפה.
אודה להתייחסותכם בשנית. | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:14:50 |
| שלום וברכה מיכל,
תודה על התייחסותך. נא קראי את הוראות התקנות ביחד עם הוראות סעיף 14ז' לחוק הגנת הצרכן. ככלל, מתן זכות ביטול עסקה שעה שהתשלום בגין העסקה נעשה באמצעות זיכוי, מעקר לעניות דעתנו מתוכן את מהות הזכות לחרטה ולביטול עסקה ולקבלת התמורה בחזרה מבית העסק. בין היתר, כיוון שהזיכוי ניתן בנסיבות בהן לא קמה לצרכן זכות לביטול עסקה ולהשבת התמורה, ומשכך מעניק בית העסק לצרכן זיכוי בגובה התמורה. הענקת זכות לביטול העסקה ולהשבת התמורה בעסקה מאוחרת כאשר התמורה משולמת באמצעות אותו זיכוי, מקימה הלכה למעשה זכות לביטול העסקה ולהשבה מקום שלא היתה זכות שכזו בדין. | |
|
|
|
| 21/1/2019 12:07 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 12:07:41 |
| שלום,
קנית קומקום ב200 שקל + עלות משלוח של 50 ש״ח.
אני מעוניין לבטל את העסקה והעסק מבקש שאני אשלם 5% מ250 + 50 ש״ח דמי המשלוח.
האם העסק יכול לא להחזיר את מחיר המשלוח? האם הגיוני שהוא גובה 105% על דמי משלוח? | |
|
|
|
| 21/1/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 17:37:42 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם.
בנוסף, סעיף 14ה(ב)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה. "
על כן, על הצרכן לשאת בהוצאות הכרוכות בהשבת המוצר לבית העסק. | |
|
|
|
| 22/1/2019 08:41 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 08:41:05 |
| שלום ותודה על התשובה.
להבהרה - העסקה נעשתה און ליין.
השאלה שלי היא רק על דמי המשלוח *הלוך*. אני מסכים לשלם את המשלוח חזרה אל העסק.
העסק רוצה שאני לזכות אותי רק על סכום העסקה לא כולל דמי המשלוח (אבל ה5% הם מהעסקה + דמי המשלוח).
האם זה הכוונה בחוק? או שאני אמור לקבל זיכוי על 95% מ250 (עלות הקומקום + המשלוח) ש״ח? | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:13:43 |
| דמי הביטול כוללים בתוכם את דמי המשלוח.
כלומר, על בית העסק לגבתו אך ורק 5% מהעלות הכללית של העסקה, כולל דמי המשלוח, ועליך להשיב על חשבונך את המוצר לבית העסק.
הוא אינו רשאי לגבות גם את דמי הביטול וגם את עלות המשלוח לבית הצרכן. | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:22 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:22:47 |
| היי, לפני כשבועיים רכשתי טלוויזיה דרך אתר אינטרנט,
לאחר כמה ימים התקשר היבואן של המסך והציע לשדרג, הנציגה הציגה נתונים של טלוויזיה שלאחר בדיקה התבררו כשקריים לגמרי, ניסיתי להתקשר לחברה והשירות חסר מענה ורצון לעזור, אני צריך לרדוף אחריהם כל הזמן למרות שהם מבטיחים שיצרו קשר תוך X זמן (פעם אחת הבטיחו לשלוח לי מסמך בחצי שעה הקרובה שרק לאחר יומיים ואחרי שהתקשרתי לשאול מה קורה איתו, הם נזכרו לשלוח) המסמך הנ''ל הוא המפרט של הטלוויזיה שהם שלחו אלי כדי לנקות אותם מאשמה שבפועל כלל נתונים בסיסיים בלבד וכלל לא התייחס למה שהמוכרת אמרה.
לאחר מכן ביקשו ממני לשלוח להם את המקורות של הנתונים הנכונים (נשלח האתר הרישמי של היצרן ובו נתונים כוללים של המסך ישירות מהיצרן),
הבטיחו לי שעד 2 ימי עסקים יחזרו אלי, ושלושה ימים כבר עברו ועוד לא חזרו,
בפלאפון האחרון שהרמתי אליהם הנציגה אמרה שיחזרו אלי וכשדרשתי לדעת מתי (לאחר נסיון קצר איתם), היא אמרה שכשתהיה להם תשובה הם יצרו קשר וניתקה לי את השיחה,
מתלבט עכשיו איך לפעול | |
|
|
|
| 15/1/2019 13:23 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:23:26 |
| | יש לי הקלטות של כל השיחות איתם בנוסף אם זה עוזר | |
|
|
|
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/01/2019 | | שעה: | 13:23:26 |
|
|
|
אלון |
|
|
|
| 16/1/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 09:59:27 |
| אלון שלום רב,
מתי התקבל המוצר?
היה והמוצר התקבל במהלך השבועיים האחרונים, הרי שקמה לך הזכות לביטול עסקה עקב אי התאמה בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק, ולתאר את השתלשלות העניינים ולדרוש את ביטול העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:30 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:30:56 |
| מחר בדיוק יהיה שבועיים, האם הם מחויבים לבוא לאסוף את הטלוויזיה מהבית שלי?
שכן מדובר על מסך גדול 65", והם ממוקמים במרכז ואני באיזור חדרה (שילמתי 200 שקל על משלוח).
ואם אני שולח היום בקשה להחזר, גם אם מטפלים בו בזמן אחר (לאחר הנסיון עם החברה הזאת אני לא מצפה לכלום) אני זכאי להחזר בלי תשלום דמי ביטול? | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:35 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:35:07 |
| | בנוסף, אם בגלל המשיכת זמן שלהם אני חורג מה14 יום, האם הם עדיין מחויבים על פי חוק לקבל את ההחזרה שלי או שהם יכולים לטעון שחרגתי מהזמן? | |
|
|
|
| 16/1/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/01/2019 | | שעה: | 11:53:56 |
| ברגע שאתה מעביר בקשה לביטול עסקה מניין הימים נעצר מבחינת הוראות הדין.
כמו כן, כאשר מדובר באי התאמה של המוצר למוצר שהוזמן על בית העסק לשאת בעלויות המשלוח והאיסוף. | |
|
|
|
| 20/1/2019 15:45 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 15:45:05 |
| כתבתי להם במייל על בקשה לביטול, עד היום לא ענו לי.
בנוסף התקשרה אלי המנהלת של שירות הלקוחות שלהם ואמרה לי שהמקורות שלי לא מהימנים לגבי הנתונים של הטלוויזיה והביאה לי טלפון לבירור,
לאחר שהתקשרתי לברר וקיבלתי את הנתונים (שתואמים למה שאני ראיתי ולא למה שהחברה פירסמה) ניסיתי להתקשר ואני לא מצליח להשיג אותם.
האם יש להגיש תלונה? | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:54 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:54:02 |
| כתבתי להם במייל על בקשה לביטול, עד היום לא ענו לי.
בנוסף התקשרה אלי המנהלת של שירות הלקוחות שלהם ואמרה לי שהמקורות שלי לא מהימנים לגבי הנתונים של הטלוויזיה והביאה לי טלפון לבירור,
לאחר שהתקשרתי לברר וקיבלתי את הנתונים (שתואמים למה שאני ראיתי ולא למה שהחברה פירסמה) ניסיתי להתקשר ואני לא מצליח להשיג אותם.
האם יש להגיש תלונה? | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:10:54 |
| | אתה בהחלט מוזמן להגיש תלונה, לתלונה יש לצרף קבלה, וכל מסמך רלוונטי אשר יכול לסייע בטיפול. | |
|
|
|
| 20/1/2019 22:24 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 22:24:38 |
| שלום,
ביטול מנוי למכון כושר שמצריך חודש התראה מראש.שולמו 12 צ’קים מראש כולל דמי הרשמה.
תחילת מנוי 9.4.18.המנוי בוטל לאחר 6 חודשים ויומיים מיום תחילתו היה עלי לשלם על חודש נוסף, בהתאם לתנאי המנוי.
המנוי בוטל בהודעה ב 11.10.18, לטענת מכון הכושר עלי לשלם עבור אוקטובר וגם עבור נובמבר .
האם זה נכון ?
תודה מראש,
נועה | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:42:00 |
| שלום רב נועה,
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 21/1/2019 20:14 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 20:14:46 |
| שוב שלום,
קראתי את החוק , אך לא הצלחתי להבין דבר אחד.
תחילת מנוי 9.4
ביטול 11.10
מכון הכושר טוען שחישוב 30 יום התראה מחושבים בצורה כזו: כל אוקטובר וכל נובמבר. אני טענתי ש30 יום התראה מסתיימים ב 11.11,האם נכון?
אשמח לתשובה בהקדם | |
|
|
|
| 21/1/2019 20:14 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 20:14:50 |
| שוב שלום,
קראתי את החוק , אך לא הצלחתי להבין דבר אחד.
תחילת מנוי 9.4
ביטול 11.10
מכון הכושר טוען שחישוב 30 יום התראה מחושבים בצורה כזו: כל אוקטובר וכל נובמבר. אני טענתי ש30 יום התראה מסתיימים ב 11.11,האם נכון?
אשמח לתשובה בהקדם | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:06:49 |
| נועה שלום רב,
אכן, 30 הימים הנם ימים קאלנדריים ולכן מצוין "30 ימים" ואין התייחסות למחזור חיוב או לחודש עוקב. | |
|
|
|
| 20/1/2019 13:49 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 13:49:53 |
| רשמתי את בני לקורס דרך מענה קולי שצריך להקיש פרטי אשראי העסקה ב5 תשלומים
בני אמר שהוא לא מעונין כלל בקורס התקשרתי למחורת לאחראי על הקורס להודיע על ביטול (יש לציין שעדיין הקורס לא התחיל ובני כלל לא הגיע לקורס)
נאמר לי על ידי האחראי שקודם יגבו את כל הסכום ואחר כך יחזירו לי
פניתי לחברת האשראי לבטל את העיסקה המשונה הזו איך זה שמחייבים אותי ללא תמורה ? ואמרו לי שכיוון שמסרתי את פרטי האשראי ואני התחרטתי הם אינם מבטלים את העיסקה ועלי לפנות למועצה עבור זה
רציתי לשאול א.אם נכון מה שחברת האשראי אמרה לי
ב.האם יש רשות לחברה שנותנת את השירות(הקורס) לגבות את הכל ואחר כך להחזיר?
| |
|
|
|
| 21/1/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 09:47:43 |
| שלום וברכה אלי,
ככל שקיימת זכות ביטול מכוח דיני הגנת הצרכן, ו/או שהיתה הסכמה של בית העסק לבטל את העסקה, אזי הלכה למעשה העסקה נקשרה וניתן לגבות את התמורה בגינה, אלא שמכוח הודעת הביטול על בית העסק להשיב את התמורה בניכוי דמי ביטול ובכפוף ליתר הוראות הדין. יחד עם זאת, תקנות ביטול עסקה וחוק הגנת הצרכן קובעים שעל בית העסק להשיב את התמורה ככל הניתן ביום הביטול ואוסר להם לגרור רגליים בהליך הביטול והשבת התמורה, ובתוך כך ליתן הודעה לחברת האשראי בדבר ביטול העסקה וזיכוי החשבון. אנו מציעים כי תעלו על הכתב את הודעת הביטול ואת הסכמת בית העסק לכבדה במכתב לבית העסק, בתיאור הפרשה ובדרישה לעשות כל הנדרש למימוש הביטול ולהשבת התמורה כדין. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 21/1/2019 20:25 |
אלי |
 | |
|
אלי |
 | |
|
אלי |
 | |
|
אלי |
 | |
|
אלי |
 | |
|
| 22/1/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 21/1/2019 12:10 |
ג׳יין דו |
 | | מחבר: | ג׳יין דו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 12:10:49 |
| היי,
מה ניתן לעשות עם סופר שמשבוע שעבר לכאורה לא מצליח לבצע החזר כספי על כל העסקה לאף אחד מכרטיסי האשראי שלי. התגובה שלהם היא- מה את מפחדת שלא נחזיר לך את הכסף? אנחנו שקרנים? וצעקות.
אני נאלצת לרדוף אחריהם כל יום וזה לא יכול להיות חוקי להמשיך בהתנהלות הזו. אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:05:03 |
| שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין כי אי השבת כספים שנגבו ביתר מהווה עבירה והפרת הסכם לכאורה, ועלולה לחשוף אותם לתביעת פיצוי בנזיקין. | |
|
|
|
| 19/1/2019 22:54 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/01/2019 | | שעה: | 22:54:57 |
| | האם חולצת בסיס, תוכל להחשב כהלבשה תחתונה על-מנת לאפשר לחנות לממכר חולצות לסרב להחזרתן? אם לא אזי מהו סעיף החוק עליו עוברת החנות? תודה רבה | |
|
|
|
| 20/1/2019 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 17:05:14 |
| שלום וברכה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים ממועד הרכישה. התקנות מחריגות מוצרים אשר לגביהם קובע הדין כי אין זכות ביטול, לרבות הלבשה תחתונה. ככל שאין המדובר בהלבשה תחתונה, והנך עומדת בתנאי התקנות כאמור לעיל (לרבות לעניין תווית ואי שימוש ומועד הודעת הביטול וכיוצ"ב) דין הוא כי תכובד הודעת הביטול שלך. | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:02 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:02:52 |
| תודה רבה על המענה
בדיוק על כך שאלתי. האם חולצה הנלבשת על הגוף כבסיס לעליונית(למשל), תוכל להכלל בהגדרת החוק ל"הלבשה תחתונה"? תודה רבה | |
|
|
|
| 21/1/2019 13:02 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 13:02:57 |
| תודה רבה על המענה
בדיוק על כך שאלתי. האם חולצה הנלבשת על הגוף כבסיס לעליונית(למשל), תוכל להכלל בהגדרת החוק ל"הלבשה תחתונה"? תודה רבה | |
|
|
|
| 22/1/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 09:55:49 |
| מבחינה עקרונית, לכאורה, חולצת טריקו אינה מהווה "הלבשה תחתונה" כמשמעותה בדין, אך אין רשימה סגורה הקובעת מהם הפריטים המנויים תחת ההגדרה כאמור.
היה ועלות המוצר גבוה מ 50 ש"ח, ומדובר בחולצה, אין סיבה לסירוב. | |
|
|
|
|