| 29/1/2019 11:51 |
גדי |
 | | מחבר: | גדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 11:51:44 |
| מבנה כרטיס טיסה שנרכש באמצעות סוכנות נסיעות מורכב מ-2 חלקים: מחיר הכרטיס הבסיסי והמיסים שמתווספים עליו. סה"כ הסכום מהווה את התשלום אותו משלם הקונה. כאשר סוכן הנסיעות מזין את הקנס למערכות שלו (המבוססות על חוקי יאטא), הקנס המוזן - נלקח מהמחיר הבסיסי (חוקי מערכת, ככה היא בנויה) ולא מסה"כ הסכום הכולל מיסים (שהם בעצם תוספות המשולמות למדינות אליהן הנוסע טס והן קובעות את מחיר וסוג המס). לדוגמא:
1. מחיר בסיסי של 200$ ומיסים של 400$. סה"כ מחיר לתשלום - 600$.
2. מחיר בסיסי של 26$ ומיסים של 200$. סה"כ מחיר לתשלום - 226$.
כאשר סוכן מבטל במערכות שלו ומזין את 100 ש"ח או 5% - הסכום נגזר מהסכום הבסיסי תמיד, תמיד, תמיד - לפני תוספת המיסים (כי ככה מערכות חברות התעופה עובדות).
האם 5% ממחיר העסקה כדמי ביטול נגזרים מסך כל התשלום או מהמחיר הבסיסי של חברת התעופה לפני המיסים?
אודה על תשובה בנדון
בברכה
גדי לביא
| |
|
|
|
| 30/1/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 08:43:10 |
| שלום וברכה גדי,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד, ונראה כי הנך יותר מצד בתי העסק. נציין רק כי ביהמ"ש העליון ערך דיון מקיף בעניין ביטול עסקה לרכישת כרטיס טיסה ב - דנ"א 5783/14 צמח נ' אל על ואח', ובכלל נראה לעניות דעתנו כי דמי הביטול אמורים להיגזר מעלות העסקה הכוללת. | |
|
|
|
| 29/1/2019 10:26 |
זאב שטינמץ |
 | | מחבר: | זאב שטינמץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 10:26:25 |
| הודעתי לוואלה טורס על רצוני לבטל טיסה היום בבוקר ,יום ג,29.1.19 בשעה 9.
הטיסה הינה ליום ד 6.2.19 כלומר אני במסגרת 7 הימים:ג,ד,ה,ו,א,ב,ג, כלומר 7 ימים.הם טוענים שיום ההודעה שלי אינו נכלל במספר הימים והם סופרים רק 6 ימים.
לא מצאתי בחוק סימוכין לכך
עם מי הצדק?
תודה
רו"ח שטינמץ 0544-692196
yuvyac@gmail.com | |
|
|
|
| 29/1/2019 11:42 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 11:42:03 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. יום ההודעה אכן לא נכלל לצורך חישוב 7 הימים. ראה בסעיף 10(א) לחוק הפרשנות. מצד שני, יש לפחות פסק דין אחד שאומר שיום הטיסה עצמה כן נכלל. תביעה קטנה 30974-07-16. | |
|
|
|
| 30/1/2019 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 08:17:43 |
| שלום וברכה זאב,
יש רגליים לעמדת בית העסק. חוק הגנת הצרכן קובע כי זכות החרטה וביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת כרטיס טיסה לא יחול "אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן". בנסיבות המתוארות אפוא נוכח מועד הביטול ומועד הטיסה זכות הביטול מוחרגת ע"פ החוק. | |
|
|
|
| 29/1/2019 09:34 |
יובל גריס |
 | | מחבר: | יובל גריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 09:34:27 |
| לפני שנה וחצי רכשתי מזגן
עם אחריות ל 7 שנים. מס' ימים לאחר ההתקנה שלחתי את שובר האחריות בתגוביינה כפי שרשום לעדות בת. האחריות. היום ברצוני להםעיל את האחריות שירות תדיראן אומרים לי שהם לא קיבלו את הספח של האחריות ולכן אין לי אחריות.
האם לפי החוק מימוש האחריות מותנה בכך שהספח הגיע אליהם ונרשם במערכת ?
בכל מקרה אתמול שלחתי להם במייל צילום של החשבונית ושל תעודת האחריות. | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:21:01 |
| יובל שלום רב,
האם האחריות לכל התקופה הנה זהה לאחריות בשנת האחריות הראשונה?
כלומר, האם מדובר באחריות מלאה וזהה למשך כל שבע השנים? | |
|
|
|
| 29/1/2019 18:32 |
יובל גריס |
 | |
|
| 29/1/2019 11:09 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 11:09:01 |
| שלום,
קניתי מכונת כביסה תוצרת חברת SAMSUNG בחנות א.ל.מ.
החנות הפנתה אותי לשירות היבואן הרשמי (סמליין) לתאום אספקה והתקנה של המוצר והנחו אותי לקבוע מועדים לשני ימים נפרדים.
חלון הזמנים שנקבע להובלה הינו 11:00-17:00 (התראה של שעה מראש) ולהתקנה 16:30-18:30 (התראה של חצי שעה מראש) ביום שאחרי.
טכנאי ההתקנה הגיע, חיבר את המכונה לשקע ומפסק הפחת קפץ, הוא בדק עוד שקעים בבית וגם שם הייתה אותה בעיה. פתח את המכונה, לא מצא את הבעיה וטען שכנראה גוף החימום של המכונה תקול. לבסוף הטכנאי הוציא דו"ח וכתב בו שהמכונה מקצרת, שהשקעים בבית נבדקו ונמצאו תקינים.
ביום שאחרי, סמליין יצרו איתי קשר לתאום הגעת טכנאי בכיר לצורך בדיקה של המכונה, הבהרתי להם שאיני מעוניין בתיקון אלא במוצר חדש שעובד באופן תקין, הם טענו שבכל מקרה צריך להגיע טכנאי בכיר לאמת שאכן הבעיה במכונה (לא מבין למה צריך להגיע טכנאי פעמיים על חשבון הזמן שלי...!).
גם במקרה זה הם מציעים חלון זמנים של שעתיים להגעת טכנאי עם התראה של חצי שעה מראש.
לאחר מכן אצטרך לקבוע איתם עוד מועד אספקה והתקנה בימים נפרדים, כלומר בסה"כ 5 מועדים שונים במקום 2 שהיו אמורים להיות במקור.
אציין שמקום העבודה שלי מרוחק שעה וחצי נסיעה ממקום מגורי מה שגורם להפסד של מספר שעות עבודה בכל תאום מועד אספקה או הגעת טכנאי.
עוד אציין השחנות א.ל.מ לא לוקחת שום אחריות בנושא, הם טוענים שהדבר היחידי שהם יכולים לעשות זה לבקש מסמליין ליצור איתי קשר לתאום שירות. החנות גם לא מוכנה לבטל את העסקה.
יש לי מספר שאלות:
1. האם זה בסדר שהחנות מתנערת מאחריות?
2. האם מגיע לי פיצוי על הזמן שאני מאבד באספקה והתקנה שמעבר לשני המועדים שנקבעו?
3. האם מגיע לי פיצוי על כך שאין לי כרגע מכונת כביסה?
4. האם הם מחוייבים להחליף לי את המכונה לחדשה? או שיכולים לתקן אותה בלבד...?
5. האם לפי החוק אני יכול לדרוש ביטול עסקה?
6. במידה ומגיע לי פיצוי, מי אמור לפצות אותי? החנות או היבואן נותן השירות?
תודה רבה!
עמית.
| |
|
|
|
| 29/1/2019 17:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 17:21:48 |
| שלום רב עמית,
לעניין בקשתך לבטל את העסקה- עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל ולא נפגם ולא נעשה בו שימוש על ידי הצרכן.
בנוסף, היות ומדובר במוצר חשמלי הנמצא בתקופת האחריות (שנת אחריות ראשונה) הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/היצרן, לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, על פי החלטת היבואן/יצרן.
בהנחה שהוצע לך מוצר חלופי הרי שסעיף 6 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות כי:
"...יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
היה ונגרם לך נזק מוכח, תוכל לתבוע בשל כך מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 29/1/2019 10:53 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 10:53:48 |
| שלום וברכה
הבנתי ממכם שמכונת כביסה בשנה הראשונה החברה אמורה לסדר את המכונה תוך 3 ימים.
ממתי מחשבים את ה3 ימים
וראיתי באתר שלכם שהחוק שהחברה אמורה לתאם נציג במשך 5 ימים בשבוע בין השעות 9:00 ל20:00 (אנימחושב)
בכל אופן החברה שלי מציעה רק יומיים בשבוע בין השעות 9:00 ל17:00 | |
|
|
|
| 29/1/2019 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 15:44:18 |
| שלום רב אלי,
עקרונית,סעיף 18א(ג)(1א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"לעניין נותן שירות המנוי בפסקה (1)(א) עד (ד), ביקור במענו של צרכן יהיה בין השעות 8:00 ו-19:00 בימי חול, ובין השעות 8:00 ו-13:00 בימי שישי וערבי חג, בהתאם לתיאום מראש לפי הוראות פסקה ...בהתאם לתיאום מראש לפי הוראות פסקה..."
בנוסף, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במכונת כביסה שנמצא בתקופת האחריות (שנת האחריות הראשונה) פרק הזמן הנדרש להשלמת התיקון של המוצר יהיה בתוך 3 ימים מרגע הקריאה.
על כן, יש לבדוק מתי בוצעה הקריאה לתיקון ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן לבירור העניין לגבי הטענה שלך לפיה:
"...מציעה רק יומיים בשבוע בין השעות 9:00 ל17:00"
| |
|
|
|
| 29/1/2019 10:18 |
R |
 | | מחבר: | R (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 10:18:44 |
| כבלתי מדיח כלים מקולקל
לקח לחברה לתקן חודש וחצי
העים יש באפשרותי לדרוש פיצוי כספי.
תודה | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:22:30 |
| שלום רב,
האם המדיח מצוי בשנת האחריות הראשונה?
היה והתשובה חיובית - יש לדרוש החלפת המדיח בחדש.
לגבי הזכות לפיצוי - הפיצוי הנו פיצוי בגין נזק כלכלי שנגרם לך, היה וניתן להוכיח מהו הנזק שהגרם וכי הנזק נגרם עקב רשלנות בית העסק, ניתן יהיה לדרוש מהעוסק פיצוי.
אך חשוב לציין כי אין זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק (בדומה לפיצוי בגין איחור טכנאי). | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:43 |
גרי |
 | | מחבר: | גרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:43:12 |
| | תוכל לאמר לי בבקשה באזיה מדיח מדובר וממי רכשת? גם לי יש סיפור דומה. | |
|
|
|
| 24/1/2019 22:10 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2019 | | שעה: | 22:10:22 |
| שלום
ברשותי מכונת כביסה בשנה הראשונה.
נוצר קלקול והזמנתי טכנאי היום(24.1.19)
לפי מה שהבנתי הם צריכים להגיע תוך 3 ימי עסקים
השאלה היא האם יום שישי נחשב כיום עסקים?
לטענת הנציגה הם לא עןבדים ביום שישי ולכן אין זה נחשב כיום עסקים והוסיפה שיש להם טכנאים רק בשני ורביעי
האם אני צודק שמגיע לי טכנאי ביום ראשון? ומה באפשרותי לעשות?
והשאלה השניה- הם מוכנים לתת לי טכנאי בטווח של 4 שעות שאמרתי לה שהחוק מחייב טווח של שעתיים היא אמרה שאם תהיה אפשרות לטווח של שעתיים היא תעדכן אותי אבל ללא התראה של חצי שעה מראש
האם זה תקין? ומה אני יכול לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 25/1/2019 11:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/01/2019 | | שעה: | 11:01:03 |
| יום שישי נחשב יום עסקים. יום שבת לא. לכן הם צריכים לתקן עד יום שלישי אם המכונה לא מכבסת. מה לעשות? בנוסף לזה שאתה יכול להראות להם בשיחת טלפון שהחוק ידוע לך ושלא יסבנו אותך, אתה יכול גם לשלוח פקס/מייל ולבקש תיקון עד יום שלישי. לא יתקנו עד אז? תוכל לתבוע עד 10000 ש"ח.
אם מתאים לך לחכות שעתיים אז תודיע שזה מה שמתאים לך. וגם מחוק הגנת הצרכן: "נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו".
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/1/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 13:18:04 |
| אבי שלום רב,
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבות תיקון התקלה, או לעכל הפחות שליחת הטכנאי בתוך שלושה ימים, ולא שלושה ימי עסקים.
כמו כן, יש לציין בפניהם כי קביעת טווח שעות של למעלה משעתיים ללא הסכמה מפורשת של הצרכן מהווה גם היא הפרה של הוראות הדין.
היה ובית העסק אינו יכול לתקן את הפגם במכונת הכביסה עליו לספק מכונה חדשה ותקינה. | |
|
|
|
| 28/1/2019 14:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 14:31:58 |
| "או לעכל הפחות שליחת הטכנאי בתוך שלושה ימים, ולא שלושה ימי עסקים. "
"(ד) שבתות וחגים לא יבואו במנין התקופות שנקבעו בסעיף זה או בתוספת השניה." | |
|
|
|
| 28/1/2019 15:19 |
אבי |
 | |
|
| 28/1/2019 15:35 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 15:35:13 |
| עוד שאלה
מהם המועדים הקבועים בחוק הטכנאים לביקור טכנאי?
ביקור טכנאי במענו של הצרכן יהיה בין השעות 8:00 – 19:00 בימי חול, ובין השעות 8:00 ל – 13:00 בימי שישי וערבי חג בהתאם לתיאום מראש בין הצדדים.
מה לעשות אם הם מוכנים לתת לי טכנאי רק בימי שני ורביעי בין השעות 9:00 ל17:00 | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:03:39 |
| שלום רב אבי,
תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במכונת כביסה שנמצא בתקופת האחריות (שנת האחריות הראשונה) פרק הזמן הנדרש להשלמת התיקון של המוצר יהיה בתוך 3 ימים מרגע הקריאה.
על כן, יש לבדוק מתי בוצעה הקריאה לתיקון.
לעניין השאלה השניה- עקרונית, סעיף 18א(ג)(1א) בחוק הגנת הצרכן קובע בהמשך לציטוט שלך כי :
"...בהתאם לתיאום מראש לפי הוראות פסקה ..." לכן, תנסה לפנות אל החברה על מנת לתאם ימים שיהיו נוחים לצדדים.
| |
|
|
|
| 29/1/2019 14:22 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:22:58 |
| הקריאה הייתה ביום חמישי
עד מתי הם צריכים לבוא אלי? | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:25:40 |
| | מכיון שהוראות סעיף 18א מדברות על עבודה בימי חול וביום שישי, על בית העסק לשלוח טכנאי ביום שני או בשלישי, לכל המאוחר, בהנחה ויום שישי אינו יום עבודה מלא. | |
|
|
|
| 29/1/2019 10:47 |
מזי |
 | | מחבר: | מזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 10:47:53 |
| שלום,
סגרתי חופשה לברצלונה דרך מונה טורס כולל כרטיסי משחק כדורגל.החופשה מבחינתנו ניסגרה עקב המשחק.
במעמד ההזמנה שידרגנו את הכרטיסים לאורך המשחק בטבעת השנייה בפועל כשהגענו למשחק גילינו שקיבלנו כרטיסים למאחורי השער מה שאומר שהרסו לנו את החוויה והראות הייתה לקוייה. כשפניתי כבר למחרת במייל הנציג התנצל ואמר שעשו טעות ויזכה אותנו בהפרש הכספי גם לזה הייתי צריכה להיות עירנית ולהבין שעשה חישוב מוטעה בסופו של דבר קיבלנו רק את הפרשי הסכום כשביקשנו שיפצו אותנו על העוגמת נפש מפה הועברנו למנהלת ומשם התחיל ה"רומן" איתה היא מתחמקת באופן שיטתי מלשוחח איתנו לא חוזרת לאף טלפון שלנו והיחס מבזה לא פחות מהפשלה שעשו לנו בטיסה מעוניינת לדעת מה על פי החוק אני יכולה לדרוש מהם על כל מה שנעשה לנו?
תודה | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:24:25 |
| מזי שלום רב,
הזכות מתוקף חוק הגנת הצרכן הנה הזכות להפרש בגין ההבדל בכרטיסים.
לגבי פיצוי על עוגמת נפש ועל החוייה כולה, מדובר בפיצוי בדיני נזיקין.
על כן, יש לנסות ולהעריך את הנזק שנגרם לכם ולדרוש את הפיצוי מבית העסק בכתב, היה ובית העסק מסרב, אתם רשאים כמובבן לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולתבוע את הנזקים שנגרמו לכם. | |
|
|
|
| 26/1/2019 00:51 |
נד |
 | | מחבר: | נד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/01/2019 | | שעה: | 00:51:59 |
| שלום רב,
בסוף נובמבר קנינו שואב אבק אלחוטי חדש של שיאומי עם אחריות מהיבואן הרשמי של המוצר. לאחר שהופעל פעמיים בסך הכל המכשיר לעבוד ונשמע כאילו משהו נכנס ורשרש בתוכו. אציין שלא פירקנו אף חלק והשימוש היה בהתאם להוראות. הבאנו את המכשיר לחנות היבואן לתיקון, ואפילו העובדים ואנשי המעבדה התפלאו מהתקלה והכריזו ש"מאד מוזר ודבר כזה לא אמור לקרות". השארנו את המכשיר וכעבור שבועיים התקשרו ואמרו שאין אפשרות לתקן משום שהלך המנוע ושנקבע כי מדובר ב"שימוש בלתי סביר" במכשיר ולכן גם לא יחליפו שום חלק והמכשיר לא תחת האחריות. הטענה הייתה כי השתמשנו בשואב ללא הפילטר אך הדבר איננו נכון. לאחר שיחות נוספות עם החברה וניסיון להבין איך ניתן להתקדם הוצע לנו מכשיר אחר בהנחה. נצמדנו לכללי השימוש ולא הספקנו להשתמש במכשיר כמעט על אף שהוצאנו למעלה מ-1000 ש"ח. אני לא מעוניינת לקנות מכשיר נוסף ולהוציא כסף,רק לקבל את המכשיר כפי שמגיע וכפי שמפורט באחריות בייחוד לאור העובדה שלא חרגנו מכללי השימוש.
מה ניתן לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 28/1/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 13:42:01 |
| נד שלום רב,
יש לפנות למעבדה בלתי תלויה ולבקש חוות דעתם לגבי אופי התקלה וסיבותיה.
רק לאחר קבלת חוות דעת הסותרת את הטענה לשימוש בלתי סביר ניתן יהיה להתמודד עם טענות בית העסק. | |
|
|
|
| 29/1/2019 09:12 |
נד |
 | | מחבר: | נד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 09:12:52 |
| תודה. המכשיר נמצא כרגע במעבדת היבואן, אולי אפילו כבר נזרק. בכל מקרה בכל בדיקה יעלה כי בזמן השאיבה משהו נכנס לתוך המנוע- כי זה נכון, שמענו אותו "מרשרש" כשהבאנו אותו לתיקון, הבעיה שלנו היא הקביעה שמדובר בשימוש לא הולם ללא פילטר, דבר שלא קרה מעולם. ייתכן שהמכשיר היה פגום (לא הספקנו להשתמש יותר מדי כדי לדעת) או שאני לא יודע מה קרה אבל אנחנו הפעלנו את השואב אך ורק עם פילטר.
כרגע אנחנו במצב של 'מילה כנגד מילה', אין לי אפשרות להוכיח אחרת. מה הייתם ממליצים לעשות? | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:19:57 |
| כאשר אין הוכחה כלשהי, הדרך היחידה היא לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ועל מנת שיכריע במחלוקת העובדית.
אין למועצה יכולת להעריך כיצד יסתיים הליך שכזה. | |
|
|
|
| 29/1/2019 09:11 |
גפרי ברמן |
 | | מחבר: | גפרי ברמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 09:11:30 |
| ביום 16 אוקטובר קניתי פוליסה ביטוח מכשירי בית מאלקטרה - פלרום. ביום 18 אוקטובר ביקשתי ביטול כישכחתי כיכבר היה לי פוליסה זו מהם. האם לפי החוק אני ראשי לבטל?
כבר 10 שבועות הם מתישים לי. שלחתי פרס ביום 18 אוקטובר וגם לפני יומיים. הם הודיעו לי שזה בטיפול.
לא יודע מה לעשות: להגיש תלונה דרככם? בית משפט לתביעות קטנות.
נא לייעץ
תודה
ג'ף ברמן
rabbjeff@netvision.net.il | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:18:33 |
| ג'פרי שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן אתה רשאי לבטל עסקה לרכישת שירות מתמשך בכל עת.
יש לבחון האם בהסכם ההתקשרות ישנה התייחסות לביטול וכן לקנס בגין ביטול העסקה.
בית העסק רשאי לגבות תשלום מסוים בגין הביטול, אך עליו להיות סביר ולא למנוע את כדאיות הביטול של העסקה.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב, לציין את מועד דרישתך הראשונה לביטול העסקה, ולציין כי הואראות הסעיף מחייבות את העוסק להפסיק את החיובים בתוך שלושה ימי עסקים, ולא הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח. | |
|
|
|
| 29/1/2019 07:29 |
נסים |
 | | מחבר: | נסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 07:29:52 |
| לפני חודש וחצי התעניינתי בטיול מאורגן וטלפנתי לחברה לברר אם הטיול מתאים לי. נציג החברה ענה לשאלותיי ואמר שאם אחליט להצטרף יש לעשות זאת דרך אתר האינטרנט של החברה. אחרי כשבוע החלטתי להצטרף לטיול ונרשמתי לטיול דרך האתר של החברה. בתשובה הם שלחו לי אישור על הרישום ואת פרטי תכנית הטיול ותנאי הביטול וביקשו מקדמה. שילמתי להם בשיחת טלפון דמי קדימה של 2000 שקל בכרטיס אשראי על חשבון הטיול.
שלשום ראיתי טיול בחברה אחרת במחיר יותר אטרקטיבי והחלטתי לעבור לחברה החדשה ולבטל את הנסיעה בחברה הקודמת. פניתי לחברה ואמרתי שאני מעל גיל 65 ואני רוצה לבטל ולשלם לפי כללי עסקת מכר מרחוק. הם אומרים שמדובר בעסקה אינטרנטית כי נרשמתי דרך האתר של החברה.
אני טוען שמדובר בעסקה טלפונית כי היתה לי שיחה מקדימה עם נציג החברה. הם אומרים שהשיחה הטלפונית היתה בירור פרטים יל המוצר ולא עסקה ושההרשמה דרך האתר היא העסקה האמיתית. האם זה שביררתי פרטים בטלפון ושלמתי בטלפון מקדמה לא מעניק לי את זכות הביטול לפי עסקת מכר מרחוק? אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:16:13 |
| שלום וברכה נסים,
חוק הגנת הצרכן קובע כתנאי להחלת זכות הביטול היחודית לאזרח וותיק במקרה של עסקת מכר מרחוק, כי "ההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן". במקרה המתואר בפנייתך, שעה במסגרת השיחה הטלפונית הובאו בפניך פרטי העסקה ואף שולמה מקדמה במסגרת אותה שיחה טלפונית, יש להחיל את זכות הביטול הייחודית הניתנת לאזרח וותיק. | |
|
|
|
| 29/1/2019 07:29 |
נסים |
 | | מחבר: | נסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 07:29:49 |
| לפני חודש וחצי התעניינתי בטיול מאורגן וטלפנתי לחברה לברר אם הטיול מתאים לי. נציג החברה ענה לשאלותיי ואמר שאם אחליט להצטרף יש לעשות זאת דרך אתר האינטרנט של החברה. אחרי כשבוע החלטתי להצטרף לטיול ונרשמתי לטיול דרך האתר של החברה. בתשובה הם שלחו לי אישור על הרישום ואת פרטי תכנית הטיול ותנאי הביטול וביקשו מקדמה. שילמתי להם בשיחת טלפון דמי קדימה של 2000 שקל בכרטיס אשראי על חשבון הטיול.
שלשום ראיתי טיול בחברה אחרת במחיר יותר אטרקטיבי והחלטתי לעבור לחברה החדשה ולבטל את הנסיעה בחברה הקודמת. פניתי לחברה ואמרתי שאני מעל גיל 65 ואני רוצה לבטל ולשלם לפי כללי עסקת מכר מרחוק. הם אומרים שמדובר בעסקה אינטרנטית כי נרשמתי דרך האתר של החברה.
אני טוען שמדובר בעסקה טלפונית כי היתה לי שיחה מקדימה עם נציג החברה. הם אומרים שהשיחה הטלפונית היתה בירור פרטים יל המוצר ולא עסקה ושההרשמה דרך האתר היא העסקה האמיתית. האם זה שביררתי פרטים בטלפון ושלמתי בטלפון מקדמה לא מעניק לי את זכות הביטול לפי עסקת מכר מרחוק? אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 29/1/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 14:14:37 |
| שלום וברכה נסים,
חוק הגנת הצרכן קובע כתנאי להחלת זכות הביטול היחודית לאזרח וותיק במקרה של עסקת מכר מרחוק, כי "ההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן". במקרה המתואר בפנייתך, שעה במסגרת השיחה הטלפונית הובאו בפניך פרטי העסקה ואף שולמה מקדמה במסגרת אותה שיחה טלפונית, יש להחיל את זכות הביטול הייחודית הניתנת לאזרח וותיק. | |
|
|
|
| 28/1/2019 19:44 |
merav |
 | | מחבר: | merav (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 19:44:49 |
| שלום
אני אזרח ותיק והזמנתי כרטיס טיסה . נאלצתי לדחות את הטיסה כ-4 ימים לפני תאריך הטיסה . שניתי את הטיסה לעוד 4 חודשים
במידה ואצטרך לבטל את הכרטיס מהו התאריך הקובע ? תאריך השינוי או התאריך המקורי של הטיסה
תודה | |
|
|
|
| 29/1/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 13:44:37 |
| מירב שלום רב,
ראשית, הוראות סעיף 14ג1 הנוגעות לביטול עסקה על ידי אזרח ותיק, רלוונטיות רק לעסקאות אשר התבצעו טלפונית, ולא נוגעות לעסקאות שבוצעו באינטרנט.
כמו כן, הסעיף מאפשר ביטול בתוך 4 חודשים מיום הביצוע ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה.
היה והביטול התבצע במועד סמוך לטיסה, לא ניתן יהיה לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 28/1/2019 18:17 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 18:17:36 |
| ביום 26.12.18 הזמנתי מיטה שהייתה במלאי החנות, אך לא ראיתי אותה מורכבת אלא רק בתמונות בפייסבוק ושנשלחו אליי בוואטסאפ.בנוסף, הזמנתי גם ארגז מצעים למיטה.(האם זה בגדר הזמנה מיוחדת?)
ההזמנה הייתה טלפונית כשבעלת החנות שלחה ליי טופס הזמנה בו מודפס ההזמנה מיוחדת ולא ניתנת לביטול. אין תנאי ביטול נוספים.
המיטה הגיעה עם פגמים בעץ והורכבה בצורה שמסגרת המיטה א סימטרית ועם הפרשי גבהים.
ביום 17.1.19 סופקה לי המיטה וביום חמישי הקרוב יחלפו 14 יום.
האם אוכל לבטל? מה הוצאות הביטול האם ההובלה והפירוק הם בעלות שלי? מה האחריות החוקית של החנות לתיקון הפגמים במיטה הקיימת? | |
|
|
|
| 29/1/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 13:31:24 |
| שלום רב מעיין,
ראשית, לא ציינת אם העסקה בוצעה בעסקת מכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה רגילה?
שנית, האם המוצר הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך או שמא קיים בקטלוג בית העסק המיטה עם ארגז המצעים?
היה ומדובר במוצר שלא יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, הרי שלכאורה קמה לך זכות חרטה הן בעסקת מכר מרחוק והן בעסקה פרונטלית.
אולם אם מדובר ביצור מיוחד לא קמה לך זכות לבטל את העסקה.
עם זאת, במקרה של פגם במוצר הרי שחוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
במקרה של פגם במוצר לכאורה על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות לשם תיקון המוצר. | |
|
|
|
| 28/1/2019 17:37 |
לינור |
 | | מחבר: | לינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 17:37:40 |
| היי, רכשתי לפני כחודש שואב אבק דרך ספק של חברה מסוימת, במעמד ההזמנה נאמר כי אספקת המוצר תיקח כ30 ימי עסקים. לאחר חודש ולפני שהתקבל המוצר החלטתי שאין לי צורך בו וביקשתי לבטל את ההזמנה.
המוכר טוען שאני לא יכולה לבטל את ההזמנה כי זה ייבוא אישי, למרות שזה לא מוזכר בשום מקום בדף הנחיתה ממנו רכשתי או בהזמנה עצמה.
האם אני באמת לא יכולה לבטל את ההזמנה? | |
|
|
|
| 29/1/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 13:31:04 |
| שלום וברכה לינור,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה של מוצר שהוזמן וטרם סופק בכפוף לתשלום דמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה או בסך של 100 ש"ח לפי הנמוך. אין משמעות לטענות בית העסק כמאוזכר בפנייתך לעניין זכות הביטול, והדברים אף עשויים לעלות כדי הטעייה אסורה והפרות נוספות של חוק הגנת הצרכן על כל המשתמע מכם, לרבות פיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק. אנו מציעים כי תבואי בדברים גם בכתב עם בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך כמתחייב. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
לינור |
 | | מחבר: | לינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 17:37:37 |
| היי, רכשתי לפני כחודש שואב אבק דרך ספק של חברה מסוימת, במעמד ההזמנה נאמר כי אספקת המוצר תיקח כ30 ימי עסקים. לאחר חודש ולפני שהתקבל המוצר החלטתי שאין לי צורך בו וביקשתי לבטל את ההזמנה.
המוכר טוען שאני לא יכולה לבטל את ההזמנה כי זה ייבוא אישי, למרות שזה לא מוזכר בשום מקום בדף הנחיתה ממנו רכשתי או בהזמנה עצמה.
האם אני באמת לא יכולה לבטל את ההזמנה? | |
|
|
|
| 29/1/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 13:25:27 |
| שלום וברכה לינור,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה של מוצר שהוזמן וטרם סופק בכפוף לתשלום דמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה או בסך של 100 ש"ח לפי הנמוך. אין משמעות לטענות בית העסק כמאוזכר בפנייתך לעניין זכות הביטול, והדברים אף עשויים לעלות כדי הטעייה אסורה והפרות נוספות של חוק הגנת הצרכן על כל המשתמע מכם, לרבות פיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק. אנו מציעים כי תבואי בדברים גם בכתב עם בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שלך כמתחייב. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה.
| |
|
|
|
אליה |
 | | מחבר: | אליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 17:37:00 |
| אתמול אמא שלי ניתקלה בסניף שופרסל בעוגה ועליה מודבקת מדבקת מבצע: 5 ש"ח במקום 29 ש"ח.
כשביקשה מהעובדים במקום לברר את התאריך האחרון לשיווק הם חיפשו מכל הצדדים ולא מצאו. בבית, כשהוסרה המדבקה, התגלה מתחתיה התאריך: המוצר פג תוקף כבר יומיים.
איך לאכול את המקרה הזה? | |
|
|
|
| 29/1/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 13:22:05 |
| אליה שלום רב,
היה וחלילה לא מדובר במקרה בודד, אלא במדיניות מסוכנת, יש להגיש פנייה כנגד בית העסק ולדווח על הנושא למשרד הבריאות.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
http://www.health.gov.il/PniyotHazibur/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 28/1/2019 16:52 |
רינה |
 | | מחבר: | רינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 16:52:50 |
| לפני כחצי שנה עשיתי הסכם עם חברת תקשורת לשיווק דרך האינטרנט החברה גבתה ממני סכום כסף גבוה מאד (לאחר שסגרתי את העסקה הם יצאו במבצעים ביקשתי שיתנו לי את מחיר המבצע הם סרבו טענו שאין אופציה כזאת) מאז שסגרנו את העסקה הם לא מקדמים את הסרטונים והשיווק .יותר מחודשיים למרות שכתבתי להם הם לא מפרסמים את הסרטונים כפי שהתחייבו להביא לי לידים כפי שהם התחייבו אני מעוניינת לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה אני לא סומכת עליהם כי מבחינת היעדים הם היו אמורים לפני כחודשיים להתחיל להריץ לי קמפיינים משפך שיווקי ועדיין לא עושים זאת מה עליי לעשות ?
אני מעִוניינת להתחיל לעבוד וזה מעכב אותי | |
|
|
|
| 29/1/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 13:12:06 |
| רינה שלום רב,
מדובר בהתשרות לצרכיים עסקיים ועל כן לא חל עליה חוק הגנת הצרכן.
לצערי, המועצה לא תוכל לסייע בעניין זה. | |
|
|
|
| 27/1/2019 15:48 |
בועז |
 | |
|
| 28/1/2019 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 28/1/2019 14:48 |
אורה |
 | | מחבר: | אורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 14:48:38 |
| לצערי גם אני לא מקבלת התייחסות לבעיה ורף לא רואב אותה ...כבר פעמיים רשמתי אותה היום... אנסה שוב את מזלי :
בוקר טוב,
לפני כחודשיים רכשתי קורס (לא אינטרנטי)להעצמה אישית..
מחיר הקורס הינו 7100 שח תמורת 8 מפגשים חשוב לציין כי לא חתמתי על שום חוזה לפני תחילת הקורס. לאחר 3 מפגשים הבנתי שהקורס רחוק מלהעצים והמחיר מובקע יחסית לתכנים המועברים שם.
לצערי הגברת לא מוכנה להחזיר לי כסף.
ויש לי כמה שאלות שאשמח לקבל תשובה בפורום:
א. כמה כסף אני יכולה לדרוש ממנה ?
ב.במידה ועדיין לא תחזיר את כספי מה עליי לעשות בנושא?
בתודה מראש, | |
|
|
|
| 29/1/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 28/1/2019 15:59 |
חוה דרוקר |
 | | מחבר: | חוה דרוקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 15:59:46 |
| | חברת גולן תקשורת חייבה אותי בכרטיס האשראי ללא אישורי בסכום של 89 שח לא קיבלנו הודעה לפאלפון הם טוענים שכן בדקנו ואין הודעה שמסתיים המבצע טוענים ששלחו בחשבונית למייל לא אישרתי להם לשלוח חשבוניות למייל לא פותחת הכל פרסומות....לא מוכנים לזכות על החיוב מותר להם לחייב את הכרטיס האשראי שלי ללא אישור ???בשיטת המצליח... מה עושים? | |
|
|
|
| 29/1/2019 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 11:31:05 |
| שלום רב חוה,
עקרונית, סעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן מתייחס לשירותי טלפון כדלקמן:
"טובין או שירותים או סוגים של טובין או שירותים, המפורטים בתוספת השלישית, ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת"
לכן, עליך לבדוק אם בית העסק שלח הודעה בכתב עם הפרטים המפורטים לעיל. | |
|
|
|
|