| 31/1/2019 21:47 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 21:47:12 |
| יש חוק שלא משלמים על אריזה במשקל כמו עוף
האם גם עסקים קטנים בחוק זה ומה הגדר קטן גדול איפה יש פרטים על חוק זה תודה | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:41:59 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
יש לציין, כי המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לצרכן אל מול בית העסק.
במקרה המתואר, היה ופנייתך נעשית בהיותך בית העסק הרי שהמועצה לצרכנות מנועה מלסייע לך.
על כן, אולי תנסה לברר מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 31/1/2019 20:32 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 20:32:33 |
| | לומדת נהיגה על חשבון הפיקדון הצבאי , שהגשתי לבנקאית את כל הטפסים הנדרשים להוצאת צ'ק מהפיקדון היא התבלבלה והוציאה לי מהחשבון האישי העובר ושב שלי. שמתי לב לכך אחרי יום ונאלצתי לחזור לבנק ולפספס יום עבודה. היא אמרה שהיא תסדר את זה תוך כמה שעות עד ליום למחרת , והיא תתקשר להודיע לי אם יתעכב. עברו היומיים האלו ולא קרה כלום ,ולא התקשרה להודיע . הכסף לא חזר אלי ,נשארתי עם 200 שח בעובר ושב והדגשתי לה שזה בעייתי ושהטעות שלה חייבת להיות מסודרת ביומיים האלה. (מדובר על 1900 שח.) היום יום חמישי וזה אומר שהשאירה אותי תקועה עוד מספר ימים מכיוון שבשישי שבת אין שירותי בנקאות. מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 31/1/2019 20:34 |
שרית |
 | |
|
| 3/2/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:27:23 |
| שלום וברכה שרית,
אין המועצה מטפלת בפניות כנגד בנקים אותן יש להפנות למפקח על הבנקים. מומלץ בשלב הראשון לבוא בדברים עם הבנק לתיקון המצב ואף לפיצוי בגין נזק מוכח שנגרם לך. | |
|
|
|
| 31/1/2019 12:17 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 12:17:25 |
| חבר רכש טלפון סלולארי שהתקלקל. הטלפון עדיין בתקופת האחריות (לא חלפה שנה). העביר הטלפון למעבדה ולאחר 11 יום נמסר לו כי יש לשלם על התיקון. ספק הטלפון אומר שאין אחריות.
לחבר שלי אין כח להתמודד עם הבירוקרטיה הכרוכה במיצוי זכויותיו (תיקון באחריות ואיחור במסירה). רכשתי ממנו הטלפון בסכום פעוט.
האם אני יכול כעת לנהל תביעה באמצעותכם נגד ספק הטלפון על ההפרות הצרכניות הנ"ל?
| |
|
|
|
| 3/2/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:25:28 |
| שלום וברכה אילן,
ככל שהמוצר באחריות יצרן (שנה מרכישה) ומדובר בנזק המכוסה באחריות (למעשה כל נזק שאין מקורו בנזק מכוון שגרם הצרכן) על היצרן לתקן את הנזק ללא עלות. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב לבית העסק בדרישה לקיים את הוראות הדין כאמור, שאחרת הם חשופים לפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 30/1/2019 18:09 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 18:09:50 |
| התקשרתי אתמול למסעדה להזמין מקום ל25 איש. הם אמרו שגובים דמי רצינות 800 שקל, נתתי להם את פרטי כרטיס האשראי שלי.
לאחר שעתים התקשרתי לבטל, הם הסכימו ואמרו שנציג יחזור אלי כדי לזכות אותי.
כמובן שהם לא חזרו, והיום הודיעו לי שאין החזר על דמי רצינות,
למרות שאתמול הסכימו לביטול העסקה.
מה החוק אומר?
תודה | |
|
|
|
| 31/1/2019 11:48 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 11:48:35 |
| האירוע היה אמור להתקים ביום שלישי החמישי לחודש. ביטלתי שבוע מראש.
שעתים אחרי ההזמנה המוקרית. | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:13:40 |
| שלום וברכה אורית,
ניתן להקים זכות לביטול העסקה מכוח חוק הגנת הצרכן, ביטול עסקת מכר מרחוק (בטלפון כמתואר) וביטול העסקה כאשר נותרו לפחות שני ימים לפני מועד השירות. מעבר לכך על בית העסק לכבד את ההתחייבות לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 30/1/2019 20:03 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 20:03:36 |
| עשיתי קורס ללימודי תוכנה באינטרנט מנוי חודשי, ובתום החודש ביטלתי את המנוי אבל כבר ראיתי שזה חודש
השאלה היא האם מותר להם לחדש אוטמטי? והאם אני לא יכול להודיע ביום האחרון שאני לא מעונין בחידוש?
אשמח לשמוע ממי שיש לו מידע | |
|
|
|
| 31/1/2019 10:47 |
יהודה |
 | |
|
| 3/2/2019 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:09:51 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת על בית העסק לשלוח הודעה מוקדמת וכן לקבל את הסכמתו של הצרכן להארכת ההסכם כקבוע בסעיף 13א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו." | |
|
|
|
| 31/1/2019 11:08 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 11:08:39 |
| שלום למועצה,
אני מנסה כבר כמה ימים להשיג אתכם טלפונית כדי לברר פרטים בנוגע לתיק שפתחתי אצלכם ואתם לא עונים בכמה מספרים שונים שניסיתי...
האם יש דרך כלשהי שאוכל לדבר עם נציג ולא רק פה?
תודה | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:09:29 |
| שלום וברכה קרן,
אנא צייני בחוזר את מספר התלונה למתן סיוע. תוכלי לברר סטטוס התלונה באמצעות התחברות למערכת הממוחשבת של המועצה. | |
|
|
|
| 31/1/2019 10:22 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 10:22:36 |
| היי,
ברצוני לברר האם בקשת ביטול הקורס העסקי אליו נרשמתי מוצדקת.
בתאריך 20/01/2019 במהלך פגישה הסכמתי להירשם לקורס שיווק עסקי, בפגישה נתתי את פרטי האשראי שלי.
בתאריך 27/1/2019 התקשרתי למי שרשם אותי לקורס ואמרתי שהתחרטתי, הוא אמר שנדבר על זה...
עד 29/1/2019 לא הצלחנו לדבר אז ביקשתי בהודעת sms לא לחייב את פרטי האשראי והוא טען שכבר העביר את פרטי האשראי להנהלת החשבונות עוד באותו היום של הפגישה. אני במקביל בדקתי את חיובי האשראי ולא הופיע החיוב.
ב 30/01/2019 קיבלתי חשבונית על העסקה. מדובר בכ- 2400 ש"ח . דיברתי עם מנהלת קשרי הלקוחות ונאמר לי שבעקרון לא ניתן לבטל כיוון שמדובר במוצר עסקי.
וכשבדקתי את חיובי האשראי פתאום הופיע החיוב. עם תאריך ערך של 30/01/2019.
האם באמת לא ניתן לבטל מוצר עסקי? על אף שכשבוע לאחר שסגרנו בעל פה את העסקה והחיוב בוצע בפועל לאחר שביקשתי לא לחייב?
אודה לעזרה.
| |
|
|
|
| 3/2/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:51:05 |
| שלום רב,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה ומדובר בעסקה שבו הפלטפורמה הינה עסקית, הרי שהמועצה מנועה מלסייע לך.
על כן, אני, מציעה כי אולי תברר מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 30/1/2019 15:13 |
אורי גלבוע |
 | | מחבר: | אורי גלבוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 15:13:13 |
| שלום רב אני בצעתי עסקה טלפונית מול בית העסק אחד העובדים לקחת את המוצר והביא לי אותו המוצר לא היה לטעמי והחלטתי לא לקחת את המוצר והחזרתי לו את המוצר
לאחר שיחה אם העסק הוא לא מוכן לבצע ביטול של העסקה טלפונית
רק במידה ואני מגיע אם כרטיס האשראי שלי לעסק ומבצע את הביטול במקום
העסק מאוד רחוק להגיע עבורי ומבקש לבדוק מדוע אני לא יכול לבצע את ביטול העסקה בטלפון והאם זה נכון שהעסק לא יכול לבטל את העסקה בטלפון
השמח לבדיקה ותשובה בהקדם | |
|
|
|
| 30/1/2019 18:59 |
מוטי אברמו |
 | | מחבר: | מוטי אברמו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 18:59:14 |
| כל זמן שלא העבירו לך את הכרטיס בפועל
כחיוב אתה יכול לבטל גם עצמאית על ידי טלפון או אימייל
לחברת אשראי שלך | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:17 |
אורי גלבוע |
 | | מחבר: | אורי גלבוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:17:51 |
| שוחחתי אם חברת האשראי נאמר לי מהנציגה שזה טיפול שלי מול בית העסק ולחברת האשראי אין סמכות לבטל עסקה
גם אם זה עסקה לא כשרה | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:17 |
אורי גלבוע |
 | | מחבר: | אורי גלבוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:17:57 |
| שוחחתי אם חברת האשראי נאמר לי מהנציגה שזה טיפול שלי מול בית העסק ולחברת האשראי אין סמכות לבטל עסקה
גם אם זה עסקה לא כשרה | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:12:26 |
| שלום וברכה אורי,
אין שום חובה בדין להגיע פיזית למקום העסק לצורך ביטול עסקת מכר מרחוק (כמתואר בפנייתך, קרי בטלפון). על בית העסק לכבד את הודעת ביטול העסקה שניתנה על ידך, ולהשיב את התמורה בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן בניכוי 5% משווי העסקה או בסך 100 ש"ח לפי הנמוך. | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:20 |
אורי גלבוע |
 | | מחבר: | אורי גלבוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:20:20 |
| שוחחתי אם נציגה מהעסק לפי בדיקה אין לעסק אפשרות לבטל עסקה / לזכות את כרטיס האשראי שלי רק אם אני מגיע פיזית לעסק חברת האשראי לא מוכנה לתת מענה לפי שיחה שלי מול חברת האשראי זה עסקה שלי מול העסק ולחברת האשראי אין אפשרות להתערב בעניין
מה עושים בנדון ??? | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:36:53 |
| שלום רב,
יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק ולציין את הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן לפיהן על בתי העסק לבטל עסקת מכר מרחוק באופן בה בוצעה, ועל בית העסק להשיב את הכספים לא יאוחר מ 14 ימים מיום הביטול, ולא חושף עצמו בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח, בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק.
במקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:42 |
שגית |
 | | מחבר: | שגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:42:26 |
| שלום רב!
יש לי הוראת קבע לישיבה מסויימת שאני תורמת להם כל חודש.בטו בשבט ערכו הגרלה בין כל התורמים-לפני ההגרלה שלחו לי הביתה את הכרטיס הגרלה עם תמונה של הפרסים בין היתר יש שם תמונה של מקרר נירוסטה גדול,בהגרלה שהייתה,הכרטיס שלי זכה במקרר.ניגשתי אתמול לחנות שכתוב שמקבלים מהם את המוצרים ובעל החנות הראה לי מקרר משרדי קטן ולבן ששווה 1.100 ש"ח בלבד.אמרתי לו שזה הטעיה בפרסום מכיוון שבתמונה מופיע מקרר גדול מנירוסטה ולא קטן ולבן והוא אמר לי שכתוב בתחתית התמונה שזה להמחשה בלבד.אמרתי לו שאם רצו להמחיש מה הפרס היו צריכים לצלם מקרר קטן ולבן ולא מקרר גדול מנירוסטה ששווה לפחות ארבעת אלפים או חמשת אלפים שקלים ושזה עדיין הטעייה ואני רוצה לקבל את המקרר שהובטח לי ולשם כך אפנה לתביעות קטנות.הם אמרו שאני יעשה מה שאני רוצה
מה החוק אומר? | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:34:04 |
| שגית שלום רב,
מדובר לכאורה בהטעיה, והציון כי מדובר בתמונה להמחשה אינו מגן באופן מלא על בית העסק, אך יכול להותו הגנה מסוימת.
בית משפט הנו הגוף היחיד אשר יכול לקבוע האם ישנה כאן הטעיה של ממש בפרסום, ועליו לקבוע כי ההטעיה התבצעה שלא בתום לב.
ניתן לפנות לרשות לסחר הוגן על מתנ שתחווה שעתה האם התבצעה הטעיה כלפי כלל המשתתפים בהגרלה. | |
|
|
|
| 31/1/2019 10:14 |
שגית |
 | | מחבר: | שגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 10:14:34 |
| שלום רב!
יש לי הוראת קבע לישיבה מסויימת שאני תורמת להם כל חודש.בטו בשבט ערכו הגרלה בין כל התורמים-לפני ההגרלה שלחו לי הביתה את הכרטיס הגרלה עם תמונה של הפרסים בין היתר יש שם תמונה של מקרר נירוסטה גדול,בהגרלה שהייתה,הכרטיס שלי זכה במקרר.ניגשתי אתמול לחנות שכתוב שמקבלים מהם את המוצרים ובעל החנות הראה לי מקרר משרדי קטן ולבן ששווה 1.100 ש"ח בלבד.אמרתי לו שזה הטעיה בפרסום מכיוון שבתמונה מופיע מקרר גדול מנירוסטה ולא קטן ולבן והוא אמר לי שכתוב בתחתית התמונה שזה להמחשה בלבד.אמרתי לו שאם רצו להמחיש מה הפרס היו צריכים לצלם מקרר קטן ולבן ולא מקרר גדול מנירוסטה ששווה לפחות ארבעת אלפים או חמשת אלפים שקלים ושזה עדיין הטעייה ואני רוצה לקבל את המקרר שהובטח לי ולשם כך אפנה לתביעות קטנות.הם אמרו שאני יעשה מה שאני רוצה
מה החוק אומר? | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:33:26 |
| שגית שלום רב,
מדובר לכאורה בהטעיה, והציון כי מדובר בתמונה להמחשה אינו מגן באופן מלא על בית העסק, אך יכול להותו הגנה מסוימת.
בית משפט הנו הגוף היחיד אשר יכול לקבוע האם ישנה כאן הטעיה של ממש בפרסום, ועליו לקבוע כי ההטעיה התבצעה שלא בתום לב.
ניתן לפנות לרשות לסחר הוגן על מתנ שתחווה שעתה האם התבצעה הטעיה כלפי כלל המשתתפים בהגרלה. | |
|
|
|
| 31/1/2019 10:06 |
בן בליטי |
 | | מחבר: | בן בליטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 10:06:51 |
| | רכשתי שעון יד חדש ויקר למדי. לאחר מספר ימים הרצועה (רצועה קרמית) התפרקה בעקבות פגם שהיה בחוליה. פניתי לחנות ממנה נרכש השעון. מאחר וזו חוליה שלא ניתנת להחלפה מהחוליות הרזרביות השעון נשלח ליבואן. היבואן טוען שהאחריות מכסה רק מכלול וסוללה ודורש תשלום שעלותו כשליש ממחיר שעון חדש. עכשיו אני תקוע. הפגם לא מאפשר לי להשתמש במוצר. האם אני יכול לדרוש מהחנות את כספי בחזרה, או מהיבואן לתקן? בינתיים עבר כבר חודש של ויכוחים. | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:30:59 |
| שלום רב בן,
מתי נרכש המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 31/1/2019 10:06 |
בן בליטי |
 | | מחבר: | בן בליטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 10:06:47 |
| | רכשתי שעון יד חדש ויקר למדי. לאחר מספר ימים הרצועה (רצועה קרמית) התפרקה בעקבות פגם שהיה בחוליה. פניתי לחנות ממנה נרכש השעון. מאחר וזו חוליה שלא ניתנת להחלפה מהחוליות הרזרביות השעון נשלח ליבואן. היבואן טוען שהאחריות מכסה רק מכלול וסוללה ודורש תשלום שעלותו כשליש ממחיר שעון חדש. עכשיו אני תקוע. הפגם לא מאפשר לי להשתמש במוצר. האם אני יכול לדרוש מהחנות את כספי בחזרה, או מהיבואן לתקן? בינתיים עבר כבר חודש של ויכוחים. | |
|
|
|
| 3/2/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 11:27:52 |
| שלום רב בן,
מתי נרכש המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 30/1/2019 23:50 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 23:50:20 |
| רכשתי מוצר (קורקינט חשמלי), בחודש במאי בערך, למוצר היה תקלה טכנית שנכללה במסגרת אחריות לאחר חודש וחצי של שימוש, והוחלף לי חלק לחלק שמבחינה חיצונית נראה כחלק משומש.
נאמר לי בתחילה כי אין חלקים חדשים וכשיקבלו חלקים חדשים הם יחליפו לי.
לצערי אותו חלק הוחלף כמו פעמים ולמרות שזה נאמר שזה חלק חדש מבחינה חיצונית החלק עם סימנים שחורים ושריטות (ניתן לראות עליו שהוא חלק שנעשה בו שימוש).
בנוסף בזמן השימוש עם הקורקינט שלי הקורקינט נפל על צידו, והובא לתיקון כיוון שהקורקינט לא התקפל בצורה תקינה כתוצאה מהנפילה.
נאמר מהצד שלי שכל נזק אשר נגרם כתוצאה מהנפילה ונגרם כתוצאה של נזק לקוח, אני מוכן לשלם על הכל רק שיעשו ביקורת ויתקנו.
לצערי הקורקינט יצא מהתיקון בצורת הרכבה לא נכונה (חלקו האחורי של הקורקינט לא הורכב בצורה תקינה לגוף הקורקינט).
בנוסף הקורקינט חזר עם סימנים של שריטות שלא היה על הכלי מלפני התיקון
חשוב לי לציין כי אין לי תצלום של הקורקינט מבחינת המראה שלו מלפני התיקון, אלה רק יש תצלום של החלק שאני אומר שהוא משומש והצדדים שאני תובע אומרים שהוא חדש.
בנוסף אח שלי שבר חלק שנועל את הקורקינט בזמן קיפול, נאמר כי לרשת שקניתי ממנה את הקורקינט אין להם את החלק הזה לספק לי והרשת שקניתי ממנה את הקורקינט שלחה את הקורקינט שלי ליבואן שדרכו הרשת קנתה את הקורקינטים, על מנת לתקן את הכלי מהתיקון האחרון שאני טוען שלא נעשה בצורה תקינה.
קיבלתי הצעת מחיר על החלק השבור שנועל את הקורקינט בזמן קיפול מהיבואן,ונתתי את אישורי להחלפת החלק.
לצערי כשניסיתי לבדוק מה סטטוס התיקון אצל היבואן,נאמר לי כי אני לא אמור לקבל מהם שירות וכי יש לפנות לרשת שקניתי ממנה את הכלי על מנת לקבל עדכונים.
לצערי הקורקינט חזר מהתיקון בצורה שהתיקון בוצע לא בצורה תקינה שוב, החלק השבור לא הורכב (למרות האישור שלי, חשוב לציין שלא בוצע תשלום על החלק).
ובנוסף הבעיות שהקורקינט הגיעו לא טופלו בצורה תקינה.
בעקבות כך שלחתי את הכלי לבדיקה והצעת מחיר אצל היבואן הרשמי, וקיבלתי הצעת מחיר על התיקון.
חשוב לציין שבמהלך התיקון אצל היבואן שהרשת קנתה ממנו את הכלים לא החליף לי את החלק שאני טוען שהוא משומש לחלק חדש,והצעת המחיר מהיבואן הרשמי לא כולל את החלק הזה.
היבואן שהרשת עובדת איתו אמר לי בתחילה כי היבואן לא אמור להחליף לי את החלק כיוון שהתיקון של החלק לא נעשה דרכו.
לצערי כאשר ראיתי שאין עם מי לדבר על סיפור חלקים ועל תיקון הקורקינט תחילה שלחתי כתב התראה על תביעה ובנוסף ניסיתי מספר פעמים לפנות להנהלת הרשת והיבואן למציאת פתרון.
נכון להיום לאחר תקופה ארוכה של טרטורים ואי לקיחת אחריות הבקשה שלי היא להחזיר את הכלי ולחנות ולקבל את הכסף בחזרה.
לאחר התביעה הגענו לגישור על מנת לסדר את הנושא ללא דיון,נאמר לי בגישור כי כיוון שאין לי הוכחות של נראות הקורקינט יהיה קשה לי להוכיח כי הנזק והשריטות לא נגרמו כתוצאה מהנפילה,וכי איני זכי כנראה לא אקבל את הבקשה שלי.
אני טוען שלמרות שיש לי חלק בכך שהקורקינט הגיע לתיקון וכי הקורקינט נפל, עדיין לא סיפקו לי חלקים כלל, ובנוסף לא הוחלף לי חלק לחלק חדש אלה לחלק משומש.
הצדדים טוענים כי החלק חדש וכי הם לא מחזיקים בחלקים משומשים ובנוסף כעת הם מוכנים לתקן את הקורקינט.
הוצע לי 2 פתרונות בגישור:
1. לתקן את הכלי אצל היבואן הרשמי והצדדים הנתבעים ישלמו את רוב הסכום על התיקון (התיקון יתבצע ללא החלק המשומש שאני טוען שהם התקינו).
2. להחליף לי את החלק שאני טוען שהוא משומש, לחלק חדש מהקרטון מול העיניים שלי, אך לא ישלמו את הסכום שהם הציעו באופציה הראשונה על התיקון של היבואן הרשמי.
חשוב לי לציין כי מחודש מאי אני עם הסיפור הזה ולא קיבלתי אחריות הולמת וזמני ההמתנה של סיפוק החלקים, שחלקם סיפקו וחלקם לא היו זמני המתנה של למעלה מ10 ימי עסקים.
דבר זה גרם לי לקנות קורקינט חדש כיוון שכלי זה משמש אותי לניידות.
אני עדיין מרגיש שלמרות כן הסכמתי לקחת אחריות אני מרגיש שעדיין אני לא מרוצה מהפתרונות האלה ואני מעדיף שכן שופט יקבע וייקבע כיצד הסיפור ייגמר.
האם אתם חושבים שעדיף לי כוח או לא?
חשוב לציין כי לאחר התיקון במידה ויעשה עדיין לא יהיה אחריות מצד הרשת והיבואן שהרשת שרכשתי דרכה.
תודה רבה על עזרתכם
| |
|
|
|
| 3/2/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:57:25 |
| שלום וברכה אלון,
אין המועצה מטפלת בפניות הנוגעות לעניינים תלויים ועומדים בפני הערכאות השונות. | |
|
|
|
| 31/1/2019 09:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 09:56:31 |
| בוקר טוב.
קניתי מקרר בחנות X ושילמתי לה עבור המקרר ועבור ההובלה.
לגבי ההובלה - נאמר לי כי המוביל של היבואן ייצור איתי קשר לתאם מועד אספקה.
המוביל יצר איתי קשר ואמר שיגיע ביום X בין השעות 8:00-16:00. האם הדבר חוקי? האם אכן עלי להפסיד יום עבודה שלם בכדי לחכות למוביל? למה הוא צריך לתת טווח אספקה של 8 שעות ולא יכול לצמצם אותו?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:52:15 |
| משה שלום רב,
היה וההובלה תואמה לתאריך מאוחר מיום ה 1.2.2019, הרי שעל בית העסק לקבוע טווח הגעה שלא יעלה על שעתיים, או טווח ארוך יותר בהסכמת הצרכן, ובהתראה טלפונית.
| |
|
|
|
| 31/1/2019 08:07 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2019 | | שעה: | 08:07:40 |
| לפני שנה וחצי קניתי מזגן תדיראן, הוא עדיין בתקופת האחריות ויש קלקול.
האם מותר לשירות תדיראן לא לתת תיקון באחריות כי לטענתם לא קיבלו את ספח האחריות בדואר ? ( למרות שאני שלחתי מיד לאחר התקנת המזגן לפני שנה וחצי )
בכל מקרה יש ברשותי חש' קניה ות. אחריות בתוקף. והעברתי אליהם אתמול שוב.
האם מותר להתנות אחריות בקבלת הספח בדואר ? | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:46:21 |
| יובל שלום רב,
היה והאחריות המורחבת זהה בתנאיה לאחריות על פי דין, הרי שהטענה לאי קבלת הספח בדואר לצורך הפעלה אינה תקינה.
היה ומדובר למעשה על אחריות מורחבת בתנאים שונים, היא מהווה למעשה הסכם שירות, ואז יש לבחון האם בהסכם עם בית העסק מצויינת החובה למשלוח הספח וקבלתו לצורך החלת הסכם השירות. | |
|
|
|
| 30/1/2019 22:44 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 22:44:49 |
| | שלום ברצוני לברר היכן ניתן לבדוק ולהתלונן על כך שבצורה מגמתית חברות המגבונים מורידות את כמות המגוונים בחבילה... מפעם 80 ל72 ועכשיו 64!!!! והמחיר ללא שינוי או אף יותר בכל הרשתות. כיצד והאם ניתן לפנות בנושא? | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:44:51 |
| עדי שלום רב,
יש להעביר מיידית פנייה לרשות לסחר הוגן.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 30/1/2019 20:59 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 20:59:15 |
| | נרשמתי לקורס בן 12 שיעורים פרונטליים, נאמר לי טרם הקורס כי לא ניתן להשתתף בשיעור ניסיון. נרשמתי ולאחר השיעור הראשון הבנתי שזה לא מה שחיפשתי בהיבטים רבים (מהות הקורס, אופי הקבוצה ועוד) וכשביקשתי לבטל נאמר לי שאין החזר בכלל אלא רק אפשרות להמיר את הסכום לקורס אחר במסגרת אותו ארגון אך אין קורס נוסף שמעניין אותי. האם זה תקין? תודה | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:43:00 |
| אירית שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה לרכישת קורס רק בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, ובתנאי שנותרו 14 ימים טרם פתיחת הקורס.
על כן, מרגע שהוחל במתן השירות אין זכות ביטול על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 30/1/2019 20:47 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 20:47:43 |
| שלום,
על גבי המוצר בסופר יוחננוף היה כתוב מחיר 19.90 ומחיר 29.90 בפועל גבו ממני 29.90 כשפניתי לקופה הראשית נאמר לי שרק אם קיימים מחירים דומים (19.90) אז מגיע לי החזר, לאחר שבדקו במדף נאמר לי שאין עוד מוצרים עם מחיר כזה ולכן לא מגיע לי החזר.
מה אומר החוק?
תודה, | |
|
|
|
| 3/2/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:41:28 |
| גיא שלום רב,
על פי הווראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לספק לצרכן את המוצר במחיר שהוצג עליו, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
אין כל חובה כי יהיו מוצרים נוספים, ועל בית העסק לזכותך. | |
|
|
|
| 30/1/2019 18:31 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 18:31:35 |
| שלום,
לפני כשנה בערך נרשמתי לאימוני כושר בems, ניצלתי 22 אימונים מתוך 60, אין ביכולתי להגיע לאימונים, רוצה לדעת מה התהליך כדי לקבל החזר אפילו יחסי על האימונים הנותרים? בפניה לבעל המקום לא נותן מענה! אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 30/1/2019 19:05 |
מוטי אברמו |
 | | מחבר: | מוטי אברמו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 19:05:31 |
| | קודם כל את צריכה ליבדוק האם חתמת על איזה מסמך | |
|
|
|
מוטי אברמו |
 | | מחבר: | מוטי אברמו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 19:05:33 |
|
|
|
| 30/1/2019 20:45 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 20:45:13 |
| | הדבר היחיד שחתמתי עליו הוא הצהרת בריאות | |
|
|
|
מוטי אברמו |
 | | מחבר: | מוטי אברמו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 19:05:34 |
|
|
|
מוטי אברמו |
 | | מחבר: | מוטי אברמו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 19:05:37 |
|
|
|
| 3/2/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:35:18 |
| סיון שלום רב,
היה ובית העסק מתייחס לעצמו כמכון כושר, וחל עליו חוק הפיקוח על מכוני כאשר, דמי הביטול יהיו בהתאם למועד ביטול העסקה.
כלומר מדובר למעשה על ביטול עסקה לאחר שימוש בלמעלה משליש מכמות האימונים, ועל פי הוראות הדין החלות על מכוני כושר דמי הביטלו יהיו 20% מהעלות המלאה של כלל האימונים.
היה ולא חל על העוסק חוק הפיקוח על מכוני הכושר, כאמור, מדובר בעסקה מתמשכת, ועל כן על בתי העסק להשיב את החלק היחסי שלא נוצל מהעסקה במלואו.
מומלץ לנות בכתב לבית העסק ולדרוש את ביטול העסקה, ובמקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 30/1/2019 19:32 |
ראפת |
 | | מחבר: | ראפת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 19:32:29 |
| הזמנתי רכב קיה שנת 2015 של מתי 2000 ש"ח בכרטיס אשרי אחרי כמה ימים של מתי במזומן עוד 7800 ש"ח .החוזה של העסקה על השם יש לי נאמר להם אני מחכה לסכום כסף עוד שבוע שבעים אחרי שלושה שבועות התקשר אלי דביר שהוא הכין העסקה ואמרתי לו יחקה כמה ימים ואני נותן להם תשובה סופית .לגבי הרכב אחרי יום מתקשרת מזכירה ואומרת לי איזו חשבון להחזיר הכסף הם בטלו העסקה ומכרו הרכב בלי להודיע לי הכסף שלי נשאר אצלהם יותר משבוע וחצי עד שקבלתי אותו בחזרה אחרי שהוטלו העסקה
אני רוצה לדעת אם אוכל לקבל פתוח על הפרת חוזה בלי ידעתי תודה
| |
|
|
|
| 3/2/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 10:21:23 |
| ראפת שלום רב,
הפרת הסכם על ידי בית העסק מחייבת את בית העסק בהשבת הסכום שנגבה מחד, וכן מאפשרת לצרכן לתבוע פיצוי בנזיקין הגין כל נזק כלכלי מוכח שנגרם לו עקב הפרת ההסכם.
על כן, מומלץ להעביר פנייה לבית העסק בכתב ולציין ולפרט את כלל הנזקים הכלכלים שנגרמו לך עקב ההפרה, בצירוף אסמכתאות ולדרוש את ההחזר בגין נזקים אלו. | |
|
|
|
|