| 19/2/2019 00:20 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 00:20:51 |
| שלום.
דודתי מנויה בחברת סלולר מסוימת וקבעה איתם תוכנית בסכום מסוים ותנאי התוכנית היו: שיחות והודעות ללא הגבלה עד לשימוש סביר של 9,000 דקות שיחה ו5,000 הודעות sms, והיא עשתה את התוכנית לפני יותר מחצי שנה. היום שלחו לה הודעה שהם מפחיתים את התנאים של השימוש הבלתי סביר ל2,500 דקות שיחה ו2,500 הודעות . האם הם רשאים לקזז בדקות ובהודעות במהלך התוכנית , כשמה שנקבע מראש הוא משהו אחר?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 13:19:22 |
| שלום רב קורל,
לא ציינת מה תקופת המנוי? מתי נעשתה ההודעה?
עקרונית, בעסקה קצובה על בית העסק לשלוח הודעה מוקדמת על סיום החוזה.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1)וסעיף 13א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובעים כי :
"...לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;
הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו"
| |
|
|
|
| 20/2/2019 15:44 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 15:44:56 |
| שלום , כנראה שלא הייתי מובנת
היא נמצאת בתוכנית הזו פחות משנה (התוכנית נקבעה לשנתיים) והחברה החליטה לשנות את דקות השימוש הסביר (כביכול "שיחות והודעות ללא הגבלה") ולהוריד אותם מ9,000 ל-2,500. אני רוצה לדעת האם זה תקין וזה בסדר שהם עושים את זה? הם שלחו לה הודעת sms על כך. יש לה את התוכנית לעוד לפחות שנה.
תודה,
קורל | |
|
|
|
| 20/2/2019 14:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 14:16:34 |
| | תנאי השירותים אומרים בד"כ שהחברות יכולות לשנות את תנאי התוכניות בכל רגע וזו כנראה הסיבה שהם פעלו כך. את יכולה לפנות גם למשרד התקשורת כדי לראות מה הם אומרים ו/או לעבור לחברה אחרת. | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:38:44 |
| שלום רב קורל,
ראשית, בהתאם להוראות הדין על בית העסק לשלוח הודעה מוקדמת, בכל מקרה, אני, מציעה כי תעייני ברישיון של החברה (ניתן למצוא את הרישיון במשרד התקשורת).
בנוסף, יש לפנות בכתב אל החברה לבירור העניין, בציון הוראות הדין שצוין במענה מטה.
לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 21/2/2019 09:41 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 09:41:28 |
| שלום רב.
שעלה לגבי אחריות לתכשיט טבעת כסף , עם אבן חן .לאחר רחישה אברו 29 יום ונפלה אבן מי טבת, ונשברה ל2 חתיכות בחנות אמרו שהי הפשר לתקן עקב אבן מיוחדת אין אפשרות למצוא בצורה מתמה למסגרת . הפתרון שבעלת החנות נתנה זה לבחור תכשיט אחר ובעלת החנות תיתן לי 50% הנחה על כניה מוצר החדש ,במקום הטבת המקולקל. זה נירה לי לא הגיוני .... במקום להחליף אבן לתקן את זה או להחזיר כסף , רוצים שאני הכנה מוצר חדש. מה אפשר לעסות בבקשה?
| |
|
|
|
| 24/2/2019 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:32:33 |
| שלום רב מרינה,
היה ויש ברשותך ראיה המעידה על רכישת המוצר וכן את האבן השבורה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/2/2019 09:19 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2019 | | שעה: | 09:19:58 |
| ביטול עסקה- פינת אוכל
לפני כחודש נגשנו לבית העסק של ריהוט והרכבנו פינת אוכל, בחרנו פלטה לשולחן ורגליים וכיסאות. שאלנו את בעל העסק כמה וכמה פעמיים עם הרגליים מתאימות לפלטה ואם השולחן יהיה יציב והוא תמיד ענה שכן ואין שום בעיה ברגליים שבחרנו ושניתן להרכיב אותם לפלטה שבחרנו. סגרנו את העסקה ולאחר כמה ימים הבחור התקשר ורצה שנגיע שוב כדי לעבור על ההזמנה שלא תהיה שום אי הבנה, הגענו למקום והסברנו שוב מה רוצים, היו לנו גם תמונות שצילמנו בזמנו ,אז הראנו לבעל העסק.
לפני כשבוע פלוס, בעל העסק מתקשר אומר שההזמנה מוכנה ואם אנחנו רוצים לבוא לראות, אמרנו לו שאנחנו סומכים עליו (יש לציין שהעסק לא בעיר מגורינו , מדובר בנסיעה של 40-50 דק).
ביום שלישי האחרון, הגיע ההובלה, וגלינו שהרגליים שסיפקו זה לא הרגליים שהזמנו, שהכיסאות שהזמנו זה לא הכיסאות, הדבר היחידי שקיבלנו לפי מה שהזמנו היה הפלטה.
בשיחה מול בעל העסק הוא אמר: שאין הבדל בכיסאות, שאף אחד לא מבדיל , שאנחנו סתם קטנוניים (במציאות כל אדם רואה את ההבדל), ושאין בעיה שנחזיר את הכיסאות.
בנוגע לרגליים, הוא אמר שעשה לנו טובה ובא לקראתנו ושם לנו רגליים לפי התקן שלו שזה פטנט שלו שהוא יותר חזק ויציב , אמרנו לו שזה לא מה שהזמנו ושהוא התקשר לפני שבוע פלוס שנבוא לראות הוא לא ציין את השינוי הרגליים, ומה גם הוא אמור לעדכן את הלקוח לפני ביצוע שינוי ולא להפתיע את הלקוח בעת ההספקה, בנוסף למה בעת בחירת השולחן לא אמר שהרגליים שבחרנו פחות יציבות ושיש רגליים יותר חזקות (לא הציג בפנינו את כל המידע), לאחר ויכוח אמר שיספק רגליים אחרות אבל עכשיו יש לנו חשש שהרגליים שרצינו לא יציבות לשולחן - הוא אומר שהשולחן יהיה יציב אבל לא כמו הרגליים שהוא בחר לנו. לאחר שיחה נוספת הבחור ניתק את השיחה ואמר שעכשיו בכלל לא נקבל את המוצר (הוא לקח את הרגליים והכסאות והפלטה נשארה אצלנו סגורה ), הוא לא עונה לטלפונים, שלחתי לו הודעה אמר שיחזור אלי, ולא חזר.
בעת ההזמנה שילמנו 25 אחוז מהעסקה..
מה ניתן לעשות? ניתן לבטל עסקה ולקבל את ה 25 אחוז?
| |
|
|
|
| 13/2/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/02/2019 | | שעה: | 11:09:24 |
| שלום וברכה שני,
פנייתך מתארת טענה להפרה של ההסכמות שבין הצדדים מצד בית העסק, בין באשר לאספקה בפועל של המוצרים שכפי שהוזמנו. ברי כי על בית העסק לתקן את הפרותיו ולקיים את התחייבויותיו נשוא העסקה ואף לפצות בגין נזק סביר שנגרם לכם כתוצאה מהפרותיו. הימנעות בית העסק מלעשות כן יש בה כדי להקים זכות לביטול העסקה בנסיבות מסויימות, ולהשבה הדדית של הכספים ששולמו ושל ההפלטה שנותרה אצלכם. במאמר מוסגר נוסיף כי קשה יהיה בנסיבות המתוארות להקים זכות ביטול מכוח דיני הצרכנות (להבדיל מזו האמורה לעיל שממרחב דיני החוזים או חוק המכר) שעה שמדובר יש להניח בהזמנה לפי דרישות או מידות מיוחדות של הצרכן. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות והדרישות. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 23:49 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 23:49:40 |
| שלום,
המצב מחריף, נסינו מצידנו להגיע לפתרון הגיוני, אך בעל העסק מתעקש לספק לנו רגל שלטענתו הזמנו בזמן שלא הזמנו(רגליים+כיסאות), מה גם שהרגל השולחן 25 אחוז פחות יציבה (לפי דבריו)ואנו לא מוכנים לקבל רגל זאת, היות שגם לא הזמנו, וגם הן לא יציבות, וגם לא נאמר לנו המידע על היציבות בעת הרכישה (כמו שהסברתי בהודעה הראשונה). ביקשנו ביטול עסקה, בעל העסק לא מוכן , הוא קובע לנו עובדה שביום ראשון הוא ישלח את המוצרים החסרים כפי שהוא רוצה ובמידה שנסרב לקבל, הוא ישאיר את זה מחוץ לבית ומחר הוא יחייב את האשראי שלנו במלוא הסכום (דבר שאינו חוקי , אנו חוששים שהעתיק את פרטי האשראי שלנו,ללא הסכמה). מה ניתן לעשות במצב כזה?
רוב השיחות מולו נעשות בהודעות, מהסיבה שרוב הפעמים לא ענה לשיחות. (כל השיחות הטלפון+ ההודעות מתועדים ושמורים) | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:21:10 |
| | את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 20/2/2019 23:42 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 23:42:29 |
| | קניתי בר מים בחוזה ל 3 שנים. האם אני חייבת להמשיך עם החוזה, או שאני יכולה לצאת ממנו אחרי שאשלם עבור המוצרים שסופקו לי עד כה | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:20:19 |
| רחל שלום רב,
על מנת לבחון את הזכות לביטול העסקה יש צורך לעיין בהסכם ההתקשרות.
האם התשלומים החודשיים מהווים תשלומים על המוצר עצמו, או על שירות בדין המוצר.
על כן יש לבחון את ההסכם בטרם נוכל להשיב בעניין.
אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ובמקביל העבירי פנייה לבית העסק בעניין ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 23:35 |
אוסנת |
 | | מחבר: | אוסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 23:35:14 |
|
מחבר: אוסנת (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך: 20/02/2019
שעה: 09:57:30
לפני שנה איתקשר אלי נציג לגבי ביטוח תאונות אישיות ועם אני מעונינת זה רק 30 או 20 שח אני לא זוכרת בדיוק כמה ונתת .ולאחר כמה ימים שוב איתקשרו אלי ואמרו לי בגלל שיש לי 74 אחוזי נכות בביטוח לאומי אני לא יכולה לבטח את עצמי בתאונות אישיות אני לא סמתי לב שמחיבים אותי שלא לצורך מתקשר אלי היום עורך דין אייל לשם ואמר שיש לי חוב של 170 שח לחברת הראל ובגלל שזה אצל העורך דין אני צריחה לשלם 270 שח אני לא מבינה איך מחיבים אותי על ביטוח שאני לא יכולה בגלל שאני 70 אחוז נכות ועכשיו עם משקרים ורוצים לגנוב אותי בבקשה תבדקו את הנושא הזה זה הטלפון שלי 0526644810
השב להודעה זו שלח | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:18:11 |
| אסנת שלום רב,
היה והחיובים מתבצעים על ידי חברת הביטוח ישל פנות למפקח על הביטוח במשרד האוצר על מנת שיסייע בפתרון העניין.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/Pages/Public-Inquiries.aspx | |
|
|
|
| 20/2/2019 23:10 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 23:10:13 |
| אני מבין שפנייתי הראשונה הייתה מפורטת מדיי עבור הפורום ומודה על תשובתכם ועצתכם שאפנה בדברים למרכז. זאת כבר עשיתי עוד לפני פנייתי אליכם. אך המרכז בשלו.
האם תוכלו לענות, אפילו בכן ולא, על שתי השאלות הקצרות הבאות בבקשה:
1. האם על פי חוק המרכז מחויב להציג מחירון למנויים?
2. האם חוקי לפנות בדרישה לכספים נוספים מלקוח, ארבעה חודשים אחרי התשלום, בטענה שהפקידה, שכבר פוטרה, טעתה בחישוב?
לאחר תשובתכם אפנה למרכז בכתב ואבקש תשובתם הכתובה.
שוב תודה,
ניר | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:16:39 |
| ניר שלום רב,
אכן, בית עסק מחוייב להציג את עלות התשלומים המוטלים על מנויים.
בדרך כלל במועדני ספורט הדבר מתבצע באמצעות הסכם ההתקשרות.
לגבי הדרישה לתשלום נוסף - היה והתשלום הנוסף תואם את הסכם ההתקשרות או את הצגת התמחור, הרי שאכן מוטלת על הצרכן החובה לשלם את ההפרשים בגין שירותים שניתנו לו ועקב טעות לא נגבה עבורם התשלום המתאים.
על כן, היה והמחיר הנדרש מעוגן בהסכם כלשהו והוצג לך טרם ההתקשרות - אתה מחויב לשלם את ההפרש.
בהעדר כל מסמך בכתב המעגן את התמחור- בית העסק לא יוכל לדרוש תשלום נוסף. | |
|
|
|
| 20/2/2019 23:05 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 23:05:33 |
| העסקה כבר שולמה לפני חודש המוצר היה פגום נלקח לתיקון עלי ידי עובד החברה וטרם חזר למרות הבטחות חוזרת שאוטוטו מחר הוא מגיע
חברת האשראי טוענת שאסור לה לבטל גם אם מדובר בנוכל ! מה עושים ??? לתבוע אותו ? | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:13:56 |
| רונן שלום רב,
אכן בנסיבות המתוארות אין אפשרות לבצע ביטול חד צדדי.
ראשית, יש להעביר לבית העסק מכתב מסודר עם תיאור השתלשלות העניינים, ודרישה לקבלת מוצר תקין, וכן לציין כי מדובר בהפרה של הסכם הרכישה ביניכם.
במקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 20/2/2019 22:16 |
חמי קטרי |
 | | מחבר: | חמי קטרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 22:16:07 |
| היום21/2/19 בשעה1300 בטלפון 033721190 אשתי דיברה עם משהו שמיציג חברה שאמורה לנקות ספות בקו היה אדם שאמר את המחיר ש"ח350 וקבעו למחרת בשעה 12:00-13:00 וקבעו שידברו למחרת ואוליי יקדימו ועוד נאמר בשיחה שהם לא מקבלים מזומן רק צ'קים או כרטיס אשריי.
כשאישתי סיפרה לי על זה ב19:00 בערב היה לי הרגשה לא טובה מאנשים אלה והחלטנו שעדיף לבטל את העיסקה.
בשעה 19:30 התקשרנו לבטל את ניקויי הספה לא הייתה תשובה בשעה19:35 חזרו אילנו ולא היינו זמינים ב19:49 התקשרנו שוב לא ענו וב 20:31 חזרו אילנו הודענו על רצון לבטל עסקה מסיבות אישיות אני הייתי בקו האדם טען שאין אפשרות לבטל את היסקה זה דופק לו את הסידור עבודה למחר ויש דמי ביטול בס"ך 150ש"ח ואמר שהוא ציין את זה בשיחה מול אישתי.
דבר זה לא נאמר לאישתי בזמן ביצוע ההזמנה לדבריה. נתתי לו לדבר איתה הוא הרים תקול על אישתי אמר שהיא חוצפנית איחל לה ערב רע ואמר שהוא מעביר את זה לעו"ד.
האם זה נכון? האם יכולים לחייב אותנו לשלם דמיי ביטול למרות שלא נאמר?
אשמח לתשובה חמי | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:12:37 |
| חמי שלום רב,
על פניו, יש משהו בטענת בית העסק.
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה שהתבצעה טלפונית, לרכישת שירות חד פעמי, ובתנאי שהביטול יעשה יומיים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד מתן השירות.
כך שכבר בעת ביצוע העסקה לא הייתה אפשרות לבצע ביטול עקב סמיכות מתן השירות. | |
|
|
|
| 20/2/2019 21:08 |
ד |
 | | מחבר: | ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 21:08:07 |
| שלום רב,
רכשנו מספר פריטים בחנות קרמיקה (לשיפוץ דירה). כפי שהסביר לנו הקבלן וגם בחנויות שונות - ההזמנה מסופקת בשלבים: ראשית האביזרים הנדרשים לבניה בקירות ומתחת לריצוף, אח"כ הקרמיקה לריצוף וקירות ובשלב האחרון הכלים הסניטרים.
אחרי שלאורך כל הדרך קבלנו מה שלא הזמנו, לא קבלנו מה שכן הזמנו, הגיע באיחור, גרמו לנו נזקים כספיים וכו' החלטנו לבטל את הכלים הסניטרים (שכמובן עדיין לא סופקו).
בחנות הסכימו להחזיר לכרטיס האשראי כשהיינו אצלם אבל בפועל לא בצעו החזר ולאחר ששלחנו מייל ופקס אף הודיעו שאין סיכוי שיחזירו כסף.
האם זכותנו לבטל את חלק מההזמנה הזו ולקבל החזר עבור אותם פריטים למרות שעבר חודש וחצי מאז ביצענו את ההזמנה? האם יש לנו עילה לתביעה? (לא בטוח שהקבלן והעובדים יסכימו להעיד אבל יש קטעי התכתבויות בווטצאפ ותמונות מתוארכות).
תודה מראש על תשובתכם. | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:09:12 |
| שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה אתם רשאים לבטל עסקה בגין כל מוצר, אשר נבחר מתוך קטלוג בית העסק ולא סופק לכם לעדיין.
מניין הימים לביטול עסקה מתחיל להמנות מרגע אספקת המוצרים ולא מרגע ההזמנה, כך שככל שלא סופקו המוצרים המתאימים עדיין קמה זכות הביטול.
לגבי עילת תביעה - היה ואתם יכולים להוכיח כי נגרמו לכם נזקים כלכלים ונזקים אלו מקום ברשלנות של בית העסק, פתוחה בפנייכם האפשרות להגיש תביעה בגין נזקים אלו. | |
|
|
|
| 20/2/2019 21:08 |
ד |
 | | מחבר: | ד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 21:08:03 |
| שלום רב,
רכשנו מספר פריטים בחנות קרמיקה (לשיפוץ דירה). כפי שהסביר לנו הקבלן וגם בחנויות שונות - ההזמנה מסופקת בשלבים: ראשית האביזרים הנדרשים לבניה בקירות ומתחת לריצוף, אח"כ הקרמיקה לריצוף וקירות ובשלב האחרון הכלים הסניטרים.
אחרי שלאורך כל הדרך קבלנו מה שלא הזמנו, לא קבלנו מה שכן הזמנו, הגיע באיחור, גרמו לנו נזקים כספיים וכו' החלטנו לבטל את הכלים הסניטרים (שכמובן עדיין לא סופקו).
בחנות הסכימו להחזיר לכרטיס האשראי כשהיינו אצלם אבל בפועל לא בצעו החזר ולאחר ששלחנו מייל ופקס אף הודיעו שאין סיכוי שיחזירו כסף.
האם זכותנו לבטל את חלק מההזמנה הזו ולקבל החזר עבור אותם פריטים למרות שעבר חודש וחצי מאז ביצענו את ההזמנה? האם יש לנו עילה לתביעה? (לא בטוח שהקבלן והעובדים יסכימו להעיד אבל יש קטעי התכתבויות בווטצאפ ותמונות מתוארכות).
תודה מראש על תשובתכם. | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:08:47 |
| שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה אתם רשאים לבטל עסקה בגין כל מוצר, אשר נבחר מתוך קטלוג בית העסק ולא סופק לכם לעדיין.
מניין הימים לביטול עסקה מתחיל להמנות מרגע אספקת המוצרים ולא מרגע ההזמנה, כך שככל שלא סופקו המוצרים המתאימים עדיין קמה זכות הביטול.
לגבי עילת תביעה - היה ואתם יכולים להוכיח כי נגרמו לכם נזקים כלכלים ונזקים אלו מקום ברשלנות של בית העסק, פתוחה בפנייכם האפשרות להגיש תביעה בגין נזקים אלו. | |
|
|
|
| 20/2/2019 20:53 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 20:53:57 |
| שלום רב,
במסגרת הבלגן ששורר בשוק הסלולר הכשר אני מתעד להגיש תביעה קטנה נגד חברת פלאפון ומשרד התקשורת.
יש אפילו כתבה בנושא:
https://www.telecomnews.co.il/%D7%9E%D7%99-%D7%A0%D7%9E%D7%A6%D7%90-%D7%9E%D7%A2%D7%9C-%D7%A9%D7%A8-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%AA%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%AA.html
במסגרת תביעה קטנה אשמח לקבל חוות דעתכם על השאלות הבאות:
1)האם אפשר לתבוע את משרד התקשורת לצד חברת פלאפון מפני שהוא מתעלם לכאורה מהפרת תנאי הרישיון שלה?
2)האם צריך לתמלל שיחות מוקלטות לצורך הצגתן כראיה ואם כן האם צריך גוף מוסמך או שכל אדם פרטי אחר יכול לעשות כן?
אם אפשר לעיין בכתבה המובאת ולחוות את דעתכם על סיכויי הצלחתה בתביעה קטנה או ייצוגית זה יהיה נהדר.
בכבוד רב,
שי
| |
|
|
|
| 24/2/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:06:39 |
| שי שלום רב,
לצערי, הפורום אינה הפלטפורמה המתאימה וממילא המועצה אינה מעניקה יעוץ משפטי פרטני לאזרח אשר מגיש תובענה עצמאית.
| |
|
|
|
| 20/2/2019 20:35 |
אולג |
 | | מחבר: | אולג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 20:35:08 |
| היי, תנור חשמלי שעלותו כ 3,000 ש"ח שסופק ב 08/02/2019 התחיל להקפיץ חשמל בבית. ב 18/02/19 נפתחה קריאה אצל הספק שירותי תיקונים. הטכנאי אומר שיש קצר פנימי בתוך גוף חימום של המכשיר.
מה הזכויות שלי במקרה זה? האם יש מקום לדבר על החלפת מוצר? | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:05:30 |
| אולג שלום רב,
בשלב ראשון יש לאפשר לבית העסק לתקן את התקלה.
היה ולאחר התיקון מתגלה פגם נוסף או שליקוי חוזר על עצמו, אז תקום הזכות לדרוש כי התנור יוחלף בחדש ותקין. | |
|
|
|
| 21/2/2019 10:34 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 10:34:29 |
| שלום,
רציתי לדעת.
במידה ונרכש מוצר שמוזמן מסניף אחר של החברה, והמוצר אינו הגיע לידי הלקוח.
האם יש לחברה זכות לגבות 5% מסך הרכישה לביטול העסקה- זאת לאחר שהמוצר אינו הגיע ללקוח??
אשמח לקבל קישור לחוק הקשור להנ"ל | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:04:22 |
| מאיה שלום רב,
כל ביטול עסקה, גם אם מדובר בביטול טרם אספקה, מחויב בדמי ביטול בהתאם לתקנות ביטול עסקה בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
ההוראה נובעת מסעיף (5) לתוספת לתקנות העוסקת במוצר שהזמין הצרכן וטרם סופק לו.
מצ"ב קישור לתקנות:
http://www.consumers.org.il/files/files/takanot/takanut-bitul-hadash.pdf | |
|
|
|
| 20/2/2019 19:14 |
גלעד כהן |
 | | מחבר: | גלעד כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 19:14:15 |
| | עשיתי מנוי בכביש 6 צפון ונתתי להם מייל וכנראה רשמו את זה בטעות אחרת,התקשרתי אליהם וענו לי שרות הודעת ואמרו לי שיחזרו אלי בתוך עשרה ימי עסקים האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:02:32 |
| גלעד שלום רב,
אין בכך הפרה של הוראות דין כשלהן, שכן אין הוראה המחייבת את העוסק לחזור לצרכן בעניין עדכון פרטים בתוך מניין ימים מסוים. | |
|
|
|
| 17/2/2019 18:23 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/02/2019 | | שעה: | 18:23:09 |
| הזמנו ארון באינטרנט המצריך איסוף עצמי. באמצע הרכבת הארון גיליתי שהדלתות שקיבלנו לא תואמות לארון ואי אפשר להכיבן. פניתי לחברה בטלפון ובמייל מספר פעמים ואחרי שבועים של המתנה קיבלתי תשובה שאני צריך לבוא שוב לחנות עם הדלתות כדי שהם יוכלו לראות שהדלתות אכן פגומות וכדי שיוכלו להחליפן. האם זה הגיוני שאני צריך ליסוע לחנות שוב בגלל טעות של החברה? האם יש דרך לדרוש שהם ישלחו אלינו את הדלתות הנכונות?
כמו כן, שאלתי אותם מה הדרך לבטל את העסקה וענו לי שאצטרך להחזיר את הארון לחנות בעצמי כדי לבטל את העסקה ולקבל את הכסף חזרה. האמנם?
| |
|
|
|
| 19/2/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 10:58:56 |
| שלום וברכה גלעד,
בהתאם לחוק המכר על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר בתוך פרק זמן סביר, וברי כי הדבר צריך להיעשות ללא כל עלות מצדו של הצרכן. בנוסף, חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקת מכר מרחוק, כאשר במקרה של ביטול מחמת אי התאמה מהותית, כמתואר בפנייתך, אין לחייב את הצרכן בדמי ביטול ולא בשום עלות אחרת (לרבות הובלה) - נא עיין בסעיף 14ה' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 20/2/2019 19:10 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 19:10:15 |
| תודה רבה על המענה:) האם אין הבדל בין מקרה בו היה איסוף עצמי לבין משלוח?
| |
|
|
|
| 24/2/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:01:26 |
| | אין הבדל ובתנאי שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, כלומר התשלום בוצע ללא הוכחות משותפת של הצדדים. | |
|
|
|
| 20/2/2019 17:44 |
אודליה סימני |
 | | מחבר: | אודליה סימני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 17:44:39 |
| שלום!
רציתי לברר האם ברשת מזון שיש לה סניפים ברחבי הארץ וכל הסניפים שייכים לרשת ולא זכיינות, האם מותר להם לעשות הבדלים במבצעים בין הסניפים?
ואם הסניפים בזכיינות מה הדין?
תודה רבה אודליה סימני
0544404023
odelyasim123@gmail.com | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:00:45 |
| אודליה שלום רב,
התשובה חיובית.
כל רשת רשאית לשנות את המבצעים והמחירים בהתאם לסניפים השונים ולמיקומם, שכן העלויות תפעול של הסניפים משתנות ממקום למקום (גובה השכירות, ארנונה וכו') ועל כן, גם התמחור משתנה ואין בכך הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 3/2/2019 14:22 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 14:22:48 |
| בתאריך 9.11.2017 רכשתי מחברת קרסו טרייד אין בבאר שבע רכב יד שנייה מליסינג מסוג רנו קליאו 1200 טורבו.
.
במסגרת הרכישה קיבלתי כתב אחריות ל-24 חודשים הכוללת אחריות לרכיבי הרכב השונים – מנוע, תיבת הילוכים, מערכת הגה וכו'
השבוע, ב 24.1.2019 הוכנס הרכב למוסך עמיגל באר שבע עקב פליטת עשן והתברר, כי מגדש הטורבו כשל ויש להחליפו בעלות של כ 10,000 ₪.
כאן מתעוררת הבעייה.
חברת קרסו מתכחשת לאחריותה על כשל בטורבו, תוך הסתמכות על הפרוט של רכיבי המנוע, המופיעים בכתב האחריות, שם לא מצויין במפורש רכיב זה.
כתב האחריות הוא חוזה אחיד, וברגע שלקוח נורמלי רואה את ציון האחריות למנוע, בדרך כלל לא יבדוק מהם רכיבי המנוע המבוטחים, במיוחד שמגדש הטורבו הוא חלק אינטגרלי מהמנוע.
בשלב זה הודעתי לחברת קרסו ולמוסך, כי אני רואה בהם את האחראים לתיקון, ואינני מתכוון להשתתף כספית בתיקון הנזק.
נא עזרתכם בפתרון הבעייה שלי .
| |
|
|
|
| 3/2/2019 14:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 14:40:37 |
| | לדעתי, מגדש טורבו הוא לא חלק מהמנוע. יכול להיות שמי שטיפל ברכב התרשל בטיפול וכתוצאה מכך כשל המגדש. לשם כך צריך לבדוק מה הסיבה לכשל. אתה יכול להתייעץ בנושא הטכני/משפטי גם ב- carsforum.co.il | |
|
|
|
| 3/2/2019 15:11 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/02/2019 | | שעה: | 15:11:19 |
| רכשתי מהם רכב עם מנוע טורבו
כתב האחריות שלהם גנרי ולא מבדיל בין מנוע טורבו למנוע אחר... | |
|
|
|
| 4/2/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 09:06:39 |
| תומר שלום רב,
על מנת שנוכל לבחון את הנושא לעומקו, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה.
במקביל, מומלץ לפנות גם למשרד התחבורה אשר הנו הגוף המפקח על תעודות האחריות אותן מנפיקים יבואני הרכב בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 4/2/2019 11:22 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/02/2019 | | שעה: | 11:22:23 |
| תודה על התגובה
1. פתחתי במקביל תלונה באתר
2. משרד התחבורה לא הצליחו לעזור לי בנושא
3. התיעצתי טלפונית עם שמאי רכב ויבואני חלקי חילוף, לטענתם הטורבו מגיע כחלק בלתי נפרד מהמנוע לדגם הרכב שלי | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:14 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:14:42 |
| | הרכב תקוע במוסך המורשה של קרסו ללא טיפול,עקב חוסר מענה מתאים והתיחסות מצד שירות הלקוחות.האם ניתן לקחת אותו למוסך אחר (לא מטעם קרסו) ולבקש החזר כספי על התיקון? | |
|
|
|
| 10/2/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/02/2019 | | שעה: | 10:48:08 |
| תומר שלום רב,
אני מתקשה לייעץ לך לגבי החלפת המוסך או תיקון תמורת תשלום מתוך הבטחה להשבת הכספים, שכן, כאמור, על מתנ לבחון את זכותך על פי דין יש צורך בבירור מעמיק יותר. | |
|
|
|
| 19/2/2019 11:40 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2019 | | שעה: | 11:40:50 |
| לא מצליח לדבר שם עם אף אחד
בנתיים המוסך מאיים עליי בעלות אחסנה של הרכב אצלו
מספר הפניה שלי אצלכם 618023
תודה מראש | |
|
|
|
| 20/2/2019 16:51 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 16:51:25 |
| האם ניתן לבטל עיסקה על רכב שנרכש מחברת ליסינג לפני כשנה וחצי?
במעמד הקניה נאמר לי שהרכב הוא מליסינג ,נהג יחיד.
יש לי הוכחה שהרכב היה גם בהשכרה ,בשלב כלשהו.
תודה לעונים | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:59:32 |
| על מנת שתקום הזכות לביטול עסקה יש צורך בהוכחה להפרת הסכם הרכישה או להטעיה, וכן להוכחה כי מדובר בהטעיה מהותית היורדת לשורש העסקה ואשר לולא ההטעיה לא הייתה מתהבצעת העסקה.
על כן, על מתנ להוכיח טענה שכזו, בדרך כלל יש צורך בפנייה לערכאות משפטיות. | |
|
|
|
| 20/2/2019 15:44 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 15:44:22 |
| שלום רב קניתי מכשיר של חברת אפיקים , מכשיר נועם 1.
יש טעם לוואי נוראי במים, מאז ועד היום היו אצלי 3 טכנאים שפירקו לי את המוצר והוציאו כל מיני דברים בטענה שיש חלקים שהרכיב היצרן שהם נותנים טעם לוואי, בפעם השלישית הוא החליף מכשיר ושוב הסיפור חוזר על עצמו- יש טעם לוואי נורא במים.
יש לציין שריקנתי מספר של דליים (ע"פ ההנחייה הטכנאי הורה לי 4 כוסות).
יש לציין שבאותה עיסקה הוצעו לי סננים נלוים למכשיר שמחוברים למכשירץ
מה הדרך לביטול עסקה ע"פ החוק ללא ויתורים כספיים מצידי? ואם אין מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:55:55 |
| יצחק שלום רב,
ניתן לבטל את העסקה בהתאם להסכם שנחתם עם בית העסק, ובכפוף לתשלום בגין הסננים שנרכשו ונעשה בהם שימוש.
היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה או שההסכם אינו מאפשר ביטול עסקה, יש לדרוש את ביטולה עקב הפרת הסכם הרכישה ובעקבות פגמים חוזרים ונשנים במוצר.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולפרט את מכלול התקלות ולדרוש את ביטול העסקה.
היה ובית העסק מסרב, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 15:39 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 15:39:45 |
| שלום רב קניתי מכשיר של חברת אפיקים , מכשיר נועם 1.
יש טעם לוואי נוראי במים, מאז ועד היום היו אצלי 3 טכנאים, בפעם השלישית הוא החליף מכישר ושוב הסיפור חוזר על עצמו- יש טעם לוואי נורא במים.
יש לציין שריקנתי מספר של דליים (ע"פ ההנחייה הטכנאי הורה לי 4 כוסות).
מה הדרך לביטול עסקה. | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:55:10 |
| יצחק שלום רב,
ניתן לבטל את העסקה בהתאם להסכם שנחתם עם בית העסק, ובכפוף לתשלום בגין הסננים שנרכשו ונעשה בהם שימוש.
היה ובית העסק מסרב לבטל את העסקה או שההסכם אינו מאפשר ביטול עסקה, יש לדרוש את ביטולה עקב הפרת הסכם הרכישה ובעקבות פגמים חוזרים ונשנים במוצר.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולפרט את מכלול התקלות ולדרוש את ביטול העסקה.
היה ובית העסק מסרב, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 20/2/2019 16:12 |
יהושע י. |
 | | מחבר: | יהושע י. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/02/2019 | | שעה: | 16:12:29 |
| היינו מחוץ לבית שלושה ימים כשחזרנו בערב גילינו שניתקו את אספקת הגז.
בשיחה טלפונית אמר הטכנאי כי הוא ניתק היות ולא יצרנו קשר כדי לתאם מועד לבדיקה בטיחותית של מערכת הגז.
הוא תלה מודעה בלובי הבניין יומיים לפני כן(יום ראשון) כשלא היינו בבית חזרנו ביום שלישי בערב לא היה גז.
לפני כחודשיים הוא תלה מודעה דומה עם תאריך לכל דירה וחיכינו לו שלוש שעות. משלא הופיע התקשרתי והוא אמר יש עומס יהיה מועד אחר ותקבלו הודעה.
מה שקרה בפועל רשום לעיל.
לדעתי התנהגות זו יש בה כוחניות וניצול השליטה שלו על המערכת שלנו.
לפני הניתוק היה עליו להתקשר או להשאיר הודעה בתיבת הדואר ולחכות זמן סביר.
הוא טוען שהדברים נעשים מטעמי בטיחות לפי נהלים של מנהל הגז. | |
|
|
|
| 24/2/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 08:54:37 |
| יהושוע שלום רב,
אתה מתאר בהחלט חוויה מתסכלת, אך החברה פועלת בהתאם להוראות הדין.
כאשר נתלתה מודעה בבניין, והגיע טכנאי לביצוע בדיקה תקופתית והצרכן לא היה בביתו, על חברת הגז מוטלת החובה לנתק את זרם הגז מטעמי בטיחות ובהתאם להוראות משרד האנרגיה. | |
|
|
|
|