| 12/2/2019 10:59 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 10:59:27 |
| שלום רב,
הטלויזיה שלי התקלקלה וקיים לי ביטוח.
מהאחריות אמרו שלא ניתן לתקן את הטלויזיה , ובמקומה הם נותנים לי טלויזיה ישנה
מאותו שנת יצור (2014) עם דגם מתקדם יותר ואותו אינץ (55)
האם זה בסדר? מה הם חייבים על פי חוק אם הם לא יכולים לתקן לי את הטלויזיה?
הם אומרים שתקופת האחריות ממשיכה עד התקופה המקורית שהייתה של הטלויזיה הקודמת.
אודה לתושבתכם | |
|
|
|
| 12/2/2019 11:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 11:40:12 |
| | בנוסף לפן המשפטי שעליו תכתוב נציגת המועצה, אתה אמור לקבל מוצר עם פרמטרים באיכות לפחות כמו שלך. תברר מה הדגם שמציעים, לדוגמה: סוני SD454F, תחקור פרמטרים שלו שכל יצרן מפרסם כמו: סוג מסך, ניגודיות, חכמה או שלא ועוד ותשווה לשלך. גודל מסך הוא לא הפרמטר היחיד של טלוויזיה. | |
|
|
|
| 12/2/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:50:44 |
| אביבית שלום רב,
על פי הוראות הדין ישנה חובה להעניק אחריות ולטלויזיה רק במהלך שנה אחת מיום הקנייה.
לאחר מכן, למעשה מדובר בהסכם שירות בינך לבין בית העסק.
יש לבדוק את הסכם השירות ומה הובטח במסגרת ההסכם לעניין תיקון או החלפה של המוצר במקרה של תקלה שאינה ניתנת לתיקון. | |
|
|
|
| 12/2/2019 11:21 |
DVD |
 | | מחבר: | DVD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 11:21:37 |
| למועצה, שלום.
לפי פרסום שלכם בני נוער עד גיל 16 שטסו מלונדון החל ממרץ 2016 יתכן שנגבו מהם מסי נמל שלא לצורך. אני טסתי באלעל מהית'רו עם 2 נכדי (בני 15 ו 13) ביוני 2018. הטיסה, כאמור, עם אלעל, אבל הכרטיסים נרכשו דרך סוכן אינטרנטי (Gotogate.co.il). השאלה: למי להעביר את הטופס הדורש החזרי מסי נמל, לאלעל או לחברה האינטרנטית? | |
|
|
|
| 12/2/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:49:40 |
| שלום רב,
היה וחויבת בגין מסי נמל יש לבדוק מי ביצע את החיוב בפועל ולהעביר את הפנייה לגוף המחייב.
היה והחיוב בוצע על ידי אל על הרי שאתם ממילא מנויים בתוך קבוצת הלקוחות אשר בגינם הוגשה התובענה הייצוגית.
מכיון שטיסתכם בוצעה על ידי חברת אל על, יש עקרונית להעביר את הדירישה הפרטנית אליה.
מצ"ב קישור עם הסבר וכן דוגמא למכתב מתאים:
http://www.consumers.org.il/item/news_280119 | |
|
|
|
| 12/2/2019 11:05 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 11:05:28 |
| | קניתי כרטיסים בסוף חודש דצמבר 2018 לחודש אוגוסט השנה, כידוע החברה לפני כשבועיים הודיע על פדיטת רגל. אני קניתי את הכרטיסים דרך סוכנות נסיעות בשני תשלומים,הסוכנות הודיעה לי שאין החזר כספי וגם לא כרטיסים חלופיים, כלומר קניית כרטיסים חדשים, את התשלום השני עבור העסקה הצלחתי לעצור, האם הדבר חוקי? בנוסף אני רוצה גם לקבל את מלוא הסכום, האם החוק מאפשר לי זאת? | |
|
|
|
| 12/2/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:42:23 |
| אייל שלום רב,
היה והרכישה התבצעה דרך חברת נסיעות ישראלית עליך לפנות בשנית לסוכנות הנסיעות שבאמצעותה בצעתה את העסקה ולדרוש טיסה חלופית, או השבת התמורה. חשוב לדעת שחברת התעופה "גרמניה איירליינס" רשומה ביאט"א (ארגון התעופה העולמי) שבו קיים מנגנון להגנה על סוכני הנסיעות, ובמקרים של קריסה ניתן יהיה להקפיא את העברת הכספים לחברת התעופה ולהשיב את הכסף לסוכני הנסיעות.
כמו כן, היה והסוכנות טוענת כי הועברו הכספים לחברת התעופה, יש לבקש מהסוכנות אסמכתא לכך.
בנוסף,היה ויש לך ביטוח נסיעות - פנה לחברת הביטוח ובדוק האם הפוליסה שלך מכסה מקרה של קריסת חברת התעופה.
| |
|
|
|
| 12/2/2019 10:10 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 10:10:23 |
| | היי, אני גלית בת 24. אשמח לייעוץ ועזרה או שתיצרו איתי קשר. לפני שנה נרשמתי לקורסים אנגלית ומתימטיקה בחברת איקיו, בעקבות עומס דחיתי קורס אחד שזה מתימטיקה לחודש ספטמבר 2018 ובעקבות קשיים במקצוע. ביקשתי לשלוח ביטול הקורס, בסהכ כמות השיעורים שהיתי זה 3. לפי החוקים של החברה ביטול קורס לפני 10 ימים ,יש החזר כספי עד 45 ימי עסקים. חיכיתי את הימים האלו ולא ראיתי תגובה, תשובה מהם.התקשרתי לאחר 45 ימי עסקים,ולצערי לא טיפלו בזה רק לאחר לחצים שלי. הם אומרים שהצ'ק מוכן אך מורחים אותי וכבר חצי שנה לצערי אני לא רואה את הסכום כסף ששילמתי על הקורס ואמור לחזור אלי. אני אשמח לייעוץ, עזרה מה אפשר לעשות . אשמח שמישוה יצור איתי קשר 0545881416 זה המספר שלי. איימיל: galit56789@gmail.com | |
|
|
|
| 12/2/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:41:52 |
| שלום רב גלית,
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו יש לפנות אל החברה לבירור
העניין (שכן, את מציינת כי מבטיחים השבת הכסף אולם טרם הועבר אליך)
שנית, במידה שאת נתקלת בבעיה, אשמח שתגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 12/2/2019 10:59 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 10:59:33 |
| שלום רב,
הטלויזיה שלי התקלקלה וקיים לי ביטוח.
מהאחריות אמרו שלא ניתן לתקן את הטלויזיה , ובמקומה הם נותנים לי טלויזיה ישנה
מאותו שנת יצור (2014) עם דגם מתקדם יותר ואותו אינץ (55)
האם זה בסדר? מה הם חייבים על פי חוק אם הם לא יכולים לתקן לי את הטלויזיה?
הם אומרים שתקופת האחריות ממשיכה עד התקופה המקורית שהייתה של הטלויזיה הקודמת.
אודה לתושבתכם | |
|
|
|
| 12/2/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:38:15 |
| אביבית שלום רב,
על פי הוראות הדין ישנה חובה להעניק אחריות ולטלויזיה רק במהלך שנה אחת מיום הקנייה.
לאחר מכן, למעשה מדובר בהסכם שירות בינך לבין בית העסק.
יש לבדוק את הסכם השירות ומה הובטח במסגרת ההסכם לעניין תיקון או החלפה של המוצר במקרה של תקלה שאינה ניתנת לתיקון. | |
|
|
|
| 12/2/2019 08:54 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 08:54:43 |
| בוקר טוב,
אשמח לעזרה וייעוץ מקצועי.
ב31/01/2019 ניגשתי לחברה שמפרסמת כי עובדת במקביל לקופת החולים ונותנת מדרסים בהתאמה אישית בעלות של 99 ש"ח, יש לציין שאכן המוצר קיים אך ישר התחיל הלחץ השיווקי והמכירתי למדרסים טיפוליים בליווי האמירה שכאבי הגב והקריסה הרגלית תשתקם ואראה שיפור תוך כמה ימים, כל זה בעלות של 1800 ש"ח עם החזר מהקופה של 400 ש"ח- מדרסים שניתן להעביר לכל נעל.
יש לציין שהמדרס נעשה בהתאמה אישית תוך חמש דקות.
היום, לאחר 12 יום לא רק שאין שינוי, אפילו מורגשת החמרה, הרגליים בוערות ואפילו נעלי נוחות שנקנו חדשות לשם הכנסת המדרסים- לא ניתן ללכת איתן בשל כאב, כמו כן כבר אחרי שבוע המוצר ה"איכותי" כבר מתחיל להתקלף ( כמובן שמצד המוכר בעת הרכישה אמר שיש אחריות של שנתיים על המדרס ובכל פגם יוצרים מדרס חדש.
לחברה אין תקנון בנושא ביטול העסקה או החזר כספי.
האם זה משהו שאוכל לדרוש?
די מרגישה שנפלתי ללחץ מכירתי.
בתודה, קורל.
| |
|
|
|
| 12/2/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:36:25 |
| קורל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה אין זכות ביטול בגין מוצרים שיוצרו במיוחד עבור הצרכן, וממילא אין זכות ביטול במקרה של מוצר שנעשה בו שימוש.
אף על פי כן, היה ואת טוענת לפגם במוצר, מחויב בית העסק, על פי הוראות חוק המכר, לתיקון כל פגם וכל אי התאמה במוצר.
היה וישנם חילוקי דעתו לגבי עצם קיום הפגם, יש לקבל חוות דעת מאיש מקצוע מוסמך ובלתי תלוי, על מנת שיחווה דעתו על המוצר שסופק, איכותו והתאמתו.
היה ותהיה בידך חוות דעת אשר תעיד כי המוצר אינו תקין או אינו מותאם, אז ניתן יהיה לדרוש את ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 23:48 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 23:48:41 |
| שלום,
האם הסכם שנחתם בין עמותה המוכרת כארגון צרכנים (כגון עמותת דיירי הדיור המוגן) לבין בעלי דיור מוגן מחייב דיירי דיור מוגן שלא אישרו את ההסכם ושלא ביקשו אותו? רחל | |
|
|
|
| 12/2/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:34:00 |
| רחל שלום רב,
עמותות המייצגות דיירים קובעות כללים בתקנון העמותה לעניין דרכי הצטרפות ומשמעות ההצטרפות.
היה והדייר חבר בעמתוה, אם באופן ישיר ואם באמצעות יצוג ועד כלשהו אשר הצטרף כחבר בעמותה, הוא חב בחובות ונהנה מזכויות העמותה.
היה והדיירים אינם חבריםבעמותה, על פניו, הם אינם מחויבים להסכמים שנחתמו עמה. | |
|
|
|
| 12/2/2019 08:36 |
עמיר |
 | | מחבר: | עמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 08:36:14 |
| שלום רב,
התנתקתי משרותי הספק של בזק לפני 3 שנים (יש לי אסמכתא ) אך לא שמתי לב כי פרטנר עדיין גובים ממני דמי שימוש. האם יש לי הזכות לתבוע את כספי בחזרה (מפרטנר) מאחר שלא השתמשתי בשרות?
| |
|
|
|
| 12/2/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 13:05:51 |
| שלום רב עמיר,
האם הודעת לחברה פרטנר על ביטול העסקה? אם לאו, יהיה קושי לדרוש השבת הכספים. | |
|
|
|
| 30/1/2019 13:58 |
יאן |
 | | מחבר: | יאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2019 | | שעה: | 13:58:47 |
| שלום רב,
קניתי אתמול שלושה תכשיטים מרשת מסויימת, כאשר אחד מהתכשיטים הוא בהזמנה מיוחדת ונאמר לי שאין אפשרות לקבל עליו החזר כספי. שלושת הפריטים נקנו במבצע של שניים פלוס אחד חינם.
למחרת באתי לדוכן של אותו חנות בבקשה לקבל החזר כספי על שני הפריטים האחרים. לאחר שיחה טלפונית עם שירות הלקוחות, המוכרת במקום טענה שניתן לקבל החזר כספי אך ורק אם אני מחזיר את כל הפריטים ואין אפשרות לקבל החזר על חלק מהם, ומכיוון שלא ניתן לקבל החזר כספי על הפריט בהזמנה אישית אין לה אפשרות לתת לי החזר כספי בכלל אלא רק זיכוי או החלפה.
יש לציין שברשותי יש חשבונית שעל גביה מצויין שווי של כל פריט בנפרד לאחר ההנחה של שניים פלוס אחד.
האם החברה אכן פועלת כחוק ואין לי אפשרות לקבל החזר כספי רק על שני הפריטים האחרים, בהתאם למחיר שכתוב בחשבונית?
תודה,
יאן | |
|
|
|
| 3/2/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 09:05:57 |
| יאן שלום רב,
אכן יש צדק בטענת בית העסק שכן גם על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן אין אפשרות לבצע ביטול עסקה כאשר מדובר במבצעים כמותיים ומחיר העסקה תלוי בכלל המוצרים בעסקה.
המחוקק לא נכנס לרזולוציות הללו, ועל כן על פי הנחיית הרשות זכות הביטול תתאפשר רק במקרה שניתן לבטל את העסקה כולה. | |
|
|
|
| 11/2/2019 18:14 |
יאן |
 | | מחבר: | יאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 18:14:47 |
| תודה על התשובה. שאלות המשך:
1. לפי מה שכתוב באתרכם ניתן לבטל את העסקה אלא אם כן בית העסק הוכיח שהמוצר כבר יוצר. הבהרתי לבית העסק כי מבחינתי ניתן היה לבטל את העסקה כולה, כולל המוצר שהוזמן בהזמנה מיוחדת, כבר למחרת ביצוע העסקה, אך בית העסק סירב מכיוון שלטענתו הוא לא יכול ליצור קשר עם המקום שמייצר את השרשרת. האם הטענה שלהם קבילה? בהתחשב בזה שבית העסק אמר שיש עד 3 שבועות של אספקה, קשה לי נורא להאמין שהתחילו בייצור השרשרת כבר למחרת ההזמנה.
2. ישנה ברשותי קבלה שבה מצויין בפירוש שווי כל פריט לאחר ההנחה של שני מוצרים פלוס אחד. האם גם במצב זה לא ניתן להחזיר פריט? | |
|
|
|
| 12/2/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 10:34:14 |
| יאן שלום רב,
לעניין הטענה כי בעת הביטול לא הוחל בייצור - מדובר במחלוקקת עובדתית והטענה שלך בהחלט סבירה, אך היה ובית העסק יתעקש כי בעת הביטול כבר הוחל בייצור, יהיה צורך בהכרעה שיפוטית על מנת לבסס את הטענה.
לגבי עלות המוצרים - העובדה כי מצוין מחיר המוצר אינה מאפשרת את הביטול, שכן בעת ביטול מוצר אחד, למעשה ההנחה שניתנה לשניים האחראים כבר אינה בתוקף, ועל כן, לא ניתן לבטל מוצר אחד שנרכש במבצע כמותי. | |
|
|
|
| 11/2/2019 18:33 |
קגן דקלה |
 | | מחבר: | קגן דקלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 18:33:05 |
| יש לי מזגן תדיראן חדש ובאחריות של 5 שנים(הותקן לפני 4 חוד').2.5 כ"ס, שהפסיק לעבוד. המנוע ממוקם על הגג.
הזמנתי שירות של תדיראן, הגיע טכנאי, הציץ לגג ואמר שהמנוע התהפך(ממצב אנכי לאופקי),
כתוצאה מזה נפגע, ולכן האחריות של תדיראן אינה חלה עליו. אמר לי לפנות למתקין. המתקין נעלם ואינו עונה לטלפונים ולהודעות .
מה לעשות????עלות מנוע חדש היא כ 4000 שח!!!
תודה | |
|
|
|
| 12/2/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 10:24:12 |
| שלום רב דקלה,
ראשית, תוכל לפנות לטכנאי לקבל חוו"ד בעניין, ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות.
בנוסף, עליך לאתר את המתקין ולברר עמו. | |
|
|
|
| 11/2/2019 17:33 |
שמרית |
 | | מחבר: | שמרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 17:33:24 |
| | מהו סכום המקסימאלי שניתן לחייב עבור ביקור בטרם, במידה ואיני חברת קופה? | |
|
|
|
| 12/2/2019 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 10:09:12 |
| שמרית שלום רב,
על פי ההוראות עלות ביקור בלבד למי שאינו חבר באחת מקופות החולים יעמוד על 480 ש"ח.
כך על פי הנתונים המפורסמים באתר "טרם". | |
|
|
|
| 11/2/2019 16:29 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 16:29:24 |
| יש לי שאלה דחופה,
חתמתי על הסכם לעריכת "בוק" באחת מסוכנויות הדוגמנות עבור ביתי ושילמתי מקדמה על סך 850 שקלים. כאשר הגענו הביתה הילדה התחרטה והודעתי על ביטול באמצעות פקס ושיחה טלפונית לסוכנות. הללו דורשים תשלום נוסף עבור הביטול בטוענה שזהו ההסכם עליו חתמתי.
האם יש באפשרותם לגבות ממהי תשלום עבור שירות שכלל לא ניתן לנו? | |
|
|
|
| 12/2/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:30:50 |
| שלום רב אורית,
לא ציינת בת כמה בתך?
עקרונית, תקנות עבודת הנוער (תיווך להעבדת ילד בהופעה ופרסומת) התשנ"ט- 1999 מחייבת מתווך לקבל היתר תיווך עבור כל ילד וילד (היתר אישי ) ואוסרת על גביית כספים מקטינים מתחת לגיל 15, או מהוריהם או להתנות את התיווך ברכישת נכס או שירות.
היה וגיל בתך עולה על גיל 15 אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 11/2/2019 16:12 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 16:12:52 |
| אשתי ואני קנינו כרטיסי טיסה לחודש יולי 19.
אשתי אשתי חידשה את הדרכון והוסיפה את שם משפחתי וכדי למנוע בעיות בשדה התעופה, יצרתי קשר עם EASYJET וארקיע בכדי שיוסיפו לכרטיס.
EASYJET הוסיפו את שם המשפחה אחרי שיחת צאט אונליין שארכה כרבע שעה.
חברת ארקיע לא לוקחת אחריות על מי שקנה לא דרכה ודורשת תשלום של 80$ בכדי להוסיף שם משפחה?
למה לארקיע אני צריך לשלם וEASYJET עזרו לי בלי כל בעיה?
אני יכול לפתוח תלונה או שמותר להם לגבות תשלום על פי חוק?
תודה לעוזרים! | |
|
|
|
| 12/2/2019 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:22:01 |
| שלום רב גל,
לכאורה, אם רק מדובר בשינוי שם ולא בביטול העסקה כולה, יש לבדוק את מדיניות בית העסק ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 11/2/2019 15:49 |
סילביה |
 | | מחבר: | סילביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 15:49:24 |
| תאריך העסקה הוא 5/2017. סכום העסקה 1500 ש"ח (500 ש"ח במזומן כמקדמה + 1000 ש"ח ב-10 צ'קים דחויים). במכון שנמצא בקריות לקחו את טביעת כפות הרגליים ושלחו לביצוע למעבדה, במרכז הארץ. לצערי, המדרסים שהוכנו לא התאימו ולא ספקו את התמיכה לה אני זקוקה, בלשון המעטה. מאז, התחיל מסע של "הלוך ושוב" בין המכון למעבדה, בניסיון לתקן/לייצר חדש. לבסוף, לפני כחודשיים התקבלה הגרסה האחרונה של המדרסים, שאותם לפחות יכולתי להכניס לנעליים שלי בנוחות יחסית ולנסותם. הניסיון הזה עלה לי בנזקים פיזיים - לאחר מספר שעות, לסירוגין, של שימוש במדרסים, קבלתי כאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל, שהשביתו אותי לגמרי, במשך כיומיים, והמשיכו גם לאחר מכן, במשך כשבועיים לפחות. לאור זאת, החזרתי את המדרס ובקשתי לבטל את העסקה. נכון להיום 11-2-19, נשארתי ללא הכסף וגם ללא המדרס, שכן מדובר בבריאות (ולא בריהוט).
מה הדין במקרה שכזה?
| |
|
|
|
| 12/2/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:19:28 |
| שלום רב סילביה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
במקרה המתואר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים (לאורך כל התקופה הנ"ל בצירוף מסמכים ככל שקיימים ברשותך), לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 11/2/2019 14:47 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 14:47:23 |
| שלום רב,
אני בעלת חנות למכירת מכשירי סלולר.
רציתי לברר אם במקרה בו לקוחה רכשה מכשיר סלולר חדש ולאחר מס שעות חזרה וביקשה לבטל את העסקה האם אני מחוייבת לבטל את העסקה?
יש לציין כי האריזה נפתחה בחנות, על המכשיר הודבק מגן מסך לבקשת הלקוחה (עקב כך קולפה המדבקה המגיעה על המסך ומראה כי המכשיר חדש)
והאריזה הוחזרה כאשר מדבקת הברקוד מקולפת לחלוטין מהאריזה
מסיבות אלו לא ניתן יהיה למכור שוב את המכשיר כחדש.
תודה מראש על המענה
| |
|
|
|
| 12/2/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:15:21 |
| שלום רב עדי,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, פנייתך נעשית בעבור בית עסק על כן, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסי לפנות אולי אל איגוד לשכות המסחר . | |
|
|
|
| 11/2/2019 12:52 |
כרם יאסין |
 | | מחבר: | כרם יאסין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 12:52:32 |
| שלום
רכשתי מנוי לחדר כושר בתאריך 19.06.18 הוחתמתי על טופס שמסביר ומצהיר דרכו שמהנוי הוא לתקופה של 3 חודשים.
רשמתי בכתב יד תאריך התחלה ב 19.06.18 עד 19.09.18 .
הוחתמתי על עוד נספח לטופס ל"מנוי רץ" שבו אני מצהיר שידוע לי כי 3 חודשים הראשונים יחויבו בתשלומים שווים והחל מהתשלום ה 4( שלא אני רשמתי פשוט הוסיפו את המספר אחרי שחתמתי) יחויב תשלום בהוראת קבע באשראי.
שפת האם שלי ערבית, לא הבנתי שבזה אני מצהיר על מה שנקרא מנוי רץ. הורידו ממני תשלום עבור 5 חודשים כאשר לא ביקרתי כלל בחדר כושר ולא מסכימים להחזיר לי את הכסף.
מה אפשר לעשות ?
בברכה,
כרם | |
|
|
|
| 12/2/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:10:12 |
| שלום רב כרם,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
בנוסף, סעיף 3 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הפעלת השפעה בלתי הוגנת, בין היתר,מגבלות השפה כקבוע בסעיף 3(א)(6)כדלקמן:
"ניצל את העובדה שצרכן אינו יודע את השפה שבה נקשרת העסקה במידה מספקת לשם הבנת העסקה;"
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 11/2/2019 15:19 |
sfranco@iai.co.il |
 | | מחבר: | sfranco@iai.co.il (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 15:19:25 |
| שלום,
לא ניתן להשיג אתכם בטלפון, לא ברור לי ססטוס התלונה שלי.
אשמח לעדכון.
תודה, סימה. | |
|
|
|
| 12/2/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:08:58 |
| סימה שלום רב,
בוצעה שיחה טלפונית עם בית העסק, והובטחה לאחראית על התחום תשובה בעניין.
לאחרונה הייתה תקלה במערכת הטלפונים של המועצה, אך התקלה תוקנה והטלפונים תקינים וניתן לפנות למטפלים. | |
|
|
|
| 11/2/2019 14:17 |
ודים |
 | | מחבר: | ודים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 14:17:19 |
| שלום, אני מנסה לקבל העדר תביעות מחברת ביטוח שלמה וביטוח חקלאי.
שני החברות טוענות שהפוליסה הייתה רשומה על שם אבא שלי, ולכן אני לא זכאי לקבל העדר תביעות על שמי.
הטעות הייתה של הסוכן ביטוח שלי אשר שינה אותי לנהג העיקרי (והיחיד) של הרכב למרות שלא שינה את שם בעל הפוליסה (הרכב היה ועדיין רשום על אבי)
הייתי עם ביטוח לרכב ב5 שנים האחרונות ללא תאונות ועכשיו לא מוכנים להוציא לא מסמך שלרכב שאני מבוטח בו לא היו תאונות..
אשמח לדעת אם ישנה דרך לפתור את זה.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 12/2/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 09:00:24 |
| ודים שלום רב,
לצערי, המועצה אינה עוסקת בתחום חברות הביטוח, שכן הן כפופות להוראות ספציפויות ומפוקחות על ידי המפקח על הביטוח במשרד האוצר.
ניתן לפנות למחלקת פניות הציבור אצל המפקח באמצעות הקישור הבא:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Pages/Public-Inquiries.aspx | |
|
|
|
| 6/2/2019 12:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2019 | | שעה: | 12:09:13 |
| שלום
האם אפשר להתייחס לביטול או שינוי כרטיס טיסה באופן דומה במידה ורוצים להשתמש בחוק הגנת הצרכן לאזרח ותיק ? | |
|
|
|
| 7/2/2019 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/02/2019 | | שעה: | 11:46:49 |
| משה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, ניתן בהחלט לבטל גם עסקה לרכישת כרטיס טיסה, ובתנאי שהעסקה התבצעה טלפונית בלבד.
את הביטול רשאי אזרח ותיק לבצע בתוך ארבעה חודשים, ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
כמו כן, ניתן לבטל רק את העסקה לרכישת כרטיסו האישי של האזרח הותיק ולא כרטיסים נוספים. | |
|
|
|
| 11/2/2019 14:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 14:10:40 |
| ומה החוק קובע לגבי שינוי טיסה ולא ביטולה . אני אחדד את השאלה
רכשתי כרטיס טיסה ונאלצתי לדחות את הטיסה למועד מאוחר יותר שלמתי תשלום נוסף עבור השינוי ולצערי גם את הטיסה המאוחרת שקבעתי לחודש יולי אני נאלץ לבטל
האם החוק להגנת הצרכן לאזרח ותיק חל במקרה הזה
תודה | |
|
|
|
| 12/2/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 08:30:42 |
| משה שלום רב,
המחוקק לא נכנס לרזולוציות הללו, ושינוי מועד יחכול להחשב כביטול עסקה וביצוע עסקה חדשה (במקרה בו בית העסק גובה דמי ביטול על פי הוראות הדין ומתקשר מחדש עם הצרכן), ואז שוב יבחן אופן ביצוע העסקה.
במקרה בו בהסכם בין הצרכן לעוסק ישנה אפשרות לשינוי מועד תמורת תשלום שסוכם מראש, אז שינוי המועד לא ייחשב עסקה חדשה, ועל כן התנאים לביטול יהיו זהים לתנאי העסקה המקורית. | |
|
|
|
| 11/2/2019 14:02 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/02/2019 | | שעה: | 14:02:11 |
| אני רכשתי דרך משרד נסיעות 2 כרטיסי טיסה לברלין בדצמבר לחודש מאי , החברה גרמניה אייר פשטה את הרגל
סוכן הנסיעות אמר לי שהכסף עבוד
השאלה שלי כזאת :
שחברת תעופה באה ליאטא היא מכניסה ערבויות כספיות פיזית
למה שיש פשיטה אז היאטא מתנער ולא מוכן להחזיר את הכסף מהערבויות? למה קניתי עם סוכן ? בכדי להיות מוגנת אז למה צריך סוכן
מה אני צריכה לעשות בכדי לקבל את הכסף בחזרה ???
לתשובתכם אודה | |
|
|
|
| 12/2/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 08:28:26 |
| מירב שלום רב,
את צודקת בהחלט ולעמדת המועצה יש לפנות בכתב לסוכן ולדרוש כי יעמיד לרשותך כרטיס טיסה חלופי או ישיב את הכספים.
לחלופין, עליו להציג מסמכים לכך שכבר הועברו הכספים הלחברת התעופה שפשטה את הרגל וכן את הסכום המדויק שהועבר על ידי הסוכן. | |
|
|
|
|