| 26/2/2019 12:33 |
שירימעין |
 | | מחבר: | שירימעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 12:33:11 |
| שלום,
1. סגרנו חופשה ל-2 זוגות + 2 תינוקות תחת גיל 2 - טיסות + מלון דרך חברת נסיעות לתאריכים 9-13.6.19.
הסוכן אמר שנמתין 3 ימים לאישור העסקה מהמלון. העסקה אושרה.
2. עם אישור העסקה גילינו כי מדובר בחג וחשוב לנו לא לטוס בחג ושבת ולכן ביקשנו מהסוכן להזיז שבוע קדימה 16-20.6.19.
לשאלתנו האם זה כרוך בעלויות נוספות אמר שיבדוק.
3. הסוכן חזר אלינו ועדכן כי ניתן לשנות באותה עלות אך שוב יש להמתין 3 ימי עסקים לאישור.
4. הסוכן חזר ואמר שאין אישור מהמלון ולא נמצאה לנו אלטרנטיבה אחרת. משכך ביקשנו את ביטול העסקה.
5. אציין כי מתחילת הדרך ציין הסוכן כי הביטול כפוף לחוק הגנת הצרכן אך במידה ולא תאושר החופשה לבקשתנו הביטול יעשה ללא עלות. בנוסף, תשלום אחד כבר חויב לטובת החברה.
6. כעת אנו נדרשים לשלם 100 ש"ח עבור כל נוסע - קרי 600 ש"ח כולל התינוקות.
7. רציתי לדעת מה המדיניות ותחולת החוק במקרה זה? האם ברגע שהתאריכים שונו לא בוטלה לכאורה העסקה הראשונה ואנו מצויים בעסקה חדשה לגמרי שלא סופקה?
אודה לתשובתכם בהקדם. | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:41:40 |
| שירי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן עוסקות או מסדירות שינוי מועדים של חופשות, ועל כן, שינוי מועד כמוהו כביטול עסקה.
כלומר, רשאי היה בית העסק לגבות דמי ביטול בעת שינוי המועדים בין העסקה הראשונה לשנייה, וביצוע השינוי ללא עלות נעשה לפנים משורת הדין.
מכאן, שמשלא התאפשר שינוי המועד, ואינכם מעוניים בעסקה הראשונה עקב הבעיתיות בתאריכים, מתבצע ביטול עסקה לבסוף ועל כן אין מניעה בגביית דמי ביטול בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 26/2/2019 11:50 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 11:50:39 |
| שלום,
רכשנו כרטיסי טיסה דרך סוכנות נסיעות. הכרטיסים לא היו ניתנים לשינוי או ביטול, והוזמנו בטעות ע"י הסוכנת לתאריך הלא נכון. לחברת התעופה אין נציגות בארץ אבל הוזמנו ממש לפני שעתיים. האם יש לנו דרך לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:35:17 |
| שלום רב נופר,
לכאורה, אם רק מדובר בשינוי שם ולא בביטול העסקה כולה, יש לבדוק את מדיניות בית העסק ולפעול בהתאם.
היה ומדובר בביטול כל ההזמנה כולה, יש לבדוק כיצד העסקה בוצעה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה ולפעול בהתאם לקבוע בדין (הגם בעניין דמי ביטול).
היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
עם זאת, יש לציין כי היכולת של המועצה לצרכנות לטפל היא בעיקר בתלונות לגבי חברות בישראל או כאלה שיש להן נציגות רשמית בישראל. קיים קושי לפעול מול חברות חוץ ולאכוף עליהן את הדין.
| |
|
|
|
| 26/2/2019 10:25 |
נוגה |
 | | מחבר: | נוגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 10:25:15 |
| רציתי לשאול,
האם זה חוקי לחייב על דמי שירות (שכוללים סים עם אינטרנט בלבד) מראש בתשלומים? חברת הדרן גובה 720 שח דמי שימוש/ שירות לתקופה של 3 שנים.
מה שקרה לנו זה שהמכשיר אבד, והחברה טוענת שלא ניתן לקבל זיכוי/ להפסיק את התשלומים מכיוון שאין אפשרות לבטל עסקת תשלומים. הם יכולים לבטל את הסים אך את התשלומים אני אצטרך להמשיך ולספוג כל חודש.
זה לא נשמע הגיוני שאין אפרות לקבל זיכוי על דמי שירות שאני לא משתמשת בהם.
אשמח לתשובה,
נוגה | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:29:27 |
| שלום וברכה נוגה,
עליך לעיין בהוראות ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או חשבונית ו/או תקנון בית העסק. נראה לעניות דעתנו כי הסכום ששולם על ידכם (או חלקו הלא מבוטל לכל הפחות) הינו מחירו של המכשיר (מכשיר הטלפון הניד). אובדן המכשיר על ידכם מטבע הדברים אינו מקים זכות להשבה של הכספים. | |
|
|
|
| 26/2/2019 11:42 |
מלכה רגב |
 | | מחבר: | מלכה רגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 11:42:00 |
| מעניין לדעת האם מחירי המוצרים שמוגדרים על גבי האריזות מחייב מעמ אחרי כשאני כבר בקופה לתדלום המחיר עלה ב17%
או שחייב להיות כולל על האריזה תודה לתשובה | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:27:07 |
| שלום רב מלכה,
עקרונית, סעיף 17א בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהו "המחיר הכולל":
"מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
| |
|
|
|
| 26/2/2019 10:03 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 10:03:12 |
| הזמנתי סלון בחנות רהיטים והזמנתי צבע ריפוד. שילמתי 1000 שח מקדמה.
לאחר כשבוע ביקשתי לבטל את העסקה והעוסק מתעקש שאי אפשר לבטל את העסקה.
על טופס ההזמנה שאני חתום עליו כתוב באותיות קטנות שבמקרה של ביטול ההזמנה אני מחוייב ב25% מגובה העסקה.
מה אני אמור לעשות??? | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:21:19 |
| שלום וברכה ברק,
תקנות הגנת הצרכן מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה של מוצר שהוזמן וטרם סופק, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה, ובתנאי שאין המדובר בהזמנה מיוחדת לפי דרישות או מידות מיוחדות של הצרכן (להבדיל ממוצר קטלוגי למשל). בחירת צבע מקטלוג צבעים אינו מהווה הזמנה מיוחדת כמובן. ביטול במקרה שכזה יעשה כנגד דמי ביטול בשיעור של 5% משווי העסקה או בסך של 100 ש"ח לפי הנמוך. ברי כי הוראות בהסכם המקפחות את הצרכן באשר לזכויות המוקנות לו בדין מהווה הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. בנוסף, סירוב בית העסק לכבד את הודעת הביטול כדין עשויה לחייב אותו בתשלום פיצויים ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 26/2/2019 09:25 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 09:25:12 |
| | שלום, לקוחה רכשה מנוי של 8 טיפולי פנים בתאריך 4/7/2017. אחרי 6 טיפולים שעשתה (אחרון ב5/11/2017) הפסיקה לבוא. עכשיו 2/2019 היא מבקשת כסף חזרה עבור 2 טיפולים. האם מגיע לה כסף חזרה או זיכוי לשימוש במכון? | |
|
|
|
| 26/2/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 13:18:45 |
| שלום רב אורי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בהיותך בית עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
אולי תנסה לברר מול איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:03 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:03:25 |
| שלום,
הזמנו ארונות אמבטיה לשירותי חדר הורים ולשירותי אורחים בחנות ידועה ומוכרת. הארונות הגיעו לאחר כחודש וחצי ואינם לשביעות רצוננו, מבחינת האיכות.
ביקשנו לבטל ולהחזיר/להחליף לפני שתמו 14 יום מיום קבלת המוצרים. המוצרים עדיין בקופסא המקורית ואינם מורכבים.
הספק יצר איתנו קשר ואמר שלא ניתן לבטל מאחר שמדובר בייצור מיוחד ובצבע מיוחד.
אנחנו בחרנו את הארונית לחדר הורים מתוך קטלוג במידות שהוצעו בקטלוג ובצבעים שהוצעו.
גם את הקיט שבחרנו לשירותי אורחים -לא מייצרים באופן מיוחד.
מה ניתן לעשות? של מי האחריות להחזר ? של הספק או של החנות בה רכשנו את המוצר?
האם לא ניתן לבטל או להחזיר מוצר שמופיע בקטלוג? (בתמונת הקטלוג הוא לא הופיע באותו צבע שהזמנו).
תודה רבה | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:36:13 |
| שלום רב סימה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר לבית ולגן,בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק עמו ביצעת את העסקה,בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 26/2/2019 10:50 |
סימה |
 | |
|
| 25/2/2019 22:21 |
דקל חלוצי |
 | | מחבר: | דקל חלוצי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 22:21:12 |
| שלום רב.
לצערי חל אבחון לקוי של המכס בנוגע לטובין של חבילה שהזמנתי מארה"ב.
בהתחלה באתי עם הצהרת ייבוא אישי כמו שנאמר לי ממשרד הבריאות ואישור שחומרי טעם וריח הם בהגדרת מזון לפי משרד הבריאות.
במכס המנהלת דחתה אותי בטענה שהם רוצים אישור על כל בקבוק ובקבוק ממשרד הבריאות ועד אז הם לא מוכנים לשחרר לי את החבילה.
לאחר שנציג אחר במכס ראה את היחס המחפיר שקיבלתי ושהגעתי כבר פעמיים לסניף הוא החליט לבדוק את הנושא בעצמו ולקח ממני את הפרטים של החבילה .הוא בדק את הנושא מול משרד הבריאות ולאחר מספר ימים הודיע למנהלת שלו שטיפלה בי שהנושא נבדק ואפשר לשחרר את החבילה. היא החליטה שהיא לא מאמינה לו ואמרה לו שתבדוק את זה בעצמה.
כרגע לטענתה המוצרים נבדקו מול משרד הבריאות ונמצאו כחומרי עישון מסוכנים בעלי תכולת ניקוטין גבוהה אשר אסורים לייבוא לארץ ולכן החבילה מיועדת להשמדה. דרשתי את הפרטים של הבודק במשרד הבריאות כדי להתנהל מולו אבל הם לא מוכנים לספק פרטים עליו ושולחים אותי למשרד הבריאות לאגף האכיפה לטפל בזה. גם מהמנהל שלה לא קיבלתי תשובה הולמת והוא החזיר אותי אליה הם נתנו לי שבע ימים לטפל בזה טווח זמן שלא רלוונטי להתנהלות מול גוף ציבורי ובטח בלי שום אפשרות להמשך הפנייה שלהם כדי לראות מה השתבש.
אף אחד לא מכיר אותי או את הנושא ואני לא מצליח לאתר את הבודק כדי להתנהל מולו. אני כרגע מנסה להבין למי לפנות בכדי שמשרד הבריאות יבדוק את החבילה ויראה שאלו חומרי טעם וריח בלבד ושיש כאן טעות. כמו כן נראה שהם לא מנדבים שום מידע ומנסים לעזור. קראתי באינטרנט שהם יכולים להזמין בודק מעבדה ממשרד הבריאות ושאני אשלם על זה אבל הם לא מנדבים לי שום מידע בנושא.כמו כן אני לא מבין למה הם החליטו להשמיד אותה למרות שראיתי ממקרים דומים באינטרנט שאני יכול להחזיר אותה לחנות לפחות.
ההתייחסות אלי מחפירה והנושא נגרר כבר שלושה שבועות.
מה אני אמור לעשות? למי אפשר לפנות להתלונן? | |
|
|
|
| 26/2/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 09:26:25 |
| שלום וברכה דקל,
קשה מטבע הדברים ליתן תשובה לגופו של עניין במגבלות הפורום. ככל שיהיה בכך צורך לאחר מיצוי ההידברות מול משרד הבריאות או רשות המסים, אנו מציעים כי תגיש תלונה מסודרת ומפורטת באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, על מנת להסתייע במועצה. | |
|
|
|
| 25/2/2019 20:41 |
צור |
 | | מחבר: | צור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 20:41:35 |
| בס"ד
ילד בן 13 שיחק על המחשב במשחק Tanki Online הפייפל היה על מין מצב אוטומט ונגרמו חיובים של 800 דולר ביומיים
פניתי לפייפל, לחברת האשראי ולחברה של המשחקים כולם מתנערים. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 26/2/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 09:06:38 |
| שלום וברכה צור,
יש לציין כי האחריות הינה בראש ובראשונה של בעל חשבון הפייפל למנוע ביצוע עסקאות מדצ בני ביתו. על פניו איננו רואים מקום לביטול העסקה בנסיבות שצויינו בפנייתך. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:35 |
רומי |
 | | מחבר: | רומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:35:09 |
| שלום רב,
נרשמתי לקורס שאורכו שנה ושמונה חודשים העולה 30,000 ש"ח,
כשהתחלתי את הקורס גיליתי שיש קורס קצר שלא הוצג בפני- חוסר גילנו נאות , טרם תחילת הלימודים שלמעשה הוא הסמסטר א' של הקורס המלא ויש תלמידות שלומדות יחד איתי שמסיימות בסוף הסמסטר את לימודיהן כלומר הקורס הקצר הוא חופף סימסטר א' של הקורס המלא ועלותו כ11,000 ש"ח.
כך שההפרש בין הקורס המלא לקורס הקצר עומד על 19,000 ש"ח.
מאחר ואיני מרוצה מהלימודים וכן לא הוצגה בפני האופציה למסלול הקצר,
פניתי אל מנהלת המוסד בבקשה לעבור למסלול המקוצר ולסיים את לימודיי בסיום הסמסטר ולהתקזז על ההפרש,
נעניתי בתשובה שלילית מצידה כי אין החזר כספי בשום מצב
שאלתי אותה" האם 19 אף השקלים ששילמתי הולכים לפח אם כך?"
תשובתה "כן, מבחינתי הם לא הולכים לפח כי את יכולה להמשיך ללמוד אבל החלטה שלך"
מה ניתן לעשות במצב שאיני מעוניינת להמשיך את הלימודים ומסרבים לתת לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 25/2/2019 16:20 |
רומי |
 | |
|
| 25/2/2019 16:21 |
רומי |
 | |
|
| 26/2/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 08:57:16 |
| רומי שלום רב,
על פי הוראות הדין, למעשה אין זכות לביטלו עסקה עקב חרטה במקרה של קורס שהחל.
תנאי הביטול יהיו אך ורק בהתאם להסכם שנחתם עם בית העסק.
העובדה כי לא הוצגו בפנייך אפשרויות לימודים נוספות, אינה מהווה בהכרח הטעיה או העדר גילוי, שכן לא מוטלת חובה על בית העסקל הציג את מכלול השירותים אותם הוא מספק, אלא לספק מידע על השירות או המוצר אותו מעוניין לרכוש הצרכן, אך הדבר תלוי בנסיבות.
יש לעיין בהסכם ההתקשרות ולבחון האם הוא כולל את תנאי הביטול על פי הדין וממלא אחר הוראות החוק. | |
|
|
|
| 25/2/2019 15:25 |
מיכל2019 |
 | | מחבר: | מיכל2019 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 15:25:19 |
| אמי סיעודית. העובדת הזרה שלה לקחה ללא רשות את כרטיס האשראי וקנתה לעצמה בגדים בחנות אחת ב600 ש"ח. העובדת החזירה את הכרטיס למקומו כך שגילנו את הגנבה רק לאחר שבועיים. הודענו מיד לחברת האשראי שבתחילה עיכבה את התשלום, אבל אח"כ חייבהכי טוענת שהכרטיס לא נגנב כי נעשה בו אחר כך שימוש.
חברת האשראי מסרבת להחזיר את הכסף למרות שהחתימה על השובר לא זהה לחתימה של אמי המופיעה על הכרטיס. המטפלת פוטרה והוגשה תלונה במשטרה. מה ניתן לעשות? על מי חלה האחריות?
| |
|
|
|
| 26/2/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 08:50:58 |
| מיכל שלום רב,
הנושא מוסדר באמצעות חוק כרטיסי חיוב והנחיות המפקח על שוק ההון, אשר מהווה את הרגולטור המתאים לקביעת התנאים לביטול חיובים על ידי חברות האשראי.
מדובר בעבירה פילילת ולא בסוגייה הנודעת לדיני צרכנות במובהק.
על כן, יש לפנות למפקח על שוק ההון במשרד האוצר על מנת לבחון זכויותכם אל מול חברת האשראי. | |
|
|
|
| 25/2/2019 11:50 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 11:50:26 |
| שלום,נקבע לי שירות תיקון להמזגן במסגרת האחריות.
בין השעות 0800-1000
הודיעו לי ב1130 שהטכנאי יכול להגיע רק בעוד חצי שעה.
האם אני יכול לתבוע ולקבל פיצוי?
בתודה מראש
יקיר | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:20:24 |
| יקיר שלום רב,
על פניו, התשובה חיובית.
אתה זכאי לפיצוי בסך של 600 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, בעקבות איחור של למעלה משלוש שעות מהשעה האחרונה שנקבעה.
| |
|
|
|
| 25/2/2019 14:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:33:52 |
| אין צורך למהר ולתבוע בבית המשפט. אתה יכול לדרוש קודם.
הטכנאי הגיע בין השעות 12-13? אם כן אז מגיע לך לדעתי 300 ש"ח ולא 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 26/2/2019 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/02/2019 | | שעה: | 08:30:26 |
| | אתה צודק משה, אכן הפיצוי הוא 300 ש"ח, היה והאיחור לא עלה על 3 שעות מהשעה האחרונה שנקבעה. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:19 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:19:53 |
| שלום,
חברה מהרה לי שרות הספקת דוחות על בוני בתים שאוכל לפנות אליהם להצעת שרותי.
הדוחות אמורים להיות מסופקים אחת לחודש במשך 12 חודשים תמורת תשלום חד פעמי.
מכיוון שהייתי בספק לגבי יעילות הדוחות הבטיח לי בעל העסק שאם לא אהיה מרוצה כעבור חודש אוכל לבטל את העיסקה.
לא הפקתי שום תועלת מהדוחות ולכן ביקשתי לבטל את העיסקה ולקבל את כספי בחזרה.
כמובן שהתכחשו וסירבו.
לאחר נסיונות חוזרים ונשנים הגשתי בסופו של דבר תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
עכשו יש בעיה חדשה. שם העסק אינו אמיתי והעסק לא קיים בכתובת הרשומה באתר שלהם.
הצלחתי לאתר את מספר ושם העוסק וכן כתובת אחרת. גם בכתובת זו אין זכר לעסק.
בטלפון לא מוסרים לא מיקום.
עכשו אני לא יכול למסור את כתב התביעה לנתבע ולכן התביעה תימחק בקרוב.
מה עושים? | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:41:10 |
| שלום רב דניאל,
המועצה לצרכנות, אינה מסייעת באיתור בתי העסק.
בהנחה שהתשלום בוצע באמצעות כרטיס אשראי, אולי תנסה לברר מול חברת האשראי. | |
|
|
|
| 25/2/2019 12:23 |
מורן סעדון |
 | | מחבר: | מורן סעדון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 12:23:39 |
| שלום,
נכנסתי לחניון כאשר השילוט הראה שעבור יום חניה התשלום הוא 90 ש"ח. לא צוין בשילוט או בכל מקום אחר מהו יום חניה.
בעת יציאתי מהחניון, למרות שהייתי פחות מ-24 שעות חויבתי בסך של 180 ש"ח. נטען על ידם כי יום חניה הוא עד 00:00 בלילה.
אני טענתי כי עפ"י כל חוקי המדינה יום - הינו 24 שעות. וכאשר אין כל שילוט אחר המורה זאת, יש ללכת לפי פרשנות זו.
לטעמי מדובר בהטעיה מובהקת, אודה לקבל ייעוץ ועזרה בעניין.
תודה,
מורן. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:28:17 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, סעיף 1 בחוק הפרשנות, תשמ"א-1981 מגדיר מהו יום:
"יום"- תקופה מחצות הלילה עד חצות הלילה שלאחריו"
על פניו, לא נראה כי יש בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
| |
|
|
|
| 25/2/2019 12:01 |
דויד |
 | | מחבר: | דויד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 12:01:40 |
| | אים אני איבדתי את מקןר הקבלה, אני יכול לפנות לבעל העסק ולבקש עותק של הקבלה? עגיין לא עברו 7 שנים מי תאריך הנפקת הבלה | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:22:23 |
| שלום רב דויד,
למיטב ידיעתנו, בית העסק צריך יהיה לשמור אצלו, אולם יכול להיות שאיתורם כרוך בתשלום. בכל מקרה פנה אל בית העסק לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 24/2/2019 11:42 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 11:42:12 |
| שלום
ביום שלישי בתאריך 19.2 רכשתי בר מים של חברת נועם 1 .
המתקין " שיכנע" אותי להוסיף מערכת סננים בעלות של 1000 שח ל4 שנים .לאחר שישי שבת לאחר טעימות למים יש טעם לוואי חזק וממש אי אפשר לישתות מהם(אפילו ילדי הקטנים לא מסוגלים לישתות מהמים בטענה שלמים אין טעם טוב ).
הבוקר התקשרתי לחברה על מנת להחזיר את המכשיר .
החברה דורשת ממני תשלום מלא של הסננים ושאמרתי שהמתקין אמר לי עלות יותר נמוכה
אז התשובה היתה שהמחיר שנאמר לי היה כחלק מיעסקה והמחיר בביטול הוא מלא .
סך הכול דורשים ממני 700 שח .על הסננים והביטול עיסקה .
וגם שהמים לא טעימים וגם שהמים הקרים לא יוצאים קרים אלא פושרים .
האם זה תקין?
האם יש לי משו לעשות .
אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 24/2/2019 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 17:56:38 |
| שלום רב סיון,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה לרכישת בר מים- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה? במידה שהמוצר נרכש במכר מרחוק, הרי שקמה לך זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
במידה שהעסקה בוצעה פנים מול פנים הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, היות שהמוצר חובר לחשמל.
לעניין רכישת שירות על ידי המתקין- מתיאור פנייתך עולה לכאורה כי מדובר בעסקת רוכלות, ומשכך, קמה לך זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים,ללא דמי ביטול, על כן, יש לפנות אל החברה בכתב בדרישה לביטול העסקה.
| |
|
|
|
| 24/2/2019 19:32 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 19:32:27 |
| תודה רבה על תשובתכם .
כאשר אני מיתקשרת לחברה על מנת לנתק איתם את הקשר נאמר לי שנציג מקשרי לקוחות יחזור אליי בתוך 3 ימי עסקים .
ואפילו לא נותנים לי אופציה לישלוח מיכתב .
במידה ולא חוזר אליי אף נציג .האם אני רשאית
לבטל את העיסקה בחברת אשראי? | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:33:56 |
| סיון שלום רב,
לא ניתן לבטל את העסקה באופן חד צדדי, אך יש לברר מול חברת האשראי או באמצעות הקבלה שיש בידך מהי כתובת בית העסק, או מספר הפקס על מנת להעביר להם הודעת ביטול בכתב. | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:42 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:42:28 |
| שלום .
עכשיו השגתי את בית העסק אחריי נסיונות רבים מהבוקר .
הם טוענים שלא שמעו על החוק " עיסקת רוכלות" ושהמועצה תפנה תכתוב להם את הדברים במייל .
נכון להרגע יש לי עןד שבוע ימים לבטל את העיסקה ועד שאני לא נותנת להם אישור לגבי התשלום של 708שח הם לא מבטלים את העיסקה .
פניתי אליכם בטלפון ושם נאמר לי להגיש תלונה נגדם ורק אז תשלחו להם מיכתב וגם נאמר לי שזה יכול לקחת עד 3 שבועות .
השאלה שלי היא כזאת האם לאזר להם את הביטול ואז להגיש תלונה?
(שלא יקרה מצב שעד שאני יחכה למכתב מכם יעברו לי 14 ימים להיתחרט) | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:42 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:42:32 |
| שלום .
עכשיו השגתי את בית העסק אחריי נסיונות רבים מהבוקר .
הם טוענים שלא שמעו על החוק " עיסקת רוכלות" ושהמועצה תפנה תכתוב להם את הדברים במייל .
נכון להרגע יש לי עןד שבוע ימים לבטל את העיסקה ועד שאני לא נותנת להם אישור לגבי התשלום של 708שח הם לא מבטלים את העיסקה .
פניתי אליכם בטלפון ושם נאמר לי להגיש תלונה נגדם ורק אז תשלחו להם מיכתב וגם נאמר לי שזה יכול לקחת עד 3 שבועות .
השאלה שלי היא כזאת האם לאזר להם את הביטול ואז להגיש תלונה?
(שלא יקרה מצב שעד שאני יחכה למכתב מכם יעברו לי 14 ימים להיתחרט) | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:44 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:44:01 |
| | האם יש דבר כזה שחברה גדולה כזאת לא מכירה או מקטינה ראש לגביי החוק של עיסקת רוכלות? | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:45:59 |
| ראשית את מוזמנת להפנות אותם לסעיף 14 לחוק הגנת הצרכן,
מצ"ב קישור להוראות חוק הגנת הצרכן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm
בנוסף, ברגע שהגשת בקשה לביטול עסקה מניין הימים נעצר ועל כן אין בעיה בעניין מניין הימים. | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:54 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:54:44 |
| אני מרגישה שהם מנסים להקשות עליי
אומרים לי לא צריך הודעה בכתב מספיק שהשיחות אצלנו מוקלטות .
האם זה תקין?
הודעה הודעה במייל זה תקין? | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:56:40 |
| | הודעה במייל מספיקה לחלוטין, גם הודעה טלפונית מספיקה, אך חשוב שתהיה מתועדת. | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:57 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:57:05 |
| | וגם אמרו לי שעד שאני לא נותנת או.קיי לגביית הכסף עד אז הביטול לא תקף. | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:58:40 |
| גם אם תאפשרי את הגבייה ניתן יהיה לנהל את הדיון על הסכום שנגבה ממך בעת הביטול.
עצם האישור אינו פוגע בזכותך לדרוש החזר לאחר מכן. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:11 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:11:07 |
| רק רוצה לוודא לפני שאני מגישה תלונה .
אפילו שהמתקין התקין לי את הסננים שהצליח לימכור לי בנוסף לסנן שמגיע עם הבר מים .
אפילו שהם מותקנים עדיין אני יכולה לבטל בלי דמי ביטול על פי חוק "עסקת רוכלות"? | |
|
|
|
| 25/2/2019 13:59 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:59:46 |
| אז מה אני עושה?
נותנת להם או.קיי לגביי הביטול וגביית הכסף?
פותחת תלונה ומחכה שתשלחו להם מכתב ואז הם אמורים לזכות אותי .
אני כבר מבלובלת .
תודה רבה על התשובות המהירות | |
|
|
|
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:59:51 |
| אז מה אני עושה?
אני כבר מבלובלת .
|
|
|
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 13:59:57 |
| אז מה אני עושה?
אני כבר מבלובלת .
|
|
|
| 25/2/2019 14:00 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:00:01 |
| אז מה אני עושה?
אני כבר מבלובלת .
|
|
|
| 25/2/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:02:31 |
| ההחלטה אם לשאת בתשלום ולבטל את העסקה נתונה לשיקול דעתך.
בכל מקרה מומלץ לפתוח תלונה באמצעות אתר המועצה.
חשוב שתביני כי המועצה תפנה אליהם בכתב ולבחן את זכותך לקבל החזר בגין התשלום שנגבה, אך המועצה אינה יכולה לחייב את העוסק לזכות אותך.
היה בית העסק לא יעתר לבקשת המועצה, את תאלצי לשקול את הפאשרות לפנות עצמאית לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:19 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:19:41 |
| שאלה אחרונה בהחלט:
האם גם אחרי שהסננים מורכבים אצלי בבר מים (הסננים שמכר לי כיביכול בעיסקת רוכלות)
אני עדיין יכולה לבטל בלי דמי ביטול
בגלל החוק של עיסקת רוכלות? | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:21:17 |
| סננים הם מוצר פסיד ולכן לא ניתן לבטל עסקה בגינם גם כאשר מדובר בעסקת רוכלות.
אף על פי כן, על בית העסק מוטלת החובה לציין את עלות הסננים ואת העובדה כי לא ניתן לבטל עסקה בגינם לאחר שהורכבו בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 25/2/2019 11:48 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 11:48:15 |
| שלום לכולם, ביצעתי רכישה של סידרת טיפולים ברשת סאן קליניק.
טיפולים הקשורים לטחורים. במעמד העסקה נאמר לי כי התשלום הוא עבור סידרה טיפולי בלתי מוגבלת עד שארגיש טוב.
שילמתי 7700 שח וחילקתי אותה לתשלומים.
מציין כי בבדיקה הראשונית האבחון של הרופא שם הייתה מאוד מפחידה ולמעשה היא זאת שדחפה אותי לביצוע העסקה.
בכל מקרה , שילמתי וביצעתי טיפול ראשון באותו יום.
שבתי הביתה והרגשתי גרוע משהגעתי. הלכתי להתייעצות נוספת ברשת מומחים ואמרו לי המצב לא חמור כפי שהציג הרופא במרפאת סאן קליניק.
לאור המידע החדש והכאב שחשתי לאחר הטיפול - פניתי למרפאה ודרשתי לבטל את סידרת הטיפולים תוך קיזוז הטיפול הראשון.
עבר חודש בדיוק מאז= מסרבים להחזיר לי את הכסף. האם בגלל שזה טיפול רפואי באמת לא ניתן לזכות אותי בחלק היחסי?
האם הונאתי לביצוע העסקה עקב זיהוי החולשה שלי -זהו משהו שלא ניתן לעשות לגביו שום דבר?
אשמח להתייחסותכם. לירון | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:18:46 |
| לירון שלום רב,
אכן, תקנות ביטול עסקה אינן חלות על הליכים רפואיים ותנאי הביטול יהיו בהתאם להסכם ההתקשרות.
אף על פי כן, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה על מתנ שנוכל לבחון את הסכם ההתקשרות ותנאיו ולראות האם ניתן לסייע. | |
|
|
|
| 25/2/2019 10:16 |
ר.ש |
 | | מחבר: | ר.ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 10:16:40 |
| שלום,אני רשומה בחברת אימוני כושר כ3 שנים ,וכל חודש החל מאוגוסט 16 אני משלמת באופן קבוע 450 שח. אני רגילה שהסכום יורד כל חודש ואינני בודקת את ההורדות . בחודש פברואר,14.2.19 התקשרתי לחברה על מנת להפסיק את המנוי,אמרו לי שיחזרו אליי .
כאשר חזרו אליי נאמר לי שלא שילמתי מספטמבר 2018 ושכי זו אחריות שלי!!
שאלתי למה אחריות שלי איך הגיוני שלא שילמתי שכל פרטי האשראי אצלהם? הנציגה אמרה שמתי שחידשו לי את המנוי באוגוסט 18, במקום לשים את תחילת התשלום בספטמבר 18 הנציגה שחייבה אותי עשתה תחילת תשלום בספטמבר 19 ולכן לא ירד לי תשלומים 6 חודשים.
באוצו רגע הבנתי שאני צריכה להקליט את השיחות ואכן כולן מוקלטות.
ניסיתי להגיע למשא ומתן עם החברה ,שיפחיתו לי במחיר (2700 שקל!!!) ושקשה לי לשלם את הסכום הזה. הנציגה אמרה שאין בעיה ,שלא אשלם על פברואר ואשלם 2250 שח.
שיחה לאחר מכן, הנציגה התקשרה ואמרה שהיא לא התכוונה למה שאמרה , ושאני צריכה לשלם 2700 שח (למיטב ידיעתי ברגע שנציג אומר סכום מסויים לכך עליי להתייחס וזוהי טעות שלו)
אמרתי לנציגה כי זה לא בסדר ושהיא אמרה לי 2250 אך להגנתה אמרה שהיא טעתה וזה 2700.
השאלה שלי אם אני יכולה לדרוש סכום פחות מ2700 ,מאחר ונוצרה כאן טעות אחר טעות? גם שהנציגה הראשונה לא חייבה לי את האשראי ,וגם שאמרו לי סכום מסויים ואז שינו לי אותו. אשמח לתשובה ,תודה | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:16:35 |
| שלום רב,
מבחינת זכות בית העסק לקבל תשלום בגין השירות שניתן לך ואשר עקב טעות לא נגבה בגינו תשלום - בית העסק רשאי לקבל תשלום והטעות אינה מקנה לצרכן את הזכות להנות מהשירות ללא תשלום.
אף על פי כן, על בית העסק לאפשר לך לשלם את הסכום באותו האופן בו היית משלמת לולא הטעות, כלומר בתשלומים חודשיים ללא הצמדה וריבית. | |
|
|
|
| 25/2/2019 10:16 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 10:16:05 |
| שלום רב,
רכשתי אביזי פורים ברשת הפיראט האדום בסניף באר שבע בה ביקרתי בסוף השבוע.
אני רוצה להחזיר חלק מהאביזרים ונכנסתי לסניף בירושלים עיר מגורי יום למחרת. בסניף לא היו מוכנים לתת לי החזר כספי או זיכוי מאחר ומדובר בזכינים ועלי לחזור לסניף בו רכשתי לטענתם הם הציבו תקנון פורים איפה שהוא בחנות ועל המוכרת להשתדל לומר לי את זה.
רציתי לדעת האם זה מהוגן חוקית? האם אני בתור צרכן צריך לברר טרם הרכישה שוב ברשת שמדובר בזכיינים? והאם בתור צרכן צריך לברר האם יש נהלים מיוחדים ברשת לגבי פורים?
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:15:30 |
| רחלי שלום רב,
ראשית, חשוב לציין כי תקנות ביטול עסקה חלות רק על עסקאות שעלות כל פריט בנפרד גבוה מ 50 ש"ח.
בנוסף, על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, תחפושות ואביזרים אינם ניתנים לביטול עסקה ומתייחסים אליהם במוצר עונתי המוחרג מהתקנות. | |
|
|
|
| 25/2/2019 10:15 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 10:15:51 |
| האם על עיכוב טיסה עקב שביתה מגיע לי פיצויים??
תודה ויום טוב | |
|
|
|
| 25/2/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/02/2019 | | שעה: | 14:14:12 |
| אבי שלום רב,
היה ומדובר בשביתה מוגנת שאושרה על ידי בית הדין לעבודה לא תקום לצרכן הזכות לפיצוי בעקבות עיכוב הטיסה. | |
|
|
|
|