| 10/2/2019 11:47 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:47:30 |
| | שלום למועצה, לפני זמן מה סבתא של בעלי קנתה לי מתנה בחנות תכשיטים שאיננה חלק מרשת. בזמנו בחנות לא הסכימו לתת החזר כספי מכיוון שלטענתם רק לסבתא יש זכות לקבל החזר ואני יכולה לקבל רק זיכוי או החלפה במקום. בחרתי לקחת זיכוי. היום כשביקשתי לברר על כמה הזיכוי עומד (לא מצויין בפתק) במטרה לממשו, הם טוענים כי רק הרוכשת המקורית (הסבתא) יכולה להשתמש בזיכוי, הם לא מוכנים להגיד מה שוויו וכמובן לא לממש לי אותו. האם הדבר חוקי? איך ניתן להשתמש בזיכוי בלי נוכחותה של סבתא? | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:56:07 |
| דניאל שלום רב,
על פניו, בית העסק מצפר את הוראות הדין בעניין.
סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן קובע כדלקמן:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:....
....
....
...
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו.
כלומר, מרגע שהזיכוי ניתן לך, לא רשאי העוסק להגביל את תוקפו או להתנות את מימושו בכל מקרה. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:05 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:05:41 |
| בחנות רימו אותי ומכרו לי במקום חמאה מוצר שלא חמאה אמיתית. אמרו לי חמאה הולנדית. באתי הביתה וראיתי שזו לא חמאה. היה רשום על אריזה. איך אפשר להעניש את החנות?
| |
|
|
|
| 10/2/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:13:33 |
| אנה שלום רב,
יש קושי לבטל את העסקה אול דרוש פיצוי בגין ההטעיה, שכן מדובר בהטעיה בעל פה.
היה ואין בידך הוכחה למה שנרמא על ידי נציג העוסק, יהיה קושי לבסס את טענת ההטעיה.
בכל מקרה, גם במקרה של הטעי,ה החוק מאפשר את ביטול העסקה והשבת הכספים ואינו קובע פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:50:53 |
| הרשות להגנת הצרכן יכולה לנקוט בצעדים נגד העסק אבל הנושא לא נראה "כבד" מספיק בכדי שהם יטפלו בו. שיקול שלהם אם לטפל. את יכולה לפנות אליהם ולציין מדוע לדעתך המוצר הוא לא חמאה.
את יכולה לפרסם בקבוצות את שם העסק אבל אז את יכולה להיות חשופה לתביעה/ות ותצטרכי להוכיח את טענתך. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:31 |
סרור אוסנת |
 | |
|
| 10/2/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:49:36 |
| אוסנת שלום רב,
התשובה חיובית.
סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן קובע כי תוקפו של זיכוי יהיה שנתיים לפחות מיום שהונפק.
היה ובית העסק קיים, פעיל, ואין מדובר בבית עסק המצוי בקשיים או שעבר בליך כינוס נכסים, עליו לכבד את הזיכוי. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:42 |
סרור אוסנת |
 | | מחבר: | סרור אוסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:42:16 |
| | האם זיכוי מתאריך 7/5/2017 עדיין בתוקף | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:49:21 |
| אוסנת שלום רב,
התשובה חיובית.
היה ובית העסק קיים, פעיל, ואין מדובר בבית עסק המצוי בקשיים או שעבר בליך כינוס נכסים, עליו לכבד את הזיכוי. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:31 |
סרור אוסנת |
 | |
|
| 10/2/2019 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:47:22 |
| אוסנת שלום רב,
התשובה חיובית.
|
|
|
| 10/2/2019 11:17 |
נתי אביב |
 | | מחבר: | נתי אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:17:55 |
| שלום רב,
באוקטובר האחרון רכשנו דרך אתר בא לי גם,חבילת נופש הכוללת טיסות העברות ומלון לברלין לתאריכים 22-25 למרץ 2019 , ספקית החופשה הינה חברת "בסט טורס" . הטיסה שלנו בוטלה עקב פשיטת רגל של חברת התעופה . פניתי לבסט טורס בבקשה לזיכוי \ מתן טיסות חלופיות\ חופשת שוות ערך לסכום ששילמנו שהוא 4000 שקלים.
חברת בסט טורס הודעה לי שהיא מוכנה לזכות אותי על סכום של 367 אירו בלבד שזה מה ששולם למלון לטענתם ולגבי הטיסות היא לא מוכנה לעשות כלום בטענה שאני מוזמן לתבוע את חברת התעופה. ביקשתי מחברת בסט טורס לבטל את העיסקה בגלל שאנחנו מעל 21 יום ממועד מימוש החבילה בגלל שלא מוכנה לספק לי חופשה\ טיסות חלופיות הם מסרבים בתוקף למרות שבאתר שלהם רשום מדיניות ביטולים של 25 דולר לאדם לחופשות באירופה מעל 21 יום ממועד החופשה | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:45:53 |
| נתי שלום רב,
על פניו, אתה זכאי לקבלת החזר או לכל הפחות לביטול העסקה בהתאם לתנאים המנויים באתר החברה, שכן ההתקשרות שלך הנה עם סוכנות הנסיעות ולא עם חברת התעופה.
על כן, לכאורה, ישנה הפרת הסכם מצד בית העסק.
ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה (אך עלי לציין כי העומסים כבדים ביותר דבר היוצר עיכוב בטיפול) או לחלופין, פתחוה בפניך הדרך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:10 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:10:10 |
| בוקר טוב.
שלחתי לכם בקשה לתלונה ואין שום מענה טלפוני אצלכם. אשמח שתחזרו
מספר פנייה611782 | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:43:06 |
| יצחק שלום רב,
ישנה תקלה במערכת הטלפונית של המועצה והיא בטיפול אך כרגע הטלפונים עדיין אינם תקינים.
העברתי לאחראי על התחום את פנייתך וביקשתי כי יעדכן אותך באמצעות המייל בכל התפתחות. | |
|
|
|
| 6/2/2019 10:49 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2019 | | שעה: | 10:49:12 |
| שלום,
אני מבקשת לדעת אם חוק הטכנאים חל גם על קבלני בניין ושיפוצים בתקופת שנת הבדק לדירה חדשה. למשל, מתקיני אינטרקום, צבעים, אנשי בדק מטעם הקבלן ושאר מבצעי תיקונים.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 7/2/2019 11:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 11:18:48 |
| שלום רב הדס,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל;
(ד) לשם בדיקות תקופתיות במיתקני גז ביתיים;
(ה)2 לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;
| |
|
|
|
| 10/2/2019 11:08 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:08:39 |
| | תודה רבה. אני מבינה מכך שהקבלן אם כך אחראי לאי הגעת הטכנאי ועל כן ניתן להגיש תביעה לפיצוי. אם אני שוכרת את הדירה האם יש לי זכות כלשהי לתבוע את הקבלן על אי הגעה? אין לי שום הסכם עם הקבלן ישירות אלא עם בעל הדירה אבל מתאמים איתי ביקורים כל הזמן ולא מגיעים והרסו לי כבר ימים שלמים על כלום. זה קרה לפחות 10 פעמים עד עכשיו. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:32:03 |
| הדס שלום רב,
אומנם הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן אינן חלות, אך עדיין יש לצרכן את הזכות לתבוע בגין כל נזק מוכח שנגרם לו עקב התנהלות רשלנית של העוסק, וזאת בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
דרישת הפיצוי בהתאם לדיני הנזיקין דורשת כי תוצג הוכחה לנזקים שנגרמו עקב ההתמנה (אובדן ימי עבודה, וכו') וכי הטענה תהיה לרשלנות.
היה ובית העסק לא ייעתר לבקשה לפיצוי, פתוחה בפני הצרכן האופציה לפנות לבית המשפט לבתיעות קטנות על מנת לממש זכויותיו. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:06 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:06:04 |
| | שלום, ביום רביעי קנינו במאפייה ליד הבית עוגה כס 50 ש״ח שלעניות דעתנו הייתה לא טרייה. משכך, ביום חמישי החזרנו את העוגה ולאחר שהמוכר עשה קצת שרירים הוא הסכים לקבל את העוגה. יום למחרת אבא שלי הגיע לקנות משהו נוסף ונאמר לו שלא מגיע לו לא כסף חזרה ולא עוגה אחרת. זה לאחר שהם לקחו את העוגה ולא נתנו תמורה חזרה עבורה. אשמח לסעיף חוק רלוונטי . | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:29:00 |
| נטע שלום רב,
טענתכם הנה טענה להפרת הסכם והטעיה.
הביטול התבצע עקב הטעיה, לכאורה , לגבי טיב המוצר, ועל כן, משבוצעה הטעיה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, בכל הנוגע לטיב המוצר, מחויב העוסק לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את כספו או לספק לו מוצר תקין. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:42 |
סוזנה |
 | |
|
| 10/2/2019 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:23:14 |
| סוזנה שלום רב
פנייתך נפתחה מחדש והועברה לאחראית על התחום.
עקב תקלה במערכת הטלפונית של המועצה יש קושי ביצירת קשר עם צרכנים, ועל כן יתכן עיכוב במענה.
בכל מקרה, אעביר פנייתך לאחראית ואבקש כי תשלח לך במייל היה וישנה התקדמות. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:36 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:36:35 |
| נניח שאני רוצה לקנות אוזניות מרשת כלשהי. ברשת יש מספר רב של מוצרי חשמל וכתוצאה מכך קיימת חלוקה לקטגוריות מוצרים.
במהלך השיחה עם אחד הסניפים של הרשת נאמר לי שלא ניתן לרכוש אוזניות בעזרת כרטיס הנחה של 30% משום שאוזניות נמצאות בקטגוריה "מחשוב וסלולר" כשאת הקטגוריה הזאת ספציפית הכרטיס הנחה לא מכסה. הדבר נבדק גם בתקנון של כרטיס ההנחה אל מול הרשת והתנאי הזה אכן קיים בתקנון.
בבדיקה שערכתי באתר הרשת ניתן למצוא את כל האוזניות שיש בחברה תחת הקטגוריה "טלוויזיה וסטריאו" ולא תחת הקטגוריה "מחשוב וסלולר".
יש רק שני זוגות אוזניות שנמצאות במקביל בשתי הקטגוריות(גם "בטלווזיה וסטריאו" וגם ב"אביזרים נלווים לסלולר")
1.כיצד קובעים איזה מוצר שייך לאיזו מחלקה?
2.האם הגיוני שבאתר ובחנות הפיזית כל מוצר יסווג לקטגוריה אחרת?
3 האם האפשרי שבאתר זוג אוזניות יהיו בשתי קטגוריות במקביל?
4.והאם אני זכאי לקנות את האוזניות בהנחה (אלה שנמצאות בשתי הקטגוריות בפרט ואלה שנמצאות רק ב"טלווזיה וסטריאו")? | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:20:13 |
| אסף שלום רב,
סיווג המוצרים אינו מוסדר בדין וכפוף להחלטת בית העסק ולשיקול דעתו.
אך היה וניתן להוכיח כי ישנו מוצר המסווג חתחת המוצרים הכלולים בהנחה, יש לבקש מבית העסק כי יציג לך מוצר זה, ויאפשר לך לרכוש אותו בהתאם לסיווגו בפרסום. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:56 |
שי טולדנו |
 | | מחבר: | שי טולדנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:56:57 |
| בתאריך 04/02/19 הזמנתי טיסה ליום חמישי ה-14/02/19 מחברת איסתא.
שני חברים נוספים הזמינו את אותה טיסה בדיוק לאותם תאריכים ושעות יום קודם לכן מחברת תיירות ישראלית.
העסקאות נעשו במכר מרחוק באמצעות האינטרנט.
בתאריך 06/02/14 כיומיים למחרת ההזמנה ו-8 ימים לפני מועד הספקת השירות החלטנו אני וחבריי לבטל את הטיסה ולהזמין טיסה בשעות שונות עקב אילוצים כאלה ואחרים.
קראנו היטב את לשון החוק והבנו שיש צורך לקזז את יום המנוחה (שבת) ואז לספור עד שבעה ימים לפני מועד הטיסה בו אנחנו זכאים לבטל את העסקה בתשלום של 5% או 100 ש"ח (הנמוך מביניהם). חבריי פנו לחברה שלהם במקביל לשיחת הטלפון שלי (יום רביעי 11:20) בבוקר וקיבלו אישור לביטול ואכן שילמו 5%.
חברת איסתא סירבה לבטל את העסקה שלי ומחייבת אות במחיר ביטול מלא של העסקה.
החוק שותק לגבי הגדרת הימים והאם מתייחסים לשעת מתן השירות ומאיזה שעה לאיזה שעה נחשב יום עסקים, כמו כן אין הסבר על האם היום בו ניתן השירות נחשב כמו גם יום ההזמנה.
אשמח לתשובה האם הגיוני שחברה אחת מסכימה לבטל וחברה אחרת מסרבת, והאם זה חוקי לסרב לבקשתי לבטל את העסקה או שמה החברה הפרה את חוק הגנת הצרכן בעניין זה.
| |
|
|
|
| 10/2/2019 11:11 |
שי טולדנו- זמנים לביטול טיסה |
 | | מחבר: | שי טולדנו- זמנים לביטול טיסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:11:34 |
| | אני רואה שאנשים מעליי קיבלו מענה, יכול להיות שהשאלה שלי התפספסה? :-( | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:11:39 |
| שי שלום רב,
על פניו מתיאורך קמה לך זכות ביטול.
חוק הפרשנות קובע כדלקמן:
10. (א) מקום שנקבעה תקופה קצובה במספר ימים או שבועות מיום פלוני, אותו יום לא יבוא במנין.
כלומר, במניין הימים לא יבוא מועד הטיסה, או לחלופין, לא יבוא במניין הימים מועד הביטול.
כאשר מועדים נקבעים בימים, אין להתייחס לשעת הביטול או לשעת הטיסה, שכן כאמור, המועדים מנויים בימים שלמים ועל כן, כל עוד הביטול התבצע במסגרת התאריכים המותרים בדין, על בית העסק לכבד את בקשת הביטול.
יש להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את הביטול בהתאם להוראות הדין, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:17 |
שי טולדנו |
 | | מחבר: | שי טולדנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:17:39 |
| תודה רבה, פניה בכתב הועברה לחברה אך זאתי טרם התייחסה וספק אם תתייחס עד למועד הטיסה.
בכל מקרה אעביר פניה נוספת על סמך ההתייעצות עמכם.
תודה רבה על המענה המהיר :-) | |
|
|
|
| 7/2/2019 13:59 |
הלה |
 | | מחבר: | הלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 13:59:15 |
| שלום,
אני אובדת עצות וזקוקה לעזרה משפטית בדחיפות בנוגע לעניין הבא:
בדצמבר 2018 הזמנתי כרטיסי טיסה של חברת התעופה "גרמניה איירליינס" דרך סוכן נסיעות ישראלי ובנוסף רכשתי ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה. האמנתי שעל ידי ביצוע עסקה עם סוכן מנוסה ורכישת ביטוח אני מוגנת ביותר ולא היה אכפת לי לשלם יותר. הכרטיסים מיועדים לחודש אוגוסט 2019 ושילמתי עבורם בכרטיס אשראי ב 10 תשלומים. לפני חודש נודע לי דרך התקשורת כי טיסה שאמורה היתה לצאת מישראל בוטלה עקב קשיים כלכליים של החברה שנמצאת על סף פשיטת רגל. נבהלתי מאוד ומיד יצרתי קשר עם הסוכן לבירור על מנת שאדע אם כדאי לי להפעיל את ביטוח ביטול הטיסה אשר רכשתי. הסוכן התייחס לזה בביטול ואמר שלאחר בירור של אחראי התעופה שלהם אין שום בעיה ושהכל ממשיך כרגיל. ההרגשה שנתן לי היא שאני לא מבינה ושהלחץ שלי הוא לא במקום, סמכתי על תשובתו והמשכתי עם ההזמנה מבלי להפעיל את ביטוח הביטול.
שלשום הודיעה חברת התעופה על פשיטת רגל וכל טיסותיה מבוטלות, כמו כן ביטוח ביטול הטיסה שרכשתי אינו תופס כבר כיוון שאינו כולל פשיטת רגל.
שוב פניתי לסוכן הפעם בהיסטריה מוצדקת וביקשתי תשובות. במשך יומיים לא קיבלתי שום תשובה רק נאמר שהנושא בבדיקה. בינתיים פניתי לחברת האשראי לברר את זכויותי בנוגע לביטול עסקה. נפתחה דרך חברת האשראי בקשה לביטול עקב "כשל תמורה" אך נאמר שזה כרגע בתהליך בירור יחד עם עוד הרבה אנשים שהגישו בקשה לביטול תשלומים לסוכני נסיעות ושלא מבטיחים שבסוף התהליך הכסף ישאר אצלי.
בינתיים חזר אלי הסוכן וזוהי תשובתו: לא מגיע לי שום החזר על העסקה שכבר בוצעה שהיא בסכום של כ 7000 ש"ח, הוא לא חייב לי שום דבר מבחינה משפטית אך אם ארצה לבצע אצלו הזמנה חדשה הוא יזכה אותי ב 500 דולר והדגיש שגם את זה הוא לא חייב.
נכון לעכשיו לא קיבלתי את ההצעה וביטול העסקה באשראי עדיין בתהליך.
מלבד זאת עלי לקבל החלטה מה לעשות עם שירותים נוספים שכבר הזמנתי בחו"ל באופן עצמאי כמו לינה ורכב ועל חלקם אין החזר ביטול.
אני אובדת עיצות מה הדבר הנכון לעשות ומהן זכויותי. האם יש לי סיכוי כלשהו שהחוק לטובתי בנוגע לביטול באשראי? קשה לי כלכלית לבצע הזמנה חדשה אם לא אקבל לבסוף את ההחזר מהאשראי.
מהם החובות של סוכן הנסיעות כלפי והאם הוא צודק שאמר כי משפטית הוא לא חייב לי דבר? | |
|
|
|
| 7/2/2019 14:12 |
הלה |
 | | מחבר: | הלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 14:12:27 |
| יש לציין שחברת האשראי אמרה כי מכיוון שמדובר בכרטיסי טיסה בלבד ללא שירותים נוספים כמו מלון היא רשאית להמשיך בבקשה לביטול עסקה.
האם זה אומר שיש עוד סיכוי שהעסקה אכן תבוטל ושהחוק לצידי? | |
|
|
|
| 10/2/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 09:34:45 |
| שלום ר,ב
מבחינת הוראות הדין במקרה זה, הזכות להחזר ולדרכי הפעולה הנם כלדקמן:
1. צרכנים שרכשו כרטיסי טיסה ישירות מחברת התעופה – עליכם לפנות בהקדם לחברת כרטיסי האשראי באמצעותה בצעתם את העסקה ולדרוש לבטל את העסקה בשל כשל תמורה.
2. צרכנים שרכשו כרטיסי טיסה מסוכן נסיעות – עליכם לפנות בהקדם לסוכנות הנסיעות שבאמצעותה בצעתם את העסקה ולדרוש טיסה חלופית, או השבת התמורה. חשוב לדעת שחברת התעופה "גרמניה איירליינס" רשומה ביאט"א (ארגון התעופה העולמי) שבו קיים מנגנון להגנה על סוכני הנסיעות, ובמקרים של קריסה ניתן יהיה להקפיא את העברת הכספים לחברת התעופה ולהשיב את הכסף לסוכני הנסיעות.
3. רכשתם ביטוח נסיעות? - פנו לחברת הביטוח ובדקו האם הפוליסה שלכם מכסה מקרה של קריסת חברת הביטוח.
את פועלת בהתאם להוראות, ויש להמתין להחלטת חברת האשראי, וכן לפנות גם לחברת הביטוח. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:52 |
הלה |
 | | מחבר: | הלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:52:18 |
| סוכן הנסיעות סירב להשיב את התמורה עבור העסקה שכבר בוצעה ורק הציע זיכוי כספי על הזמנה חדשה שגם במקרה זה עלי להוסיף אלפי שקלים נוספים.
הוא גם טוען שבדק את כל האפשרויות ואין לו ביטוח או הגנה מארגון התעופה העולמי.
האם חברת האשראי רשאית לעצור את המשך התשלומים גם אם הוגש ערעור מצד הסוכן? מה קורה במקרה זה? מה אומר החוק? | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:08:11 |
| כאמור, אין הוראת חוק חד משמעית.
במקרה של רכישה של הטיסה עצמה, ובמקרה בו עדיין לא ירדו מלוא התשלומםי, מחויבת חברת האשראי לעצור את התשלומםי התעתידיים.
אך במקרה בו התשלום התבצע כתשלום כולל עבור חבילה שלמה, יהיה קושי לעצור את התשלומים אלא בתנאים מסוימים ובהתאם להחלטת חברות האשראי.
על הסוכן מוטלת החובה להעביר לכם הוכחה לפיה העביר את מלוא התשלום בגין הטיסה, וגם במקרה זה הדבר אינו פוטר אותו בהכרח מחובתו על פי ההסכם ויתכן ותקום לכם עילת תביעה כנגדו.
| |
|
|
|
| 10/2/2019 10:03 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:03:37 |
| הי.
רציתי לשאול אם אוכל לקבל פיצוי בהתאם לחוק הגנת הצרכן סעיף 18 ד'1.
עשיתי הזמנה של מצרכי מזון באתר של רשת גדולה. שעות קבלת המשלוח הינן: 20:00-22:00. השליח הגיע אלי בשעה 00:30(12 וחצי בלילה). נאלצתי לחכות עד לשעה בכלל לא סבירה. האם אוכל לקבל פיצוי הולם? בשירות לקוחות אישרו לי פיצוי של 30 שקלים..שזה מגוחך.
תודה
שרית | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:45:10 |
| שרית שלום רב,
על פי הוראות הדין, לצרכן תקום הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק אך ורק בחלוף 3 שעות מהשעה האחרונה שנקבעה, כלומר, רק לאחר השעה 01:00 בלילה.
על כן, הפיצוי היחיד הוא פיצוי באמצעות דיני הנזיקין, הכפוף להוכחת נזק שנגרם עקב האיחור. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:47 |
שרית |
 | |
|
| 10/2/2019 11:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:02:16 |
| שרית שלום רב,
על פי הוראות הדין, לצרכן תקום הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק אך ורק בחלוף 3 שעות מהשעה האחרונה שנקבעה, כלומר, רק לאחר השעה 01:00 בלילה.
על כן, הפיצוי היחיד הוא פיצוי באמצעות דיני הנזיקין, הכפוף להוכחת נזק שנגרם עקב האיחור. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:35 |
לורן פרץ |
 | | מחבר: | לורן פרץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:35:07 |
| שלום רב,
ברצוני להתייעץ לפני הגשת תביעת לבימ"ש לתביעות קטנות.
הזמנתי מגרפיקאית שיש לה עסק למיתוג חתונה היא שלחה לי סקיצות של ההזמנה לפני ואישרתי אותם הסקיצות היו מאוד יפות אך בפועל כשהגיעו ההזמנות לא היה תואם בשום צורה את הסקיצה איכות ירודה הצבעים בכלל לא כמו שבסקיצה בקיצור הטעייה של ממש.
שאלתי היא כזו קודם האם מגיע לי החזר כספי למרות שכבר הדפיסה את כל ההזמנות ?
שאלה נוספת האם כדאי לשוחח איתה לפני פנייתי לערכאות משפטיות.
בברכה,
לורן פרץ | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:58:55 |
| לורן שלום רב,
ראשית מזל טוב.
לעניין ההתקשרות עם המעצבת:
טענתך היא להפרת הסכם ההתקשרות לפיה הובטח מוצר באיכות מסוימת אך התקבל מוצר באיכות פחותה.
היה וניתן בקלות להוכיח את ההפרה ואת אי התאמת המוצר לסקיצות, הרי דרך המלך היא פנייה בכתב לעוסקת ולדרישה לבצע את התיקונים הדרושים על מתנ לקיים את ההסכמות ולהתאים את המוצר לסקיצות שהובטחו.
היה ואין באפרות העוסקת לקיים את ההסכם, והיה ומדובר בהפרה מהותית של ההסכם, אז תקום הזכות לקבלת החזר.
הזכות לקבלת ההחזר כמו גם שיעורו יקבעו על ידי בית המשפט בהתחשב בסוג ההפרה ובמשמעותה. | |
|
|
|
| 6/2/2019 08:50 |
Don |
 | | מחבר: | Don (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2019 | | שעה: | 08:50:01 |
| שלום רב,
לפני כשלוש שנים רכשתי דירה מקבלן, ובמקביל הוצע לי להתקין מערכת שאיבה מרכזית בהנחה (ההצעה לא מטעם הקבלן אלא על ידי הספק עצמו, כמבצע לרוכשי הדירה מהקבלן).
לאחרונה נכנסתי לדירה וביקשתי לתאם התקנה. בעקבות ביטולים חוזרים ונשנים מצידם, כולל אי-הגעה במועד שהם עצמם קבעו וללא כל הודעה על אי-הגעה, החלטתי לבטל את ההזמנה (המערכת לא הותקנה ולא סופקה, לדברי בית העסק בוצעה הכנת תשתית כלשהי בלבד).
בתגובה לבקשתי לבטל נעניתי שהדבר בלתי-אפשרי, מכיוון שזו הזמנה ישנה.
לשיטתי, אין מניעה מביטול, שכן המערכת לא סופקה לי כלל (את הכסף כבר לקחו לפני שלוש שנים).
מה אומרים החוק והמועצה לצרכנות על מקרה כזה? האם באמת "אי אפשר לבטל"? | |
|
|
|
| 7/2/2019 10:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 10:59:20 |
| שלום רב,
כיצד בוצעה העסקה?
(טלפונית או פנים אל פנים?)
האם מדובר במוצר קטלוגי או שנלקחו מידות ספציפיות לצורך הזמנת המערכת?
| |
|
|
|
| 7/2/2019 22:59 |
Don |
 | | מחבר: | Don (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 22:59:06 |
| העסקה בוצעה טלפונית ובמייל, ביוזמת הספק (כאמור, הציע הנחה לרוכשים מהקבלן).
מדובר במוצר קטלוגי שיש להתקינו בבית הלקוח בהתאם למפרט הבית. כפי שציינתי, המערכת עדיין לא הותקנה אצלי, ורק בוצעה הכנה ראשונית למערכת עוד בשלב בניית הדירה (לא יודע אם בוצע על ידי הקבלן או על ידי הספק עצמו).
בנוסף, גיליתי שהחוק אומר שעל בית העסק למסור מידע ברור לגבי אופן ביטול העסקה על גבי טופס ההזמנה, במסגרת התקשורת איתו ובאתר האינטרנט אם יש לו. הספק לא מסר בשום שלב שום פרט לגבי אופן ודרך ביטול העסקה, וכעת טוען שאי אפשר לבטל כי "זו עסקה ישנה" וכי "הסוכנים כבר קיבלו את העמלות שלהם" (ציטוטים מדוייקים). | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:04:47 |
| על כן, בהתחשב באמור לעיל, יש להעביר לבית העסק דרישה לביטול העסקה, בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשר ביטול עסקת מכר מרחוק, כל עוד לא סופק המוצר ובוודאי כל עוד לא סופק טופס גילוי נאות כדין, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש לציין בפני העוסק כי אי השבת הכספים בהתאם להוראות הדין, חושפת אותו לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:15:58 |
| למה לשלם דמי ביטול? מחוק הגנת הצרכן:
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב...עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם; | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:49:48 |
| על מנת שתקום הזכות לביטול ללא דמי ביטול יש צורך בהוכחה כי הופר החוזה.
על כן, ועל מתנ למנוע ויכוחים ועיכובים מיותרים, כאשר בית העסק מתעקש על ביצוע העסקה, לפנות לביטול עקב חרטה, תמורת דמי ביטול מינימאלים ובכך להמנע מהעלאת טענות עובדיות שונות לגבי מחויבויות העוסק בהתאם להסכם הרכישה. | |
|
|
|
| 9/2/2019 20:01 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2019 | | שעה: | 20:01:17 |
| שלום,
לקוח מדד שעון, נפל לו מהיד ונפגם כך שלא ניתן למכור אותו. האם אני יכול לדרוש תשלום על המוצר? | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:37:40 |
| יקיר שלום רב,
לצערי, המועצה אינה יכולה לייעץ לבתי עסק עקב חשש לניגוד עניינים.
| |
|
|
|
| 10/2/2019 10:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:48:04 |
| | כמובן. הוא יכול לטעון את הטענות שלו. או שתסכימו ביניכם או ששופט יפסוק אם תחליט לתבוע. | |
|
|
|
| 10/2/2019 09:38 |
לירן |
 | | מחבר: | לירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 09:38:19 |
| בסד
בני היה בגן חדש לניסיון של כמה ימים. הגננת טענה שהוא חולה ולא יגיע. לנו יש אישור מרופא שהיה בריא. בנתיים החלטתנו שהבן לא מתאים. הגננת מאיימת לתביעה על סך שנה שלמה . זוהי סחיטה נכון
? | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:41:22 |
| לירן שלום ר,ב
ההגדרה שלך אינה מדויקת (בלשון המעטה) על מתנ לבחון את האפשרות לביטול העסקה יש לבחון את הסכם ההתקשרות, והאם הוא מציין דמי ביטול או תנאי ביטול מסוימים.
היה ואין התייחסות בהסכם, או שלא נחתם הסכם בכתב, בית העסק אינו רשאי לגבות תשלום בגין הביטול, אלא לחייב רק עבור התקופה בה הילד היה רשום לגן. | |
|
|
|
| 9/2/2019 21:44 |
אוריה |
 | | מחבר: | אוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2019 | | שעה: | 21:44:39 |
| | חדר כושר שלי נסגר בעקבות הצפה הייתי שילמתי מראש לשנה . וכרגע אין מענה אני מנסה לקחת את הכסף חזרה . איך אין מענה . חדר כושר אנדרגרואנד נאות אפקה. איך אני מברר את הפרטים של החדר כושר אם אין לי קבלה ?? ומחזיר לעצמי את הכסף ? | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:38:57 |
| אוריה שלום רב,
היה והתשלום מתבצע באשראי, יש לבחון מול חברת האשראי לאיזה עוסק מועברים הכספים ולנסות לעצור את התשלומים העתידיים עקב כשלון תמורה. | |
|
|
|
| 8/2/2019 12:29 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2019 | | שעה: | 12:29:28 |
| שלום רב
הזמנתי מטבח מחברת מטבחים לפני כ8 חודשים לדירה מקבלן שתאריך כניסה הוא דצמבר 2019 שלמתי מקדמה 9000₪
עדיין לא נעשו מדידות בדירה והעבודה על המטבח טרם החלה
אני רוצה לבטל את המטבח ולקחת את הסטנדרט שהקבלן נותן לנו ולשדרג יותר מאוחר
מה עלי לעשות ומה אומר החוק בנושא
| |
|
|
|
| 10/2/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:35:35 |
| דניאל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה לרכיש תמוצר בהזמנה מיוחדת כל עוד לא הוחל בייצור, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם.
יש לבחון את הסכם ההתקשרות והאם במסגרתו נרכשו שירותים נוספים נלווים אשר אינם ניתנים לביטול, כגון שירותי עיצוב ותכנון, וכו'.
כמו כן, יש להעביר את בקשת הביטול בהתאם להוראות הדין בכתב לבית העסק ולבקש את ההחזר בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשתכם. | |
|
|
|
|