| 24/1/2019 11:31 |
אפרת עמר |
 | | מחבר: | אפרת עמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 11:31:49 |
| שלום,
בתאריך 14/1 הזמנתי שני כרטיסי אל על לבנגקוק מאתר אוסטרלי.
במהלך ההזמנה נכתב כי מדיניות הכבודה היא בהתאם למדיניות חברת התעופה, נכנסתי לאתר של אלעל על מנת לבדוק את מדיניות הכבודה וראיתי כי המדיניות זהה עבור כל היעדים מחוץ לאירופה ועל פיה ניתן לכל נוסע את האפשרות לשלוח מזוודה 23 קילו ולהעלות לטיסה 8 קילו. יום למחרת כשהתקשרתי לברר מדוע הטיסה לא התעדכנה בנוסע המתמיד נאמר לי על ידי נציגת אל על כי הטיסה איננה כוללת כבודה, כי החל מה15 לינואר התעדכנה מדיניות חדשה של טיסות מוזלות למזרח. כששאלתי למה האתר לא מעודכן נאמר לי כי החברה האוסטרית לא הייתה אמורה למכור את הכרטיסים לפני ה15 לחודש. חשוב לציין כי גם במהלך השיחה עם נציגת אל על שהתקיימה בצהרי ה15/1 האתר לא היה מעודכן במדיניות החדשה והתעדכן רק אחר הצהריים. לאחר מספר שיחות עם שירות הלקוחות של אל על נאמר לנו כי עלינו לפעול רק מול החברה שממנה הזמנו את הכרטיסים.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם לאלעל אין אחריות לעדכון האתר שלה?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 28/1/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 10:05:18 |
| אפרת שלום רב,
על פניו, ישנה בהחלט הטעיה לגבי תנאי הטיסה ומחירה בפועל.
לגבי חלוקת האחריתו בין המשווק לחברת התעופה ,יש לבחון את התנאים החלים על ההתקשרות בין שני העוסקים.
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לבחון את הנושא. | |
|
|
|
| 24/1/2019 11:28 |
מיטל נ |
 | | מחבר: | מיטל נ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 11:28:35 |
| רכשתי משקפי ראייה מאופטיקנה לא עברו 24 שעות ופניתי לחנות לביטול העיסקה
בחנות הפנו אותי לשירות לקוחות ושם טוענים שהחוק על ביטול עסקה למוצר שמידותיו לפי הזמנה לא חל עליהם. וזאת למרות שהעמותה לסחר הוגן הפנתה אותי לסעיף שהתעדכן ב9.2018 בו רשום שניתן חבטל בתוך שלושה ימים מיום המדידה.
אבקש לדעת האם הם צודקים או לא ומה עלי לעשות. | |
|
|
|
| 28/1/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 10:03:19 |
| מיטל שלום רב,
אכן, על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן נקבע כי חזקה שמוצר לא הועבר לייצור משך שלושה ימים מיום ביצוע העסקה, אלא אם הוכיח העוסק אחרת, על כן, היה והמוצר לא הועבר לייצור ואין בידי בית העסק הוכחה כאמור, עליהם לאפשר את ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 24/1/2019 11:25 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 11:25:58 |
| שלום רב,
אשמח אם תגידו לי מה החוק שמחייב את בעלי העסקים בנוגע לאריזות שמוכרים למוצרי התפזורת.
מה צריך להיות כתוב בשלט על מנת שהעסק יעמוד בדרישות החוק.
דבר שני, כיצד ערכים תזונתיים של מוצרים בתפזורת צריכים לקבל תצוגה בפני קהל הלקוחות? אשמח להפנייה לסעיף החוק. האם להכין חוברת עם כל הערכים של התפזורות ולהוסיף שלט שיש חוברת כזו מספיק?
אודה לתשובתכם,
בברכה,
יעל
| |
|
|
|
| 28/1/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 10:01:33 |
| יעל שלום רב,
על מוצרים הנמכרים בתפזורת ישנן הנחיות מקלות במקרים רבים, אני מצרפת לך רישור לאתר משרד הבריאות המרכז את מכלול ההנחיות החלות על מוצרי מזון שונים:
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/labeling.aspx | |
|
|
|
| 24/1/2019 10:14 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 10:14:43 |
| שוכר קודם של דירתי הותיר אחריו חוב בגין צריכת גז.
העברתי את חשבון הגז על שם אותו שוכר במהלך תקופת השכירות, אולם למרות זאת חברת הגז (אמישרגז) שניתקה אאת הגז דורשת ממני כעת את תשלום החוב כתנאי לחיבור הגז .
ברצוני לברר האם במקרה כזה בו הודעתי מראש כי השוכר הוא המשתמש, ואף העברתי את חשבון ע"ש השוכר, זכאית חברת הגז לדרוש ממני את תשלום. האם עפ"י הדין צריכה
חברת הגז לתבוע את תשלום החוב רק מהשוכר או שרשאית לגבותו גם ממני כבעלת הדירה | |
|
|
|
| 24/1/2019 10:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 10:33:45 |
| | נסי גם לפנות למשרד האנרגיה שמפקח על חברות הגז. | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:58:37 |
| אתי שלום רב,
אין בפעולות חברת הגז משום הפרה של הוראות הדין, לכאורה, אך בהחלט מומלץ לפנות למשרד האנרגיה על מתנ לבחון האם ישנה הנחייה ספציפית. | |
|
|
|
| 24/1/2019 10:21 |
מאירפלד יאיר |
 | | מחבר: | מאירפלד יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 10:21:18 |
| קניתי פטישון של מקיטה שזה חברה מוכרת דרך האינטרנט מחנות בתל אביב, אני גר בחיפה, בזמן האחריות הפטישון התקלקל.
האם יש איזה אחריות של המוכר או היבואן לכך שאוכל למסור את הפטישון בתחנת איסוף קרובה למקום מגורי? | |
|
|
|
| 24/1/2019 10:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 10:37:18 |
| | החוק מחייב שליבואן תהיה נקודת שירות בחיפה או בקרבתה. | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:57:25 |
| שלום וברכה יאיר,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מחייבות את היצרן (ובמקרים מסויימים את היבואן שבא תחתיו) לקיים תחנות שירות בערים הגדולות, לרבות חיפה. | |
|
|
|
| 24/1/2019 09:22 |
ג׳ורדן זייטון |
 | | מחבר: | ג׳ורדן זייטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 09:22:51 |
| שלום רב
לפני יומיים בתאריך ה22.01.18 הגיע טכנאי מחברת אפיקים להתקין לנו בר מים.
במעמד ההתקנה הסתבר שיש להם מסלולים לגבי סננים נוספים בתוספת של 36 ש״ח ל36 חודשים.
באותו רגע ביקשתי לבטל את העסקה לפני ההתקנה,לאחר שכנוע שנקבל את הסננים בחינם התקינו לנו את בר המים.
חייב לציין שלמים יש טעם לוואי ומיד התקשרתי כדי לבטל את העסקה.
הם מבקשים דמי ביטול על סך 708 ש״ח על הסננים שהותקנו ועל דמי ביטול.
היום בבוקר כשהכנתי בקבוק לתינוק שלי נפל זבוב לתוך הבקבוק מהבר מים. אני שוב התקשרתי לבטל את העסקה הנציגה אומרת שהיא לא מעבירה את השיחה למנהל בכיר עד שנאשר את דמי הביטול.
לאן אפשר לקחת את זה מפה?
| |
|
|
|
| 28/1/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:53:31 |
| ג'ורדן שלום ר,ב
ניתן לבטל את העסקה בתהאם להוראות סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן.
בית העסק רשאי לגבות תשלום בגין הסננים שהותקנו, שכן מדובר במוצר פסיד ומתכלה, אך על העוסק מוטלת החובה לציין את עלות הסננים ואת עלות הביטול בהסכם ההתקשרות.
היה ולא צוין הדבר בהסכם, בית העסק אינו רשאי לגבות בגין עלות הסננים ודמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח, וכן תשלום בסך שלא יעלה על 100 ש"ח בגין התקנה. | |
|
|
|
| 23/1/2019 16:14 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 16:14:45 |
| שלום,
מזה כ4 חודשים לערך אני מנויה במועדון ספורט/ כושר המציע אימוני כושר קבוצתיים
מדובר במקום פרטי בבעלותה של מאמנת הכושר, לא קיימים דמי ביטול או דמי טיפול
או מה שמבקשים במועדוני הספורט הגדולים , בכל חודש יש חיוב כל ה-12 לחודש
אין בינינו חוזה חתום/ מסמך חתום.
מסיבות אישיות ובריאותיות של בני , פניתי אליה בבקשה להתחשבות ולהחזר כספי עבור חודש שאני לא מגיעה ולא מתכוונת להגיע כי אינני יכולה מדובר ב305 שח , סכום כסף לא קטן היא יודעת שלא הגעתי לשום שיעור החודש ועוד החודש לא נגמר ונעניתי בשלילה על ידה שאינה מוכנה להחזיר לי את הכסף למרות הסיבות האישיות שפירטתי לה.
האם יש משהו שניתן לעשות? או שזכותה לסרב לי ולא להחזיר לי את הכסף על שירות שלא מימשתי ? | |
|
|
|
| 24/1/2019 08:56 |
חן |
 | |
|
| 28/1/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:51:23 |
| חן שלום רב,
היה והודעת על בקשה לביטול המנוי, ואין הסכם בין הצדדים, על בית העסק להשיב את התשלום שנגבה לאחר הודעת הביטול.
היה והתשלום הנו תשלום חודשי ללא תקופת התחייבות, והחודש החל, הרי שבית העסק אינו מחויב לבצע החזר היה והוחל במתן השירות בחודש זה. | |
|
|
|
| 22/1/2019 16:26 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 16:26:13 |
| שלום,
קיבלתי זיכוי מחנות בגדים, העברתי את הזיכוי לחברה והמוכרות בחנות לא מוכנות לקבל את הזיכוי ממנה. האם מותר לעשות דבר כזה? | |
|
|
|
| 23/1/2019 22:01 |
סיון |
 | |
|
| 28/1/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:49:43 |
| סיון שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן, בית עסק אינו רשאי להגביל את השימוש בזיכוי, כך על פי ההוראות:
"5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו." | |
|
|
|
| 23/1/2019 19:32 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 19:32:38 |
| קיבלתי שירות של רפד, אשר גרם לי נזק לספה במהלך התיקון של הספה, ככל הנראה בגלל חוסר המקצועיות שלו בתחום. שילמתי לו 500 ש"ח עבור התיקון, והוא נדרש להגיע אליי לבצע תיקון לספה.
הוא כל הזמן מתחמק מלהגיע אליי, הגענו להסכמה שהוא יחזיר לי את ה-500 ש"ח בהעברה בנקאית, אך הוא גם מתחמק מלהעביר אליי את התשלום.
1. האם יש בידכם לסייע במקרה כזה?
2. במידה ואני רוצה ללכת לתביעות קטנות, יש לי רק את הנייד שלו ושם פרטי, איך אני משיג את שאר פרטיו על מנת לקדם תביעה מולו? (הוא עצמאי ללא משרד)
3. הסכום הנו קטן, אך ההתנהגות של איש המקצוע בלתי נסבלת, הסיבה שאני הולך לתבוע אותו היא על מנת שהוא לא יחזור על מעשים אלה בעתיד
אנא עזרתכם
בברכה,
אביתר | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:33:21 |
| אביתר שלום רב,
אתה בהחלט מוזמן להגיש תלונה למועצה ואנו ננסה לבחון את זכותך בהתאם לחוק המכר.
חשוב לציין כי המועצה אינה עוסקת בתביעות נזיקיות ועל כן לא תוכל לסייע בקבלת פיצוי בנזיקין.
לגבי איתור בית העסק, היה ולא קיבלת קבלה עם מספר העוסק המורשה, יש לדרוש את הקבלה או לפנות לרשויות המס. | |
|
|
|
| 26/1/2019 23:21 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2019 | | שעה: | 23:21:07 |
| שלום
רכשתי עסק -גן ילדים פרטי באמצעות מתווך שהוא בעלים של ארגון גנים פרטיים ובין היתר מתווך בעסקאות כאלה .לארגון אתר אינטרנט עם תקנון חברות
המתווך לא אמר לי להזמין סוקר בטיחות לגן לפני הרכישה ולמעשה קניתי גן מסוכן ונגרמו לי נזקים כספיים .המתווך אמר לפני הקניה שהגן ללא תקלות ושהוא בדק אותו בעצמו .באתר שלו הגן מופיע כחבר בארגון שמחייב אישור בטיחות למי שחבר בו .
מן הסתם לא היה לאותו גן אישור כזה .כמו כן מספר גנים נוספים מופיעים כחברים בארגון וכביכול בעלי אישור בטיחות אך בברור איתם אין להם שום אישור
כמו כן התקנון מחייב את החברים בו לחתום על חוזה חברות -איתי לא נחתם שום חוזה
מה ניתן לעשות כנגד הצגת שווא כזו?מה החוק אומר על הטעיה באינטרנט?
תודה | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:25:40 |
| חיים שלום ר,ב
הנושא אינו מצוי בתחום המומחיות של המועצה לצרכנות ואינו מוסדר באמצעות חוק הגנת הצרכן. יש להיוועץ עם עו"ד העוסק בתחום. | |
|
|
|
| 23/1/2019 19:18 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 19:18:38 |
| שלום.
האם הקמת אתר אינטרנט נחשב לשירות מתמשך? אם לא, לאיזה שירות נחשב?
כמו-כן,האם אדם עצמאי, עוסק פטור, בעסק של אדם אחד, המייצג את עצמו בלבד באתר, רשאי להגיש תביעה דרך המועצה הישראלית לצרכנות? אם לא, האם ישנו גורם אחר הנותן תמיכה לעוסקים פטורים?
תודה! | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:24:25 |
| ערן שלום רב,
מכיון שמדובר ברכישת שירות לצרכים עסקיים, ולא פרטיים, הוראות חוק הגנת הצרכן לא יחולו, ויחולו רק הוראות חוק החוזים.
מכאן שאין משמעות לסוג השירות שכן אין זכות ביטול על פי חוק הגתנ הצרכן ויש לפעול במקרה של הפרת הסכם אל מול העוסק.
לצערי, המועצה אינה יכולה לסייע במקרים אלו שכן הדבר יוצר ניגוד עניינים. | |
|
|
|
| 27/1/2019 11:43 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/01/2019 | | שעה: | 11:43:57 |
| שלום רב,
ברצוני לברר האם ניתן להיעזר בשרותי המחלקה המשפטית של המועצה לשם ניסוח כתב תביעה לתביעות קטנות? אם כן, אשמח לדעת למי עליי לפנות.
אודה לתשובתכם,
סופי | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:22:42 |
| סופי שלום רב,
המועצה אינהמסייעת בניסוח כתבי תביעה, אלא במסגרת תלונות המטופלות על ידי המועצה.
את מוזמנת להגישת לונה ,והיה ולא נוכל לסייע ולפתור את הבעיה ובמקרה ומדובר בהפרה מוכחת של הוראות הדין, תלונתך תועבר לבדיקת והערכה של המחלקה לאכיפה אזרחית ותבחן האפשרות לנסח עבורך כתב תביעה. | |
|
|
|
| 22/1/2019 09:28 |
חנניה |
 | | מחבר: | חנניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/01/2019 | | שעה: | 09:28:05 |
| שלום,
הזמנו מחנות מסויימת כורסא נפתחת למיטה,בצבעים הרצויים ולדברי נציג המכירות קיימים במלאי-תשלום בוצע בכרטיס אשראי ,ב-3- תשלומים.
לאחר שחלף יותר מחודש והכורסא לא סופקה,התקשרתי לחנות ונענינו שאין את הצבעים הנ"ל
הציעו שנבוא ונבחר צבע אחר.אציין שבמהלך כל התקופה שחלפה לא טרחו לעדכננו שאין את הפריט במלאי.
השאלה האם אפשר לבטל העיסקה,לקבל חזרה תשלום אחד שנפרע.ולעצור את גביית 2 התשלומים הנוספים.
תודה | |
|
|
|
| 23/1/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 10:53:08 |
| שלום רב חנניה,
לא ציינתם כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ההשבה תעשה באופן בו בוצעה העסקה.
גם בעסקת מכר מרחוק קמה לך זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן את דרישתך תוך ציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 24/1/2019 05:18 |
חנניה |
 | | מחבר: | חנניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 05:18:32 |
| שלום,
ראשית תודה על ההתייחסות.
העיסקה נעשתה בבית המכר,מול נציג מכירות.
כפי שציינתי,המוצר עדיין לא התקבל,(מאחר והספק מצהיר כי אין לו את הכורסא בגוונם שהזמנו בחנות) אולם מאחר ושילמנו באשראי,תשלום ראשון נפרע,מתוך 3.
השאלה אם אפשר לבטל העיסקה,ללא דמי ביטול כלשהם?
האם אני רשאי ביוזמתי לבטל העיסקה?
תודה. | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:21:18 |
| חנניה שלום רב,
אתה רשאי בהחלט לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, שכן, לכאורה מתיאורך עולה הפרה של הסכם הרכישה מצד בית העסק.
לא ניתן לבטל את העסקה חד צדדית ויש לפנות בכתב לבית העסק ולדרוש החזר עקב הפרת הסכם ההתקשרות.
היה ובית העסק מסרב, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 23/1/2019 18:51 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 18:51:07 |
| בתחילת ינואר 2018, נקשרנו בעסקה מרובדת אשר כוללת שרותי אינטרנט, טלפון ביתי, שרותי טלוויזיה באינטרנט ושיחות לחו"ל.
הבעיה מתעוררת עם שיחות לחו"ל.
רכשתי מהם מנוי חודשי בן 500 דקות לחודש לניידים ונייחים למדינות מסוימות בהן מדינה אירופאית ספציפית, עבור כל המנויים תחת החשבון שלי אצלם. (יש לי התכתבות דואל עם נציגה בכירה המאשר את ההסכם הזה לכל החיים).
העסקה הזו הינה לכל משך הזמן שאני מנוי שלהם לשיחות לחו"ל.
לאחר שלא עמדו בהסכם זה, וחויבתי בתשלום מלא על כל התקופה, הסכימו לזכות את חשבוני לפי ההסכם.
אך מנגד, לא הסכימו למלא אחר ההסכם בטענה שאין להם יותר את העסקה הזו. לעומת זאת , אם אצטרף לתכנית יותר יקרה עם 1000 דקות שיחה ורק למנוי אחד, הם כן יכולים לאפשר לי שיחות לאותה המדינה בחבילה החדשה.
לא עזרו טענותי שהסכם צריך לקיים. ושימצאו דרך שלא להכניס ידם לכיסי. וכי הם מוכרים לי מוצר שאני לא צריך וכיוב'.
משל כמו שדיברתי אל קיר אטום.
לא רק שהם מפרים הסכם במודע, הם לא פועלים כדי לצמצם את הנזק וגם עושים עושר ע"י דחיפת ידם לכיסי ומוצר שאינו תואם את צרכי.
אשמח להתייחסותכם.
| |
|
|
|
| 28/1/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:19:38 |
| ירון שלום רב
לצערי, יש קושי להשיב לשאלתך וכן לבחון התנהלות העוסק במסגרת הפורום.
על כן, מומלץ כי תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף כל המסמכים הרלוונטיים על מנת שנוכל לעיין בהם וכן לראות האם ישנה הפרה של חוקי הגנת הצרכן וכן מהי דרך הפעולה הראויה במקרה זה. | |
|
|
|
| 23/1/2019 20:57 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 20:57:13 |
| בעסקת מכר מרחוק, בתנאי ההסכם ששלחה החברה צוין שהסכם זה לא ניתן לביטול, ובסעיף נוסף - שניתן לבטל בכל שלב אך ללא קבלת החזר כספי.
האם זה נחשב שהם ציינו בהסכם מידע בדבר זכות הביטול לפי החוק?
אם לא, מה צריך לכלול מידע זה?
תודה לכם. | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:17:37 |
| שלום רב,
יש לבחון מה העסקה שבוצעה.
היה ומדובר בעסקה שניתנת לביטול על פי חוק הגנת הצרכן, או על פי הוראות הדין הנוגעות לעסקה מתמשכת, אזי שליחת טופס גילוי מטעה אינו מהווה מילוי "חובת הגילוי" על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 23/1/2019 13:50 |
יוסי.ש |
 | | מחבר: | יוסי.ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 13:50:58 |
| | ברצוני לברר האם חברת תקשורת - ספק אינטרנט, יכול לחדש חיוב ללא ידיעתי. לפני 4 שנים ביקשתי להתנתק מהספק. לאחר שיחה לא ארוכה שיכנע אותי הנציג להשאיר את המנוי מוקפא ללא חיוב נוסף. סימנו את השיחה כאשר אני מבין שלא אחויב ע"י הספק לעולם. כלומר המנוי מוקפא אך לא הובן לי שתבוצע "הפשרה" וחיוב מחדש. כך קרה. ובמשך 4 שנים חיוב של 40 שח בכרטיס האשראי חמק מעיניי. לפני שבוע פניתי לספק האינטרנט שלאחר האזנה לשיחה מתעקש שהכל הוסבר בשיחה. האם מי במועצה יוכל להאזין לשיחה ולומר לי האם יש לי עילה לתביעה? כיצד החוק מתייחס למיקרה כזה? מה חובת הנציג לומר לי השיחה שכזו ? | |
|
|
|
| 23/1/2019 17:32 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 17:32:28 |
| האם גם אתה האזנת לשיחה ?
לי היה ספיור דומה שטענו שאמרו ל יהכל בשיחה ודרשתי לשמוע את השיחה ואמרו לי שצריך להעביר בקקשה להנהלה וכו' ואח"כ חזרו אלי שבאמת לא נאמר לי ככה בשיחה, והם מזכים אותי בחזרה...
אם אין בעיה מבחינת הוצאת דיבה וכו' אני יוכל לכתוב לך את שם החברה | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:16:30 |
| יוסי שלום רב,
יש לבקש מבית העסק כי יאפשר לך להאזין לשיחה.
על פי הנחיות הרשות להגנת הפרטיות על העוסק למסור לך עותק או לאפשר את ההאזנה כאמור, היה ועל שיחה זו הוא מסתמך לצורך ביצוע החיובים.
לאחר שתאזין לשיחה ניתן יהיה לבחון האם בוצעה הטועיה המאפשרת את הזיכוי בגין החיובים. | |
|
|
|
| 23/1/2019 10:54 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 10:54:23 |
| ברשותי בר מים של חברת "אפיקים" (נועם1).
לאחר כשנה נצרכתי לשירות טכנאי והוצע לי לשלם במקום עבור הרחבת אחריות שכוללת טיפולים ותיקונים.
נאמר לי שאוכל לבטל את האחריות כעבור שנה ללא עלות או במהלך השנה הראשונה עם קיזוז עלות הטיפולים מתשלומי האחריות.
הן תנאי הביטול והן הסכמתי לשירות נאמרו טלפונית ללא העלאה על הכתב.
לצערי נסיונות חוזרים ונישנים לבטל את האחריות מול החברה נתקלים בגרירת רגליים באמתלות שונות.
בתחילה נאמר שתנאי הביטול שונים מהנ"ל ועלי לחכות שהתשלומים על האחריות יעברו את גובה עלות הטיפולים, לאחר שזה קרה נאמר לי פעם שאין אפשרות טכנית לבטל ופעם שנתוני התשלומים של חברת האשראי המופיעים אצלם שונים ממה שאני טוען.
סיפקתי הוכחה מדפי הפירוט של חברת האשראי שהנתונים תואמים למה שאני טוען.
טענותיי בצירוף ההוכחה נשלחו לכתובת המייל של החברה, אך עדיין לא קבלתי מענה כלשהו.
אשמח להכוונה בנושא. תודה. | |
|
|
|
| 23/1/2019 15:08 |
לירון |
 | |
|
| 28/1/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:14:20 |
| לירון שלום ר,ב
מדובר ברכישת שירות מתמשך.
על פי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן אתם רשאים לבטל את השירות בכל עת ולשלם רק בגין החלק היחסי שבו היה השירות בתוקף.
אף על פי כן, רשאי בית העסק לקבוע קנס או דמי ביטול בהסכם ההתקשרות, ובלבד שמדובר בדמי ביטול סבירים אשר אינם מונעים את זכות הביטול של הצרכן באופן מוחלט.
על כן ישל עיןי בהסכם ההתקשרות.
היה ולא מצוינים שם תנאי ביטול, על בית העסק להפסיק את החיובים ולהשיב את הכספים שנגבו ממועד בקשת הביטול, ולא הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 23/1/2019 15:01 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 15:01:22 |
| אהלן,יש לי שאלה.
לפני כשבוע וחצי קניתי מוצר אלקטרוני.לפני מספר ימים חזרתי לחנות ממנה קניתי כדי להחזיר את המוצר ולקבל עליו זיכוי כספי.חשוב לציין כי על המוצר שילמתי בכרטיס דיירקט.המוכר אמר שאינו יכול לזכות דיירקט ואינו יכול להחזיר לי במזומן. ברצוני לדעת מה זכויותיי במקרה כזה | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:11:54 |
| גיא שלום רב,
העובדה כי התשלום התבצע בכרטיס דיירקט אינו מונע את ביטול העסקה, על בית העסק לזכות אותך או באמצעות השבת הכספים לכרטיס, במידה וניתן, או באמצעות צ'ק מזומן. | |
|
|
|
| 23/1/2019 15:01 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 15:01:18 |
| אהלן,יש לי שאלה.
לפני כשבוע וחצי קניתי מוצר אלקטרוני.לפני מספר ימים חזרתי לחנות ממנה קניתי כדי להחזיר את המוצר ולקבל עליו זיכוי כספי.חשוב לציין כי על המוצר שילמתי בכרטיס דיירקט.המוכר אמר שאינו יכול לזכות דיירקט ואינו יכול להחזיר לי במזומן. ברצוני לדעת מה זכויותיי במקרה כזה | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:11:23 |
| גיא שלום רב,
העובדה כי התשלום התבצע בכרטיס דיירקט אינו מונע את ביטול העסקה, על בית העסק לזכות אותך או באמצעות השבת הכספים לכרטיס, במידה וניתן, או באמצעות צ'ק מזומן. | |
|
|
|
| 23/1/2019 14:10 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 14:10:29 |
| לפני יומים אדם נחמד התקשר אלי והציע לי קורס בתיווך וזה היה נשמע לי רלוונטי נתתי לו את הפרטי אשראי .יום אחר כך דיברתי אם אנשי מקצוע ואמרו לי שזה לא מתאים לי התקשרתי לבטל יום אחרי ,והם סירבו בטענה שאפשר לבטל עד 14 יום לפני תחילת הקורס ,ולא ידעתי את זה ועדיין לא עבר 14 יום ממועד החיוב אבל הקורס מתחיל היום ,האם יש אפשרות שאקבל את כספי בחזרה ?
בתודה מראש דניאל | |
|
|
|
| 23/1/2019 14:59 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 14:59:13 |
| יש תשובה בנושא ?
סליחה על החפירה אני פשוט לחוץ שאיבדתי את הכסף | |
|
|
|
| 28/1/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 09:08:50 |
| דניאל שלום רב
מכיון שמדובר בהתקשרות טלפונית, אתה רשאי לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ובתנאי שנותרו יומיים שאינם ימי מנוחה לפני פתיחת הקורס, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב ולדרוש את הביטול בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
|