| 18/2/2019 16:13 |
אילנה כהן |
 | | מחבר: | אילנה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 16:13:26 |
| רציתי לבדוק מה הדין לגבי עסקה שבוצעה אתמול,הזמנת רכב וביצוע טרייד אין על הרכב יד2 שברשותי.היץוחתמתי אתמול על זכרון דברים שאם אבטל את העסקה (של הטרייד אין) אשלם 10% מערך הרכב ( העסקה ) שזה 8000 שח.
האם אין חוק שמאפשר לי לבטל עסקה תוך פרק זמן מסוים מבלי לשאת "בקנס" הזה?יש לי קונה פוטנציאלי בשוק החופשי וחבל לי מאוד להפסיד כ"כ הרבה כסף.
אשמח למענה בהקדם. | |
|
|
|
| 18/2/2019 17:04 |
כהן אילנה |
 | |
|
| 20/2/2019 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:46:14 |
| שלום וברכה אילנה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת רכב חדש מיבואן בלבד, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שהרכב לא נרשם על שמו של הצרכן. בכל מקרה אחר ההסכמות שבין הצדדים מחייבות את הצדדים. ככלל מוטב להבין היטב את משמעויות ההסכם לפני שחותמים עליו. | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:20:29 |
| | כדאי שתבדקי במשרד הרישוי אם הרכב כבר נרשם על שמך. | |
|
|
|
| 18/2/2019 23:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 23:57:04 |
| | חברת מצויינות בחינוך פנו אלי וביקשו להיפגש בנושא עזרה ללימודים לבן. בתאריך 27.1.19 הגיעו לביתי ואיכשהו הצליחו לשכנע אותי לרכוש ערכה אינטרנטית עם טאבלט ושעון חכם (שאפשר לקנות בזול באינטרנט) ושיעורים פרטיים באינטרנט וטלפונית. חתמתי על העסקה.לאחר הרכישה הבן שלי אמר שאינו מעוניין אין לו צורך אשתי ביקשה לבטל את העסקה. בתאריך 11.2.19 התקשרתי לחברה ובקשתי לבטל את העסקה. מנהל החברה אמר שהנושא יטופל ועל פי נהלי החברה ישלח נציג לביתנו. הגיע נציג בתאריך18.2 אך טען שאין אפשרות לבטל את העסקה. עלות העסקה 5760 שח.האם החברה צודקת בטענתם ? כיצד ניתן לבטל את העסקה | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:19:27 |
| שלום וברכה משה,
פנייתך מתארת עסקת רוכלות כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. בחוק מקים זכות לביטול עסקת הרוכלות בתוך 14 יום ממועד העסקה, או מיום קבלת מסמך גילוי מבית העסק באשר לפרטים המהותיים של העסקה, לפי המאוחר. בכל מקרה אחר ההסכמות שבין הצדדים הם המחייבות. נסו לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל, אולי גם בכתב. | |
|
|
|
| 18/2/2019 22:10 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 22:10:19 |
| שלום,
בחוזה התקשרות מול חנות כתוב:
״זמן המשלוח הצפוי הוא 5 ימי עסקים ועד ל45 ימי עסקים, אין אפשרות לבטל הזמנה באמצע משלוח
תהליכי החזר מתחילים החל ממעבר של 45 ימי עסקים ועד ל-60 ימי עסקים מקסימום ההחזר כבר יושלם.״
האם הדבר חוקי?
האם הסעיף הזה חוקי
״אין לתבוע בפייפאל בשום אופן, גם אם אתם אמורים לקבל החזר כספי, אתם תקבלו
כל תביעה בפייפאל ללא הסבר מעמידה אתכם לדין משפטי ויבוצע נגדכם הליכים משפטיים בהתאם
אחרי 90 ימים משליחת המוצר לא ניתן לדעת או לעקוב אחר מצב החבילה, פניות לאחר 90 ימים לא יטופלו על ידי המערכת.״
תודה,
עידן | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:07:21 |
| שלום וברכה עידן,
פנייתך אינה מבוררת דיו למתן מענה לגופו של עניין, וממילא אינה מתאימה לפורום על מגבלותיו. תוכל לקבל מענה לשאלותיך באמצעות הגשת תלונה/בקשת יעוץ באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 18/2/2019 19:28 |
שמוליק |
 | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 19:28:07 |
| היי,
רציתי לדעת האם יש אפשרות להחזיר מוצרים שרינם תרופות בבית מרקחת? אנקדוטה בדוגמה של תכשיר נגד כינים שאף לא מצריך מרשם רופא.
כמובן דברים סגורים שלא נעשה בהם שימווש.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:02:08 |
| שלום וברכה שמוליק,
קשה יהיה לעניות דעתנו לבסס זכות לביטול העסקה במקרה של רכישת מוצרים כגון אלה המאוזכרים בפנייתך. | |
|
|
|
| 18/2/2019 18:31 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 18:31:52 |
| שלום רב
יש לי פוליסת ביטוח בריאות של הפניקסהפניק חברת חשמל דרך אבא שלי, שהיה עובד חברה. לפי תנאי הפוליסה המפורסמים באתר האינטרנט של החברה כתוב כי אני זכאית לקבל 80% מעלות המדרסים אצל כל ספק אליו אפנה. בשל כך פניתי לקנות מדרסים בחנות הקרובה למקום מגוריי. לאחר שקניתי את המדרסים ושלחתי את הקבלה לחברת הפניקס, הם הודיעו לי כי אינני זכאית להחזר מפני שהחל מחודש מרץ 2018 הם עובדים רק עם ספקים מסוימים. לטענתם הם שלחו מכתב לבעלי הפוליסה (קרי לאבא שלי) בחודש מרץ 2018. אבי כמובן לא זוכר שקיבל מכתב שכזה, ובאתר האינטרנט של הפניקס לא רשום השינוי. גם בתנאי הפוליסה המעודכנים כיום באתר השינוי לא מופיע כך שלא הייתה לי שום דרך לדעת על שינוי התנאים.
האם עפ''י החוק אני זכאית להחזר? שכן גם כיום בפוליסה המפורסמת באתר כתוב שאני יכולה לקבל החזר מכל ספק.
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:00:05 |
| שלום וברכה נעמה,
אין המועצה מטפלת בפניות כנגד חברות ביטוח ובנושא ביטוח. יש להפנות פניות שכאלה למפקחת על הביטוח במשרד האוצר. | |
|
|
|
| 18/2/2019 17:52 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 17:52:22 |
| אשתי קנתה לאמא שלה סמרטפון מחנות של פרטנר בקניון איילון בתאריך 15/2/19. האמא לא מסתדרת עם הסמרטפון ואנו רוצים להחזיר אותו ולקבל זיכויי, האם זה אפשרי? יש לציין שברכישה החתימו אותה במחשב על העסקה ולא ממש הוסבר על מה.
אשמח לקבל תשובה | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:58:31 |
| שלום וברכה חיים,
משהופעל המכשיר ונעשה בו שימוש לא ניתן לדבר על זכות לביטול העסקה מכוח תקנות ביטול עסקה הרלוונטיות. משכך ענייני ביטול/החזר/זיכוי נתונים למדיניות בית העסק אותה עליו להציג באופן ברור, או להסכמות אליהם יגיעו הצדדים. | |
|
|
|
| 18/2/2019 17:08 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 17:08:40 |
| שלום רב,
לפני שנתיים רכשתי ארון אמבטיה מחרש בשווי 3000 ש"ח. לאחרונה שמתי לב שהופיעו סדקים במספר מקומות בארון. פניתי לחברה והיא טוענת שהאחריות לא כוללת נפיחות כתוצאה ממים. הסברתי שאני לא שופכת על הארון מים ושזהו ארון אמבטיה ואמור להיות מותאם לתנאי לחות שאופייניים לחדר זה. הם טענו שמוכנים לתת שירות אך ורק בתשלום.
מה עליי לעשות? האם לשלם להם עבור השירות למרות שהארון אצלי בסה"כ שנתיים ושילמתי עליו מחיר לא זול?
אודה לתשובתכם,
סופי | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:55:45 |
| שלום וברכה סדופי,
אין חובה בדין ליתן אחריות בגין המוצר נשוא פנייתך. ככל שניתנה אחריות לתקופה רלוונטית לפנייתך עלייך לעיין בהוראות תעודת האחריות שניתנה לך. מכל מקום לעניות דעתנו לא יהיה קל לבסס טענה לפגם בייצורו של הארון (כמשתמע מפנייתך) בחלוף שנתיים בהן מצוי הארון בחזקתך. | |
|
|
|
| 18/2/2019 17:03 |
גולן |
 | | מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 17:03:32 |
| שלום,
אני מקבל בכל יום הודעות תעמולה של הבחירות.
בכל פעם זה ממספר אחר ולמרות שאני חוסם, זה לא עוזר.
אני לא יודע ממי קיבלו את המספר שלי בכלל, אבל זה ממש מטריד ואני כבר לא יודע למי לפנות.
תודה,
גולן | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:43:07 |
| שלום וברכה גולן,
קשה יהיה להחיל את הוראות התיקון לחוק התקשורת, המכונה חוק הספאם, על תעמולת בחירות, שעה שהחוק מדבר על פרסומים מסחריים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:49 |
גולן |
 | | מחבר: | גולן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:49:26 |
| שלום,
שלחתי למפלגות שהטרידו אותי שזה הטרדה ושיחדלו מכך במיידי.
אבל מה בנוגע לסקרים שאני מקבל ואני לא יודע ממי וזה ובכל פעם ממספר אחר?
ממי הם קיבלו את המספר שלי אני לא מבין?
לדוגמא:
סקר פוליטי לאחר הפריימריז בליכוד:
במידה והבחירות לכנסת יתקיימו היום, במי אתה צפוי לתמוך?
1. הליכוד
2. חוסן לישראל
3. הימין החדש
4. יש עתיד
5. מרצ
6. יהדות התורה
7. הרשימה המשותפת
8. ש״ס
9. תע״ל
10. העבודה
11. כולנו
12. גשר
13. ישראל ביתנו
השב את המספר הנכון | |
|
|
|
| 18/2/2019 14:14 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 14:14:20 |
| שלום רב,
האם יש בארץ מעבדה איפו אפשר לבדוק איכות של סט סירים ומחבת? עליתי בחכה - קניתי סט "Zillinger" מהרמאים. אחרי שלראשונה הרתחתי מיים, הופיעו כתמים ונקודות שחורים. עכשיו אני בספק האם אפשר להשתמש בסט הזה בלי נזק לבריאות.
תודה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:48:37 |
| שלום וברכה גילה,
אין המבוקש מתחום סמכותה של המועצה. | |
|
|
|
| 18/2/2019 14:02 |
סבטלנה נוסקוב |
 | | מחבר: | סבטלנה נוסקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 14:02:58 |
| | למה תרופות נגד מצבים, מחלות כרוניים אשר צריך לקחת כל יום במשך כל החיים מוחרים באריזות 28 יחידות? ומה לעשות ימיים-שלושה שנותרו עד סוף חודש? צריך לקנות אריזה נוספת? ואם תרופות יקרות? זות פרנסה לחברות תרופות בלי להתעמץ על חשבון חולים. למה לפחות לא 30? אני יכולה להגדיר את תופעה הזות - גניבה, שוד, נוחלות. | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:23:43 |
| שלום רב סבטלנה,
בעניין זה פני אל הרגולטור- משרד הבריאות, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 18/2/2019 16:13 |
מ |
 | | מחבר: | מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 16:13:14 |
| | ביצעתי עסקה טלפונית של קניית דלתות. במעמד הסגירה חוייבתי בסכום חלקי מסך העיסקה...אחכ נכנסתי למייל וראיתי שחסר משהו שדובר עליו פנים מול פנים. התקשרתי ורצו לגבות ממני תוספת על הפרט הזה. החלטתי לבטל את העיסקה בתוך פחות מ24 שעות מרגע ביצוע העיסקה. לדברי בעלת העסק היא רוצה לחייב אותי ב100 שח על ביטול העיסקה הטלפונית... יש לציין שלא חתמתי עדיין על שום מסמך שביצענו עיסקה. רק נשלח אליי למייל טופס ההזמנה. האם יש לה זכות לעשות זאת? | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:48:46 |
| שלום רב,
על פניו, בעסקת מכר מרחוק,דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 17/2/2019 11:00 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 11:00:00 |
| שלום,
ביום שישי האחרון (15.2) קניתי וילונות בחנות ברחוב נחלת בנימין בתל אביב. הוילונות לא נעשו לפי מידה אישית, והגיעו באריזה מוכנה.
לא נעשה שימוש בוילונות.
התקשרתי לבית העסק היום בבוקר (17.2) על מנת לבטל את העסקה ובעל העסק טען שאין אצלהם בחנות החזר מוצרים. לטענתו יש שלט בחנות שמורה שאין החזר כספי על מוצרים.
כאשר העלתי בפניות את חוק הגנת הצרכן, אמר בעל החנות שהוא לא עובר על החוק והשלט מספיק.
האם הוא מחויב להחזר כספי?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 17/2/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 14:04:42 |
| שלום רב טל,
לא ציינת מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, ציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן. היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות, הרי שיש לפעול בהתאם לקבוע במדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 18/2/2019 12:43 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:43:32 |
| | עלות המוצר הייתה 300 ש"ח. לא הבנתי למה אני לא עומדת בתקנות. אשמח להסבר. | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:35:30 |
| היות שבפנייתך היה חסר מידע בדבר עלות המוצר אזי' תשובתי כללה תנאים בהם את זכאית לבטל את העסקה ובמקרים בהם את לא יכולה.
היה ולא נעשה שימוש במוצר והמוצר לא נפגם, הרי שקמה לך זכות לבטל את העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם. | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:29 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:29:51 |
| שלום רב,
הנני חבר סגל בכיר באחת מהאוניברסיטאות בארץ ומנוי שנים רבות במרכז הספורט שבבעלות עמותה מיסודה של אותה אוניברסיטה.
אתר המרכז באינטרנט הנו:
https://www.cosell.co.il/rehovot/
בשנה האחרונה חלו אצלי מספר שינויים (עברתי ממסלול הרגיל למסלול חוקרים -- שניהם מסלולים של חבר סגל בכיר באוניברסיטה, ילדיי למדו לשחות) ולכן פניתי מספר פעמים למשרד הלקוחות. נוכחתי לדעת שישנם שם אי סדרים מהותיים. מנהלת משרד הלקוחות הינה רחלי והיא מודעת לטענותיי.
שאלותיי:
1. מחירון המנויים לא מוצג לא במשרד ולא באתר המרכז באינטרנט. מנהלת משרד הלקוחות, רחלי, טוענת שמדיניות העמותה הינה שלא לפרסם מחירונים, "בכדי לא לבלבל את הצרכן" עקב ריבוי מסלולי זכאות למחירים מופחתים (עובד אוניברסיטה. סטודנט, בוגר, גמלאי האוניברסיטה וכדומה). רק בביקורי הרביעי במשרד, עקב התעקשות נמרצת מצדי, הסכימה רחלי להציגו בפני, וגם זאת "לפנים משורת הדין". האם הדבר חוקי?
2. לפני כארבעה חודשים פניתי למשרד הלקוחות בכדי לחדש את המנוי. דיברתי עם פקידה בשם שני, ואמרתי לה באופן מפורש שעברתי מהמסלול הרגיל למסלול חוקרים בסגל הבכיר. על פי המידע ששני מסרה לי עשיתי מנוי שנתי לי ולשלושת ילדיי. לא קיבלתי חשבונית מסודרת אלא רק קבלה ממוחשבת של חברת כרטיסי האשראי על התשלום ששילמתי.
3. לאחר חודשיים נדרשתי לשלם כמה מאות שקלים נוספים. לטענת מנהלת משרד הלקוחות רחלי, פקידת המשרד שני (שפוטרה מאז) טעתה ומסרה לי מידע שגוי, ושמחיר המנוי לילדי גבוה יותר מפני שלא עשיתי מנוי לאשתי. שלמתי כבקשתה.
4. לפני שבועיים שוב פנתה אלי רחלי ממשרד הלקוחות ודרשה ממני כספים נוספים מהותיים (מעל 1,000 ₪) היות ולטענתה, היא גילתה שפקידת המשרד שני (שפוטרה מאז) טעתה ומסרה לי מידע שגוי, ושמחיר המנוי עבורי גבוה יותר היות ואני משתייך למסלול שונה בסגל הבכיר. אם היו נותנים לי מראש מחירון מסודר, יתכן מאוד שלא הייתי עושה את המנוי לי ולילדי. שאלתי: האם אני הוא האחראי לטעויות של פקידת המשרד שני? כמו כן, האם יש פרק זמן מקסימאלי שרק עד אליו ניתן לדרוש ממני לשלם כספים נוספים עבור המנוי השנתי בטענה שהפקידה טעתה?
5. ישנם נהלים שאינם רשומים במחירון, או בכל מקום אחר, ואשר נמסרים רק בעל פה. למשל – שלושה חודשים לפני תום המנוי שלי, ולאחר שעברו בהצלחה קורס שחייה, רציתי לעשות מנוי שנתי לילדיי. נאמר לי (על ידי פקידה שאיני זוכר מיהי) שהדבר אינו אפשרי שכן תוקף המנוי שלי מתחת לששה חודשים. מנהלת משרד הלקוחות אומרת דברים דומים אך לא זהים – כלומר שתוקף מנוי הילדים לא יכול לעבור את זה של ההורים. האם חוקי קיומם של נהלים שכאלה שאינם מופיעים כלל בכתובים? עושה רושם שכל פקיד עושה דין לעצמו ואף אחד לא לוקח אחריות.
6. תקוותי הינה שאם יתברר שהמרכז לא מקיים את הוראות החוק הם יוותרו על דרישתם השנייה לתוספת תשלום ולא אצטרך להגיש תלונה רשמית. אם אכן עברו על החוק, האם ניתן לחייב אותם להחזיר גם את התוספת הראשונה של דמי המנוי שכבר שילמתי?
תודה רבה על תשובה מפורטת המתייחסת לכל אחת משש הנקודות המועלות מעלה... | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:30:18 |
| שלום וברכה ניר,
מטבע הדברים אין הפנייה מתאימה לפורום המועצה על מגבלותיו. אנו מציעים כי תמצה את ההידברות מול בית העסק, גם בכתב, ובמידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 17/2/2019 15:02 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 15:02:13 |
| שלום,
בבנין משותף חדש המעלית מתקלקלת השכם והערב.
חברת המעליות מתקנת את התקלה, יש מנוחה קצרה ואח"כ קורית עוד תקלה,
וחוזר חלילה.
הננו טוענים שהקבלן לא סיפק מעלית סבירה.
שעם חלוף השנה הראשונה, הקבלן יוציא את עצמו מהענין, ואנחנו נישאר עם מעלית מקרטעת.
מה אתם ממליצים לנו לעשות היום, טרם חלוף השנה הראשונה ? | |
|
|
|
| 18/2/2019 15:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 15:37:21 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, בסעיף 7(א) בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 קובע כי:
"מתקין מעליות בבית מגורים ישא באחריות לפעולתה התקינה של המעלית למשך שנה; האחריות תכסה תיקונים וחלפים ותינתן ללא תשלום מאת דיירי הבית."
לכן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בהתאם לקבוע בחוק. | |
|
|
|
| 18/2/2019 15:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 15:50:13 |
| | לי נראה שכל תקלה מעבר לשנה תצטרך לעבור בחינה של שופט כדי שיפסוק. בכל מקרה אתם זכאים לאחר כל תיקון תקלה לדו"ח בכתב שכולל את מהות התקלה, מה תוקן ועוד. לפי המידע הזה יוכל השופט לפסוק. | |
|
|
|
| 18/2/2019 19:28 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 19:28:10 |
| אני מבקש להבהיר כי התקלות של המעלית החדשה הן מעל ומעבר לסביר. הכוונה : המעלית מפסיקה לפעול, באים מחברת המעליות ומתקנים, לפעמים התיקון לוקח שעות ולפעמים 3 ימים. לאחר מספר ימים הסיפור חוזר על עצמו. נוצר מצב שאתה או ילדתך יכולים להיכנס למעלית ואין יודע מה יהיה בסוף הנסיעה (תקיעה, תרועה וכו').
לכן הנני מדגיש שהתקלות אינן סבירות אלא רבות ונראה כאילו חברת המעליות לא מתקנת נכון או שהמוצר דפוק בריבוע.
מה עושים אם שילמת מחיר מלא וקיבלת מוצר שאינו עומד בשום סבירות של תקינות ? מתקלקל לעתים קרובות ? ועוד מעלית שהיא צריכה לפעול בסופר-בטיחותיות.
מה עלינו לעשות מול קבלן הבנין בשנת ה"בדק" הראשונה ? הרי לא ייתכן שתוך שנה יהיו כך וכך תקלות וחלק משעותי של הזמן "אין מעלית". נאדה. | |
|
|
|
| 19/2/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 08:45:23 |
| אנא עיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם בניכם היה והתיקון לא צלח או שהתקלה חוזרת ונישנת.
בנוסף, מוצע כי הפניה תעשה בכתב על מנת שיהיה לכם תיעוד של כל השתלשלות העניינים, בהנחה שתשקלו תביעה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 04:18 |
השאלה היא עקרונית יותר |
 | | מחבר: | השאלה היא עקרונית יותר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 04:18:30 |
| שלום !
קנינו מוצר (במקרה זה מעלית) שאינו מתפקד ברמה הכי בסיסית שלו. אתה מזמין מעלית והיא רדומה ולא מגיבה. אתה נוסע במעלית והיא נתקעת. מזמינים את חברת המעליות. מגיעה די בזמן, מתקנת, המעלית מתפקדת זמן מסוים וחוזר חלילה.
זה לא מצב של בוא נרשום את דו"ח התקלות.
מעלית היא מוצר שחייב להיות בטיחותי 100% - אנחנו שולחים ילדה לרדת למטה והיא צריכה להגיע למטה בבטחה.
זה מוצר תקול שחייבים להחליף בלי תשלום מצד הלקוחות.
תעזרו לנו בבקשה. | |
|
|
|
| 18/2/2019 23:40 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 23:40:53 |
| קניתי נעלים בסוף עונה 70%
אחרי ההנחה עלו לי 1100 שח
אחרי 4 שעות החזרתי אותם ודרשתי החזר כספי והמוכרת אמרה שאין החזר כספי על סוף עונה.
חשוב לציין שלא נאמר לי דבר כזה בקניה וגם לא רשום בקבלה. למרות שהמוכרת טוענת שרשום בחנות.
האם אני זכאית לפי החוק לקבל החזר כספי גם בסוף עונה?
והאם החנות יכולה לרשום שאין החזר ואז זה עולה על החוק ?? | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:30:28 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהתווית אם ישנה לא הוסרה, לא נעשה שימשו במוצר ולא נפגמו על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין, וכן לציין כי סירוב בית העסק עלול להוות הטעיה בניגוד להוראות סעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:53 |
אביתר |
 | | מחבר: | אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:53:31 |
| | רכשתי שולחן דרך האתר הובטח לי עד 60 ימי עסקים אקבל את השולחן עכשיו הם אומרים שזה מתעקב ושיפצו אותי עם כריות מה אני צריך כריות?? איזה פיצוי מגיע לי על פי החוק??? | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:28:25 |
| שלום רב אביתר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, שבמקרה שההטעיה מהותית בנסיבות העניין,מקנה לצרכן לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ונגרם לך נזק בשל העיכוב, תוכלי לדרוש פיצוי בגינו. | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:38 |
מרדכי |
 | | מחבר: | מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:38:48 |
| היה לי שריפה ותבעתי את הביטוח, ואני מגלה שאני מבוטח בשני חברות מנורה והפניקס, כשעשיתי את הביטוח במנורה הסוכן היה אמור לבטל את הפוליסה ומשום מה או שהוא לא ביטל או שהוא שלח מכתב ביטול והם לא ביטלו, והסוכן כבר סגר את המשרד שלו.
השאלה האם אני צריך להביא ראיה מהסוכן שהוא שלח ביטול, הוא שזה בעיה של חברת הביטוח שהם לא בדקו שאין עוד ביטוח ?
כלומר על מי התביעה ? | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:26:42 |
| שלום רב מרדכי,
לבירור העניין אני, מציעה כי תפנה אל המפקח על הביטוח,רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Pages/Public-Inquiries.aspx | |
|
|
|
| 18/2/2019 12:38 |
מרדכי |
 | | מחבר: | מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 12:38:46 |
| היה לי שריפה ותבעתי את הביטוח, ואני מגלה שאני מבוטח בשני חברות מנורה והפניקס, כשעשיתי את הביטוח במנורה הסוכן היה אמור לבטל את הפוליסה ומשום מה או שהוא לא ביטל או שהוא שלח מכתב ביטול והם לא ביטלו, והסוכן כבר סגר את המשרד שלו.
השאלה האם אני צריך להביא ראיה מהסוכן שהוא שלח ביטול, הוא שזה בעיה של חברת הביטוח שהם לא בדקו שאין עוד ביטוח ?
כלומר על מי התביעה ? | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:26:11 |
| שלום רב מרדכי,
לבירור העניין אני, מציעה כי תפנה אל המפקח על הביטוח,רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Pages/Public-Inquiries.aspx | |
|
|
|
| 18/2/2019 11:36 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 11:36:19 |
| היי חייבת תשובה דחוף בבקשה
קניתי אתמול נעלים בחנות בוטיק בסייל של 70%
עלו לי אחרי הנחה 1100
לאחר 4 שעות החזרתי אותם חדשו?ת כמובן.
ביקשתי החזר כספי והמוכר עושה חי בעיות בטענה שלבסייל אין החזר כספי למרות שהחזרתי אחרי 4 וחצי שעות את הנעל.
בקבלה לא רשום שאין החזר וגם הם לא ציינו לי את זה בזמן הרכישה .
המוכר טוען שרשום בחנות שאין החזר אני לא ראיתי דבר כזה .
האם אני זכאי להחזר כספי?? | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:22:25 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהתווית אם ישנה לא הוסרה, לא נעשה שימשו במוצר ולא נפגמו על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין, וכן לציין כי סירוב בית העסק עלול להוות הטעיה בניגוד להוראות סעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 18/2/2019 11:32 |
Shoshy |
 | | מחבר: | Shoshy (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 11:32:42 |
| קניתי מדיח בוש המדיח הותקן על ידי השירות שהתקין אותו ללא הרקה.
אחרי שהתחשמלתי התקשרתי שוב שיסדרו את זה קבעו שירות למחרת, לא הגיעו ולא התקשרו.מאז אחרי עשרות פניות לחנות ממנו נקנה המדיח שלא הצליח להשיג את השרות והתערבות מנהל החנות פנה אלינו היום הטכנאי ואמר שלא היה באזור. אנחנו רוצים לבטל את העסקה כי לא מוכנים לעבוד בצורה כזאת עם השירות שלהם( שניתן לשנה) מהם הזכויות שלנו במקרה כזה? | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:17:34 |
| שלום רב,
לא ציינת מתי נרכש המוצר? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי הודעת על ביטול העסקה?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תפנה הן לבית העסק שממנו נרכש המוצר והן ליבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
|