| 5/2/2019 09:36 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:36:30 |
| יש לי שאלה ברשותכם.
אני לקוחה של חברת "עדן בר" ( פילטרי מים) מזה 6 שנים. התשלום עבור השירות שלהם מתבצע באמצעות כרטיס אשראי כל חודש על סך 55 ₪.
לאחרונה, עקב החלפת מקום עבודה, שעות הספקת שירות של חברת "עדן בר" אינן מתאימות לי, ולא הצלחנו להגיע להסדר עם החברה לגבי שעת הגעת טכנאים להחלפת פילטרים בביתי, החלטתי להפסיק את השימוש בשירותי החברה הנ"ל.
לאחר פנייתי לחברה, הנציגה סירבה בתוקף לסיים את ההתקשרות בינינו, ולבטל את המשך החיובים, בטענה אני מחויבת אליהם עוד שנתיים על פי עסקה טלפונית שנעשתה לפני שנה.
ברצוני לציין, שאף פעם מתחילת השימוש שלי בשירותי החברה, לא הסכמתי לשום התחייבות מסוג זה, ובטח לא הייתה שום עסקה טלפונית לפני שנה כפי שנציגה של החברה טוענת.
הנציגה סירבה להציג בפניי את הקלטת השיחה בה אני נשמעת מסכימה לתנאי העסקה וכמובן אין לי שום מסמך המעיד על כך. נאמר לי ע"י הנציגה – "יש לי מספיק דברים להתעסק איתם, אז לא מתכוונת לחפש לך הקלטות, אם בא לך – תחפשי לבד".
לגבי החיוב, הוא מתבצע כל חודש, והשאלה שלי, העם אני יכולה לבטל חיובים עתידיים דרך חברת אשראי או האם יש דרך חוקית אחרת שאוכל לסיים את קשר עם החברה הזו?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 5/2/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 10:38:59 |
| שלום רב מרינה,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן ירצה בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, ואולם אם בהסכם ההתקשרות צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה על הצרכן לשלמו.
מכאן, שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות ולאחריו לשקול את המשך צעדיך. | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:28 |
אשר רוני |
 | | מחבר: | אשר רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:28:48 |
| רכשתי כרטיס טיסה ומלון מסוכנות מונה טורס נודע לי היום שחב התעופה פשטה רגל האם סוכנות הנסיעות אמורה לדאוג לטיסה חלופית אם לא מה עליי לעשות האם אני אמור לקבל כסף חזרה אגב הטיסה ביום שני שבוע הבא
תודה | |
|
|
|
| 5/2/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 10:33:14 |
| שלום רב אשר,
האם פנית אל הסוכנות דרכה ביצעת את העסקה? אם לאו, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל החברה עמה בוצעה העסקה. | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:43 |
אנני קפלן |
 | | מחבר: | אנני קפלן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:43:55 |
| | מה עושים במצב בו חברת התעופה דרכה הזמנתי כרטיסים הודיעה על פשיטת רגל? אין מענה טלפוני, לא הודיעו אישית במייל שהטיסה התבטלה. למי לפנות? ניתן לקבל החזר? | |
|
|
|
| 5/2/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 10:13:43 |
| שלום וברכה אנני,
יש לעקוב אחר התפתחות הליך הפירוק של החברה. אין זה מן הנמנע כי צרכני חברת התעופה שנכנסה להליכי פירוק יעמדו מול שוקת שבורה. | |
|
|
|
| 5/2/2019 10:24 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 10:24:27 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. אם שילמת בכרטיס אשראי בתשלומים, אז לפחות תודיע לחברת האשראי שיבטלו את התשלומים העתידיים. | |
|
|
|
| 4/2/2019 19:46 |
|
 | | מחבר: | (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 19:46:05 |
| היי,
קניתי מוצר ברשת ספורט דרך כרטיס מועדון חבר נטען,ולאחר שהגעתי הביתה ראיתי שהמוצר פגום. רציתי להחזיר אבל בגלל שהוא נקנה דרך כרטיס חבר, נאמר לי שאני יכולה לקבל זיכוי רק לחנות שבה קניתי. אני יודעת שהכרטיס לא נחשב כרטיס אשראי אלא גיפט קארד ולכן לא מגיע זיכוי כספי, אך כרטיס חבר תקף בהרבה חנויות, ואם הייתי יודעת כבר בחנות שהמוצר פגום לא הייתי קונה אותו ומשתמשת בכסף שבכרטיס כדי לקנות בחנות אחרת. יש דרך לקבל זיכוי לכל הרשתות של מועדון חבר? | |
|
|
|
| 5/2/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 10:01:11 |
| שלום רב,
יש לעיין בתנאים הקבועים בתקנון של החברה. | |
|
|
|
| 4/2/2019 18:26 |
נגה |
 | | מחבר: | נגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 18:26:29 |
| רכשתי מאיקאה כמה מוצרים. הודיעו לי להמתין בבית להגעת המתקינים מ- 8.00 עד 14.00.
נסיונות חוזרים לברר באיקאה טווח זמן מצומצם יותר- לא אפשרי.
גם ערב לפני- המתקין לא עונה. לדברי נציגי איקאה- יודיע לי בבוקר ההתקנה.
האם חוקי?
| |
|
|
|
| 5/2/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:53:27 |
| שלום רב נגה,
עקרונית, על פי סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
מכאן, שלעמדת המועצה לצרכנות, טווח השעות לתיאום צריך שיהיה שעתיים כגון: 8:00-10:00 | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:00 |
דוניס |
 | | מחבר: | דוניס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:00:45 |
| שלום,
בחודש אוקטובר רכשתי כרטיס רב-קו חופשי שנתי סטודנט של חברת אגד.
כרגע אני מעוניינת לבטל את החוזה כי אני לא משתמשת בזה יותר.
התקשרתי לחברת אגד והם טענו שאין מה לעשות וביטול הכרטיס עד 30 יום אחרי רכישת הכרטיס.
מה אפשר לעשות? כרגע יש לי 900 ש"ח שהם יגבו ממני ואני לא משתמשת בכרטיס. | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:11 |
דוניס |
 | |
|
| 3/2/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 13:42:35 |
| שלום רב דוניס,
ככלל, הסכמים יש לקיים על כן, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם קמה לך זכות לבטל. | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:49 |
דוניס |
 | |
|
| 4/2/2019 21:30 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 21:30:05 |
| | האם ניתן להחזיר תיקים / מזוודות ולקבל החסר כספי? | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:38:05 |
| שלום רב עדי,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות.
במקרה המתואר, המוצר המדובר לא מופיע ברשימה, עם זאת, יש לבדוק מה המדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 4/2/2019 17:52 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 17:52:25 |
| | האם שביתה בלתי חוקית של מאבטחים בשדה התעופה פוטרת את חברת התעופה מפיצוי על ביטול טיסה | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:06:02 |
| יהודה שלום רב,
על פי הוראות הדין, חברת התעופה לא תפצה נוסע בגין ביטול טיסתו במקרים הללו:
(ה) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;
(2) הטיסה בוטלה בשל שביתה או השבתה מוגנות;
(3) הטיסה בוטלה כדי להימנע מחילול שבת או חג.
מן הלאו ניתן ללמוד על ההן, היה ומדובר בשביתה בלתי מוגנת, על פניו, תחויב חברת התעופה בפיצוי. | |
|
|
|
| 4/2/2019 17:52 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 17:52:25 |
| | האם שביתה בלתי חוקית של מאבטחים בשדה התעופה פוטרת את חברת התעופה מפיצוי על ביטול טיסה | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:05:09 |
| יהודה שלום רב,
על פי הוראות הדין, חברת התעופה לא תפצה נוסע בגין ביטול טיסתו במקרים הללו:
(ה) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות;
(2) הטיסה בוטלה בשל שביתה או השבתה מוגנות;
(3) הטיסה בוטלה כדי להימנע מחילול שבת או חג.
מן הלאו ניתן ללמוד על ההן, היה ומדובר בשביתה בלתי מוגנת, על פניו, תחויב חברת התעופה בפיצוי. | |
|
|
|
| 4/2/2019 17:18 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 17:18:50 |
| שלום וברכה,
אני מתאמנת באתר ספורט הנ"ל מזה כ3 שנים. האתר מאפשר כניסה פעמיים ביום, כאשר בשעות הצהריים הכניסה היא לקהל הרחב ובבוקר רק ל"ספורטאים".
במהלך השנים נהגתי לרכוש כרטיסיה המאפשרת מספר כניסות לאתר במחיר מוזל, בכוונה לממש אותה בשעות הבוקר בהן אני מתאמנת.
לפני כשבוע וחצי הודיע העסק שכעת תתאפשר כניסה בשעות הבוקר רק באמצעות רכישת מנוי.
כתוצאה מכך, אין לי דרך לממש את הכרטיסייה שרכשתי זה מכבר ומכילה עוד מספר כניסות. אציין כי העסק הציע להמיר את "הכסף" שנותר בכרטיסיה לקניית מנוי (כמובן בתוספת תשלום מצידי).
אשמח לדעת האם הדבר חוקי?
תודה רבה
אפרת | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:02:45 |
| אפרת שלום רב,
בית העסק רשאי לשנות את תנאי הכניסה והשימוש במתקניו, מחד, אך היה וצרכן ביצע רכישה טרם השינוי, ובהתסתך על התנאים לפני ששונו, על בית העסק לבצע השבה שכן, לכאורה מדובר בהטעיה מהותית לגבי אופי קבלת השירות. | |
|
|
|
| 3/2/2019 12:10 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 12:10:27 |
| קניתי נגן MP3 ובתוך תקופת האחריות הוא הפסיק לעבוד. פניתי לחנות בה קניתי ומסרתי לתיקון בתאריך 9/1 ועדיין לא קיבלתי חזרה. האם זה תקין? ועל מי האחריות על החנות או על החברה? ומה זכויותיי.
תודה גדולה מראש | |
|
|
|
| 3/2/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 14:30:38 |
| שלום רב יוסי,
מה עלות המוצר?
במידה שעלותו עולה על 150 ש"ח הרי שעל בית העסק למסור לך תעודת אחריות מטעם היבואן/יצרן, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). במסגרת האחריות, שנת האחריות תוכל לפנות בכל בעיה שנוצרת בגין המוצר ועל היבואן/יצרן לתת שירות בחינם במשך שנה.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 3/2/2019 18:21 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 18:21:20 |
| עלות המוצר יותר מ-150 ש"ח אבל כמדומני לא קיבלתי תעודת אחריות והקבלה היא משמשת כתעודת אחריות. יש מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 4/2/2019 17:04 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 17:04:28 |
| עלות המוצר יותר מ-150 ש"ח אבל כמדומני לא קיבלתי תעודת אחריות והקבלה היא משמשת כתעודת אחריות. יש מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:01:17 |
| יוסי שלום רב,
עליך לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מוטלת עליו החובה לבצע תיקון בתוך שבועיים, והיה והוא אינו מצליח לתקן את המוצר, עליו לספק לך מוצר חדש ותקין.
במקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 4/2/2019 16:46 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 16:46:47 |
| שלום
רציתי בבקשה לברר, לפני כשבוע סגרתי עם חברה הנותנת שירות החזרי מס לשכירים על טיפול בתיק שלי. הטיפול עדיין לא החל מאחר וטרם שלחתי את כל המסמכים.ביינתיים חוייבתי על דמי טיפול. 5 שעות בלבד לאחר שחתמתי על ייפוי הכח פניתי בבקשה לבטל את העסקה מאחר ואני לא שלמה איתה כלל. פניתי בכתב ובשיחה טלפונית. עד כה לא קיבלתי מענה. האם חוק ביטול עסקה תקף במקרה זה?
תודה | |
|
|
|
| 5/2/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 09:00:04 |
| עדי שלום רב,
האם העסקה התבצעה בטלפון?
היה והתשובה חיובית, את רשאית לבטלה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכבת ולציין כי מדובר בעסקת מכר מרחוק, ועל כן הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות את ביטול העסקה, כל עוד לא הוחל במתן השירות. | |
|
|
|
| 4/2/2019 20:20 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 20:20:02 |
| | רוצה לבטל עיסקה של תנועת הליכוד ואין מענה באותו מקום התקשרתי לחברת האשראי אבל הם אומרים שהם לא יכולים לבטל רק להתקשר לעסק ולבטל אבל לא עונים יותר מחודשיים התקשרתי לבנק אז הם מפנים אותי לחברת האשראי אז כול אחד שולח אותי מפה לשם ואף אחד לא עוזר לי לבטל את העיסקה הזו | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:58:44 |
| סיגל שלום רב,
באיזו עסקה מדובר?
תנועת הליכוד אינה מהווה בית עסק, ועל כן התקשרות עמה לכאורה, אינה מהווה "עסקה צרכנית" ועל כן חוק הגנת הצרכן לא יחול על התקשרות שכזו. | |
|
|
|
| 4/2/2019 16:20 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 16:20:35 |
| | שלום רוצה לבטל עיסקה של תנועת הליכוד ואין מענה בכלל בטלפון התקשרי לחברת האשראי אמרו לי לפנות לעסק בו עשיתי את העיסקה אבל אין מענה גם לא הצגתי את כרטיס האשראי אלה דרך טל גם הבנק מתנער מיכולתו לעזור לי איך אפשר לעזור לי לבטל עיסקה שאני לא רוצה ובכלל אין מענה | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:58:29 |
| סיגל שלום רב,
באיזו עסקה מדובר?
תנועת הליכוד אינה מהווה בית עסק, ועל כן התקשרות עמה לכאורה, אינה מהווה "עסקה צרכנית" ועל כן חוק הגנת הצרכן לא יחול על התקשרות שכזו. | |
|
|
|
| 28/1/2019 14:43 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/01/2019 | | שעה: | 14:43:26 |
| שלום רב,
באוגוסט 2016 רכשתי מחברת תכשיטים יוקרתית שעון יד מדגם ריימונד וייל בסכום של 4500 ש"ח. כבר בחודשים הראשונים לאחר שנקנה התגלו בעיות טכניות בשעון כגון: עצירה של השעון לפני תום 48 שעות, נגשתי מס' פעמים לסניף ובכל פעם מילאו והעשירו אותי בהתמלאות שונות ובהבטחות שזה לא יקרה שוב.
ב8/2017 (כשנה מיום הרכישה) השעון שבק חיים! כאמור, התבקשתי על ידי החברה לשלוח את השעון להסתכלות במעבדה לא אכביר במילים על עוגמת הנפש,הנסיעות, הטלפונים, והזמן שנדרש ממני להשקיע במשא ומתן המתסכל עמם, על מסכת ההתנהלות והטיפול הלוקה בחסר של המעבדה וצוות השירות שלהם. אציין, כי השעון שכב במעבדה יותר מחודש ימים, בתקופה זו נאלצתי לשהות ללא שעון שרכשתי במיטב כספי. לא טרחו לחזור אליי ולעדכן את משך זמן הבדיקה. רק לאחר שהפצרתי והגעתי למנכ"ל החברה טרחו לחזור אליי ולציין כי נדרש להחליף חלק פנימי בשעון שמאלץ להחליף את חלקי המנגנון. כמובן, שהחלטה זו לא הניחה את דעתי שכן מדובר בשעון יקר שבקושי חלפה שנה מיום קנייתו ובסכום לא מבוטל, בקשתי את כספי בחזרה. לאחר דין ודברים ממושך שלקח כחודשיים מיום כניסת השעון למעבדה - קבלתי מהמנכ"ל תשובה שהם מוכנים לתת זיכוי בלבד לרכוש מוצר אחר בחברתכם. לצערי הרב מאוד, לא נותרו בי הכוחות לשאת את עוגמת הנפש וההתנהלות הלוקה בחסר של חברתכם ולקחתי את ההצעה.
שמורות תכתובות וקבלות
2. ב 9/2018 בעלי הגיע לסניף של החברה למשש את הזיכוי הכספי בסך 4500 לכבוד יום הולדתי. הפריט היחידי שהייתי זקוקה לו הוא שעון יד. נאלצנו להגדיל את התקציב שתוכנן לרכישת שעון ובחרנו בשעון של חברת CARTIER .
כאמור, חברת קרטייה הנה חברת שעונים יוקרתית, בינלאומית, ייחודית באיכות המתכות, המנגנון והזכוכית של השעונים הללו הנם מסוג קריסטל ספיר. מדובר, בשעונים ברמה עולמית יוצאת דופן.
בעלי האמין שהוא רוכש עבורי ממיטב כספנו שעון שתוכנן להיות "ממש לכל החיים". לכאורה החברה דאגה להביא דגם שהיה באחת החניות באזור ת"א, נאלצו להוסיף עוד כסף מלבד ה4500 שח שכבר שולמו על השעון התקול. הוספנו עוד 9000 שח נוספים. כלומר 13,500 בסך הכל. השעון הגיע לסניף והיה כולו מלא בשריטות, לכאורה נראה כי ענדנו אותו ואף היה בשימוש.
לא הסכמנו לקבלו ובקשנו לבטל את העסקה. מנהלת סניף הסכימה עם טענתנו והתעקשה שמעתה היא תדאג לנו אישית ושתדאג להביא מסניף נוסף שלהם את אותו הדגם, אך חדש.
לימים, מסבר שלכאורה רכשנו בסופו של דבר את אותו השעון הראשון (המשומש) שרק עבר חידוש וליטוש.
3. אציין כי מספר הפעמים שעדנתי את השעון בחודשיים אלו מגיע אולי לכ-10 ענידות. מדובר בשעון יקר ומסיבות אישיות שלי בחרתי לענוד אותו אך ורק באירועים מיוחדים. מיותר לציין, כי גם כאשר ענדתי אותו התנהגתי עמו באחריות ובשמירה קפדנית עליו. אוסיף ואומר, כי בכל התקופה (הקצרה, כחודשיים) שהשעון היה ברשותי, הקפדתי לאחסן אותו בקופסתו המקורית בתוך ארון התכשיטים שלי. לצערי, ב12/2018 כחודשיים מיום רכישת השעון - בעודי עונדת את השעון אני מבחינה בכך כי הזכוכית נסדקת.
במיידי, צלצלתי לסניף שממנו נרכש והודעתי על קרות המקרה. כאמור, הגעתי עם התכשיט לסניף ושוב החל "מחול השדים" מולם. בתאריך 29.12.18 השעון נמסר לחנות לשליחה למעבדה. ביקשתי לשוחח עם מנהלת החנות שביצעה את המכירה לבעלי, לא נעניתי.
מנהלת המעבדה חזרה אליי וטענה כי השעון חווה מכה חזקה מאוד ונדרש להחליף זכוכית. עוד ציינה בשיחה כי, זכוכית אינה במסגרת האחריות ועליי לשאת בתשלום של כ- 700-1000 שח על החלפת זכוכית.
מיותר לציין, כי חשתי זעזוע למשמע אוזניי. על קביעה מזלזלת זו, על הטלת האשמה והאחריות המלאה עליי כלקוחה. על התנערות כחברה, על כך שברגע המכירה להבטיח ולציין הבטחות שאינן ברות כיסוי. עוד אציין, כי בשבוע שבו השעון הגיע למעבדה, התנהלו מולם שיחות שונות,התשובות והמענה מכם היה מזלזל, לקוני ושאינו מגלה אף רצון לקואופרטיביות.
מיותר לציין כי סירבתי מכל וכול להחלטה מטעמם על תיקון השעון ובקשתי לאלתר לקבל את מיטב כספי בחזרה. בקרות האירוע ובשבוע ההתנהלות מול המעבדה, ביקשנו לקבל את דוח המעבדה למייל האישי שלי עד היום 17.1.19 הדוח לא נשלח. רק בשבוע שעבר טרחו לשלוח אותו.
ביקשתי לקבל לחזקתי את השעון עד היום לא קיבלתי אותו לחזקתי. מבחינתם, הציעו לשלוח את השעון להסתכלות במעבדה בהולנד - סירבתי בכל תוקף שהשעון בעל ערך כספי כה יקר יעבור "ידיים" נוספות.
נכון להיום, פריט יקר ערך ששייך לי נמצא עדיין בבעלותם, אני ללא שעון. פניתי לחברה במייל בנוסח זה וביקשתי לקבל את כספי המלא בחזרה. עד היום לכתיבת הודעה זו לא נעניתי מהחברה.
אודה לייעוץ מכם, מה עליי לעשות? אני מבינה שמקרה שכזה עליי לפנות לבית משפט שכן מדובר: במידה כנד מילה, פגם במוצר והטעיה.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 28/1/2019 16:21 |
טלי |
 | |
|
| 29/1/2019 09:15 |
טלי |
 | |
|
| 29/1/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/01/2019 | | שעה: | 10:14:57 |
| טלי שלום רב,
הנושא מעט מורכב בכדי לדון בו במסגרת הפורום, אך בכל מקרה, העובדות די מדברות בעד עצמן.
העיכובים הרבים והעובדה כי עדיין אין באפרותך להנות מהמוצר בהחלט יכולים להקים זכות לביטול העסקה כולה עקב הפרת הסכם הרכישה.
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, בצירוף כל מסמך רלוונטי על מתנ שננסה לסייע. | |
|
|
|
| 29/1/2019 11:16 |
טלי |
 | |
|
| 4/2/2019 16:18 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 16:18:57 |
| שלום,
הגשתי פנייה מס 617818 , בית העסק לא מגיב לפנייה פתחתי אצלכם פנייה. אני מעוניינת לפנות לבית משפט לתביעות קטנות, האם להמתין שתפנו לבית העסק ? ואז להגיש תביעה?
אשמח להדרכתכם
תודה | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:56:27 |
| טלי שלום רב,
את כמובן רשאית לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות.
הפנייה למועצה נועדה למנוע את הגשת התביעה ולהוות ניסין נוסף להגיע להסכמות עם בית העסק.
היה ואת חשה כי פנייה מטעם המועצה לא תועיל, את כאמור, יכולה להגיש תביעה.
חשוב לציין כי מרגע שהוגשה תביעה המועצה מנועה מלעסוק בנושא. | |
|
|
|
| 4/2/2019 15:47 |
עוז |
 | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 15:47:25 |
| קניתי מנורה לפני חודשיים ושבועיים,
במעמד הקנייה אמרו לי שהמנורה תגיע תוך גג חודשיים, לאחר חודשיים אמרו לי שכמה ימים היא תגיע היא כבר בנמל ומאז כל פעם שאני מתקשר, הם עונים לי את אותה תשובה , שממש היום או מחר המנורה תגיע.. את כל הכסף הם כבר קיבלו, השאלה שלי אם יש לי אפשרות לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:55:03 |
| עוז שלום רב,
היה ומדובר בהזמנת מנורה מתוך קטלוג בית העסק ולא בייצור מיוחדת על פי מידות או דרישות יחודיות, אתה בהחלט רשאי לבטל את העסקה.
על פי תקנות ביטול עסקה רשאי צרכן לבטל עסקה למוצר שעדיין לא סופק, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 4/2/2019 14:56 |
מרגריטה |
 | | מחבר: | מרגריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 14:56:08 |
| | שלום , שלום, טופלתי אצל רופא שיניים בסיום הטיפול נאמר לי סכום של 900 שח שאכן שילמתי . לאחר יומיים מתקשר הרופא ומודיע לי שעלי לשלם לו עוד 1200 שח על טיפול נוסף שנעשה לי ללא בקשתי או ידיעתי כלל ומחיב אותי לשלם . לאחר שיחה עם הרופא נאמר לי שלא הבנתי אותו נכון . חייבת לציין שלא קיבלתי הצעת מחיר או ראיתי מחירון, האם ההליך הזה חוקי בכלל? ועלי לשלם לו את הסכום? | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:52:42 |
| מרגריטה שלום רב,
על פניו, התנהלות הרופא אינה תקינה ואינה תואמת את הוראות הדין.
על עוסק להציג לצרכן את המחיר הכולל והשלם של העסקה, ואין הוא רשאי לשנות באופן חד צדדי את התנאים לאחר שהסתיימה העסקה כולה. | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:55 |
אורנה עמיאל |
 | | מחבר: | אורנה עמיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:55:22 |
| | תיאמו איתי הובלה של מכונת בין 8:00-12:00 ולא הגיעו בטענה שיש להם עיכוב. ויגיעו בין 17:00-18:00 הבנתי שלפי חוק הגנת הצרכן אני זכאית לפיצוי. האם אני יכולה לדרוש מחברת ההובלות 600 ש"ח פיצוי | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:51:30 |
| אורנה שלום רב,
היה והתיאום התבצע לאחר ה 1.2.2019, את בבהחלט רשאית לדרוש פיצוי בסך של 600 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין כי בעקבות כניסת התיקון להוראות הסעיף, יחולו הוראותיו גם על הובלה ועל כן עליהם לפצות אותך בהתאם. | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:51 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:51:49 |
| שלום רב
באמצע חודש דצמבר עשיתי מנוי לחדר כושר. עקב בעיה רפואית שהתגלתה לאחרונה אני לא יכול להתאמן ולכן החלטתי לבטל את המנוי לאחר שביקשתי להקפיאו ונאמר לי שלא ניתן ובנוסף אישור רפואי מרופא משפחה על הבעיה הרפואית שלי לא תופס ע"פ טענת חדר הכושר.
היום הגשתי מכתב במייל על רצוני לבטל את המנוי.
אבקש לדעת מה ההחזר המגיע לי על פי חוק?
תחילת מנוי 11.12.2018
בקשת ביטול 4.2.2019
סכום העסקה 2644 שח | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:49:50 |
| אופיר שלום רב,
היה והאישור מרופא המשפחה אינו מהווה סתירת הצהרת הבריאות אשר מסרת בעת ההתקשרות, וביטול העסקה מהווה חרטה, דמי הביטול יהיו בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן ויעמדו על סך של 25% מהעלות השנתית הכוללת.
כלומר, סך של 661 ש"ח. | |
|
|
|
| 4/2/2019 12:45 |
יאנה |
 | | מחבר: | יאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 12:45:51 |
| שלום
אני מתגוררת בבית פרטי.
נכון להיום אני מחוברת לצובר מרכזי של חברת גז.
אני מעוניינת להתנתק ולהתחבר לבלוני גז.
מהן הזכויות? איך עושים זאת?
בחברת פז גז טוענים שאני מחוברת לצובר מרכזי לכן לא ניתן להתחבר לבלוני גז. ישנם שכנים שמחוברים לבלונים וחוץ מזה זה בית קרקע.
מה עליי לעשות.
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/2/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 08:47:36 |
| יאנה שלום רב,
את רשאית בהחלט לעבור לבלוני גז אך עליך להתקשר עם חברת גז אחרת (ולא החברה אשר מספקת לך גז כיום).
ישל פנות לכל חברה מתחרה ולבקש מהם הצעת מחיר בגין בלונים, ניתוק מחיבור לצובר וחיבור מערכת אוטונומית. | |
|
|
|
|