| 4/2/2019 12:34 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:34:14 |
| שלום רב,
קניתי ריצוף דמוי פרקט מחנות מסויימת.
פניתי אל החנות מספר פעמים.
בתחילה,
דרך שירות לקוחות. הבטיחו שיחזרו אלי - לא חזרו אלי.
פניתי לחנות עצמה - ענה לי מוכרן שאמר לי שאין בעיה עם הריצוף. ביקשתי שיגיעו לראות (אנשים שמגיעים מזדעזעים), אבל אם לא יראה בעיה, העלות תהיה עלי.
כמו שהיה נראה מהשיחה. הוא לא מתכנן לבדוק אפילו וישר יומר שלא רואה בעיה..
חברה שתכננה לסגור שם קניה גדולה דברה עם הנציג מכירות שהבטיח שיטפל בנושא.
שלחתי לו תמונה ולמנהל שלו. הבטיח שיטפל אחרי החגים.
מאז תזכרתי ואין מענה.
לפני שלושה שבועות בערך הייתי בחנות.
נציגה בפתח החנות הבטיחה שהעניין יטופל. הגעתי לחנות ביום חמישי. הבטיחה שתפנה עם התלונה למנהל החנות ביום ראשון/שני.
עד עצם היום הזה לא חזרו אלי.
מנסה להשיג שוב. בחנות אין מענה טלפוני.
בשירות הלקוחות הבטיחו שיחזרו.
ההתנהלות כך כבר חצי שנה!
אשמח לעזרתכם.
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 5/2/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:46:10 |
| יהודית שלום רב,
בשלב זה אודה לך אם תגישית לונה באמצעות אתר המועצה, בצירוף תמונות וכן בצירוף כל הפניות שהתבצעו לבית העסק ואנו ננסה לסייע בעניין. | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:19 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:19:54 |
| שלום רב,
אני מתגורר בבניין חדש שבו טרם הופעלה המעלית. המתקין (חברת שינדלר) מתנה את הפעלת המעלית בחתימה על חוזה שירות איתו. לפי החוק הקיים (וטרם כניסת התקנות החדשות להגנת הצרכן בנושא זה) החברה מחוייבת לתת שנת אחריות בחינם (חלפים ותיקונים) וכן חצי שנת שירות בחינם.
כיוון שכך, החברה שלחה לנו חוזה לשנת שירות, כאשר התשלום הוא אמנם עבור חצי השנה השני אך לפי בירור שערכתי המחיר לחודש עבור חצי שנה זו הוא גבוה מאוד (וביחוד לאור העובדה כי במשך זמן זה המעלית באחריות חלפים ותיקונים) וכנראה נועד לפצות על החצי הראשון של השנה ואף על האחריות הניתנת.
החברה מתנה את הפעלת המעלית וקבלת האחריות בכך שנחתום איתה על החוזה. כבילה זו בדיוק נועדו התקנות החדשות לפתור אך משום מה למרות שעברו את כל התהליך הנחוץ הן טרם נכנסו לתוקפן (קישורים בסוף הפוסט)
ברצוני לשאול - לפי החוק והתקנות הקיימים כיום -
1. האם קיימת חובה של חוזה שירות כלשהו למעלית (כגון ביטוח חובה לרכב) בכדי להפעיל את המעלית או שחתימה של בודק מוסמך מספיקה ואפשר לחייב את החברה להפעיל את המעלית?
2. האם (גם לפי "תקנות הגנת הצרכן בעניין אחריות ושירות לאחר מכירה" הקיימות) אני יכול לחייב את החברה לספק את שירות האחריות (חלפים ותיקונים) בחינם גם ללא חתימה על חוזה שירות עימה?
תודה רבה והמשך יום נעים,
דוד
----
סיכום דו"ח RIA (אחריות ושירות לאחר מכירה) מעלית ומעלון:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/PublicReactions/Pages/RIA6.aspx
התקנות לאחר תגובות הציבור
https://www.nevo.co.il/law_word/Law11/44127.doc
| |
|
|
|
| 5/2/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:44:55 |
| דוד שלום רב,
לגבי שאלתך הראשונה - אכן ישנה חובה לחתימה על חוזה השירות לצורך הפעלת המעלית, ואין להסתפק רק בבדיקה של בודק מוסמך, שכן על הדיירים להתקשר עם נותן שירות למקרה של תקלה בטיחותית במעלית.
לגבי השאלה השניה, ללא חתימה על הסכם השירות על מנת שיכנס לתוקפו, לא ניתן יהיה לחייב את החברה לקחת אחריות על המעלית, והדבר אף עלול לחשוף אתכם להוצאות כבדות במקרה של תקלה, שכן כפי שבמוצרי חשמל , אי עמידה בתנאי האחריות מאפשרת לעוסק לגבתו תשלום בגין חלפים ותיקונים, הרי שגם במקרה זה תהא רשאית החברה לכאורה, לדרוש תשלום.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץגם עם פניות הציבור המשרד הכלכלה, המשרד המפקח על המעליות ולבחון האם ההסכם הוצג לכם עומד בתנאי הוראות הדין נכון להיום. | |
|
|
|
| 3/2/2019 13:14 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 13:14:11 |
| שלום,
יש לי מנוי לשנה לקרוספיט שאני מעוניין לבטל בגלל מצב בריאותי שלא מאפשר לי להמשיך להתאמן (הוראה מהרופא,ויש אישורים לזה)
רציתי לדעת אם במקרה כזה רשאי בית העסק לגבות ממני דמי ביטול?
תודה. | |
|
|
|
| 3/2/2019 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 16:01:46 |
| שלום רב אביב,
ראה מידע מפורט באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת "שאלות ותשובות" במקרה של מצב בריאותי לקוי וכו') | |
|
|
|
| 4/2/2019 19:48 |
אביב |
 | |
|
| 23/1/2019 13:49 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2019 | | שעה: | 13:49:39 |
| היי,
קניתי מחשב נייד יוקרתי בשנת 2016, והרחבתי תקופת אחריות למשך שנתיים נוספות.
בסוף שנת 2016 עוד בטרם היה למחשב שנה, נשמעו קולות של קליקים מהציר המרכזי של המחשב והוא נשלח לתיקון הבעיה שנפתרה באותה תקופה.
כעת, לקראת סוף תקופת האחריות על המחשב התחלתי שוב לשמוע את אותן הקולות ולכן שלחתי את המחשב למעבדה (תחת אחריות) לבדיקה וטיפול בתקלה.
הטכנאי במעבדה התקשר אליי ועדכן אותי שהוא לא מזהה שום בעיה עם המחשב, אבל הוא ידאג לחזק את הברגים בתוך המחשב.
יום למחרת כבר תואם לי איסוף של המחשב (שרק חוזקו בו הברגים).
אספתי את המחשב וכבר באותו הרגע הבחנתי שיש שברים וסדקים שלא היו במחשב מלפני, החברה ביקשה שאשלח תמונות של הנזק ואת המחשב שנית למעבדה בכדי לבדוק את זה, וכך עשיתי.
כעבור זמן מה קיבלתי מהם הודעה שהמחשב מוכן ושבוצע החלפה של החלקים הסדוקים במחשב, תואם איסוף ואספתי את המחשב שלי בחזרה.
שוב פעם להפתעתי, המחשב חזר אליי עם פגם חדש שלא היה קיים מלפני, דפיקה במסך (במסגרת שלו - לא בתצוגה), ולא טופלו כל השברים והסדקים שנוצרו בעקבות הטיפול הקודם במעבדה שלהם.
לכן התקשרתי אליהם שנית, שוב פעם שלחתי להם מיילים שמציינים את הבעיה ותמונות, ושוב פעם לקחו לי את המחשב לתיקון.
אך הפעם, כנראה בגלל שתמה האחריות על המחשב (למרות שזה בכלל לא נכון, משום מה האחריות על המחשב שלי התחילה איזה חודש-חודשיים לפני שבכלל קניתי אותו - יש לי קבלה על זה שהאחריות כבר כיום פגה תוקף, ועדיין לא עברו 3 שנים מרגע רכישת המחשב) הם טענו שהפגיעה היא "מינורית" ולכן לא יתקנו אותה.
מבחינתי כצרכן - נתתי מוצר מושלם, ללא כל פגם, שאני שומר עליו כ-3 שנים, והמעבדה שלהם עשתה לי נזק קוסמטי שלא מוכנים לקחת עליו אחריות כעת.
כמו כן החברה לא מפסיקה לטרטר אותי, לא מוסרת לי את המחשב למרות שכל פעם נציג שלהם אומר לי שאני יקבל את המחשב "מחר", כש"מחר" מגיע ואני מתקשר הם "מבררים" פרטים ואומרים שיתקשרו ויצרו איתי קשר - דבר שאף פעם לא קורה. אני כבר על בסיס כמעט יומי מתקשר אליהם.
אני רודף אחריהם בכדי לקבל את המחשב שלי, מה גם שבחוצפתם הרבה אמרו לי בשיחה אחת שהמחשב שלי כבר לא באחריות ולכן כנראה שאשלם על משלוח בחזרה (להזכירכם, המחשב נשלח כשהוא תחת אחריות! ובכלל לא פגה לי האחריות עפ"י הקבלה של המוצר (תאריך הרכישה))
אני עובד בתחום המחשבים וזה המחשב היחידי שיש לי בבית, כבר מתחילת חודש דצמבר 2018 אני מטורטר ע"י חברה זו, לא מסוגל ללמוד דרך הבית דברים בתחום שלי, לא יכול לבצע עבודות דרך הבית, והנושא הזה בכלל לא נתפס ולא הגיוני לי שחברה מרשה לעצמה להתנהג ככה בחוסר אחריות.
מחיפושים ברשת גיליתי שזה משהו שלא רק אני חווה אלא המון אנשים, יש כתבות באתרים, יש פוסטים של אנשים אודות השירות של החברה הנ"ל.
יש לי את הקבלה שקיבלתי מהמסירות של המחשב לחברת שליחויות (פעם ראשונה ששלחתי - לא מצויינים פגמים כלל, ומפעם שניה ואילך - מצויינים פגמים במחשב בעת המסירה לשליח) כמו כן יש לי תמונות של הפגיעה במחשב ואת הסיבה שזה קרה בעקבות טעות של הטכנאי שלהם, תמונות של פוסטים שמצאתי ברחבי האינטרנט שמתארים שירות נוראי ומקרים שדומים למקרה שלי.
לכן אני פונה אליכם להתייעצות, מה אני יכול לעשות בנידון? למה קורה מצב כזה שבשליחת מוצר חשמלי לתיקון (מחשב) המעבדה יכולה לעשות נזק קוסמטי במחשב ואז לטעון שזה פגיעה "מינורית" ולא לקחת אחריות על הפגיעה? זה נשמע לי כמו התנהגות לא הגיונית.
תודה רבה
| |
|
|
|
| 28/1/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 08:49:31 |
| חן שלום רב,
בית העסק אינו יכול לטעון כי הוא אינו אחראית על פגיעה, מינורית ככל שתהיה למוצר המצוי תחת אחריותו.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי מדובר בנזק למוצר, יש להעריך את העלות הכספית של הנזק ולדרוש פיצוי בגינו. | |
|
|
|
| 4/2/2019 11:16 |
חן |
 | |
|
| 4/2/2019 11:18 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:18:15 |
| תודה רבה על התשובה,
עד עכשיו לא החזירו לי את המחשב נייד למרות שהבטיחו לי במשך שבועות כבר שהוא יגיע אליי.
הוא יושב אצלהם סתם במעבדה | |
|
|
|
| 4/2/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 13:33:22 |
| | במקרה זה ניתן להגיש תלונה למועצה, ובמקביל להעביר פנייה בכתב לבית העסק הכוללת את השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 4/2/2019 16:24 |
חן |
 | |
|
| 3/2/2019 15:58 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 15:58:41 |
| | דיברתי כרגע עם איסתא והם טוענים שלא קיבלנו אישור למייל כיוון שבני ציין מייל שגוי. אני טוענת, שהמייל השגוי (לכאורה) היה אמור לחזור אליהם ומחובתם היה ליצור קשר טלפוני ולברר מה המייל הנכון. מבחינת בני, הוא חשב שלא קיבל אישור רכישה וכנראה משהו השתבש.מה עושים במקרה זה | |
|
|
|
| 4/2/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 09:26:21 |
| על פי הוראות הדין, אי קבלת טופס אישור וטופס גילוי נאות יכול לסייע במקרה שבו הביטול מתבצע לאחר יותר מ 14 ימים מיום הרכישה, אך הטענה כאמור, לא תסייע מקום בו נהביטול מתבצע סמוך למועד הטיסה.
שכן לשון החוק קובעת כי ניתן לבטל בתוך 14 ימםי מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם, אך אינה בכל מקרה, בתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות (ללא קשר לקבלת טופס האישור). | |
|
|
|
| 4/2/2019 09:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 09:37:13 |
| | אבל, לכאורה, רשלנות שלהם יתכן וגרמה לאיתור מאוחר של הטעות. אם היו מתקשרים ושולחים מיד את אישור ההזמנה למייל הנכון, יכול להיות והטעות הייתה מתגלית בזמן. | |
|
|
|
| 4/2/2019 10:30 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:30:38 |
| נכון משה. אתה צודק וזה מה שאומר להם.
תודה רבה,
שלי | |
|
|
|
| 4/2/2019 10:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:58:53 |
| | מה שאני יכול להציע לך זה דבר כזה, לתבוע את העסק. ישנה כאן רשלנות תורמת של הבן והוא אינו "חף מפשע" אבל ישנו סיכוי שהשופט יפסוק לבן גם פיצוי של 400 ש"ח, מחצית ממחיר הכרטיס, בשל רשלנות העסק, וכך השופט ילמד עסקים לבצע את תפקידם כראוי. | |
|
|
|
| 4/2/2019 14:02 |
שלי |
 | |
|
| 4/2/2019 11:41 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:41:55 |
| שלום,
הגשתי תלונה בפקס ודרך אימייל לחברת סולתם רדד,
על השירות ויחס גרוע שנתקלתי בהם ,
זה קרה לפני ראש השנה , והגשתי תלונה בתחילת חודש אוקטובר 2018,
עד היום לא זכיתי לקבל תשובות.
בלתי אפשרי להשיג נציג בטלפון, במייל ענו לי שזה בטיפול מול חנות.
מסוף נובמבר 2018.
לדעתי, אין לי סיכוי לקבל התייחסות.
איך בכל זאת לקבל תשובות מהחברה שבוחרת להתעלם מהטיפול בתלונה.
בברכה, נטליה | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:54:58 |
| שלום רב נטליה,
במידה שהגשת תלונה אצלנו במועצה הישראלית לצרכנות, אבקשך לציין את מס' התלונה על מנת לבדוק ולהשיבך . | |
|
|
|
| 4/2/2019 13:30 |
נטליה |
 | | מחבר: | נטליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 13:30:42 |
| שלום רב,
טרם הגשתי תלונה,
אני שואלת האם יש מה לעשות נגד התנהלות מזלזלת של החברה ,
מה הצעדים שלי , איך אפשר לגרום להם כן לקבל תשובות/התנצלות,
אודה לכם על הסברים | |
|
|
|
| 4/2/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 13:54:28 |
| | תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 4/2/2019 11:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:59:39 |
| האם חוק הספאם כולל גם ניזלטור של אתר תוכן שמופעיםבאתר עצמו (ולא בניזלטור)קריאה לתרומה ומכירת מוצרים של המכון
| |
|
|
|
| 4/2/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:58:17 |
| שלום רב משה,
עקרונית, סעיף 30א בחוק תקשורת(בזק ושידורים) אוסר על משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 4/2/2019 11:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:59:39 |
| האם חוק הספאם כולל גם ניזלטור של אתר תוכן שמופעיםבאתר עצמו (ולא בניזלטור)קריאה לתרומה ומכירת מוצרים של המכון
| |
|
|
|
| 4/2/2019 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:57:56 |
| שלום רב משה,
עקרונית, סעיף 30א בחוק תקשורת(בזק ושידורים) אוסר על משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 4/2/2019 11:37 |
יוליה |
 | | מחבר: | יוליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:37:56 |
| | בדובר במכשיר קוסמטי שהזמנתי דרך חברה.לאחר שלושה ימי עסקים החלטתי לבטל עסקה ולקבל כספי חזרה.לא זיכו אותי כספי ולא ביטלו עסקה.כמובן מוצר שהזמנתי לא אצלי.מה עליי לעשות?תודה | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:52:32 |
| שלום רב יוליה,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה- האם במכר מרחוק, דהיינו, עסקה הנעשית בישווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים או עסקה רגילה?
מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק כקבוע בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בסעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ומדובר בעסקה רגילה, ניתן לבדוק בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
| |
|
|
|
| 4/2/2019 11:50 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:50:39 |
| הדס יעקבסון-ארידור, עו"ד / יועצת משפטית
המועצה הישראלית לצרכנות
מניחה שאת זוכרת את המקרה...
מאז, קיבלנו תשובה גם ממשרד הבריאות שנמצאו ליקויים.
בכל אופן, המשכתי בהתכתבות עם הנהלת חמת גדר ופניתי שוב תחילה למצות את הנושא בפשרה ולבסוף למימוש הפיצוי המוסכם לזוג כרטיסי כניסה. גב' תמר מתעלמת ומנתקת טלפונים בשיטתיות והיום בשיחה טלפונית עם חברתי שהיתה עימי בשעתו במקום - הגדילה מזכירת המנכ"ל לעשות – חזרה בה והתכחשה להסכמה להעניק 2 כרטיסי כניסה (במקום פיצוי או החזר כספי שביקשנו) ושוב התנתה ואיימה שרק בכפוף למחיקת כל התלונות ממשרד הבריאות ומהמועצה הישראלית לצרכנות. הם מסרבים לכל מה שהובטח!!! רק כנגד מחיקת התלונות!!!
אני פשוט בשוק!!! אסור לתת לאף גוף להתנהל כך!!! וזה עוד לאחר שהביעו חרטה כי המדובר בטעות!!!
עוד ציינה כי הביקורת היתה נהדרת (במכתב ממשרד הבריאות צויין שהתגלו ליקויים!).
שלחתי אליך מייל במקביל. אודה על התייחסותכם.
תודה רבה,
נינה | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:44:23 |
| נינה שלום רב,
כפי שציינתי בהתכתבויותינו בעבר, מעבר לפנייה שלי לבית העסק וההסבר שלי לעניין התניית הפיצוי בסגירת התלונות, אין באפשרותי לפעול מעבר לכך שכן ממילא הנושא אינו מצוי בתחומי הסמכויות של המועצה.
אני בהחלט מבינה את תחושות התסכול, אך כאמור, קצרה ידי מלהושיע בשלב זה. | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:44 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:44:32 |
| שלום,
השכרתי מכשיר ״טנס״ בסכום של 400 שקלים.( מכשיר אלקטרוני שמקל על כאבי צירי לידה) ממישהי שהגעתי אליה מפה לאוזן. אני פניתי אליה טלפונית, ההסבר ניתן לי בטלפון והתשלום הועבר לה דרך אפליקציה מיד לאחר השיחה.
את המכשיר היה עלי לאסוף מנקודת איסוף שסיכמנו עליה ולהחזיר לאחר הלידה (שלא ידוע מתי תהיה מן הסתם...כלומר בין שבוע ל3 שבועות)
כעבור פחות מ48 שעות חזרתי אליה וביקשתי לבטל את העסקה.( המכשיר טרם נאסף על ידי!)
התשובה שקיבלתי הייתה שלא בטוח אוכל לקבל את הסכום חזרה מכיון שהייתה לקוחה שביקשה להשכיר את המכשיר וזה היה המכשיר הפנוי האחרון ולכן לא יכלו לספק לה ולכן ״הפסידו לקוחה״. בעלת המוצר ציינה שהיא תבדוק אם הלקוחה השנייה עדיין מעוניינת ותחזור אלי בעניין. כמו כן ציינה שגם אם תזכה אותי זה לא יהיה על כל הסכום.
יום לאחר מכן עדכנה אותי שהלקוחה השנייה כבר איננה מעוניינת במכשיר, ולא פירטה מעבר לזה
ביקשתי שתעדכן במה תהיה כרורכה מבחינתה ביטול העסקה.
נכון להיום טרם קיבלתי ממנה תשובה קונקרטית לגבי האם אוכל לקבל את כספי חזרה או לא
רציתי להבין האם חוק הגנת הצרכן חל במקרה הזה ( השכרת ציוד).....האם היא חייבת לזכות אותי? ומה גובה דמי הביטול שמותר לה לגבות ממני?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 3/2/2019 15:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 15:45:20 |
| שלום רב סופי,
חסרים פרטים כגון:
האם יש הסכם בניכם? מתי בוצעה העסקה?
לא ציינת האם העסקה בוצעה מול בית העסק או אדם פרטי?
היה והעסקה בוצעה מול אדם פרטי הרי שחוק הגנת הצרכן לא יחול.
| |
|
|
|
| 3/2/2019 17:48 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 17:48:34 |
| היי, תודה על התשובה
אין הסכם כתוב בינינו - הכול נעשה בע"פ בטלפון
העסקה בוצעה ביום ג' 29.1.19 בשעה 20:11 בערב
הודעה על הביטול קיבלו ממני ב31.1.19 בשעה 15.00
העסקה לא בוצעה מול אדם פרטי אלא מעסק ( עוסק מורשה) וקיבלתי חשבונית במייל
| |
|
|
|
| 4/2/2019 09:46 |
סופי |
 | |
|
| 4/2/2019 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:43:21 |
| אם כך, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין, שכן אם אין הסכם בניכם, מכח מה תגובת החברה?
רצוי לפנות אל החברה בכתב. | |
|
|
|
| 4/2/2019 11:35 |
יוסי פרידמן |
 | | מחבר: | יוסי פרידמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:35:41 |
| אשתי שהיא אזרח וותיק רכשה זוג כרטיסים לפני
כשלושה חודשים טלפונית מסוכנות אייונטים למופע שיתקיים 8/3/19,נעשה ניסיון לבטל רכישה זו מחוסר אפשרות להגיע, נענו בשלילה מוחלטת, מניח שחוק הגנת הצרכן אזרחים וותיקים מתייחס למצב זה ומאפשר ביטול כנדרש,אנא התייחסותכם. תודות מראש | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:43:04 |
| יוסי שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג1 מאפשרות ביטול עסקה טלפונית שביצע אזרח ותיק משך ארבעה חודשים מיום ביצוע העסקה.
על כן, את הכרטיס שנרכש עבור האזרח הותיק ניתן בהחלט לבטל, אך לא כרטיסים שנרכשו על ידי מי שאינם אזרחים ותיקים. | |
|
|
|
יוסי פרידמן |
 | | מחבר: | יוסי פרידמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:35:35 |
כשלושה חודשים טלפונית מסוכנות אייונטים למופע שיתקיים 8/3/19,נעשה ניסיון לבטל רכישה זו מחוסר אפשרות להגיע, נענו בשלילה מוחלטת, מניח שחוק הגנת הצרכן אזרחים וותיקים מתייחס למצב זה ומאפשר ביטול כנדרש,אנא התייחסותכם. תודות מראש | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:42:52 |
| יוסי שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי הוראות סעיף 14ג1 מאפשרות ביטול עסקה טלפונית שביצע אזרח ותיק משך ארבעה חודשים מיום ביצוע העסקה.
על כן, את הכרטיס שנרכש עבור האזרח הותיק ניתן בהחלט לבטל, אך לא כרטיסים שנרכשו על ידי מי שאינם אזרחים ותיקים. | |
|
|
|
יוסי פרידמן |
 | | מחבר: | יוסי פרידמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:35:28 |
|
|
|
| 4/2/2019 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:42:40 |
| יוסי שלום רב,
|
|
|
| 4/2/2019 10:29 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:29:18 |
| קניתי בתאריך 23/10/18 ספה דרך האתר האינטרנט gatit.
לאחר חודש התקשרתי לארגון לגבי הספה ומדוע עדיין לא הגיעה אלי , נאמר לי עד 60 יום .
כרגע לפי החישוב שלי עברו 60 ימים ויותר
מה לעשות???? | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:41:15 |
| הגר שלום רב,
את רשאית כמובן לבטל את העסקה כולה עקב הפרת הסכם הרכישה בכל הנוגע למועד האספקה, וזאת ללא דמי ביטול.
היה ונגרם לך נזק עקב האיחור באספקה, את רשאית לדרוש פיצוי בגינו מבית העסק בכפוף להמצאת אסמכתאות מתאימות. | |
|
|
|
| 3/2/2019 21:07 |
גיא חברון |
 | | מחבר: | גיא חברון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 21:07:14 |
| | לקראת אירוע משמח אנו מחפשים אולם אירועים. אולם אטרקטיבי שמצאנו מציע חברת קייטרינג אחת ודי.ג׳יי. אחד איתם הוא עובד ולא מאפשר שימוש בשרותים של קייטרינג או די.ג׳יי. אחרים כשמשכירים את האולם. האם עסקת החבילה הזו חוקית או שיש לנו זכות לשכור את האולם בלבד עם די.ג׳יי. אחר? תודה מראש לעונים/ות ושבוע טוב. | |
|
|
|
| 4/2/2019 10:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:59:31 |
| שלום וברכה גיא,
לא ידוע לנו על הגבלה בדין על התנהלות בית העסק כמתואר בפנייתך. | |
|
|
|
| 4/2/2019 11:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:13:28 |
| | לא הייתי עושה עסקים עם מי שמכתיב לי עם אילו נותני שירות להתקשר. יתכן שעמידה איתנה שלכם תשנה את דעתם כשיראו שהם מפסידים את העסקה. | |
|
|
|
| 4/2/2019 09:45 |
מחיר |
 | | מחבר: | מחיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 09:45:39 |
| שלום יש בית עסק הודיע בפייסבק על מוצר 34.99 שהגעתי למקום המחיר על המוצר היא 34.90 שלמתי בכרטיס אשראי 35.00 ש'ה זה חוקי ? אני יכול לתבוע אותם ? מה לעשות?
| |
|
|
|
| 4/2/2019 11:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:01:13 |
| שלום וברכה,
ככלל בעת תשלום במזומן נעשה עיגול של המחיר, כלפי מעלה או מטה, בהתאם למטבעות שיצאו מהמחזור. בעת תשלום באשראי אין לעגל את המחירים. מעבר לכך פנייתך מתארת אי התאמה בין המחיר בפרסום לגבי המחיר על גבי המוצר. ברם, ראוי היה לבוא בדברים עם בית העסק בנדון במעמד הרכישה. תוכל לפנות לבית העסק בכתב בתיאור הפרשה. | |
|
|
|
| 3/2/2019 20:35 |
יפית |
 | | מחבר: | יפית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 20:35:29 |
| היי
האם מכון כושר פרטי יכול לדרוש תשלום רק במזומן ( לא המחאות ולא כרטיס אשראי ) ?
התשלום הוא כל חודש בנפרד וההנחיה יא רק במזומן ( כסף מוחשי)
תודה
יפית
| |
|
|
|
| 4/2/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:41:59 |
| יפית שלום רב,
אין בכך הפרה של הוראות דין כלשהם וכל בית עסק רשאי לקבוע תנאי תשלום המתאימים לו ואין הוא מחוייב לכבד כרטיסי אשראי או המחאות.
| |
|
|
|
| 3/2/2019 18:54 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 18:54:39 |
| עסקת ביטוח טלפונית מול אבי שהוא איש מבוגר. לא נשלחה קבלה ולא חוזה המציין את חובות החברה ואת התקנון.
מעבר לכך חלפו שנתיים מאז ביצוע העסקה ובפעם הראשונה שנאלצנו להפעיל ביטוח זה החלה סחבת רצינית ותירוצים שונים מצד החברה המובטחת. הייתי רוצה לדעת כיצד לפעול,לאחר חיפוש קצר באינטרנט נוכחתי לדעת שאבי הוא לא הראשון ובטח ובטח שלא האחרון. | |
|
|
|
| 4/2/2019 10:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:40:34 |
| אוהד שלום רב,
ניתן לבטל את העסקה כמובן, שכן מדובר בעסקה מתמשכת ואביך זכאי לביטולה בכל עת בהתאם להוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן.
לגבי קבלת החזרים, יש להעלות על הכתב הן את בקשת הביטול והן את העובדה שבפועל לא קויימו ההתחיבויות מעבר לכך שהופרה לכאורה חובת הגילוי המתחייבת בעסקאות אלו, ולבקש החזר מסוים בגין התקופה.
היה ובית העסק אינו משיב לפניותיכם בכתב, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 3/2/2019 17:27 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 17:27:24 |
| שלום רב,
מוצר חשמלי (דוד חשמל וקולט שמש) שנרכש לפני כשנתיים ומיד לאחר שהותקן התברר לאחר בירור מעמיק של החברה כי אינו תקין והוא הוחלף לחדש לאחר תקופת האחריות.
האם על ההתקנה החדשה של המוצר החדש מתחילה תקופת האחריות של שנה מרגע ההתקנה או מיום רכישה של המוצר שנרכש למעשה כשנתיים לפני ההתקנה של המוצר החדש.
| |
|
|
|
| 4/2/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 10:30:57 |
| שלום וברכה חיים,
אין בהחלפת מוצר בחדש כדי להאריך את תקופת האחריות מכוח התקנות או כדי לייצר תקופת אחריות חדשה, אלא אם מסוכם אחרת. | |
|
|
|
|