| 22/1/2019 13:23 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 13:23:41 |
| | היי, ראיתי עכשיו ברשת סטדיווריוס 3 זוגות נעליים זהים כשבשני זוגות המחיר קרוע מהתוית ובזוג השלישי מופיע שעלות הנעל 29 יורו. האם המחיר 29 חל על שלושת הזוגות או רק על הזוג בו יש את התוית עם המחיר? אין שום תמחור נוסף של המוצר גם על המדף | |
|
|
|
| 22/1/2019 17:03 |
רוני |
 | |
|
| 22/1/2019 18:30 |
רוני |
 | |
|
| 23/1/2019 12:07 |
רוני |
 | |
|
| 28/1/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 08:28:48 |
| רוני שלום רב,
כאשר מוצג מחיר במטבע זר, הוא ייחשב כמחיר נקוב בשקלים ויחול רק על הפריט עליו הוא מוצג.
כלומר, רק הנעל הספציפית תימכר בסך של 29 ש"ח. | |
|
|
|
| 23/1/2019 13:34 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 13:34:43 |
| | שלום רציתי לברר אם ניתן לעשות משהו בנידון לגבי ועד הבית אני גרה בביניין ישן ועד עכשיו היינו משלמים משהו כמו חמישים שח והיום שמו לנו פתקים בתיבת דואר שזה עבר לחברת ניהול והם רוצים חמש מאות שח חד פעמי וגם עוד מאה וחמישים שח בחודש .בירצוני לציין שאף אחד לא אמר לנו כלום ולא ידע אותנו לא חייגו ולא כלום .הם לא עשו ישיבה רק החתימו חצי מהדיירים .אני גם רוצה לציין שאני אם חד הורית ונכה וקשה לי לשלם סכום כזה אם ניתן לעשות משהו בעיניין גם בנוגע לזה שאף אחד לא שאל אותנו וגם אם ניתן להוזיל לי את הסכום כי אני נכה כמו שאמרתי ואם חד הורית תודה | |
|
|
|
| 27/1/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 15:08:11 |
| שלום רב קרן,
אני, מציעה לך שבעניין זה אולי תנסי לברר מול האגודה לתרבות הדיור. | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:25 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:25:21 |
| א. אין באתר את שם בית העסק עליו אני מעוניין להגיש תלונה
ב. בית עסק שגבה ממני סכום חודשי בהוראת קבע באשראי במשך מספר שנים ,ולא סיפק את השרות כלל . מדובר בבית עסק למענה אנושי ,כעת טוען שלא ביקשתי ניתוק ולכן המשיך לגבות . והפסקת השרות "לא קשורה" אליו אלא לספק הפלאפון.
מה עליי לעשות ? | |
|
|
|
| 27/1/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 13:13:34 |
| שלום וברכה ישראל,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופו של עניין, כך למשל לא ברור מהו השירות, מה הצורך בקבלת השירות (האם מדובר בשירות מענה אנושי לעסק שלך וכיוצ"ב - יש לזכור שאין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד). מכל מקום עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו', בעיקר באשר להוראות בדבר ביטול ההסכם ודרכי הודעת הביטול וכו'. יש לציין כי במקרים רבים בית משפט אינו רואה בעין יפה בתי העוסק הגובים מצרכנים כספים בגין שירות שאינו ניתן על ידם בפועל, גם מקום בו לא ניתנה הודעה מטעם הצרכן בהתאם להסכם. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:25 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:25:21 |
| א. אין באתר את שם בית העסק עליו אני מעוניין להגיש תלונה
ב. בית עסק שגבה ממני סכום חודשי בהוראת קבע באשראי במשך מספר שנים ,ולא סיפק את השרות כלל . מדובר בבית עסק למענה אנושי ,כעת טוען שלא ביקשתי ניתוק ולכן המשיך לגבות . והפסקת השרות "לא קשורה" אליו אלא לספק הפלאפון.
מה עליי לעשות ? | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:54:09 |
| שלום וברכה ישראל,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופו של עניין, כך למשל לא ברור מהו השירות, מה הצורך בקבלת השירות (האם מדובר בשירות מענה אנושי לעסק שלך וכיוצ"ב - יש לזכור שאין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד). מכל מקום עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו', בעיקר באשר להוראות בדבר ביטול ההסכם ודרכי הודעת הביטול וכו'. יש לציין כי במקרים רבים בית משפט אינו רואה בעין יפה בתי העוסק הגובים מצרכנים כספים בגין שירות שאינו ניתן על ידם בפועל, גם מקום בו לא ניתנה הודעה מטעם הצרכן בהתאם להסכם. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:35 |
ג’ורדן זייטון |
 | | מחבר: | ג’ורדן זייטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:35:26 |
| שלום רב
אתמול הגיע טכנאי של חברת אפיקים להתקין אצלנו בר מים..לאחר ההתקנה מסתבר שיש לחברת אפיקים מסלולים שונים של פילטרים וסננים שכמובן מייקרים את העלות שנסגרה דרך הטלפון.
התקשרתי היום כדי לבקש ביטול עסקה.. הנציגה ביקשה אישור לחייב אותי על 700 שקל לביטול העסקה כדי שהיא תוכל להעביר אותי למנהלת בכירה.. כמובן שסירבתי ואמרתי לה שהחוק אומר שעל ביטול עסקה אני מחוייב ב5% או 100 ש״ח הנמוך מביניהם.
האם מותר להם לגבות ממני דמי ביטול על סך 700 שקלים ואם לא איך אפשר להתנהל מולם כדי לבטל את העסקה. ( מציין שעלות העסקה היא בסך 2700 ש״ח).
תודה | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:53:03 |
| שלום רב ג'ורדון,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים, או בעסקה פרונטלית?
היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח.
היה ובוצעה התקנה, רשאי בית העסק לגבות דמי התקנה בסכום שלא יעלה על 100 ש"ח.
לכן, אם מדובר בעסקת מכר מרחוק, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 23/1/2019 11:35 |
ג’ורדן זייטון |
 | | מחבר: | ג’ורדן זייטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 11:35:21 |
| שלום רב
אתמול הגיע טכנאי של חברת אפיקים להתקין אצלנו בר מים..לאחר ההתקנה מסתבר שיש לחברת אפיקים מסלולים שונים של פילטרים וסננים שכמובן מייקרים את העלות שנסגרה דרך הטלפון.
התקשרתי היום כדי לבקש ביטול עסקה.. הנציגה ביקשה אישור לחייב אותי על 700 שקל לביטול העסקה כדי שהיא תוכל להעביר אותי למנהלת בכירה.. כמובן שסירבתי ואמרתי לה שהחוק אומר שעל ביטול עסקה אני מחוייב ב5% או 100 ש״ח הנמוך מביניהם.
האם מותר להם לגבות ממני דמי ביטול על סך 700 שקלים ואם לא איך אפשר להתנהל מולם כדי לבטל את העסקה. ( מציין שעלות העסקה היא בסך 2700 ש״ח).
תודה | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:51:04 |
| שלום רב ג'ורדון,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים, או בעסקה פרונטלית?
היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח.
היה ובוצעה התקנה, רשאי בית העסק לגבות דמי התקנה בסכום שלא יעלה על 100 ש"ח.
לכן, אם מדובר בעסקת מכר מרחוק, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 23/1/2019 10:40 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 10:40:45 |
| | קיבלתי שיחת טלפון עם הצעה עסקית לרכישת מנוי לוטו דרך חברה חיצונית. הבהרתי להם בצורה ברורה שאני מעוניין לחשוב ואני לא מאשר מיידית. בכל זאת הם ביקשו פרטים וסברתי לתומי שזה בשביל ייעול המערכת, או כדי שאוכל לקבל את ההטבה שהציעו לי (להיות לקוח פרסומי במחיר של כ-10% משווי העסקה המקורי - או שכן או שלא). מסרתי פרטים תוך כדי שאני מבהיר שאין בכוונתי לאשר בכך את העסקה. אחר כך הם ביקשו פרטי אשראי, ובלי מחשבה יתירה מסרתי אותם מתוך מחשבה שזה רק לצורך אימות פרטים. אחר כך הם גם אמרו לי את מס' הקבלה, וזה כנראה לא חדר לאוזניי כל כך. כעת 2 שאלות: 1) האם וכיצד אוכל להוכיח שלא התקיימה עיסקה ועל מי מוטלת חובת ההוכחה. 2) האם ניתן לעשות ביטול עיסקה. יצויין שכבר נערכה אתמול הגרלה אחת. | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:41:12 |
| שלום רב יהודה,
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה? האם פנית אל בית העסק בבקשה לבטל את העסקה?
האם קיבלת טופס גילוי כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה כדלקמן:
בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בעסקה מתמשכת, גם אם השירות הוחל בנתינתו.
היה ומדובר בעסקת טלפונית מול אזרח ותיק,כמפורט בסעיף14ג1 בחוק הגנת הצרכן הרי שהביטול ייעשה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 23/1/2019 10:40 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 10:40:45 |
| | קיבלתי שיחת טלפון עם הצעה עסקית לרכישת מנוי לוטו דרך חברה חיצונית. הבהרתי להם בצורה ברורה שאני מעוניין לחשוב ואני לא מאשר מיידית. בכל זאת הם ביקשו פרטים וסברתי לתומי שזה בשביל ייעול המערכת, או כדי שאוכל לקבל את ההטבה שהציעו לי (להיות לקוח פרסומי במחיר של כ-10% משווי העסקה המקורי - או שכן או שלא). מסרתי פרטים תוך כדי שאני מבהיר שאין בכוונתי לאשר בכך את העסקה. אחר כך הם ביקשו פרטי אשראי, ובלי מחשבה יתירה מסרתי אותם מתוך מחשבה שזה רק לצורך אימות פרטים. אחר כך הם גם אמרו לי את מס' הקבלה, וזה כנראה לא חדר לאוזניי כל כך. כעת 2 שאלות: 1) האם וכיצד אוכל להוכיח שלא התקיימה עיסקה ועל מי מוטלת חובת ההוכחה. 2) האם ניתן לעשות ביטול עיסקה. יצויין שכבר נערכה אתמול הגרלה אחת. | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:38:44 |
| שלום רב יהודה,
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה? האם פנית אל בית העסק בבקשה לבטל את העסקה?
האם קיבלת טופס גילוי כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה כדלקמן:
בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, בעסקה מתמשכת, גם אם השירות הוחל בנתינתו.
היה ומדובר בעסקת טלפונית מול אזרח ותיק,כמפורט בסעיף14ג1 בחוק הגנת הצרכן הרי שהביטול ייעשה בתוך 4 חודשים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 23/1/2019 10:17 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 10:17:21 |
|
היי.הבת שלי בצהרון של חברת כיוונים. אני משלם 600₪ בחודש. כשהתקשרתי לבטל את הצהרון לחודש פברואר הם דרשו 300₪. וזה נראה לי מוגזם.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:30:22 |
| שלום רב יאיר,
בעניין זה יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 23/1/2019 10:17 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 10:17:17 |
|
היי.הבת שלי בצהרון של חברת כיוונים. אני משלם 600₪ בחודש. כשהתקשרתי לבטל את הצהרון לחודש פברואר הם דרשו 300₪. וזה נראה לי מוגזם.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:28:50 |
| שלום רב יאיר,
בעניין זה יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 23/1/2019 09:26 |
כהן דפנה |
 | | מחבר: | כהן דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 09:26:13 |
| שלום רב,
אשמח לדעת האם יש חוק בנוגע למשך הזמן המירבי להמתנה להגעת טכנאי לתיקון מדיח כלים.
התיקון במסגרת אחריות מורחבת.
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/1/2019 09:29 |
דפנה |
 | | מחבר: | דפנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 09:29:09 |
| | הכוונה שלי מה משך הזמן המירבי לתאום הגעת טכנאי | |
|
|
|
| 23/1/2019 09:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 09:37:51 |
| משך הזמן המירבי לתיקון (לא רק להגעה) הוא מה שמופיע בהסכם. אם לא מופיע, משך הזמן הוא 3 ימי עסקים. מתקנות הגנת הצרכן:
15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת".
(ב) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנת משנה (א), יראו בכך הסכמה מצדו לכך, שחיוביו הנוספים יהיו זהים לחיובים שלפי פרק ב'. | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:27:47 |
| שלום רב דפנה,
היה ומדובר במוצר שתקופת האחריות הראשונה חלפה, הרי שיהיה עליך לעיין בתעודת האחריות המורחבת ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 23/1/2019 08:56 |
אנסטסיה |
 | | מחבר: | אנסטסיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 08:56:33 |
| בוקר טוב.
רכשתי נעלי בית מחברת סקופ מסניף באשקלון.
אחת הנעליים נקרעה לאחר יומיים של שימוש בבית.
חזרתי לסניף להחליף ונאמר לי שאי אפשר כי האחריות לא חלה על נעלי בית. כל זה נעשה בטווח של 5 ימים מיום הקניה. האם יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:25:30 |
| שלום רב אנסטסיה,
מתי נרכש המוצר?
יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ואת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש פניה למועצה לצרכנות בצירוף העתק מצילום הפגם וכל מסמך הקשור בעסקה המדובר. | |
|
|
|
| 22/1/2019 22:04 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 22:04:01 |
| ישנה חנות המחזיקה אתר אינטרנט, המחירים בחנות גבוהים מאלו המפורסמים באתר. לא כתוב שהמחירים או המבצעים בלעדיים לאתר. בכל פעם שנתקלתי בהפרש מחירים כזה הסכימו למכור לי במחיר של האתר.
לראשונה נתקלתי בחנות שלא הסכימה למכור לי במחיר של האתר. האם זה חוקי? האם זאת אינה הונאה צרכנית או פרסום שקרי? הרי טרחתי ונסעתי לחנות בגלל המחירים שפורסמו באתר. | |
|
|
|
| 27/1/2019 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 12:12:05 |
| שלום רב,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה.
יש לציין שבעסקה פרונטלית, החוק קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר גם אם המחיר בקופה גבוה יותר.
במקרה המתואר, היה ולדעתך ההתנהלות של בית העסק אינה תקינה, אני, מציעה לך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין.
| |
|
|
|
| 22/1/2019 21:06 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 21:06:27 |
| רכשתי לפני כחודש 2 יחידות סלון + כורסת טלביזיה.
קיבלתי את המוצרים ובכורסא היה קרע בריפוד.
דיווחתי לחנות ולאחר כשבוע הוחלפה הכורסא.
למחרת דיווחתי לחנות שבמצב חצי שכיבה יש "מדרגה" שמפריעה לי.
לקח כמה ימים ולאחר שהזכרתי לחנות, יצרו איתי קשר מהחברה לתאום הגעת טכנאי.
לקח עוד שבוע ויום עד להגעת הטכנאי,מהסיבה שרק בימי חמישי יש טכנאי באיזור.
הטכנאי פירק איזה חלק מפלסטיק שלדבריו הוא מיותר והתיז ספריי שמן על כל המנגנון.
למרות הכל זה לא השפיע על מהות תלונתי.הטכנאי אמר שצריך להחליף את המנגנון ואין לו מנגנות ברכב ויתאמו איתי מהשרות מועד החלפה.לאחר כ10 דקות הוא אף התקשר אלי ואמר שביום א' הוא יבדוק בחברה כורסא אחרת האם יש את אותה תופעה שאני מתלונן עליה.
למחרת הגעתי לחנות וביקשתי שיאספו את הכורסאויבטלו את העיסקה לגבי הכורסא בלבד.
היום קיבלתי תשובה שאין אפשרות לבטל את העיסקה והם ישלחו לי כורסא חדשה במקום.
אני לא מעוניין לפתרון שלהם ורוצה לבטל את העיסקה, מה ניתן לעשות ???
| |
|
|
|
| 27/1/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 11:57:44 |
| שלום רב ניר,
במקרה המתואר, לכאורה לא קמה לצרכן זכות חרטה היות ונעשה שימוש במוצר.
עם זאת, היה ומדובר במוצר שעונה להגדרה של טובין בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה):
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;" הרי שיש לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות.
היה ומוצר לא עונה להגדרה של טובין כאמור לעיל, ניתן לפנות אל החברה בהתאם לחוק המכר, הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
| |
|
|
|
| 22/1/2019 21:04 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 21:04:11 |
| | חב' פלאפון על דעתה הודיעה לי לאחר שנה כי התוכנית היתה לשנה והיא נגמרה וכי אם ברצוני לבחור לי תוכנית חדשה בגלל שאני לא מדברת הרבה עליי לשלם דמי חידוש תוכנית בסכום של 80 ש"ח שזה כמו דמי השימוש שאני משלמת לחודשיים. האם מותר לפלאפון לדרוש דמי חידוש או דמי חיבור לתוכנית בנסיבות ובשיעור שפורט? | |
|
|
|
| 27/1/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 11:37:01 |
| שלום רב יוני,
יש לעיין ברישיון של החברה, ניתן לאתר את הרישיון באתר משרד התקשורת באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/policy/pelephone/he/pelephone%20license.pdf (ראה בעמ' 41 בסעיף 55.4 (3))
| |
|
|
|
| 22/1/2019 21:03 |
הדסה |
 | | מחבר: | הדסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 21:03:18 |
| הזמנתי חדר שינה שכלל מזרונים מחברה מסוימת. לפני ההספקה החנות התקשרה, ואמרה שיש לה מזרונים מחברה חדשה, שלדעתה טובה ואיכותית יותר, והם רוצים לספק לנו מזרנים מהחברה החדשה ולא מזו שהזמנו. וכך היה. כעבור 10 חדשים התגלה שקע במזרן, מה שאומר שהמזרן לא איכותי.
האם אני יכולה לדרוש מהחנות להחליף את המזרן שקבלתי למזרן מהחברה שהזמנתי בתחילה? | |
|
|
|
| 27/1/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 11:20:58 |
| שלום רב הדסה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר,על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, טיב המוצר.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה המוצר שסופק לך אינו איכותי הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט מלוא תלונתך. | |
|
|
|
| 22/1/2019 19:29 |
מוחמד |
 | | מחבר: | מוחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 19:29:24 |
| | שלום , קיבלתי במתנה בגדים מהוניגמן ומאחר שאין לי צורך בבגדים בינתיים ניגשתי לסניף שלהם לאחר חמש ימים מהקניה על מנת לקבל זיכוי .. והם טוענים שלא ניתן לתת זיכוי אלא רק החלפה בגלל שזה סוף עונה !!האם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 27/1/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 11:05:29 |
| שלום רב מוחמד,
עליך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק.
היה והמדיניות של בית העסק מאפשרת ביצוע החלפה, הרי שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין. | |
|
|
|
| 22/1/2019 18:50 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 18:50:53 |
| שלום,
הזמנתי מוצר מחו"ל דרך אתר ישראלי. נדרשתי לשלם מכס כשהמוצר הגיע ונאמר שיצרו איתי קשר לשם כך. הקשר נוצר רק לאחר מספר ימים ומהצד השני נאמר שעלי לשלם דמי אחסון בנוסף, חשוב לציין שלא צוינה שום אפשרות של שחרור המוצר עד שלא יוצרים איתך קשר וגם כששלחתי מייל לקח להם 3 ימים לענות וכמובן שגם על זה הם דורשים לשלם ריבית
השאלה שלי היא כזו,
במידה ואני לא מעוניין במוצר בעוד האתר הישראלי לא מוכן לקחת אחריות והמוצר ישאר במכס ויצבור ריבית יש לי איך לצאת מהעניין הזה? האם המכס יכול לתבוע אותי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 27/1/2019 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 11:00:50 |
| שלום רב אבי,
בעניין זה יהיה עליך לברר מול המכס.
פנה לרשות המיסים בישראל, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://taxes.gov.il/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 22/1/2019 15:00 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 15:00:49 |
| | שלום, רכשתי לפני כשבועיים אוזניות ברשת ksp. ביקשתי אוזניות אלחוטיות וקיבלתי מהמוכר את הקופסא. כמה ימים לאחר מכן פתחתי את הקופסא וראיתי שלא מדובר באוזניות אלחוטיות וכאשר ניגשתי לחנות המוכר טען שזו טעות שלו, והוא מוכן לזכות אותי אך לא להחזיר את כספי משום שהמוצר נפתח. על הזיכוי הוא רשם שזו טעות שלו... האם אני יכולה לדרוש החזר משום שהמוכר התבלבל ומכר לי מוצר שלא ביקשתי? | |
|
|
|
| 27/1/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 10:21:06 |
| שלום וברכה עינב,
ראשית יש לציין כי לפי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קמה זכות לביטול העסקה בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, ובתנאי שלא נעשה כל שימוש במוצר. פתיחת האריזה כשלעצמה אין בה כדי ללמד את שימוש במוצר. בנסיבות לאור הטעות המאוזכרת בפנייתך, וככל שקמה זכות ביטול כאמור לעיל, אין לעניות דעתנו לחייב את הצרכן בדמי ביטול. לשאלתך, ניתן בהחלט לעמוד על כך שיעשה ביטול של העסקה והשבת התמורה נוכח הטעות של בית העסק, ברם מנגד יכולה לבוא טענה כי הטעות ניתנת לתיקון בנקל, קרי קבלת מוצר כמבוקש. | |
|
|
|
| 22/1/2019 15:00 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 15:00:44 |
| | שלום, רכשתי לפני כשבועיים אוזניות ברשת ksp. ביקשתי אוזניות אלחוטיות וקיבלתי מהמוכר את הקופסא. כמה ימים לאחר מכן פתחתי את הקופסא וראיתי שלא מדובר באוזניות אלחוטיות וכאשר ניגשתי לחנות המוכר טען שזו טעות שלו, והוא מוכן לזכות אותי אך לא להחזיר את כספי משום שהמוצר נפתח. על הזיכוי הוא רשם שזו טעות שלו... האם אני יכולה לדרוש החזר משום שהמוכר התבלבל ומכר לי מוצר שלא ביקשתי? | |
|
|
|
| 27/1/2019 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 10:09:48 |
| שלום רב עינב,
האם נעשה שימוש במוצר?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש.
היה ונעשה שימוש במוצר, הרי שניתן לבדוק את המדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
בעניין אי התאמה- היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה. | |
|
|
|
|