| 17/2/2019 15:22 |
גדי |
 | | מחבר: | גדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 15:22:18 |
| כנראה לא ניתן ךהעביר מבצכים גדולים כגון הקלטות למשל כדי להוסיף לתלונה
| |
|
|
|
| 18/2/2019 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 15:39:07 |
| שלום וברכה גדי,
נא שלח מייל למנהל אתר האינטרנט של המועצה, לפי הפרטים בלינק שלהלן, עם פרטי הבעיה, מס' התלונה, גודל הקובץ וכיוצ"ב:
http://www.consumers.org.il/category/Consumers_council_officials
| |
|
|
|
| 17/2/2019 10:44 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 10:44:28 |
| | שלום רכשנו סלון בדולצה דיבאני ונאמר לנו שזה יבוא אישי מאיטליה ויקח 3 חודשים .שילמנו מקדמה וכשהגיע הסלון לארץ התבקשנו לבוא ולסגור חשבון במעמד סגירת החשבון נאמר שהסלון מסין ולא איטליה והמוכר טוען שלעולם לא אמר שזה מאיטליה .האם אפשר לבטל תעסקה? | |
|
|
|
| 17/2/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:30:29 |
| שלום רב לירון,
האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, היה וההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הרי שניתן לדרוש ביטול העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך לפיה הוזמן מוצר שמיוצר מאיטליה וסופק לך מוצר שיוצר בסין, יהיה עליך לפנות אל החברה בצירוף הראיה.
היה ואין ברשותך ראיה התומכת בטענתך, הרי שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) בו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 18/2/2019 15:05 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 15:05:10 |
| אוקיי
והאם אפשר לבטל כי עדיין לא קבלנו את הסלון ויש חוק שאומר שאפשר לבטל עד 14 יום מקבלת הסלון .
או שזה נחשב הזמנה מיוחדת?
בחרנו סלון מהתצוגה שהייתה בחנות ללא מידות מיוחדות אלא שבקשנו בבד.
וכל הזמנה שלהם לוקחת 3 חודשים הם לא מחזיקים מלאי | |
|
|
|
| 17/2/2019 14:51 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 14:51:30 |
| היי, רכשתי מארז מוצרי טיפוח (שנינות בנתה מוכרת המארז מוכן) ברשת בודי שופ ולאחר מספר דקות כשחזרתי לחנות על מנת לבטל את העסקה ולקבל את כספי חזרה, החנות הסכימה לתת לי זיכוי לקנייה בחנות בלבד.האם זה חוקי ואיך אוכל לקבל את כספי בחזרה. תודה רבה. 052-6171313
| |
|
|
|
| 18/2/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:55:54 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר ארוז מראש (שהמוצר ארוז הרמטית ושהגיע מהמשווק ולא הוכן בבית העסק), בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית, לכן, אם מדובר במוצר הארוז הרמטית הרי שלכאורה קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, אולם,אם מדובר במוצר שנארז בבית העסק, על פניו, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה שכן, הדבר עלול להיות בגדר טובין פסידים, אשר לא קמה לצרכן זכות לבטל מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ויהיה עליו לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 17/2/2019 14:24 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 14:24:37 |
| היי
רכשתי סלון מתצוגה שבוע שעבר בסכום של 4000 ש"ח.
אני מעוניינת לבטל את העסקה והם טוענים שאי אפשר בגלל שזה סלון שנקנה מתצוגה. לאחר ויכוחים הם אמרו שיחייבו אותי ב25% מהעסקה דמי ביטול.
הסלון עדיין לא הגיע אליי ונמצא בחנות. אשמח לדעת מה אומר החוק במקרה זה. תודה | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:47:25 |
| שלום רב רעות,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן, לא נעשה בו שימוש ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
בנוסף, התניית בית העסק בביטול העסקה, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2ב(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק"
מכאן, שאני מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין.
| |
|
|
|
| 17/2/2019 13:39 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:39:48 |
| היי
רכשתי ביום שישי שעבר בתאריך 15.2.19 סלון מתצוגה .
אני מעוניינת לבטל את הרכישה והם רוצים לגבות ממני 25 אחוז כאשר רשום בחוזה שניתן לבטל עד 14 ימי עסקים. לטענתם זה לא חלק מקנייה של מוצר מתצוגה.
חייבת לציין שהסלון עדיין נמצא בחנות ולא נלקח.
האם זה חוקי מה שהם עושים? | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:46:56 |
| שלום רב רעות,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן, לא נעשה בו שימוש ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
בנוסף, התניית בית העסק בביטול העסקה, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2ב(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק"
מכאן, שאני מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין.
| |
|
|
|
| 17/2/2019 13:39 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:39:45 |
| היי
רכשתי ביום שישי שעבר בתאריך 15.2.19 סלון מתצוגה .
אני מעוניינת לבטל את הרכישה והם רוצים לגבות ממני 25 אחוז כאשר רשום בחוזה שניתן לבטל עד 14 ימי עסקים. לטענתם זה לא חלק מקנייה של מוצר מתצוגה.
חייבת לציין שהסלון עדיין נמצא בחנות ולא נלקח.
האם זה חוקי מה שהם עושים? | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:44:39 |
| שלום רב רעות,
מכאן, שאני מציעה לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 17/2/2019 13:37 |
עירד מעיין |
 | | מחבר: | עירד מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:37:25 |
| אנחנו מעוניינים ליבא "ראשי דיו" למדפסות ביתיות.
בתוך הקופסא יש מספר שורות עם הוראות התקנה של ראש הדיו וכמו כן מרכיבים בשפות שונות אך לא בעברית
אנחנו אמורים לתרגם את הוראות ההפעלה והמרכיבים ואנחנו רוצים לוודא האם שימוש באותו גודל פונט ( אותיות) כמו בהוראות המקוריות של הייצרן מספק – כמו שמופיע ב "צו הגנת הצרכן (סימון טובין), תשמ"ג-1983" סעיף 2-ו' להל"ן הציתות "(ו) בלי לגרוע מהאמור בסעיפים קטנים (א) עד (ה), על טובין מיובאים עם הוראות שימוש או אזהרה בלועזית יופיע גם תרגום מלא ומדויק בעברית של הוראות השימוש או האזהרה; גודל האותיות בעברית לא יקטן מגודל האותיות הלועזיות ויהיה מובלט באותו אופן.
האם ישנה מגבלה לגודל האותיות ? האם גודל זהה לגודל האותיות בהוראות המקוריות של הייצרן מספק ?
| |
|
|
|
| 18/2/2019 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:37:22 |
| שלום רב מעיין,
המועצה הישראלית לצרכנות, פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
מכאן, שבמקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסה אולי לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשיה. | |
|
|
|
| 17/2/2019 13:09 |
ורדית |
 | | מחבר: | ורדית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:09:24 |
| שלום רב, מוביל גז מטעם חברת גז מסויימת על מנת להתקין בלון. המתקין היה אמור להגיע אליי בשעה מסוימת אך לא הגיע, חיכיתי כל היום והתקשרתי לחברה. החברה אמרו שהוא יגיע בהמשך היום אך לבסוף לא הגיע כלל. לאחר מכן החברה טענה שהיה עומס והתנצלה. פניתי אליהם בבקשה לקבלת פיצוי ערב חוק טכנאים והם סרבו בטענה שהוא רק מוביל ולא טכנאי.
הסתכלתי באתר שלכם וראיתי שכתוב: החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד
האם החברה חייבת לי פיצוי?
תודה ורדית
| |
|
|
|
| 18/2/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:30:15 |
| שלום רב ורדית,
אני, מציעה כי תפני אליהם בהתאם לתיקון 55 בחוק הגנת הצרכן.
ואם את נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:29 |
אסי חדד |
 | | מחבר: | אסי חדד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:29:04 |
| | רציתי לדעת לגבי ביטול לימידים לפני כ3 חודש נרשמתי ללימודים.הלימודים מתחלקים ל 4 קורסים השתמשתי רק ב-2 ונשאר 2 שלא השתמשתי בהם הקורס עלה 10 אלף שילמתי 1500 באשראי ו8500 בציקים רציתי לשכת אם יש אפשרות לפרוש מהלימודים עכב מצב כלכלי כי הולכים לחזור לי ציקים ואמרתי לבית הספר אמרו למ תמכור את הלימודים כן רשום בחוזה שאין החזר כספי ומצד אחד אין לי כסף להמשך הלימודים מה עושים במצב כזה????? | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:23:19 |
| שלום רב אסי,
ככלל, הסכמים יש לקיים, על כן, תנסה אולי לפנות אל בית העסק לפנים משורת הדין.
היה ומדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המל"ג, אני, מציעה שתפנה אולי למל"ג.
לגבי מסירת השי'קים- במקרה בו נקלעת לקשיים כלכליים, אני, מציעה כי תתייעץ מול עו"ד . | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:24 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:24:00 |
| שלום רב,
קיבלתי בדואר מכתב מעורכת דין ליבנה קציר , הוצאה לפועל עבור חברה בית ספר
תגליות בעמ . בית ספר לאודישנים ואומניות במה ברחב קרליבך בתל אביב .
בזמנו שנת 2013 המקום נסגר והפסקתי את ההוק קבע .
כיום שלחו מכתב מטעם הוצאה לפועל עם עורכת דין אחרי שסגרו את המשרדים
ונעלמו עיקבותיהם.
לאחר חיפוש באינטרנט נראה שהם היו שייכים לחברת במרום הפקות , וגם לאיקיוטיק
ויש המון כתבות על כך שהם מנסיוך כספים באותה דרך.
מדובר פה בהונאה.
מה עלי לעשות ?
תודה ,
שרון | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:09:57 |
| שלום רב שרון,
האם בעבר מסרת ש'יקים?
אם כן, אני, מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:23 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:23:47 |
| שלום רב,
ונעלמו עיקבותיהם.
מדובר פה בהונאה.
מה עלי לעשות ?
תודה ,
שרון | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:07:46 |
| שלום רב שרון,
האם בעבר מסרת ש'יקים?
|
|
|
| 17/2/2019 12:27 |
ריקי יפה |
 | | מחבר: | ריקי יפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:27:44 |
| שלום רב,
אני קונה בשר בחנות של האחים מרסל, חלוצי התעשיה 8, חיפה
בשר בקר טחון טרי נמכר לי במחיר "זול מדי" : 50 שקלים בעבור שני ק"ג.
הבשר טעים, אולם אני חוששת שמא הוא לא "בשר טרי", אלא ,אולי,קפוא שהופשר, וזאת בשל מחירו הנמוך........
איך אפשר לבדוק זאת ?
בתודה,
ריקי יפה. | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:49:55 |
| שלום רב ריקי,
אני, מציעה אולי שתבררי בעניין מול משרד הבריאות או משרד החקלאות. | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:23 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:23:33 |
| שלום רב,
ונעלמו עיקבותיהם.
מדובר פה בהונאה.
מה עלי לעשות ?
תודה ,
שרון | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:47:29 |
| שלום רב שרון,
האם בעבר מסרת ש'יקים?
|
|
|
| 17/2/2019 12:14 |
ניקיטה סומרוב |
 | | מחבר: | ניקיטה סומרוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:14:32 |
| אז אחרי שעות של המתנה ללא מענה בטלפון אנסה את מזלי כאן.
אישתי הזמינה באינטרנט מוצרים מאתר סבון עם משלוח עד הבית עם שליח.
כשהגיעה החבילה נוכחנו לדעת שחסר מספר פרטים ויש בחבילה פרטים שלא הזמנו.התקשרנו באופן מיידי לשירות הלקוחות ואמרו שיגיעו לאסוף מאיתנו את החבילה ונקבל זיכוי כספי מלא.
עבר שבוע ואף אחד לא הגיע, התקשרנו שוב וביקשנו שיגיעו לאסוף, אמרו שיגיע מישהו השבוע וכמובן שחלף עוד שבוע ואף אחד לא הגיע לאסוף את החבילה,אחרי בערך 10 פניות שלי ושל אישתי לשירות הלקוחות ואחרי חודש שלם שעבר, החברה הועילה בטובה לשלוח שליח שיאסוף את הדברים ועדיין לא קיבלנו את הזיכוי הכספי.ממה שאני מכיר בחוק הם חייבים להחזיר את הכסף תוך 14 ימים מרגע בקשת הביטול.דבר זה לא קרה, רציתי לדעת אם אוכל להגיש תביעה בגין החזר כספי שלא בזמן (סביר להניח שבימים הקרובים נקבל מהם את הזיכוי, אחרי חודש שלם של המתנה!!)
תודה מראש..
ניקיטה 0587917611 | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:42:59 |
| שלום רב ניקיטה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים.
על כן, בהנחה שבית עסק מסכים לטענתך לבטל את העסקה ולהשיב את כספך, אני, מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:10 |
איליי |
 | | מחבר: | איליי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:10:24 |
| הקפאתי השתתפותי בקורס לתכנות מחשבים לאחר 3 חודשים מתוך 10
כלומר ניצלתי כשליש מהקורס
במסמך שחתמתי עליו בתחילת הקורס נאמר שלא יהיה החזר כספי לאחר כמה ימים מתחילת הקורס ומוסד הלימודים הסכים להקפיא לי את הלימודים לשנתיים.
עכשיו אני לומד משהו אחר שאני באמת מחוייב אליו ולא רואה את עצמי חוזר לקורס.
האם יש סיכוי שבערכאות משפטיות אוכל להחזיר לעצמי חצי מהסכום ששילמתי למוסד הלימודים...?
כמו באוניברסיטה.... גם באוניברסיטה שמבטלים לימודים בסמסטר הראשון מוחזר חצי מהכסף של השנה.
תודה | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:16:37 |
| שלום רב איליי,
במקרה המתואר, אני, מציעה כי תעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:47 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:47:16 |
| שלום רב
בתאריך 15.1 סגרתי שרותי איפור ושיער לארוע ב30.5
העברתי 300 שח מקדמה בביט.. ברצוני לציין שאין חוזה או שום מלל שמדבר על ביטול עיסקה.
לאחר חודש, לצערי החתונה בוטלה והודעתי טלפונית על ביטול, התשובה שקיבלתי מהמאפרת היא:
שיש טווח של שבוע/שבועיים לביטול ובמידה ותיכנס לה לקוחה במקומי אז היא תעביר לי את המקדמה. כלומר המקדמה שלי תלויה באם תיכנס לה לקוחות?
האם זה נכון מצידה? האם זה נכון מצידי לבטל את העיסקה בביט?
אשמח לתשובה בנושא. מה אני עושה?
תודה, הילה
| |
|
|
|
| 18/2/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות א א |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות א א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 11:15:27 |
| שלום הילה
אם עברו מעל 14 ימי עסקים , בעלת המקצוע יכולה לגבות את סכום המקדמה ללא החזר כספי.
| |
|
|
|
| 17/2/2019 11:54 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 11:54:32 |
| שלום,
לפני מס' חודשים ביצעתי עסקה רגילה עם חברת ריהוט מוכרת בה הזמנתי ארון ומיטת ילדים. האספקה וההרכבה תואמו ליום שלישי לפני כשבוע בין השעות 12-16:30. המתקין הגיע בשעה 17:00 ולאחר עבודה של 3 שעות התגלו מס' פגמים:
1. פגם מסוכן מאחד מקרשי המיטה - יכול להוביל לשריטת הילד
2. חזית ומתלה חסרים בארון
3. התקנה לא מקצועית, דהיינו הארון לא מאוזן כלל ולא מחובר כראוי בצידו האחורי.
המתקין הבטיח שיטפלו תוך 1-2 ימים. אך מאז אני לא מצליח לקבל שירות כלשהו מהחברה המספקת. בשיחות טלפון איתם פעם אחת הבחורה האחראית בחופש, ביום אחר המחשבים שלה לא עובדים, והיום היא טוענת כי היא עסוקה בהוצאת אספקות. הנציג ההראשונה איתה דיברתי הביטחה טיפול תוך 10 ימים, והאחרונה כבר דיברה על חודש. בנתיים אין לילד מיטה וארון בחדר.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 18/2/2019 10:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 10:52:20 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם אתה נתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/2/2019 11:26 |
מוטי רזניק |
 | | מחבר: | מוטי רזניק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 11:26:37 |
| עשיתי מנוי של 10 טיפולים להסרת פטריות ברגלים בקליניקה כלשהי. בטיפול הרביעי המטפלת עקרה לי קצוות הציפורנים סבלתי מכאבים וירד לי דם,אפילו פולדין היא לא מרחה לי.טפלתי בציפורניים שבוע ימים עם משחות,מזל שלא נגרם לי נזק של חדירת הציפונים לתוך הבשר. נעשה לי טראומה מזה ולכן לא המשכתי את הטיפולים. שלמתי מתוך 4000 ש"ח סכום של 2500 ש"ח שזה מעל מה שקבלתי טיפול. האם אני יכול להפסיק את התשלום של עוד 1500 ש"ח בכרטיס האשראי? | |
|
|
|
| 17/2/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 14:09:54 |
| שלום רב מוטי,
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן מעוניין בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול,אולם אם בהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול יהיה כרוך בתשלום קנס יציאה הרי שיהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, אני, מציעה כי תעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק מה תנאי הביטול. | |
|
|
|
| 17/2/2019 10:01 |
איזיק שושנה |
 | | מחבר: | איזיק שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 10:01:23 |
| | כולנו יודעים שחיל לא בדיוק יכול לתכנן את עיתותיו לפי רצונו, אבל לפי קנה כרטיס טיסה לעתיד ובאותו תאריך וקרוב אליו השתנה המצב הבטחוני ומנע ממנו לצאת את הארץ. מדוע אין הקלות בביטוח כרטיסי טיסה לחיילים שדברים אינם תלויים בהם? | |
|
|
|
| 17/2/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:20:45 |
| שלום רב שושנה,
האם נרכש ביטוח במקרה המתואר? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
תנסי אולי לפנות בכתב אל החברה עמה בוצעה העסקה תוך פירוט השתלשלות העניינים.
בנוסף, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק. | |
|
|
|
| 17/2/2019 08:16 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 08:16:05 |
| ב11.2017 רכשנו שואב אבק דייסון מחנות הום סנטר כאשר במעמד הקניה נאמר לבעלי שבכל תקלה עליו לפנות אל הום סנטר והם יטפלו במוצר מול נותני האחריות.
קיימת ברשותנו אחראיות שניתנה ע"י יבואן מקביל בשם "קאיה מולטימדיה" למשך 24 חודשים בה מצוין שבמידה וישנה תקלה במוצר שלא נגרם בזדון הם יתנו לנו חלקים חדשים.
לשואב אבק דייסון יש אפשרות שאיבה ב2 מצבים מינ' (שאיבה עד 20 דק') ומקס' (שאיבה עד 7 דק'), וכאשר מפעילים את השואב על שאיבה של מקס' השואב עובד פחות מדקה ונגמרת לו הבטריה.
פנינו אל הום סנטר פיזית (לאחר שגם יצרנו איתם קשר טלפוני והם אמרו לנו להגיע) ונאמר לנו שאין זה באחריותם אלא יש לפעול מול נותני האחראיות.
ניגשנו אל המעבדה המרכזית של נותני השירות עם מסמכי תעודת האחראיות והשואב אבק וציינו שיש בעיה בבטריה אבל יש אחראיות רק של חצי שנה על הבטריה, לאחר ששיחררו את בעלי לדרכו בדקתי בתעודת אחראיות ואין דבר המזכיר החרגת אחראיות בטריה (חשוב לציין שכאשר בעלי היה במעבדה הם בדקו את תעודת האחראיות אך בחרו להתעלם מכך שאין החרגה על הבטריה).
לאחר שיחות טלפון רבות מצידי אליהם ואל הום סנטר (שעד כה לא התקבלה מהם תגובה בנושא)וויכחוים מול קאיה מולטימדיה נאמר לי שהם יתנו לי בטריה אבל חלופית ולא מקורית של דייסון, בטענה שאין ברשותם בטריה מקורית.
(כאשר בעלי היה אצל קאיה מולטימדיה הציעו לו בטריה של דייסון בעלות של 450 שקלים)
האם במקרה הנ"ל יש לי עילה לתביעה מולם? | |
|
|
|
| 17/2/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 12:54:56 |
| שלום רב מור,
בעניין זה, אני, מציעה כי תפני אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף תעודת האחריות שניתנה לכם.
לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/2/2019 13:12 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:12:10 |
| אכן פניתי בכתב ובע"פ אל:
הום סנטר- אך לא אין מענה מהם במשך כשבועיים
קאיה מולטימדיה - שוחחתי איתם טלפונית ובמיילים (אין להם תלונות הציבור/גורם שניתן לפנות אליו במקרים כאלו)- וזו התשובה שניתנה לי
במקביל הגשתי תלונה דרך האתר לפני יותר משבועיים אבל טרם יצרו איתי קשר
| |
|
|
|
| 17/2/2019 13:12 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 13:12:17 |
| אכן פניתי בכתב ובע"פ אל:
הום סנטר- אך לא אין מענה מהם במשך כשבועיים
קאיה מולטימדיה - שוחחתי איתם טלפונית ובמיילים (אין להם תלונות הציבור/גורם שניתן לפנות אליו במקרים כאלו)- וזו התשובה שניתנה לי
במקביל הגשתי תלונה דרך האתר לפני יותר משבועיים אבל טרם יצרו איתי קשר
| |
|
|
|
|