| 20/2/2019 15:12 |
אירן |
 | | מחבר: | אירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 15:12:24 |
| היי,
במקומון הופיעה מודעה על דירה שקבלן משווק, במחיר מסויים.
שפניתי אליו טוען שהחליט לעלות את המחיר ממה שרשום במודעה.
האם מותר לו לעשות זאת? | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:53:05 |
| אירן שלום רב,
על פניו, מדובר בהטעיה, ישל פנות לרשות לסחר הוגן על מנת שתבחן את הפרסום ואת הזכויות והחובות של הקבלן במקרה זה, שכן מדובר במכר מקרקעין ועל כן יש לבחון את הנושא בקפידה.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 19/2/2019 11:52 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 11:52:02 |
| שלום רב,
לפי כחודשיים מסרתי טלפון סלולרי לתיקון, בחנות בה רכשתי את הטלפון. התיקון נכלל במסגרת האחריות אותה רכשתי בעת רכישת הטלפון. הטלפון נשלח למעבדה איתה עובדת החנות. הייתי בקשר עם המעבדה מספר פעמים ולצערי עד היום טרם קיבלתי את הטלפון בחזרה. צפוייה לקבל אותו בימים הקרובים. לעת עתה יש ברשותי טלפון חלופי (מעפן) שקיבלתי מהחנות.
מספר הבהרות ושאלות:
1. על פי החוזה הם מחוייבים לתקן את הטלפון כעבור 21 ימי עבודה. בפועל עברו כבר כ-40 ימי עבודה. מה הזכויות שלי כלקוח במקרה כזה? האם אני זכאית לפיצוי כולשהו עקב העיכוב הכל כך גדול? האם אתם ממליצים לתבוע את בית העסק ואם כן, על פי נסיונכם, מה המדיניות בבתי המשפט לגבי מקרים שכאלו.
2. התקלה היתה כנראה בלוח האם והם לא הצליחו לפתור אותה ואני כנראה צפוייה לקבל טלפון חדש. באופן מפתיע הם לא ביקשו שאגש לחנות לקבל טלפון חדש אלא המעבדה צריכה לשלוח טלפון. העניין מריח לי קצת מסריח. איך באפשרותי לודא שאני מקבלת טלפון חדש ולא טלפון מחודש?
3. לאור הטיפול הכל כך רשלני בתיקון הטלפון למעשה לא הייתי מעוניינת להיות לקוחה של החנות יותר. אך ברגע שאקבל מהם טלפון חדש, עם אחריות שארכוש יש לשער, אני במידה מסויימת שבויה שוב בידיהם. האם אני זכאית לקבל את הכסף של רכישת הטלפון בחזרה (הטלפון נרכש באפריל 2018) זאת על מנת לא לקיים על קשר עם החנות/רשת ונשירות המחפיר שהיא מעניקה ללקוחותיה.
4. מנהל המעבדה התקשר לפני כשבוע וציין שהטלפון יגיע אלי בקרוב. (עד היום ד"א הוא לא הגיע). בהנחה שאני מעוניינת להגיש תביעה, האם זה משנה אם אגיש את התביעה לפני שלקחתי את הטלפון החדש או לאחר מכן.
אודה לכם על ייעוץ, מה מומלץ לעשות במקרה כזה.
אשמח להבהיר דברים בטלפון, במידת הצורך.
(כל ניסיונותי להשיג עו"ד בקו השרותשלכם עלו בתוהו)
תודה רבה
מיכל | |
|
|
|
| 20/2/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 14:01:44 |
| שלום רב מיכל,
מתי נרכש המוצר?
עקרונית, על פי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מוצר פגום אשר נמצא בתקופת האחריות- שנת אחריות ראשונה, יתוקן לא יאוחר משבועיים ממועד מסירתו.
על כן, אני, מציעה כי תפני בכתב אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 14:57 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 14:57:28 |
| תודה על התשובה.
המוצר נקנה באפריל 2018.
על כן, אני, מציעה כי תפני בכתב אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
תפני בכתב אל היבואן/יצרן - מה את חושבת שעלי לכתוב בפנייתי אליהם? לספר על המקרה ולהתלונן? האם זה במקביל להגשת תלונה באמצעותכם?
תודה
מיכל | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:51:28 |
| | במכתב יש לפרט את השתלשלות העניינים וכן, יש לעשות זאת במקביל להגשת תלונה במועצה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 14:53 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 14:53:20 |
| שלום רב קניתי מכשיר של חברת אפיקים , מכשיר נועם 1.
יש טעם לוואי נוראי במים, מאז ועד היום היו אצלי 3 טכנאים, בפעם השלישית הוא החליף מכישר ושוב הסיפור חוזר על עצמו- יש טעם לוואי נורא במים.
יש לציין שריקנתי מספר של דליים (ע"פ ההנחייה הטכנאי הורה לי 4 כוסות).
מה הדרך לביטול עסקה. | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:50:35 |
| יצחק שלום רב,
ניתן לבטל את העסקה בהתאם להסכם שנחתם עם בית העסק, ובכפוף לתשלום בגין הסננים שנרכשו ונעשה בהם שימוש.
היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה או שההסכם אינו מאפשר ביטול עסקה, יש לדרוש את ביטולה עקב הפרת הסכם הרכישה ובעקבות פגמים חוזרים ונשנים במוצר.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולפרט את מכלול התקלות ולדרוש את ביטול העסקה.
היה ובית העסק מסרב, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 14:14 |
אלפרד |
 | | מחבר: | אלפרד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 14:14:58 |
| שלום רב
בחיפוש אחרי רכב הגעתי לחברת ליסינג.
בקשתי לחפש רכב משפחתי עם נתונים מתאימים לי.
הסוכן של החברה הציג לי רכב שלא נמצא בסניף.
הנתונים היו מתאימים לחיפוש שלי.
הסוכן אמר שעוד היום יוכל לקבל את הרכב בסניף.
לצורך ההזמנה לסניף ביקשת מקדמה של 1000 שח.
שאלתי אם לא ירצה את הרכב מה יהיה עם הכסף,הסוכן אמר שאין מה לדאוג.
הרכב התקבל,בבדיקה חיצונית מצאתי הרבה נזקי צבע,בקיצור רכב לא שמור.
השאלה האם אני זכאי לקבל את כסף חזרה או להמשיך עם חברת ליסינג עד שימצא רכב מתאים.
תודה
אלפרד באביץ
| |
|
|
|
| 24/2/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:48:29 |
| אלפרד שלום רב,
תקנות ביטול עסקה אינן חלות על רכישת רכבי ליסינג, על כן, נושא השבת המקדמה תלוי בהסכם שנכרת עם בית העסק.
היה ונחתם הסכם התקשרות ראשוני המציין את המקדמה ואת התנאים להחזר שלה, על בית העסק מוטלת החובה לפעול בהתאם להסכם, אך בהעדר הסכם, לכאורה, על בית העסק להשיב את המקדמה בניכוי הצואות כאלו ואחרות שנגרמו לו. | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:51 |
אורנה |
 | | מחבר: | אורנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:51:12 |
| קניתי 2 שוברים להצגה ב10.1.19 מאתר גרופון,לא יכלנו ללכת.
בשובר היה רשום שאפשר לממש עד 22.2.19 עם רשימה של תאריכים מקומות ושעה.
אחרי 3 שבועות צלצתי לשירות שאנו רוצים ללכת למחרת, הבחורה טענה שהשובר לא ניתן למימוש הוא היה ל10.1.19 אמרתי לה שזו הטעיה ובשביל מה הם מציינים את הרשימה.
אחרי חודש נשלח לי מייל שלא ממשתי את השוברים ושאוכל לממש עד 22.2.19, צלצתי אליהם ואמרו לי שזו טעות מצידם,המייל נשלח בטעות והם מתנצלים.
אוכל לשלוח את השוברים אם תרצו.
תודה. | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:46:45 |
| אורנה שלום רב,
אכן על פניו, בית העסק ביצע הטעיה ולא איפשר לך להשתמש בשירות כפי שהוצג על השובר, לכאורה.
בנסיבות אלו, ייתכן ותקום הזכות לביטול עסקה וקבלת החזר.
אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 12/2/2019 14:48 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 14:48:22 |
| שלום,
לפני כחצי שנה רכשנו בחנות רהיטים ספה, מזרן מרופד לספסל ובד ריפוד תואם שנוכל לרפד בעצמנו כסאות קיימים בבית.
הספה סופקה בזמן. את המזרן נאלצנו אחרי כחודשיים לנסוע בעצמנו לחנות לאסוף, ושם גילינו שחסר את בד הריפוד.
מאז טרם קיבלנו את הבד. התקשרתי לחנות ודיברתי עם בעל החנות, שאיתו ביצענו את ההזמנה, והוא טוען שחסר אצל הספק. לאחר כחודש נוסף שלחתי הודעה לברר מה קורה עם הבד, התשובה- אין את הבד אצל הספק. לפני שבוע שלחתי שוב הודעה ולא קיבלתי תשובה, למרות שרואים שהיא נקראה.
שיחות הטלפון שלי עם החנות ובעל החנות מוקלטות אצלי בנייד. הודעות הווטסאפ גם קיימות בנייד.
סיימנו לשלם עבור המוצרים. בחשבונית לא רשום עלות כל פריט בנפרד, אלא רק סכום סופי.
האם יש מה לעשות בעניין?
(אחרי חיפוש קצר בגוגל, גיליתי שיש תלונות רבות על החנות, לעומת עמוד הפייסבוק שלהם שם יש רק שבחים.)
תודה רבה! | |
|
|
|
| 12/2/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/02/2019 | | שעה: | 15:28:05 |
| שלום רב אילנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמידה שההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הרי שהדבר מקים לצרכן זכות לבטל את העסקה.
בנוסף,ניתן לדרוש פיצוי בגין הנזק שנגרם עקב האיחור, ככל שנגרם נזק.
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובמידה שאת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/2/2019 09:19 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2019 | | שעה: | 09:19:00 |
| תודה על המענה.
פניתי אל בית העסק בווטסאפ, האם זה נחשב לפנייה בכתב?
כתבתי לבעל העסק (שמולו גם התבצעה העסקה) שאנחנו זקוקים כבר לבד שטרם סופק ושדחינו את זה ככל הניתן (חצי שנה). הוא לא הגיב לי. אחרי כמה ימים שלחתי לו שוב הודעה שאני ממתינה לתשובה, ושוב לא קיבלתי תגובה. אחרי כמה ימים עוד הודעה ושוב ללא תגובה. אני רואה שהוא קיבל וקרא את ההודעות. האם זה מספיק כדי לפתוח בתהליך מולו דרככם?
תודה | |
|
|
|
| 13/2/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2019 | | שעה: | 10:16:16 |
| | ניתן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 24/2/2019 07:35 |
מתעניין בנושא |
 | | מחבר: | מתעניין בנושא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 07:35:41 |
| מצאתי את החוק הרלוונטי:
פרק ב' סעיף 2 א' בחוק הגנת הצרכן
לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה –העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
וכד....
האם יש שיניים לחוק הזה?
האם ניתן לקבל פיצוי, או הוא משמש רק לצורך מתן קנסות מטעם המועצה | |
|
|
|
| 24/2/2019 07:51 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 07:51:27 |
| הזמנתי סלון + כורסא, בהזמנה רשום:
"מועד האספקה משוער 90 ימי עבודה",וגם "במוצרי יבוא ייתכנו עיכובים שלא בשליטת החנות",חישבתי 90 ימי עבודה בישראל ויוצא שאת הסלון הם מעוניינים לספק בעיכוב של 22 ימים ואת הכורסא אולי יספקו בעיכוב של 60 יום או יותר, אני מעונין לקבל את המוזמן. האם יש מקום לדרוש פיצוי עבור האיחורים? האם המשפט "עיכובים שלא בשליטת החנות" או"משוער" משחררים את אחריות החנות לזמן אספקה בלתי מוגבל? | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:06 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:06:27 |
| שלום רב,
רכשתי בגדים ב-28/1 ובאותה החנות נרכשו פריטים נוספים ב-4/2.
הגעתי לחנות, וביקשתי להחזיר מספר פריטים ולקבל זיכוי למימוש בעתיד.
המוכרת אמרה לי שלא אוכל לקבל זיכוי
ואפשר רק להחליף פריט מול פריט.
בח-ן רשום כי החלפת פריט וקבלת זיכוי יינתן חודש מיום הקניה.
ובסוף עונה לא ייתקבלו זיכויים והחלפות.
1. האם זה חוקי שלא עבר חודש ולא ניתן לקבל זיכוי?
2. מי קובע מתי זה סוף עונה?
אשמח מאוד לתשובתכם בהקדם.
תודה. | |
|
|
|
| 21/2/2019 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 18:29:42 |
| שלום רב קרן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, אני מציעה לפנות אל הנהלת החברה לבירור העניין.
ואם את נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:05 |
קובי עירן |
 | | מחבר: | קובי עירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:05:31 |
| הזמנתי טיסה לקוסטה ריקה וחזרה דרך קובה.
בהמשך ביקשתי לחזור לארץ ישירות ללא קובה ולקצר את שהייתי.
נקבע לי שנוי טיסה דרך קולומביה.
עבור שנוי מסלול הטיסה שילמתי 850 דולר.
מיד לאחר מכן החלטתי לבטל את כל הטיסות ולנצל את זכותי כגימלאי לבטל את הטיסות כפי שמותיר החוק שלא מאוחר יותר מאבעה חודשים מההזמנה.
מסוכנות הביטוח נמסר לי שאי אפשר להחזיר כסף עבור שנוי טיסה למרות שבעצם ביטלתי את הטיסה !
אגב ביטול הטיסה בוצע על ידי במייל ,כבר באותו יום ששילמתי לשנוי הטיסה !
שאלתי האם אני זכאי להחזר כספי לביטול הטיסה שמועדה שונה ?
בברכה קובי עירן | |
|
|
|
| 21/2/2019 18:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 18:25:31 |
| שלום רב קובי,
האם העסקה בוצעה טלפונית? מתי בוצעה העסקה? מתי נקבע מועד מתן השירות? | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:19 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:19:06 |
| אני פונה אליכם ומקווה שדרככם ימצא פתרון לבעיה הרלוונטית עבור עשרות לקוחות של חברת : I- VAC שואב אבק.
בחודשים האחרונים החברה מזלזלת בלקוחותיה, גובה כסף על שירותים ומוצרים אך השירות לא קיים, ישנו מענה טלפוני של חברה חיצונית שלוקחת פרטים ואף אחד לא חוזר ללקוח.
ישנם הרבה מקרים שניתן לראות דרך דף הפייסבוק של החברה, אני יכול להרחיב בנוגע למקרה שלי:
ליפני כ 3 חודשים הושבתה מערכת שואב האבק המותקנת בביתי, שירות הלקוחות של החברה הציע שאקנה ידית אלחוטית ועוד צינור, הם חייבו אותי טלפונית ב2000 ₪ דרך האשראי ( בוצעה הורדה ב16.12).
מאז ועד היום אין עם מי לדבר , מספרים לי סיפורים :" עברנו מחסן", "שירות הלקוחות עבר לחברת אאוטסורסינג ויש לנו בעיה איתם" , "שבוע הבא נגיע"( כבר 11 שבועות) ועוד ועוד....
כתבתי למנכל החברה ולבחור שחייב אותי באשראי ( שמות ,טלפונים והודעות אצרף במידה ותרצו) שיחזירו את הכסף לפחות... שניהם מתחמקים.
כמו שכתבתי לעיל, ישנם עוד מקרים כמוני ואשמח מאוד שתעזרו לנו
תודה רבה
יחיאל
0535237502
yehielbi@gmail.com
| |
|
|
|
| 21/2/2019 18:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 18:22:53 |
| שלום רב יחיאל,
בעניין זה, יש לפנות בכתב אל החברה לבירור העניין.
בנוסף, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/2/2019 12:19 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 12:19:02 |
| אני פונה אליכם ומקווה שדרככם ימצא פתרון לבעיה הרלוונטית עבור עשרות לקוחות של חברת : I- VAC שואב אבק.
בחודשים האחרונים החברה מזלזלת בלקוחותיה, גובה כסף על שירותים ומוצרים אך השירות לא קיים, ישנו מענה טלפוני של חברה חיצונית שלוקחת פרטים ואף אחד לא חוזר ללקוח.
ישנם הרבה מקרים שניתן לראות דרך דף הפייסבוק של החברה, אני יכול להרחיב בנוגע למקרה שלי:
ליפני כ 3 חודשים הושבתה מערכת שואב האבק המותקנת בביתי, שירות הלקוחות של החברה הציע שאקנה ידית אלחוטית ועוד צינור, הם חייבו אותי טלפונית ב2000 ₪ דרך האשראי ( בוצעה הורדה ב16.12).
מאז ועד היום אין עם מי לדבר , מספרים לי סיפורים :" עברנו מחסן", "שירות הלקוחות עבר לחברת אאוטסורסינג ויש לנו בעיה איתם" , "שבוע הבא נגיע"( כבר 11 שבועות) ועוד ועוד....
כתבתי למנכל החברה ולבחור שחייב אותי באשראי ( שמות ,טלפונים והודעות אצרף במידה ותרצו) שיחזירו את הכסף לפחות... שניהם מתחמקים.
כמו שכתבתי לעיל, ישנם עוד מקרים כמוני ואשמח מאוד שתעזרו לנו
תודה רבה
יחיאל
0535237502
yehielbi@gmail.com
| |
|
|
|
| 21/2/2019 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 18:21:55 |
| שלום רב יחיאל,
בעניין זה, יש לפנות בכתב אל החברה לבירור העניין.
בנוסף, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:39 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:39:34 |
| שלום וברכה לכל המומחים,אני עובד בגלריה לאמנות,מכרנו יצירה לפני כשבוע, בערך של כ5000 דולר ,כמובן שהובלתי והתקנתי את התמונה בבית הלקוח באותו יום,לאחר כשבוע הלקוח בא ושם לי את התמונה בגלריה ורוצה החזר ,מה החוק בנידון
תודה | |
|
|
|
| 20/2/2019 11:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 11:00:40 |
| | המועצה לצרכנות מנועה לעזור לך על פי חוק ונראה שכך יפעלו. ראה מה החוק אומר כאן: https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_377.htm | |
|
|
|
| 21/2/2019 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 18:18:19 |
| שלום רב יאיר,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בית העסק.
היות שבמקרה המתואר, פנייתך נעשית בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
אולי תנסה לברר מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:46 |
גרגורי |
 | | מחבר: | גרגורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:46:42 |
| | במסגרת אחריות לפלאפון רציתי לתקן מכשיר ,החברה הנותנת אחריות קיבלה את המכשיר אבל לא הצליחה לתקן, במלאי לא היה להם מכשיר זהה להחלפה לכן הציעו לי מכשיר במקום, דגמים אלה לא מתאימים לי לכן לא הסכמתי לתחלופה כזאת, אופציה נוספת שהציעו לי זה לרכוש אצלם מכשיר אחר בהנחה (כאילו זיכוי על מכשיר המקולקל) אני שקלתי על כמה דגמים וקיבלתי מחירים שלהם הכל נעשה דרך טלפון עם הנציג החברה. למחורת כשהחלטתי איזה מכשיר לרכוש פניתי לחברה ואז התברר שתופסת תשלום היא שונה, היא גדלה לכן שאלתי למה הרי בשיחה הקודמת נאמר סכום תוספת אחר. על זה נציג ענה שקרתה "טעות אינפורצמטיבית". השאלה שלי היא האם הצעה ראשונה לתוספת תשלום תקפה ומה התנאי לתחלופה של מכשיר פלאפון שנמצא באחריות. | |
|
|
|
| 21/2/2019 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 18:16:51 |
| שלום רב גרגורי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי מוצר שנמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא מצליח עליו "... יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן.", כקבוע בסעיף 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על כן, יש לפנות אל היבואן/יצרן בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים ובציון הוראות הדין.
היה ואתה נתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:39 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:39:34 |
| שלום וברכה לכל המומחים,אני עובד בגלריה לאמנות,מכרנו יצירה לפני כשבוע, בערך של כ5000 דולר ,כמובן שהובלתי והתקנתי את התמונה בבית הלקוח באותו יום,לאחר כשבוע הלקוח בא ושם לי את התמונה בגלריה ורוצה החזר ,מה החוק בנידון
תודה | |
|
|
|
| 21/2/2019 17:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:53:38 |
| שלום רב יאיר,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בית העסק.
היות שבמקרה המתואר, פנייתך נעשית בעבור בית העסק, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
אולי תנסה לברר מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 20/2/2019 10:00 |
נדין |
 | | מחבר: | נדין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 10:00:51 |
| | שלום, האם ניתן להחזיר ולקבל החזר כספי לסלון שנקנה לפני שבועיים לפי מידה ודורש תיקון של הכרית ישיבה בגלל טעות שעשה הספק? | |
|
|
|
| 21/2/2019 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:51:47 |
| שלום רב נדין,
ראשית, לא ציינת מה המדיניות של בית העסק קובע? האם ניתן להוכיח את אי התאמה או פגם במוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות וכי המוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה שימוש במוצר.
היה ומדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה, עם זאת, ניתן לבדוק את מדיניות של בית העסק, אולי היא מטיבה יותר.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה או פגם במוצר,על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא מצליח,יש להחליפו או לבטל את העסקה, בהתאם להחלטת הצרכן.
מכאן, שהיה ויש ברשותך ראיות המעידות על אי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף המסמכים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 09:57 |
אוסנת |
 | | מחבר: | אוסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 09:57:30 |
| לפני שנה איתקשר אלי נציג לגבי ביטוח תאונות אישיות ועם אני מעונינת זה רק 30 או 20 שח אני לא זוכרת בדיוק כמה ונתת .ולאחר כמה ימים שוב איתקשרו אלי ואמרו לי בגלל שיש לי 74 אחוזי נכות בביטוח לאומי אני לא יכולה לבטח את עצמי בתאונות אישיות אני לא סמתי לב שמחיבים אותי שלא לצורך מתקשר אלי היום עורך דין אייל לשם ואמר שיש לי חוב של 170 שח לחברת הראל ובגלל שזה אצל העורך דין אני צריחה לשלם 270 שח אני לא מבינה איך מחיבים אותי על ביטוח שאני לא יכולה בגלל שאני 70 אחוז נכות ועכשיו עם משקרים ורוצים לגנוב אותי בבקשה תבדקו את הנושא הזה זה הטלפון שלי 0526644810
| |
|
|
|
| 21/2/2019 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:45:05 |
| שלום רב אוסנת,
בעניין זה יש לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר,על מנת לברר את העניין, להלן הקישור:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 20/2/2019 09:50 |
מאיה קוטר |
 | | מחבר: | מאיה קוטר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 09:50:56 |
| שלום,
ברשותי צילום של זיכוי מחנות בגדים (עם ברקוד ממוחשב) ורציתי לדעת האם על פי חוק החנות מחוייבת לקבל את הצילום ולכבד את הזיכוי למרות שאין לי את הזיכוי הפיזי המודפס שניתן לי?
תודה | |
|
|
|
| 21/2/2019 17:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:41:23 |
| שלום רב מאיה,
יש לבדוק את מדיניות של בית העסק וכן לפנות אליו בכתב. | |
|
|
|
| 20/2/2019 09:49 |
איילת |
 | | מחבר: | איילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 09:49:29 |
| שלום רב
ניסיתי להחזיר מוצרים שקיבלתי מתנה מחברת ללין ולקבל זיכוי (זיכוי לחנות)
ולהפתעתי נאמר לי בחנות שלא ניתן לתת זיכוי מכיון שהמוצרים נקנו בתוי קנייה.
ואני יכולה רק להחליף אותם במוצרים אחרים.
האם קיים חוק שמוצר שנקנה בתוי קנייה לא ניתן להחזירו ולקבל זיכוי כספי?
תודה
איילת | |
|
|
|
| 21/2/2019 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:39:29 |
| שלום רב איילת,
עקרונית, סעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובע כי :
"נעשתה עסקה ושולמה התמורה בידי הצרכן בתווי קנייה..." על כן, לא קמה לצרכן זכות חרטה על מוצר שנרכש בתווי קנייה, ויהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 20/2/2019 09:35 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 09:35:38 |
| אם במשך יומיים מסרבים לנתק אותי מכ.אשראי ויזה כאל ( שעולה 30 שח בחודש) בתואנה שמנהל צריך לחזור אלי. והוא לא חוזר. מה הם זכויותי בהתאם לחוק?
כיצד אני יכול להתנתק?
האם אני זכאי לפיצוי ? | |
|
|
|
| 21/2/2019 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:32:21 |
| שלום רב אורי,
בעניין זה יש לפנות אל הנהלת בית העסק לאחריו, תוכל לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/heb/Pages/HomePage.aspx | |
|
|
|
| 20/2/2019 09:11 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 09:11:34 |
| שלום,
הורי רכשו מכשיר של נועם 1 של חברת אפיקים במטרה לקבל פתרון למיחם שבת.
טרם יציאת המכשיר מאחריות, פנתה אמי על מנת לזמן טכנאי להחלפת סנן המים וכן לבדיקת המכשיר מאחר ונזל מעט. נציגת השירות תיאמה עם אימי אך בכל פעם דחתה הגעת הטכנאי (אינני יודעת אם במטרה שהאחריות תסתיים ושייאלצו לשלם על הרחבת אחריות. יש לציין כי אימי לא שמה לב שהאחריות עומדת לפוג ואף הנציגה לא טרחה לציין זאת בפניה). לבסוף הגיע טכנאי והחליף את הסנן בצורה מאוד לא מקצועית ואימי חששה שגם לנזק, וזאת כאשר המכשיר עדיין באחריות. לאחר מס ימים, המכשיר יצא מאחריות והחלה נזילה נוראית בכל המטבח. נזילה שחדרה לכל ארונות המטבח וכמעט גרמה לנזק בלתי הפיך.
התקשרנו לחברת אפיקים ודרשנו הגעת טכנאי במיידי.נאמר לנו שנאלץ לשלם כסף בגין הגעת טכנאי או לחילופין לשלם עבור הרחבת אחריות משום שהאחריות שהיתה פגה. מאחר והמכשיר לא היה שמיש כלל נאלצנו לשלם עבור הרחבת אחריות על מנת שהמכשיר יחזור לתפקד. תיאמו עימנו טכנאי שלא טרח להגיע כלל! שוב טלפונים וצעקות.. הובטח לנו שיגיע טכנאי אחר ואכן הגיע והחליף ברזי מים פנימיים. לאחר פחות מחודש שוב נזילת מים בכל המטבח!
שוב דרשנו טכנאי שיגיע. תיאמו עמנו טווח של שעתיים. ושוב לא הגיע טכנאי!
מאחר ועייפנו מחברה אשר לא עומדת בתנאי ההתייחבות שלה (טכנאי תוך 7 ימים) והשירות שלה מביש, החלטנו לבטל את אחריות המכשיר ולסיים את ההתקשרות עם החברה. פנינו לחברת אפיקים על מנת שתבטל את השירות וזו השיבה כי עלינו לשלם את החלק היחסי עבור השירות שקיבלנו במסגרת תקופת הרחבת השירות. הסכמנו בלית ברירה. נאמר לנו שהמנהל חיים יחזור אלינו בתוך 48 שעות. הדבר לא קרה.
התקשרנו שוב ביום ראשון האחרון ודרשנו שיחזור אלינו. לצערי, נכון לרגע זה לא קיבלתי מענה מהמנהל ולא חזרו אלי לטובת ביטול העסקה.
אשמח לעזרתכם כיצד אוכל לבטל את הרחבת השירות בניכוי 350 ש"ח עבור "השירות", לדברי החברה, שקיבלנו?
כמו כן, בהתאם לחוק הטכנאים, ברצוני לפנות לחברה ולבקש החזר על 3 פעמים שטכנאי לא הגיע אלינו לאחר תיאום עמנו. כאשר בחלק מן המקרים היה כבר נזק שהחברה היתה מודעת אליו ועדיין לא קיבלנו מענה.
ככל שאני קוראת יותר, לצערי הרב אני מבינה שהדבר קרה להרבה צרכנים. מאכזב מאוד.
אשמח לעזרתכם!
מאיה
0523582815
| |
|
|
|
| 21/2/2019 17:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:30:16 |
| שלום רב מאיה,
לעניין סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" אני, מציעה כי תעייני באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, אני, מציעה כי תפני בכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים,במידה שאת נתקלת בבעיה אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/2/2019 12:38 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/02/2019 | | שעה: | 12:38:27 |
| שלום רב,
מוצ״ש אחרון 9/2/19
היינו בחנות רהיטים הזמנו חדר שינה קומפלט + ארון + מזרן
כמובן שכלום לא סופק עדיין
שולמו לו רק מקדמה 500₪
ביקשנו לבטל את העסקה
הוא לא מעוניין להחזיר כסף לא רק זה הוא רוצה עוד 700₪ על שכלום לא סופק לי בטענה שהתחילו לעבוד
אין לי בעיה לשלם דמי ביטול עד 100₪
אבל שיחזיר לי 400₪
הוא לא מעוניין
ביום העסקה הוא החתים אותנו בלי לשים לב למה שרשום שדמי ביטול 20%
לא אמר לנו ואני לא מכיר דבר כזה
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 17/2/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 11:51:42 |
| שלום וברכה מני,
ככל שאין המדובר במוצרים בהזמנה מיוחדת של הצרכן (להבדיל ממוצר קטלוגי למשל) שכבר הוחל בייצורו, הרי שקמה לך זכות ביטול עסקה (מוצרים שהוזמנו וטרם סופקו) מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכיבוד הודעת הביטול שניתנה על ידכם, שאחרת בית העסק חשוף גם לתביעת פיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 17/2/2019 15:13 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 15:13:52 |
| מה עליי לעשות עכשיו?
כשהוא לא רוצה להחזיר את הכסף?
| |
|
|
|
| 19/2/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 10:50:49 |
| שלום וברכה מני,
אנו שבים ומציעים כאמור בתגובתנו הקודמת כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור שם. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך רלוונטי, לרבות העתקי התכתובות כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 21/2/2019 17:22 |
מני |
 | | מחבר: | מני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 17:22:43 |
| מזה האופציה של הגשת תלונה כאן באתר דרך המועצה?
לעומת הגשת תביעה קטנה נגד בית העסק? | |
|
|
|
|