| 10/2/2019 22:14 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 22:14:19 |
| לילה טוב
אני מנוי בסלקום ומידי פעם היו לי חיובים שגויים, התקשרתי אליהם ולאחר שבזבזתי יום שלם בשיחות עם נציגים הם זיכו אותי והתנצלו על חיוב יתר.
עכשיו שמתי לב שהם חיבו אותי על ספק התקשרתי אליהם והתלוננתי שאין לי ספק דרכם הספק שלי בבזק, והם אמרו לי שיקח להם כמה ימים לשמוע את כל השיחות שלי, היום הם חזרו אלי שהם לא שמעו את השיחה שאני מבטל אז הם ממשיכים לגבות והם לא מחזירים לי על החודשים הקודמים, למרות שאין להם תיעוד שאני מצטרף לשירות....
רציתי לשאול האם אפשר לבטל את חיובי האשראי?
והאם אפשר לתבוע אותם על גניבת הכספים?
יצויין שאין זו הגניבה הראשונה שלהם, ואני גם לא הראשון (בשיחה עם חברים התבבר שכמעט לכל אחד שמנוי או היה מנוי בסלקום חייבו אותו חיובי יתר עד ששם לב והתקשר לבטל)
תודה רבה והמשך לילה טוב | |
|
|
|
| 11/2/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 09:07:27 |
| אבי שלום רב,
היה ובעבר קיבלת את הספק מסלקום ורק לאחר מכן עברת לבזק, נטל ההוכחה כי העסקה עם סלקום בוטלה - מוטל עליך.
היה ויש לך מסמך כלשהו המעיד על ביטול, או לחלופין, זכור לך תאריך הביטול באמצעות הטלפון, אתה רשאי לדרוש מבית העסק כי יעביר לך הקלטה של שיחה שהתנהלה בינכם לצורך ביטול העסקה.
היה ואין לך מסמך כלשהו המעגן את העובדה שביטלת את השירות כאמור, יהיה קשה לדרוש החזר בנסיבות אלו.
במקרה בו מעולם לא קיבלת מסלקום שירות של ספק, והחיוב הופיע לפתע, הרי שנטל ההוכחה מוטל על בית העסק ועליהם מוטלת החובה להציג לך ראיות לכך שהתקשרת איתם ללצורך קבלת השירות הנ"ל. | |
|
|
|
| 11/2/2019 13:39 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:39:33 |
| | היה לי קו בסלקום אך ספק מעולם לא היה לי אצלם... | |
|
|
|
| 12/2/2019 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 08:26:09 |
| בנסיבות אלו, עליהם להציג לך הסכם או הקלטת שיחה כלשהי המבססת את החיוב.
בהעדר הקלטת שיחה או הסכם התקשרות בעניין, על בית העסק להשיב את מלוא הכספים. | |
|
|
|
| 10/2/2019 12:57 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 12:57:24 |
| שלום רב
רכשתי לפני 8 חודשים קורקינט חשמלי, מאז רכשיתו הכלי סבל מתקלות רבות כולל החלפה של כידון קדמי שנשבר. החברה תיקנה את הכלי בכל פעם אך הוא לא חזר להיות כמו שהיה. בשבוע שעבר נוספה תקלה חמורה והגלגל האחרוי נתקע, כשניגשתי לחנות מנהל החנות סירב לקחת אחריות על התקלה והאשים אותי שהתקלה קרתה בגללי. אמר שעשיתי תאונה, קפצתי ממדרכות ובגלל זה קרתה התקלה. פניתי לשירות הלקוחות של הרשת והם הפנו אותי בחזרה לסניף. בסניף אומרים לי שלא יתקנו לי את הקורקינט על חשבונם ואני אאלץ לשלם על התיקון. אני רוצה לשאול מה עלי לעשות כדי לפתוח מולם בתהליכים? ובנוסף אני רוצה להחזיר להם את הקורקינט כי לדעתי הוא לא בטוח לרכיבה, אשמח לקבל כל מידע בנושא.
תודה | |
|
|
|
| 10/2/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 13:45:14 |
| צחי שלום רב,
על פי הוראות הדין, על בית העסק מוטלת החובה לתקן כל קלקול או פגם במוצר משך השנה הראשונה, וזאת בהתאם לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
אף על פי כן, היה והטענה היא לקלקול שנגרם עקב נזק חיצוני, רשאי העוסק לסרב ולתקן את המוצר שכן נזקים חיצוניים אינם כלולים באחריות.
על מתנ להתמודד עם הטענה, יש לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי לגבי אופי הנזק, וממה הוא נגרם.
היה ותהיה בידך חוות דעת שכזו, יש לנפות בכתב לבית העסק, לציין את מכלול התקלות, וכן את הסיבה להיווצרות התקלה האחרונה ולציין כי עליו להחליף את המוצר בחדש ותקין עקב פגמים חוזרים ונשנים. | |
|
|
|
| 11/2/2019 19:33 |
צחי ב |
 | |
|
| 11/2/2019 19:33 |
צחי ב |
 | |
|
| 11/2/2019 12:02 |
אלון חובב |
 | | מחבר: | אלון חובב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 12:02:40 |
| שלום,
ב3.10.2018 - רכשתי מנוי שנתי לחדר הכושר "מטי" בירושלים.
ב 26.12.2018 - ביקשתי לבטל את המינוי - כאשר נאמר לי שיש "הוספה" של חודש מראש על ביטול.
על המנוי שילמתי סכום כולל של 2340 ש"ח (במקום 3200, מחיר רגיל -דרך לעקוף את החוק?)
גם לאחר הודעה על חודש ביטול, עדיין לא עבר שליש מהתקופה (מדבור על 3 חודשים ושלושה שבועות, כולל החודש נוסף לאחר ביטול).
לפי מיטב הבנתי, הייתי צריך לשלם 25 אחוז מהתמורה - שהם 585 שקלים.
בפועל שילמתי קרוב לאלף ש"ח.
האם אני טועה ?
תודה מראש,
אלון
| |
|
|
|
| 11/2/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:45:52 |
| שלום רב אלון,
בעניין זה ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות , בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 11/2/2019 11:18 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 11:18:29 |
| שלום רב,
מאחר שהמענה הטלפוני שלכם אינו תקין אשמח לבדוק את מצב התלונה אשר הוגשה על ידי בפורום זה.
מספר הפניה היא 616837 והיא הוגשה בתאריך 21.1.19
בבירור מצב תלונה באתר האינטרנט רשום "פנייתך התקבלה", אשמח לדעת איפה זה עומד כי כרגע גם המוצר אשר רכשתי וגם הכסף נמצאים בידי החנות..
תודה ושבוע טוב
אמיר | |
|
|
|
| 11/2/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:40:21 |
| שלום רב אמיר,
אכן ביום 21.1.19 הגשת את התלונה.
ביום 24.1.19 פנייתך נקלטה במערכת והועברה לאחראי בתחום, על כן, אני, מציעה כי תתאזר בסבלנות וכשיהיה מה לעדכן אותך אתה תעודכן.
| |
|
|
|
| 11/2/2019 10:36 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 10:36:59 |
| שלום רב,
באתר אינטרנט של חברת מוצרי חשמל, פורסמה טלויזיה 65 אינץ' במחיר 1096, רכשתי את הטלויזיה, לאחר מכן החברה ביטלה את ההזמנה שלי בטענה שהמחיר שפורסם הינו טעות שלהם והמחיר הוא 10096.
יש לציין שקיבלתי קבלה למייל על סכום 1096.
האם מותר להם לבטל את העסקה או שעליהם לספק את המוצר כפי שהוזמן במחיר שהוזמן?
תודה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:35:22 |
| שלום רב שי,
עקרונית, על בית עסק חל איסור להטעות צרכנים בכל הנוגע למחיר, אך לעיתים, אם הטעות נעשתה בתום לב וללא כוונה להטעות, דרישה לקבלת מוצר בסכום שהוא נמוך משמעותית מערכו ולעיתים אף מעלותו לבית העסק, אינה הוגנת ויכולה להיחשב אף כעשיית עושר שלא במשפט.
על כן, יש לבחון את סבירות המחיר, את תקופת הפרסום (כמה זמן עד שהפרסום הוסר) ונסיבות נוספות שיכולות להעיד האם הטעות נעשתה בתום לב, או בכוונה להטעות צרכנים
| |
|
|
|
| 10/2/2019 17:39 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 17:39:52 |
|
היי, לפני הגשת תלונה רוצה לברר מולכם האם כדי. נרשמתי לקורס אנגלית . היו שלושה שלבים בקורס, שלב ראשון סיימתי, שלב שני הם לא יעדו להגיד תאריך מדויק של תחילת הקורס. לאחר חודש שחיכיתי לתחילת שלב השני רשמתי להם מאייל שאני לא מעוניינת להמשיך מסיבות אישיות, והם החזירו מאייל שהקורס מתחיל בתאריך מסוים ואני חייבת להמשיך. האם יש לי זכות לקבל החזר כספי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 11/2/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:52:46 |
| ילנה שלום רב,
התשובה לשאלה תלויה בכמה דברים:
ראשית, מה צוין בהסכם ההתקשרות?
האם ישנה התייחסות לביטול העסקה או ביטול חלק מהקורסים?
שנית, האם בית העסק מאפשר רכישה של הקורס השני או השלישי באופן נפרד או שהקורסים הללו נמכרים כיחידה אחת בלבד?
בנוסף, האם בהסכם ההתקשרות מצוין תאריך ההתחלה של הקורס השני ? | |
|
|
|
| 11/2/2019 10:07 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 10:07:30 |
| בהסכם צוין שאין החזר כספי. צוין תאריך תחילת הקורס השני 18.12.18
הקורס לא התחיל ב18.12, שלחתי מייל כדי לדעת מתי תחילת הקורס, הם רשמו שהקורס מתחיל ב11.01, הם ייצרו קשר איתי כדי לזמן לקורס לפני תחילת הלימודים באופן רשמי.. הקורס לא התחיל גם ב11.01.19. בתאריך 9.01 רשמתי שאני רוצה לבטל את הקורס וקיבלתי מייל שהקורס מתחיל ב18.01 ואין אפשרות לבטל/לקבל אחזר כספי.
הקורסים ניתן לרכוש בנפרד, לכל קורס יש מחיר משלו.
תודה | |
|
|
|
| 11/2/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:32:59 |
| ילנה שלום ,
בנסיבות אלו, מומלץ לפנות לבית העסק בכתב בשנית, ולציין כי מדובר לכאורה בהפרת הסכם ההתקשרות בכל הנוגע למועד פתיחת הקורס, דבר המהווה לכאורה הפרה מהותית של ההסכם.
הפרה כאמור, מקימה לצרכן את הזכות לבטל את העסקה, ומכיון שמדובר בעסקאות נפרדות, הרי שאין מניעה לאשר את ביטולה בנסיבות אלו, שכן ההפרה ושינוי תאריך הפתיחה תביא להפרה צפויה גם בכל הנוגע לקורס השלישי ולמועד פתיחתו.
במקביל לפנייה בכתב את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 09:36 |
אנדה |
 | | מחבר: | אנדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 09:36:05 |
| | בשנה האחרונה אנו מקבלים טלפונים בשעות היום והערב מאזרחים אשר מחפשים מישהי בשם עירית, עם הזמן והשיחות החוזרות נודע לי כי היא עובדת בחברת ביטוח גדולה וכי מספר הטלפון הביתי שלנו הוא זה שנמסר ללקוחותיה. היום קיבלתי גם צילום מסך של חתימת המייל שלה בו מופיע מספר הטלפון שלנו. מיותר לציין כי מכל מתקשר בעבר ביקשתי למסור כי זהו המספר הפרטי שלנו וכי היא מתבקשת לשנות את חתימת המייל שלה. אך ללא הועיל. כיצד יש לפעול לקבלת פיצוי? | |
|
|
|
| 11/2/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:30:59 |
| שלום רב,
מדובר בעילה שאינה נוגעת ישירות לדיני הגנת הצרכן אלא נוגעת לדיני נזיקין.
יש לפנות לחברת הביטוח שבה עובדת הגב' ולדרוש את שינוי המספר ולציין כי היה ולא יתבצעו הפעולות הדרושות להפסקת ההטרדה, חושפת עצמה החברה והעובדת לתביעה בגין הנזקים שנגרמים לכם עקב ההתנהלות.
| |
|
|
|
| 9/2/2019 16:33 |
Hen |
 | | מחבר: | Hen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2019 | | שעה: | 16:33:01 |
| | כיצד ניתן להעביר הלאה מידע על משפיענות רשת שממליצות לכאורה על מוצרים בצורה אותנטית בזמן שהן מקבלות תשלום על זה ולא מציינות גילוי נאות? | |
|
|
|
| 11/2/2019 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 13:00:55 |
| שלום רב חן,
בעניין זה אולי תנסי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה. | |
|
|
|
| 9/2/2019 11:26 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/02/2019 | | שעה: | 11:26:17 |
| שלום רב,
לפני זמן מה ביקשתי להתנתק משירותי הטלוויזיה של אחת מהספקיות המובילות ברשת. נציגת השירות עמה שוחחתי אישרה לי שהניתוק בוצע, החזרתי את הציוד לשליח מטעם החברה וקיבלתי אישור על כך בעותק קשיח ובמייל.
עם זאת, החברה המשיכה לשלוח אליי הודעות SMS המזהירות אותי כי עליי להחזיר את הציוד שכביכול היה ברשותי ואיימו כי במידה ולא אעשה כן חשבוני יחויב. שוחחתי עם הנציגה שוב, הסברתי לה שהציוד כבר הוחזר, והיא הרגיעה אותי שכנראה מדובר בתקלה במערכת ושאין לי מה לדאוג. הודעות ה-SMS המשיכו להישלח (סך הכול 5 במספר) עד שלבסוף חשבוני חויב בסכום של כמה מאות שקלים. לאחר שיחה נוספת עם הנציגה חשבוני זוכה והודעות ה-SMS נפסקו.
האם יש לי עילת תביעה לפי חוק הספאם נוכח העבודה כי המשכתי לקבל הודעות מהספק על אף שהשלמתי את הליך ההתנתקות מהספק?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 12:49:39 |
| שלום רב אילן,
עקרונית, סעיף 30א לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשס"ח–2008 אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען.
ראה מידע מפורט בנושא באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
על כן, במקרה המתואר לכאורה לא מדובר במשלוח פרסומת מסחרית. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:36 |
גל ל |
 | | מחבר: | גל ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:36:58 |
| ברצוני לדעת היכן הפנייה עומדת מספר פניה 615802
האם אני צריכה להגיש תביעה? או שדרכם אני מקבלת את ההחזר הכספי?
ומהו בעצם השירות שלכם? במה אתם יכולים לעזור
אשמח לקבל את התשובות תודה רבהה!!! והמשך יום טוב!!!! | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:52:53 |
| גל שלום רב,
תלונתך הועברה לאחראית על התחום.
אכן תלונתך מעלה חשש להטעיה לגבי הזכאות לתעודת בסיום הקורס, וכן לגבי המשמעות של סיום הקורס בבית העסק.
חשוב לציין כי הטעיה שכזו, לא בהכרח תזכה את הצרכן בהחזר כספי מלא, אך בהחלט יש לה משמעויות כספיות.
אבקש מהאחראית כי תעדכן אותך בכל התפתחות (ישנו עומס כבד על המועצה ועל כן הטיפול מתעכב מעט) ובכל מקרה ננסה לראות כיצד ניתן לסייע, ללא פנייה לבתי משפט. | |
|
|
|
| 11/2/2019 11:51 |
גל ל |
 | | מחבר: | גל ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 11:51:45 |
| היי תודה רבה על תשובתך
תראי, בגלל שהרבה מוסדות מנסים שהתלמידים ילמדו אצלהם ולא אצל מוסדות אחרים הם אמרו לי את השקר הזה בשביל שאני כן אלמד אצלהם ולא במקום אחר. הובטח לי תעודה ממשרד התמת וגם בשיחה מוקלטת! אני כן אדרוש את ההחזר הכספי המלא
כי החלטתי ללמוד אצלהם רק בגלל התעודה וזו האמת
אשמח שיצרו איתי קשר טלפונית 0556662983
בנוסף,בתקופה החורף המורה סיימה את השיעורים 40 דק 30 דק לפני הזמן וואף אחת לא העירה להנהלה על כך התלמידות רק התלוננו בינהם. אני הלכתי לאחראית וסיפרתי לה ואמרתי לה שלא תאמר את שמי כי שלא יגרום למורה להתנהג אלי אחרת
בשיעור הבא שהגעתי אחת התלמידות ניגשה אל המורה ואמרה לה בקול "יש לי סידורים אני יכולה לצאת מוקדם? והמורה ענתה לה בחיוב כן את יכולה לצאת אבל גל נשארת עד 20:30 כל הכיתה היתה בהלם וכולם ידעו במה מדובר!! המורה הלבינה את פניי ברבים! ולכן אני אדרוש את כל ההחזר הכספי
נפגעתי קשות ולא הגעתי 4 שיעורים לאחר מכן ההנהלה התקשרו לשאול למה אני לא מגיע והם הזמינו אותי לבית הספר הם הציעו לי שיעורים בחינם ולא הסכמתי היתי נורא מובכת שלכל הכיתה לא אכפת ורק אני זאת שהערתי על זה ו
אני לא יודעת איך להגיש תביעות לא מבינה בדברים האלה אני שילמתי מהפיקדון את כל הכסף שהיה לי ועוד הוספתי! אין לי עזרה מאף אחד
אשמח לתשובתכם בנושא. . | |
|
|
|
| 7/2/2019 12:58 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 12:58:08 |
| | ב18.1 רכשתי דרך סוכנות נסיעות דיל של טיסה+מלון+העברות. הטיסה היא של חברת התעופה גרמניה. לפני מספר ימים חברה זו הודיעה על פשיטת רגל. הסוכנות מתנערת מהאחריות וטוענת שאין באפשרותה לעשות שום דבר. בנוסף לכך חברת האשראי גם כן טוענת שזה לא באחריותם ועל כן מעבירים אותי בחזרה אל הסוכנות. מה עלי לעשות במצב כזה? האם מחויבותה של הסוכנות היא למצוא לי פתרון/להחזיר לי את הכסף? | |
|
|
|
| 7/2/2019 13:11 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 13:11:51 |
| | ראיתי בתגובות אחרות שנאמר לעיין בהסכם ההתקשרות. למה בדיוק הכוונה? איך אני משיגה את ההסכם הנ"ל. | |
|
|
|
| 7/2/2019 13:11 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 13:11:55 |
| | ראיתי בתגובות אחרות שנאמר לעיין בהסכם ההתקשרות. למה בדיוק הכוונה? איך אני משיגה את ההסכם הנ"ל. | |
|
|
|
| 10/2/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 08:59:24 |
| שלי שלום רב,
עליכם לפנות בהקדם לסוכנות הנסיעות שבאמצעותה בצעתם את העסקה ולדרוש טיסה חלופית, או השבת התמורה. חשוב לדעת שחברת התעופה "גרמניה איירליינס" רשומה ביאט"א (ארגון התעופה העולמי) שבו קיים מנגנון להגנה על סוכני הנסיעות, ובמקרים של קריסה ניתן יהיה להקפיא את העברת הכספים לחברת התעופה ולהשיב את הכסף לסוכני הנסיעות.
על כן, טענת בית העסק לפיה לא יוכלו להשיב את הכספים הנה בעייתית, הן מבחינת הדין הצרכני והן בהתאם לדיני החוזים. | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:12 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:12:59 |
| | היי. פניתי אל הסוכנות מספר פעמים והם לא מוכנים לספק שום פיצוי/טיסה חלופית/החזר כספי בטענה שהכספים הועברו כבר לחברת התעופה. בנוסף כאשר אני מבקשת חשבונית תמכור על מנת לדעת כמה עלתה הטיסה ולנסות לבקש החזר מחברת האשראי הם טוענים שאין אופציה כזאת וגם לא מביאים לי אף אסמכתא שהכסף אכן הועבר כבר לחברת התעופה. מה עלי לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 10/2/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 11:21:44 |
| יש להעביר את הדרישה לחברת הנסיעות בכתב, ולדרוש את קבלת האסמכתאות, תוך את מציינת כי ביקשת בעבר כי יועברו לך מסמכים אשר יתמכו ויבססו את טענתם לגבי עלות הכספים שהועברו לחברה שפשטה את הרגל.
לאחר תיעוד מלא בכתב, וכן פנייה לחברת האשראי, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע.
| |
|
|
|
| 11/2/2019 11:25 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 11:25:44 |
| | היי, עשיתי מה שאמרתם ואכן שלחתי מייל גם לסוכנות וגם לאתר שממנו רכשתי את החבילה בו אני מבקשת שוב את האסמכתא שהכסף שלי הועבר לחברת תעופה וחשבונית תמכור ושוב גם לזה אינני מקבלת שום מענה. האם מייל שנשלח תופס כבקשה בכתב? ובאיזה הליך כדאי להמשיך כרגע? האם יש ציטוט של חוק בנוגע לכך שאותו אוכל גם להראות להם? | |
|
|
|
| 5/2/2019 18:45 |
תומר סיון |
 | | מחבר: | תומר סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/02/2019 | | שעה: | 18:45:01 |
| שלום,
רכשתי לפני כשבוע 3 ארגזי בירה מויקטורי. נשארו לי שני ארגזים סגורים שלא נעשה בהם שימוש ואני מעוניין להחזיר אותם חזרה לסופר, אך כשהתקשרתי לויקטורי בבקשה להחזיר הבקבוקים הם טענו כי לא ניתן להחזיר מוצרים אלכוהוליים. עברתי על התקנון של ויקטורי והם טוענים כי מדיניות החזרת מוצר וביטול עסקה היא בכפוף לחוק הגנת השכר וחוק הגנת המכר, אך מעבר לכך הם לא ציינו דבר.
האם ויקטורי באמת צודקים ואני לא יכול להחזיר את ארגזי הבירה? | |
|
|
|
| 7/2/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 09:55:26 |
| תומר שלום רב,
הוראות הדין בעניין ביטול עסקה אוסרות על קבלת מוצרי מזון ומשקה לאחר שהוצאו מבית העסק וזאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
מוצרי מזון ומשקה אף מוחרגים במפורש בתקנות, על כן, לכאורה, אין הפרה של הדין בפעולות בית העסק בעניינך. | |
|
|
|
| 8/2/2019 18:24 |
תומר סיון |
 | | מחבר: | תומר סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2019 | | שעה: | 18:24:50 |
| | לכן אינני יכול להחזיר המוצרים או לנהל איתם משא ומתן כלשהו לגבי החזרה? | |
|
|
|
| 11/2/2019 01:23 |
תומר סיון |
 | | מחבר: | תומר סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 01:23:36 |
| שלום,
אשמח בבקשה לתשובה לתגובתי האחרונה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 09:11:56 |
| | אתה יכול לנסות, אך מבחינת הוראות הדין הם אינם מחוייבים לקבל את המוצרים חזרה. | |
|
|
|
| 10/2/2019 20:11 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 20:11:32 |
| שלום רב,
אני ספורטאית שמתאמנת מזה שלוש שנים בהיכל הקרח בחולון "אייספיקס". האימונים למבוגרים מורכבים מאימון קבוצתי של פעם בשבוע ותירגול בשעות הבוקר כאשר המקום סגור לקהל הרחב. עד עכשיו, הכניסה בשעות הבוקר התאפשרה באמצעות כרטיסיות/מנויים או כל הסדר אחר שהיה לספורטאי. כשבוע לפני פברואר, הועבר המסר שמי שמעוניין להמשיך להחליק בבוקר, חייב לרכוש מנוי (3800ש"ח שנתי ו400 ש"ח חודשי). מאחר ואסור להתאמן לספורטאים בשעות שהמקום פתוח לקהל הרחב, זה השאיר המון אנשים בפני ברירה של קנית מנוי (לא משתלם למי שמגיע עד פעמיים בשבוע) או לעזוב את ענף הספורט. גם לאחר מכתבי תחינה והסבר שזה פוגע בלא מעט ספורטאים מהענף) מפעילי המקום התעקשו. בלית ברירה, הייתי מהנכנעים ושילמתי כמעט 4000 ש"ח.
ביום התשלום, ביקשתי מערכת שעות של המקום (לפעמים המקום נסגר לטובת אירועים סגורים) קיבלתי סירוב. כמו-כן ביקשתי שתמיד יהיה מדריך על הקרח (שווה ערך למציל בבריכה, נוכחותו חובה על מנת להחליק על הקרח) וגם כאן נתקלתי בסירוב. ניסיתי להסביר שאני קונה שירות (כמו מנוי לבריכה) ואתם מחוייבים לפרסם שעות ולהקצות "מציל"/מדריך אבל טענותי נפלו על אוזניים ערלות. המצב הנוכחי, שנגבו ממני 3800 ש"ח על מנת שאוכל להמשיך להתאמן על הקרח אבל בית העסק אינו מתחייב לא לשעות (אפילו לא פירסומן) וגם לא נוכחות מדריך שבלעדיו העליה לקרח אסורה.
מהשבוע וחצי שבהן שיש לי מנוי, החלקה נאסרה (ולא פורסמה בפני) כבר פעמיים) ואף התבקשתי לעזוב את הקרח באחד הימים כי אכן יש נוכחות מאמן על הקרח (לא מטעם אייספיקס, אלא מישהי שהעבירה שיעור פרטי במקרה) אבל אסור שיהיו מעל 3 אנשים על הקרח (ב 3 שנים שבהן החלקתי במקום, לא שמעתי על אבסורד בסדר גודל כזה) ובסוף היום שמעתי שביטלו את הגזירה, לבנתיים.
האם זה תקין? למי אפשר לפנות?
אציין שהדירקטורים ומחזיקי המניות של "פסגות קרח בע"מ" / "אייספיקס" (אירין חייט ואלכסיי אנאנין) הינם מקורבים של בוריס חייט, יו"ר ההתאחדות הישראלית להחלקה, ולכן בעלי אינטרס לרווח של העסק ולא קידום הענף. פרטיהם חסויים אפילו לנסיון לתקשר או להעביר תלונה על מפעילי החברה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 09:03:42 |
| ילנה שלום רב,
ראשית, יש לבחון מה כולל הסכם ההתקשרות הפורמאלי עם בית העסק, ומה מחויבויות בית העסק בתמורה לתשלום עבור המנוי, ולנסות לבסס טענה להפרת הסכם.בנוסף, ישל בחון את נושא קיומו של מדריך על המשטח, ומניין ניתן לגזור את החובה כאמור.
על מתנ שנוכל לסייע, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה.
על מתנ לייעל את הטיפול בתלונה, אודה לך אם תצרפי את הסכם ההתקשרות, וכן כל מסמך אשר מבסס את הטענה לפיה ספורטאים אינם מתאמנים ללא מדריך שמצוי דרך קבע על המשטח.
לאחר קבלת כל המסמכים והמידע ננסה לבחון כיצד ניתן לסייע. | |
|
|
|
| 10/2/2019 17:59 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 17:59:53 |
| שלום,
יש לי רכב שטופל שנים במוסך מורשה של החברה. היתה תקלה ברכב וגררתי אותו למוסך. המוסך הודיע לי שצריך להחליף מנוע. כיוון שהשווי של הרכב לא גבוהה זה לא השתלם להחליף מנוע אז השארתי את הרכב במוסך וקניתי רכב חלופי. חודש אח"כ המוסך ביקש שאפנה את הרכב הישן מהחניה שלהם. החלטתי (בצורה קצת לא הגיונית) לנסות לבוא עם חבר לראות מה קורה שאני מנסה להתניע את הרכב. למרבה הפלא הרכב התניע בלי בעיה ומאז אני נוסע איתו והכל בסדר...
בקשתי משני מוסכים נוספים שייבדקו אותו ואמרו שהכל בסדר...ואני נוסע עליו עכשיו כבר כמעט שנה והכל מצוין.
הבעיה שהפסדתי הרבה כסף על הקניה והמכירה של הרכב החלופי...
בקשתי מהמוסך שייפצו אותי על הנזק הזה והם אמרו לי שהם לא מבינים איך זה שהרכב שלי תקין... הסכימו שכנראה טעו באבחון הבעיה אבל אמרו זאת בעיה שלי שהקשבתי להם ושהייתי צריך לקחת את האוטו לעוד מוסך בשביל לקבל חוות דעת נוספת.
האם זה נשמע סביר? מה גבול האחריות של מוסך? אני באמת סמכתי עליהם...
תודה!
| |
|
|
|
| 11/2/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:59:42 |
| אריאל שלום רב,
הזכות לפיצוי במקרה זה נובעת מדיני הנזיקין הכללים.
על מנת לגבש את הטענה יש צורך להוכיח כי בית העסק פעל ברשלנות.
על מתנ להוכיח את הטענה יש צורך בחוות דעת של איש מקצוע אשר יצליח להבין מה הייתה התקלה המקורית וכיצד היא נעלמה.
היה ותצליח להתחקות אחר התקלה והעלמותה ניתן יהיה או לבסס טענה כנגד בית העסק בכל הנוגע לנזק שנגרם עקב רשלנותם לכאורה, אך בהעדר ראיות לאופי התקלה והסיבה להעלמותה , יהיה קשה מאוד לדרוש את הפיצוי בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 10/2/2019 17:55 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 17:55:46 |
| שלום רב.
לפני שנה וקצת הזמנתי שלושה ארונות בחברה ליצור ארונות בהזמנה אישית. במועד ההספקה אחד הארונות שהורכב לא היה בצבעים שהזמנו. כאשר פניתי לחברה , בעל החברה נפנף אותי בטענה חוזרת ונשנת , ״תתמודדי״. בעיקרון תכננתי להגיש תביעה נגדו . שילמתי על ארון של שלוש דלתות 5000 ש״ח. לצערי הרב כיוון שהייתי מאד עסוקה בהמון דברים שאין זה המקום לפרט ,לא מצאתי זמן לטפל בהגשת התביעה. נכון להיום לא רק שהארון הוא לא בצבע שהזמנו הוא גם מתפרק . הדלתות הקדמיות יוצאות מהמסילות והמגירות נופלות . מצאתי חוזה רכישה ובו כתוב כי האחריות על מוצר היא שנה מיום ההזמנה . יש לציין שזה בפני עצמו מקומם כי ההספקה הייתה כמעט שלושה חודשים אחרי ההזמנה. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות ובאילו דרכים ניתן לטפל במצב. זה ממש לא הגיוני שארון בן שנה וחודשיים מתפרק לחלקים.
בתודה מראש
אלה
| |
|
|
|
| 11/2/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:56:36 |
| אלה שלום רב,
יש ראשית להעלות את השתלשלות העניינים על הכתב.
לציין את העובדה שסופק ארון שאינו תואם להזמנה, וכי נעשה ניסיון לפנות לבית העסק כבר בעת האספקה, אך לא נתקבלה ממנו תשובה עניינית.
בנוסף, לפרט את מכלול הפגמים שהתגלו משך הזמן ולדרוש מבית העסק כי הארון יוחלף בארון בצבע המתאים וכי הפגמים יתוקנו.
לאחר פנייה בכתב, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ואנו ננסה לסייע. | |
|
|
|
| 10/2/2019 17:50 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 17:50:17 |
| שלום,
להפתעתי גיליתי כי חברת פנגו מחייבת אותי על מסלול שלא אישרתי ממה שזכור לי.
אני משתמשת באפליקציה פעם בכמה חודשים בממוצע.. אין שום סיבה לאשר תוכנית עם עלות חודשים.
כשפניתי אליהם נאמר לי כי אישרתי בטלפון לפני שנתיים , החיובים הם בערך מלפני חצי שנה...
ובנוסף, כי הצטרפתי באופן עצמאי לתוכנית נוספת, מעולם לא קרה.
באותן דקות שענו לי, שלחו לי מייל תודה על הצטרפותי לתוכנית (השניה).
יש כאן שיטת מצליח , האשראי שלנו שבוי! ופתוח לכל חיוב מטעם החברה כנראה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:55:03 |
| בתאל שלום רב,
היה ובית העסק טוען כי אישרת הצטרפותך בשיחה טלפונית, בקשי מבית העסק לאפשר לך להאזין להקלטת השיחה, זאת בהתאם להנחיות הרשתול הגנת הפרטיות המחייבת את העוסקל אפשר לצרכן להזין לשיחה שבמסגרתה התבצעה עסקה.
כמו כן, בקשי מבית העסק תיעוד לכך שנשלח אליך טופס גילוי נאות בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
לאחר ביצוע פעולות אלו ניתן יהיה לבחון האם מוטלת על בית העסק החובה להשיב את הכספים שנגבו. | |
|
|
|
| 10/2/2019 17:19 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 17:19:54 |
| תיאמתי מול חברת תמי4 איסוף חבילה (מסנן) .
ביום האיסוף קיבלתי הודעה שהשליח היה בביתי ולא היה מענה - ושאנסה ליצור עמו קשר,כשהתקשרתי אליו התברר לי שהשליח שתואם לי בכלל לא עובד באותו יום!
מיותר לציין שהחבילה לא נאספה באותו היום והייתי צריך לתאם יום איסוף אחר.
האם מגיע לי פיצוי כלשהו (בדומה לחוק הטכנאים) ? | |
|
|
|
| 11/2/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:51:01 |
| גיא שלום רב,
על מתנ לבחון את זכותך לפיצוי על פי הוראות הדין יש לבחון כמה נתונים:
האם איסוף הסנן נעשה במסגרת הסכם שירות שלך עם בית העסק או לצואך תיקון תקלה?
וכן, מה התאריך המדויק שתואם לך לצורך האיסוף? | |
|
|
|
| 10/2/2019 15:44 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 15:44:23 |
| שלום רב,
בעלי קנה ביום שישי ארבעה כרטיסים למשחק ספורט דרך חברת viagogo (בשבילו ובשביל האחיינים שלו). לאחר כמה דקות הבין שהוא קנה כרטיסים לא נכונים - הוא התכוון לקנות כרטיסים לגמר ובטעות הוא קנה כרטיסים לחצי הגמר.
הוא ניסה להתקשר לחברה במשך שעה ארוכה. לבסוף ענו לו - באנגלית במבטא כבד - ונאמר לו שאי אפשר לקבל את הכסף בחזרה בשום מקרה. הם יכולים רק לפרסם בשבילו את הכרטיסים דרך האתר - "בחינם", וכך הוא עשה.
לאחר מכן הוא סיפר לי על כך, ניסיתי ליצור איתם קשר בעצמי כי אני יודעת שחייבים לקבל זיכוי מלא לפי החוק להגנת הצרכן.
לא קיבלתי מענה (התקשרתי 4 פעמים וניתקו לי בכל פעם). במקביל בדקתי באינטרנט כמה עולים כרטיסים לחצי הגמר, וראיתי שהם עולים 50 ש"ח בלבד (לא 300!) וכתבתי בגוגל את שם החברה viagogo, ואז גיליתי כל כך הרבה כתבות שמזהירות מפני החברה הנוראית הזאת.
מייד הבנתי שנפלנו קורבן להונאה, ושאין שום סיכוי שהכרטיסים יימכרו דרך האתר - הכסף הלך לפח!
מה לעשות? איך אפשר להשיב את הכסף?
אנחנו מרגישים נורא ואיום... :(
לעזרתכם אודה מאוד!
תמר | |
|
|
|
| 11/2/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:48:27 |
| תמר שלום רב,
מכיון שבית העסק ממוקם בחו"ל, יש קושי לממש את זכויתוכם על פי הוראות הדין, שכן מכיון שבית העסק אינו מסכים לביטול העסקה, הרי שהדרך היחידה היא פנייה לבית המשפט.
מכין שהחברה כאמור ממוקמת בחו"ל הדבר יכול להוות בעיה הן מבחינת היכולת לבצע המצאה מחוץ לתחום והן מבחינת סמכויות בית המשפט לדון בתביעה, כך שלמעשה אין אפשרות פשוטה לדאוג לביטול העסקה במקרה זה. | |
|
|
|
| 10/2/2019 15:35 |
גדעון |
 | | מחבר: | גדעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 15:35:07 |
| חנות נעליים שזה נעללים לנכים
בישתי נעליים אתעמה אישית ולא קבלתי
לקח סכום יקר את קצבת נכות ומשכורת לי מזומן ביקשתי אשראי לא רצה
נתן לי נעליים רגילות גבוהות וברזל של נכים אין צורך בו פוגע בי
פרטי החנות שם מרו או נווה מרכז רחוב דרך רמתיים 65 הוד השרון | |
|
|
|
| 11/2/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:46:25 |
| גדעון שלום רב,
על מנת שנוכל לבדוק את התנהלות בית העסק, אודה לך אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
בנוסף, יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין את הבעיה בנעליים שסופקו, וכן את הדרישה לביטול עסקה בעקבות ההטעיה.
| |
|
|
|
| 8/2/2019 10:52 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/02/2019 | | שעה: | 10:52:35 |
| שלום,
לפני כשמונה חודשים קניתי מזגן(מיני מרכזי, הותקן בדירה חדשה). לאחר מספר שבועות המזגן הפסיק לעבוד עקב סתימה במעבה. הפעלנו את האחריות, ולאחר מספר ביקורי טכנאים החברה החליפה את היחידה החיצונית והמזגן חזר לעבוד.
לאחר מספר חודשים שוב חזרה אותה תקלה - שוב אחרי כמה ביקורי טכנאים הסתבר שהתיקון הקודם לא היה מספיק טוב. שוב החליפו חלק ביחידה החיצונית ושחררו סתימה שהייתה בצנרת. הפעם המזגן חזר לעבוד לכמה שעות והתקלה חזרה.
בפעם האחרונה שדיברתי איתם הם אמרו שהם יחליפו את כל היחידה החיצונית (שוב).
האם יש פה עילה לתביעת הכסף בחזרה ובקשת פיצוי? (אני מעוניין להביא מישהו אחר שיעשה לי מזגן חדש).
בנוסף אציין שהשירות שקיבלתי היה מתחת לכל ביקורת ובכל פעם שקרתה תקלה נאלצתי לרדוף אחריהם הרבה זמן עד שהואילו בטובם לבוא ולתקן.
תודה. | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:11:04 |
| יונתן שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על בית העסקל רפא כל פגם במוצר במסגרת מניין הימים הקבוע בתקנות.
כאשר בית העסק אינו מצליח לרפא את הפגם, עליו להחליף את המוצר במוצר חדש ותקין.
על כן, אתה רשאי לדרוש כי כל המזגן יוחלף.
לגבי פיצוי - על בית העסק מוטלת החובה לתקן או לשלוח טכנאי בתוך שלושה ימים מיום בקשת הצרכן, היה ובית העסק אינו עומד במניין הימים, יתכן ותהיה לכם עילת תביעה כנגד בית העסק עקב הפרת ההוראות. | |
|
|
|
| 10/2/2019 15:26 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 15:26:17 |
| תודה רבה!
לגבי תביעה במקרה של אי הגעת טכנאי לאחר שלושה ימים. כיצד אני יכול לעשות את זה? למלא טופס באתר שלכם? | |
|
|
|
| 10/2/2019 15:26 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 15:26:23 |
| תודה רבה!
לגבי תביעה במקרה של אי הגעת טכנאי לאחר שלושה ימים. כיצד אני יכול לעשות את זה? למלא טופס באתר שלכם? | |
|
|
|
| 11/2/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 08:43:36 |
| יונתן בוקר טוב,
אתה יכול להגיש תלונה באמצעתו אתר המועצה.
חשוב לציין כי המועצה אינה עוסקת בתביעות ובדרישות לפיצויים באמצעות דיני הנזיקין ,אך נוכל לפנות לבית העסק ולהבהיר את הוראות הדין ולנסות למצוא פתרון מניח את הדעת לסיטואציה.
היה ואתה מעוניןי בפיצוי כספי, פתוחה בפנייך הדרך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
|