| 20/2/2019 08:49 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 08:49:05 |
| שלום,
ברשותי בר מים של חברה מסויימת כבר מספר שנים. כשנסתיימה האחריות המקורית על המכשיר, פנו אלי מהחברה לחידוש שנתי של האחריות והסכמתי לשלם. בתוקף האחריות כלול תיקון המכשיר וכן 2 סנני מים ונורת UV הדרושים למכשיר במשך שנה. השבוע נוצרה תקלה במכשיר וכאשר הגיע טכנאי הוא אמר כי המכשיר כל כך ישן שכבר לא משווקים אותו ולכן גם אין חלקי חילוף לתיקון המכשיר. הוא הוסיף כי עומדות בפנינו 2 אפשרויות, הראשונה קבלת מכשיר מחודש שעבר תיקונים והיה אצל לקוחות אחרים. השני שנרכוש מכשיר חדש.
השאלה שלי האם יכול להיות שחברה תבטח לקוח (תציע לו כל שנה מחדש לחדש ביטוח) מבלי שבכלל תוכל לספק לו את השירות. שכן לפי הטכנאי אין אפשרות להחליף חלקים תקולים, כי כבר לא קיימים חלקי חילוף למכשיר.
תודה ויום נעים. | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 13:54:53 |
| שלום רב שלי,
יש לעיין בהסכם השירות ולאחריו לפנות אל החברה.
אם את נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 04:57 |
אבי צוקרמן |
 | | מחבר: | אבי צוקרמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 04:57:25 |
| בזמן רכישת הדירה בבניין שעבר תמ"א 38, המידע היחידי שנמסר לי שהדירה מגיעה עם חנייה במכפיל בלבד. מעבר לכך לא נאמר לי שיש מחיר לכך. החברה שהתקינה את מכפילי החנייה מתנה את מתן השירות ובאחריות בשנה הראשונה בחתימה על הסכם קיבוצי של כל בעלי מתקני החניות במכפיל.
האם אין בכך תנאי מגביל שבשנה הראשונה מתנים מתן אחריות לשירות אך ורק בתנאי בחתימה על הסכם שירות (שיעלה לנו כ 10800₪ לשנה)? ההגיון אומר שבשנה הראשונה הם אמורים לתת אחריות לשירות למוצר ללא חיוב. | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 13:52:29 |
| שלום רב אבי,
בעניין זה, יש להתייעץ מול עו"ד המתמחה בתחום. | |
|
|
|
| 19/2/2019 19:24 |
סיון גל |
 | | מחבר: | סיון גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 19:24:02 |
| שלום רב,
רכשתי מחנות צעצועים לבני טרקטורון, כעבור שלושה חודשים בהם היה בקושי שימוש בטרקטורון, הוא נתקל, שלחתי לתיקון ורק כעבור 3 חודשים בהם טורטרתי בידי הסוכן כי בעל החנות מתנער קיבלתי את הטרקטורון בחזרה ושילמתי 120 שח על התיקון, אך קיבלתי מוצר תקול, שבור, כיסא קרוע ומוזיקה שלא עובדת, בעוד שאני הבאתי טרקטורון חדש, החזרתי להם שוב לתיקון, הם שוב החזירו אותו במצב מוזנח, הכיסא עדיין קרוע ולפי מה שהוא טוען הכי חשוב שמכנית הוא טוב. לא הסכמתי לקבל אותו והסוכן הבטיח שיתקן אותו, אך דוחה זאת שוב ושוב.
האם זה הגיוני? האם יש משהו שניתן לעשות בנדון? | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 13:23:43 |
| שלום רב סיון,
האם יש לך ראיות המעידות על מצב המוצר בטרם מסרת לחברה ולאחר מסירתו?
אם כן, פני אל החברה בכתב לבירור העניין.
היה ואת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/2/2019 18:11 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 18:11:20 |
| ביצעתי עסקה עם חברת טיולים דרך הטלפון.
השיחה עצמה מוקלטת, ומהווה חוזה לכל דבר .
הנציג שדיבר איתי לא אמר דבר לגבי דמי טיפול במידת הצורך, וכשדיברתי עם החברה פעם נוספת (אחרי שכבר נסגרה העסקה) הם פתאום העלו את החיוב על הפרק.
בדיעבד, בחוזה שנשלח למייל (מה שלצערי לא יצא לי לראות) כן כתוב על דמי הטיפול ,
אך סמכתי על מה שנאמר בשיחה ולא הייתי מודעת לחיוב הנל .
האם זה בסדר ? האם זו אשמתי שלא קראתי גם את החוזה שנשלח אליי, או אשמת החברה שלא הציגה את החיוב ההוא בפני בשיחה?
תודה . | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 13:05:02 |
| שלום רב נעמי,
האם בית העסק לא לציין בפנייך את המחיר הכולל של העסקה כולה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, בית העסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי נאות, בו יפורטו בין היתר, תנאי הביטול, מחיר הנכס- ""מחיר הנכס" – מחירו הכולל של הנכס או של השירות, לרבות דמי ההובלה וכן כל תוספת או הוצאה אחרות שיחולו על הצרכן; " כקבוע בסעיף 14ו בחוק הגנת הצרכן
היה ואת מלינה על כך שלא נמסר לך המחיר הכולל של העסקה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 19/2/2019 16:06 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 16:06:11 |
| שלום, הייתי באמצע שיחה עם שירות לקוחות. הנציגה, שהיא לכאורה מנהלת לדבריה, ניתקה לי את השיחה בפנים כיוון שביקשתי לדבר עם נציג בכיר יותר
האם זה לגיטימי? האם זה מותר לה לנתק ככה? האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 21/2/2019 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 12:54:16 |
| שלום רב דנה,
פני אל הנהלת החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 19/2/2019 16:03 |
אהובה |
 | | מחבר: | אהובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 16:03:07 |
| שלום. רכשתי מדפסת של HP ואחרי תקופה הזמינו לי שליח שיגיע לקחת אותה לבדיקת מעבדה. רכשתי את המדפסת עם אשראי של בית העסק. אני משתמשת במדפסת לצרכים של לימודי התואר שלי, מסמכי ביטוחים משפחתיים ועוד. השליח שבא לאסוף נקבע לשעות בין 9 ל12, לבסוף הוא הגיע לפתע בשעה 16:00
שלחתי בקשה לHP על פי חוק הטכנאים ולאחר כשבוע של בדיקות הם מודיעים לי שהמדפסת נרכשה לצורכי העסק ולכן אני לא זכאית
האם בגלל שרכשתי באשראי העסק אין לי זכאות לשירות נאות של לקוח? האם מגיע לי יחס ושירות מחפירים כאלה (לאורך כל ההתנהלות שלי מולם הנציגים התנהלו בצורה מזלזלת מאוד)?
מגיע לי תשלום על פי חוק וההתנהלות של HP אינה הוגנת בעליל
אשמח מאוד לעצתכם | |
|
|
|
| 21/2/2019 12:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 12:46:05 |
| שלום וברכה אהובה,
חוק הגנת הצרכן (וההסדר הקבוע בו המכונה חוק הטכנאים) חל על צרכנים, וקשה יהיה להחיל את הוראות החוק מקום בו אין המדובר בצרכן, כהגדרת מונח זה בחוק. יחד עם הזאת המגמה בפסיקה כיום היא לבחון את העסקה מבחינה מהותית, ולא רק את אמצעי התשלום, לצורך סיווגה כצרכנית או לאו. מכל מקום, על בית העסק לעמוד בהתחייבויותיו ובהסכמות שבין הצדדים, וככל שנגרם נזק כתוצאה מהפרות בית העסק ניתן במקרים מסויימים להיפרע מבית העסק בהתאם לדיני החוזים/הנזיקין. הסידור הקבוע בחוק מדבר על פיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 18/2/2019 13:28 |
הילה ב |
 | | מחבר: | הילה ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 13:28:57 |
| שלום רב
בתאריך 15.1 סגרתי שרותי איפור ושיער לארוע ב30.5
העברתי 300 שח מקדמה בביט.. ברצוני לציין שאין חוזה או שום מלל שמדבר על ביטול עיסקה.
לאחר חודש, לצערי החתונה בוטלה והודעתי טלפונית על ביטול, התשובה שקיבלתי מהמאפרת היא:
שיש טווח של שבוע/שבועיים לביטול ובמידה ותיכנס לה לקוחה במקומי אז היא תעביר לי את המקדמה. כלומר המקדמה שלי תלויה באם תיכנס לה לקוחות?
האם זה נכון מצידה? האם זה נכון מצידי לבטל את העיסקה בביט?
אשמח לתשובה בנושא. מה אני עושה?
תודה, הילה | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:30:29 |
| שלום רב הילה,
בעניין זה, יש לעיין במדיניות של בית העסק ככל שהעסקה בוצעה בבית העסק.
היה ואין חוזה, כפי שאת מציינת אני, מציעה כי תפני אל בית העסק על מנת לברר מכח מה הסירוב. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:42 |
הילה ב |
 | | מחבר: | הילה ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:42:15 |
| אני בשוק שזו תשובתכם....
כתבתי במפורש שזו היתה עסקה טלפונית...והיא לא מחזירה את התשלום בגלל שאמרה לא ללקוחות אחרות בתאריך הנל...ורק אם תיכנס לקוחה בתאריך הזה היא תחזיר לי את הפיקדון... אבקש תשובה יותר מפורטת ועניינית ...אני רוצה את הפיקדון בחזרה ואני שואלת האם אני יכולה לבטל את עסקת הביט ?????!!! | |
|
|
|
| 21/2/2019 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 12:33:09 |
| שלום רב הילה,
אנא ממך עייני שוב בפניה שלך אלינו, כי לא רשמת שהעסקה בוצעה בטלפון, את כן מציינת כי: "...לצערי החתונה בוטלה והודעתי טלפונית על ביטול,...".
יש לציין כי עסקת מכר מרחוק, הינה עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים.
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והודעת הביטול נעשתה בחלוף 14 ימים, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה.
עם זאת, היה ולא נמסר לך שום מסמך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק על מנת לברר מכח מה הסירוב. | |
|
|
|
| 19/2/2019 16:02 |
לקוחה שבויה |
 | | מחבר: | לקוחה שבויה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 16:02:03 |
| | שלום, בנסיון להביא לעולם ילדים, קניתי מנות זרע מבנק זרע פרטי. נאמר לי מראש שעבור שחרור כל מנה עלי לשלם 400 שקלים. היום (כעבור כמעט שנה ואחרי שכבר שיחררתי מספר מנות) נאמר לי שהעלו את המחיר ל480, העלאה של 20 אחוזים. מאחר והמנות שלי אצלהם ואין לי דרך לקבל אותן ללא תשלום האם זה תקין שמעלים מחיר לאחר שחוזה נחתם? ממה שהבנתי מהם, הם בעצם יכולים להחליט על כל מחיר (מופרע ככל שיהיה) ולהחזיק במנות שלי (ששולמו כבר) כ"בנות ערובה" עד שאשלם להם על השיחרור (השבחה). יש מה לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:51:40 |
| שלום וברכה,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכו'. | |
|
|
|
| 19/2/2019 14:48 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 14:48:29 |
| שלום רב,
רכשתי מגן אחורי ומגן מסך, שהחליפו לי אותו כי הוא השתחרר מהמסך לאחר יומיים. אחרי כמה ימים שוב השתחרר והמוכרת אמרה שזה בגלל המגן האחורי שדוחף אותו. היא אמרה שבעוד כשלושה שבועות היא תקבל מכשיר שיעזור לה לחבר את מגן המסך. אני אמרתי שאני לא מעוניינת לחכות ושאני רוצה החזר כספי. היא אמרה שלא ניתן לקבל החזר. האם זה נכון?
תודה. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:43:40 |
| שלום וברכה שלומית,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. ככלל ברי כי בית העסק מחוייב למכור מוצרים תקינים. ככל שנמכר לך מוצר לא מתאים או לא תקים בניגוד להסכמות שבין הצדדים, אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לביטול העסקה ולקבלת התמורה בחזרה. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 19/2/2019 15:52 |
פרחית |
 | | מחבר: | פרחית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 15:52:58 |
| צהרים טובים,
רכשתי מזנון ושולחן לסלון תואם (עשוי עץ אפריקאי).בפועל קיבלתי את השולחן שונה ממה שהוזמן והוצג בחנות . קיבלתי שולחן מעץ עם 3 פסים סימטריים ואילו בחנות הוצג פסים לא סימטריים כלל . פניתי לחנות ולטענתם זה בגלל חיתוך פלטת העץ ואי אפשר להיות תואם, דבר שסביר אך כאן קיבלתי שונה לחלוטין .הם סירבו להחליף גם כשהסכמתי לקבל את השולחן שהוזמן מהתצוגה. מה ניתן לעשות? האם יש עילה לתביעה? ואם כן האם זה תחום בזמן?. אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:33:22 |
| שלום רב פרחית,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
מכאן, שאם יש לך ראיות המעידות על אי התאמה,בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ואם את נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/2/2019 14:08 |
אורי קורנהנדלר |
 | | מחבר: | אורי קורנהנדלר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 14:08:49 |
| שלום רב,
הבן שלי נרשם ללימודי פסיכומטרי אצל "מור קורן", לא הגיע לשני השיעורים הראשונים כי היה חולה ולאחר מכן התחרט וביקש לבטל.
הוא חתם על טופס הרשמהעם הפרטים שלו (ת.ז, כתובת...)
בטופס יש סעיף של ביטול והחזרים ולפי הסעיף הנוגע לביטול אחרי מועד תחילת הקורס הוא אמור לשלם 40% מהסה''כ כלומר 2640 ש''ח.
מועד תחילת הקורס הוא ב- 31/1/19. ב- 17/2/19 (13 ימי עסקים ללא סופ"ש) הודענו טלפונית שהבן לא יגיע והתגובה הייתה זועמת במיוחד וזה מוזר. מבקש לציין שבפגישה עם הבן שלי לפני ההרשמה הוא שאל אותו כמה כסף הוא יכול להביא במזומן כך שיקבל הנחה. (מודה שלא אהבתי את זה).
בנוסף הבן שלי אמר ששגע בכתיבת מס' כרטיס האשראי.
כמובן היום ישלח פקס לביטול ההרשמה.
השאלה מה עלינו לעשות?
תודה
אורי קורנהנדלר
0522443022 | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:09:27 |
| שלום רב אורי,
בעניין זה, ראה מידע מפורט בעניין חוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/psychometric-testing-regulation | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:28:06 |
| שלום וברכה אורי,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחריגות באופן מפורש את זכות החרטה וביטול העסקה במקרה של רכישת קורס פסיכומטרי. גם בהינתן כי העסקה נעשתה כעסקת מכר מרחוק, קשה להקים זכות חרטה וביטול מקום בו כבר החל הקורס. לפיכך ההסכמות שבין הצדדים הן המחייבות, לרבות חוזה ו/או תקנון. | |
|
|
|
| 19/2/2019 13:04 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 13:04:35 |
| שלום,
האם מותר לאתר ישראלי למכור כרטיסים לאירוע (הופעה/מסיבה וכולי) בציון שמדובר במחיר הנחה במכירה המוקדמת מבלי לפרט את הסכום המלא של הכרטיס (מה שיהיה כשתיגמר המכירה המוקדמת)? האם מותר לא לציין את כמות הכרטיסים במחיר מוזל?
בנוסף,
האם ניתן להתחיל ממחיר x לאירוע ולשנות אותו לx+50 למשל, מבלי לציין שהמחיר עלה או שהיה מחיר מוזל יותר בעבר (פרט לכך שמצוין שמדובר בהנחה במכירה המוקדמת וכי המלאי מוגבל)
תודה | |
|
|
|
| 21/2/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 10:38:35 |
| שלום וברכה רון,
על פניו מדובר בהפרה של הוראות סעיף 15 חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:04 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:04:28 |
| במקרה שכזה הדרך המקובלת היא תביעה קטנה? ייצוגית?
אם קטנה, כיצד מעריכים את סכום התביעה?
תודה | |
|
|
|
| 19/2/2019 13:29 |
ורד לוי |
 | | מחבר: | ורד לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 13:29:54 |
| רב . בתאריך ה18/2שלום עשיתי הזמנה מחברת רהיטים בשם ד"ר קאוץ. עלות העיסקה ע"ס 5000 שקל. שילמתי מקדמה 1000 שקל בצ'ק. אולם עדיין לא נתתי מידות או סוג בד. קיבלתי חשבונית עם טופס הזמנה. ברצוני לבטל את העיסקה. ניסתי ליצור קשר טלפוני עימם. אולם השיחה מתנתקת. כמו כן רשום בהזמנה אשר חתמתי עליה. כי במידה של ביטול העיסקה ,תוך יומיים עליי לשלם 40%אחוז מגובה העיסקה. ברצוני לדעת האם אכן אני חייבת לשלם סכום זה היות ואני חתומה על ההזמנה? השארתי להם הודעה על רצוני לבטל את העיסקה. בברכה ורד 0528648752.
| |
|
|
|
| 21/2/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 10:50:45 |
| שלום וברכה ורד,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר שהוזמן וטרם הוחל בייצורו, בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח וליתר הוראות התקנות. מקום בו מדובר בהזמנה מיוחדת לפי דרישות או מידות מיוחדות ושעה שהחל כבר ייצורו של המוצר אזי לא ניתן לדבר את ביטול מכוח התקנות כאמור. ברם, במקרה המתואר משלא ניתנו על ידך מידות וכיוצ"ב כנטען הרי שברי כי לא הוחל בייצור המוצר, ולפיכך קמה זכות ביטול כאמור לעיל. ועמדת בית העסק וכן טופס ההזמנה מהווה הטעיה אסורה לכל הפחות. כמו"כ, אי כיבוד הודעת הביטול שניתנה על ידכם עשויה לחייב את בית העסק בתשלום פיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. אנו מציעים כי תפנו (גם בכתב) לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול. | |
|
|
|
| 19/2/2019 12:35 |
מומי |
 | | מחבר: | מומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 12:35:55 |
| | קניתי במשביר לצרכן מיקסר המוכר מכר לי מיקסר של 1400 וואט הטעיה ביקשתי 1700 וואט פתחתי וזרקתי את האריזה לא מעוניינים להחליף לי | |
|
|
|
| 20/2/2019 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 15:15:44 |
| שלום רב מומי,
האם יש ברשותך קבלה המעידה על סוג המוצר שנרכש?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, היה ויש ברשותך ראיה המעידה על הטעיה יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 19/2/2019 11:34 |
נדין פרדו |
 | | מחבר: | נדין פרדו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 11:34:49 |
| | שלום,רכשתי סלון לפני לשבועיים לפי בחנות בתל אביב. הסלון הגיע עם כריות ישיבה קשות מאוד ולא כפי שהוא מוצג מבחינת הנוחות בחנות. הודענו לבעל העסק והתכתבנו סמיילים. ההצעה היחידה שלו היא שמחזיק את המושבים של הסלון והוא יחליף אותם לרכים יותר.הווה אומר תיקון המוצר. אנחנו לא מעוניינים בתיקון הסלון , מבקשים להחזיר את המוצר ולקבל את כספנו בחזרה. מה דעתכם?אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:47:26 |
| שלום רב נדין,
ראשית, עניין הנוחות הינו סוביקטיבי ושונה מאדם לאדם.
שנית, האם המוצר הורכב בביתך? האם נעשה שימוש במוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, תוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן, בהנחה שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם.
היה ויש טענה לאי התאמה- הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה.
על כן, במידה שיש ברשותך ראיה המעידה על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך ציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 19/2/2019 10:52 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 10:52:58 |
| | שלום רב בתביעה שיש באצוני להגיש יש התכתבות מרובה במיילים והשאלה האם לצרף את כל ההתכתבות או רק חומר נבחר בכדי לא לתת יותר מידי חומר ... | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:33:29 |
| שלום רב דודו,
יש לצרף העתקי מסמכים החשובים לטיעון ראה הנחיות של הנהלת בתי משפט בקישור שלהלן:
http://elyon1.court.gov.il/heb/info/choveret/Tktanot-heb.pdf | |
|
|
|
| 19/2/2019 10:24 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 10:24:05 |
| שלום,
רכשתי באילת 2 זוגות מכנסיים ברשת pull&bear שעלות כל מכנס הינה 130 ש"ח בפועל שילמתי 111 ש"ח עבור כל מכנס (לאחר הפחת המע"מ).
ניגשתי לסניף באזור המרכז על מנת להחליף את המכנסיים למכנסיים אחרים שעלותם זהה 130 ש"ח.
כאשר באתי לבצע החלפה בקופה דרשו ממני להוסיף את עלות המע"מ על המכנסיים.
בבירור מול שירות הלקוחות טענו שכאשר מחליפים פריט לצבע או דגם שונה אפילו עם המחיר של הפריטים זהה נדרש להוסיף את עלות המע"מ בהחלפה.
האם זה תקין לדרוש את הוספת המע"מ כאשר מחיר המוצרים זהה?
| |
|
|
|
| 20/2/2019 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:24:39 |
| שלום רב טל,
עקרונית, באילת חל חוק אזור סחר חפשי באילת (פטורים והנחות ממסים), תשמ"ה-1985 ראה מידע מפורט באתר רשות המיסים בישראל בקישור שלהלן: https://taxes.gov.il/vat/pages/taxesvatfreetradezoneeilat.aspx על כן, אין בהתנהלות של בית העסק משום הפרה על הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 19/2/2019 09:07 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 09:07:54 |
| בעת החזרת ציוד של מי עדן ,חויבתי על מיכלי מים שכביכול לא החזרתי למרות שכל בציוד הוחזר במלואו.
האם ניתן לעשות משהו בנידון? | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:21:26 |
| שלום רב ילנה,
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, יש להציגה, אולם אם אין ברשותך ראיה הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 19/2/2019 00:14 |
קרינה |
 | | מחבר: | קרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 00:14:38 |
| ערב טוב,
הוריי קנו תנור כיריים באחד הסניפים בראשל"צ של "שקם אלקטריק", לאחר קבלתו הגיע טכנאי גז מוסמך שהזמינו כחוק ולפי הנחיות הסניף להזמנת כל טכנאי גז מוסמך, וקבע כי הכיריים אינם תקינים משום ש2 להבות מתוך 4 אינן עובדות. הוריי יצרו קשר מיד עם הסניף יחד עם הטכנאי כשתגובתו של המוכר שמכר להם אותו מלכתחילה הייתה אינספור שאלות לגבי אמינותו של הטכנאי ושעליהם להגיע לסניף לצורך ביטול עסקה וביצוע עסקה חדשה לצורך קבלה של התנור התקין מחדש. לאחר וויכוחים הועברו למנהל הסניף שטען ושאל מי נתן להם הנחיות כאלה והבטיח משלוח של תנור חליפי חדש ותקין. היום הגיע משלוח של תנור חדש כשהמוביל דרש תשלום הובלה נוסף , שוב הוריי יצרו קשר עם הסניף כדי לברר מדוע עליהם לשלם תשלום כפול בגין הובלה של מוצר מחדש שהיה לא תקין וקיבלו ממנהל הסניף תשובה לקונית ומתחמקת מאחריות וסיים את השיחה באיום כי אם לא ישלמו על ההובלה משום שדרשו אותה "בדחיפות" והמוביל יחזיר לסניף את התנור החדש וישארו ללא תנור תקין. הוריי שילמו באי ברירה כדי לקבל סוף סוף את התנור לאחר מעבר דירה וללא תנור חליפי. שוב הגיע אותו הטכנאי והיה מזועזע כי שוב קיבלו תנור לא תקין וכמובן לא גבה מהם תשלום נוסף. לאחר יצירת קשר נוסף עם הסניף נאמר להם שהפתרון היחידי הוא שישלחו אליהם טכנאי מטעמם שיתקן את התנור וכשהוריי רק התחילו להגיד שזה לא מקובל עליהם שלאחר המתנה וקבלת מוצר לא תקין בפעם השניה, הפתרון שלהם במקום לספק מוצר תקין, הוא לשלוח להם טכנאי לתקן מוצר חדש שרק נרכש וכלל לא היה בשימוש?! השיחה נותקה ולא חזרו אליהם לצורך המשך מתן שרות כלשהו. לפי ההגיון שלי כל ההתנהלות אינה חוקית והשאלה שלי היא. האם במצב כזה ניתן לדרוש לבצע ביטול עסקה ולקבל החזר כספי מיידי על מנת שיוכלו לקנות תנור חדש במקום אחר? והאם מגיע להם החזר על הובלה כפולה? ובמקרה הסניף מסרב לביטול העסקה האם ניתן לתבוע החזר כספי על כלל ההוצאות ואפילו פיצויים על עוגמת נפש וכו', וכיצד?
נ.ב
חשוב לציין שהורי כל הזמן הזה עד עכשיו בעצם ללא תנור או כריים וללא אופציה לרכוש בנוסף מוצר חליפי המאפר להכין ארוחה בסיסית לכן כל העניין דחוף ביותר. | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:58:35 |
| שלום רב קרינה,
עקרונית, במוצר שנמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל בהתאם לבחירת היבואן/יצרן, בהתאם לקבוע בסעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
על כן, אני, מציעה כי תפני אל היבואן/יצרן בהתאם למופיע בתעודת האחריות.
במידה שאת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/2/2019 23:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/02/2019 | | שעה: | 23:57:06 |
| | חברת מצויינות בחינוך פנו אלי וביקשו להיפגש בנושא עזרה ללימודים לבן. בתאריך 27.1.19 הגיעו לביתי ואיכשהו הצליחו לשכנע אותי לרכוש ערכה אינטרנטית עם טאבלט ושעון חכם (שאפשר לקנות בזול באינטרנט) ושיעורים פרטיים באינטרנט וטלפונית. חתמתי על העסקה.לאחר הרכישה הבן שלי אמר שאינו מעוניין אין לו צורך אשתי ביקשה לבטל את העסקה. בתאריך 11.2.19 התקשרתי לחברה ובקשתי לבטל את העסקה. מנהל החברה אמר שהנושא יטופל ועל פי נהלי החברה ישלח נציג לביתנו. הגיע נציג בתאריך18.2 אך טען שאין אפשרות לבטל את העסקה. עלות העסקה 5760 שח.האם החברה צודקת בטענתם ? כיצד ניתן לבטל את העסקה | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:21:27 |
| שלום וברכה משה,
פנייתך מתארת עסקת רוכלות כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. בחוק מקים זכות לביטול עסקת הרוכלות בתוך 14 יום ממועד העסקה, או מיום קבלת מסמך גילוי מבית העסק באשר לפרטים המהותיים של העסקה, לפי המאוחר. בכל מקרה אחר ההסכמות שבין הצדדים הם המחייבות. נסו לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל, אולי גם בכתב. | |
|
|
|
|