| 22/1/2019 11:30 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:30:23 |
| שלום
זכיתי בתחרות בפייסבוק של חברת הביגוד "הודיס"- הם כתבו לי שזכיתי ומגיע לי גיפט קארד לחנות שלהם. עברו חודשיים מאז ולא שלחו לי כלום. ניסיתי ליצור קשר בשירות לקוחות, לשלוח הודעות- התעלמו ממני באופו שיטתי. מה ניתן לעשות?
רציתי להגיש תלונה דרך האתר שלכם אבל לא ניתנה אופציה בהתאם לסיטואציה שלי.. מכיוון שלא קניתי מוצר | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:48:16 |
| שלום רב שחר,
ראה באתר משרד האוצר, מידע בדבר היתר כללי לעריכת הגרלות לפרסומת מסחרית, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/policies/lotteries_permission
לאחריו, יש להגיש פניה לבית העסק לבירור העניין.
לעניין הקושי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, אני אעביר לגורם שיוכל לסייע לך. | |
|
|
|
| 23/1/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 12:14:48 |
| | אנא בחר באופציה "קבלת שירות". בסכום הרכישה רשום פשוט אפס. בכל שדה נוסף שלא תדע מה לבחור - בחר מה שנראה לך הכי קרוב, העיקר שהתלונה תיקלט. בשלב הבא תוכל לשלוח הבהרות לגבי התלונה עצמה | |
|
|
|
| 22/1/2019 11:14 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:14:38 |
| שלום רב,
קניתי אוזניות (הנכנסות לתוך האוזן) בשווי של 650 שקלים מרשת באג, באותו היום פתחתי אותן מהאריזה והשתמשתי בהן. גיליתי לאחר כמה דקות של שימוש, שיש ניתוקים בין הפלאפון לאוזניות וששומעים בהן ממש חלש. אז ישר יום למחרת החזרתי אותן לסניף והם שלחו אותן לתיקון. כעבור שבועיים הם מחזירים לי תשובה שלא מצאו תקלה במכשיר. אז ביקשתי החזר כספי או להחליף את המוצר, אך בסניף סרבו מכיוון שנעשה במכשיר שימוש.
רציתי לשאול האם הם צודקים לפי החוק? | |
|
|
|
| 22/1/2019 11:16 |
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:16:26 |
| | לא התכוונתי לשלוח הרבה פעמים את אותה הודעה כנראה הייתה תקלה | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:42:16 |
| שלום רב לידור,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
בנוסף, התקנות מאפשרות זכות חרטה גם במוצר חשמלי, ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר.
מכאן, שלא קמה לך זכות חרטה היות ומדובר במוצר שנעשה בו שימוש.
לכן, יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:14:45 |
| שלום רב,
קניתי אוזניות (הנכנסות לתוך האוזן) בשווי של 650 שקלים מרשת באג, באותו היום פתחתי אותן מהאריזה והשתמשתי בהן. גיליתי לאחר כמה דקות של שימוש, שיש ניתוקים בין הפלאפון לאוזניות וששומעים בהן ממש חלש. אז ישר יום למחרת החזרתי אותן לסניף והם שלחו אותן לתיקון. כעבור שבועיים הם מחזירים לי תשובה שלא מצאו תקלה במכשיר. אז ביקשתי החזר כספי או להחליף את המוצר, אך בסניף סרבו מכיוון שנעשה במכשיר שימוש.
|
|
|
| 23/1/2019 11:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:40:52 |
| שלום רב לידור,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
|
|
|
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:14:45 |
| שלום רב,
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:40:31 |
| שלום רב לידור,
|
|
|
לידור |
| שלום רב,
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:40:10 |
| שלום רב לידור,
|
|
|
לידור |
 | | מחבר: | לידור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:14:42 |
| שלום רב,
|
|
|
| 23/1/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:39:35 |
| שלום רב לידור,
|
|
|
| 22/1/2019 10:57 |
ברכה שוויקה |
 | | מחבר: | ברכה שוויקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:57:30 |
| שלום רב,
ביום ראשון ה20.1.2019 רכשתי מקרר ברשת מחסני חשמל ראשון לציון.
היום קיבלתי הודעה שהמקרר הגיע ועליי לתאם עם המוביל ולשלם 260 שח למוביל.
בזמן העסקה לא נאמר לי וגם לא מופיע בהזמנה הכתובה שקיבלתי שהמחיר לא כולל הובלה,בנוסף מודגש בהזמנה שבהתאם לחוק אני רשאית למסור למוביל ללא תמורה מוצר דומה שרכשתי.
הדבר היחיד שעורך ההזמנה אמר לי בעל פה שבמידה והמקרר לא יכנס והמובילים יצטרכו לפרק את הדלתות אצטרך לשלם 120 שח.שום דבר מעבר לזה שהמחיר לא כולל הובלה.
בנוסף נציגת השירות שהתקשרה אליי טענה שהמקרר היה בהנחה של 30% ולכן אי אפשר לקבל את המקרר ללא תשלום הובלה.
נראה לי שזאת הטעייה צרכנית,והעלמת מידע מהצרכן.
מחכה לתשובתכם המלומדה,
תודה,
ברכה
*אני יכולה לשלוח לכם צילום של ההזמנה שבצעתי | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:28:41 |
| שלום רב ברכה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל...."
היה ודרישת התשלום בעבור ההובלה נעשית בשם אותו בית העסק שממנו נרכש המוצר, הרי שלכאורה התנהלות זו מנוגדת לסעיף 17ב כאמור, אולם אם דרישת תשלום בעבור ההובלה נעשית בידי בית עסק אחר, הרי שלכאורה אין משום התנהלות שלא כדין.
לעניין פינוי ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה- עקרונית, סעיף 30 (א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך . | |
|
|
|
| 22/1/2019 11:11 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 11:11:55 |
| | האם ביטול הרשמה לטיול מאורגן חודש לאחר ההרשמה ושלןשה חודשים לפני הטיול מחייב בדמי ביטול? | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:27:49 |
| שלום רב יהודית,
לא ציינת אם העסקה בוצעה טלפונית?
עקרונית, סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקה טלפונית שנעשית בין בית העסק לבין אזרח ותיק, מקימה לו את הזכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כדלקמן:
"בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית."
מכאן שמתיאור בפנייתך לכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה,לכן, אני, מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 22/1/2019 10:57 |
ברכה שוויקה |
 | | מחבר: | ברכה שוויקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:57:26 |
| שלום רב,
ביום ראשון ה20.1.2019 רכשתי מקרר ברשת מחסני חשמל ראשון לציון.
היום קיבלתי הודעה שהמקרר הגיע ועליי לתאם עם המוביל ולשלם 260 שח למוביל.
בזמן העסקה לא נאמר לי וגם לא מופיע בהזמנה הכתובה שקיבלתי שהמחיר לא כולל הובלה,בנוסף מודגש בהזמנה שבהתאם לחוק אני רשאית למסור למוביל ללא תמורה מוצר דומה שרכשתי.
הדבר היחיד שעורך ההזמנה אמר לי בעל פה שבמידה והמקרר לא יכנס והמובילים יצטרכו לפרק את הדלתות אצטרך לשלם 120 שח.שום דבר מעבר לזה שהמחיר לא כולל הובלה.
בנוסף נציגת השירות שהתקשרה אליי טענה שהמקרר היה בהנחה של 30% ולכן אי אפשר לקבל את המקרר ללא תשלום הובלה.
נראה לי שזאת הטעייה צרכנית,והעלמת מידע מהצרכן.
מחכה לתשובתכם המלומדה,
תודה,
ברכה
*אני יכולה לשלוח לכם צילום של ההזמנה שבצעתי | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:21:19 |
| שלום רב ברכה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל...."
היה ודרישת התשלום בעבור ההובלה נעשית בשם אותו בית העסק שממנו נרכש המוצר, הרי שלכאורה התנהלות זו מנוגדת לסעיף 17ב כאמור, אולם אם דרישת תשלום בעבור ההובלה נעשית בידי בית עסק אחר, הרי שלכאורה אין משום התנהלות שלא כדין.
לעניין פינוי ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה- עקרונית, סעיף 30 (א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך
| |
|
|
|
| 22/1/2019 10:39 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:39:57 |
| | אתמול אישתי הלכה ל"סוכנות דוגמנות" שאמרו לה שהם התלהבו ממנה ובלה בלה בלה ורוצים אותה אצלה בסוכנות הם אמרו שבוק לא עולה כסף רק צריך לעשות קורס מול מצלמה בסך 2500 שח.. אישתי שילמה להם 2500 שח.. אחרי בירורים הסברתי לה שזאת עקיצה.. אני רוצה לבטל את החיוב בית העסק לא עונה וחברת האשראי לא מוכנה לבטל את העסקה. בחוזה הם רשמו שמי שמבטל את הקורס שבועיים לפני מועד הקורס יחיויב בסך 25% מסך העסקה.. האם דבר כזה חוקי? ומה עליי לעשות. תודה לעונים | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:08:13 |
| שלום רב מאור,
ככלל, הסכמים יש לקיים, לכן אני, מציעה לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מהם תנאי העסקה.
| |
|
|
|
| 22/1/2019 10:03 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 10:03:04 |
| שלום
רכשנו מטבח מחברה מוכרת ונוצר סדק בבוצ'ר באי.
החברה תיאמה לנו איש שירות שפירק את האי והביא ילק מחלופי ויום למחרת תיאמו לנו איסוף של אותו חלק על מנת שייקחו אותו לנגריה שלהם לצורך עבודה וטיפול.
תואם לנו איסוף ליום שני בין השעות 10:00-14:00 בעלי עצמאי בתחום שיפוצים ולא הלך לעבוד והמתין לאיש שירות שלא הגיע ולא טרח להודיע. היום ב 7 בבוקר התקשר האיש שירות ושאל אם יוכל להגיע היום וגם לא הגיע. האם ניתן לחייב אותם על הפסד יום עבודה? | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:03:18 |
| שלום רב מלי,
היה ונגרם נזק מוכח, קמה לצרכן זכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
בנוסף, רצוי לפנות אל בית העסק בשל אי הגעת נציג מטעם בית העסק לאיסוף המוצר בהתאם למועד שנקבע, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/1/2019 09:27 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 09:27:26 |
| שלום רב,
חברת סלולר שהתנתקתי ממנה הודיעה לי שקיים לי חוב במנוי.כאשר שאלתי האם אני יכול לשלם את התשלום במזומן נעניתי בשלילה ונאמר לי שהחברה עובדת רק עם כרטיסי אשראי. גם שהוסבר למוקדנית שאין ברשותי כרטיס אשראי או אפשרות לשלם בכרטיס אשראי של מישהו המוקדנית המשיכה ואמרה שהאפשרות היא לשלם באשראי. הצעתי לשלם במזומן בדואר או להפקיד לחשבון בנק או אפילו העברה בנקאית אך הם לא מוכנים. האם החברה יכולה לחייב אותי לשלם רק בכרטיס אשראי? תודה | |
|
|
|
| 23/1/2019 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 09:28:16 |
| שלום רב שי,
יש לעיין ברישיון החברה (באתר משרד התקשורת) לאחריו,פנה אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 21/1/2019 16:30 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 16:30:17 |
| שלום
רכשתי מיטה+מזרן+שידות
המזרן הגיע מאובק מלוכלך עד כדי כך שאשתי חטפה אלרגיה ממנו לאחר תחנונים לבקשתי להחזרת המזרן ולקבל את כספי חזרה, תוך התמודדות של שבוע עם שירות לקוחות מזלזל ואיום הוצע לי לקבל זיכוי מהעסקה אבל הם עשרו "תרגיל" והורידו לי במחיר של המזרן מהעסקה הכוללת ולבסוף במקום 5100 ששילמתי הם מציעים 3000 הסיבה? לטענתם עשו לי מחיר חבילה....
מה עושים? האם אני רשאי לבטל גם את המיטה והשידות?
אציין כי המיטה והמזרן במידות 180\200
| |
|
|
|
| 22/1/2019 09:36 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 09:36:17 |
| כשביקשתי לבטל את
העסקה הם דורשים לקחת לי 25% כפיצוי!!
מה לעשות?????? | |
|
|
|
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 09:36:20 |
| כשביקשתי לבטל את
מה לעשות?????? | |
|
|
|
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 09:36:21 |
| כשביקשתי לבטל את
מה לעשות?????? | |
|
|
|
| 22/1/2019 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 17:27:11 |
| שלום רב שי,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה?
כיצד בוצעה העסקה האם במכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים או שמא מדובר בעסקה פרונטלית?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
היה ומדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד :
1. המוצר לא הורכב בבית הצרכן
2.לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות
3.לא נעשה שימוש במוצר
מכאן, שהיה ומדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, הרי שלא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
יש לציין כי הגם אם היה מדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במקרה של "טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה", כקבוע בסעיף 14ג(ד)(4)בחוק הגנת הצרכן . | |
|
|
|
| 17/1/2019 10:46 |
קלי |
 | | מחבר: | קלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:46:16 |
| שלום,
ב-09/01/19 רכשתי מיני בר נועם 1 לשומרי שבת, לאחר שטעמנו את המים והיינו מורגלים לטעמם של מי עדן ,הטעם היה מתכתי וכמו מי ברז וזאת אחרי שבעסקה רשום שהמכשיר כולל סנן נוגד אבנית+כלור+טעמי לוואי וכמובן ששילמנו יותר עבור כל הנ"ל, למרות שטלפונית אמרו לי שהמחיר 79 ש"ח... עם כל התוספות היגענו ל-125 ש"ח..
התקשרנו פעם 1 ואמרנו שהמים לא טעימים לנו , שלחו טכנאי ב-14/01 ביצע שטיפה במים חמים וביקש לרוקן מידי פעם מים ולשפוך, השיפור היה קל ביותר אך עדיין לא יכולים לשתות את המים. היום 17/01 שלחו פעם שנייה טכנאי בכיר ואיך שאמרנו לו שהיינו רגילים לטעם של מי עדן , אמר לנו שהטעם לעולם לא יגיע לדרגה של מי עדן והציע שנוסיף עוד סנן של פחם וזה יוכל לעזור אבל גם לא יגיע ממש לטעם של מי עדן, זה הרגע שהחלטנו להחזיר את המכשיר במסגרת 14 יום , ואז פה קיבלנו את הפצצה.
כדי להחזיר אנו צריכים לאשר ביטול עסקה בסך 100 ש"ח +288 ש"ח סנן עליון+ 320 ש"ח עוד סט סננים, סה"כ ביטול עסקה 708 ש"ח, וזאת כאשר עוד לא נהנינו מהמים ולא היה שימוש בו מלבד הניסיונות של ריקון מים כדי להוריד את טעמי הלוואי ממכשיר חדש.
האם כל הנ"ל חוקי?
אשמח לתגובתכם המהירה לפני תום 14 יום .
| |
|
|
|
| 17/1/2019 10:52 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 10:52:29 |
| שלום קלי,
אני בדיוק באותה הסיטואציה כמוך.
שוחחתי עם חברת אפיקים - דרכם קניתי את המיני בר והם מבקשים שבטלפון אני אאשר להם את הסכום לחיוב 100 + 288 + 320
כשגם אצלי לא נכתב באף מקום עלות הסננים!
טעם המים ממש לא טוב כמו פלסטיק כזה, הגיע אליי לעשות ניקוי עם מי לימון וסבון, אך אין שיפור.
אינני יודעת האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:12 |
קלי |
 | | מחבר: | קלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:12:11 |
| איילה יקרה,
לא מתכוונת לוותר גם אם עכשיו אצטרך לשלם, אלך לתביעות קטנות אם אצטרך, אבל אני לא מוכנה להיות כל חיי עם חברה שהשרות שלה הוא לומר את כל האמת מלכתחילה , במה כרוך העניין.
תודה על תגובתך , בכל מקרה נחכה לתגובת הפורום. | |
|
|
|
| 17/1/2019 11:12 |
אלינור |
 | | מחבר: | אלינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/01/2019 | | שעה: | 11:12:25 |
| היי
גם לי יש את אותה בעיה - החברה דורשת תשלום של כ-700 שח עבור הסננים וזאת למרות שלא השתמשנו במכשיר כלל בגלל הטעם והאיכות הירודים.
עוקבת אחרי התשובה | |
|
|
|
| 20/1/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 11:44:17 |
| שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקת מכק מרחוק בתוך 14 ימים מיום ההתקנה בכפוף לתשלום דמי ביטול בשך של 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם, וכן לגבות סך של 100 ש"ח בגין עלות טכנאי.
בית העסק רשאי לגבות תשלום בגין הסננים (אשר מהווים מוצרים פסידים) אך עליהם לציין את עלות הסננים בהסכם ההתקשרות.
היה והנושא לא צוין, ולא צוינה העובדה שבמקרה של ביטול יבה תשלום בגין הסננים ומה עלותם, הדבר בהחלט מהווה הטעיה. | |
|
|
|
| 20/1/2019 17:49 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/01/2019 | | שעה: | 17:49:50 |
| בסעיף 15 בחוזה ההתקשרות עימם רשום:
"ביטול עסקה - על עסקה זו חלים הוראות סעיף 14 לחוק להגנת הצרכן, התשמ"א - 1981. הצרכן ראשי לבטל את העסקה בהודעה בכתב, בפקס, ו/או בדואר לאפיקים בתוך 14 ימים ממעוד התקנת המוצר בכפוף לתשלום עלות הסננים בהם נעשה שימוש ע"י הצרכן ודמי ביטול עסקה בסך 5% מערך העסקה או 100 ש"ח."
בקבלה הזמנית עליה חתמנו נכתב: 139 ש"ח * 36 תשלומים סה"כ לתשלום 5004 ש"ח.
לא קיים פירוט לגבי עלות הסננים!
הנושא - "סננים" הוזכר אך ללא תמחור.
האם מותר להם להחליט על סכום עלות הסננים ולחייב אותנו?
בנוסף כשהתקשרתי לבטל הנציגה משירות לקוחות ביקשה שאאשר לה בטלפון את החיוב על סך כ-700 ש"ח כדי שהיא תוכל לבטל את העסקה.
האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 22/1/2019 17:23 |
קלי |
 | | מחבר: | קלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 17:23:41 |
| | הטעיה נוספת ,שכאשר הם מחתמים על ההזמנה שנעשתה , הם לא מראים את כל התנאים מה שרשום מאחורי הדף. החתימה נעשית על העמוד הראשון, רק אחרי שהטכנאי יצא מביתי שמתי לב לכל התנאים מאחורי הדף. כדי לא להטעות היו אמורים להחתים אותנו בסוף כל התנאים ולא להראות לנו רק את העמוד הראשון. | |
|
|
|
| 21/1/2019 15:26 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 15:26:48 |
| שלום רב
שער הדולר היציג נכון להיום (21/01) מעודכן ליום העסקים הקודם (18/01) ועומד על 3.692 ש"ח לדולר.
באיזה שער אמורה חברת נסיעות (טיולים מאורגנים) לחייב אותי?
לטענתם השער הואת 3.73 כי מדובר בתיירות.
אשמח לתשובתכם בהקדם (ואם אפשר גם ללינק או ציטוט מלשון החוק...)
המון תודה. | |
|
|
|
| 22/1/2019 08:54 |
אביטל |
 | |
|
| 22/1/2019 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 17:13:39 |
| שלום רב אביטל,
עקרונית, סעיף 17ז(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...על אף האמור בסעיפים 17ב(ב)(1), 17ג ו-17ד, הצגה, פרסום ונקיבה של מחירו הכולל של נכס או של שירות, כמפורט בחלק ב' של התוספת הראשונה, יכול שיהיה במטבע חוץ, ובלבד שמחירו במטבע ישראלי ייקבע לפי שער החליפין הקבוע בה."
כאשר מעיינים בחלק ב' של התוספת הראשונה נקבע כי:
"4. שירות של חבילות תיירות ונופש היוצאות מישראל, ובלבד שמחירן בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל." | |
|
|
|
| 21/1/2019 21:03 |
מרק שחניס |
 | | מחבר: | מרק שחניס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 21:03:31 |
| ב17.01.19(יום ה') אישתי קנתה לי נעלי בית באשראי ,ערב שהם קטנים לי וב18.01.19 (יום ו') הלכנו לחנות לחזיר כסף. בעל חנות אמר שהוא לא יכול לבטל עסקה של 50 ש''ח לפי החוק ולא יחזיר כסף תמורת מוצר. אחרי זה הוא סיפר שמוצר זה הוא מוצר של קיץ ונמכר במחיר מוזל (לא ברור לי איך זה קשור לביטול עסקה). לשאלתי אם זה רשום בחשבונית ואם הוא הסביר את זה לאישתי בעת קניה בעל החנות השפיל את אישתי ואמר שאין צורך להסביר לה כלום כי לטענתו היא לא מבינה עברית , אישתי הייתה בהלם מהמלים שלו ובכתה אחרי זה בגלל זה. בעל החנות אמר שיכול לתת לנו זיכוי לקניה בחנות שלו, שכמובן אחרי דברים שהוא אמר לא מקובל אלינו. בסוף בעל החנות אמר שאנחנו יכולים לא לקנות יותר דברים בחנות שלו ושיכולים ללכת לתבוע אותו אבל הוא לא יחזיר לנו כסף . אין הוכחה למקרה כי אנחנו באנו רק לממש זכות בסיסית . היום (21.01.19) דברתי עם חברת אשראי, הם הפנו אותי למועצה לצרכנות.
מבקש עזרה בנושא . תודה מראש | |
|
|
|
| 22/1/2019 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 17:02:03 |
| שלום רב מרק,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה ולא נעשה שימוש במוצר ושמחיר המוצר יעלה על 50 ש"ח.
מכאן, שמתיאור בפנייתך עולה לכאורה כי מדובר במוצר שמחירו אינו עולה על 50 ש"ח, ומשכך, לא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה,לכן יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק, ואם מדיניות בית העסק מאפשרת מתן זיכוי לצרכן, הרי שאין התנהלות של בית העסק משום הפרה על הדין, אולם אם אין שילוט מדיניות החזרת טובין, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין, שכן היעדר שילוט מדיניות של בית העסק עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 21/1/2019 17:15 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 17:15:06 |
| ניתן לי שירות החלפת מסך לפלאפון בחנות שנקראת S&K mobile שממוקמת בראשון לציון רחוב רוטשילד 2.
בעת הפקדת מכשיר הפלאפון שלי בידי בעל העסק קיבלתי קבלה עם סכום העסקה, תאריך, שמי, מספר הטלפון שלי, תיאור התקלה, וסוג המכשיר.
לאחר כמה ימים כשהגעתי לאסוף את המכשיר לאחר תיקון המסך נאמר לי ע"י בחור צעיר שעובד בחנות (ולא בעל החנות) שלא שילמתי ועלי לשלם כאשר למיטב זיכרוני אכן שילמתי מראש. לאחר וויכוחים עם הבחור הצעיר ובעל החנות דרך הטלפון, שאמרו לי שהם לא נוהגים לקחת תשלום מראש ורק לאחר התיקון, שילמתי את הסכום הנדרש ועזבתי בשל קוצר הזמן שהיה ברשותי באותה העת. יום לאחר מכן שבתי לחנות ונפגשתי עם בעל החנות. הבחנתי כי ישנה מצלמה הממוקמת בדיוק על הקופה ועמדת השירות שבה בוצעה העסקה מלכתחילה ולכן בשל העובדה כי הוויכוח אם אכן בוצע התשלום היה מילה שלי מול מילה שלו ביקשתי ממנו אם יוכל לבדוק בהקלטת המצלמה של אותו היום בו בוצעה העסקה בכדי שנוכל לאמת את העניין. לאחר ויכוח מתמשך, שבו חזר וציין מספר פעמים בעל העסק כי עפ"י נוהל החנות לא נוטים לגבות תשלום מראש על תיקונים, התעקשתי כי יבדוק בהקלטות המצלמה בכדי שנוכל לסגור את התיק וליישר את הדברים ובסופו של דבר הויכוח הסתיים באמירה מוחלטת שלו כי לא יעשה הדבר כי זה תהליך מורכב מול חברת הביטוח והוא לא מוכן לזה. הנדתי את ראשי באמרי תודה ועזבתי את המקום.
ברצוני לדרוש מבעל העסק לחשוף בפני את ההקלטות בכדי לאמת את הדברים, האם זוהי זכותי? | |
|
|
|
| 22/1/2019 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:54:03 |
| שלום רב דניאל,
האם אין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, שכן אתה מציין כי:
"...בעת הפקדת מכשיר הפלאפון שלי בידי בעל העסק קיבלתי קבלה עם סכום העסקה, תאריך, שמי, מספר הטלפון שלי, תיאור התקלה, וסוג המכשיר. .."
| |
|
|
|
| 21/1/2019 17:17 |
סרגיי |
 | | מחבר: | סרגיי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 17:17:38 |
| | שלום, התחלתי מנוי חדר כושר בתאריך 5 ביוני. לאחר כחצי שנה אני הגשתי בקשה לביטול מנוי ב 16 בינואר. אמרו לי שהם לא עושים חישוב יחסי ובעצם רוצים לחייב אותי על חודש שלם (כלומר עד 5 בפברואר) וגם לגבות דמי ביטול על אותו חודש (בנוסף לדמי ביטול עבור שער חודשים). מה אומר החוק בנושא? תודה. | |
|
|
|
| 22/1/2019 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:50:16 |
| שלום רב סרגיי,
בעניין זה ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 21/1/2019 15:27 |
רות אטיאס |
 | | מחבר: | רות אטיאס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 15:27:55 |
| פתחתי תיק בחברת "מרכז מימוש זכויות" לאחר חצי שנה אמרו לי שמגיעים לי החזרים ע"ס 23,000 ולכן אני צריכה לשלם להם 20% בתוספת מע"מ
ואת הסכום התחילו ליגבות כבר , ב3 תשלומים , אמרו לי שתוך חודש ימים יגיעו אלי טפסים בדואר ואני יחתום עליהם , הם לא יודעים ולא רוצים לתת לי פרוט על מה ההחזרים , ולכן אני רוצה לבטל את העיסקה , כשפניתי אליהם הם אמרו שהם לא מוכנים לבטל. | |
|
|
|
| 22/1/2019 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:44:15 |
| שלום רב רות,
האם קיבלת מסמך כלשהוא? האם הכסף הועבר אליך? יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/1/2019 16:16 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/01/2019 | | שעה: | 16:16:42 |
| האם חוקי לגבות 50% מגובה שכר לימוד של קורס,אם הודעת הביטול נמסרה עד 16 שעות אקדמיות מתחילתו וגבינה של 100% מעלות הקורס אם ההודעה נמסרה, אחרי 16 שעות אקדמיות? כך כתוב בחוזה. מה הדין במי ונכחתי רק ב-10 שעות והקורס התקיים
כבר מעל 20 שעות? אודה לעזרתכם?
| |
|
|
|
| 22/1/2019 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:41:48 |
| שלום רב מיכל,
חסרים פרטים כגון:
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה? האם פנית אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך? ואם כן, מה היתה תגובתו?
ככלל, הסכמים יש לקיים.
| |
|
|
|
|