| 21/2/2019 14:56 |
עדיאל |
 | | מחבר: | עדיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 14:56:06 |
| שלום. הזמנתי ארון בחברת הרדור ונדרשתי לשלם 30% מפרעה ב- 6 תשלומים. רשמתי להם 6 שקים למוטב בלבד שהשיק האחרון זמן הפרעון היה 01.02.2019 אספקת הארון היתה מיועדת לחודש יוני 2019. טרם בוצעו מדידות כלשהם. החברה סגרה/פשטה את הרגל ואין עם מי לדבר.וכל החנויות סגורות.פניתי לבנק וביקשתי לבטל את השיק האחרון. בימים אלו קיבלתי מכתב מעורך דין של בנק הפועלים שאומר שהחברה מישכנה את השיק שלי ותמורת זה הבנק נתן אשראי לחברה. הוא דורש ממני לשלם את עלות השיק בתוספת 350 ש"ח קנס על דמי טיפול. מה עלי לעשות?
| |
|
|
|
| 24/2/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 12:25:57 |
| שלום וברכה עדיאל,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, וממילא תחום דיני השטרות אינו מתחומי מומחיותה וסמכותה של המועצה. יש לעניות דעתנו לבחון האם הבנק הינו אוחז כשורה של הצק נשוא פנייתך. מוטב כי תפנה לעו"ד המתמחה בתחום. | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:49 |
אופיר פרנסיס |
 | | מחבר: | אופיר פרנסיס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:49:21 |
| | שלום שמי אופיר רציתי בבקשה לשאול האם יש איזה חוק שמחייב את החברה להתקין לי תשתית בבית מכייון שנאמר לי מצידם שאין אפשרות להתקין בגלל שהם צרכים לחפור מדרכה כדי להעביר אלי תשתית? כי כיום אני לא יכול לקבל תשתית מספיקה דרך חברת בזק אשמח לתשובה כיצד אפשר לטפל | |
|
|
|
| 24/2/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 12:22:46 |
| | אופיר שלום בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יש לפנות למשרד התקשורת בעניין. | |
|
|
|
| 21/2/2019 21:19 |
פרח |
 | | מחבר: | פרח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 21:19:17 |
| שלום,
אתמול (20/2)רכשתי בחנות פרטית מספר פריטים היום(21/2)באתי להחזיר ולבקש החזר כספי נאמר לי בחנות שאין החזר כספי כי זה פריטי מבצע וכי זה רשום על חשבונית הקניה.
האם ברגע שבעל הבית רושם על החשבונית שאין החזר כספי החוק באמת לא תופס???
או שהחוק חל על כולם בלי יוצא מן הכלל?
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 12:22:15 |
| פרח שלום רב,
באילו פריטים מדובר?
היה ומדובר בפריטים המנויים בתקנות (ביגוד, הנעלה, כלי בית וכו') ועלות כל פריט גבוה מ 50 ש"ח, ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, והעובדה כי מדובר במכירה מיוחדת אינה מונעת את הביטול. | |
|
|
|
| 21/2/2019 14:25 |
דניס |
 | | מחבר: | דניס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 14:25:24 |
| שלום רב
לפני כשבועיים רכשתי רכב חדש מיבואן רשמי.
* קיבלתי את כל המסמכים הנדרשים, שלמתי את כל הסכום שדרשו במעמד הקניה ונאמר לי שיקבל אותו תוך 14 ימי עסקים.
היום קיבלתי טלפון מהסוכנות עם הודעה שהרכב כמעט מוכן אך יש טעות במחיר של הרכב ונדרש להשלים פער של 3000 ש"ח.
* הסוכנות מודעה בטעות שהרכב נמכר במחיר של 2018, אבל לא משחחרים את הרכב עד שלא נבצע השלמת תשלום.
אשמח לעזרתכם בנושא והכוונה (האם זה חוקי)
תודה מראש | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:56:16 |
| דניס שלום רב,
על פי הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק להציג לצרכן את סכום העסקה הכולל, וחלה עליו חובה למנוע הטעיה במחיר העסקה.
אשר על כן עליך להעביר אליהם פנייה בכתב ולציין כי הם מחוייבים לספוג לכאורה, את הטעות שכן מדובר בהצגת מחיר מחייבת.
לחלופין, בית העסק רשאי לבטל את העסקה ללא דמי ביטול עקב ההטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 21/2/2019 14:17 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 14:17:12 |
| שלום,
רכשתי לבתי בת השנה 4 חבילות טיטולים (מחיר מבצע ל-4 חבילות) של חברת "בייביסיטר" מרשת "ויקטורי אונליין". יש לציין, כי זהו הניסיון הראשון שלנו של הטיטולים האלה ועד עכשיו צרכנו טיטולים של חברה אחרת באופן קבוע. לאחר שלבתי התינוקת נגרמה פריחה קשה המצריכה טיפול של משחת סטרואידים, הרופא המליץ להחליף טיטולים.
ברשותי 2 מארזים סגורים של טיטולי "בייביסיטר" ללא שימוש, פניתי לשירות הלקוחות בבקשה להחלפת המוצר, אך הרשת מסרבת להחליף בטענה שאין החלפה על מוצרי תינוקות. האם יש פתרון אחר לבעייתי?
תודה ויום נעים | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:50:57 |
| מיכל שלום רב,
על מנת לבחון פעולות בית העסק אודה לך אם תוכלי לפרט מה עלות כל חבילה בנפרד?
היה ועלות כל חבילה של חיתולים נמוכה מהסך של 50 ש"ח, הרי שאין זכות ביטול בדין, וממילא אין הוראת דין המחייבת החלפה של המוצר בהעדר זכות ביטול. | |
|
|
|
| 21/2/2019 12:34 |
מטי |
 | | מחבר: | מטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 12:34:26 |
| | היי, הגשתי תלונה, ולא שמרתי מס' פניה , ואין מענה במוקד, אתם יכולים לעזור לי תודה רבה:) | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:48:56 |
| מטי שלום רב,
על מנת לבדוק ולברר את מספר התלונה יש צורך במספר פרטים מזהים 0שם מלא, טלפון, שם בית העסק וכו') | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:01 |
tab |
 | | מחבר: | tab (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:01:31 |
| שלום,
אבקש יעוץ משפטי לגבי ביטול עסקה.
בתאריך 11.2 שילמתי מקדמה למועדון לארוע בתאריך 2.3.
בתאריך 14.2 נאלצתי לבטל בגלל רצף אירועים שנכנסו בתאריך זה.
בוצע ניסיון להזיז את התאריך אך שום תאריך לא הסתדר.
בעלת המועדון קיבלה ממני מקדמה בגובה 500 ש"ח והיא לא מוכנה להחזיר את דמי המקדמה.
אבהיר כי לא נסגר מולה במקרה של ביטול ואין שום אזכור על טופס ההזמנה והקבלה לגבי דמי ביטול כלל.
כאשר פניתי אליה מספר פעמים השיבה כי היא לא מחזירה את הכסף ששולם.
על פי החוק שקיבלתי מהרשות להגנת הצרכן, אני אמורה לשלם דמי ביטול במידה ואני מבטלת אירוע עד 14 ימי עסקים - 100 ש"ח או 5% מגובה העסקה , הנמוך מבינהם.
גובה העסקה - 3,000 ש"ח.
אודה על מענה
| |
|
|
|
| 24/2/2019 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:47:50 |
| שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי על מנת לגבות דמי ביטול, על בית העסק לציין את גובה דמי הביטול ואת התנאים לביטול העסקה בעת ההתקשרות עם הצרכן.
בהעדר הסכם התקשרות ובהעדר גילוי נאות לעניין דמי הביטול הנגבים בעת ביטול העסקה ומכיון שלא נמסר מידע כלשהו הנוגע לתנאים לביטול עסקה, הרי שבית העסק אינו רשאי לגבות סכום שרירותי בגין הביטול כאמור. | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:01 |
tab |
 | | מחבר: | tab (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:01:28 |
| שלום,
אבקש יעוץ משפטי לגבי ביטול עסקה.
בתאריך 11.2 שילמתי מקדמה למועדון לארוע בתאריך 2.3.
בתאריך 14.2 נאלצתי לבטל בגלל רצף אירועים שנכנסו בתאריך זה.
בוצע ניסיון להזיז את התאריך אך שום תאריך לא הסתדר.
בעלת המועדון קיבלה ממני מקדמה בגובה 500 ש"ח והיא לא מוכנה להחזיר את דמי המקדמה.
אבהיר כי לא נסגר מולה במקרה של ביטול ואין שום אזכור על טופס ההזמנה והקבלה לגבי דמי ביטול כלל.
כאשר פניתי אליה מספר פעמים השיבה כי היא לא מחזירה את הכסף ששולם.
על פי החוק שקיבלתי מהרשות להגנת הצרכן, אני אמורה לשלם דמי ביטול במידה ואני מבטלת אירוע עד 14 ימי עסקים - 100 ש"ח או 5% מגובה העסקה , הנמוך מבינהם.
גובה העסקה - 3,000 ש"ח.
אודה על מענה
| |
|
|
|
| 24/2/2019 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:47:30 |
| שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין כי על מנת לגבות דמי ביטול, על בית העסק לציין את גובה דמי הביטול ואת התנאים לביטול העסקה בעת ההתקשרות עם הצרכן.
בהעדר הסכם התקשרות ובהעדר גילוי נאות לעניין דמי הביטול הנגבים בעת ביטול העסקה ומכיון שלא נמסר מידע כלשהו הנוגע לתנאים לביטול עסקה, הרי שבית העסק אינו רשאי לגבות סכום שרירותי בגין הביטול כאמור. | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:22 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 13:22:08 |
| היי,
ביצעתי רכישה של מחשב נייד אתמול
אחרי שעה ביקשתי לבטל את העיסקה והועברתי בין גורמים שונים ללא הצלחה.
ניסיתי היום בשנית והועברתי לנציג הטכני.
לא קיבלתי את ההצעה, ונאמר לי שדמי ביטול הם 10%
יצויין שאפילו חשבונית לא נשלחה אליי עדיין
כשעימתתי את המנהל, הוא טען שזה המחיר מהספק ואין לו מה לעשות.
האם הוא פועל כחוק?
מה עליי לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:22:20 |
| שלום וברכה ירדן,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק, כמתואר אצלך - רכישה בטלפון, וזאת בכפוף לתשלום דמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה או בסך 100 ש"ח, לפי הנמוך, ובכפוף ליתר הוראות החוק. הטעיה מצד בית העסק כמתואר בפנייתך וסירוב לבטל את העסקה בהתאם להוראות החוק עשויה לחייב את בית העסק בפיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול כמתחייב. | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:21 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 13:21:02 |
| לפני כחודשיים לערך התקנתי צמיגים לאופנוע כבד במוסך מוכר וידוע.
אתמול גיליתי תקר בצמיג ולאחר פירוק הגלגל על מנת לתקן את התקר גיליתי כי השרשרת וגלגלי השיניים אשר הם חלק בלתי נפרד מהפירוק וההרכבה נפגמו ונשחקו ככל הנראה מהתקנה לא נכונה של הצמיג לאחר החלפת הצמיגים.
יש לציין שמאז התקנת הצמיג לא בוצע שום שינוי או ניסיון לפרק את הגלגלים עד אתמול.
רציתי לדעת לפני פניה למוסך האם מגיעה לי אחריות על המקרה הנ"ל? ואם כן מה אופן הפעולה שלי?
תודה. | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:19:46 |
| שלום וברכה אדיר,
מבלי להיכנס לסוגיות ראייתיות וליכולת להוכיח את טענותיך, הרי שברי כי על בית העסק לקחת אחריות של התקנה רשלנית כנטען, ולפצות בגין נזקים שנגרמו בעקבות כך או להשיב את המצב לקדמותו ולשאת בתיקון הנדרש. | |
|
|
|
| 21/2/2019 10:28 |
רקפת |
 | | מחבר: | רקפת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 10:28:34 |
| | טכנאי אלקטרוניקס פרו טוען שהתנפחות דופן המקרר היא תופעה ידועה, והנזקים שנגרמו בגינה (שבירת מסילת מגירה ונקב בדופן עצמה) אינם מכוסים באחריות. נכון לעכשיו, גם לאחר הפשרה של יומיים, בהנחיית טכנאי החברה, המקרר מייצר קרח על דפנותיו הפנימיות, בניגוד להגדרתו כמקרר "יבש". תיקון התקלה יעלה 7000 ש"ח, לדברי הטכנאי, והיא בקטגוריה של חלקי פלסטיק שאינם מכוסים באחריות. למיטב הבנתי, עצם ההתנפחות נובעת מתקלה במנגנון שאמור למנוע הצטברות קרח. המקרר נקנה ב-2014, ותקלות של הצטברות קרח בתוך הדפנות ובפתחי האוורור קרו כבר בעבר (ולא תוקנו), אבל ייצור קרח בתוך המקרר זה משהו חדש יותר. איך אני יכולה להתקדם מכאן, חוץ מלקנות מקרר חדש? | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:04:59 |
| שלום רב רקפת,
עקרונית, על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) ניתן למוצר חשמלי, שנת אחריות ראשונה, בחינם על ידי היבואן/יצרן בהתאם למפורט בתעודת האחריות.
היה וניתן תעודת אחריות מורחבת יש לעיין בה ולבדוק מה היא מכסה ולאחריו לפנות אל החברה שמעניקה את השירות.
| |
|
|
|
| 24/2/2019 11:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:19:10 |
| אם את רוצה להילחם על הנושא, זה נראה סיפור לבית המשפט לתביעות קטנות ואת צריכה להגיע לשם עם כמה שיותר הוכחות כמו: הצעת מחיר לתיקון בכתב, צילומים של הצטברויות הקרח והפגמים, הסברים מוכחים, אם קיימים, מדוע לא תוקנו תקלות ועוד.
את סיכוייך לזכות את יכולה לבדוק בפורומים ברשת, לדוגמה: בתפוז: פורום חשמל ותאורה שיעזור לך בנושא הטכני והפורום המשפטי. | |
|
|
|
| 21/2/2019 13:19 |
אבי |
 | |
|
| 24/2/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:15:48 |
| שלום וברכה אבי,
קשה יהיה לעניות דעתנו לחייב את בית העסק למכור את המוצר במחיר שננקב בנסיבות. הדין נותן מקום לשגגות בתום לב. | |
|
|
|
| 21/2/2019 12:58 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 12:58:27 |
| שלום, שמי דניאל. ביצעתי עסקה טלפונית מול חברה ללימודי אנגלית הפועלת בשיטת אימונים בטלפון והתשלום בוצע באשראי טלפונית. ביקשתי לבטל את העסקה יומיים לאחר שסגרתי את העסקה (ביצעתי 2 אימונים - 15 דקה לאימון טלפוני).
נציגת השירות מהחברה טוענת שגובה דמי ביטול העסקה הינו 30% מגובה העסקה שמהווים 1500 ש''ח בפועל ואיני זכאי לביטול העסקה באופן מלא. חשוב לציין שלא קיבלתי הסכם התקשרות כתוב למרות שהם טוענים שכן ובוודאי שלא חתמתי על אף מסמך למעט הקלטה של השיחות שביצעתי את העסקה. האם אכן עליי לשלם את הסכום שהם דורשים בגלל שביצעתי 2 שיעורים או שביטול העסקה תוך 14 ימים חלה גם במקרה הזה?
אשמח מאוד לקבלת תשובה מכם.
תודה! | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:13:21 |
| שלום וברכה דניאל,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לביטול עסקה מתמשכת, כהגדרת מונח זה בחוק, בתוך 14 יום ממועד העסקה, וזאת בין אם הוחל בביצוע העסקה (הקורס במקרה המתואר) ובין אם לאו. במקרה כזה יחוייב הצרכן באופן יחסי בגין השירות, ודמי ביטול ייגבו רק מקום בו פורש הדבר באופן ברור בהסכמות שבין הצדדים. יחד עם זאת, סיווגה של עסקה לרכישת קורס כעסקה מתמשכת אינה חד משמעית, ובמקרה בו לא תסווג כך העסקה נשוא פנייתך, אזי לא ניתן לדבר על זכות ביטול מקום בו התחיל כבר הקורס. במקרה כזה ענייני ביטול/החזר וכו' נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:58 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:58:18 |
| שלום אתמול ב20.2.2019 הודיעו בחדשות הערב כי ישנה עלייה במחירי הטבק החל מה21.2.2019.
ביצעתי עסקה באתר smoker.co.il של כ21 חבילות טבק בשווי לערך של 800שקלים. באתר לא היה צויין כי נגמר המלאי והמחירים לא עודכנו למחירים החדשים, עם זאת ביצעתי את העסקה ב20.2.2019 באזור השעה 23:00.
היום 21.2.2019 יצר איתי קשר נציג מהאתר וטענה בפיו שהעסקה שבוצעתי אתמול בוטלה בעקבות הוראות של הספק להוריד את המוצר מן המדף עוד ב19.2.2019, ושנגמר להן המלאי של הטבק ולכן אינם יכולים להעביר את העסקה ולכן בוטלה.
חשוב לי לציין שבאתר המחירים לא עודכנו, וכמו כן לא צויין שהמוצרים אזלו ולהפך היה רשום כי קיים במלאי בכמויות ואף ישנה הנחה של 10% ברכישה מעל 10 חבילות.
ברצוני לשאול האם הדבר עובר על סדר היום והאם יש להם את האפשרות לבטל עסקה בעקבות כך.
נ.ב
הלכתי לקיוסק השכנותי על מנת לברר אם אכן קרתה העלייה, ובעל הקיוסק השכונתי טען שמגוון חנויות ובתי עסק עשו זאת (ביטולי עסקה והחביאו את מוצרי הטבק לגלגול) בהתאם להוראות הספק והמניעה שלהם היה "לדפוק קופה" על חשבון כך שהזמינו סחורה במחיר ישן ואינם מעוניין למכור אותו במחיר הישן אלא במחיר העדכני ומכאן "לדפוק קופה". מה שבעל הקיוסק הנ"ל לא עשה.
ושוב השאלה שעולה האם לבעלי העסקים, לרבות אתר סמוקר, יש את הזכות לבטל עסקאות אשר בוצעו לפני עליית המחירים במחירים הישנים במידה ואתר האינטרנט לא היה מעודכן לא במחירים ולא במלאי.
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה מראש על המענה | |
|
|
|
| 24/2/2019 11:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:03:33 |
| שלום וברכה רון,
קשה יהיה לעניות דעתנו בנסיבות לחייב את בית העסק למכור מוצר אשר הוא טוען לגביו שאינו מצוי ברשותו, או שאינו מצוי ברשותו במחיר הנמוך. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:43 |
סמדר |
 | | מחבר: | סמדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:43:09 |
| בוקר טוב,
הזמנתי עבודת שיש מאיש מקצוע,השיש נקנה מספק אחר.איש השיש אישר אותו ועבד עליו.
לאחר ההתקנה גיליתי פגמים.רובם סדקים בקנטים והדבקות בפינות.
מסתבר בדיעבד שזו אבן שמתפוררת.
איש המקצוע אומנם התריע לפני כן כי האבן היא עדינה ולא כדאי להניח עליה דברים חמים או לחתוך עליה ולהיזהר מתבלינים.
כלל לא הזכיר כי זו אבן מתפוררת וקשה לעבוד איתה וכי יש מצב שהעבודה לא צתא נקייה.
לאחר ההתקנה הוא כמובן התחמק וטען כי אישרתי את האבן. אני לא אשת מקצוע ומבחינתי אישרתי את הדגם. הרי לא הגיוני שאוכל לבחון פלטת שיש ענקית ובטח שאין לי עין מקצועית.
שמתי על השיש המון כסף.
מה ניתן לעשות?
תודה,סמדר | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:48:09 |
| שלום וברכה סמדר,
קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום, שדבר המחייב בחינה של כלל הנסיבות, ההסכמות שבין הצדדים, מצב השיש וכיוצ"ב. תוכלי להסתייע במועצה על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 21/2/2019 10:29 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 10:29:29 |
| שלום
קניתי בגדים בחנות( לא רשת) לאירוע אך לא היה לה חולצה שרציתי במידה המתאימה ולכן אמרה שהיא תזמין לי בתנאי שאני אשלם לה והיא תיצור איתי קשר בעוד 3 ימים וכך היה, כשהגעתי לאחר 3 ימים מסתבר שהיא הביאה חולצה אחרת ולא מה שהזמנתי (ושילמתי) ולכן אמרה שהיא צבדוק עם הספק אם יש לו את החולצה שאני הזמנתי ואני אגיע עוד יומיים וכך היה חזרתי לחנות והיא אמרה לי שאין לספק את החולצה ולא ניתן להזמין אותה, לכן ביקשתי לבטל את התשלום על החולצה המוכרת לא היתה מוכנה להחזיר לי את הכסף בטענה כי עברו 24 שעות והיא תביא לי זיכוי
1. החנות בפתח תקווה ואני גרה בנס ציונה והגעתי במיוחד לחנות הזאת 3 פעמים
2. היא דחתה אותי כל פעם בטענה שהיא תביא לי את החולצה ולכן עבר מעל ל 24 שעות (סהכ עברו 9 ימים)
3. התקשרתי לחברת האשראי (ביצעתי את העיסקה ב 2 תשלומים) והם טוענים שהם לא יכולים להתערב
איך אני יכולה לגרום לה להחזיר לי את הכסף (ולא זיכוי)?
תודה | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:44:50 |
| שלום וברכה הדר,
פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות בין הצדדים מצד בית העסק, בין היתר באי אספקת המוצר שהוזמן כפי שסוכם. בנסיבות אלה קמה לך זכות לביטול העסקה ולקבלת מלוא התמורה ששולמה בגין המוצר בחזרה. אין שום משמעות למניין השעות כנטען על ידי בית העסק. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה להשבה של מלוא התמורה ששולמה בגין החולצה לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:25 |
תומר בן אשר |
 | | מחבר: | תומר בן אשר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:25:07 |
| שלום רב,
לאחר קנייה של מיץ תירוש בבקבוק זכוכית 1.5 ליטר באחת מרשתות המזון, שמתי לב חוייבתי בנוסף לבקבוק על פיקדון הבקבוק בסך 30 אגורות.
הדבר נראה לי מעט תמוהה ואשמח להברה עם הדבר נעשה לפי החוק.
להתייחסותכם אודה,
תומר בן אשר
054-7444320. | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:24:08 |
| תומר שלום רב,
כמובן שניתן לגבות תשלום בגין פקדון, בהתאם לחוק הפיקדון, אך על בית העסק להציג על המוצר את המחיר הכולל שלו (כלומר, מחיר כולל מע"מ וכן כולל את סכום הפיקדון).
אי ציון המחיר הכולל מהווה הפרה של הוראות סעיף 17ב לחוק הגנת הצרכן ומזכה את הצרכן בזכות לרכוש מוצר במחיר שהוצג. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:41 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:41:56 |
| היי,
יש לי שאלה לגבי רשת עם חנויות פיזיות וגם אתר מכירות באינטרנט: האם המחירים והמבצעים הקיימים בחנות הפיזית אמורים להיות זהים למחירים/המבצעים באתר האינטרנט?
למשל אם הרשת עושה מבצע רק באתר האינטרנט לתקופה של חודשיים, האם זה מקבע את המחירים שמותר להם להציג כמבצע בחנויות ?
זאת אומרת- אחרי החודשיים, הרשת יכולה למכור במחיר גבוה מהמחיר במבצע באינטרנט ולהציג אותו כמחיר מוזל במבצע ? (כאשר יש מחיר זול יותר באתר שלהם) ?
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 24/2/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:22:42 |
| ליומר שלום רב,
כאשר בית עסק מאפשר רכישה הן באמצעות אתר האינטרנט והן באמצעות חנות פיזית, הוא רשאי לקבוע מחירים ומבצעים שונים בעת רכישה באתר או בחנות ואין בכך הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 21/2/2019 11:04 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 11:04:47 |
| שלום,
יצא לי לחנות לאחרונה בחניון פרטי של חברת סנטרל פארק בהרצליה.
החניון משמש בין היתר גם את באי מרפאות המומחים של שירותי בריאות כללית אשר חלקם סובלים ממחלות, פגיעות וכו'.
המחיר לשעת חניה ראשונה הוא 20 שקלים, מחיר גבוה מאוד בהשוואה למחירי החנייה העירונית.
האם אין פיקוח או החלטה בנושא מסוג זה, המגבילה את החניון במחיר לשעת חנייה בשל העובדה שהוא משרת את באי המרפאות? | |
|
|
|
| 24/2/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 10:21:28 |
| אופיר שלום רב,
ההנחייה לעניין תשלום בגין חנייה נוגעת אך ורק לחניון בבתי החולים הממשלתיים ואינה נוגעת לחניות בקופות החולים או במרפאות.
לגבי חניונים אלו לא קיימת הנחייה פרטנית. | |
|
|
|
| 21/2/2019 09:43 |
יחי |
 | | מחבר: | יחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 09:43:05 |
| אני פונה אליכם ומקווה שדרככם ימצא פתרון לבעיה הרלוונטית עבור עשרות לקוחות של חברת : I- VAC שואב אבק.
בחודשים האחרונים החברה מזלזלת בלקוחותיה, גובה כסף על שירותים ומוצרים אך השירות לא קיים, ישנו מענה טלפוני של חברה חיצונית שלוקחת פרטים ואף אחד לא חוזר ללקוח.
ישנם הרבה מקרים שניתן לראות דרך דף הפייסבוק של החברה, אני יכול להרחיב בנוגע למקרה שלי:
ליפני כ 3 חודשים הושבתה מערכת שואב האבק המותקנת בביתי, שירות הלקוחות של החברה הציע שאקנה ידית אלחוטית ועוד צינור, הם חייבו אותי טלפונית ב2000 ₪ דרך האשראי ( בוצעה הורדה ב16.12).
מאז ועד היום אין עם מי לדבר , מספרים לי סיפורים :" עברנו מחסן", "שירות הלקוחות עבר לחברת אאוטסורסינג ויש לנו בעיה איתם" , "שבוע הבא נגיע"( כבר 11 שבועות) ועוד ועוד....
כתבתי למנכל החברה ולבחור שחייב אותי באשראי ( שמות ,טלפונים והודעות אצרף במידה ותרצו) שיחזירו את הכסף לפחות... שניהם מתחמקים.
כמו שכתבתי לעיל, ישנם עוד מקרים כמוני ואשמח מאוד שתעזרו לנו
תודה רבה
יחיאל | |
|
|
|
| 24/2/2019 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 09:40:49 |
| שלום רב יחיאל,
בעניין זה, יש לפנות בכתב אל החברה לבירור העניין.
בנוסף, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|